Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul'da Sivaslılar açık ara önde...
Sivaslilar.Net
23.12.2010, 11:42
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Fatih Altaylı ve Murat Bardakçı’nın sunduğu Habertürk’te yayınlanan Teke Tek Özel’e konuk olan Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi
Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemalettin Şahin, göç konusunda çarpıcı veriler ortaya koydu.
İstanbul’un en büyük göçü Karadeniz Bölgesi’nden aldığını açıklayan Şahin, “Nüfusu her yıl 350 ila 400 bin artan İstanbul’u kapsayan verilere göre, yaşayanların üçte ikilik bölümü İstanbullu değil” diye konuştu. İstanbul’daki İstanbullu sayısı 2 milyon 167 bin 572 kişi.
YÜZDE 65 AVRUPA YAKASI
2009 sayımına göre 12.5 milyon olan İstanbul’daki nüfusun yüzde 65’i Avrupa, yüzde 35’i Anadolu yakasında yaşıyor. Şahin, İstanbul dökümünü de veriyor: Sivaslı (681 bin), Kastamonulu (516 bin), Giresunlu (455 bin), Ordulu (453 bin), Tokatlı (396 bin), Samsunlu (373 bin) ve Trabzonlu (357 bin).
(681 bin), Sivaslı var fakat son FB Sivasspor maçına sadece 200 yiğido gitmiş.:)
Kütükte Sivas yazması önemli değil. Yürekte Sivas yazması lazım
(681 bin), Sivaslı var fakat son FB Sivasspor maçına sadece 200 yiğido gitmiş.:)
Yanılıyorsun abi, fener tribünündeki yaklaşık 20,000 kişinin en az 1500-2000'i Sivaslıdır. Ama karakter ve şehir sevdası olmadıktan sonra, canları cehenneme!
_DuMaN_58
23.12.2010, 16:37
Kütükte Sivas yazması önemli değil. Yürekte Sivas yazması lazım
Aynen .
ULUTÜRK_58
23.12.2010, 17:44
681 bin sivaslı maaşallah.Sivasımızdan daha çok sivaslı yaşıyor istanbulda.Ama benim için kuru alablalıktan başkasını ifade etmiyor.Koca istanbulda bu kadar sivaslı var iken sivaslılar yani biz her konumda geri kalmışız.Belediyeler olsun muhtarlıklar olsun aklınıza gelen her ne var ise.Sayabileceğim veya bildiğim 1 tane belediye başkanı var.İsmail Erdem.Başka var ise siz söyleyin hemşolarım.Bu durum bize çok şeyi ifade ediyor.Söyleyecek başka birşeyim yok.selam ve dua ile
Sivas Göç vermese Büyükşehir olabilecek kapasitede nufusu vardı ayrıca diğer illerdeki sivaslılar ve yurt dışındaki sivaslıları hesaba katarsak 1 milyonu geçerdi
cagdasim
24.12.2010, 08:24
ben daha fazla biliyordum,meselä 1.000.000 ´dan fazla,bu tabiki benim tespitim.....her zaman her yerde en büyük S!VASSSSSSSS :))
bilgin_58
24.12.2010, 10:08
Hemşerilerimiz İstanbulda olmaları, bizi yönetenlerin bir lakayıtlığının bir örneğidir,
İnsan yoksa memleketin neden göç etsin, temeline inmek lazım, burda doysalardı, istanbulda ne işleri vardı?
Bülbülü altın kafese koymuşlar "Ah vatan, vah vatan" demiş
AĞAOĞULLARI
24.12.2010, 19:43
Türkiye genelinde göç veren illerin çoğunluğu fakir ve iş alanı dar olan illerdir. Sivasta bunlardan biri dir. İş aramak ,aş aramak için yollara revan olmuşlar ,diyar diyar gezmişler kapılandıkları yerlerde mekan tutmuşlar. Bizler Sivaslı olarak havasının ve suyunun sertliğinden olsa gerek biraz sert olmakla beraber çok bilecen ve gururlu insanlarız. Aşagılara pek bakmayız yükseklerden uçarız. Sivaslı olarak birbirimizi istemeyiz,kalkındırmayız yabancıya güven duyarız.
Sivaslı birbirini destekleseydi, ekonomik ve siyasi politikasını iyi kullanmasını
bilseydi ilk örnek alacağımız il Kayseri olurdu. Bu zihniyeti kafamıza yerleştiremedik milli şuuru benimseyemedik ,yükledik eşyaları sivas tan göç eyledik. Sivaslı birbirini sevmez, istemez ,kalkınmasını hazmedemez. İstanbul da
Sivaslılara soruyoruz sivas a gidiyormusunuz? Sivasla benim işim yok unuttum bile
ben karnımın doyduğu yere bakarım diyor. Bu zihniyette olan İstanbulda binlerce Sivaslı var. Bunlara Sivaslı demek yanlış olur. Zengin olan sivaslılarda sivasta kazandığı para ile bir çok şehirlerde orta ölçektede olsa Sivas a olan vefa borcunu ödemiyor o da sivas a arkasını dönmüş bunlar kimlikte Sivaslı. İki türlü göç verme sebebi vardır. Biri iş bulamaz aş bulamaz terkidiyar eder ilini. İkincisi Sivas ta kabuğuna sığmaz yatırımını sivas a yapmaz başka yere göç eder yatırımını oraya yapar. Sivas en çok göç veren iller içerisindedir.
