Orijinalini görmek için tıklayınız : HEY VATANDAŞ! ZAMLAR İLE YAŞAMAYA ALIŞ,BUNU SEN İSTEDİN.
Sabiha Serin
20.10.2011, 17:50
HEY VATANDAŞ! ZAMLAR İLE YAŞAMAYA ALIŞ,BUNU SEN İSTEDİN.
Hükümetin alkollü içki, sigara, telefon ve otomobil başta olmak üzere bir çok ürüne yaptığı vergi zamlarından sonra yeni zamlar yolda.
ERKEN ZAMMIN GEREKÇESİ: STOK YAPILMASIN
Maliye Bakanı Şimşek, geçtiğimiz Perşembe sabahı vergi artışlarıyla getirilen yeni zamlarla uyanan Türkiye’ye, bu zamların gerekçesini açıklarken, 2012 yılı için belirlenen “yeniden değerleme oranını” da açıkladı. Şimşek önce “Bunlar zam değil, güncelleme” dedi ve ardından da şöyle konuştu: “Güncellemelerin hemen hemen tamamı üç aşağı beş yukarı yeniden değerleme oranı paralelinde veya altındadır. Yani bu basit bir şey, diyelim ki sigarayla ilgili hesaplarsanız yüzde 9 civarında bir artış. Halbuki yeniden değerleme oranı biliyorsunuz 2012 için yüzde 10.2. Yeniden değerleme oranının biraz altında artış söz konusu. Zamanlamasının yılbaşında değil de şimdi olmasının sebebi de, stok yapılması.”dedi.
Vatandaş’a alkol kullanma, sigara içme, ucuz araba kullan gibi akıl veren sayın yetkililerimiz acaba bunları uyguluyorlar mı ne dersiniz. Kendileri milyarlar değerinde arabaya biniyorlar. Özel uçaklardan inmiyorlar. O zaman soruyorum: Kendileri de uçağa binmesinler yakıttan tasarruf yapsınlar gidecekleri yere ucuz arabalar ile gitsinler. İyi be size gelince her şey normal, vatandaşa gelince kemer sık.Bu mu adalet, bumu eşitlik.
Hepimiz yakında şunları da duyacağız herhalde:
Örneğin elektrik ve diğer zamlar geldiğinde ,
“ Aman buzdolabının fişini çekiniz elektrik harcanmasın. İçerisinde zaten fazla yiyecek yok ama siz yinede her şeyi gramla alın en iyisi buzdolabını çalıştırmayın elektrikten tasarruf yaparsınız,buzdolabında fazla yiyecek olmasa da olur siz açlığa alışıksınız.
“ Aman doğalgaz, odun kömür harcamayın, soğuklar gelse de siz üşümezsiniz, erken yatın, her aileye 3 çocuk demiştim ya bu dediğimi yerine getirin. Uyurken palto bulursanız onunla uyuyun sizi sıcak tutar.Çoluk çocuk ders çalışsın diye birkaç litre gaz alın, gaz lambasında çalışsınlar zaten eskidende öyle değil miydi.
“ Su ile ne işiniz var, dere suyunu az bekletin temizlenir,kuyu suyu bulun onu kullanın,çamaşır yıkamayın havalandırın kokusu gider,abdest almayın teyemmüm edin,
“ Sebze meyve yemeyin, ekmek tüketmeyin, fazla yemeyin kilo alırsınız.
“ Doktora gitmeyin, ilaç almayın nasıl olsa bir gün öleceksiniz yaşamanıza ne gerek var ki , üstelik kefene de zam gelmeden ölürseniz karlı çıkarsınız.
“ Ben sizlere şirin gözükmek için sizin çocuklarınıza zaman zaman oyuncak dağıtıyorum ama siz bana bakmayın aslında çocuklarınıza oyuncağı sizde yapabilirsiniz. Bir bez parçasının içine pamuk koyup dikin alın size oyuncak .Çocuklar onunla oynasın yeter.
“ Eğitim öğretim giderleri, dershane paraları size çok geliyorsa çocuklarınızı okutmayın dizinizin dibine oturtun. Okuyup ta ne olacaklar zaten kalitesiz eğitim var, üniversiteyi bitirince de boş geziyorlar, boşuna ne siz yorulun nede çocuklarınız yorulsun.Boş gezen çocuklarınızı erkenden evlendirin.Bol bol çocuk yapsınlar, nasıl olsa rızkını ben vermesem de Allah verir yaaa..
“Mahkeme ve vergi harçlarına zam gelirse boşanma davalarınızı iptal edin ne diye masrafa giriyorsunuz karınızla anlaşamıyorsanız boşanma masrafı ödemektense imam nikahı ile yenisini alın. “ Zaten Allah bir, avrat dört derler ya )
İşte böyle haksız mıyım canlar? İçkiye ve sigaraya zam gelince içki sigara içmeyin diyenler yakında yeni zamlar gelince de bunları demezler mi?
Bekleyelim görelim: Daha neler neler duyacağız, göreceğiz. Kendilerine gelince her şey normal gel keyfim gel, vatandaşa gelince her şey haram.
Ne diyeyim aslında içimden derin bir ooohhh çekiyorum. Çünkü palavralara inanıp bunlara oy verenlere oh olsun.Vatandaşa” Daha beter olun” diyeceğimde yaşın yanında kuruda yanıyor işte.
HEY VATANDAŞ! ZAMLAR İLE YAŞAMAYA ALIŞ,BUNU SEN İSTEDİN.YALANMIII
Sonumuz uçuruma gidiyor gitmesine de Allah yardımcımız olsun.
Çünkü Allah’tan başka derdimizi yanacak kimsemiz kalmadı.Vatandaşın vebalini nasıl verecekler bilmiyorum. Sabahtan akşama kadar namaz kılıp, camide uyusalar bile vatandaşın vebalini ödeyemezler.Vatandaşın günahı nedir, yazık değil mi?
Çünkü memur,işçi,esnaf,emekli,öğretm en,çiftçi son yıllarda kan ağlıyor ve perişanlar.Mutfaklarda tencereler boş fokurduyor. Geçim sıkıntısından aileler parçalanıyor,yuvalar dağılıyor, cinnet geçirenler cinayetler işliyorlar. Halkımız mutsuz ve çaresiz ama bunları gören yok.Çünkü işlerine gelmiyor. Eee güya yanlışlıkla fazla maaş ödenen vekillerimizin fazla kesilen paralarını geri alında emekliye, memura, işçiye verin bari.Emekli üç kuruşla nasıl geçiniyor haberiniz var mı?
