Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başbakan talimat verdi

Sivaslilar.Net
27.03.2011, 23:00
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

BBP Lideri Yalçın Topçu; BBP merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili şüpheli noktaların aydınlatılması konusunda sevindirici gelişmeler yaşandığını söyledi. Topçu; “Sayın Başbakan Başbakanlık Teftiş Kurulu’nu harekete geçirdi, onayını verdi. ‘Bu mesele nereye gidiyor, kime ulaşıyor ise gereği yapılsın’ diye yazılı talimat ile Başbakanlık Teftiş Kurulu’nu harekete geçirdi” dedi.

25 Mart 2009 tarihinde içinde bulundukları helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekiler için anma programı düzenlendi.
Sivas Belediyesi tarafından düzenlenen program 4 Eylül Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa; BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Muhsin Yazcıoğlu’nun annesi Fidan Yazcıoğlu, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ve eşi Gülafer Yazcıoğlu ile birlikte çok sayıda BBP Genel Merkez yönetcisi, BBP teşkilatlarının yöneticileri ile partililer ve vatandaşlar katıldı.
Programa ilgi oldukça yoğundu. Programda adı ‘küçük alperen’ Muhsin Cihan isimli çocuk ilgi odağı oldu. BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Yazıcğoğlu’nun annesi Fidan Yazıcıoğlu ve Gülafer Yazıcıoğlu Muhsin Cihan ile yakından ilgilendi.
Protokol için ayrılan koltuklardan birine BBP Genel Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun üzerinde kendisine ait bir söz olan “Mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir” yazan fotoğrafı koyuldu.
“SİVAS BİZİM SÖĞÜDÜMÜZ”
Programda konuşan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, şüpheli kaza ile ilgili önemli ve sevindirici gelişmeler yaşandığını söyledi.
Topçu, konuşmasına; helikopter kazasında Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte hayatını kaybedenleri ailelerini selamlayarak başladı.
Topçu; “Sivas bizim söğüdümüz. Rahmetli genel başkanımız bu söğüdün Osman Bey’i… Şahadete yürürken beraberinde Osmancıkları götürdü. O Osmancıklardan birisi Erhan’ımız, onun ailesini de saygıyla selamlıyorum. Birisi Yüksel’imiz, Birisi Murat’ımız ve bütün dünyanın gözü önünde Keş dağlarına o kar altına çığlıkları ile itibarını gömen İsmail’imizin ailesini de sevgiyle selamlıyorum. Bu Osman beye ve Osmancıklara yoldaşlığı eden sevgili pilotumuz Kaya İstektepe’nin ailesini de selamlıyorum. Bir cümlesinin ruhları şad, mekânları cennet olsun, Allah peygamberimize onları komşu etsin” dedi.
“BAŞBAKAN TALİMAT VERDİ”
Konuşmasında helikopter kazası ile ilgili sürdürülen soruşturma hakkındaki gelişmelerden de bahseden BBP Lideri Topçu; özel yetkili savcının şüpheli görünen dosyanın 4. kılasörünü incelediğini belirterek, dava sürecinin önümüzdeki aylarda başlamasını beklediklerini ifade etti.
Topçu şu şekilde konuştu:
“Şuanda özel yetkili savcı millet vicdanında şüpheli görünen bu dosyanın 4. klasörünü incelemiş durumda. Klasörler bittiği zaman Malatya’ya tekrar Maraş’a gittiğimiz gibi ağabeyi, eşi partililer ve arkadaşları başta belediye başkanlarımız gideceğiz. Özel yetkili savcı ile ilaveten verdiğimiz 29 sayfalık dilekçedeki hususları tek tek görüşeceğiz ve önümüzdeki aylar içerisinde inşallah mahkeme başlayacak.
İkinci sevindirici haber, Sayın Başbakan Başbakanlık Teftiş Kurulu’nu harekete geçirdi, onayını verdi. Bu mesele nereye gidiyor, kime ulaşıyor ise gereği yapılsın diye yazılı talimat ile Başbakanlık Teftiş Kurulu’nu harekete geçirdi.
