Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sağlıkta siyası rant mı var?


Sivaslilar.Net
29.03.2011, 20:33
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sağlık Bakanlığı Başbakanın talimatı ile devlet memurlarında olduğu gibi hekimlerin de ikinci bir işte çalışmasını engelleme gayretinde.

Bakanlığın amacı vatandaşa daha iyi hizmet sağlamak olduğu halde Başhekim olan bazı doktorlar Bakanlığın bu uygulaması ve etik dışı olarak daha fazla para kazanabilmek amacıyla bir devlet kurumunda çalışırken bir yandan da özel muayenehane açıyor. Bu durumda pek çok doktor varken Sivas Sağlık Müdürlüğü bu durumu görmezden geliyor.

Sivas sağlık alanında yeterli yatırımları alamadığı gibi, vatandaşlara verilen sağlık hizmetleri de yetersiz geliyor. Hatta pek çok sağlık kuruluşunda büyük aksaklıklar yaşanırken bazı hekimler Başbakanın talimatları Sağlık Bakanlığı uygulamalarına uygun olmayan şekilde mesleğini yürütebiliyor. Bakanlığın uygulamalarına göre devlet memurlarında olduğu gibi hekimlerin de ancak bir sağlık kuruluşunda hizmet etmeleri gerekiyor. Fakat bazı hekimler daha fazla para kazanabilmek amacıyla bir devlet kurumunda çalışırken bir yandan da özel muayenehane açıyor. Bu durumda pek çok doktor varken Sivas Sağlık Müdürlüğü bu durumu görmezden geliyor.

Bunun en büyük örneklerinden biri Ağız ve Diş sağlığı Hastanesi başhekimi Murat Yüksel’in kamu kurumunda çalışmasına rağmen özel bir diş polikliniği açması. Kağıt üzerinde poliklinik bir başkasının adına dahi olsa internet ortamında bile bu polikliniğin sorumlusu olarak Murat Yüksel olduğu anlaşılıyor. Zira söz konusu özel polikliniğin ismi arama motoruna yazıldığında Murat Yüksel’in telefon numarası dahi görüntülenebiliyor. Bu özel klinikle ilgili olarak bir başka kişinin adı geçmiyor.

Özel muayenehaneler açılmasını yasaklayan devlet, yasakları ihlal edenleri nasıl tespit edemiyor, ya da neden bu duruma müdahale etmiyor? Vatandaşın sağlık hizmetini yeterince karşılamayan ve çok basit işlemlerde bile hastaları farklı hastaneler ya da polikliniklere yönlendiren ağız ve diş sağlığı hastanesi, ağız ve diş hastalıkları ile ilgili tüm sorunları halledebilecek kapasiteye ulaşmak yerine, hastane başhekiminin bu konuda yeniliklere açık olması ve görev yaptığı kamu kurumunu bir adım daha ileriye götürmesi gerekirken neden özel poliklinik ile işi kılıfına uydurmaya çalışıyor?

Acaba göz ardı edilen bu mevzuda Yüksel’in Ekrem Erdem ile akraba olması ne kadar etkili? Zaten AKP teşkilatı ile sürekli ters düşen Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan başını daha fazla ağrıtmamak adına mı Murat Yüksel’in bu şekilde kar elde etmesine göz yumuyor?

Sivaspostası

_DuMaN_58
30.03.2011, 07:22
Bir kadın doğum uzmanı aylık hastaneden 10bin lira alıyorsa, özel muayenehanesinden aylık 50-100 bin lira arası kazanmaktadır...

KAOS
30.03.2011, 10:48
Bir kadın doğum uzmanı aylık hastaneden 10bin lira alıyorsa, özel muayenehanesinden aylık 50-100 bin lira arası kazanmaktadır...

Bu rakamları nereden biliyorsunuz?
Ben hekim olduğum halde bilemiyorum da?
Hekimlerin paralarında ne de çok göz varmış,
Biriside çıkıp felanca zibidi ilk okul mezunu iki topa vuruyor diye trilyonları götürüyor vergi bile vermiyor demiyor?
Ömrünü okumaya vermiş gençliğini kitaplar arsında çürütmüş adamın parasını neredeyse siz sayacaksınız.
Yazıklar olsun....

