PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşte Madımak'ta PKK izinin işaretleri

Sivaslilar.Net
31.05.2011, 11:01
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Madımak Oteli’nde 37 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin dosya yeniden açıldı. Olayla ilgisi bulunan 4 PKK lının adı tespit edildi. Ancak şahısların hiçbiri
yaşamıyor. Özel Yetkili Savcılık, yaşadıkları dönemde bu dört ismin irtibatlarını mercek altına aldı. 4 kişinin tamamının PKK nın üst düzey bir ismiyle irtibatlı olduğu ortaya çıktı.

37 kişinin hayatını kaybettiği Madımak Olaylarıyla ilgili çok gizli bir soruşturma yürüten Özel Yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı faillere ilişkin önemli bir ipucuna ulaştı.

Sabah gazetesinin haberine göre, 2009 yılında Sivas Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran bir gizli tanığın ifadeleri üzerine yeniden açılan Madımak Katliamı'nda PKK izine rastlandı. Yaklaşık 2 yıldır çok gizli bir soruşturma yürüten savcılık şüpheli 4 kişiyi tespit etti. Yapılan incelemede 4 kişinin de PKK terör örgütü üyesi olduğu ve hiçbirinin şuan hayatta olmadığı belirlendi.

Açılan soruşturmayla katliama ilişkin tüm resmi yazışmaların yeniden temini ve o güne ait görüntülerin sil baştan incelenmesi talimatı verildi. Bu talimat üzerine polis ve jandarma 21 ilde 400'den fazla kişinin bilgisine başvurdu. İfade ve teşhis işlemleri yapılırken, konuyla ilgili birçok şahıs "Gizli Tanık" yapıldı. Aylar süren çok kapsamlı çalışmada olayı izleyen gazetecilerin çektikleri ham video görüntüleri, fotoğraflar, çevredeki kameralara ait görüntüler yeniden incelendi. İstihbarat raporları tekrar okundu. 1993 ve sonrasında yayınlanan yazılı basında yer alan haberler de mercek altına alındı. Deliller incelemeye tabi tutuldu. İncelemeler sırasında Özel Yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı 18 yıldır karanlıkta kalan çok gizli bir bilgiye ulaştı. O bilgi katliamdaki PKK parmağına işaret ediyordu.

Görüntüleri izleyen teknik ekip Madımak Oteli'nin yakıldığı sırada kalabalığın arasından seri biçimde ayrılan 4 kişi tespit etti. Hareketleri oldukça şüpheli bulunan bu 4 kişinin peşine düşen savcılık 2 yıl süren çalışmaların ardından şahısları deşifre etti. 4 kişinin o dönem Sivas bölgesi kırsal alanında faaliyet gösteren terör örgütü PKK üyeleri olduğu belirlendi. Bu şahısların; PİRAN (kod) Ahmet Aydın, KÜÇÜK MÜSLÜM (kod) Erdal Yıldırım, CUDİ (kod) Sinan Kaya ve MED (kod) Müslüm Şanlı oldukları tespit edildi. Özel Yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları bu tespitin kesinlik derecesinde olduğunu söyledi. İsmi belirlenen bu 4 kişiyi aileleri de teşhis etti. Ancak bu 4 teröristin şu anda hayatta olmadığı belirlendi. Özel Yetkili Savcılık, yaşadıkları dönemde bu dört ismin irtibatlarını mercek altına aldı. 4 kişinin tamamının PKK'nın üst düzey bir ismiyle irtibatlı olduğu ortaya çıktı. Adı geçen üst düzey PKK yöneticisinin Sivas merkez olmak üzere Alevi ve Sünni kesime yönelik çapraz eylemlerin organizatörü olduğu iddia edildi. Özel Yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, o dönem Sivas'ta aktif olduğu iddia edilen İşçi Partisi'nin faaliyetlerini de soruşturdu. Savcılık, deşifre edilen 4 PKK'lının o dönem İşçi Partisi Sivas sorumlularıyla bağlantılı olduğunu tespit etti.

Madımak Olayıyla ilgili olarak dönemin devlet yetkililerinin yeterli önlem almadığı iddiaları da Özel Yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma konusu oldu. Bu iddianın yanı sıra savcılığın cevap aradığı diğer sorular ise şöyle: "Pir Sultan Abdal etkinliklerinin neden o yıl ilk kez Sivas merkezine alındı? Aziz Nesin istekli olmamasına neden ısrarla etkinliğe davet edildi? Aziz Nesin'in o dönem yazmakta olduğu 'Şeytan'ın Ayetleri' yazı dizisine yönelik protestolar neden göz ardı edildi? Katliamda can verenler saatlerce otelde mahsur kalmalarına rağmen neden kurtarılamadı?"

Sivaspostası

OSMAN ECE
31.05.2011, 11:01
37 CANIMIZ GİTTİ YILLARDIR SİVASIN SIRTINDA BİR KAMBUR OLDU
ALTINDAN YİNE PKK ÇIKTI AKI KARAYI BIRAKALIM ARTIK LÜTFEN İÇİMİZDEKİ
BÖLÜCÜLERİ TANIYALIM YURTTA CİHANDA BAYRAKTA BİR OLALIM YİNE HERKES
İNANDIĞI YOLA GİTSİN AMA YERİ GELDİĞİ ZAMAN BİRLEŞMESİNİ BİLELİM
HİÇ BİR KUL BİRİNDEN FARKLI YARATILMADI
BİZLERİ YARATAN AŞKINA BİR OLALIM BÖLÜCÜLERE FIRSAT VERMEYELİM
SAYGILAR

OSMAN ECE
31.05.2011, 11:07
OTUZ YEDİ CANIMIZ GİTTİ HİÇ UĞRUNA
GELİN SİVASLILAR BİR OLALIM
DÖRT ERMENİ DÖLÜ PİÇ UĞRUNA
GELİN SİVASLILAR BİR OLALIM

Kardelencicegi
31.05.2011, 21:10
Alevi, sünni kardestir
Oyuna gelenlerin vay haline
canlar yanar, yürekler kanar
Bu sadece bölücülere yarar....

aktassa
01.06.2011, 09:42
Sivas yıllar yılı kimsenin kışkırtmasına gelmemiştir.
Baktılar ki Sivas'ımızı lekeleyemiyorlar böyle ÇİRKEF bir tuzak planladılar.
Şu an Türkiyemde çok ünlü saz sanatçılarının da ruhsatsız tabancalarla görüntülendiğini, sözde ülkenin aydını diye geçinenlerin ellerinde bidonlarla görüntülendiğini biliyoruz.
Ama yine de Sivas öyle bir karalamaya kurban gitmiştir ki, insanları diri diri yakan bir zihniyeti savunan kişiler haline getirmeye çalışıyorlar bizi.
Biz elimizden geldiğince böyle şeylere fırsat vermeyelim.
Herkese saygılarımı sunarım.

