PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ŞAİRLER YAZARLAR SİYŞAD ŞİİR ŞÖLENİNDE BULUŞTU


Sabiha Serin
07.07.2010, 22:12
ŞAİRLER VE YAZARLAR SİYŞAD 2.GELENEKSEL ŞİİR ŞÖLENİNDE BULUŞTU

Her şeyden önce Sivas’ta yıllar-dır çok konuşulan ama bir türlü gerçekleşmeyen Sivas Yazarlar ve Şairler Derneği (SİYŞAD)’nin kurucularından birisi olmaktan onur duyuyorum. Ağustos 2009 ayında kurulan derneğimiz yönetim kurulumuz ve üyelerimiz ile birlikte kuruluşumuzdan bugüne kadar büyük özveri ve coşku ile çalışmalarımıza devam ediyoruz.

SİYŞAD 10–11 Ekim 2009 tarihinde yurt içinden ve yurt dışından 97 Şair, Yazar, Gazeteci ve Bestekârları Sivas’a davet etmiş ve ilk Şiir Şölenini başarı ile gerçekleştirmiştir
.
Bir Kültür,sanat,şiir sitesinde Sivaslı şairler birkaç yıl önce bir grup kurduk ve aralarında her ilden,45 şairin yer aldığı,368 sayfadan oluşan “BİR BULUT BİN DAMLA” adında antoloji kitabını hazırladık. Bu konuda emeği geçen SİYŞAD Başkan Yardımcımız Sayın Bekir Alim olmak üzere Yayın kurulunda ben,Şükrü Toprak, Zekeriya Duman, Fatma Pınarbaşı, Nevin Kılıç, Şevki Kayaturan olmak üzere isimlerini tek tek sayamadığım Antolojide yer alan ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.. Bu antoloji kitabının satışından elde edilecek gelirin derneğimize bağışlanmasına antoloji kitabında yer alan bütün katılımcı şairler tarafından karar alındı. Bu özverili kararları için teşekkür ederiz. Antoloji kitabını satın alarak SİYŞAD derneğimize destek veren herkese şükranlarımızı sunarız.

Derneğimizin geçen yıl düzenlediği şiir şöleninden sonra Sivas içindeki ve Sivas dışındaki şair arkadaşlarımızdan gelen yoğun istek üzerine ikinci kez şiir şöleni yapmaya karar verdik.

26 ve 27 Haziran 2010 günü Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortaklaşa SİYŞAD–2.GELENEKSEL ŞİİR ŞÖLENİ düzenledik. Adına da “BİR BULUT BİN DAMLA şiir şöleni dedik. Çünkü şiir şölenimize bu antolojide şiirleri ile yer alan 45 şairimizi ve Türkiye’nin her ilinden çok değerli şair, yazar ve gazetecilerimizi etkinliğimize davet ettik. 26 ve 27 Haziran günü Türkiye’nin her yöresinden kilometrelerce uzaklardan özveri ile Sivas’a teşrif edip etkinliğimize katılarak, Atatürk Kültür Merkezinde birbirinden güzel şiirlerini Sivas halkı ile paylaşan, Sivas içinden ve Sivas dışından 80 Şair, Yazar ve Gazeteci konuklarımıza bizleri onurlandırdıkları için teşekkür ederiz.

Şiir Şölenimize teşrif eden, Sayın Valimiz Ali Kolat’ın eşi Sayın İlksan Kolat hanımefendiye, Sayın Tugay Komutanımız Tuğgeneral Muammer Bayram’ın eşi, Sayın Naciye Bayram hanımefendiye teşekkür ederiz.

