PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çamurlu Ayakkabılarını Dışarda Bırakıyorlar

Sivaslilar.Net
01.01.2011, 14:03
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

Sivas'ın Ulaş ilçesine bağlı Yapalı Köyü İlköğretim Okulu'nda birleştirilmiş eğitim verilen sınıf zemini, temiz ve hijyenik bir ortam sağlanması amacıyla halıfleksle kaplandı. Köy ortamında çamur olan ayakkabılarını çıkaran öğrenciler, terlik giyerek sınıfa giriyor.

Yapalı Köyü İlköğretim Okulu birleştirilmiş sınıfının zemini, temiz ve hijyenik bir ortam sağlanması amacıyla halıfleksle kaplandı. Öğrenciler sınıfa girerken köy ortamında çamur olan ayakkabılarını sınıf girişinde çıkararak terliklerini giyip derse başlıyor.

Kışın köyün çamur olmasının okuldaki temizliği etkilediği, bu uygulamayla birleştirilmiş sınıfın içerisinin bir ev kadar temiz olduğu belirtildi.

Yapalı Köyü İlköğretim Okulu Müdür Yetkili Öğretmeni Seher Selman Aktaş, zemininin halıfleksle kaplı sınıflarında 23 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Öğrencilerinin okula gelince bir eve girer gibi ayakkabılarını çıkarttıklarını anlatan Aktaş, 'Her öğrencimin terlikleri var, terliklerini giyip sınıfa giriyorlar. Sınıfımız çok temiz ve hijyenik. Sınıfımızın bir ev ortamı gibi olmasını sağlıyoruz. Öğrencilerim sanki kendi evinde ders çalışıyormuş gibi kendisini hissediyor' diye konuştu.

Bu uygulamanın özellikle okula yeni başlayan öğrencileri için daha etkili olduğunu söyleyen Aktaş, 'Her gün ders bittikten sonra sınıfımızı süpürüyoruz. Her evde günlük temizlik yapıldığı gibi hafta sonu ise öğrencilerimle birlikte büyük temizlik yapıyoruz. Çocuklarımızın evdeki temizlik kurallarını okulda da pekiştirmeye çalışıyoruz. Sıcak bir ortam oluşturduk. Bu ortamdan veliler de çok memnun. Çocuklar dışarıda giydikleri ayakkabılarla sınıfa girmiyorlar, terlikle giriyorlar' diye konuştu.

Yapalı Köyü Muhtarı Yusuf Gayran da öğretmenlerinden çok memnun olduklarını ifade ederek, 'Çocuklarımızla çok ilgileniyor. Okulumuz pırıl pırıl, çocuklar evlerindeymiş gibi ders çalışıyorlar. Öğretmenimize elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz' ifadesini kullandı.

- SEHER ÖĞRETMENE TEŞEKKÜR-

Ulaş Milli Eğitim Müdürü İsrafil Göçgün de, okulun 1963 yılında yapıldığını, imkanlar az, şartlar zor da olsa okulda görev yapan öğretmenler fedakarlık yaparsa en iyi eğitimin verilebildiğini söyledi.

Bunun en güzel örneğinin, Yapalı Köyü İlköğretim Okulu olduğunu belirten Göçgün, 'Okulda hijyenik sıcak bir yuva ortamı içerisinde eğitim yapılmakta. Bu çalışmalarından dolayı öğretmenimiz Seher Selman Aktaş'a teşekkür ediyorum' diye konuştu.

(ÇK-DOĞ-İSA-OSM) - SİVAS (Anadolu Ajansı)

Cley
01.01.2011, 15:02
İlginc ve gereksiz bir uygulama

_DuMaN_58
01.01.2011, 19:42
Gereksiz evet. Hijyenik olması için halıfleks yapılmış ama masrafa girmişler.

NECMEDDİN ÖZBEK
01.01.2011, 20:08
yahu arkadaşlar hangi masraf insan sağlığından daha önemlidir her güzel uygulamanın elbet bir gideri olacaktır sağlıklı nesil istiyorsak bunun ölçüsü para olmamalı

gezgin_58
02.01.2011, 03:16
yapılan yorumlara bakıyorumda yeniliklere ne kadar kapalıyız ben isterim her okulda aynı uygulamma yapılsın

özgüven
02.01.2011, 08:39
Güzel bi çalışma yapılmış.Bu çalışmalarından dolayı öğretmenimiz Seher Selman Aktaş'a teşekkür ediyorum...