KAOS
01.06.2011, 11:12
Bu kalabalıkta bu kadar silik bir resimde ne hikmetse sadece bu adamların yüzü net...
Bu olaylarda ne kadar yönlendime ne kadar provakasyon ve istediğin yöne yontma varsa sonrasında olanlarda da ve hala da provokasyon, yönlendirme ve istediğin yöne yontma girişimleri var...

_DuMaN_58
01.06.2011, 18:41
Yıllar sonra ortaya çıkan bir bilgi.. 4 Kişi görüntüleniyor. Ve bu dört kişinin de öldürüğü söyleniyor. Ne kadar doğru? Bilemiyoruz.

aktassa
02.06.2011, 10:47
Doğru değil tabiki.
Belki PKK'lı olabilirler ama 4 kişinin işi değil bu.
Askeri Operasyonlarda buna hedef şaşırtma derler.
Onlar sadece piyonlardır.
Asıl aktörler neredeler şimdi kimbilir?
Veya devletin hangi kademesinde?

aozdemir
02.06.2011, 15:19
benim sivaslım böyle bir vahşeti yapmazdı zaten. alevi-sünni çatışmasını sivasta başlatmak istediler ama sivaslım akıllıdır bu oyuna gelmedi hamdolsun.

hiko58
02.06.2011, 19:18
ben yıllardır o resimlere bakarım. bu resmin fotomontaj olduğuna inanıyorum. eski yayınlanan resimlerde bu insanlar yoktu. üstelik herkes otele doğru bakarken bunlar angut gibi neden ters yöne bakıyorlar akıl sır alırmı. bu zeka özürlü insan topluluğununun ne işi vardı orada neden tekbir getiriyorlardı orada canlar yanarken canlar ölürken. hangi dine yakışır hangi insanlığa yakışırdı bu yapılanlar. kendi pisliğimizi başkalarına atmaya bayılıyoruz. dün karamollaoğlunu savunan zihniyet ve yine devamı olan bir zihniyet. allah orada durup tekbir getireninde izleyeninde zevk alanında belasını versin. allahın verdiği canı sadece allah alır. inancım odur benim. allahtan başkasına tapmam ondan b aşkasına inanmam. allah adına allahsızlık yapılmıştır madımak olayında.

aktassa
02.06.2011, 19:54
ben yıllardır o resimlere bakarım. bu resmin fotomontaj olduğuna inanıyorum. eski yayınlanan resimlerde bu insanlar yoktu. üstelik herkes otele doğru bakarken bunlar angut gibi neden ters yöne bakıyorlar akıl sır alırmı. bu zeka özürlü insan topluluğununun ne işi vardı orada neden tekbir getiriyorlardı orada canlar yanarken canlar ölürken. hangi dine yakışır hangi insanlığa yakışırdı bu yapılanlar. kendi pisliğimizi başkalarına atmaya bayılıyoruz. dün karamollaoğlunu savunan zihniyet ve yine devamı olan bir zihniyet. allah orada durup tekbir getireninde izleyeninde zevk alanında belasını versin. allahın verdiği canı sadece allah alır. inancım odur benim. allahtan başkasına tapmam ondan b aşkasına inanmam. allah adına allahsızlık yapılmıştır madımak olayında.

Selamlar Hiko58 kardeşim.
Şimdi kendin ile çeliştiğin noktaları seninle paylaşalım bakalım.
Madımak olaylarındaki görevin nedir ki senin şimdiye kadarki resimlerde görmedin onları? Olay Yeri İncelemede misin? Tek tek kaç kareye baktın TGRT'nin sana gösterdiklerinin dışında? Başka fotoğraflar da var o zaman sende? Sonra bunlar angut gibi diğer tarafa neden bakıyor demişsin de öncelikle angutu burada karalama için kullanmışsın ama angut kuşunun nasıl bir kuş olduğunu bilmende fayda var. Araştır söylediğine pişman olacaksın. Neden mi farklı tarafa bakıyorlar? Provakatör ne demek bilir misin sen? Olayı karıştıran. Herkesi o tarafa yönlendirmek için diğerlerini koordine etmesi gerekir.
Hayatın boyunca bir stadyuma maça gitseydin anlardın dediklerimi.
Amigolar var ya.. Herkes maç izlerken neden onlar tam ters tarafa insanlara bakıyor? Onlar senin deyiminle angut mu? Yoo. İnsanları galeyana getirmekle görevlendirilmiş kişiler. Bu nedenle provakatör işi olması kuvvetli Sivas olayında.
O zeka özürlü insanların orada ne işi olduğunu merak ediyorsan sen de dene bakalım. Bir cuma namazı çıkışı çık yüksek bir yere ve bağır. De ki" Ey siz neye taptığını bilmeyen cahiller! gerizekalılar! Aptallar" Sence de camiden çıkanlar oraya toplanmaz mı, sana tepki vermezler mi? Diyen mi? Onu da bilmiyorsan sana söylerim...
Böyle yapan bir insana karşı şiddet kullanılmamış ve tekbir ile susturulmaya çalışılmıştır. Otel nasıl yandı? Elinde benzin bidonları ile görüntülenen provakatörleri yakalamak gerekir. Amaçları da bu izlenimi vermekti. Yaktılar. Dışarıdakiler o otelde ne olduğunun farkında bile değillerdi. Ben de bu iki PKK'lı mıdır nedir onunla bu tezi ispatlamaya çalışıyorum. Başka mantıklı bir açıklaması olabilir mi?