İşte bizim ülkemiz böyle:
KİMİ ACINDAN PERİŞAN, KİMİLERİ İSE PARA İLE OYNARLAR.BİR EKMEK ÇALAN CEZA ALIR,VERGİ KAÇIRANLAR İSE ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GEZER, ÖZEL UÇAKLARDAN İNMEZLER, BODRUMLARDA YURT DIŞINDA TATİL YAPARLAR. TELEVİZYONLARDA KOLA KRAVAT TAKAN CAHİL ZENGİNLER ADAM YERİNE KONULURLAR, HAVA BASARLAR.TÜRKİYE’DE PARAN VAR İSE ADAMSIN, YOKSA YAŞAMAK HARAM.
İŞTE GÜZEL TÜRKİYE’MİN GERÇEKLERİ.İŞTE ADALET… YAZIK HEMDE ÇOK YAZIKK.
ADALETSİZ BİR ÜLKEDE YAŞAMAK BUYSA EĞER, BÖYLE YAŞAMAYA LANET OLSUN….
SABİHA SERİN
sabiha_serin@mynet.com
SİVAS POSTASI GAZETESİNDE 20.10.2011 tarihli KÖŞE YAZIMDIR.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Alibaba58
20.10.2011, 19:26
Sabiha ablacım, içime su serptin. Senin gibi düşünenlerin olması beni çok mutlu ediyor. İçimden geçenleri dökmüşsün. Çok teşekkür ederim yazınız için. Roman yazsak yine bitiremeyiz bu haksızlıkları.
ÖnceVatan_58
20.10.2011, 19:33
Bunların mantığı şudur, kaşıkla verip kepçeyle geri almak, maaşlara yüzde 3 zam yap ve herşeye yüzde 25 zam yap hay insafınız kurusun sizin, sonrada dalga geçer gibi "güncelleme" yaptık diyin. Sabiha Hanıma katılmamak elde değil, fakat kurunun yanına yaş da yanıyor işte.
AKP olmasaydı o zam oranları 10 kata falan daha fazla olurdu..Yunanistan gibi 5 milyar euro için emperyalistlere yalvaracağımıza şimdiden zamsa zam vergiyse vergi önlemini alsın iktidar..Zamanında bizim başbakanalrımız birkaç milyon dolar için Fransa bankaları önünde sabahlıyordu..İflas etmiş bir ülkeyken 10 yılda böyle bir noktaya gelmişiz..
Alibaba58
20.10.2011, 21:11
AKP olmasaydı o zam oranları 10 kata falan daha fazla olurdu..Yunanistan gibi 5 milyar euro için emperyalistlere yalvaracağımıza şimdiden zamsa zam vergiyse vergi önlemini alsın iktidar..Zamanında bizim başbakanalrımız birkaç milyon dolar için Fransa bankaları önünde sabahlıyordu..İflas etmiş bir ülkeyken 10 yılda böyle bir noktaya gelmişiz..
Anladığım kadarıyla sizin karnınız tok, sırtınız pek sanırım. Bu zamlar ya sizi etkilemiyor, ya da görmemezlikten geliyorsunuz ya da işinize öyle geliyor. O zaman Yunanistan gibi maaşlarda da kesintiler yapılsın. Yakında memur maaşlarından kesinti yapılırsa hiç şaşırmayacağım. O zamanda aynı sözleri söyleyecek misiniz? Ben bu hükümetten herşeyi bekliyorum artık.
NECMEDDİN ÖZBEK
20.10.2011, 22:59
Bunların mantığı şudur, kaşıkla verip kepçeyle geri almak, maaşlara yüzde 3 zam yap ve herşeye yüzde 25 zam yap hay insafınız kurusun sizin, sonrada dalga geçer gibi "güncelleme" yaptık diyin. Sabiha Hanıma katılmamak elde değil, fakat kurunun yanına yaş da yanıyor işte.
sevgili önce vatan_58 kaşık çok büyük şuna çay kaşığı diyelim
Sabiha Serin
20.10.2011, 23:07
Saygıdeğer arkadaşlarım
Buraya yazdığınız benim için çok değerli yorumlarınızın aynısını aşağıdaki linkteki bu yazımın altına yorum olarak eklemenizden onur duyacağım. (Burası köşe yazarı olduğum Sivas Postası Gazetesinin sitesidir üye olmak gerekmiyor sadece yorum yaz kısmını tıklamanız ve yorumunuzu yazmanız yeterlidir.)
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
serhat_58
20.10.2011, 23:09
Anladığım kadarıyla sizin karnınız tok, sırtınız pek sanırım. Bu zamlar ya sizi etkilemiyor, ya da görmemezlikten geliyorsunuz ya da işinize öyle geliyor. O zaman Yunanistan gibi maaşlarda da kesintiler yapılsın. Yakında memur maaşlarından kesinti yapılırsa hiç şaşırmayacağım. O zamanda aynı sözleri söyleyecek misiniz? Ben bu hükümetten herşeyi bekliyorum artık.
ben almanyada yasiyorum ve bi alman dergisinde almanyanin buyuk bir profesorlorunda biri bi yazisinda ve dediki, turkiye her yönüyle düzelior ve bunun engellenmesi lazim acikca diyor , yani almanyadaki bi alman bunu diyorsa, siz bence baska bi ulkeye gidin.
NECMEDDİN ÖZBEK
20.10.2011, 23:11
sayın serin açtığı konular ve yaptığı yorumlarla her zaman doğruları ve halkın yararına olalan konuları gündeme getirir onun içinde zevkle okur ve taktir ederim.
serhat_58
20.10.2011, 23:11
zam olayi heryerde var tek türkiyede yok
NECMEDDİN ÖZBEK
20.10.2011, 23:15
ben almanyada yasiyorum ve bi alman dergisinde almanyanin buyuk bir profesorlorunda biri bi yazisinda ve dediki, turkiye her yönüyle düzelior ve bunun engellenmesi lazim acikca diyor , yani almanyadaki bi alman bunu diyorsa, siz bence baska bi ulkeye gidin.
serhatçığım o alman türkiyeye at gözlüğü ile bakıp size gaz vermiş inanma o yalancı adama türkiyede iyiye giden tek şey var oda milyonerlerin haksız kazançla sayılarının artması
serhat_58
20.10.2011, 23:18
serhatçığım o alman türkiyeye at gözlüğü ile bakıp size gaz vermiş inanma o yalancı adama türkiyede iyiye giden tek şey var oda milyonerlerin haksız kazançla sayılarının artması
necmeddin emmi en basit bizim köy, suan herkesin sivasta en az 1dairesi, köyde kapisin önunde traktor kamyon araba, adamlar halinden cokmemnun, yoksulluk yokmu gene var, burda bile dilenen almanlar var, yoksulluk heryerde var
Sabiha Serin
20.10.2011, 23:22
Sayın serhat_58
Bakıyorum siz Almanya'da yaşıyorsunuz ama Türkiye'da vatandaş neler çekiyor bilmiyorsunuz. "Uzaktan davulun sesi çok hoş gelir" derler ya hani. Sizde birilerinin sözlerine göre burada yaşananları değerlendirmeyin lütfen.