Cley
02.01.2011, 12:35
Bir sırada 4 öğrenci oturuyor vah ki vah. Gelde eğitim gör bu şartlarda

LaEdri
02.01.2011, 13:21
Tamam ,güzel de bunun haber yapacak neyi var?
O halı kaç günde bir kirlenecek ve temizlik zahmetini kim yapacak hesaplamışlardır herhalde..:)

NECMEDDİN ÖZBEK
02.01.2011, 14:50
sirkeyi sarımsağı hesap edersek kelleyle paçayı zor yeriz bir sırada 4 öğrencinin okuması o öğretmenin ayıbı değil eğitimde çağ atlattıklarını idda eden milli eğitimden sorumlu yöneticilerindir

_DuMaN_58
02.01.2011, 15:37
Halıfleks alacağına öğretmen arkadaşımız iki üç sıra temin etsin yada tek katlı okula bir kat daha çıksın vs.. Sağlık önemli de halıfleksle daha sağlıklı olunacak değil.

forklift
02.01.2011, 16:27
Hijyenik olacak diye ayaklarını üşütmezler ise iyi olur.

Aksi halde kaş yapayım derken göz çıkarmazlar umarız.

Yapılan her yenilik güzel ama sıcak ortamı da beraberinde getirmek lazım.

NECMEDDİN ÖZBEK
02.01.2011, 17:46
üç kuruş maaşı ile öğretmen sıra alacaksa okula kat çıkacaksa bu devlet ne yapacak icrayı hükümet edenlerde milletin alın terinden çeşitli adlar altında aldıkları vergilerle saltanat sürüp gökyüzünden hiç yere inmesinler

goramaz
02.01.2011, 17:54
Vallaha iyi cesaret. Çocuk birşeyler yiyor, kalem açıyor, defter siliyor , kağıt kesiyor. Halıfleksin de her gün temizlenmesi zaten gerekiyor. Köyden birisini hem ısıtmakiçinhem temizlikiçin görevlendireblirdi kaymakamlık .

NECMEDDİN ÖZBEK
02.01.2011, 17:54
Hijyenik olacak diye ayaklarını üşütmezler ise iyi olur.

Aksi halde kaş yapayım derken göz çıkarmazlar umarız.

Yapılan her yenilik güzel ama sıcak ortamı da beraberinde getirmek lazım.

değerli dost korkma halifileksli yerde pantifli terlikle dolaşana bir şey olmaz

_DuMaN_58
02.01.2011, 18:06
Halıflefkse para veren. Onun yerine gidip 2 adet sırada alabilir. Kaç metrakare yer kim bilir ne kadar halıfleks gitmiştir. Onunda bir parası var dimi. Halıfleks alınacak paraya 2 sıra yaptırılır. Bazen işin içinden çıkamayınca hükümete yöneliyorsunuz ya bayılıyorum size :)

Cley
02.01.2011, 18:10
O halının hergün süpürülmesi lazım. Kim süpürecek onu öğretmen mi öğrenciler mi ? Veliler mi ? Öğretmen süpürse bir haber daha " hem öğretmen hem hizmetli" öğrenciler süpürse " öğrenci mi hizmetli mi " Veliler süpürse " köylülerden büyük fedakarlık" vs. Biz beton zeminli sınıflarda okuduk. Zeminin beton olması yüzünden kimse hasta olmuyordu.

NECMEDDİN ÖZBEK
02.01.2011, 18:17
O halının hergün süpürülmesi lazım. Kim süpürecek onu öğretmen mi öğrenciler mi ? Veliler mi ? Öğretmen süpürse bir haber daha " hem öğretmen hem hizmetli" öğrenciler süpürse " öğrenci mi hizmetli mi " Veliler süpürse " köylülerden büyük fedakarlık" vs. Biz beton zeminli sınıflarda okuduk. Zeminin beton olması yüzünden kimse hasta olmuyordu.

sevgili cley keşke bu sözleri ilk yorumunda belirtseydin çok memnun olurdum dah yorumun başında gereksiz bir uygulama diye söze başlarsan bu verilen emeği küçümsemek anlamına gelir yapılan hizmetinde bana göre küçünsenecek bir yanı yoktur

