PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Karşıyakalılar yamayı bile arar oldular

Sivaslilar.Net
16.10.2010, 07:49
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas Belediyesi tarafından asfaltlanan Karşıyaka yolları daha önce yapılan yamayı bile aratır oldu.

Geçtiğimiz haftalarda Karşıyaka mahallesinin yol sorununu dile getirmiş, sıkıntıları “ Asfalt beklerken yama ile karşılaştılar” başlığı altında gündeme taşımıştık. Haberimizin ardından yama durdurularak yollar asfaltlanmaya başladı ancak çalışmalar yolun yarısında bırakıldı.
Karşıyaka mahallesi sakinlerinin yıllardır kanayan yarası haline gelen ve adeta köstebek yuvasını andıran yollarda kısa zaman önce yama çalışması yapıldı. Oyulan çukurlar göstermelik yamalarla kapatılarak geçiştirildi. Yolların sık sık gündeme getirilmesinin ardından Sivas Belediyesi durumu göz ardı etmeyerek yolları asfaltladı. Ancak asfaltlama işlemi de uzun sürmedi, çalışmalar yarıda bırakıldı. Yarıya kadar asfalt yarıya kadar çukur olan yerler sürücüleri özellikle akşam saatlerinde sıkıntıya sokuyor. Yolların asfalt olduğunu sanan sürücüler, hızla gelirken yarım kalan yerden çukura düşüyor. Araçların zarar görmesinin yanı sıra sürücüler zaman zaman da araç kontrolünü kaybediyor.
Durumun son derece tehlikeli olduğunu kaydeden sürücüler ve mahalleliler kış mevsimi gelmeden önce çalışmaların bir an önce tamamlanması gerektiği yönünde görüş bildiriyor.

Kaynak: Sivas Hürdoğan

Salim58
16.10.2010, 08:27
Bukadarı yapıldıysa devamıda yapılır,Acele etmemek gerek.

burak5866
16.10.2010, 11:12
bencede yapılır niye bu kadar aceleci davranılıyorki.heralde öyle kalacak hali yok bende haberi okuyunca dediim nasıl oluyor filan.bu yağmurlu hava da bende olsma devam etmezdim yaptığıu asfalt geri kalkar.yapsaydı o zamanda bu ahvada asfaltmı yapılır diye eleştirilirdi kesin.

Arif Coşkun
16.10.2010, 17:06
Basın bazende kendine malzeme arar, eğer doğruysa o semte ayrıcalık yapmanın bir nedeni olmalı.

altuntas58
16.10.2010, 22:32
Kış gelmeden havanın iyi olduğu bir gün yarımkalan asfaltta tamamlanır inşallah

NECMEDDİN ÖZBEK
17.10.2010, 21:05
doğru söz söyleyenlerin ender kaldığı bir ülkede gerçeği yansıttığınız için teşekkürler

sevgili salim kimsenin acele ettiği yok kırk yldır sabrediyoruzda

eyuphulagu
17.10.2010, 23:39
Anladığım kadarıyla Karşıya her zamanki gibi yine üvey evlat muamelesi görüyor..Geçen bayramda eşimin akrabalarını ziyaret için Karşıyaka mahallesine gitme fırsatım oldu...Bu mahalleye en son 5 yıl önce yine bir ziyaret için gitmiştim...Bu gidişimde Karşıyaka mah. de daha farklı uygulamaların olduğunu ;mahallenin daha iyi durumda olacağını düşünüyordum..Ama mah. ye gittiğimde yanıldığımı bir kez daha gözümle gömüş oldum..Çünkü Karşıyaka mah. de hiçbir gelişme göremedim..Mah. de bırakın asvaltı doğru dürüst kaldırım bile yok...Bu belediye de Karşıyaka'ya gereken önemi vermiş değil...Sadece Esenyurt köyüne bazı yatırımlar yapılmış..Mah. nin adı Karşıyaka ama yapılan yatırımlar hep Mah. nin girişi olan Esenyurt Köyüne yapılmış..Düşünün bir kere 2 tane ilköğretim okulu Esenyurt ta,Yeni yapılan Lise Esenyurtta,Hatta bu belediyenin yaptığı Bölge Parkı bile Esenyurt bölgesine yapılmış..Garip Karşıyaka'ya henüz hiçbir yatırım yapılmış değil;bırakın yatırımı mah. de doğru düzgün bir kaldırım,doğru düzgün bir park bile yok..Diğer mah. ye niye bu kadar yatırım yapıldığı konusunda çok değişik görüşler var..Çünkü eski bir milletvekilimizin bu köylü olmasından dolayı hep burasına yatırım yapılmış olduğu söyleniyor,asıl Karşıyaka Mah. ise adeta kaderine terkedilmiş durumda..Bence bu mah. nin kurtuluşu ancak Sivas'ın Büyükşehir Belediyesi olursa burasınında ilçe belediyesi olmasıyla ancak mümkün olabilir..Ya da iyi belediye başkanı gelir buraya da diğer mah. lelere yaptığı gibi çalışmalar yaparsa o zaman burası da gerçek bir modern mahç ye döner..Misafir olduğum ev sahibi bu mah. de doğru dürüst bir şeyin olmadığını;elektikçi,sucu gibi esnafların bile olmadığını ,en ufak bir iş için şehre gitmek zorunda olduklarını acıyla anlattı...

Kardelencicegi
18.10.2010, 00:01
Insallah yakin zamanda beklenen calisma yapilir & halkin hizmetine acilir.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])