PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Esnafın talebi yerine getirildi


Sivaslilar.Net
19.12.2010, 23:46
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas Belediyesi tarafından tahliye edildikten sonra uzun süre boş kalan Paşa Cami altındaki işyerinin bulunduğu alana şadırvan yapılacak.

Yaz döneminde yapılması planlanan çalışma boş kalan iş yerindeki bazı olumsuzlukların esnafa rahatsızlık vermesi nedeniyle öne alındı. Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil, çalışmaları bu hafta itibariyle başlatmayı düşündüklerini söyledi.

Sivas Belediyesi tarafından tahliye edilen işyerinin bulunduğu alana şadırvan yapılacak.
Çarşıbaşı Mahallesi Sarraflar Sokak Paşa Camii altında bulunan ve bir süre önce belediye tarafından tartışmalı bir şekilde tahliye edilerek uzun süre boş kalan iş yerinin bulunduğu alana belediye şadırvan yapmaya hazırlanıyor.
Önümüzdeki yaz döneminde yapılması planlanan çalışma, esnafın boş alanla ilgili şikâyetleri nedeniyle önümüzdeki günlerde başlayacak.
Ön cephesi açık ve içerisi boş olduğu için çeşitli olumsuzlukların yaşandığı taşınmaz, çevredeki esnafı da bu nedenle rahatsız ediyordu.
Bölge esnafı söz konusu olumsuzluklarla ilgili Belediye Başkanı Ömer Faruk Çınargil'i ziyaret ederek talep ve şikâyetlerini dile getirdi.
Başkan Yardımcısı Çınargil, esnafın sıkıntılarını dinledikten sonra, bu alanın düzenlemesi ile ilgili bir çalışmanın gündemlerinde olduğunu belirterek, esnafın yaşadığı sıkıntıyı ortadan kaldıracak önlemler alınacağını da söyledi.
Esnafın ziyareti kısa sürede olumlu sonuçlarını verdi. Moloz yığınları ve bazı kişilerin çöplerini bu alana dökmesi nedeniyle mezbelelik bir yer haline dönüşen alan hafta sonu belediye ekipleri tarafından temizlendi.

ŞADIRVAN YAPILACAK…

Ekiplerin temizlik işlemlerinin ardından, söz konusu alan ile ilgili yapılması planlanan çalışma hakkında gazetemize özel açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil, "bu alanı çevre esnafımızın ve halkımızın rahat temiz ve hijyenik bir ortamda abdest alabilecekleri bir şekilde düzenleyeceğiz. Buraya şadırvan yapacağız" dedi.
Bu hafta itibariyle bu yöndeki çalışmaları başlatmayı planladıklarını dile getiren Çınargil, "bu çalışma ile birlikte esnaflarımızın bize ilettiği ve bizim de tespit ettiğimiz bazı olumsuzluklar ortadan kalkmış olacak" dedi.
Kış dönemi olsa da yapacakları çalışmanın aksamayacağını belirten Başkan Yardımcısı Çınargil, "Ön cephe yapıldıktan sonra içeride çalışmalarımızı sürdürür ve kısa sürede tamamlarız" dedi.
Esnaflar ise, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil'i ziyaret ettikten kısa bir süre sonra alanın temizlenmesinin sevindirici olduğunu belirterek Çınargil ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

ESNAF TEDİRGİN

Boş kalan işyerinin arka bölümlerinde kuyumcuların bulunması esnafı hırsızlık olaylarına karşı da tedirgin ediyor.
En son ganyan bayiinin soyulması olayı kentte bu yöndeki tedirginliğin artmasına neden olmuştu.
Hırsızların, engel tanımaz bir şekilde her iş yerine girebildiğini belirten esnaflar, Paşa Cami altındaki bu alanın da bu nedenle risk oluşturduğunu, bu alanda biran önce önlem alınarak, tedirginliğin ve risklerin ortadan kaldırılması gerektiğini savunuyor.
Belediyenin kısa süre içinde burada düzenleme yapacağını öğrendiklerini ve çok sevindiklerini belirten esnaflar, "haklı taleplerimize kısa süre içinde cevap verilmiş olması ve bu yönde çalışma yapılması çok önemli" dedi.

Ersan Arslan / Sivasın Sesi

Salim58
20.12.2010, 07:33
Sonunda Esnafın sesine kulak vermişler ve buradaki çalışmayı hızlandırmışlar.Hayırlı olsun...