NECMEDDİN ÖZBEK
02.01.2011, 18:49
Halıflefkse para veren. Onun yerine gidip 2 adet sırada alabilir. Kaç metrakare yer kim bilir ne kadar halıfleks gitmiştir. Onunda bir parası var dimi. Halıfleks alınacak paraya 2 sıra yaptırılır. Bazen işin içinden çıkamayınca hükümete yöneliyorsunuz ya bayılıyorum size :)

benim altından kalkamıyacağım içinden çıkamıyacağım allahın izniyle ne bir iş nede bir yorum var hükümetlerin işi ağlamak değil çare üretmektir okulun giderlerini eksiklerni gariban öğretmen yapacaksa bu milli eğitimin görevi ne bana anlatırmısın devletten en büyük bütçeyi alacak okulun ihtiyaçlarınıda öğretmenden bekliyeceksin şaşarım böyle bir düşünceye pes doğrusu

_DuMaN_58
02.01.2011, 18:54
O konu farklı bir konu. Onu başka bir konuda eleştiririz. Burda biz öğretmeni eleştiriyoruz sadece :)

NECMEDDİN ÖZBEK
02.01.2011, 19:13
O konu farklı bir konu. Onu başka bir konuda eleştiririz. Burda biz öğretmeni eleştiriyoruz sadece :)

başkasına gücümüz yetmez zaten ya öğretmeni eleştiririz yada emekçiyi herkes deveyi hamudyla yutar biz garibanları eleştiririz vurun abalıya hiç yerden kalkmasın
o farklı konuyu istediğin yerde istediğn şekilde ne zaman istersen tartışırız hiç kuşkun olmasın hoşçakal

goramaz
02.01.2011, 19:34

Eğer ki okulda temizlik görevlisi varken öğretmen gidip halıfleksalmışsa tamam haklısın ancak bir öğretmen ne halı almak zorunda ne de sıra.. Büyük ihtimalle kendi okulunun sorununu ve çözümünü kendi biliyordur ve böyle bir çözüm bulmuş olabilir. Miilieğitimdeki müdür yardımcıları şefler oturduğu yerden ekders ücreti alırken öğretmen gitsin aldığı üç kuruşu halıya sıraya versin . Ha inanıyorum ki bu öğretmen arkadaş sıraya ihtiyaç varsa gidip sıra da alır. Sizin hükümetiniz öğretmene o kadar çok para veriyor ki öğretmen nereye harcıyacağını şaşırıyor gidip sınıfna halı alıyor.

Arif Coşkun
02.01.2011, 19:39
Sonuçta farklı birşey uygulanmış, artık zahmeti süpürme işinide bırakalım o uygulamaya geçenler düşünsün. Demokraside çareler tükenmez bulurlar onada bir çare:)

NECMEDDİN ÖZBEK
02.01.2011, 20:09
Sonuçta farklı birşey uygulanmış, artık zahmeti süpürme işinide bırakalım o uygulamaya geçenler düşünsün. Demokraside çareler tükenmez bulurlar onada bir çare:)

sayın coşkun abdal horasanı geçmiş siz tarikat soruyorsun adamlar çocuklar mikrop kapmasıın diye halifleks alan ayaklarına terlik giydiren bu değerli öğretmeni nerdeyse suçlu ilan ediyorlar siz demokrasiden sözediyorsunuz kuvvetler ayrılığının yerle bir edildiği bir ülkede demorasiden söz edilirmi iyiniyetinizden kuşku duymuyorum sözlerimde size değil tabi arif olana ama ariflikte kolay olmuyorki

_DuMaN_58
02.01.2011, 21:30
o farklı konuyu istediğin yerde istediğn şekilde ne zaman istersen tartışırız hiç kuşkun olmasın hoşçakal

Abi sen tartışırız demişsin. Ama ben eleştiririz dedim :) Her zaman abi kardeş kimsenin kalbi kırılmadan eleştiririz herşeyi inş.

goramaz; bu hükümet senin de hükümetin :)

goramaz
02.01.2011, 21:45
Bu hükümetin benim hükümetimolduğu gibi bu öğretmen de sizin öğretmeniniz Duman 58 ancak arada bir durum var .. Hükümetin imkanları düzeltme gibi birzorunluluğu varken düzeltmiyor destekliyorsunuz öğretmenin imkanları düzeltme gibi bir zorunluğu yokken düzeltiyor eleştiriyorsunuz.

_DuMaN_58
02.01.2011, 21:48
1. "Herşeyi devletten bekleme" demiş atalarımız.