Ayrıca hayatta olmayan şair ve ozanlarımızı da anmak istedik. Sivas’ımızın gururu aşık, ozan ve şairlerimizden Aşık Veysel’in oğulları Ahmet Şatıroğlu, Bahri Şatıroğlu ve akrabaları, Sefil Selimi’nin kızı Kadriye Görile ve akrabaları, Talibi Coşkun’un torunu Hasan Coşkun’da özel onur konuklarımızdı. Çok mutlu olduk, onur verdiler teşekkür ederiz. Amacımız hayatta olmayan Sivaslı şairlerimizi de anmaktı ve saygı ile andık, mekanları cennet olsun.. Ben Aşık Veysel adlı şiirimi okudum. Aramızdan ayrılan Sivaslı diğer şair ve ozanlarımızın akrabalarına da ulaşmayı çok isterdik. Bir sonraki şiir şölenimizde de onları aramızda görürüz inşallah..

26.6.2010 günü şiir şölenimizden sonra, 27.6.2010 günü konuklarımızı İlk olarak Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Ulusuna armağanı olan Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Sivas Kongre Müzemizi gururla gezdirdik. Buruciye Medresesi ve Sivas merkezinde alışveriş yaptılar. Öğle yemeğinin ardından. şir şölenimiz daha sonra sona erdi ve konuklarımızın bilet almalarına da destek olduk ve gözlerimiz buğulanarak tekrar bir araya gelmeyi dileyerek uğurladık. O kadar güzel sevgi seli vardı ki şölenimizin yapıldığı salonda az kişinin olması ve protokol dan az kişinin katılmasına, bize destek olan ama şölene katılmayan kişi ve kuruluşlara yaptırdığımız plaketlerin elimizde kalmasına olan üzüntümüzü çoktan unutmuştuk bile. Oysa kültür ve sanat’a verilen önem yapılan etkinliği paylaşmaktır., Şiir sevilmeli ve sevdirilmelidir.Sivas’ın her yerine afiş ve davetiye ulaştı ama daha kalabalık olabilirdi.Türkiye’nin her yöresinden Sivas’a gelen şair ve yazarlar bizim başarılı organizasyonumuzdan memnun oldular ama Sivas halkı ve protokolünün şiirden uzak kalmasını eleştirdiler. Bağlı oldukları gazete ve dergilerinde yazacaklarını söylediler.

Şimdi ise farklı illerde günlerdir şiir şölenimizi ve Sivas’ı sevdiklerini anlatıyorlar, köşelerinde ve gazetelerinde yazıyorlar. SİYŞAD başarısını anlatıyorlar, teşekkür ediyorlar. Hem Şiirin sevdirilmesi,hem de Sivas’ın turizmine katkımız olduğu için yorgunluğumuz feda olsun. Gelen konuklarımız mutlu, bizler mutluyuz. Sivas’a teşrif ettikleri için bütün konuklarımıza teşekkür ediyoruz,onur verdiler. Güzel dostluklar, unutulmaz anılar ile şiirler paylaşıldı. Şiir konuşuldu, şiir soluklandı. Herkes tekrar Sivas’a geleceğiz diye vedalaştılar. SİYŞAD olarak zoru başarmanın gururunu yaşıyoruz.

Bu etkinliğimizde SİYŞAD Sivas Yazarlar ve Şairler Derneğimizin yönetiminde görevli bütün can yürek arkadaşlarıma ve üyelerimize teşekkür ederim. Bizlere destek olan, emeği geçen Sayın Valimiz Ali Kolat, Sayın Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp,Hafik Kaymakamı Sayın İlyas Memiş, Hafik Belediye Başkanı Sayın Uzman Dr.Zeki Aydın,Sayın Emniyet Müdürü A.Kemal Ceyhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Kadir Pürlü, ÇEDAŞ Müdürü Sayın Tayyar Akbulut Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sayın Yüksel Demirgil, Anadolu Hastanesi yönetimi,Öncü Süper Market, İşadamı,şair Zihni Taştan, Metro Turizm’e sonsuz teşekkür ederiz
Yüreklerimizin yarısını alarak giden değerli konuklarımıza ve herkese Cumhuriyet, Kültür, Sanat şehri Sivas’ımızdan kucaklar dolusu selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


SABİHA SERİN
Sivas Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı (SİYŞAD)

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Sivas Postası Gazetesi köşe yazımdır.

