Orijinalini görmek için tıklayınız : 4+4+4 teklifi komisyonda kabul edildi.
Alibaba58
11.03.2012, 17:27
Milli Eğitim Komisyonu'nda AK Parti milletvekilleri ile CHP'li milletvekilleri arasında kavga çıktı.
Eğitimde 4+4+4 düzenlemesinin görüşüldüğü Milli Eğitim Komisyonu’nda büyük gerginlik yaşandı. AK Partililer 100 civarında milletvekili ile olası bir işgale karşı kürsü önünde barikat kurdu.
CHP’li 50-60 civarında milletvekili ise komisyon kapısının önünde beklerken salonu bir anda karıştı ve kavga çıktı.
MİLLETVEKİLLERİ YARALANDI
Büyük arbedenin yaşandığı salonda CHP'li Nur Serter ezilmekten son anda kurtuldu. Kavgada sert sözler sarf edilirken sandalyeler de havada uçuştu. Kavga sırasında bazı milletvekillerinin yaralandığı öğrenildi.
KAVGA SÜRERKEN OYLAMAYA DEVAM EDİLDİ
Komisyonda hareketlilik sürerken teklifle ilgili maddelerin oylamasına devam edilmesi dikkat çekti. Yaklaşık yarım saat süren oylama sonucu teklif Milli Eğitim Komisyonu'nda kabul edildi.
Bu sırada CHP'li milletvekillerinin "Kahrolsun faşizm" şeklinde sloganlar attığı görüldü. Tartışma ve kavgaların ardından CHP'liler salondan ayrıldı. CHP'liler yaşananlarla ilgili basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.
MHP'li Şandır barikata takıldı
Bu arada madde oylamaları devam etti. MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri de "Bu faşizm" diye bağırdı. AKP Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Yeniçeri'nin itirazına "Kim faşist. Kaç gündür verdiğimiz demokrasi sana çok bile" diye seslendi.
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da maddelerin konuşulmadan oylanmasına itiraz ederek kürsüye doğru yöneldi, ancak burada barikatı aşamadı. Kürsü önündeki AKP'li milletvekilleri Şandır'ın ilerlemesine izin vermedi. Şandır'ı itekleyerek uzaklaştırdılar.
nur serter ezilmekten son anda kurtulmus. Tüh ya...
Alibaba58
11.03.2012, 17:39
Artık bu ülkede demokrasi olduğuna inanan var mı? Şuraya bakın yarım saatte kanun çıkıyor. Bu referandumla olacak birşey, halkın düşüncesine bu kadar önem veriliyor.
Alibaba58
11.03.2012, 17:54
nur serter ezilmekten son anda kurtulmus. Tüh ya...
Zaten ciddi bir yorum yapsan çok şaşırırdım. Senden de böyle bir yorum beklenir.
yorumum gayet ciddi. Ezilmedigine üzüldüm.
Kanunun çabuk çıkması bir avantaj ama çoğunluğun katkısı olmak şartı ile.
Bir de her kanunda referandum yapılması gerektiğine inanmıyorum.
Bizim vekillerimiz neyin kararını alacaklar öyle ise? Ayrıca her kanun için referandum yapacak kadar ekonomik özgürlüğe sahip olduğumuzu da sanmam.
Kaldıki 18 Ağustos 1997'de Mesut Yılmaz'ın olduğu 55. hükümette 8 yıllık eğitime geçilirken, halkın düşüncesine önem verilmesi gereken bir dönemde daha referandum yapılmamış...
TSK'nın görüşü alınmalıydı,pardon emirleri..O zaman müthiş bir eğitim sistemi çıakrdı ortaya..:)
65serdal58
11.03.2012, 22:05
4+4+4 soytarılıktır!!!!!!!!!!!!!!!
Halka ragmen IHL lerin orta kısımları kapatılıp binlerce ögrenci magdur edilirken nerdeydiniz. Nur serter denen mahluk ikna odalari kurarken nerdeydiniz. Bu sistemde kimse magdur olmayacak. Muhalefet olmak icin muhalefet etmeyin
65serdal58
11.03.2012, 22:24
EĞİTİMDEN ANLAMAYAN ŞURAYA YAZI YAZMAKTAN VAZGEÇSİN.
TEK SORUN IHL DEĞİL...OLMAYACAKTA...BU İŞİN TAŞIMALI EĞİTİM BOYUTUDA VARDIR.......