Bir görseniz burada yaşananları içiniz sızlar. Yemin ediyorum Hukuk Fakültesi mezunu öğrenci garsonluk yapıyor, Öğretmen emeklisi simit satıyor.
Bir Üniversite öğrencisi gündüz derste okulda gece vardiyeli temizlik işçisi olarak çalışıyor
, Evine bir kilo et değil bir kilo meyve götüremeyenler var. Türkiye'de gelir düzensizliği ve adaletsiz maaş dağıtımını nasıl bilmezsiniz.
Bunları yaşamadığınız için kulaktan dolma bilgilerle burayı güllük gülistanlık sanıyorsunuz.Vatandaş ne yapsın çaresiz geçim sıkıntısı ile hayatla boğuşuyor. Sağlıcakla kalın.Sivas'tan Almanya'ya selamlar saygılar.
NECMEDDİN ÖZBEK
20.10.2011, 23:22
necmeddin emmi en basit bizim köy, suan herkesin sivasta en az 1dairesi, köyde kapisin önunde traktor kamyon araba, adamlar halinden cokmemnun, yoksulluk yokmu gene var, burda bile dilenen almanlar var, yoksulluk heryerde var
senin köyünde her evde üç beş tane almancı var be koçum her köyü kendi köyün gibimi sanıyorsun evet oradada dilenci var ama adalette var malesef bizde o da yok olmak üzere madem köyün bu kadar halinden memnunsa benim tarlaların icarını niye veremiyorlar bir sorarmısın
NECMEDDİN ÖZBEK
20.10.2011, 23:26
sabiha hanım serhat almanyada doğup büyüdüğü için ülke gerçeklerinden haberdar değil bir kaç yılda bir kaç gün izine geldiği için o bir kaç günlük gözlemiyle yorum yapıyor
serhat_58
20.10.2011, 23:27
senin köyünde her evde üç beş tane almancı var be koçum her köyü kendi köyün gibimi sanıyorsun evet oradada dilenci var ama adalette var malesef bizde o da yok olmak üzere
almanlarda din iman yok ama bizim müslümanlardan adaletli , hacisida hocasida cogu ayni, kurana sünnete uymadikca o kimseden adalet beklenmez, uysada isine nasil geliyorsa oyle yapar, bizim köyde herkesin yurtdisinda akrabalari var yada yok olmayanlarda biseler becerior,
NECMEDDİN ÖZBEK
20.10.2011, 23:31
yok yok göründüğü gibi değil serhat kardeşim bir çoğu öksürse kuşağı kopacak
*AHISKALI*
21.10.2011, 00:09
yazıda gerçeklik payı olan birçok şey var, bunu görmemek elde değil...ancak köşe yazarlığı vasfınız varken 24 şehit varken bu kadar eleştirici ve insanları hemen birbirine akrşı cephe aldırıcı bir yazının zamanlaması ve önemi ne kadar doğru? yazının yorumlarını okuyunca gördüm ki hemen 2 bölünme oluyor o ona atıyor o ona... Artık şu birbirinizi bari şu şehitlerin verildiği acıalrın doruk yaptığı şu günde düşmanca görmeyin ve buna vesile olmayın...Ben şu-bu partiyi ya da adamı savunmuyorum beni de o kefeye koyup değerlendirmeyin...köşe yazarı vasfınızla topluma öncülük edeceğinize zamanlaması son derece manidar olan şu yazınız yerine acılarımıza tercüman olacak ya da çözüm üretebilecek bir yazı olsa kötü mü olurdu? Milletin burdaki birbirne düşmanca tavrını gördükçe siteye artık uğramaz oldum, çünkü her girişimde hemen uzaklaşmak geliyor...Bari bu günlerde biraz da olsa kenetlenin insaf! Elin soysuzları her ortamda nasıl bir araya geliyor bunu görün bari!
Alibaba58
21.10.2011, 06:50
Artık söyleyecek tek kelime bile bulamıyorum. Siz böyle düşünmeye devam edin. Bu zihniyet değişmedikçe, hiçbirşey düzelmez. Hep birlikte yaşayalım ve görelim.
Alibaba58
21.10.2011, 07:00
Elin lafıyla kuyuya inilmez. O bunu söylemiş, bu bunu söylemiş. Senin Türkiye'den uzak olduğun çok belli. Türkiye'nin gerçeklerini uzaktan pek izleyememişsin. Ben neden başka bir ülkeye gideyim ki. Güzel günler göreceğimize inanıyorum yakındır. Bu devran birgün dönecek, haksızlıklar tek tek ortaya çıkacak ve halk gerçekleri görecek.
tykinik58
21.10.2011, 07:51
Şimşek önce “Bunlar zam değil, güncelleme” dedi ve ardından da şöyle konuştu: “Güncellemelerin hemen hemen tamamı üç aşağı beş yukarı yeniden değerleme oranı paralelinde veya altındadır. Yani bu basit bir şey, diyelim ki sigarayla ilgili hesaplarsanız yüzde 9 civarında bir artış. Halbuki yeniden değerleme oranı biliyorsunuz 2012 için yüzde 10.2. Yeniden değerleme oranının biraz altında artış söz konusu. Zamanlamasının yılbaşında değil de şimdi olmasının sebebi de, stok yapılması.”dedi.
Madem güncelleme, yılbaşından önce de resetlensin de memur, çalışan, asgari ücretli ve emekliye % 3 yerine % 30-35 zam yapılsında diğerlerine ya hiç zam yapılmasın ya da % 2-3 den fazla yapılmasın. Şu zamları bir tersine çevirin o zaman vatandaş yaşamayı becersin. Her yerde ac, susuz, işsiz, parasız gezenler evine bırakın 1 kilo et, 1 kilo meyve götürmeyi ekmek götüremeyenler var. Ondan sonra da kalkıp da dünyanın her yerinde zam var vs gibi abuksubuk yorumlar yapmayın. Dediğiniz yerlerde vatandaş refah içerisinde ve adaletli yaşıyor.
