PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AKP-PKK gizli hattı ve Tantan’ın ifşası!


abircan
21.09.2010, 10:41
AKP-PKK gizli hattı ve Tantan’ın ifşası!

sabahattin önkibar - yeniçağ gazetesi

PKK’nın artık fiilen İmralı’dan yönetildiği kanıtlanmıştır. Ateşkesin ilanı gibi son ateşkes kararının uzatılması da Öcalan’ın emriyle olmuştur.
Şekilde görüldüğü gibi AKP iktidarı bölücübaşının hücresinden örgütünü yönetmesine izin veriyor!
Bu arada Öcalan’ın Hakkaride’ki malum mayın tuzağına ilişkin beyanı da korkunç bir hakikatı açığa çıkarmıştır.
Ne diyor Öcalan?
Hakkari’de görüşmeler bombalanmıştır!
Evet bizzat Öcalan yapılan gizli görüşmeleri ifşa ediyor!
Bunun anlamı AKP ile PKK arasında müzakere sürecinin yürütüldüğüdür!
Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek’le Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in ancak Hakkari’deki bombalamayla tesadüf eseri ortaya çıkan PKK pardon BDP’lilerle var olan randevuları da bu gizli ilişkinin en son kanıtıdır.
AKP referandumda olumsuz etkilenmemek için gizlediği görüşme maratonunu bizatihi Öcalan’a inisiyatif vererek sürdürüyor.
Son tablo ile ilgili olarak güvenlik uzmanı olan İçişleri Eski Bakanı Sadettin Tantan dün bana konu ile alakalı olarak şu önemli değerlendirmeyi yaptı:
1) AKP, PKK ile kan davalı olursa iktidarda kalamayacağını biliyor zira PKK’nın ardındaki güç küresel emperyal güçtür, dolayısı ile AKP bugüne kadar PKK ile hiç ama hiç kan davalı olmamıştır ve bundan sonra da olmayacaktır.
2) PKK sorunu bu ülkede dayatılarak yaratılan yapay bir sorundur ve onunla taviz vererek değil, mücadele ederek başa çıkabilirsiniz! Verilecek her taviz yeni tavizlere davetiye çıkarır ve bu yolun sonu da Bağımsız Kürdistandır.
3) AKP 8 yıllık iktidarında 2002 sürecinde sinen ve yılgınlığa düşen PKK’ya psikolojik ortam hazırladı yani moral kazanmasına zemin yarattı.
4) Gelinen nokta, artık açık ve net olarak ortada olduğu gibi İmralı ile pazarlık sürecidir ve maalesef Türkiye bir süredir gizlice bunu yapıyor.
5) AKP, bunu açıktan yani mertçe yapmıyor ve devletin en temel bürokrasinini kullanarak yapıyor. Amacı referandum sürecinde yaptıkları gibi sıkıştıklarında halka dönüp, biz yapmadık devlet yaptı demek yani riyakarlıktır.
6) Oysa hükümetler devletlerin direksiyonu yani en temel fonksiyonlarıdır. Dolayısı ile kaza olursa bunun sorumlusu da elbette direksiyonu elinde tutanlar yani iktidarda olanlardır. İşte AKP o sorumlulukdan sıyrılmak için burada da takıyye yapıyor!
7) AKP epey bir zamandır çeşitli kanallar ile Öcalan’la müzakere halindedir ve göreceksiniz bu müzakerelerin öyle ya da böyle bir şekilde fiilî yansımaları olacaktır.
8) PKK bugün sadece uluslar arası arenada tescil görmüş bir örgüt değildir, aynı zamanda 25-30 milyar doları kontrol eden bir ekonomik potansiyele ulaşmıştır.
9) Hal bu iken AKP bu noktada hiçbir girişimde bulunmamış ve PKK’nın üstüne gitmemiştir.
Sadettin Tantan’ın özet olarak sunduğumuz bu bakış ya da görüşlerini iz’an sahibi kim abartılı bulabilir!
Yahu çocukları bile okula göndermemekten söz edebilen şu BDP’li güruha Başbakan ve Cumhurbaşkanının bir söz etmemesi manidar değil midir?
Başbakan, onlara cevap vereceğine hükümetinin sözcüsü ile Adalet bakanını gizlice BDP’lilerle bir araya getiriyor!
Referandumda evet diyen sözde milliyetçi kardeşlere bu tabloyu armağan ediyorum!

