PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gurbetçi kızdan 5 gündür haber alınamıyor

Sivaslilar.Net
18.09.2010, 23:49
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas'ın Altınyayla ilçesinde Fransa'dan imam nikahlı eşiyle düğün yapmak için geldiği öğrenilen 17 yaşındaki kızdan 5 gündür haber alınamıyor.

SİVAS (İHA) - Sivas'ın Altınyayla ilçesinde Fransa'dan imam nikahlı eşiyle düğün yapmak için geldiği öğrenilen 17 yaşındaki kızdan 5 gündür haber alınamıyor.

Fransa'da işçi emeklisi olan ve kızının düğününü yapmak için Sivas'ın Altınyayla ilçesinin Güzeloğlan köyüne geldiği öğrenilen baba Mustafa Güneş, izin dönüşü kızı Betül Güneş'i (17) babaannesine bıraktı. 14 Ekim'de 18 yaşını tamamlayacak olan Betül Güneş, 13 Eylül tarihinde saat 15:30 sıralarında kayıplara karıştı. Ailenin şikayeti üzerine jandarma ve polis ekipleri tarafından arama çalışmalarının başlatıldığı bildirilirken, baba Mustafa Güneş'in kızının hayatından endişe ettiği öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Betül Güneş'in amcaoğlu Sebahattin Güneş, "Kuzenimin hayatından endişe duyuyoruz ve kaçırıldığını düşünüyoruz. Bulunması için yetkililerden ve kızı görenlerden yardım bekliyoruz" dedi. Aile ayrıca Betül Güneş'i görenlerin 0 536 332 70 87, 0 346 692 41 96 numaralı telefonları aramasını istedi.

Bu arada, Betül Güneş'in üç sene önce amcasının oğluyla nişanlandığı ve bir süre önce de imam nikahının yapıldığı öğrenildi.

Dilsad Hatun
18.09.2010, 23:59
3 sene önce nisan'la sonra imam nikahi sonrada dugun ve kiz daha yeni 18 olacak ! sonra'da hayatin'dan endiseleniyoruz!

Millet salak bir siz akillisiniz zaten , bu kadar mi Davetiye cikarir inanmiyorum ya ! InsaAllah bulunur ne diyem.

aysima58
19.09.2010, 00:40
14 yaşında bir çocuk nişanlanırmı e sizin hiçmi vijdanınız yok be kardeşim kız yine iyiymiş üç yıl sesini çıkarmamış yazık allahtan korkun o kıza hiç sordunuzmu istiyomusun diye diycem ama 14 yaşındaki çocuk ne bilirki nişanı evlenmeyi bir insan bu kadar cahil olamaz yuh size be kardeşim.

ÖnceVatan_58
19.09.2010, 10:17
Bu insanlar ne zaman akıllanacak, bizim dediğimiz olsun yabancıya gitmesin diye, çoçuk yaşta sormadan etmeden ver ondan sonrada böyle şeyleri yaşa. Ne diyelim Allah akıl fikir versin başkaları umarım ders çıkarır bundan.

Cley
19.09.2010, 11:25
"Ebu cehiller ölmedi kıtalar dolaşıyor " diyorya şair. Cehalet cehalet yazık olmuş kıza...

KARAMELLL58
19.09.2010, 19:03
yazık günah beee hiç acımanız yokmu yıllar önce kızını zaten küçücük yaşta evlendirerek mahvetmişsiniz hayatını, şimdide hayatta mı değilmi diye endişe ediyosunuz nasıl bi aile yaa kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz

bilal kose
19.09.2010, 19:11
Yobazligin daniskasi diye buna derim ben iste.bir hayatindan endiseleniyormus.sabi ver yarrabbim.Yinede allah sabir versin zor bir durum yazik olmus genc kizi.

cilem_58
19.09.2010, 20:25
yazik insalah bulunur bu pasport dahacok yuva yikar cok genc mutsuz olur

Kardelencicegi
19.09.2010, 21:38
Ebû Hanîfe'ye göre bulûğ çağına gelmiş bir kızı hiçbir kimse zorla evlendiremez.
Kızın rızası alınmadan yapılan evlendirmeler hükümsüzdür; çünkü Rasûlullah (s.a.):
"Açıkça izin alınmadan dul kadın, rızası anlaşılmadan bekâr kız evlendirilemez."
buyurmuş, "Onun rızası nasıl anlaşılır?" sorusuna da "sükûtu ile"
cevabını vermiştir. (Buhârî, Nikâh, 40).

Cocuk yasta ki bir genc kiz yada Erkek ne kadar saglikli karar verebilir ki.

Cok büyük bir marifet etmis gibi birde utanmadan anlatmislar 14 yasinda nisanlimislar.

Bak Iste biz kizimizi elimizle rezil ettik der gibi yaaa:(

Önce baski sonra vah, vah ailelerin asil hatasi bu.

{ Baba ne derse o olur.}

{ Elin iyisinden bizim kötümüz iyidir. }

Ileride olacaklari hesap edemeyen Büyüklerimiz varya
Asil acinacak zavallilar onlar. Iste baskinin sonu.