2. "Öğretmen hiç bir zaman hazırcı olamaz! Yapıcı olacak. Elinde ki imkanları en iyi şekilde kullanacak. İmkan yoksa imkan yaratacak. Şehir de ki öğretmenle Köyde ki bir olmaz. Bende konuda geçen öğretmeni destekliyorum yanlız eleştiriyorum, keşke halıfleks yerine başka şeyler alınsaydı..

goramaz
02.01.2011, 22:05
Şu kadıncağız şu işi yapmasa habere de çıkmasa eleştiri konusu bile olmayacaktı.Devletten beklememiş zaten hoş beklese çok beklerdi de..Hem merak etme kadın senden de benden de daha iyi biliyordur okulunun neye ihtiyacı olduğunu..

Bu arada ilk sorumluluk makamının devlet olduğu yerde herşeyi devletten bekleme mantığı yanlış . Burada el kadar bebelerin eğitimi söz konusu. Sen bir araştır istersen eğitim müdürlüklerinde kim ne kadar maaş alıyor? Kimisi yan gelip yatsın öğretmen hem ruhunu hem bedenini yıpratsın.. Halıyı katlayıp cebine koyacak hali yok heralde yine devletin okuluna kalacak. o bahsettiğin hususlar da devletin görevi . siz neyi savunuyorsunuz devlet okulu bu halde bıraktı diye madalya mı gönderelim alkış mı tutalım.4 kişi aynı sırada oturuyorsa bu öğretmenin mi suçu?Kim sorumlu burda ?

sandalli
02.01.2011, 22:26
Bu durumda en masumu öğretmen, en suçlusu devlettir. Devlet babadır, ya babalığını yapar, ya da evlatlıktan reddeder. Okul müdürü kendi imkânlarıyla birşey yapmış, yapilamayanlardan dolayı onu suçlamak çok yanlış. Yapilamayanlardan dolayı suçlanacak merciler bellidir. Baba olan babalığını yapmamıştır.

_DuMaN_58
02.01.2011, 23:15
Devlet baba yapmış bir okul. Koymuş üç beş sıra neyse. Belki o zaman her sırada 1 öğrenci vardı ama şimdi 4 öğrenci var. Hmm ne yapmak lazım, hocamız devlet babaya bir mesaj yollayasın "Sıramız yetmiyor bize sıra gönder". Eminim böyle bir isteği olmuştur. Neyse, Devlet baba cevap vermedi diyelim, hocamız da ne yaptı gitti halıfleks aldı diyelim. Hmm güzel, iyi olmuş temiz olsun bizim olsun. Şimdi düşünüyorum, acaba hocamız halıfleks yerine 2 sıra mı alsaydı? Yoksa hani mesaj attık ya onun cevabını bekleyip (ne de olsa devlet baba herhalde sıra gönderir, diyip) gidip halıfleks mi alsaydı?
Ben hoca olsam sıra alırdım. Sonra kalem silgi tahta alırdım başka şeyler alırdım. Sonra da "biraz da öğrencilerin rahatlığını ve temizliği, sağlığını düşünmek lazım" diyip, halıfleks alırdım.

Bizde diyoruz ki suçlu devlet babadır, zamanında sıra göndermesi gerekir, diyoruz dimi. Peki devlet babayı beklemektense ondan önce davranmayıp, sıra yerine halıfleks almak çok mu masumluktur?

Bayan hocamız zaten halıfleks yerine sıra alsaydı habere falan da çıkmazdı :) Niye, sıra almak zaten normal bir iş. Ama ne yapmış halıfleks almış biraz farklılık yaratmış. Gayet tabi olarak haberede çıkmış.

sandalli
02.01.2011, 23:44
Ögretmen görevi disinda birsey yapmis, kendi imkanlariyla eksik gördügü birseyi düzeltmis. Simdi biz kalkiyoruz neden sira almadin diye bu ögretmeni elestiriyoruz. El-insaf.

_DuMaN_58
03.01.2011, 00:04
Bu aralar eleştirmek de suç oldu :) Ne var bunda halıfleks yerine sıra almadı diye eleştiriyorum, herkes birbirinin düşüncesine saygılı olmak zorunda.

Siyahnur
03.01.2011, 00:20
Bence iyi düsünmüs,halifleks cok pahali birseymi bilmiyorum ama Almanya´da Ilkokullar halifleksli ve terliklerle giriliyor... Ögretmenin dedigi gibi ev ortamina benzer sicaklik oluyor...

aysima58
03.01.2011, 00:30
arkadaşlar boş yere birbirinizi kırmayın halıfleks pahalı bir şey değil temizlemeside çok basit uygulama güzel hocamızı tebrik ediyorum sıraya gelince o köyde hiç varlıklı aile yokmu bir kaçı toplanıp bir kaç sıra alıp okula hediye tseler hiçde fena olmaz hocamız muhtara söylese yerine getirir muhtar bey ne var bunda köylüye hayır lazım değilmi üç beş kuruş aralarında toplayıp alabilirler .