ULUBEYTURKTİMİ
24.12.2010, 22:43
iş yok güç yok napsın gençler
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
burak5866
26.12.2010, 17:00
bence bunun 2 sebebi var.aslında tek sebebi ama o sebep bunu 2 sebep yapıyor.birincisi işsizlik ikincisi zengin olanların sivastan kaçması.alında ikinci sebep birinciyi doğuruyor.zamanında sivaslı zenginler veya zengin olanlar sivastan kaçmış sıcak yerlere gitmiş veyada işsizlikten dolayı gidenlerde zengin olunca geri memleketine yatırıma dönmemişler.bu kişilerde dönmediği için sivaslı genç işsizlerdfe göçmek zorunda kalmış.yani tek sorumlu zengin olup sivastan kaçan ve geri dönmeyenlerdir.
eyupsabri
27.12.2010, 11:37
sivaslıların istanbulda ankarada izmirde hollanda da almanyada (nufusun) çok olması ne derece etkindir
ancak bakmak gereken yerleden bir tanesi nufus olarak değil ne derece bağlılık ne derece birliktelik ne derece organizasyon yapılabiliyor buna bakıp bunu değerlendirmek gerekiyor
istanbulda açık ara olduğumuz bir ille organizasyonlarımızı yada yapılan faaliyetlerimizi kıyasladığımızda ne derece açık ara gerideyiz bunu görüp buna göre hareket etmeliyiz vesselam ...
bilgin_58
27.12.2010, 13:14
bir şehirde çoğunluk olması güzel
ama yönetimdede daha çok söz sahibi olmaları lazımm
Arif Coşkun
27.12.2010, 13:19
İstediğimiz kadar çok olalım, birlik, beraberlik, dayanaşma olmadıktan sonra neye yarar. Belli çalışmalar var ancak yeterli değil, buna ön ayak olacak bu doğrultuda daha somut adımlar atılması lazım, ama nasıl? İşte bu soruya yanıt bulmalıyız.
Bu açık ara önde olmaya sevinmek değil üzülmek gerekir, buda gelmiş geçmiş ve işbaşında olan hükümetlerin Sivas'a ne kadar önem verdiğinin bir ifadesi olsa gerek. Bir il neden bu kadar göç verir hiç düşündünüz mü?
aysima58
27.12.2010, 13:33
sivası tutan sivası savunan gerçek sivaslı parmakla gösterilecek kadar azınlıkta buna sebepte tabiki tutkun olmamak neden bir türlü anlamış değilim ben zengin olucamda yatırımı vatanım dururken başka illere yapacam allah korusun delimiyim ben ama yok kardeşim benim sivasımın insanları kaluubeladan beri birbirini çekemezdi haalada aynı devaam ediyor derdimiz ne elimize ne geçecek benseni sen bei kıskanınca başımız göğemi erecek şimdiye kadar hasetlik yapanlarımızın hangisinin başı göğe erdi kıskançlık yokluk getirir bunu bir türlü insanlara anlatamıyorum yahu aç neyin varsa misafirinin önüne evine ocağına bereket gelsin neden nankörlük yapıyorsun be kardeşim dünya dolusu sivaslı olsa bir işe yaramaz kürtlerin tek sevdiğim huyu aşırı derecede tutkun olmalarıdır biliyomusunuz ister vanlı ister hakkarili ister diyarbakırlı birbirlerine davranışlarını bir görseniz aklınız almaz biliyomusunuz keşke bilerde onların yarısı kadar olsak şimdi bu durumda olmazdı güzel sivasımız.
bilgin_58
27.12.2010, 13:34
Evet haklısınız!
İnsanın doğduğu yer değil, doyduğu yer mekanıdır,
Bizim Sivas'ımıza gelen vurdu, giden vurdu,
Öksüz ve yetim kalmış bir şehir, bir iki vekil hariç gidenler gittikleri yerde nerden geldiklerini ve geldikleri yerin sorunlarını unuttu, seçime yakın gelir il başkanlarından şehrin sorunları ile ilgili çeşitli bilgiler alırlar, seçim meydanlarında daha iyi nutuk atabilmeleri için, onuda almayacakya malzemeyi nerden alacak, bizlerde " bak bu bizim şehrimizi unutmamış herşeyden haberi var!" diyerek körü körüne yine sarılırız o insanlara,
İş sahası, sanayisi olmayan şehirde kim duracak, boğulursam büyük denizde boğulayım diyen, biraz sermaye yapan Sivas'tan kaçıyorlar, Sivas'ta kalanada kimi.leri köstek oluyor, onlarıda yönetimde olanlar küstürüyor, bu il göç vermesinde nere versin,
Arif hocam bilmem katılırmısınz?
kendalli
29.12.2010, 12:31
goc veren illerin su anki nufuslari kisminda sivas in nufusu 417 bin gorunuyor, peki bu nufus buyuksehir olmak yeterli degilmi arkadaslar ? bilgi verirseniz sevinirim herkese bol selam...
goyahlar5
25.01.2011, 23:59
Hocam bizler fenerlilerin arasındaaydık gol yiyince biraz yüzümüz düştü ama yinde yiğidolarla gurur duydukkk (-:
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.