Senin gibi sağa sola saldırmaktan daha mantıklı değil mi bu açıklama?

hiko58
04.06.2011, 19:54
Selamlar Hiko58 kardeşim.
Şimdi kendin ile çeliştiğin noktaları seninle paylaşalım bakalım.
Madımak olaylarındaki görevin nedir ki senin şimdiye kadarki resimlerde görmedin onları? Olay Yeri İncelemede misin? Tek tek kaç kareye baktın TGRT'nin sana gösterdiklerinin dışında? Başka fotoğraflar da var o zaman sende? Sonra bunlar angut gibi diğer tarafa neden bakıyor demişsin de öncelikle angutu burada karalama için kullanmışsın ama angut kuşunun nasıl bir kuş olduğunu bilmende fayda var. Araştır söylediğine pişman olacaksın. Neden mi farklı tarafa bakıyorlar? Provakatör ne demek bilir misin sen? Olayı karıştıran. Herkesi o tarafa yönlendirmek için diğerlerini koordine etmesi gerekir.
Hayatın boyunca bir stadyuma maça gitseydin anlardın dediklerimi.
Amigolar var ya.. Herkes maç izlerken neden onlar tam ters tarafa insanlara bakıyor? Onlar senin deyiminle angut mu? Yoo. İnsanları galeyana getirmekle görevlendirilmiş kişiler. Bu nedenle provakatör işi olması kuvvetli Sivas olayında.
O zeka özürlü insanların orada ne işi olduğunu merak ediyorsan sen de dene bakalım. Bir cuma namazı çıkışı çık yüksek bir yere ve bağır. De ki" Ey siz neye taptığını bilmeyen cahiller! gerizekalılar! Aptallar" Sence de camiden çıkanlar oraya toplanmaz mı, sana tepki vermezler mi? Diyen mi? Onu da bilmiyorsan sana söylerim...
Böyle yapan bir insana karşı şiddet kullanılmamış ve tekbir ile susturulmaya çalışılmıştır. Otel nasıl yandı? Elinde benzin bidonları ile görüntülenen provakatörleri yakalamak gerekir. Amaçları da bu izlenimi vermekti. Yaktılar. Dışarıdakiler o otelde ne olduğunun farkında bile değillerdi. Ben de bu iki PKK'lı mıdır nedir onunla bu tezi ispatlamaya çalışıyorum. Başka mantıklı bir açıklaması olabilir mi?

Senin gibi sağa sola saldırmaktan daha mantıklı değil mi bu açıklama?

iyi hoş yazmışsın. angutun bir kuş olduğunu herkes bilirde birde mecaz anlamı vardır. bunu ben sana öğretebilirim çünkü öğreten benim. hani derlerya angut neden anlamadın diye. angut kelimesi o anlamda kullanıldı. ben sivasın yerlisiyim. haklısın o resimleri tgrt den başka bir yerde görmedim. bu olay herkesten çok benim canımı acıttı. çünkü bir sivas yerlisi olarak sivasıma böyle şeylerin layık gösterilmesi reva görülmesi çok canımı yaktı ve bu pisliği üzerimizden atamıyoruz. o dışarda bağıranlar benim videolarda izlediğim kadarıyla otelde olanun farkındaydılar. bu cehennem ateşi allahü ekber diye bağırıyorlardı. evet onları galeyana getirenler olmuştur. provakatörler mutlaka vardı. ama sana yeminle söyleyeyim bizim sivasın yerli ahalısi orasının yanmasını seyretmek ne kalime seyredenlari döverler içerde kalanları kurtarırlardı. sivasta köyden kente olan o göçlerin sonucu olan olaylar bunlar. köyden sivasa göçen cahil kesimin ne yaptığını bilmeden acımasızca biliçsizce yaptığı şeyler bunlar. sivas konusunda bir kitap yazabilecek bir bilgiye ve kültüre sahibim. boş konuşmam. ama orada yanan bir otelin karşısında toplanıp yanan insanları izlerken tekbir getirmek inanın allah adına allahsızlıktan başka bişey değildir. bizler eski mahallelerimizden o mahalle kültürümüzden biliyoruzki sivaslı yolda kalana yoldaş sırrı olana sırdaş derdi olana dertttaş yola gidene yoldaş olmayı iyi bilen kalender insanlardı. ama şu zamana baktığınızda o kültürden hiç birşeyin kalmadığını görmekteyiz. aç olana ekmek üşüyene evinden yakacak veren bunu göstermeden karşısındaki kimsenin onurunu kırmamaya özen gösteren bir sivasın evledıyım ben. ama şimdi sivas o sivas değil. kim olduğunuzu ne olduğunuzu bilmem ama suçç orada bulunan ve seyredenlerde üç dört tane ********in peşine takılıp o oteli kundaklayanlarda izleyenlerde bu bütün olanlar orada bulunanları masum etmez. gitmeselerdi kardeşim ben neden orada değildim yada başkaları neden değilide onlar oradaydı. ne işleri vardı orada. orada bulunanlar masum değiller. hepside suçlu. çünkü benim sivasımın adını kirlettiler.

aktassa
05.06.2011, 15:36
Çok büyük konuşuyorsun..
Ben sana dedim olayı..
O olay Cuma namazı çıkışı oldu.
Sivas halkı da şimdiki gibi herşeye tepkisiz değildir.
Allahsız, kitapsız dersen camiden çıkan insanlara karşılığında fırçanı yersin...
Sen inanmıyorsun, ben de olayın canlı tanıklarını biliyorum...
Ondan dolayı orada bulunanlara iftira atamazsın.
Bende sana provakatörler var diyorum. İnsanlar suçlu değil sadece cahil. Üç beş çapulcu ortalığı karıştırınca onlar da galeyana geldiler ama öyle yakma gibi girişimi bu insanlar yapmadı.
Gerçi sende sanki kendinle mi çeliştin anlamadım.
Daha önce o fotoğraflar montaj, provakatör yoktur diyorsun, ben sana delil sununca evet provakasyon olabilir diyorsun.. Neyse...
Bu arada iyi niyetle söylediğinin farkındayım ama angut vb. şeyleri bana öğretebileceğine de emin olmamalısın. 3-5 kendini bilmez angut aptal, kafasına birşey girmez diye kullandı diye sen o kuşun asıl görevini bilmemezlikten gelemezsin. En azından bilinen gerçekleri değiştirmek sana yakışmaz. Değil mi?

Saygılarımla..

hiko58
05.06.2011, 22:34
Çok büyük konuşuyorsun..
Ben sana dedim olayı..
O olay Cuma namazı çıkışı oldu.
Sivas halkı da şimdiki gibi herşeye tepkisiz değildir.
Allahsız, kitapsız dersen camiden çıkan insanlara karşılığında fırçanı yersin...
Sen inanmıyorsun, ben de olayın canlı tanıklarını biliyorum...
Ondan dolayı orada bulunanlara iftira atamazsın.
Bende sana provakatörler var diyorum. İnsanlar suçlu değil sadece cahil. Üç beş çapulcu ortalığı karıştırınca onlar da galeyana geldiler ama öyle yakma gibi girişimi bu insanlar yapmadı.
Gerçi sende sanki kendinle mi çeliştin anlamadım.
Daha önce o fotoğraflar montaj, provakatör yoktur diyorsun, ben sana delil sununca evet provakasyon olabilir diyorsun.. Neyse...
Bu arada iyi niyetle söylediğinin farkındayım ama angut vb. şeyleri bana öğretebileceğine de emin olmamalısın. 3-5 kendini bilmez angut aptal, kafasına birşey girmez diye kullandı diye sen o kuşun asıl görevini bilmemezlikten gelemezsin. En azından bilinen gerçekleri değiştirmek sana yakışmaz. Değil mi?