Biz buraya gelirken de Başbakanlık Müsteşarı Sayın Efkan Alabey, Sayın Başbakan’ın bu talimatını bize bildirdi.
Şimdi bir taraftan özel yetkili savcılarımız bu dosyayı yürütecek. Diğer taraftan da Başbakanlık Teftiş Kurulumuz idari soruşturmaların gereğini yapacak.”
“BİZİM ÜZERİMİZDEN KİMSE HESAP YAPAMAZ”
Üstü kapalı olarak bazı çevrelere göndermede bulunan BBP Lideri Yalçın Topçu ‘birilerinin bir taraflarda bir takım hesaplar yaptığını’ söyleyerek, “Kimse bizim üzerimizde hesap yapamaz. Muhsin Yazıcıoğlu’nun arkadaşları, ailesi hesabı kendisi yapar ve bizim yapacağımız hesap tıpkı onun hesabı olur” dedi.
Topçu, ebediyete intikal edişin 2. yıldönümünde şehit liderleri Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabri başındaki tablonun, O’nun hayalinin gerçekleşmiş olduğunu göstergesi olduğunu söyledi.
Topçu şu ifadeleri kullandı:
“Şu bir hakikat, şu bir gerçek ki Cenab’ı Hak, anlaşılan o ki, tıpkı hadiste ifade edildiği gibi; sevdiği kulu ile ilgili meleklerine emir vermiş. Demiş ki onlara, “Yeryüzüne dağılın ve insanların kulaklarına söyleyin, deyin ki ‘Allah Teâlâ Muhsin’i seviyor. Siz de onu sevin’ kabri başında yaşadığımız bu emri ilahinin gerçekleşmesinden başka bir şey değil. Hiçbir zaman siyaseten beraber olmadığımız insanların aradan iki yıl geçmesine rağmen daha dün bu şahadet gerçekleşmiş gibi gözyaşı döktüklerine hep beraber biz orada şahit olduk.
Ne mutlu Sivas’a ki böyle bir evlat çıkartmış. Ne mutlu sizlere ki böyle bir yiğide hemşerilik yapıyorsunuz. O bir ilke adamıydı. Hatırlayın herkesin dilinde olan söz: ‘bir anına bile sahip olamadığımız bu hayat için kıvırmaya gerek yok’
Düz duracağız, düz yürüyeceğiz, düz söyleyeceğiz. İlkesi buydu. Onun bir hayali vardı. O hayal Sivas’ta gerçekleşti, kabri başında gerçekleşiyor. İnşallah kim ne yaparsa yapsın. Neremizden çekerler ise çeksinler inşallah bu seçimlerde de Büyük Birlik Partisi’nin siyasete emaneti sayesinde gerçekleşecek. Neydi o hayali? Kürt’ü, Türkmen’i, Arap’ı, Arnavut’u, Çerkez’i, başı açığı kapalısı, Alevi’si, Sünni’si ay yıldızlı bayrağı altında doğduğu yerde doyacak. Karın tok, bireysel hak ve özgürlüklerin önü ileri ülkeler seviyesinde açılmış, tam bağımsız güçlü bir Türkiye olacak. İte o ilkelere de o hayale de Allah’ın izni ile ailesi il, eşi ile, çocukları ile ve arkasında bıraktığı 40 yıllık dava arkadaşları ile içeriden dışarıdan kim ne yapar ise yapsın her kese inat sahip olacağız, hedefe vardıracağız inşallah. Birileri bir şeyler yapıyor bir taraflarda. O’nun memleketinde hareketimizin söğüdünde bütün Türkiye’ye ilan ediyorum. Muhsin Yazıcıoğlu’nun arkadaşlarının, kadrolarının, Alperenlerin. Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu’nun, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu’nun üzerinde hesap yapacak kalem daha icat edilmedi. Bizim üzerimizde kimse hesap yapamaz. Muhsin Yazıcıoğlu’nun arkadaşları, ailesi hesabı kendisi yapar ve bizim yapacağımız hesap tıpkı onun hesabı olur. Bizim hesabımızda Allah vardır, millet vardır. Bizim hesabımızda 3-5 günlük dünya nimeti yoktur. Bizim hesabımızda ne olursa olsun turuncu koltuklar yoktur. O hayatında bunun ispatıydı. İsteseydi her partiden her yerden ömür boyu bakan olur. Ama o ne diyordu; ‘Adsız davalarda baş olmaktansa, hak bildiğim bir davada sürünürüm ondan hayırlıdır’ Aynı karardayız, aynı niyetteyiz. Onun bize emanet ettiği dava Allah’ın izni ile hedefine varacaktır.”
