PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KOLTUĞU TERK ETMEYEN BAŞKANLAR

AĞAOĞULLARI
10.02.2011, 23:31
Mısırda istenmeyen adam ilan edilen Hüsnü mübarek .Ülkeyi karşısına alarak koltuğunu terk etmek istemiyor.Bu nasıl bir koltuk mücadelesidir ki halkın isyanına karşı çıkıyor. Bir çok insanların ölümüne birçoğunun da yaralanmasına
sebebiyet veren bir kaos yaratıldı. Hüsnü mübarek bir vicdan muhasebesi yapması gerekti . Halkını felakete sürükledi halkı isyan etti. Koltuğundan inmemek için elinden gelen mücadeleyi veriyor . Sanki mısır babasının çiftliği
halkta Hüsnü mübarek in gündelikcisi gibi bir tavır koydu sonu hüsran oldu.

Devlet koltuğuna yapışan bir daha bırakmak istemıyor. Padişahlık gibi babadan oğula devam ettirmek istiyorlar. Gerçek demokrasiyi içine sindiremeyen ülkeler ki bunların geneli müslüman ülkelerdir. Bu ülkelerin liderleri demokrasi adı altında halkı hipnoz ederek iktidara gelirler demokratik şekilde makamı terk etmezler. Sonuçta yine fatura halka çıkar bu faturayı halk öder. Çünkü geçmişte bunların sistemlerinde Krallık ,Şeyhlik,var eskiye dönüş özlemleri var. Mısır halkının belirli bir kesimi devlet desteğiyle geçimini saylayan topluluktan oluşuyor" elden gelen öyün olmaz o da vaktinde bulunmaz" derler

İşte Mısır,Fas, cezayir,Tunus, Libya ,Yemen,ve Arap ülkeleri aynı kulvarda olan
bu ülkelerin liderleri halkın sesine kulak vermezler çünkü yönetim şekilleri bunu gerektirmez. Ne zaman ki halk isyan bayrağını çeker o zaman da ülkeyi terk etmek zorunda kalırlar işte iş başa düşünce peş yana düşüyor. Kanlı olaylarla isyan eden halkın önüne kimse duramaz. Bunun örnekleri bir çok ülkelerde görülmüştür ama hiç bir zaman ders alınmaz.

Demokratik sistemle iktidara gelen siyasi olgu ,demokratik sistemle girmesini bilmelidir. Seçimlerde siyasi oyunlarla,çeşitli entrikalarla 25- 30 yıl iktidarda kalmak demokrasiye aykırıdır. Açışmadan,kin gütmeden ,gönül rahatlığı ile makamını rakibine teslim etmesini bilmelidir. Amerika ,ve Avrupa örneğini dünya görüyor . Bu sistemın çıkış noktası o ülkelerdir örnek alınmalıdır.

Ne hikmettir bilinmez dünya coğrafyasına bakıldığı zaman savaşlar. isyanlar islam ülkelerinde tekerrür ediyor . Avrupalılar da olduğu gibi İslam ülkeleri de birbirlerine çok yakın olmalı birlik ve beraberliği sağlamalı ;dünya ülkelerine örnek olmalı diye düşünüyorum.

_DuMaN_58
10.02.2011, 23:38
Vikilikss belgelerine göre İsrail 2-3 yıl öncesinden Hüsnü Mübarekten sonra gelecek kişiyi de kararlaştırmış. Görüyoruz ki İslam ülkelerinde savaşların olması, iç savaşların çıkması bazı dış güçlere bağlı. İnşallah Hüsnü Mübarek biran önce gider de, yüzlerce Mısırlı sivil ölmekten kurtulur.

LaEdri
10.02.2011, 23:42
Maalesef despotlar İslam dünyasının genelini ele geçirmiş.Bu yüzden de hep geri kalmış..Avrupa'da,ABD'de insanlar müreffeh bir yaşam sürerken İslam dünyası insanalrı bir türlü despotların elinden kurtulamadı..
Aslında düşünüyorum da 20 yıl,30 yıl bir sendika başında duranların farkı ne?

Arif Coşkun
11.02.2011, 08:55
Dikkat ederseniz bu sözü sık sık duyarız, bir "gelişmiş ülke" bir "az gelişmiş" birde "gelişmekte olan ülke" sanırım bunun neresinde olunduğunu iyi tespit etmemiz gerek.

Mesela bir örnek vereyim:
Yurtdışına gidip gelen kişilerdende bunu rahatlıkla öğrenebiliriz. Mesela, Almanya'da kışın kar yağdığında, herkes kapısının önündeki karı temizlemekte zorunlu. Bunu yapmadığı taktirde oradan geçen herhangi biri düşüp bir tarafına bişe olduğunda o ev sorumlu ve masrafını karşılamak zorunda.
Bunu bizim burada varsayıyorum da Allah korusun cinayet çıkar, "Bana ne ln.. düşmeseydin " diyip sonucu siz tahmin edin. Ama bizde de olamazmı olur elbette zamanla ve alıştıra alıştıra. İnsanların toplumların demokrasi anlayışını bu şekilde görebiliriz.

Salim58
12.02.2011, 09:17
Görevi orduya devretti, Sonunda koltuğu bıraktı Mubarek.

_DuMaN_58
12.02.2011, 15:51
Evet gitti. İnşallah ileriki zamanlar Mısır için daha iyi olur.

NECMEDDİN ÖZBEK
12.02.2011, 22:11
diktatörlerin sonunun hiç iyi olduğunu duymadım mübarek yine ucuz kurtuldu

goramaz
12.02.2011, 22:43
Maarif Davamız- Nurettin TOPÇU okumanızı tavsiye ederim