Sabiha Serin
21.10.2011, 11:06
yazıda gerçeklik payı olan birçok şey var, bunu görmemek elde değil...ancak köşe yazarlığı vasfınız varken 24 şehit varken bu kadar eleştirici ve insanları hemen birbirine akrşı cephe aldırıcı bir yazının zamanlaması ve önemi ne kadar doğru? yazının yorumlarını okuyunca gördüm ki hemen 2 bölünme oluyor o ona atıyor o ona... Artık şu birbirinizi bari şu şehitlerin verildiği acıalrın doruk yaptığı şu günde düşmanca görmeyin ve buna vesile olmayın...Ben şu-bu partiyi ya da adamı savunmuyorum beni de o kefeye koyup değerlendirmeyin...köşe yazarı vasfınızla topluma öncülük edeceğinize zamanlaması son derece manidar olan şu yazınız yerine acılarımıza tercüman olacak ya da çözüm üretebilecek bir yazı olsa kötü mü olurdu? Milletin burdaki birbirne düşmanca tavrını gördükçe siteye artık uğramaz oldum, çünkü her girişimde hemen uzaklaşmak geliyor...Bari bu günlerde biraz da olsa kenetlenin insaf! Elin soysuzları her ortamda nasıl bir araya geliyor bunu görün bari!
Sayın AHISKALI
Sizin vurguladığınız gibi ellbette amacım birilerine cephe almak asla değildir. Ben her zaman sadece gerçekleri yazıyorum ve paylaşıyorum. Bu gerçekleride görüp görmemek herkesin takdiridir, saygı duyarım
Zamanlama konusuna gelince ben şehitlerimiz için herkesten önce yazı yazdım KINALI KUZUM MEHMETÇİĞİM şiirimi burada paylaştım,acımız büyüktür. Herşeyden önce ben anneyim. Şehit annelerinin yüreğini yüreğimde hissederek bir kaç yıl önce bu şiirimi gözyaşlarımla yazmıştım.
Kenetlenme konusunda elbette size katılıyorum. Şu an kenetlenme zamanıdır.
Sağduyulu olma ve tutkun olma zamanıdır. Benim bunun dışında bir düşüncem asla olamaz. Ancak yazınızda " Elin soysuzları her ortamda nasıl bir araya geliyor bunu görün bari!" diyorsunuz .Evet doğru onlar öyleler çünkü onları koruyan kollayanları var, başlarında hangi soysuz var ise kahrolasıcalar birbirlerine nasılda tutkunlar.
Ya biz öylemiyiz.Kardeşim işte anlatmak istediğimde bu:
BİZ TÜRK MİLLETİ OLARAK YANLIZIZ, SAHİPSİZİZ BİZİ KORUYAN KOLLAYAN YOK. SAHİP ÇIKANIMIZ YOK. ULUS OLARAK KADERİMİZE TERKEDİLMİŞİZ. NE OLUR BU GERÇEĞİ GÖRÜNÜZ. ULUS OLARAK AYAKTA KALABİLMEK İÇİN DİRENİYORUZ.BEN BUNU ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM .
AMA HERŞEYE RAĞMEN BİZLER YİNE EL ELE, BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE, SAĞDUYULU OLUP, TAHRİKLERE ASLA KAPILMADAN ÜLKEMİZİ SAVUNUP KORUYACAĞIZ , ASLA PARÇALANMAYACAĞIZ, BİR BÜTÜNÜZ VE ÖYLE DE KALACAĞIZ. SAĞ-SOL. A PARTİSİ B PARTİSİ DEMEDEN ŞANLI TÜK BAYRAĞIMIZIN ALTINDA HEPİMİZ KARDEŞÇE KENETLENECEĞİZ.
TÜRK MİLLETİNİ KİMSE KORKUTAMAYACAK,BUNU BAŞARAMAYACAKLAR.
TÜRK ULUSU OLARAK BİZEDE BU YAKIŞIR.
jacop162000
21.10.2011, 12:31
bıktık artık zamlardannnnn
Zam yok demedim ki..Ama AKP olmasa şu an atıyorum benzin 4.40 ise,AKP olmasa 10 tl falan olurdu herhalde..Maaşımdan kesilirse kesilebilir..Yunansitan gibi olacağımıza pardon 2000 yılındaki TYürkiyeye geri döneceğimize kessin..
Alibaba58
21.10.2011, 19:14
Zam yok demedim ki..Ama AKP olmasa şu an atıyorum benzin 4.40 ise,AKP olmasa 10 tl falan olurdu herhalde..Maaşımdan kesilirse kesilebilir..Yunansitan gibi olacağımıza pardon 2000 yılındaki TYürkiyeye geri döneceğimize kessin..
Birçok kişi, öğretmenlerde dahil ek iş yapıyor, emekliler hala çalışıyor neden? Kim memnun hayatından? Utanmadan hala kalkıp 3. çocuğu yapın diyenler ve onlara yalakalık yapmak isteyen inşaat firmaları, 3. çocuğu yapana % 33 indirim böyle bişey var mı allah aşkına millet 2. çocuğu yapmaya korkuyor hala 3. çocuktan bahsediyor. Kriz teğet geçmedi bunu herkes çok iyi biliyor. Hala kalkmış Akp olmasaydı şu olurdu bu olurdu Allahtan korkun...
ÖnceVatan_58
21.10.2011, 21:09
İşçiyi, memuru, emekliyi, dar gelirliyi düşünen kim ki? Kim hakkını arasa ya terörist yada anarşist damgası yiyor. Basını ele geçiren iktidar herşeyi toz pembe göstermeye çalışsada nereye kadar? TRT kanalları zaten iktidarın özel TV si olmuş.
Bu arkadaşımız galiba çok dizi izliyor, oh hiç bir sorun yok, mutlu aileler, aile breylerinin altında lüx otomobil 200 bin liralık jeepler. Kim kimin nesi belli olmayan dallası bile sollayan yerli dizilerli Türkiye'nin gerçeği sanıyor galiba bu arkadaş.
Şimdiye kadar hangi hükümet bu kadar sattı savdı yedi Allah aşkına herşey yabancının eline geçti. Bunlar laf bezirganı lafla herşeyi yapıyorlar. Bunlar geldiklerinde en büyük para 20 TL iken sıfır atma numaarsı ile 200 TL kağıt para çıkardılar. Orana vurduğuınuz zaman kaç katı olduğunun ve fırlayan enflasyonun farkındamısınız? Benzin 4 TL imişte akp olasaymış 10 TL olurmuş, Bırakın bu ayakları, akp aradaki farkı babasının kesesindenmi karşılıyor, yoksa Araplarla akrabalığı varda ondan dolayımı ucuz benzin veriyorlar farkı kapatıyor? Ha hiçmi iyi yaptığı birşey yok derseniz elbetteki yağtıkalrı güzel şeylerde var fakat, üç yanlış bir doğruyu götürdüğü için onlarda malesef fazla bir önemi kalmıyor.