VALİ KOLAT…
Vali Kolat ise yaptığı konuşmada, BBP şehit lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun doğru, dürüst ve inançlı bir insan olduğunu söyledi.
Kolat; “Muhsin Başkan; vatanperver, milletini seven, inançlı, fedakâr, vatanı için, milleti için her türlü fedakârlıktan kaçınmayan ve birçok çileler çeken biri olarak hayatını sürdürdü. Ve yine bu millet vatan için hayatını feda etti. Arkadaşları ile birlikte kendilerine rahmet diliyoruz. Biz şundan eminiz ki inşallah Cennet mekândır. İyiyi bir mümin, iyi bir Sivaslı ve iyi bir Anadolu yiğidi olduğuna hepimiz şahadet ediyoruz” dedi.
BAŞKAN ÜRGÜP…
Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise konuşmasında BBP şehit Lideri, Muhsin Yazıcıoğlu’nun emanetine sahip çıkmaya çalıştığını söyledi. Ürgüp, “Bana bıraktığın emaneti şeref bilip, iftihar ile taşıyorum. Bir ibadet bilinci içinde gecemi gündüzüme katarak hemşerilerime hizmet etmeyi saadet sayıyorum” dedi.
Muhsin Yazıcıoğlu’nun her hali ile örnek bir insan olduğunu söyleyen Ürgüp, şu şekilde konuştu:
“Tarih biliyor bu hüzünlü topraklar bu coğrafya biliyor, dost biliyor düşman biliyor. Nefsini ruhuna, ruhunu Allah’a tabi kılmış. Müminlere karşı son derece alçak gönüllü, merhametli, düşmana karşı onurlu ve zorlu bir cihangir vardı arazımda. O’nun hayalleri vardı, idealleri vardı. İlkeleri prensipleri, ulu kavgaları hakiki sevdaları vardı. Sağlam bir itikadı vardı. 2 yıl önce yol arkadaşları ile Hakka yürüdüler.
Muhsin Başkan işte o an 5 candı. O Sivas’ın Elmalı Köyü’nde başladığı çetin çileli hayat mücadelesini Kahramanmaraş’ın Keş dağında nihayetlenene kadar Hak hakikat, vatan, millet, Kur’an, Ezan, bayrak gibi temel kutsallarımıza adayarak sürdürmüştü. Hep sevdi hep hizmet aşkı ile yaşadı. Haksızlıklara uğradığında bile, asla güvenmedi, devletine küsmedi. Onun kavgası bile yüce bir sevda içindi. O yüce Türk milletinin kara sevdalısı karayağız bir delikanlısıydı. O dürüstlük timsali. Çelik iradeli dostluğuna doyum olmaz bir candı. “Sivas benim toprağım” derken adeta yüzünde güller açardı. O gülü Muhammed’in kokusu var diye sevdi. Gül gibi narin, gül kadar zarifti.
