PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tatil bitene kadar çalışmaya devam

Sivaslilar.Net
14.09.2011, 08:14
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

2010–2011 eğitim-öğretim yılının tamamlanması ile birlikte sokaklara çıkarak çalışmak zorunda kalan çocuklar 2011-2012 eğitim öğretim yılının başlamasına birkaç gün kalmasına rağmen hala çalışmaya devam ediyor.

Sivas'ta binlerce öğrenci yaklaşık 3 ay süren yaz tatilinin artık son günlerini yaşarken, tatil boyunca çalışmak zorunda kalan çocuklarda iş hayatlarının son günlerini yaşıyor.
Sivas'ta çocuklar başlayacak olan okul dönemi öncesi cep harçlıklarını çıkarmak ve aile bütçelerine katkıda bulunmak için çalışmaya devam ediyor.
Okulların açılmasına az bir süre kalmasına rağmen sokaklarda tartıcılık yapan, mendil satan, ayakkabı boyayan, pazarlarda el arabacılığı yapan çocukların bir çoğu gece geç saatlere kadar çalışmak zorunda kalıyor.
Akranları aileleri okul alışverişi yaparken ailelerinin maddi durumları iyi olmayan çocuklar ise ailelerine yük olmamak için gecenin geç saatlerine kadar çalışmak zorunda kalıyorlar. Günlük kazançlarının 15 ya da 20 TL arası değiştiğini belirten çocuklar okullar açılana kadar ailelerine yük olmamak için çalıştıklarını belirtiyorlar.

Hürdoğan

özgüven
16.09.2011, 13:50
Bu yaşta çalışan küçük kardeşlerimize helal olsun sokakta boş boş gezmektense çalışmak en güzeli

YILDIZDAĞ
16.09.2011, 14:07
bu durumu Türkiye büyümede geçen ay dünyada birinci bu ay dünyada ikinci olması acısından bakalım,
sizce ne kadar doğru yoksa hepsi bir yalanmı,neden bizim cocuklarımız erken yaşta çalımak hayata erken atılmak zorunda,neden ezilmek zorun,neden okumuyor,
bu gün İstanbul'da tarihi bir caminin sokağındayım ve sokakdan gecenlerden 10 kişiden biri türk vatandaşı gerisi osmanlı medeniyeti tarihini kültürünü görmek için geliyor,cogu ailece kundakta bebekleri,cocuklarıyla,eşleriy le,bereber tatil yapıyor biz halen tarihimizi tanıma fırsatı bile vermedik cocuklaımıza.

aysima58
18.09.2011, 15:51
yazacak çok şey ama ah sansür olmasa neyse baştakiler utansın diyip geçeyim.

Kardelencicegi
19.09.2011, 00:25
Degerli YILDIZDAG kardes avrupada da cocuklar calisiyor hem tatilde hem okuldan sonra.
Hayati tanimak icin hemde cep harcliklarini cikariyorlar. 12 yasindan itibaren.
Belki Türkiyede biraz daga kücük yasta ama dünyanin her yerinde cocuklar calisiyor.
Benim cocuklarim 12 yasinda gazete dagitmaya basladi hafta ici & hafta sonu 3 gündü..

Avrupadami gelismemis o halde.?

Cocuklara sorumluluk asilamak gerek. Bos vakti olan cocuklar suca daha cok egilimlidir.