Arif Coşkun
07.07.2010, 22:35
Sabiha Hanım bu özverili çalışmanızdan dolayı sizi kutluyor başarılarınızın devamını diliyorum.

Selam ve saygılarımla...

aysima58
07.07.2010, 22:45
sevgili sabiha serin hanımefendi sizi tebriik ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum kendinize iyi bakın çünkü sizin gibi değerlere çok ihtiyacımız var.

Sabiha Serin
08.07.2010, 07:45
Saygıdeğer arkadaşlarım

Çok teşekkür ederiz sağolun.

Sivas'ımız için bütün emeklerimiz feda olsun. Sivas'ın buna ihtiyacı var.

HERŞEY SİVAS İÇİN.TOPRAĞIMI VE TOPRAĞIMIN İNSANLARINI SEVİYORUM.

Feyzullah
08.07.2010, 09:16
Sivas’ın Gülü, Sevgili Sabiha:

Başında bulunduğun derneğinizin düzenlediği 1. ve 2. Şiir Etkinliklerinden ikisine de katılanlardan birisi olarak; başta sen olmak üzere, böylesine başarılı ve güzel bir buluşmayı sağlayanlara yürek dolusu teşekkürlerimi sunarım.

Ben ülkemizde buna benzer birçok toplantıya, etkinliğe katıldığım için, şunu onurla ve gururla söyleyebilirim ki; bu son toplantınız, katıldıklarımın en güzeli ve en anlamlısıydı. Bu da senin o inanılmaz çabaların ve yürekten gayretlerin sayesinde oldu.

Ancak; üzülerek gördüm ki, bazı gölge düşürmek isteyenler de çıktı. Örneğin TV58 in hem haberlerinde hem de internet üzerinden yaptıkları yayınlarda Âşık Veysel’in oğlu Ahmet Şatıroğlu’nun ön protokol sırasına oturtulmayarak, araka sıralara oturulduğu gibi bir yanlış haberi servis yaparak; tamamen gerçek dışı bir haberle, bu etkinliğe gölge düşürmeye çalıştıklarını gördüm. Oysa bu haber yanlıştı! Çünkü benim yanımda gerek Ahmet abiye ve gerekse diğer oğlu Bahri abiye, sen ön sıralara geçmeleri için ısrar ettin. Oradaki herkes şahittir buna. Onlarsa önde değil de bu yerlerinin daha güzel olduğunu söyleyerek ön sıraya kendileri geçmediler. Gerçek böyle iken TV58 in böyle bir haber yapması benim gibi herkesi şaşırtmış ve üzmüştür. (Ahmet Şatıroğlu Şarkışla’da oturuyor dileyen telefon açıp sorabilir) Hangi amaçla böyle bir yayın yapıldığını da anlamış değilim.

Senin, kendini parçalarcasına Sivas’ımızı yüceltme, tanıtma gibi takdire şayan çabalarının karşısındaki bu tutumdan dolayı Sivaslı bir Halk Şairi olarak; bu yanlış ve maksatlı haberi yapan TV58’i kınıyorum!..

Bu vesileyle seni ve ekibini kutlar; selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Sivas senin gibi bir değere sahip olduğu için ne kadar övünse azdır!..

Feyzullah SEÇKİN (Ozan Feyzi)

Salim58
08.07.2010, 09:31
Bu güzel şöleni görsel ve yazılı basından takip ettim gerçekten güzel görüntüler vardı.

Katılım nekadar az olsada katılanlar'ın o günü güzel bir şekilde değerlendirdiklerinden eminim.

Sayın Sabiha Serin nezdinde tüm Şair ve Ozanlarımızı ayrı ayrı kutlar.Bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim.

ÖnceVatan_58
08.07.2010, 09:54
Bu güzel çabalarınız için size ne kadar teşekkür etsek azdır. Sivas için gösterdiğiniz çaba emek aşikar. Başarılar dilerim.