Birçok kişi, öğretmenlerde dahil ek iş yapıyor, emekliler hala çalışıyor neden? Kim memnun hayatından? Utanmadan hala kalkıp 3. çocuğu yapın diyenler ve onlara yalakalık yapmak isteyen inşaat firmaları, 3. çocuğu yapana % 33 indirim böyle bişey var mı allah aşkına millet 2. çocuğu yapmaya korkuyor hala 3. çocuktan bahsediyor. Kriz teğet geçmedi bunu herkes çok iyi biliyor. Hala kalkmış Akp olmasaydı şu olurdu bu olurdu Allahtan korkun...
Ben de öğretmenim..Ezbere konuşmayın..Meslektaşlarımdan arabası olmayan yok desem yeridir..Sadece 1-2 kişi ek iş yapıyor,bir yerlerde kar ortaklığı falan vb....Onlar da geçinemedikleri için değil daha fazla para kazanmak için..Emekli olup da çalışan her insan geçinemiyor diyemezsiniz..Aralarında evde sıkıldıkları için çalışmaya devam eden çok insan var..Ortada mükemmel bir tablo yok ama böyle tellallık yapacak bir durum da yok..
İşçiyi, memuru, emekliyi, dar gelirliyi düşünen kim ki? Kim hakkını arasa ya terörist yada anarşist damgası yiyor. Basını ele geçiren iktidar herşeyi toz pembe göstermeye çalışsada nereye kadar? TRT kanalları zaten iktidarın özel TV si olmuş.
Bu arkadaşımız galiba çok dizi izliyor, oh hiç bir sorun yok, mutlu aileler, aile breylerinin altında lüx otomobil 200 bin liralık jeepler. Kim kimin nesi belli olmayan dallası bile sollayan yerli dizilerli Türkiye'nin gerçeği sanıyor galiba bu arkadaş.
Şimdiye kadar hangi hükümet bu kadar sattı savdı yedi Allah aşkına herşey yabancının eline geçti. Bunlar laf bezirganı lafla herşeyi yapıyorlar. Bunlar geldiklerinde en büyük para 20 TL iken sıfır atma numaarsı ile 200 TL kağıt para çıkardılar. Orana vurduğuınuz zaman kaç katı olduğunun ve fırlayan enflasyonun farkındamısınız? Benzin 4 TL imişte akp olasaymış 10 TL olurmuş, Bırakın bu ayakları, akp aradaki farkı babasının kesesindenmi karşılıyor, yoksa Araplarla akrabalığı varda ondan dolayımı ucuz benzin veriyorlar farkı kapatıyor? Ha hiçmi iyi yaptığı birşey yok derseniz elbetteki yağtıkalrı güzel şeylerde var fakat, üç yanlış bir doğruyu götürdüğü için onlarda malesef fazla bir önemi kalmıyor.
Peki 2002'de 2 milyon olan araç sayısı,bugün 15 milyon oldu..Bu aradaki 13 milyon araba parası kimin cebine giriyordu,kime peşkeş çekiliyordu..Bunu sordunuz mu?
serhat_58
21.10.2011, 22:24
bir ülkede parada sifirlar cikartilira o ülke düzeliyor demektir, sen hicmi okula gitmedin arkadas, sana ögretmedilermi
ÖnceVatan_58
22.10.2011, 09:21
bir ülkede parada sifirlar cikartilira o ülke düzeliyor demektir, sen hicmi okula gitmedin arkadas, sana ögretmedilermi
Okula hiç gitmedim kara cahilim, ama senin boyunca kitaplar okuduğum kesin. Sıfır atmakla göz boyamakla ekonomimi düzelir? Sadece hesap kitap yaparken fazla sıfır yazmaktan parmakların yorulmaz. Eeeee birazda kağıt tasarrufun ve zaman tasarrufun olur ona birşey diyemem.
20 Lira varken bir anda 200 Lira kağıt para basarsan tepkileri sen düşün. Ama adını yeni para çıkarcam deyip sıfırlarıda silip o parayıda çıkarırsan işlem tamam olmuş olur ve senin gibilerinde ekonomisi düzelmiş olur sanırım. Eline ne geçtiyse daha kazık yemek daha çok para harcamaktan ve alım gücün azalmaktan başka, bilgili tahsilli çocuk.
Alibaba58
22.10.2011, 10:22
Ben de öğretmenim..Ezbere konuşmayın..Meslektaşlarımdan arabası olmayan yok desem yeridir..Sadece 1-2 kişi ek iş yapıyor,bir yerlerde kar ortaklığı falan vb....Onlar da geçinemedikleri için değil daha fazla para kazanmak için..Emekli olup da çalışan her insan geçinemiyor diyemezsiniz..Aralarında evde sıkıldıkları için çalışmaya devam eden çok insan var..Ortada mükemmel bir tablo yok ama böyle tellallık yapacak bir durum da yok..
Akp sizin karnınızı iyi doyurmuş. KPSS atamalarında bile 60 puanla kendi yandaşlarını yerleştiriyorlar. 80-90 puan alanlar açıkta. Bunlardan biri de benim. Ben ezbere konuşmuyorum. Görünen köyde kılavuz istemiyor. İnsanları koyuna çevirdiler. Ben eminim ki çok yakında birileri buna dur diyecek.
Kardelencicegi
22.10.2011, 11:51
Ickiye & sigaraya yapilan zamlara birsey demiyorum.
Yiyecek icecek avrupada da pahali.
Hersey AKP mal etmekle rahatliyormu insanlar.?
hatalari olabilir ama hangi partinin olmadi.
Birazda iyi seyleri görsek halk olarak.
Ben AKP li degilim. Ama zam her yerde var.
AKP den öncekilerde tencereyle, tavayla halki sokaga dökmüstü.
Herkes vergisini düzenli olarak verse bu kadar zam olmaz belki Türkiyede..
dar gelirlileriide cok iyi anliyorum ama, bu carkin dönmesi gerekiyor.
Hic bir hükmetin, iktidarin babasin arahmet okumadi halkimiz.
Hep zamlardan sikayet edildi kendimi bildim bileli.
Sükü ayaktayiz yinede.
Bu benim nacizane düsüncem.Hep fikir oalanada,
olmayanada saygilarimi sunarim.
Bu AKP madem kötüse neden 3 Kez secildi.??
Baska parti olmadigindan degil sanirim.!
Su ana kadar olan intibam gelen gideni aratiyor...
Herseyin hayirlisi.
Akp sizin karnınızı iyi doyurmuş. KPSS atamalarında bile 60 puanla kendi yandaşlarını yerleştiriyorlar. 80-90 puan alanlar açıkta. Bunlardan biri de benim. Ben ezbere konuşmuyorum. Görünen köyde kılavuz istemiyor. İnsanları koyuna çevirdiler. Ben eminim ki çok yakında birileri buna dur diyecek.
