Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tercüman bulunmuyor, turist bakıp geçiyor

Sivaslilar.Net
14.05.2011, 01:06
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] .jpg

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dahi "görmek farz" dediği Divriği Ulu Cami ile Daruşşifasında tercüman sıkıntısı yaşanıyor.
Yabancı turistlere yardımcı olamayan personelin yanı sıra, eseri tanıtacak hiçbir yabancı katalog veya bilgilendirme-tanıtım broşürleri de bulunmuyor.

Sivas’ın en önemli tarihi eserlerinden olan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dahi “görmek farz” dediği Divriği Ulu Cami ile Daruşşifasında tercüman sıkıntısı yaşanıyor. Hafta sonları en az bin ziyaret ettiği bilinen ve bu ziyaretçilerinin yarısından fazlasının turistlerin oluşturduğu bölgede, yabancı dil bilen hiç bir personelin olmaması sıkıntısı yaşanıyor. Eseri ziyarete gelen yabancı turistler, eser hakkında hiçbir bilgi alamadan geri dönüyor.

Camii imamlarından Hasan Öztürk'ün öğretmen olarak görev değiştirmesinin ardından göreve gelen iki yeni imam ise sadece Türkçe üzerinden genel bilgilere sahip olduğu yabancı dil bilgilerinin olmadığı belirtildi.

Geçtiğimiz yıl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü kadrosuna atanan enformasyon memurunun, Divriği’de kalmak istemediği gerekçesiyle il merkezinde işe başlatıldığı, Ulu Camii ve Darüşşifasına bundan sonraki süreçte atanma durumunda enformasyon memurunun atanabileceği belirtiliyor.

Yabancı turistlere yardımcı olamayan personelin yanı sıra, eseri tanıtacak hiçbir yabancı katalog veya bilgilendirme-tanıtım broşürleri de bulunmuyor. Yurtdışından gelen bu turistler eseri sadece görmekle yetiniyor.

Sivaspostası

YuSuF
14.05.2011, 06:17
Tercüman`ın olması lazım.

Turistler neden geliyor,buradaki tarihi eserleri gezelim,görelim bu eserler hakkında bilgi edinelim diye geliyorlar.

Bizim İl`de yardım edecek bir tercüman yok :(

Salim58
14.05.2011, 08:48
Bu güzel eseri tanıtacak anlatacak birilerinin olmaması utanç verici bir durum..

Cley
14.05.2011, 10:21
Urfa Balıklı Göl'de küçücük çocuklar şakır şakır İngilizce konusuyor. Tercümanlık yapıyor.

besyo_cu
14.05.2011, 13:34
Divriği Ulu Camiini biz ne kadar biliyoruzda yabancılara anlatacağız bu yüzden de tercüman yokturdur...

izmirliyigido
14.05.2011, 14:06
Önce onun tarihçesini bilmeli, sonra yabancı dili olmalı. Böyle bir tercümanı nereden bulacaksan? Orada kadrolu 2 tane tercümen ve rehber olmalı. İl olarak bu turizme yönelik çalışmalara ağırlık vermeliyiz. Çermiklerimiz, kaplıcalarımız akıyor, Sivas'lı bakıyor, her yerimiz tarih fışkırıyor ne bakım, ne ilgi, ne tanıtım var. Ne biçim bir yerdeyiz, başımızda k, büyük adamlar ne iş yaparlar, anlamam.

zgR
22.05.2011, 18:13
utanç verici bir durum.koskoca sivasta bir tercüman bulunamazmı?bence ihmalkarlık var bu işte.eğer gönüllü tercüman aranıyor diye ilan verilseydi bile çok başvuru olurdu.bir şeyler dönüyor bu işte ama anlamak zor

aktassa
23.05.2011, 22:28
Düşünelim.
Cami imamının tayini çıkıp görev değiştiriyor.
Turizm bölgesindesiniz. İki tane imam geliyor ve böyle bir lokasyonda yabancı dil yok.. HATA
Devlet memuru atıyorsunuz, görev yerini beğenmiyor ve merkeze alıyorsunuz.. HATA+ BAŞKA ŞEYLER VAR GİBİ (Bu ülkede atanmayı bekleyen , iş seçimi yapmayacak o kadar insan varken bu durum bana şüpheli geldi. Kimin yeğeni acaba?)
Katalog-broşür yok. Kültür bakanlığına bağlı bir kurum yok mu orada? Var ise ne işle meşguller?

Ben buradan şahsi olarak Üniversite Öğrencisi arkadaşları göreve davet etmek istiyorum. Hem kendi yabancı dilinizi geliştirip, hem harçlık kazanıp hemde tatillerinizi nasıl değerlendireceğiniz konusunda sizlere bulunmaz fırsat. Belki bazılarına da tokat gibi ders vermiş olursunuz. O kadar tarih medeniyetlerinin beşikliğini yapmış Sivas'a yine bu eğitim kurumları sahip çıksın lütfen...

serhat_58
23.05.2011, 22:34
beni alsinlar tercuman olarak, burda var :)

sandalli
23.05.2011, 22:36
beni alsinlar tercuman olarak, burda var :)

bacanah senin maasini nasil ödesinler, hem sana yakisir mi o isler. :)

serhat_58
23.05.2011, 22:38
bacanah senin maasini nasil ödesinler, hem sana yakisir mi o isler. :)

ben turistlernen iyi anlasirim bacanah, maasa biraz indirim yaparim :)

sandalli
23.05.2011, 22:41
ben turistlernen iyi anlasirim bacanah, maasa biraz indirim yaparim :)

o zaman para almadan yap bacanah, paraya ne ihtiyacin var.

serhat_58
23.05.2011, 22:44
o zaman para almadan yap bacanah, paraya ne ihtiyacin var.

yinede yaparim paraya ihtiyacim yok :), sende yanimda olacan

sandalli
23.05.2011, 22:49
yinede yaparim paraya ihtiyacim yok :), sende yanimda olacan

ayipsin bacanah her zaman ne demek. :)

aktassa
23.05.2011, 23:12
Sonuç nedir_?
Gidin bakalım bu haftasonu..
Esipiri için de olsa gidin.
Bence faydanız dokunacaktır.