PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sert esen lodos Sivas'ı perişan etti


Sivaslilar.Net
13.12.2010, 00:48
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas'ta hafta sonunda etkili olan şiddetli lodos nedeniyle onlarca kişi zehirlendi, onlarca binanın çatısı sert rüzgara dayanamadı.

Lodosun iki günde verdiği zarar Sivas'ı perişan etti.
Alınan bilgilere göre, Sivas'ta şiddetli lodos nedeniyle karbonmonoksit gazından zehirlenen 36 kişi hastanelere başvurdu.
Sivas merkezi ve bazı ilçelerde hafta sonu gün boyu devam eden lodos, yaşamı olumsuz etkiledi. Lodos nedeniyle karbonmonoksit gazından zehirlendikleri anlaşılan 36 kişi, baş ağrısı, yorgunluk, solunum sıkıntısı ve baş dönmesi şikayetleriyle hastanelere başvurdu.
Bu kişilerden 22'si Devlet Hastanesi'nde, 13'ü Numune Hastanesi'nde, 1'i de Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altına alındı.
Bu arada Emek Mahallesindeki Muzaffer Sarısözen İlköğretim Okulu ile İstasyon Caddesindeki bir binanın çatısı da rüzgar nedeniyle uçtu. Emniyet ekipleri her iki binanın çevresini güvenlik şeridine aldı. Ulaş, Suşehri ve Şarkışla ilçelerinde de sert rüzgar nedeniyle bir çok binanın çatısı uçtu. Sert rüzgar enerji nakil hatlarına da zarar verdi. Uzuntepe köyünde bir elektrik direği rüzgarın şiddetine dayanamayarak devrildi. Hafik, Gürün, Koyulhisar, Yıldızeli ve bu ilçelere bağlı çeşitli köylerde de sert esen rüzgarlar nedeniyle elektrik kesintileri yaşandı.

Kaynak: Sivas Hürdoğan

Salim58
13.12.2010, 12:26
Büyük geçmiş olsun,Görüntülerdende gördükki çok büyük maddi zararlar oluşmuş.Özellikle böyle havalarda zehirlenmelere karşı daha dikkatli olmak gerek.