Okurken Sinirden agladim ya.... Daha resit olmayan bir kizin drami bu.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

goramaz
20.09.2010, 07:36
bir yanlış başka bir yanlışla düzeltilemez .

abircan
21.09.2010, 09:18
ben hiç yorum yapmıyacağım biraz kibarda olsa sağolsun arkadaşlarım yapmış,
o ananın eğer anaysa, o babanın eğer babaysa allah bildiği gibi yapsın

ben hiç yorum yapmıyacağım biraz kibarda olsa sağolsun arkadaşlarım yapmış,
o ananın eğer anaysa, o babanın eğer babaysa, allah bildiği gibi yapsın

sandalli
21.09.2010, 18:49
Kiz bulundu mu, bilen var mi? Bu tür devami merak edilen haberlerin sonucu da haber olarak verilmeli, yoksa ben meraktan catlarim. Birini kene isirmisti, hastaneye kaldirildi diye haber yapildi ve sonradan o kisiye ne oldu bir daha haber alamadik, hala merakim gitmedi. Lütfen bu tür haberleri ya vermeyin ya da sonucunu da haber yapin. :)

ismail 58
22.09.2010, 00:47
Ne kınıyorum ne de ayıplıyorum...

Kendi ayakları ile kendi istediğine kaçmıştır diyorum.....

murat tugrul
22.09.2010, 09:20
Bulunsa ne olacak bulunmasa ne sil baştan kaldıgı yerden devam kız ailesinin yazdıgı rolü oynuyor.
Hayatımızda normal böyle şeyler.kız becerebildigi kadar evcilik oyununu sürdürecek sonrası hezimet büyüdükçe ne yaptım benle beraber ne yaptınız diyecek ailesine, ailesi biz böyle olacagını bilsek yaparmıydık. Bir tarafta yaktın beni kırgınlıgı .diger tarafta yaktım seni ezikligi .Çekirdekte mutsuz giden bir evlilik ve mutsuz buyuyen çocuklar ve o çocuklar bu olanlardan ders almayacak büyüklerinin yolunda yürüyüp gidecekler bahanesi biz büyüklerden böyle gördük olacak

Kardelencicegi
22.09.2010, 17:09
[QUOTE=murat tugrul;581113]Bulunsa ne olacak bulunmasa ne sil baştan kaldıgı yerden devam kız ailesinin yazdıgı rolü oynuyor.
Hayatımızda normal böyle şeyler.kız becerebildigi kadar evcilik oyununu sürdürecek sonrası hezimet büyüdükçe ne yaptım benle beraber ne yaptınız diyecek ailesine, ailesi biz böyle olacagını bilsek yaparmıydık. Bir tarafta yaktın beni kırgınlıgı .diger tarafta yaktım seni ezikligi .Çekirdekte mutsuz giden bir evlilik ve mutsuz buyuyen çocuklar ve o çocuklar bu olanlardan ders almayacak büyüklerinin yolunda yürüyüp gidecekler bahanesi biz büyüklerden böyle gördük olacak

Bu haberdeki kizimiz 9- 10 gündür kayip.

Murat kardesim yaktin beni kirginligi olacaktir, ama yaktim seni ezikligi
yasayani görmedim.
Evet görmedim Cünkü ayni hatalari ayni Anne ,
Baba 1-2-3 kez deniyor gücü yetebildigince.
Yada cocuklarindan biri dur diuyene kadar.
Tabiki oda kolay olmuyor Günah kecisi olarak ilan ediliyor.
hayirsiz evlet hic Anne baba üzülürmü.?

Allah affetmez seni..!

Beni sunu hic analamdim & aklim ermedi gitti.

Anlayan varsa bana anlatsin.

Hakli payi da varbabaya göre babanin statüsü yerle bir oluyor.

"Bir genc kiz genc erkegui zorla evlendirirler.
Kader deyi gecerler.! Bir genc kiz & erkek sevdiyigle kacarsa Dünayanin en namussuz insani olur. NEDENN!!"

Peki Cocuklarinin hayatini mahveden, onlari ömür boyu mutsuz eden anne; Babanin yaptigi sevap mi?

"Bir genc kiz ak gelinligiyle girdigi evden ak kefenle cikar.!"

bence Zorla evlendirilen bayan o ak kefeni evlenirken giyiyiyor Zaten.

Yaradana siginip, Ben anneyim, ben Baba yim diyenler.

Herseyi isinize geldigi gibi yapmayin. Acip okuyu Kuran ne diyor.!

Lütfen yaptiginiz hatalardan ders alin. 60 yil önce babalarinizin, büyük babalarinizin yaptigi hatayi yapmayin.

Dogal olarak bu evlenecek kisiler yasayacak evlendigi kisilerle siz degil.

Biraz evladinizin hislelerine, duygularina deger & kulak verin.

Egonuzu tatamin etmek yerine.

Evladiniza sahip cikin.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

HAKKI BULUT

VICDANIN NEREDE

NIKAHTA KERAMET VARDIR DIYENLER
ACIMADAN SENI BENDEN KOPARIP ELE VERDILER
GARIPTIM SEVGILIM BILEREK SEVDIN
BENIM IcIN O ZALIMLER OLSUN DEMIsLER

HANGI KERAMET SENI BENSIZ MUTLU EDECEK
HANGI KERAMET GÖRELIM SANA HUZUR VERECEK
ÜMIT VEREN SEVEN SENDIN NASIL BÖYLE GIDERSIN
GÖRECEKSIN GÖZYASLARIN PINARLARA DÖNECEK

DERBEDERIM ISYANKARIM
BUNUN SUCU KIMDE
HAYATIMI SEN MAHVETTIN
SENIN VICDANIN NERDE...

BILKI DÜGÜNÜNDE KARALAR GIYIP
BIR KÖSEDE HICKIRAN BEN OLACAGIM
ICIMDEN GELMIYOR MUTLU OL DEMEK
BILIYORUM KAHRINLA HEP YANACAGIM

BU HABERE NACIZANE BU ESERI UYGUN BULDUM.

BU ESERI ESKIDEN COK DINLERDIM.

"Evlatlarini düsünmeyen anne babalar biraz lütfen kulak verin."