Bunun AKP ile alakası yok..Yandaşların atandığı sadece bir yalan..Birkaç bölüm atama puanı 60lara hatta 40lara düştü..Bana kalsa atanmamaalrı gerekirdi..O kadar insan 90 puan almışsa atamaları yapılmalıydı..Yanlışı eleştiririm ama ideolojik kör değilim..
Ayrıca AKP'den önceki hükümetler her üniversite mezununu bölümüne bakmaksızın atamasını yapmasaydı bugün pek çok kişi sınava ihtiyaç duymadan hakkettiği mesleği yapacaktı..
Alibaba58
22.10.2011, 16:49
Bunun AKP ile alakası yok..Yandaşların atandığı sadece bir yalan..Birkaç bölüm atama puanı 60lara hatta 40lara düştü..Bana kalsa atanmamaalrı gerekirdi..O kadar insan 90 puan almışsa atamaları yapılmalıydı..Yanlışı eleştiririm ama ideolojik kör değilim..
ATAM
MİLLET AMPUL PEŞİNE DÜŞMÜŞ
BİZ SENİ MUMLA ARIYORUZ!!!
serhat_58
22.10.2011, 16:56
Okula hiç gitmedim kara cahilim, ama senin boyunca kitaplar okuduğum kesin. Sıfır atmakla göz boyamakla ekonomimi düzelir? Sadece hesap kitap yaparken fazla sıfır yazmaktan parmakların yorulmaz. Eeeee birazda kağıt tasarrufun ve zaman tasarrufun olur ona birşey diyemem.
20 Lira varken bir anda 200 Lira kağıt para basarsan tepkileri sen düşün. Ama adını yeni para çıkarcam deyip sıfırlarıda silip o parayıda çıkarırsan işlem tamam olmuş olur ve senin gibilerinde ekonomisi düzelmiş olur sanırım. Eline ne geçtiyse daha kazık yemek daha çok para harcamaktan ve alım gücün azalmaktan başka, bilgili tahsilli çocuk.
bence sen bosuna boyum kadar kitap okumussun istedigin kadar oku gardas.ben hic birzman demem akp hep hakli diye ,bazi seyleride yanlis yapar bunlar sutten cikmis akkasik deyil.
ATAM
MİLLET AMPUL PEŞİNE DÜŞMÜŞ
BİZ SENİ MUMLA ARIYORUZ!!!
Millet demokratik hakkını kullanıyor...
Alibaba58
22.10.2011, 20:57
Millet demokratik hakkını kullanıyor...
İYİ UYKULAR TÜRKİYE...
HER NEREDE UYUYOR,
UYUTULUYOR,
VEYA
UYUMA NUMARASI YAPIYORSAN...
İYİ UYKULAR TÜRKİYE...
HER NEREDE UYUYOR,
UYUTULUYOR,
VEYA
UYUMA NUMARASI YAPIYORSAN...
İşinize gelirse demokrasi,gelmezse iyi uykular..Sorsam sosyal demokratım dersiniz..Bu arada yüzde 60'a hazır mısınız?:rolleyes:
Alibaba58
23.10.2011, 09:44
İşinize gelirse demokrasi,gelmezse iyi uykular..Sorsam sosyal demokratım dersiniz..Bu arada yüzde 60'a hazır mısınız?:rolleyes:
% 70 bile alsa umrumda değil. Zaten götürdükleri kadar götürdüler. Bir dönem daha götürsünler hiçççççççççççç ama hiç umrumda değil ben işin sonuna bakarım. Onların sonunu gülerek izleyeceğim.
% 70 bile alsa umrumda değil. Zaten götürdükleri kadar götürdüler. Bir dönem daha götürsünler hiçççççççççççç ama hiç umrumda değil ben işin sonuna bakarım. Onların sonunu gülerek izleyeceğim.
Bu işin sonu yok..Sonu gelenler; postal yalayıcıları,darbeciler,kendi hukukunu kuranlar,kafatasçılar..
titizyiğido
23.10.2011, 13:14
ya bide bu çıktı hangi öğretmen ek iş yapıyo ben hiç böyle bi öğretmen görmedim en kötüsü 1800 tl maaş alıyo allah bereket versin daha ne olacak biri bi şey atıyo öbürü o yorumu okuyup oda atıyo sonra attığına kendiside inanıyo.......öy6le bi tablo çıkarıyosunuz ki türkiyeyi libyadan beter ettiniz neredeyse....... kim memnunmuş hayatından evet cevap veriyorum ben memnunum kardeşim pastanede pasta ustası olarak çalışıyorum bir öğretmen kadar maaş alıyorum 2 de çocuğum var çokta güzel geçiniyorum...........asıl sen allahtan kork bundan 10 sene öncesini hatırla tabi siyasi görüşün hatırlama yetinin önüne geçmediyse...........(bana göre bayağı bi sollamış)......
OSMAN ECE
23.10.2011, 13:34
on yıl önce halkı sömürenler
foyaları meydana döküldü tek tek
batının kemiğini kemirenler
şimdi tepe üstü yere çakıldı tek tek
çok şükür bugünkü halime
kalmadı bu ülke eski zalime
kurbanım dini bütün alime
islamiyet tohumu ekildi tek tek
Alibaba58
23.10.2011, 18:29
Bu işin sonu yok..Sonu gelenler; postal yalayıcıları,darbeciler,kendi hukukunu kuranlar,kafatasçılar..
BAZI İNSANLAR TOPRAĞIN ALTINDAN BİLE IŞIK SAÇAR,
BAZILARI TOPRAĞIN ÜSTÜNDE MEMLEKETİ ZİFİRİ KARANLIĞA BOĞAR!!!!!!!!!!!
Alibaba58
23.10.2011, 18:35
ya bide bu çıktı hangi öğretmen ek iş yapıyo ben hiç böyle bi öğretmen görmedim en kötüsü 1800 tl maaş alıyo allah bereket versin daha ne olacak biri bi şey atıyo öbürü o yorumu okuyup oda atıyo sonra attığına kendiside inanıyo.......öy6le bi tablo çıkarıyosunuz ki türkiyeyi libyadan beter ettiniz neredeyse....... kim memnunmuş hayatından evet cevap veriyorum ben memnunum kardeşim pastanede pasta ustası olarak çalışıyorum bir öğretmen kadar maaş alıyorum 2 de çocuğum var çokta güzel geçiniyorum...........asıl sen allahtan kork bundan 10 sene öncesini hatırla tabi siyasi görüşün hatırlama yetinin önüne geçmediyse...........(bana göre bayağı bi sollamış)......
SİYASİ GÖRÜŞÜMDEN ÇOK MEMNUNUM VE HATIRLAMA YETİME ÇOK GÜVENİYORUM.