Saygılarımla..

kardeşim ben provakatörler var derken ilk baştan olayları tertip etme aşamasında dedim. resimdekileri demedim. olayları takip eden kişilerden duyduklarım kadarıyla. insanları camilerin önünden meydana getirme aşamasında şalvarlı sakallı kafalarında sarıklı kişiler olarak anlatıldı. meydana gelindiğinde ilk olarak valilik binasının taşlanması aşamasında insanlara gaz verip galeyana getirdikten sonra kaydukları söylendi. paovakatörlükl konusunda dediğim o benim. sonrasında herkes kendi başınaydı. biz seninle ayrı şeylerden konuşuyoruz. benim söylemek istediklerimi anlamamazlıktan geliyorsun yada anlamak istemiyorsun. ben sivasa çalınan kara lekeyi anlatıyorum. orada bulunanların o akşam saatinde ne işleri var diyorum. neden diyorum. sivasın geleceğiyle oynamaya ne hakları vardı diyorum. sana sivaslıyı anlatıyorum. yapılanları kınadığımı söylüyorum. bunun dinle imanla bir ilişkisi olmadığını anlatıyorum. boşver. zaten bu tartışma hiç bir yere varmaz. olaylara farklı kulvarlardan bakıyoruz. sen olayları bir kaç kişiye yüklemek istiyorsun ben orada bulunanlarda tertipleyenler kadar suçludur diyorum. birisi haydi hep beraber intihar edelim deseydi oradakiler intiharmı edecekti. ben hiç bir zaman söylediklerimle çelişmem. ne söylediğimi ne savunduğumu gayet iyi bilirim. etrafımızda hiçmi provakatör yok halende var. insanlar uysa neler olur neler. ama bu kara leke sivasın alnından hiç bir zaman silinmeyecek. sivasın bu kadar geri kalması hep bu yüzden değilmidir. herkesi aklı selim olmaya davet ediyorum. suçu başkasında aramak yerine kendimizi sorgulamamız lazım.

hiko58
05.06.2011, 22:37
angut
Bu kuş türü iniş yaparken rüzgarı arkasına alarak indiği için sağlıklı bir iniş yapamayarak yuvarlanır. Bu özelliğinden teşbih yapılarak argoda da kullanılır. Suna ile birlikte Tadorna cinsinde yer alır. Eşi ölen angut kuşlarının, başka bir eş ile bağlantı kurmayıp ölen eşinin arkasından yas tuttuğu söylenir. örnek eskişehir porsuk çayı: Angut kuşları, yer yüzündeki kuş türleri arasında tek eşli olan nadir türlerden birisi. Eşi ölen angut kuşlarının, başka bir eş ile bağlantı kurmayıp ölen eşinin arkasından yas tuttuğu yıllardır bilinen bir gerçek. Hassas bir mizaca sahip bu kuşlardan birisi de Eskişehir´de, Porsuk Çayı´nda yaşıyor. Belediye tarafından ördeklerle beraber Porsuk Çayı´na bırakılan angut çifti, kısa sürede yeni yerlerine uyum sağlamıştı. Ancak bundan yaklaşık 2 yıl önce, kuşlardan birinin ölmesiyle, Porsuk Çayı hayatta kalan eşine zindan oldu. Çayda yaşayan diğer ördeklerden de uzak durduğu gözlenen angut kuşu, 2 yıldır ardından yas tuttuğu eşini bekliyor….....

LaEdri
05.06.2011, 22:48
Bazı Sivaslılar,"Olayda provokasyon yoktu,tamamen Sivaslıların suçu" demekten büyük haz alıyor..

aktassa
05.06.2011, 22:51
O zaman neden o resimleri çok inceledim. Hepsine baktım. Böyle insanlar yoktu.
Montajla eklenmiş diyen siz değil miydiniz?

"ben yıllardır o resimlere bakarım. bu resmin fotomontaj olduğuna inanıyorum. eski yayınlanan resimlerde bu insanlar yoktu. üstelik herkes otele doğru bakarken bunlar angut gibi neden ters yöne bakıyorlar akıl sır alırmı. bu zeka özürlü insan topluluğununun ne işi vardı orada neden tekbir getiriyorlardı orada canlar yanarken canlar ölürken. hangi dine yakışır hangi insanlığa yakışırdı bu yapılanlar. kendi pisliğimizi başkalarına atmaya bayılıyoruz." bu sözler sizin değil mi?
Bariz suçsuz hemşehrimizi kötülüyorsunuz snrada ben masum olduklarına inanıyorum diyorsunuz. Çelişki dediğim de bu.
Bu arada angut kuşunun ne olduğunu biliyorum. Eşine bu denli değer veren bir kuşun ismini layık olmayan insanlar için kullanılması hele de sizin gibi, "ben eğitirim, ben bunun ne olduklarını sizden iyi bilirim" diyen sizin tarafınızdan duymak üzücü. Bu kuşun ne denli değerli olduğunu biliyorsanız lütfen bari o değeri siz veriniz.

Kardelencicegi
05.06.2011, 22:56
Her konudan nail bir tartisma cikariyoruz helal olsun bize....

tartisma sirasinda hayli kiricida oluyoruz maalesef.
Lütfen yorumlarimizi yazarken birbirimizi kirmayalim..

Kibrisli
05.06.2011, 23:01
Olaylarda provakasyon olduğu kesin... PKK mı yaptı başka örgüt mü yoksa direkt başka ülkelerin gizli servislerinin işi mi bilemem ama orada bulunan, garalyana gelen halkta sütten çıkmış ak kaşık değil. Tüm Sivas'a leke bulaştırılmamalı ama bizlerde şapkamızı önümüze alıp düşünmeliyiz... Kimse orada olan "Yakın la yakın yakın" diye bağıran kişiye ve kişilere vilayeti, oteli, AKM'yi taşlayan "güruh"a suçsuz diyemez...

aktassa
05.06.2011, 23:16
Öncelikle orada halkı galeyana getirenler bir insan önüne çıkarılmalılar.
Olay zamanlarında hatırlıyorum.
Şu an çok ünlü bir bağlama ustamız da ruhsatsız tabancası ile görüntülenmişti ama o hafta geçince nedense olaylardan birden adı silindi.
Diğer halkı kışkırtan kişi zaten öldü. İyi veya kötü. Ölmüş adamın arkasından konuşmak bize yakışmaz.
Geri kalan masum yere sırf kameralarda yüzleri seçilip karakollara alınan masumları da tanıyorum. Komşularımız var.
Eeee.
Suçlu kim o zaman?