İKİ OLAY, İKİ TAVIR
Başbakan’a Ayhan Aydan sorusu
Siyaset hayatının 40., iktidarının da 8.yılında birden vahiy gelmişcesine Adnan Menderes’i keşfeden ve Anıt Mezarına koşan Başbakan Erdoğan’a bir sorum var: Sahi Tayyip bey Ayhan Aydan hanımı bilmiyor mu? O kim mi dediniz?.. Adnan Menderes’in Yassıada Mahkemelerine bile konu olan evlilik dışı ilişki kurduğu hanımefendi... Hadise açık ve net, yıllar süren bu yasak ilişki olayında iki taraf da evliydi!..
Şimdi soralım, Deniz Baykal’a malum kasetten ötürü aşağılayıcı imalarla bulunan yani “Biz Meclis’te çalışırken başkaları meğer başka yerlerde imiş!” diyebilen Erdoğan’ın yasak ilişikisini yukarıda özet olarak sunduğumuz Adnan Menderes’i sahiplenmesi sahi ne anlama geliyor? Sayın Başbakan biraz insaf, biraz tutarlılık lütfen!

ALTERNATİF HAZIR
Prof. Haberal olmazsa Çiller
Demokrat Parti’de kazan kaynıyor... Prof. Haberal’ı cezaevinden tahliye edilmese dahi Genel Başkan seçeceğiz diyen DP’li yönetici Orhan Keçeli’ye parti örgütünden destek yağıyor. Orhan Keçeli dün telefonda bana çok sayıda il başkanının bu teklifi heyecanla karşıladığını ve adaylığına peşinen imza atacağını söyledi.. Kuşkusuz bu olayın Mehmet Haberal boyutu da var ki Hoca’nın buna ne diyeceği hala belli değil... Önümüzdeki günlerde bunun netleşeceği kaydediliyor.. Peki Prof. Habeal istemezse mi?Yaptığım görüşmelerden aldığım izlenime göre bu durumda Tansu Çiler ismi ağır kazanacak! Tansu Hanım eşinin ticari işleri olumsuzluğuna rağmen hala hem DP tabanında hem de halkta var olan bir isim. Özellikle PKK ile yaptığı destansı mücadeleyi unutmayanlar var! Çiller muhalifliği ile ünlü bir isim bile dün bana “Barajı aşmak için mecburen onu başa geçireceğiz” demesi bana çok ilginç geldi

ÖnceVatan_58
21.09.2010, 11:01
İşi öyle güzel kılıfına uyduruyorlarki üzerelrien diyecek yok!
Bunlar değilmiydi DTP ile PKK'yı terör örgütü kabul etmedikleri sürece görüşmeyeceğiz diyenler.
Geçen gün "gizli görüşme" gerçekleşecekken, mayınlı tuzakla birlikte bunlarında foyası ortaya çıkmadı mı?
Sonrada bakan çıkmış "efendim görüşmeye bir saat kala AA'sına haber verecektik sonra karşılıklı basın açıklaması yapılacaktı." demesine ne denir? Ninniiii yavrum ninniii!..
Sayın bakan gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorsunuz, hiç te haber verilmeyecekti o belediye başkanının "gizli görüşme vardı" açıklaması yapmasaydı.
Ülkem adına ne gizli görüşmesi hem görüştüğünüz kimler? "Ya olduğunuz gibi görünün, yada göründüğünüz gibi olun"

altuntas58
21.09.2010, 13:32
AKP, bunu açıktan yani mertçe yapmıyor ve devletin en temel bürokrasinini kullanarak yapıyor. Amacı referandum sürecinde yaptıkları gibi sıkıştıklarında halka dönüp, biz yapmadık devlet yaptı demek yani riyakarlıktır.
6) Oysa hükümetler devletlerin direksiyonu yani en temel fonksiyonlarıdır. Dolayısı ile kaza olursa bunun sorumlusu da elbette direksiyonu elinde tutanlar yani iktidarda olanlardır. İşte AKP o sorumlulukdan sıyrılmak için burada da takıyye yapıyor!