PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 4 Aylık İş İçin 1400 Kişi Başvurdu

Sivaslilar.Net
23.02.2012, 15:17
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas'ta İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından ilköğretim okullarında 4 ay süreyle görev yapacak asgari ücretli 150 temizlik işçisi alımı ile ilgili ilana 1400 kişi başvuru yaptı. Noter huzurunda yapılan kura çekimininin ardından 150 kişi, 4 aylığına iş sahibi olmanın sevincini yaşadı.

Kent merkezinde bulunan ilköğretim okullarında 4 ay süreli geçici olarak görevlendirilmek üzere 150 temizlik işçisi alınacağı duyuruldu. Müracatlar için kent merkezindeki Kongre Lisesi Spor Salonu adres gösterildi.

TARTIŞMA ÇIKTI, ÇEVİK KUVVET GELDİ

Sabah saatlerinde başlayan müracat işlemlerinde İş-Kur Müdürlüğü personeli ile adaylar arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Müracata gelenlerin sıraya girmemesi nedeniyle memurlar uzunca bir süre başvuru kabul etmedi. Spor salonuna gelen Çevik Kuvvet ekibi, mikrofonla anons yaparak adayları sıraya geçmeleri konusunda uyardı. Öğlen saatlerine kadar toplam 1400 kişi iş için başvuru yaptı.

KURA ÇEKİMİNİ DUA EDEREK İZLEDİLER

Başvuruların tamamlanmasının ardından kura çekimine geçildi. Uzun süre ayakta beklemekten yorulan bazı adaylar, sonucu salon içinde yere oturarak bekledi. Noter huzurunda yapılan kura çekimi sırasında, başvuru yapanlar isimlerinin okunmasını sabırsızlıkla bekledi. Bazı başvuru yapanların ise dua ettiği görüldü. Kuradan ismi çıkan 150 kişi büyük mutluluk yaşarken, 150 yedek isim de belirlendi.

DHA

gezgin_58
23.02.2012, 20:04
çok vahim üzüldüm

ÖnceVatan_58
23.02.2012, 20:55
Ülkemizde işsizliğin ne boyutta olduğunun bir göstergesi. 4 aylık bir iş için hemde asgari ücretle bu kadar talep oluyorsa sürekli bir için başvuruyu siz düşünün. Bencede üzücü bir durum.

sivaslınet
23.02.2012, 21:31
Köleci düzene eyvallah deyip kaderiymiş gibi onu alkışlayan üreticilerimiz bunu hakediyorlar. Aslında çalışanlar çalıştıranları beslerken, tersi yorumlanıyor çalıştıranlar çalışanı besliyor gibi gösteriliyor. Yaşama hep tersinden bakıyoruz.

Sabiha Serin
24.02.2012, 05:55
Bu duruma hem üzüldüm, hem de üzülmedim.

Çünkü: Üzülmemin nedeni İşadamlarımızın Sivas'ta yatırım yapmadıkları.Her yapılan yatırım o memlekette ekmek kapısıdır. Ne kadar çok iş alanı olursa o kadar da çok ondan ekmek yiyen olur.Haaa şuda var adam yatırım yapıyor ama onu destekleyecekleri yerde köstek olup,desteklemeyen Sivas halkı olunca da ne oluyor işte o işveren yaptığı yatırımı geri alıp vazgeçip aynı yatırımı başka illerde yapıyor. Nitekim kaç tane büyük işyeri açıldı ama geri kapanmadı mı?

Biz Sivas halkı olarak bize yatırım yapanları desteklemek yerine köstek olup, onda kusur arıyoruz.Böyle olunca da işveren Sivas'ta yatırıp yapmaya cesaret edemiyor.Gidip sermayesini başka illerde kullanıyor. O halde birincisi Sivas'ta işsizliğin nedenini birazda kendimizde bulalım.Açıkcası bugün ben zengin olsam Sivas'ta yatırıp yapmam neden mi? İşte bu yüzden Sivas halkımız ancak kusur arar eleştirir, vıdı vıdı edip hoşgörü ve yapıcı olacakları yerde eleştirmeye bayılırlar,en önemlisi esnaf esnafı istemez kıskançtırlar.Yalan isem yalan diyin lütfen.Yahu bir çorap alacak olsanız o dükkanda yok ise, yan tarafta var diyecekleri yerde , seslerini çıkartmazlar.Kusura bakmasınlar ama bizim esnafımız yan komşusunu çekemiyor.

İkincisi üzülmedim: Çünkü şu an Türkiye'yi yönetenler madem halkın oyu ile başımızdalar ise ,madem her iki kişiden birisi şu an bizi yönetenlere oy verdiler ise o halde her iki kişiden birisinin oyu ile geldiler.Demekki ülkemizin yönetiminden memnunlar imiş.O zaman ne halleri varsa görsün demezmisiniz.Canım iyide oy verirken düşünselerdi. Herşey güllük gülistanlık gibi demeçler verenlere inanıp oy vermeselerdi.Şimdide çeksinler demezmiyim.

Kısacası bu ülkemizde yaşanan her türlü olumsuzlukların nedenini birazda kendimizde arayalım diyorum. Haaa şuda var en üzüldüğüm sadece ne biliyormusunuz: YAŞIN YANINDA KURUDA YANIYOR. Şu anki hükümete oy verenler her türlü sıkıntıyı hakediyorlar ama vermeyenlerin günahı ne.

Kısacası bu nedenle hem acıyorum hem acımıyorum.

Oy verirken düşünselerdi. Şimdide neden dizlerine vuruyorlar bence hakettiler. İşte tablo ortada, O halde dini ve manevi duygularımızı sömürerek, kadınları bir siyasi obje olarak kullanıp, herşeyi güllük
gülistanlık gibi gösterip, vatandaşı kulaktan dolma yalan bilgiler ile kandırıp oy alanlar okusunlar bu haberi. Tabii umurlarında ise.[/QUOTE]

sivaslınet
24.02.2012, 06:30
Toplum olarak hep üzülürüz de üzülmeyi ortadan kaldıracak adımları atmayız nedense. Biz böyleyiz.