Kibrisli
06.06.2011, 00:17
Öncelikle orada halkı galeyana getirenler bir insan önüne çıkarılmalılar.
Olay zamanlarında hatırlıyorum.
Şu an çok ünlü bir bağlama ustamız da ruhsatsız tabancası ile görüntülenmişti ama o hafta geçince nedense olaylardan birden adı silindi.
Diğer halkı kışkırtan kişi zaten öldü. İyi veya kötü. Ölmüş adamın arkasından konuşmak bize yakışmaz.
Geri kalan masum yere sırf kameralarda yüzleri seçilip karakollara alınan masumları da tanıyorum. Komşularımız var.
Eeee.
Suçlu kim o zaman?

İlk cümlelerine birşey diyemem. Silahlar, halkı garelyana getirenler felan onlar hakkında tartışmaya girmem...
Bak ben bu sitede her türlü siyasi konuda yazarım ama yazmak istemediğim 3 konu vardır. Türban mevzusu, 2 Temmuz olayları ve Deniz, Hüseyin, Yusuf hakkında. Çünkü Türban konusu bazı arkadaşlarımızın hassas olduğu bir konu, 2 Temmuz Tüm kent olarak hassas olduğumuz bir konu Denizlerde benim hassas olduğum bir konu. Kırmak ve kırılmaktan korkarım. O yüzden tartışmayacağım sadece tek söyleyeceğim sizin komşunuz dahil eğer o güruhun içerisindeyse kameralarda görünen görünmeyen ama orada olan kalabaların içerisindeki herkes suçludur, bu olaya karşı olmasına rağmen o güruha tepki göstermeden evlerinde korku ile oturan diğer Sivaslılarda suçludur. Bu konu hakkında tek söyleyeceğim budur. Elimden geldiği kadar yazmak istemedim ama senin tek cümlene cevap verdim o da: "Halk suçlu değil sadece cahil" hangi cehalet insanların yanarak ölmesine göz yumar ya da çanak tutar? Hangi cehalet orada provakasyona gelir? Hangi cehalet ülkenin kurucusunun büstünü yerlerde sürükler, kendi vilayetinin camlarını kırar, provakatörler çakmağı çakarken "YAKIN LA YAKIN YAKIN" diye bağırır. Bunları Sünni bir Müslüman olarak yazıyorum, bunu da özellikle belirtmek isterim. Orada yananlar candır, alevi ya da sünni hatta hristiyan ya da dinsiz olmaları önemli değildir. sadece bir CAHİLLİK kelimesi ile yok sayılamaz, suçsuzlardı denilemez. Burada suçlu herkestir silahla ateş etmiş Arif Sağ'da, askerlerini oraya götürmeyen Tugay komutanıda, 37 kişi öldükten sonra "Halktan kimse ölmedi" diyen başbakan Çiller'de, "Gazanız mübarek olsun" diyen Temel Karamollaoğlu'da cezalarını çekmelidirler.

Arif Coşkun
06.06.2011, 09:30
Toplumumuzda en değerli üç şey namus, milli ve dini duygulardır. Bu üç şey için yapılan yanlışların sonu felaketle bitiyor. Haklılık tarafı ayrı bir konu tartışılabilir. Ancak birde yalan, yalnış haberlerle sonu facia ile biten pek çok olaylar yaşanıyor.
Bir şeyin aslını, astarını bilmeden olayı yargıya bırakmadan ne yazıkki "Linç kültürümüz" olduğundan hemen saldırıya geçilmektedir.
Bir örnek verecek olursak; Bir gün birileri kalabalık bir yerde "felan yerde şunlar, şunlar din düşmanı dinimiz hakaret ediyolar" diye çığlık atsa,bağırsa İşin aslını bilmeden,öğrenmeden bu çağda eminimki, kazmayı, küreği eline ne geçerse koşup saldıracaktır. Provakatörlerde bu işi azmettirenelrde bu işin çok iyi bilincinde olduğundan bu yöntemi uygularlar.
Bu tip olayları önlemenin yolu, toplumu bilinçli hale getirmek kültür seviyesini yükseltmekten geçer. Bilinçli aydın insan, bu tip tahriklere alet olmaz, bir canlıyı yakmaya kalkmaz en azından önlemeye çalışır.Breylerin, toplumların birbirlerine karşı başta saygı ve sevgi olmak üzere hoşgörülü olmasından geçer.

hiko58
06.06.2011, 09:50
İlk cümlelerine birşey diyemem. Silahlar, halkı garelyana getirenler felan onlar hakkında tartışmaya girmem...
Bak ben bu sitede her türlü siyasi konuda yazarım ama yazmak istemediğim 3 konu vardır. Türban mevzusu, 2 Temmuz olayları ve Deniz, Hüseyin, Yusuf hakkında. Çünkü Türban konusu bazı arkadaşlarımızın hassas olduğu bir konu, 2 Temmuz Tüm kent olarak hassas olduğumuz bir konu Denizlerde benim hassas olduğum bir konu. Kırmak ve kırılmaktan korkarım. O yüzden tartışmayacağım sadece tek söyleyeceğim sizin komşunuz dahil eğer o güruhun içerisindeyse kameralarda görünen görünmeyen ama orada olan kalabaların içerisindeki herkes suçludur, bu olaya karşı olmasına rağmen o güruha tepki göstermeden evlerinde korku ile oturan diğer Sivaslılarda suçludur. Bu konu hakkında tek söyleyeceğim budur. Elimden geldiği kadar yazmak istemedim ama senin tek cümlene cevap verdim o da: "Halk suçlu değil sadece cahil" hangi cehalet insanların yanarak ölmesine göz yumar ya da çanak tutar? Hangi cehalet orada provakasyona gelir? Hangi cehalet ülkenin kurucusunun büstünü yerlerde sürükler, kendi vilayetinin camlarını kırar, provakatörler çakmağı çakarken "YAKIN LA YAKIN YAKIN" diye bağırır. Bunları Sünni bir Müslüman olarak yazıyorum, bunu da özellikle belirtmek isterim. Orada yananlar candır, alevi ya da sünni hatta hristiyan ya da dinsiz olmaları önemli değildir. sadece bir CAHİLLİK kelimesi ile yok sayılamaz, suçsuzlardı denilemez. Burada suçlu herkestir silahla ateş etmiş Arif Sağ'da, askerlerini oraya götürmeyen Tugay komutanıda, 37 kişi öldükten sonra "Halktan kimse ölmedi" diyen başbakan Çiller'de, "Gazanız mübarek olsun" diyen Temel Karamollaoğlu'da cezalarını çekmelidirler.