Erhan’ımızı, Yüksel’imizi, Murat’ımızı, İsmail’imizi yüce huzura o çıkardı. Şehitlik mertebesine ulaştılar. Allah bizleri şefaatlerine nail eylesin. Bana bıraktığın emaneti şeref bilip, iftihar ile taşıyorum. Bir ibadet bilinci içinde gecemi gündüzüme katarak hemşerilerime hizmet etmeyi saadet sayıyorum. Adaletten hâkimiyetten, hakkaniyetten ayrılmıyorum. Benden nasıl olmamı istediysen öyle hizmet etmeye gayret ediyorum. Ruhun şad, mekânın cennet olsun.”
GÜLAFER YAZICIOĞLU…
Gülafer Yazıcıoğlu ise konuşmasını salonda bulunanları selamlayarak başladı. BBP şehit lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun Sivas’ı ve Sivaslıları çok sevdiğini, çok fazla değer verdiğini söyleyen Yazıcıoğlu, Sivaslıların da ona ve onun emanetine sahip çıktığını belirterek teşekkür etti.
Yazıcıoğlu şu şekilde konuştu:
“Sizlere şunu söylemek istiyorum. Başkan gerçekten hemşerilerini çok ama çok seviyordu. Sizlerle her zaman onur ve gurur duymuştu. Bu onur ve gururu da sizler bize son seçimde her iki Sivaslı’dan biri oy vererek teveccühlerinizi gösterdiniz. Sağ olun hepinizden Allah razı olsun.
Bizler de sizlerin gösterdiği bu teveccühe Allah’ın izni ile layık olmaya çalışacağız. Muhsin başkanımı ebedi hayata uğurlayalı 2 yıl oldu. Bu iki yıl dava süreci ile birlikte zorluklarla geçti. Çünkü bu dava sürecini takip etmek zor ve meşakkatli bir işti.
Belirli bir noktaya getirdik. Sizlerin dualarına da ihtiyacımız var yine eskiden olduğu gibi. İnşallah bundan sonraki süreçte de dava sürecinin aydınlatılması için elimizden gelen manevi desteği sizlerden bekliyoruz. Muhsin başkan, bir dava insanı, dava adamıydı. Muhsin başkandan öğrendiğimiz dava adamlığı, bize yaşantısı ile gösterdiği bir dava adamlığıydı. İlke sahibi olmaktı çünkü Muhsin başkan gerçekten ilkelerine sahip çıkan bir insandı.
Bizler Muhsin başkanı ve arkadaşlarını birlikte uğurladığımız arkadaşlarını, şiirlerle, dualarla, hatimlerle mutlaka yâd edeceğiz ama asıl Muhsin başkanı ve arkadaşlarını yâd etmemiz onların bıraktığı davaya sımsıkı sarılmak. Çünkü o dava sadece onların değil, hepimizin davasıydı. Onların bıraktığı yerden o bayrağı en yukarılara kadar taşıyabilmektir.
Başkanın sevgili hemşerileri, sevgili dostları başkanın ve arkadaşlarının bıraktığı bayrağı en üstlere taşıyabilmek için o davaya, hak davamıza sahip çıkmak için var gücümüzle çalışmalıyız. O davayı en yükseklere getirmeli ve onların ruhlarını şad etmeliyiz.”
Konuşmaların ardından Türkiye’nin meşhur Kur’an hafızlarından Doç. Dr. Fatih Çolak tarafından Kur’an tilaveti sunuldu.
Yazar, eğitimci ve programcı Konya Türk Tasavvuf Musikisi Koro Müdürü Ömer Faruk Berivanlı kasideleri ile sahne aldı.
Program, helikopter kazasında hayatlarını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu, Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, İsmail Güneş ve Kaya İstektepe için okunan Hatim-i Şerifler ve Yasin-i Şerif’ler ile son buldu. Programa katılanlara can helvası, ekmek ve su dağıtıldı.

Ersan Arslan / Sivasın Sesi

burak5866
27.03.2011, 23:13
keşke hepimiz muhsin yazıcıoğlu gibi arkasında binlerce seveni ve dua edeni olan birisi olsak.bundan daha büyük şeref ve mutluluk olur mu?