AĞAOĞULLARI
30.03.2011, 14:13
ben genel anlamda tıp fakültelerinde okuyan öğrenciler hakkında kısa görüşümü belirtmek isterim. Tıp özel bir anlam taşır. İnsan sağlığıda çok önemli bir anlam taşır. Düşünelım yer yüzünde insan beyin gücünden daha gelişmiş bir beyin gücü var mı? yok.Bu günkü teknolojiyi yaratan ,ilmi ve teknik konuları meydana getiren ,uzay çağını yakalayan ,çeşitli icadlar,keşifler yapan kaşifler
insandır. o halde insan faktörü çok önemlidir.Faydalandığımız teknolojiyi var eden insandır. Bu insan sağlığını koruyan tedavi eden canı pahasına afette ameliyat masasından ayrılmayan Doktorlar dır. Çünkü hipokrat yeminine sadıktır.

Doktoların maaş bodrolarını hesap edenler var.Bir tıp öğencisi kaç yıl okuyor,nasıl bir şartlarda öğrenimini sürdürüyor. Bunları bilmek gerek.Hiç bütünlemeye kalmazsa 6 yıl tıp eğitimi . Tus sınavını kazanırsa (UZMANLIK)5 yıl uzmalık etti 11 yıl. 20 yaşında lise bitse 2o+11= 31 yaşında uzman olabilir. Uzmanlıktan sonra kariyer yapmak için vermiş olduğu mücadele de cabası oluyor. Bir simitle bir bardak çayla okuyanlar var emeğin karşılığı alınmalıdır.

Yardımcı doçentliği var ,doçentliği var,Frofösörlüğü var . Bunlar çalışmayla ,başarıyle elde ediliyor oturmayla değil. Çeşitli yurt dışı seminerleri,
konferansarı bunların masrafları derken yaş oluyor 45 . tıp tahsili uzun bir yolculuktur durmak yok devamlı yeniliklerin peşinde koşmak var. Hekimlik ince ve hassas bir noktadır.Çünkü insan sağlığı ile ilgildir.Bu uzun ve yorucu çalışmanın karşılığı da alınmalıdır diye düşünüyorum.Saygılar.

_DuMaN_58
30.03.2011, 15:02
Bu rakamları nereden biliyorsunuz?
Ben hekim olduğum halde bilemiyorum da?
Hekimlerin paralarında ne de çok göz varmış,
Biriside çıkıp felanca zibidi ilk okul mezunu iki topa vuruyor diye trilyonları götürüyor vergi bile vermiyor demiyor?
Ömrünü okumaya vermiş gençliğini kitaplar arsında çürütmüş adamın parasını neredeyse siz sayacaksınız.
Yazıklar olsun....

KAOS nickin gibi KAOS yaratma istersen. Size yazıklar olsun. Doktorsunuz yaptığınız yorumlara bakın.
Nerden bilecem daha önce söylemiştim mesleğimi 1, bizzat doktorun kendisinden duydum 2.
Bizim kimsenin parasında gözümüz de kulağımız da yok.Milli takım Teknik direktörü yüz küsür milyar alıyor, biz bunada karşıyız.

KAOS
30.03.2011, 15:30
KAOS nickin gibi KAOS yaratma istersen. Size yazıklar olsun. Doktorsunuz yaptığınız yorumlara bakın.
Nerden bilecem daha önce söylemiştim mesleğimi 1, bizzat doktorun kendisinden duydum 2.
Bizim kimsenin parasında gözümüz de kulağımız da yok.Milli takım Teknik direktörü yüz küsür milyar alıyor, biz bunada karşıyız.

Neyi yaratıp neyi yaratmayacağımı sana mı soracağım..
Kulaktan duyma bilgilerle ile böyle bir başlık altında yorum yapmak mı doğru yorum...
Senin işini elbette biliyorum...
İşiniz gücünüz doktorun parası, senin yorumuna bak, sana mı kalmış doktorun kaç lira kazandığı, biri senin kazandığın paran hakkında fikir yürütüyor mu?
Kaç zamandır buradayım doktor parası dışında hangi mesleğin geliri ile ilgili başlık açıldı da sen yorum yaptın...