NECMEDDİN ÖZBEK
03.01.2011, 12:02
Eğer ki okulda temizlik görevlisi varken öğretmen gidip halıfleksalmışsa tamam haklısın ancak bir öğretmen ne halı almak zorunda ne de sıra.. Büyük ihtimalle kendi okulunun sorununu ve çözümünü kendi biliyordur ve böyle bir çözüm bulmuş olabilir. Miilieğitimdeki müdür yardımcıları şefler oturduğu yerden ekders ücreti alırken öğretmen gitsin aldığı üç kuruşu halıya sıraya versin . Ha inanıyorum ki bu öğretmen arkadaş sıraya ihtiyaç varsa gidip sıra da alır. Sizin hükümetiniz öğretmene o kadar çok para veriyor ki öğretmen nereye harcıyacağını şaşırıyor gidip sınıfna halı alıyor.

saygıdeğer goramaz size bir konuyla ilgili yaptığım yorumda goramaz bey diye hitap ettiğimi anımsıyorum oysa sizin gerçek bir hanımefendi olduğunuzu öğrendim goramaz rumuzunun bir beyefendiye ait olacağı düşüncesi ile böyle bir hataya düştüm yaptığım bu hatadan dolayı sizden özür diler affedilmek dileği ile saygılar sunarım

NECMEDDİN ÖZBEK
03.01.2011, 12:08
Abi sen tartışırız demişsin. Ama ben eleştiririz dedim :) Her zaman abi kardeş kimsenin kalbi kırılmadan eleştiririz herşeyi inş.

goramaz; bu hükümet senin de hükümetin :)

sevgili duman hiç dosta kırgınlık olurmu medeni ölçüler içerisinde tartışmanın büyük yararlar sağladığına inananlardanım ben yanlış okumuşum demekki kusura kalma
ı

_DuMaN_58
03.01.2011, 12:09
Zaten sorun halıfleks alınması değil. Sorun önce sıra almak yerine halıfleks almak.

Sivaslilar.Net
06.01.2011, 15:33
Çamurlu Ayakkabılarını Dışarıda Bırakan Öğrencilere Hediye 'Terlik'

Halıfleksle Kaplanan Sınıflarına Köy Ortamında Çamur Olan Ayakkabılarını Çıkararak Giren Öğrencilere, Terlik Hediye Edildi

Sivas'ın Ulaş ilçesine bağlı Yapalı Köyü İlköğretim Okulu'nda birleştirilmiş eğitimin verildiği, zemini temiz ve hijyenik bir ortam sağlanması amacıyla da halıfleksle kaplanan sınıflarına köy ortamında çamur olan ayakkabılarını çıkararak giren öğrencilere, terlik hediye edildi.

Yapalı köyünde temiz ve hijyenik bir ortam sağlanması için halıfleks ile kaplanan sınıfta ayakkabılarını dışarı çıkararak terlikle eğitim gören öğrencilere, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, 30 çift terlik ve çorap hediye etti.

Köksal, makamında Ulaş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aydın Yılmaz'ı kabul ederek, aldığı terlik ve çorapları Yapalı Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine verilmek üzere teslim etti.

Birliklerinin Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 7 yıldır ilçelerdeki köy okulu öğrencilerini Sivas'a getirerek 1 gün misafir ettiğini anımsatan Köksal, bu gezilerde öğrencilere Sivas'ın tarihi yerlerini gezdirdiklerini söyledi. Amaçlarının çocuklara yaşadıkları şehri tanıtmak olduğunu belirten Köksal, Sivas'a gelen öğrencilerinin bazılarının şehri hiç görmediklerini ifade etti.

Köksal, Yapalı Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine de terlik ve çorap hediye ederek çocukları sevindirmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Yılmaz ise Köksal'a bu anlamlı desteğinden dolayı teşekkür etti.

(ÇK-EMN-İSA-NÖZ) - SİVAS (Anadolu Ajansı)

_DuMaN_58
06.01.2011, 19:25
Artık okul yardımlarının içinde terlik de olacak galiba :D Sıra yerine terlik..