O ZAMAN BAŞBAKAN SÜLEYMAN DEMİRELDİ. çiller başbakan değildi onun bu konuda beyanatı yok. başbakan yardımcısı erdal inönüydü.

hiko58
06.06.2011, 10:04
aktassa nikli arkadaş hala benim ne demek istediğimi anlamadı üzüldüm. hala benim kendimle çeliştiğimi yazıyor ona bir kat daha üzüldüm. sanırım benim yazdıklarımı okumuyor yada işine geldiği gibi okuyor. belki acele yazdığımızdan bazı imla hataları yazım yanlışları oluyor ama ne demek istediğim yazımın genelinde anlaşıyordur. yine söylüyorum bir daha söylüyorum son kez söylüyorum. olayların ilk ateşleme zamanında camilerin önünden insanlar toplanırken provakatörlerin olduğunu görenler anlattılar. ben görmedim zaten ben öylesi bir oluşumun içinde insanlık onurum nedeniyle olmam katılmam. insanlar akın akın hükümet meydanına geldiklerinden toplandıklarında o provakatörlerin birden kayboldukları söylendi. buraya kadar bişey iddia etmiyorum.
ancak o zamandan sonra olay tamamen kendini bilmez sivaslılara yada kendini sivaslı sananlara kaldı. bilinçsizce sağa sola saldırdılar. hatta ben hükümet meydanına geldiklerinde belediyenin önündeydim. durumun vefametini gördüm. bir topluluk eğer valinin binasını taşlayıp camlarını aşağı indiriyorsa hakaret ediyorsa o zaman herşey bitmiştir. sözün bittiği yerdir .k düşünülmesi gerekir.
kültür merkezini taşlayanlar valilik binasını taşlayanlar yadamadımak oteli yanarken izleyenler hep aynı kişiler. sizlerin vicdanına soruyorum izlemek izlerken zevkten dört köşe nara atarak tekbir getirmek suş değilde nedir. peki arkadaşım sen neyi savunuyorsun nolur söyle. suçlu 4 kişimi. yani.onlar geberdi iş bittimi. konuşmaya gerek yokmu yani. 37 canın hesabını kimse vermeyecekmi. zamanın içişleri bakanı başbakanı cumhurbaşkanı başbakan yardımcısı bürokratlar vali yardım isterken durumun çok kötü olduğunu söylerken neden seyirci kaldılar. keşke o 37 can öleceğine orada toplananlar ölseydi bu kadar üzülmezdim.

Kibrisli
06.06.2011, 10:05
O ZAMAN BAŞBAKAN SÜLEYMAN DEMİRELDİ. çiller başbakan değildi onun bu konuda beyanatı yok. başbakan yardımcısı erdal inönüydü.

25 Haziran 1993'te başbakan Çiller oluyor kim bilir belki de ilk icraati budur abi belli olmaz... Ayrıca Çiller'in ilk açıklaması dediğim gibidir... "Şükürler olsun halktan ölen yok" Erdal İnönü'de İstanbul'dan havalanan bir uçakla sanırım Van'a gidecekken bu olay çıkıyor. Çünkü İnönü verebileceği emirle tek hamlede bu işi bitirebilirdi ama onun da bunu engelleyebileceği düşüncesi ile "bence" onun uçakta geçireceği uzzuuun yolculuk bile beklenmiş kurgulanmış olabilir. Çünkü uçağa binerken validen bilgi alıyor o ara çok yoğun bir kalabalık yok biniyor uçağa 1 saat sonra indiğinde öğreniyor ki otel yanmış 37 kişi öldürülmüş bile. Ben belki 13 yaşındaydım ama olayları çok iyi hatırlıyorum ayrıca sonradan araştırdım araştırdım araştırdıııım çünkü benim karşıma çok çıkıyor birçok belge inceledim, kitap okudum, belgesel izledim, konu üzerine çalışan çeşitli gazetecilerle özel olarak görüştüm Çiller'in bu açıklamasından emin olabilirsiniz...

abircan
06.06.2011, 14:58
en az 5000 sivaslı bal gibi suçlu, valilik işgal edildi, kültür merkezindeki bodrum kattaki 1500 kişi yoğun taş yağmuru altında ancak boşaltıldı, hızını alamayan kalabalık güruuh döndü oteli yaktı, o gün orada olan biri olarak söylüyor ve eminim ki emniyet dahil bu provakasyona katılanlar vardı tamam ama o binlerce kişi nereden geldi
durup dururken madımağım önündeki kaldırım taşları nasıl yığıldı oraya, o günkü yerel basını baştan sona okuyun pis tezgahın tüm izleri vardı, şehre binlerce bildiri dağıtılmış ama emniyetin heberi yok öylemi, peki emniyetin faxından geçen bildiriler gazetelerde nasıl yayınlanış onu soran hiç yok,
aşağılık herifler suçlerını gizlemek için 4 tane ppkli ve ip li taşeronmu yapmış bu işi yani, geçin bunları aptalmı var karşınızda vicdansız soysuzlar,

