PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bazı okullar Sivas'a yakışmıyor

Sivaslilar.Net
05.10.2011, 07:25
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

İl Genel Meclisi Ekim ayı ikinci oturumunun konuğu çiçeği burnunda İl Milli Eğitim Müdürü Adem Yıldırım oldu.
Geçtiğimiz haftalarda Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirilen Yıldırım konuşmasında çarpıcı tespitlerini de meclis üyelerine aktardı.

Özellikle Sivas'ın kenar mahallelerinde bulunan okulların durumunun çok kötü olduğunu belirten Yıldırım, bazı okulların çok küçük olduğunu ve uygun olmayan ortamlarda eğitim verildiğini vurguladı.
Eğitimin her zaman İl Genel Meclisi'nin önceliğinde yer aldığını kaydeden Yıldırım, "Bizim asli işimiz eğitim olmakla birlikte bize emanet edilen çocukları düşündüğümüzde asli işimizin güvenlikle sağlık olduğunu düşünüyorum. Güvenlikli ortamlar oluşturmak içinde bir perspektif oluşturulmasını bekliyoruz. Okul ihata duvarlarının yükseltilerek, kullanışlı bir şekilde yapılmasını talep ediyoruz. Mobese kameralarının okulları görecek şekilde düzenlenmesi bizim için çok önemli. Suçun, şiddetin okul çevrelerinden uzaklaştırılmasını istiyoruz. Neticede güvenliği sağlanamayan okullarda iyi eğitim verebilmeniz mümkün değil” dedi.
Kırsala hizmet götürmenin önemli olduğunu ancak il merkezinin biraz ihmal edildiğini, dile getiren Yıldırım, “Köylerden, ilçelerden şehir merkezine göç nedeniyle bir zamanlar kenar mahallelerde bulunan okullar artık merkezde yer alıyor. Bazı mahallelerdeki okullarımız iyi durumda değil. Sivas'a yakışmayacak okullar olarak karşımızda duruyor. Bu konularda İl Genel Meclisimizin desteğini bekliyoruz" dedi.
2 MİLYON LİRA KULLANILMAYI BEKLİYOR
İl Genel Meclisi üyelerinin sorularına da cevap veren Yıldırım, okul yatırımlarının geciktiği yönünde ki bir soruya "Aslında kamuoyunda yapılan eleştirilen yüzde 80 muhatabı biz değiliz. Mesela Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü zor bir müdürlük olmalı ki yaklaşık maliyet çıkarılmadığı, için 2 milyon liramız kullanılmadan bekliyor.
Yatırıma dönüşemedi. Bu ve bunun gibi işlerin acil olarak çözülmesi lazım. Okul yapım işlerinde bazı kurumların eksiklikleri nedeniyle eksik kalıyoruz. Yoksa biz işin milli eğitim kısmıyla hazırız" dedi.
BBP Suşehri İl Genel Meclis üyesi Erhan Özen'in özellikle ilçe ve köylerde bulunan bazı okullarda öğretmen ve idarecilerin okullarında ki küçük tamirat için bile İl Genel Meclisi'ni bekleyerek hazırcılık yaptığını gündeme getirmesinin ardından Yıldırım, "Okullarda kayıt parası şeklinde paralar alamadıkları için bu insanların elleri zayıflıyor. Ancak ben sizin söylediğinize tamamen katılıyorum. Öğretmenlerin aydınlatacağı en güzel yerler okullarıdır. Okul binasına bir çivi çakılacak, bir sac değiştirilecek, inanın ben ceketimi satar yine yaparım” dedi.
BBP grup başkanvekili Aytekin Kulmaç'ın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda başlatılan "kayıt parası" soruşturmasını gündeme getirmesi ve Sivas'ta kaç okulda soruşturma yapıldığına dair sorusunu cevaplayan Adem Yıldırım, "Bakanlığın ilgili mevzuatları kapsamında yapılan işler bunlar, gereği yapılıyor" diyerek konuyu kapatmayı tercih etti.

Hürdoğan

Kibrisli
05.10.2011, 20:54
Çiçeği mi? :D:D

Cley
05.10.2011, 21:39
Haberin burnu düzeltildi :D

Kibrisli
07.10.2011, 19:13
Haberin burnu düzeltildi :D

hahahahah :D Bu arada [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] Türkiye A Erkek Futbol Milli Takımına başarılar diler :)