_DuMaN_58
30.03.2011, 15:37
KAOS Kulaktan dolma bilgi diyorsun daha demin söyledim, bizzat kendisi söyledi diye.
Konu doktorların ikinci işte çalışıp çalışmaması üzerine, yani işin içnide para var. Bende normal bir şekilde para yorumumu yaptım bir absürtlük göremiyorum.
Radyoloji Teknisyenlerinin aldıkları maaş ilgili haber çıktı da ben mi yorum yapmadım?

Kibrisli
30.03.2011, 15:41
Bu kanun daha yasalaşmadı diye biliyorum ben... Yani şimdilik o muayenehaneyi açması doğal ama bu gazetenin haberleri zaten bir hoş... Baya isim veriyor, halkın ağzından haber yapıyor, yorum yapıyor... Bu gazetecilik değildir ki, asıl bu gazetelerin haberleri KAOS'luk haberler... Daha tam gün yasasının ne olduğunu bilmeden kafalarına göre haber yapmışlar, kulaktan dolma bilgi ile haber yapmışlar burada da kulaktan dolma bilgiler ile yorum yapanlar olmuş... Doktorluk ap ayrı bir meslek, Asker teröre karşı savaşa karşı ölmememizi sağlar, polis keza iç düzeni sağlar ölmememizi sağlar ama doktor her konuda ölmememizi hatta ucuna geldiğimizde ise bizi canlandırmayı sağlar, o bakımdan bu kutsal mesleği çok ayrı düşünmek gerek ve galiba dokunmamak gerek, ya da tam günü verirsin ama kaybını da karşılarsın yok karşılayamazsan o da devleti bırakıp özele geçer gerçi Sağlık Bakanlığının istediği de zaten bu...

KAOS
30.03.2011, 16:08
Haber o kadar rezilce ki;
Doğrudan hedef gösteriyor.
Yasa çıktı evet anayasa mahkemesince de bir kısmı kabul edildi.
Kabul edilen bölüme göre;
Üniversite hastaneleri dışındaki hekimler (tıp veya diş) mamurdur ve kurumlarında tam gün çalışmak zorundadır ve özel bir iş yerinde çalışamazlar diyor.

Ancak bunun takibinin nasıl olacağı, yaptırımın nasıl gerçekleşeceği konularında bir madde ve kanuna dayanan bir yönetmelik yok. Fakat seçim sürecine girildiği için hükümet eksik kalan konularla ilgili kanun çıkarma işini savsaklamış durumda. Bazı hekim arkadaşlar da bu eksikliği ya da yasal boşluğu kullanıyorlar.

Halka düşen; para vermek istemiyorsa, muayenehanesi olan hekimlerin muayenehanelerine gitmemek, adam zorla götürmüyor, kendi kurumunda bakmamazlık etmiyor, alternatif bir sürü kurum var.
Hem muayenehaneye gidip sonra da vay şu kadar kazanıyorlar demek en hafif tabirle işgüzarlık..

Muayenehane açan hekimler ise "ben bundan daha fazlasını hak ediyorum, benim eğitimimin yarısını bile almayan benin yaptığım işin riskinin yarısını bile yapmayan, mesaimin yarısını bile harcamayan benden fazla kazanabiliyor hakkımı arıyorum diyor"

LaEdri
30.03.2011, 18:29
Haberde doğrudan isim verilmesi hoş değil..
Doğru mu yanlış mı orasını bilemem ama özel yerlerinde daha ilgili oluyorlar.Aynı doktor hastanede başından savarken,özel yerinde annenizden daha iyi bakıyor size..
Diş hastanesine bir kere işim düştü,üniversiteye sevk ettiler.Üniversiteye gitim 4 ay sonrasına gün verdiler..Halbuki ben değil 4 ay 4 dakika bile duramayacak kadar acil durumdaydım..
Sonra özel dişe gittim yaklaşık 400 tl karşılığında rahata erdim..Yaptıkları iş hastanede yapamayackları bir iş değildi..Ama yapmıyor işte..

