PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sıcaklar Sadece İnsanı Bunaltmıyor

Sivaslilar.Net
13.08.2011, 07:38
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Hava sıcaklığının son günlerde düşüş gösterse de özellikle öğlen saatlerinde bunaltıcı boyutlara ulaştığı Sivas'ta, hayvanlarda sıcaktan korunabilmek için çeşitli yollara başvuruyor.

Güneş ışınlarının yere dik indiği ve sıcaklığın en fazla hissedildiği öğlen saatlerinde insanlar
Şemsiye ve benzeri önlemlerle, su kullanarak ya da gölge olan alanlara geçerek güneşten korunmaya ve serinlemeye çalışırken, hayvanlarda araçların altına girerek ve çeşitli gölgelik alanlara çekilerek güneşten korunmaya çalışıyor.
Objektiflerimize bir otobüsün altına girerek güneşten korunmaya çalışırken takılan kazlar, hava sıcaklıklarının hayvanları ne kadar bunalttığını gözler önüne seriyor.
UZMANLAR UYARIYOR...
Uzmanlar özellikle kalp ve diyabet hastalarını sıcak havalarda dışarıda aşırı vakit geçirmemeleri konusunda uyarıyor. Bunun yanı sıra yaşlı kişilerin ve tansiyon hastalarının da dikkatli olması gerektiğini belirten uzmanlar hiçbir sağlık problemi olmayan kişilerin de aşırı sıcaklarda güneş gören ortamda vakit geçirmesinin çeşitli sağlık problemlerine neden olabileceğini belirtiyor.
Uzmanlara göre yaşlılar, bebekler, kalp ve tansiyon hastaları, kilolu vatandaşlar ve hamile kadınlar risk gruplarını oluşturuyor.

Sivas'ın Sesi

Salim58
13.08.2011, 10:58
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

Çok şükür havalar biraz serinledi.

aktassa
13.08.2011, 15:52
Bence bu sıcak havalar sadece o belirtilen risk gurubundakilere değil herkese zararlı.
Risk gurubunda olmayan insanlar nbu sıcaklarla direk temas halinde olurlarsa zaten otomatik olarak risk gurubuna gireceklerdir... :D

Reform
13.08.2011, 17:48
Ben bu konuda insanlardan çok hayvanlara acıyorum, insanlar bir şekilde başının çaresine bakıyor. Tüm dere yataklarının üzeri kapatıldı hayvanlar, özellikle kuşlar su bulmakta zorlanıyorlar. Bulunduğum her yerde dışarıya büyük kablara su koyuyorum keşke bunu herkes yapsa büyük sevabı var.

aktassa
13.08.2011, 17:56
Öyle diyorsunuz da zaten hayvanların çoğu da şehirleşmiş bölgelerde değil kendi habitatlarında yaşamaktalar.
Evet zorlanıyorlar ama zorlananlar küçük kısmıdır o da