DERSLİK BOYUTUDA VARDİR......
ZAMANINDA 8 YILLIK EĞİTİM GETİRİLİRKEN DÜŞÜNÜLMEYEN ŞEYLER BUGÜN BAŞBELASI OLMUŞTUR...ÇOCUKLAR HEBA EDİLMESİN...
65serdal58
11.03.2012, 22:28
4+4+4 soytarılıktanda ötedir!!!!!!!!!!!!
Halka ragmen IHL lerin orta kısımları kapatılıp binlerce ögrenci magdur edilirken nerdeydiniz. Nur serter denen mahluk ikna odalari kurarken nerdeydiniz. Bu sistemde kimse magdur olmayacak. Muhalefet olmak icin muhalefet etmeyin
Bende imam hatiplerin vakti ile kapatılmasına karşı biriyim. Ama bundaki asıl suçlu Necmettin Erbakandır. İmam Hatipler bizim Arka Bahçemizdir söylemi ile tüm gözleri oraya çekti. Bunu fırsat bilet 28 Şubatçılar da devreye girmiş oldular.
Kişisel olarak beğenmesem de yazılarını düzgün olarak takip ettiğim yazar Ahmet HAKAN'ın BURADAKİ ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]) deki yazısı zaten İmam Hatiplerden korkanlara gereken cevabı verecektir.
zaten kaygıları imam hatiplerin tekrar acılma ihtimalinin olması. Neden bu kadar korkuyorlar onlar baska ülkenin cocukları mı?
ÖnceVatan_58
11.03.2012, 23:21
Burada ben yaptım oldu bitti ile olmaz! Bu iş siyasi bir partinin işi değildir. Bu eğitimcilerin işi ve onların görüşlerininde büyük önemi var. Her kesimin katılımı ve görüşü alınarak ortak bir noktada mutabık kalmak gerekirdi.
Kalınamayacağı da belli olunca halkın oyları belirledi sonucu değil mi?
Halk ağırlığı burada ortaya mı çıkmış oldu ?
4+4+4'e karşı çıkanalrlara soruyorum,burası yanlış dediğiniz madde hangisi?
ÖnceVatan_58
11.03.2012, 23:55
Kalınamayacağı da belli olunca halkın oyları belirledi sonucu değil mi?
Halk ağırlığı burada ortaya mı çıkmış oldu ?
Devlet sadece AKP nin aldığı oy sahipleri değildir, diğer geriye kalan yüzde 53 lük kesiminnde büyük önemi vardır onlarda dikkate alınmalıdır başbakan sadece kendi partisinin başbakanı değil herkesin olmalı ve onların da haklarına görüşüne saygılı olmak zorundadır.
Alibaba58
12.03.2012, 07:06
Devlet sadece AKP nin aldığı oy sahipleri değildir, diğer geriye kalan yüzde 53 lük kesiminnde büyük önemi vardır onlarda dikkate alınmalıdır başbakan sadece kendi partisinin başbakanı değil herkesin olmalı ve onların da haklarına görüşüne saygılı olmak zorundadır.
Şu anda kişi diktatörlüğü yaşanıyor jet noteri de Abdullah Gül. Hitleri bile geçecek yakında.
Sabiha Serin
12.03.2012, 09:38
İşlerimin yoğunluğundan bir kaç gündür siteye gelemedim.
Buradaki başlık için yorumları okudumda şöyle düşündüm.
Arkadaşlar şu an sizler TBMM deki kavgadan sanırım farkınız kalmamış.Hayret doğrusu.Ne olur birbirinize karşı kırıcı olmayın.Düşüncelerinizi hoşgörü ile paylaşınız .
Değerli arkadaşlarım ne olur bir konu açıldığında görüşlerimizi hatır kırıp kavga ortamı ile değilde, o konunun çözümü ve neler yapılabilir şeklinde eleştirel değilde yapıcı olarak paylaşalım.Siyasi görüşlerimizi bir tarafa bırakıp, taraflı davranmayıp kalıcı fikirler üretelim diyorum.
Bana gelince fazla söz etmeyeceğim bu konuda. Sadece şunu demek geldi içimden.
TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ BİTMİŞTİR VE BÖYLE BİR TÜRKİYE'DE YAŞADIĞIMDAN VE BÖYLE BİR TBMM OLDUĞUNDAN VATANDAŞ OLARAK KAHROLUYORUM.VATANDAŞA BU NASIL ÖRNEK OLUYORLAR,TELEVİZYONLARINDA TÜRKİYE'NİN TBMM. SİNDE OLANİ BİTENİ İZLEYEN YABANCI DEVLETLERDEN UTANDIM DOĞRUSU.ÇOK AYIP ÇOK.KOSKOCA TBMM DE BARIŞ VE HUZUR İÇİNDE DEĞİL, ZORBALIKLA KARARLAR ALINIYORSA EĞER TÜRKİYE BİTMİŞTİR.YAZIK HEMDE ÇOK YAZIK...
_DuMaN_58
12.03.2012, 10:25
Herkes yorumunu yapmış güzel. Birisi de 4+4+4 nedir bir açıklasın bari. Öğretmenlerimiz var sitede, onlar açıklarsa daha makbule geçer tabi ki. 4+4+4 olunca şuan ki uygulamaya göre neler değişecek? Madde madde yazılırsa daha açıklayıcı olur.
Azizem_58_58
12.03.2012, 11:23
Herkes yorumunu yapmış güzel. Birisi de 4+4+4 nedir bir açıklasın bari. Öğretmenlerimiz var sitede, onlar açıklarsa daha makbule geçer tabi ki. 4+4+4 olunca şuan ki uygulamaya göre neler değişecek? Madde madde yazılırsa daha açıklayıcı olur.
Çok doğru...
Ya BEN Haberlerde takip ediyorum ama gerçekten hala anlamadım bu 4+4+4 meselesini.. Son zamanlarda herkes bunu konuşuyor ama kimseden bu konu hakkında açıklayıcı bi cevap alamıyorum.. Biri bana anlatabilir mi?
Arif Coşkun
12.03.2012, 11:44
Daha vatandaş neyin ne olduğunu ne anlama geldiğini bile bilmiyorken yasa jet hızıyla şipşak meclisten geçiyor. Çoğu bildiğinden değil bilmeyerek onlar yaparsa doğrudur düşüncesiyle bakıyor olaya yada tersi durum da olabilir. Bunun ne anlama geldiğini bende çok araştırdım hatta google amcayada sordum hala net bir cevap alamadım:)
NECMEDDİN ÖZBEK
12.03.2012, 13:29
4+4+4 soytarılıktır!!!!!!!!!!!!!!!
bundan daha güzel bir yorumu ben nerden bulayım altına imzamı atarsam yeterli olur sanırım.
Siyahnur
12.03.2012, 14:40
Çok doğru...
Ya BEN Haberlerde takip ediyorum ama gerçekten hala anlamadım bu 4+4+4 meselesini.. Son zamanlarda herkes bunu konuşuyor ama kimseden bu konu hakkında açıklayıcı bi cevap alamıyorum.. Biri bana anlatabilir mi?
Anladigimiz kadariyla, tasari ilk haldeyken 4 yillik egitim den sonra acikögretim´e gecme imkani vardi, yani cocugunu hafiz olarak yetistirmek isteyenin önü acilacakti.Tepkiler ve kimilerine göre "tehlike" maalesef geri adim attirdi.Tekrar ilk 8 yili örgün egitim zorunlulugu getirildi.
Yani cocugunu hem hafiz , hem de ülkenin birinci siniff üniversitelerinde okumasini isteyenlerin ümitleri baska bahara kaldi gözüküyor !
Azizem_58_58
12.03.2012, 14:42
Çok şükür bişeyler anladım.. sağol
Karşı çıkanlara soruyorum;neden,hangi maddeye?
Karsı cıkanlar, soytarılıktır diyenler , altına imza atanlar... Neye hangi maddeye karsı cıkıyorlar. Yazacak biri yok mu?
_DuMaN_58
12.03.2012, 18:08
-Zorunlu eğitim 12 yıla çıkacak. (8 yıldı, 12 yıla çıkacak. Böylece ilköğretim yada ortaokul mezunları olmayacak en az lise düzeyinde olacak, bir nevi okuma-yazma yaşı artırılıyor.)
-YÖK kanundaki değişiklik ile katsayı olayı tamamen kaldırılıyor. Böylece katsayılar eşit uygulanacak.
-İlköğretim 4. sınıftan itibaren öğrenciler yönlendirmeli eğitime tabii tutulacak.(Öğrenciler yeteneklerine göre yönlendirilecek böylece mesleki eğitim artmış oluyor.)
