PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Belediye yıkmaya devam ediyor

Sivaslilar.Net
10.04.2011, 23:14
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Belediye ekipleri kentin estetik yapısını bozan ve mahalle sakinleri için tehlike oluşturan virane yapıları yıkmaya devam ediyor.

Bu çerçevede şehrin değişik mahallesinde bulunan 10 metruk binanın yıkımı yapıldı.
Sivas Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafında şehir merkezinde bulunan atıl ve virane evlerin yıkımına başlandı.
Sivas Emniyet Müdürlüğü raporu ve vatandaşlardan gelen şikâyetlerini dikkate alan Sivas Belediyesi, 3194 imar kanunun 39. maddesi kapsamında belediye encümen kararıyla 4 Eylül Mahallesi, Esentepe Mahallesi, Alibaba Mahallesi ve Altuntabak Mahalleside bulunan 10 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi.
Yıkım sırasında Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Bilal Duman, belediye imar komisyonu üyesi Yusuf Koç ve Dört Eylül Mahallesi Muhtarı Numan Kaya da yıkımı takip ettiler.
Yıkım esnasında çeşitli güvenlik önlemleri alındı. Emniyet Müdürlüğüne bağlı güvenlik güçleri de yıkım da hazır bulundu.
Yıkım işlemlerinin değişik bölgelerde devam edeceğini belirten İmar ve Şehircilik Müdürü Bilal Duman ve İmar Komisyonu üyesi Yusuf Koç, imar kanunu ve belediye encümeninin kararlarıyla 10 metruk yapının yıkıldığını belirttiler. Yetkililer, çevreye olumsuz etkileyen bu tür binaların yıkım işlemlerinin devam edeceğini kaydettiler.
4 Eylül Mahalle Muhtarı Numan Kaya ve sakinleri de uzun zamandır virane bir şekilde duran yapıların, sarhoşların ve tinercilerin mekânı haline geldiğini belirttiler.
Bu olumsuz durum karşısında mahalle sakinleri olarak rahatsız olduklarını dile getiren mahalle sakinleri, mezbelelik içerisinde bulunan yerlerin belediye ekiplerince yıkılarak ortadan kaldırılmasından dolayı Sivas Belediyesine teşekkür ettiler.

Sivas Hürdoğan

Kardelencicegi
11.04.2011, 08:34
Yikilacak bir insaata önce neden izin verilir?
Bir türlü anlayamadim. SIKI bir denetim olmali, kacak yapilar yapilmamali.
Yurt disinda belediyeden, devletten izinsiz vatandas asla birsey yapamaz..
Bu türlü olaylara cok sasiyorum.

abircan
12.04.2011, 10:24
sahipleri sivası terketmiş belkide varisi olmayanların evleridir,
bakın isterseniz 10 evden 8 inin sahibi alevidir bence

Cley
12.04.2011, 10:30
alevi sunni ayrımcılığı yapmayı ne çok seviyorsunuz. Deniz fenerciler yıkmıştır ya da cemaatin işidir bu yıkım :)

tavarih
12.04.2011, 10:56
Adamlar herşeyi siyasete veya başka bir şeye bağlıyor. Bu nasıl bir kafadır ya.

burak5866
12.04.2011, 11:07
sivas neden bu durumda tavarih sence.

tavarih
12.04.2011, 11:13
Sanırım sende benim düşündüğümü düşündün. Yapılan her şeyin altında birşey arandığından kimse birşey yapamaz hale geliyor. Birlik ve beraberlik yerine devamlı eleştiri, dedikodu, haset ve artniyet aranması gelişimimizi engelliyor.

özgüven
12.04.2011, 12:14
sahipleri sivası terketmiş belkide varisi olmayanların evleridir,
bakın isterseniz 10 evden 8 inin sahibi alevidir bence

Bunada bir kulp taktınya helal olsun abircan.:)

abircan
14.04.2011, 15:29
araştırıp cevap verin hadi ben attım siz atmayın bari araştırıp cevabını verinnnnnn, madem art niyetliyim susuturun yahu beni