Kardelencicegi
13.11.2011, 17:47
Pancarlı Makarna Salatası ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
Malzemeler:
*250 gr. iri makarna çeşidi
*3 su bardağı yoğurt
*1 yemek kaşığı dolusu mayonez ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
*1 su bardağı haşlanmış mısır
*1 su bardağı haşlanmış bezelye
*1 çay bardağı minik doğranmış kornişon turşu
*1 pancar
*1 yemek kaşığı tereyağ
*3 diş sarımsak
*1 demet brokoli
*1/2 demet maydonoz
*tuz
Not: İsteğe göre salam, sosis, kızartılmış didiklenmiş tavuk eti ilave edebilirsiniz.
Sos için:
*1/2 çay bardağı sıvıyağ
*1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
*3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Yapılışı:
*Makarnayı tuzlu suda haşlanırken tencerenin üzerine metal bir süzgeç koyun ve çiçeklere böldüğünüz brokoliyi buharda 7-8 dk. haşlayın.
*Brokolinin renginin canlı kalması için buzlu suyla şoklayın.
*Makarnanız istediğiniz yumşaklıkta piştikten sonra, suzun ve 1 kasık tereyağında çevirin.
*Sarımsakları ince rendeleyin ve yoğurda karıştırın.
*Haşlanmış pancarın kabuklarını soyun ve rondodan geçirin 1 bardak kadar yoğurtla karıştırarın ve bir kenara ayırın.
*Makarna ve brokoli hariç, bütün malzemeyi karıştırdıktan sonra makarnayıda karıştırıp çukur bir servis tabağına alın.
*Ayırdığınız pembe renkli yoğurdu en üste yayın.
*Brokolilerin suyunu kağıt havlu üzerinde emdirdikten sonra tabağın etrafına sıralayın ve fotoğraftaki gibi kolay ve şık süslemeler yapın.
*Sıvıyağı bir cezvede ısıtıp ocaktan alın ve kırmızı biberi ilave ederek karıştırın, en son sirkeyi ekleyerek servis sırasında sos olarak ikram edin.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
C)alinti.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
Malzemeler:
*250 gr. iri makarna çeşidi
*3 su bardağı yoğurt
*1 yemek kaşığı dolusu mayonez ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
*1 su bardağı haşlanmış mısır
*1 su bardağı haşlanmış bezelye
*1 çay bardağı minik doğranmış kornişon turşu
*1 pancar
*1 yemek kaşığı tereyağ
*3 diş sarımsak
*1 demet brokoli
*1/2 demet maydonoz
*tuz
Not: İsteğe göre salam, sosis, kızartılmış didiklenmiş tavuk eti ilave edebilirsiniz.
Sos için:
*1/2 çay bardağı sıvıyağ
*1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
*3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Yapılışı:
*Makarnayı tuzlu suda haşlanırken tencerenin üzerine metal bir süzgeç koyun ve çiçeklere böldüğünüz brokoliyi buharda 7-8 dk. haşlayın.
*Brokolinin renginin canlı kalması için buzlu suyla şoklayın.
*Makarnanız istediğiniz yumşaklıkta piştikten sonra, suzun ve 1 kasık tereyağında çevirin.
*Sarımsakları ince rendeleyin ve yoğurda karıştırın.
*Haşlanmış pancarın kabuklarını soyun ve rondodan geçirin 1 bardak kadar yoğurtla karıştırarın ve bir kenara ayırın.
*Makarna ve brokoli hariç, bütün malzemeyi karıştırdıktan sonra makarnayıda karıştırıp çukur bir servis tabağına alın.
*Ayırdığınız pembe renkli yoğurdu en üste yayın.
*Brokolilerin suyunu kağıt havlu üzerinde emdirdikten sonra tabağın etrafına sıralayın ve fotoğraftaki gibi kolay ve şık süslemeler yapın.
*Sıvıyağı bir cezvede ısıtıp ocaktan alın ve kırmızı biberi ilave ederek karıştırın, en son sirkeyi ekleyerek servis sırasında sos olarak ikram edin.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
C)alinti.