İÇİMİZ KAN AĞLIYOR AMA
UFACIKTA OLSA TESELLİMİZ VAR...
AKEPE'YE OY VEREN 2 KİŞİDEN BİRİ DEĞİLİZ!!!!!!!!!
Alibaba58
23.10.2011, 20:44
on yıl önce halkı sömürenler
foyaları meydana döküldü tek tek
batının kemiğini kemirenler
şimdi tepe üstü yere çakıldı tek tek
çok şükür bugünkü halime
kalmadı bu ülke eski zalime
kurbanım dini bütün alime
islamiyet tohumu ekildi tek tek
VAYYYYYY BE İSLAMİYET TOHUMLARINI ATANLARA BAK SEN. ZATEN O TOHUMLAR ATILMASAYDI BİZ BİLMİYORDUK. DİNİ, İMANI ONLARDAN ÖĞRENDİK. GÜLEYİMDE BOŞA GİTMESİN. :)))))))))
BAZI İNSANLAR TOPRAĞIN ALTINDAN BİLE IŞIK SAÇAR,
BAZILARI TOPRAĞIN ÜSTÜNDE MEMLEKETİ ZİFİRİ KARANLIĞA BOĞAR!!!!!!!!!!!
Ya da tam tersi!
Alibaba58
23.10.2011, 21:38
Ya da tam tersi!
Şuna emin ol ki sana ve senin gibilere son nefesimi verinceye kadar cevap yazacağım!!!!!!!!!!
Bakalım Başbakana yalakalık olsun diye Somali'ye para yağdıran zihniyet Van için aynı fedakarlığı gösterebilecek mi? Ayrıca kendi açlarını doyuramayıp başka ülkelere yalakalık yapıp, Arapların gözüne girenler, kendi ülkesini ne kadar seviyor göreceğiz bakalım!!!!!!!!!!!!
Şuna emin ol ki sana ve senin gibilere son nefesimi verinceye kadar cevap yazacağım!!!!!!!!!!
Bakalım Başbakana yalakalık olsun diye Somali'ye para yağdıran zihniyet Van için aynı fedakarlığı gösterebilecek mi? Ayrıca kendi açlarını doyuramayıp başka ülkelere yalakalık yapıp, Arapların gözüne girenler, kendi ülkesini ne kadar seviyor göreceğiz bakalım!!!!!!!!!!!!
Daha hiç cevap yazmadın ki iyi de..:)
sandalli
23.10.2011, 21:57
1999 yilindaki Marmara depreminde kimlerden, hangi ülkelerden bizlere yardim geldigini bilmiyorsunuz galiba. Dünya üzerinde yasayan tüm insanlar diger insanlardan sorumludur bu insan olmanin geregidir.
Almanya´da sokakta yasayan binlerce insan varken Almanya o dönemde depremzedelere cok büyük yardimlarda bulunmustur. Asya´daki sel felaketinde de ayni yardimlar yapilmistir. Kendi aclarimiz varken bize ne digerlerinden zihniyetinden daha karanlik bir zihniyet olamaz.
Isterseniz daha yazmayin, yazdikca batiyorsunuz.
Alibaba58
23.10.2011, 22:05
1999 yilindaki Marmara depreminde kimlerden, hangi ülkelerden bizlere yardim geldigini bilmiyorsunuz galiba. Dünya üzerinde yasayan tüm insanlar diger insanlardan sorumludur bu insan olmanin geregidir.
Almanya´da sokakta yasayan binlerce insan varken Almanya o dönemde depremzedelere cok büyük yardimlarda bulunmustur. Asya´daki sel felaketinde de ayni yardimlar yapilmistir. Kendi aclarimiz varken bize ne digerlerinden zihniyetinden daha karanlik bir zihniyet olamaz.
Isterseniz daha yazmayin, yazdikca batiyorsunuz.
Yardımlaşma konusunda kesinlikle katılıyorum ama gösterişten uzak. Benim anlatmak istediğim yalaka takımı. Sırf birilerine şirin görünmek için yapılan yardımlardan bahsediyorum.
sandalli
23.10.2011, 22:09
Yardımlaşma konusunda kesinlikle katılıyorum ama gösterişten uzak. Benim anlatmak istediğim yalaka takımı. Sırf birilerine şirin görünmek için yapılan yardımlardan bahsediyorum.
Gösteris veya yalakalik yapmak icin yardim edenlere zaten yaptiklari hayrin bir faydasi olmaz. Öyleleri hakkinda hemfikirim sizinle ama dünya durdugu sürece o tür kisiler hep olacaktir.
ÖnceVatan_58
24.10.2011, 08:33
Siz hangi ülkede yaşıyosunuz acaba? Bu ülkede açlık sınırının ve yoksulluk sınırının ne olduğunu biliyomusunuz? Kendini eğiten yetiştiren ve makam sahibi yapan öğretmenelrimize 1800 tl maaşı kafi görüp mecliste sadece el kaldır, indir ve salla başı al maaşı yapan kan emicilere 10-bin 13 bin maaşı layık görüp ses çıkarmıyosun. Nedense pastanın başındakileri gözlerin hiç görmüyor. İşte bu kadercilik ve şükürcülük değilmi bizleri bu hale getiren, adamın kafasına vurup lokmasını alsanız yinede kaderim, şükür diyip işin içinden çıkıyor, böyle bir toplumu yönetmekte dağdaki çobanın işi kadar kolay oluyor. Siz pasta ustası olabilirsiniz hatta Tansu Çiller'in dediği gibi "Ekmek bulamazsanız pasta yiyin" de diyebilirsiniz.Ama bu ülkede asgari ücretin 620 TL olduğunu ve parayla 4 kişilik bir aile hayata tutunmaya çalıştığını ve açlıktan yosulluk ve bakımsızlıktan bebeklerin öldüğünü de unutmayın.
NECMEDDİN ÖZBEK
24.10.2011, 10:39
sevgili titiz yiğido bırak 10 sene evvelini ben sana 1970 yıllardan söz edeyim o hiç beğenmediğimiz demirel dönemden bahsedeyim ben tüdemsaşta işçi olark çalışıyorum 720 tl.maaş alıyorum domates yirmi beş kuruş gazete 25 kuruş et 4 lira 100 gr çay 3 lira münibüsler 30 kuruş arı taksiyle şehrin bir ucundan bir ucuna gidiş 5 lira ev kırası 50-60 lira bir ton kömür 68 lira filitreli sigara 2.5 lira yenice sigarası 130 kuruş birinci siğarası 110 kuruş örnek çok bu günüde aldığın maaşla harcadığın parayı karşılaştır bakalım elinde ne kalıyor
Arif Coşkun
24.10.2011, 11:42
Bir gerçek varki her yıl, her ay, her hafta, her gün yaşam koşulları dahada zorlaşıyor alım gücü azalıyor işsizlik artıyor, zamlar can yakıyor ve eski günleri arar olduk. Eskiden bir kişi çalışır ev halkının her masrafını karşılar kenara parada artırırdı. Şimdi eşler çalıştığı halde yine yetmez oldu hesap ortada zaten.