-4. sınıfı tamamlayan öğrenciler ikinci kademe meslek eğitimine geçebilecek ve İmam Hatipler ile meslek liselerinin orta kısımlarına devam edebilecekler.
-İlköğretim okulu değişerek, İlköğretim birinci kademe oluyor. Ortaokul ise ilköğretim ikinci kademe oluyor. İsim değişikliği yani.
-Çıraklık yaşı 14tü. 11 yaşa çekiliyor ve birinci kademe eğitim tamamlama şartı koşuyor, yani ilköğretimi bitirecek ve 11 yaşını dolduracak.
-Açıköğretime geçiş 4yıldan sonra oluyordu. Şimdi ise 8 yıldan sonra olabilecek.
-Okula başlama yaşı 6 olarak belirlendi.
Ben bu şekilde maddeler halinde yazdım. Eksikler veya yanlışlar varsa tamamlayabilirsiniz.
barikat58
12.03.2012, 18:17
4+ falan filan öyle iş olsun diye yapılıyordu ak parti ve chp milletvekillerinin kavgaları asıl olarak beni rahatsız etti ! Ben asıl olarak vekil denilen o zorba yığınını kabul etmiyorum.Seçim meydanında demokrasi demokrasi diye çığırtkanlık yapacaksın sonra mecliste sandalye atacaksın bardak kıracaksın bu ne müthiş çelişki ! Yaşamadığını yapamadığını söylemeyeceksin madem sen işini kavgayla hallediyorsan demokrasi çığırtkanlığı yapıpta maskeli baloya katılır gibi seçim meydanına demokrasi maskesiyle çıkmayacaksın !
Yeni eğitim hakkında ise iş olsun diyorum başka bişey değil.Ben bu sistemle okuyup üniversite bitirip boş gezeceksem öğretmen olmak için yıllarca atama bekleyeceksem ne farkeder ki ha o sistemde okumuşum ha bu sistemde ! Tıpkı paraya verilecek sembol gibi aynı şey ! Cebime giren para ile çıkan para miktar olarak değişmiyorsa vatandaş olarak bir sembol benim için hiçbir şey ifade etmez ! Bu sistemde aynen öyle ben vatandaş olarak yine atama bekleyeceksem yıllarca ne fark eder sistemin..
Karsı cıkanlar, soytarılıktır diyenler , altına imza atanlar... Neye hangi maddeye karsı cıkıyorlar. Yazacak biri yok mu?
yazacak biri yok mu halen?
Benim açımdan yanlış bir yönetim olabilir.
Eğer Lise zorunlu hale getirildiği takdirde,sınıfta kalma olmaz,devamsızlık olmaz.Eğer zorunlu olacaksa bunları aktif etmeleri lazım.
Okumak isteyen her türlü geçiyor zaten.Eğer böyle olduğunda öğrenciler okula gelmez kimsenin umrunda olmazki dersler herkesin zayıfı olsun rahatça geçerler galiba öyle olur ? buda çok zararlı olur.
Eğitimde çok aksaklık olur ...
Alibaba58
13.03.2012, 18:30
Sanırım 5 yaş sınırı tekrar 6 yaşa çıkarılmış bu güzel. Ama çocuklar 5. sınıfta ortaokul sistemine geçecekler hem öğretmen hem de öğrenciler için olumlu olacağını düşünmüyorum. Peki anaokullarının durumu ne olacak? Bu sistem kafamı karıştırıyor.
Bu sistem sanırım askerlik şubelerini kreş yapma çalışmalarından sinyallerini bvermeye başlamıştı.
ÖnceVatan_58
13.03.2012, 22:28
Zaten her insan okumak zorunda da degil ki haksiz miyim? Uzmanlar daha iyi bilir. Bu kadar diplomali işsize, bu kadar okumuş cahile gerek var mı? Egitim kalitesi artırılmalı bence. Kaç yaşında başlaması gerektiğine değil, eğitimle ne verebildiğine bakılmalı!
Burada şu anlaşılıyorki başbakanın dindar gençlik yetiştireceğiz sözünün altında yatan neden buymuş.
1. okul öncesi eğitim konusuna katılıyorum. Kesinlikle zorunlu eğitime katılmalıdır.