KAOS
06.06.2011, 15:21
Oradan buradan duyduğu, okuduğu ile yorum yapılması ve ahkam kesilmesi de her halde sadece bizim toplumuza ait bir durum olsa gerek. Doğrudan bilgisi olanları ciddi araştırma yapanları tenzih ederim..
O gün o civarda olan, sonra korku ile kaçan (ki hala içimde uhdedir -cahillik işte- neden bildiğim tanıdığım insanlara; "ne yapıyorsun, yapmayın demediğim, diyemediğim için hala kendimi suçlu hissederim), sonra hastanede yananların tedavisi yapan, kimlik tespitine yardımcı olan, sonra vurulan göstericilerin ameliyatlarını yapan, sokağa çıkma yasağı nedeni iki gün hastanede mahsur kalan biri olarak:
Her ortamda söylediğim gibi yine söylüyorum:
1. Bence de provakasyon vardı,
Sivas da daha önce görmediğim bir sürü insanı hem kültür merkezi civarında hemde belediye önünde gördük, hepimiz bunlar kim diye birbirimize sorduk, kitleleri yöneten insanlardı..
2. Bir gün önce Aziz nesin kültür parkta imza atıyordu bir Allah'ın kulu da sesini çıkarmadan geziniyordu, tepkinin Aziz Nesin'e olduğu doğru değildir, olsa o gün oracıkta hiç bir güvelik yokken ona herşey yapılabilirdi.
3. O yakılma anında alkış tutan tekbir getiren kahkahalar atan yüzlerce Sivas'dan bildiğimiz insan vardı, ve emin olun hiçte cahil kişiler değildi, bu yakılma olayından bu kadar keyif duyan bu insanları cahil, gaza gelmiş insanlar olarak tanımlayamazsınız. İçeride insanlar yanıyor yahu ne vicdansızlıktır bu? Hangi mantık yakılmayı gaza gelmişlik olarak tanımlar?
4. Bence idari zafiyet vardı, olaylar taa öğleden sonra durdurulabilinecekken, akşama kadar beklendi, sebebi ne bilmiyorum, sonrasında da iki dk dağıtılmıştır.
5. Bir çoğunuz bilmez ama göstericilerden bir çok insan vuruldu, bir tanesini biz ameliyat ettik, diğer hastanelerde ölen göstericiler olduğu bilgisi geldi. Ama bu vurulmalar akşam geç saatte olmuştur.
6. Sonrasında olayların acısını doğrudan yaşamak olduğunu gibi anlatmak yerine yanma madurları olmayan konuları ekleyip konuyu başka yönlere saptırdılar, ve onlarda sonrasında bir nevi provokasyon yaptılar.
7. Hala da olayları istenilen yöne yöneltme, istenilen sonuçları çıkarma girişimleri sürüyor, ve hala olaylarda seyreden, alkış tutan, destek verenleri sığ Sivaslılık mantığı ile kabullenme, onaylama, temize çıkarma girişimlerini görüyorum.
8. Bu resimdeki insanları gösteripte olaylarda PKK parmağı var demekle biz 42 plakalı içinde sarıklı cüppeli insan dolu bir sürü araç gördük demek, Sivaslı cahildir, dinine bağlıdır, dinine laf söyleyene tepkisinde ölçüsünü kaçırır demek ve de Sivaslılar katildir demek aynı şeydir.

Bende Sivaslıyım, ve gurur duyuyorum, ama bu insanları savunmanın Sivaslılık olduğunu hiç sanmıyorum, sonrasında arabamın plaksı 58 olduğu için bir çok şehirde ölümle burun buruna geldim, bir çok ortamda madurlara yardım ettiğim halde sadece Sivaslı olduğum için hakaretlere maruz kaldım, ama hiç de doğru bildiğimden vaz geçmedim. Bence oradaki kalabalık o ateşi yakan provakasyona yapanlar kadar kadar suçludur. Fakat diğer taraftan madurların da bu olayı kullanarak tüm Sivas'a genellemesini, olmayan olayları eklemesini kabul edemem, ayrıca yananlar kadar vurulanlar da oldu onlarda candı ve vurulanların ne kadar suçlu olduğunu kimse bilmiyor, ve bu konuda soruşturma var mı ben bilmiyorum?

Daha önceden kan akmadan olayların önlenmesi gerekirdi diye düşünüyorum.
Ayrıca bir kesim Sivaslıların da bu işte sorumlu olduğunu, kabahati olduğunu itiraf etmenin artık zamanın geldiğini düşünüyorum.
Şu soru cevap bulmalıdır: Neden Sivas?
Bu sorunun cevabını bulacak kişi de öyle siyasetçi filozof felan değil bilakis Sivaslının kendisidir?

aktassa
06.06.2011, 23:38
O zaman ben yanlış anlaşıldım.
Beni yakın.
Ben oradaki herkes masum yazmış mıyım acaba?
Toplum psikolojisi...
Evet. Eğer kasıtlı olarak orada insanların yandığını görüp, yakın la yakın la diyenler varsa onlar da yakılsın. Bu kadar da net.
Ama ortada bataklık varken hala neden tek tek sinek avlanmak derdine düşüldü anlamıyorum.
O suçlu ise o da yakalansın mantığı değil. Şu an tutuklular neden tutuklu? Arkaları yok diye mi? Sanatçı olsalardı yakalanmayacaklar mıydı? Bakın KAOS anlatmış. Silahla vurulanlar hangi kurşunlarla öldü? Ruhsatsız tabancalar? Bunlar gün gibi ortada, katiller belkide ortada ama kendini savunmaya fırsat verilmeyenler içeride.
Ben anlamak istediğim gibi değil, sizin yazdıklarınızı belirtiyorum. Değil insanın bir hayvana bile eziyet çektirenin aynı şekilde cezalandırılmasından yana bir insanım ama herşey adaletli olacaksa. Vurun abalıya değil. Bu halk cahil. Bunlar kesin yakmıştır. Hepsi böyle değil. Ama medya tarafından verilmeye çalışılan izlenim gördüğüm kadarı ile başarılı.
Benim hemşerim zaten baştan kendisini savunamıyorsa;
" Vaaaay. MAdem Sivaslısın. Yakanlardansın!" diyenlere ses çıkarmamak, durumu anlatmamak ve suçlu psikolojisine bürünmek şart olmuş.
Üzüldüm doğrusu..

Kibrisli
07.06.2011, 07:17
Beni yakın.
Ben oradaki herkes masum yazmış mıyım acaba?
Toplum psikolojisi...
Evet. Eğer kasıtlı olarak orada insanların yandığını görüp, yakın la yakın la diyenler varsa onlar da yakılsın. Bu kadar da net.
Ama ortada bataklık varken hala neden tek tek sinek avlanmak derdine düşüldü anlamıyorum.
O suçlu ise o da yakalansın mantığı değil. Şu an tutuklular neden tutuklu? Arkaları yok diye mi? Sanatçı olsalardı yakalanmayacaklar mıydı? Bakın KAOS anlatmış. Silahla vurulanlar hangi kurşunlarla öldü? Ruhsatsız tabancalar? Bunlar gün gibi ortada, katiller belkide ortada ama kendini savunmaya fırsat verilmeyenler içeride.
Ben anlamak istediğim gibi değil, sizin yazdıklarınızı belirtiyorum. Değil insanın bir hayvana bile eziyet çektirenin aynı şekilde cezalandırılmasından yana bir insanım ama herşey adaletli olacaksa. Vurun abalıya değil. Bu halk cahil. Bunlar kesin yakmıştır. Hepsi böyle değil. Ama medya tarafından verilmeye çalışılan izlenim gördüğüm kadarı ile başarılı.
Benim hemşerim zaten baştan kendisini savunamıyorsa;
" Vaaaay. MAdem Sivaslısın. Yakanlardansın!" diyenlere ses çıkarmamak, durumu anlatmamak ve suçlu psikolojisine bürünmek şart olmuş.
Üzüldüm doğrusu..