KAOS
30.03.2011, 21:11
Haberde doğrudan isim verilmesi hoş değil..
Doğru mu yanlış mı orasını bilemem ama özel yerlerinde daha ilgili oluyorlar.Aynı doktor hastanede başından savarken,özel yerinde annenizden daha iyi bakıyor size..
Diş hastanesine bir kere işim düştü,üniversiteye sevk ettiler.Üniversiteye gitim 4 ay sonrasına gün verdiler..Halbuki ben değil 4 ay 4 dakika bile duramayacak kadar acil durumdaydım..
Sonra özel dişe gittim yaklaşık 400 tl karşılığında rahata erdim..Yaptıkları iş hastanede yapamayackları bir iş değildi..Ama yapmıyor işte..

Heyecanla "acaba usta mantık bu başlığa nasıl bir yorum yapacak?" diye bekliyordum...
:D

LaEdri
30.03.2011, 21:20
Ben seninkileri merak etmiyorum..
Klasik mantık olduğu için..

_DuMaN_58
31.03.2011, 10:16
Halka düşen; para vermek istemiyorsa, muayenehanesi olan hekimlerin muayenehanelerine gitmemek, adam zorla götürmüyor, kendi kurumunda bakmamazlık etmiyor, alternatif bir sürü kurum var.
Hem muayenehaneye gidip sonra da vay şu kadar kazanıyorlar demek en hafif tabirle işgüzarlık..
"

Yav gözünü seviyim sende doktorsun, "adam zorla götürmüyor" diyorsun; doğru kolundan tutup zorla götürmüyor ama diyor ki "eğer sen benim muayenehaneme gelirsen daha iyi bakarız" demesini biliyor. Böyle olduğunu sizde çok iyi biliyorsunuz bende çok iyi biliyorum. Ha hepsi böyle değil tabi ki, genelleme yapmak doğru birşey değil. Ama takip edilmeli veya birşeyler yapılmalı.

altuntas58
31.03.2011, 23:10
Buruda siyaseti bir yana bırakıp.Hak edene hakkını vermek lazım Doktor,işci,emekli,memur,dul,y etim,fakir,fukarayı koruyup gözetmek gerekir.Bir doktor kadar okullarda dirsek cürütmeden Mecliste kendilerine ömür boyu kıyak emeklilik yapanlar birde bizim aldığımız paralarla gecinmeyi deneyin bakalım hayat öyle kolaymı?

fatihada58
01.04.2011, 19:19
36 saatlik nöbetten çıktıktan sonra yazıyorum. Bugün bir bayanın saçını 500tl ye kuaföre yaptırdığını duydum visitte. Hasta yakınıydı kendisi. Maalesef aynı kişi doktora verdiği 100tl muayene ücretinden de veryansın ediyordu(Şimdi böyle bir parada alınmıyor). Eğerki bir kuaför 500tl alıyorsa saç yapmak için ben 2 açık kalp ameliyatına girdim bugün sizce ne kadar almalıyım? Yada geçenlerde yaptığımız kalp nakli? 10 gün evime gitmedim. 6 yıl tıp 6 yıl uzmanlık össdeki başıları saymıyorum bile.Fatih sultan mehmet ali kuşçuyu azebaycandan getirtmek için adım başına akçe verdi. Alimin uykusu cahilin ibadetinden efdaldir. Alimin kaleminin mürekkebi şehidini kanından efdaldir. Sizde ne din var ne de iman dinden imandan haberiniz olsaydı bunlardanda haberiniz olurdu. Kusura bakmayın doktorlar çok kazanacak hemde çoooooooooooooooooooookkkkkkkk kkkkkkk kazanacak ve bu size batmayacak eğer batıyorsa sizde bir patoloji var demektir. 2 yıllık bir kardiyovasküler cerrahi asistanı olarak 24 yıllık herhangi bir devlet memurunun çalışma süresini doldurdum. Şuanda devletin bana verdiği maaş 1547dir bunun daha fazlasının veriyorsa namerdim. Hülasa ben kalbinizin atmasına vesile olacağım ve bunun hesabını siz paramatikle yapacaksınız öyle mi? Kusura bakmayın zaten bir doktora yaptığı işin karşılığını maddi olarak istesenizde veremezsiniz söylesenize kalbiniz kaç lira eder?