PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 8 bin öğretmen 130 bin öğrenciye hizmet veriyor


Sivaslilar.Net
11.11.2010, 22:52
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner, Sivas il genelinde 650 okul ve kurumda yaklaşık 8 bin öğretmenin 130 bini aşkın öğrenciye hizmet verdiğini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Strateji Geliştirme Şubesinin koordinesiyle Öğretmen Evinde toplandı. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Strateji Geliştirme Şubesi’nden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Çetin Özdemir, il genelinde eğitimin mevcut durumu, Stratejik plan dahilinde belirlenen hedefler ve bu hedeflere ulaşabilmek için yapılabilecek çalışmalar konusunda sunum yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner daha sonra yaptığı konuşmasında Sivas genelinde Merkez İlçe dahil 17 Milli Eğitim Müdürlüğü, 650 okul, kurumda yaklaşık 8 bin öğretmenin 130 bini aşkın öğrenciye hizmet verdiğini söyledi. Başarıyı artırmak için daha fazla gayret gösterilmesi gerektiğini ifade eden Taner, şimdiye kadar yapılan çalışmaların da takdire şayan olduğunu söyledi. Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner, mevcut durumu yeterli görmenin doğru olmayacağını, daha muasır bir medeniyet seviyesine ulaşmak için bize lazım olan şeyin daha çok çalışma olduğunu belirtti. Küreselleşen dünyanın gereği olarak çocukların emsalleriyle yarışabilmeleri için eğitim imkanlarının geliştirilmesinin ve onlara vizyon ve misyon kazandıracak bir eğitim sunmanın önemini ifade eden Taner, mesleki çalışmalarda ve proje çalışmalarında öğrencilerin önlerinin açılması ve teşvik edilmelerinin zaruri olduğunu belirterek beceriye dönük çalışma ve yarışmaların öğrencilerin eğitimi ve özgüveni açısından önemli olduğunu ifade etti. Akademik eğitim kadar değerler ve etik eğitiminin de önemli olduğunu kaydeden Taner, “Bir insanı akıl yönüyle eğitip ahlak yönüyle eğitmemek toplum için büyük bir risktir” dedi.

Kaynak: Sivas izci

Arif Coşkun
12.11.2010, 09:54
Ülkemizde ne yazıkki eğitime ayrılan pay çok düşük, herşeyin eğitimden geçtiğini düşünerek bu yönde daha çağdaş daha modern bir hale getirmekle başarı grafiğimiz yükselecektir.