2. İlk öğretimin ilk kademesi mevcut sistem iyileştirilerek 5 yıl olarak uygulanmalıdır. Yılların getirdiği deneyimler bir kalemde bir kenara atılmamalıdır.
3. Çıraklık yaşı kesinlikle 14 ün altına düşürülmemelidir. İlk öğretimin ikinci kademesi 3 yıl olarak düzenlenmeli, mesleki ortaöğretim kurumlarının ilk öğretiminin 2. kademesini oluşturacak şekilde okullar açmasına müsaade edilmeli, bu okulların müfredatları ilk öğretim 2. kademe müfredatına ek olarak 2-4 saatlik mesleki dersler şeklinde düzenlenmeli.
4. Açık öğretim seçeneği kesinlikle ilk öğretimin ilk iki kademesinde olmamalı.
5. Orta öğretim 4 yıl olmalı (ilk yılıı ortak müfredat ve meslek seçimi dersleri).
Sonuç olarak 1+5+3+4 şeklinde bir sistem hem şu anda var olan sisteme, hem de Türkiye gerçeklerine daha uygun olduğu kanaatindeyim.
5.sınıfın da branşlaşıyor olması mükemmel bir adımdır..Bu ülkede eğitim fakültesiyle alakası olmayan bir sürü insan sınıf öğretmenliği yapıyor..Bu insanlar 5.sınıf müfredatında adeta çuvallıyor.Öğretmekte güçlük çekiyorlar..Bu adım müthiş faydalı bir adımdır..
Anaokulları zorunlu olmamalıdır.Zaten yüzde 95 civarında yine herkes gönderecektir ama zorunlu olmaması güzel..Bu maddeden anaokulları kapanıyor anlamak bir beceridir.Bişr köyde sadece 1 tane anaokulu öğrencisi var diyelim..Zorunlu derseniz eğer,bu öğrenci ciddi sıkıntılar yaşayacaktır.Tek öğrenci için o köye öğretmen mi atayacaksınız?Taşımalı eğitim desen zaten bu hala kanayan bir yaradır.Zorunlu değil derseniz,büyük bir yük ortadan kalkacaktır.Anaokuluna gitmeyenin de çok büyük bir kaybı olmuyor zaten..
Mesleki eğitime yönlendirmenin de ilk 4 yıldan sonra olması da çok doğruydu.yahu çocuk resime yetenekli,8 yıl bu çocuğa haftada 4 saat Fen,Mat,İng,Sosyal göstermenin diretmenin kimseye faydası olmadı,olamaz.Ya da çocuk derslerden hiç çaktığı yok...Olsa olsa fiziki bir iş sahibi olabilir.Bu çocuğu 8 yıl okulda mat,fen,sosyal,ingilizce diretmek çocuğun kendisine fayda vermediği gibi,öğrenmeye hevesli diğer öğrenciler için de zararlı bir durumdur..
iİdeolojilerden kurtulun,bu eğitim ssiteminin daha iyi olacağını göreceksiniz..
Azizem_58_58
14.03.2012, 06:55
peki ilköğretime başlama yaşı 6 olmuş.. 4+4+4 ise nerde kaldı okul öncesi eğitim?? hani okul öncesi eğitim zorunluydu??
ilkögretime baslama yaşı degismedi. Bu uygulamadan vazgectiler.
Azizem_58_58
14.03.2012, 11:08
iki gün önce haberlerde göstermişlerdi de .. ne çabuk değişiyor herşey :D
sivaslınet
14.03.2012, 14:06
ÜKD'den korkutan açıklama: Felaketin eşiğindeyiz
Üniversite Konseyleri Derneği (ÜKD) 4+4+4 yasa teklifiyle ilgili bir açıklama yayımlayarak, akademisyenleri teklifin TBMM'de görüşüleceği günde de tepki göstermeye çağırdı.
Üniversite Konseyleri Derneği (ÜKD) kesintili eğitim düzenlemesiyle ilgili bir açıklama yayımlayarak, yasa tasarısını "felaket" olarak niteledi. "Felaketin eşiğindeyiz" başlığını taşıyan açıklamada "4+4+4 yasa teklifinin TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda görüşülmesinde yaşananlar AKP’nin yeni bir rejimin inşasında hiç zaman yitirmeye tahammülü olmadığını bir kez daha gösterdi. Zorbalık ve baskı yolu ile bu ülkenin geleceği jet hızıyla karartılmaya çalışılıyor" denildi.