Yazdıklarına karşılık önceki yazdıklarımı aynen koyuyorum... Sanırım birbirimizi tam anlayamıyoruz, zira ben de kimin ne suçu varsa çeksin diyorum... Tartışmam diyorum sadece... Sadece Cahiller diye suçsuz denemez diyorum...

abircan
07.06.2011, 09:27
kayseri hava indirme tugayı bizzat göstericilerle çatış tı sallayıp savurmanın alemi yok, göstericilerden silah kullanalar vardı, tugay karşılık verdi, arif sağı öne sürüp suçlu ilan etmek için biraz insaf biraz vicdan en az 20 canlı tanığı dinledim otelden yok öyle bir saçma savunma, eğer o öyle bir silah olsa ve kimin elinde olursa olsun boş durmaz meşru müdafa için sıkardı buradaki herkes gibi

KAOS
07.06.2011, 12:56
Bakın KAOS anlatmış. Silahla vurulanlar hangi kurşunlarla öldü? Ruhsatsız tabancalar? Bunlar gün gibi ortada, katiller belkide ortada ama kendini savunmaya fırsat verilmeyenler içeride...

Burada açıklama yapmak zorundayım, vurulanların asker ile çatışma sırasında olduğu duyumuna sahibim, yakılma olayından çok sonra asker dağıtırken vurulmalar olmuştur.
Benim de bulunduğum ameliyatta yüksek kalibreli bir silahtan çıkan mermi ile yaralanma söz konusu idi.

Benim bu bilgiyi vermemdeki amacım, olayların bu hale gelmesine müsaade eden (göz yuman) odakların varlığına atıfta bulunmaktı. Polis hiç ortalıkta olmamıştır, olayların gelişimini izleyip önlem almamıştır, şu an görüyorsunuz, bir alternatif gösteri olsa, bir protesto olsa, genç-yaşlı, kadın-erkek demeden ağızlarını burunlarını kırıyorlar, polis yanma olayına kadar ve sonrasında bir tane hareket yapmamıştır. Lütfen biraz düşünün tersi olsa (protestocularla içeridekilerin fikirsel yapılarını değiştirin) kim nasıl ne kadar müdahale ederdi?

Askerin neden beklediği sorusu da sorulmalıdır, bir duyumum emir gelmediği, beklenmesinin emredildiği, olaylar kontrolden çıkınca askerin müdahil olduğu ama kontrolsüzce bilinçsizce müdahale ettiği yönündedir.

aktassa
07.06.2011, 22:50
Haklısınız.
Bende aynı duyumu polis için düşünüyorum.
Asker nasıl durduruldu ise, durduysa polis de aynı nedenle durmuştur.
Emir almadan müdehale olmaz taktir edersiniz.
Faturayı polise de kesmek insafsızlık olur.
Hadi bakalım. Başka kime fatura kesebiliriz düşünelim.. :d

KAOS
08.06.2011, 14:28
Haklısınız.
Bende aynı duyumu polis için düşünüyorum.
Asker nasıl durduruldu ise, durduysa polis de aynı nedenle durmuştur.
Emir almadan müdehale olmaz taktir edersiniz.
Faturayı polise de kesmek insafsızlık olur.
Hadi bakalım. Başka kime fatura kesebiliriz düşünelim.. :d

İl merkezlerinde asayişi kimin sağladığını bilmiyorsunuz sanırım?

aktassa
08.06.2011, 15:34
O zman vurulanların asker ile çatışma sırasında olduğu duyumuna sahibim, dediğinizhatırlar gibiyim.
Buna ekolarakbir vilayette asayişin engellenemediği durumda polisin yetersiz kalması durumunda asker devreye girer.
Asayişi bana öğretmeye kalkmayınız lütfen..

KAOS
08.06.2011, 17:15
O zman vurulanların asker ile çatışma sırasında olduğu duyumuna sahibim, dediğinizhatırlar gibiyim.
:D
Ne güzel kendin eleştirmiş
Buna ekolarakbir vilayette asayişin engellenemediği durumda polisin yetersiz kalması durumunda asker devreye girer.
:D Kendin cevaplamışsın...
Asayişi bana öğretmeye kalkmayınız lütfen..
:D Öğrenmenin yaşı yoktur...

aktassa
08.06.2011, 21:38
"O zman vurulanların asker ile çatışma sırasında olduğu duyumuna sahibim" Bu söz kime ait? Size mi? Aaaa. Siz söylemişsiniz. Demekki birileri asker kurşunu ile vurulmuş.. eheheheeeee. :D :D :D

Buna ekolarakbir vilayette asayişin engellenemediği durumda polisin yetersiz kalması durumunda asker devreye girer. demişim. Eleştirmemişim. Ama bu arada devreye girmesi gereken asker girmemiş... Faturayı polise kesmek günah keçisi aramak sanırım... hahahahahahaaaa :D :D :D

Öğrenmenin yaşı yoktur... evet. Ama öğretecek kişinin onunla ilgili bilgi sahibi olması gerekir...

Saygılar..

KAOS
08.06.2011, 21:44
"O zman vurulanların asker ile çatışma sırasında olduğu duyumuna sahibim" Bu söz kime ait? Size mi? Aaaa. Siz söylemişsiniz. Demekki birileri asker kurşunu ile vurulmuş.. eheheheeeee. :D :D :D

Buna ekolarakbir vilayette asayişin engellenemediği durumda polisin yetersiz kalması durumunda asker devreye girer. demişim. Eleştirmemişim. Ama bu arada devreye girmesi gereken asker girmemiş... Faturayı polise kesmek günah keçisi aramak sanırım... hahahahahahaaaa :D :D :D

Öğrenmenin yaşı yoktur... evet. Ama öğretecek kişinin onunla ilgili bilgi sahibi olması gerekir...

Saygılar..

Allah senin iyiliğini versin emi?:D
Çok güldürdün beni, Allah ta seni güldürsün devam...:D

aktassa
08.06.2011, 21:45
İnsanın diyecek şeyi olmayınca sadece güler..
Amin.. Allah herkesi güldürür inşallah.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

KAOS
08.06.2011, 22:14
Ehil insana canım feda olsun;
Ayağı öpülse öperim onun.
Bir de git ehil olmayanla konuş:
Cehennem ne imiş görmüş olursun.
"Hayyam"