OSMAN ECE
24.10.2011, 16:23
VAYYYYYY BE İSLAMİYET TOHUMLARINI ATANLARA BAK SEN. ZATEN O TOHUMLAR ATILMASAYDI BİZ BİLMİYORDUK. DİNİ, İMANI ONLARDAN ÖĞRENDİK. GÜLEYİMDE BOŞA GİTMESİN. :)))))))))
ben sizin mesacınıza yorumunuza bir laf etmedim etmemde herkesin görüşüne saygı duyarım sizin benim iki dörtlüğüme yaptığınız hazımsızlık nedir ?
bu iki dörtlüğün nesi şişirdi sizi
Alibaba58
24.10.2011, 16:37
DİNLE SÖZÜM AL NASİHAT
DAĞLARI DA KIŞ İNCİTİR
CAHİL İLE ETME SOHBET
HER SÖZÜ BİR BAŞ İNCİTİR...
OSMAN ECE
24.10.2011, 16:58
DİNLE SÖZÜM AL NASİHAT
DAĞLARI DA KIŞ İNCİTİR
CAHİL İLE ETME SOHBET
HER SÖZÜ BİR BAŞ İNCİTİR...
dinledim sözünü biraz kırıcı
masum gözleri yaş incitir
elin kazancına olma yarıcı
küfürlü dili diş incitir
OSMAN ECE
24.10.2011, 17:38
haydi ali bey devam et susma
boş yere burada yağıpta esme
insanı insan bil kendini kasma
yiğidi bir yıkık kaş incitir
Alibaba58
24.10.2011, 18:47
Her sabah televizyonu açtığımda
Çıkar karşıma zam haberi
Bayram müjdesi gibi...
Tam kahvaltı yaparken,
Dizilir boğazıma yediklerim...
Çaya zam, şekere zam,
Maaşımıza değil ama,
Benzine zam, tüpe zam...
Ev sahibi bekler kapıda,
Bir selam bile vermeden, zam.
Kocam evde söylenir durur
Sanki ben yapmışım gibi zam.
Çocuk tutturur harçlığıma zam,
Gel de yakma bir sigara!!
Sigaraya zam!!!!!!!!
OSMAN ECE
24.10.2011, 19:49
kırk elli yıldır şiirler derdim
geçmişte çok hükümet gördüm
hayatta ilk sefer huzura erdim
ilerle türkiyem yol senin olsun
OSMAN ECE
24.10.2011, 19:54
duvalar yağdırdı hoca hacımız
rahata kavuştular ana bacımız
ilerledi devletimiz dindi acımız
dünyayı avucuna al senin olsun
OSMAN ECE
24.10.2011, 19:59
bir çok devlet bizi çekemez
cumhuriyetin bileğini bükemez
yiğit türke yan göz ile bakamaz
ömrünce iktidarda kal senin olsun
OSMAN ECE
24.10.2011, 20:20
aşık diyari baba kimseyi kıramam
öküzün altında buzağıyı aramam
yaşlıyım cahile ben kafa yoramam
bu sitede hoşça kal senin olsun ?
Alibaba58
24.10.2011, 21:45
ÖYLE TEK TEK YAZMAYACAKSIN YAZDIN MI BÖYLE YAZACAKSIN!!!!!!!
ZAM GELİYOR
Satılacakta yer kalmadı ya,
Zam üstüne de zam geliyor.
Bunun adına istikrar derler,
Bakın istikrarlı zam geliyor.
Orayı burayı satıyorlardı,
Satıp bütçeye katıyorlardı.
Zam yok havası atıyorlardı.
Havaları bitti zam geliyor.
Zenginler dolduruyor küpü,
Fakirler karıştırırken çöpü.
Boş beklerken garibin tüpü,
Tüpe de hergün zam geliyor.
Bıktık artık çile çekmekten,
Yürüyemez olduk sekmekten.
Umudu da kestik ekmekten,
Ekmeğe, katığa zam geliyor.
Doğalgaz, elektrik otomatik,
Vatandaşta şaştı matematik.
Biz bütün bunları hak ettik.
Hakkımız olan zam geliyor.
Daha geride durur olacaklar,
Bakın daha nasıl yolacaklar.
Biz ağlarken onlar gülecekler,
Gülerken ağlatan zam geliyor.
""Biz bütün bunları hak ettik.
Hakkımız olan zam geliyor.""""
MAdem hak ettik diyorsan ne demeye hala isyan ediyorsun..
Alibaba58
24.10.2011, 21:51
""Biz bütün bunları hak ettik.
Hakkımız olan zam geliyor.""""
MAdem hak ettik diyorsan ne demeye hala isyan ediyorsun..
SÖZÜM ANLAYANA. BEN HAK ETTİM DEMİYORUM DİKKAT EDERSEN, BİZ DİYORUM YANİ HALKTAN BAHSEDİYORUM.
izmirliyigido
24.10.2011, 22:00
Sayın Serin öyle bir yazı yazmışsınız ki, % 60'ın (!) sesine, hissine tercüman olmuşsunuz. BU arada % 60 diyorum çünkü ben AKP'nin oylarının % 50 olduğuna inanmıyorum.. % 10 abartısıyla % 50'ye çıkartılmış bir orandır.
O yüzden o % 10'u silerek diyorum ki geriye kalan % 60'ın hislerini yansıtmışsınız teşekkür ederim. Bizim Sivas'ta anneannemlerin söylediği bir laf vardı, "her inek önüne konulan otun güzel olduğunu sanırmış" derdi. Bilmem anlatabildim mi?
Ben herkesin fikrine saygı duyuyorum her toplum layık olduğu şekilde yönetilirmiş !..
SÖZÜM ANLAYANA. BEN HAK ETTİM DEMİYORUM DİKKAT EDERSEN, BİZ DİYORUM YANİ HALKTAN BAHSEDİYORUM.
Daha yüzde kaç oy alması lazım..?
1999-2000 yılını ve 2000-2011 yıllarını kıyaslayan,hafızası olan her vicdan sahibi insan atılan büyük adımları görür!Tabi ki yeterli değil,tabi ki zamlar olmasa daha güzel,tabi ki herkes yüksek maaşlar alsa güzel ama 10 yılda o kadar değişim zor!
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.