"4+4+4 çocuk gelinler, çocuk işçiliği, dindar ve kindar nesiller demek"
4+4+4 yasa teklifinin çocuk gelinler, çocuk işçiliği, “dindar ve kindar” bir nesil yetiştirmek anlamına geldiğini söyleyen ÜKD, yasanın “mesleki eğitime yönlendirme” adı altında sınıfsal kimliklerin yeniden üretilmesi, açık öğretim adı altında toplumun emekçi kesimlerinin örgün eğitimden dışlanması anlamına geldiğini de vurguladı. ÜKD açıklamasında "4+4+4 yasa teklifi hâlihazırda eğitim sistemi içerisinde yaşanmakta olan tüm bu sıraladığımız başlıkların yasallaşması ve yaygınlaşması anlamına geliyor" denildi.
Tepkiler değerli, ama yeterli değil
ÜKD bugüne kadar yasa tasarısına gösterilen tepkilerin değerli olduğunu, ancak yeterli olmadığını söylediği açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Öğretmen yetiştirme yanında temel görevlerinden biri eğitim bilimleri, mesleki eğitim, eğitim politikaları gibi alanların bilimsel bilgisini üretmek olan ve bu yönde çalışmalar yapan 75 eğitim fakültesinden sadece dördü (Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakülteleri) bu yasa teklifine karşı açıklamada bulunmuştur. Rektörlükler ve üniversite senatoları düzeyinde ise hiçbir üniversite dahi yasa teklifine karşı görüş bildirmemiş, büyük bir çoğunluğu görüş bildirmekten çekinmiştir."
Felaketi önlemek için mücadele edilmeli
Açıklamada felaketi önlemek için öğrencilerin, velilerin, öğretmenleri, eğitim fakülteleri başta olmak üzere tüm üniversite bileşenlerinin birlikte mücadele etmesinin önemi vurgulanarak şunlar söylendi:
"Üniversite Konseyleri Derneği tüm üye ve dostlarını, velileri, öğrencileri, öğretmenleri, eğitim fakültesi dekanlıklarını ve rektörleri ile birlikte tüm üniversite bileşenlerini süreci takip etmeye, kitle örgütleri ve siyasi partiler ile birlikte yasa teklifinin kabul edilmesiyle yaşanacak felaketi önlemek üzere mücadeleye çağırıyor. Tüm akademik kurullar ve senatolar acil olarak konuyu gündemlerine almalı ve görüş bildirmelidirler. Yasa teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda görüşüleceği gün tepkimizi diğer kitle örgütleri ile birlikte göstermeliyiz."
"Gericiliğe, zorbalığa ve çocuk sömürüsüne izin vermeyeceğiz."
-ALINTI-
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
ŞİMDİ BU TARİH Mİ OLUYOR???
TÜH YAA....!!!
zaten soytarılık tamda orası tartışılmadan eğitimcilerden , eğitim şuralarından kaçırılarak birden bire ortaya böyle bir kanun çıktı, tam hokkabazlık
pensilvanya işi tasrı cıa ya hizmet eder bir proje, eğitimi tamamen piyaslaştıracak bir işe hazırlık
tamda soytarılık olay bu
arkdaşlara malesef bende katılıyorum artı bir imza
ÜKD'den korkutan açıklama: Felaketin eşiğindeyiz
Üniversite Konseyleri Derneği (ÜKD) 4+4+4 yasa teklifiyle ilgili bir açıklama yayımlayarak, akademisyenleri teklifin TBMM'de görüşüleceği günde de tepki göstermeye çağırdı.
Üniversite Konseyleri Derneği (ÜKD) kesintili eğitim düzenlemesiyle ilgili bir açıklama yayımlayarak, yasa tasarısını "felaket" olarak niteledi. "Felaketin eşiğindeyiz" başlığını taşıyan açıklamada "4+4+4 yasa teklifinin TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda görüşülmesinde yaşananlar AKP’nin yeni bir rejimin inşasında hiç zaman yitirmeye tahammülü olmadığını bir kez daha gösterdi. Zorbalık ve baskı yolu ile bu ülkenin geleceği jet hızıyla karartılmaya çalışılıyor" denildi.
"4+4+4 çocuk gelinler, çocuk işçiliği, dindar ve kindar nesiller demek"
4+4+4 yasa teklifinin çocuk gelinler, çocuk işçiliği, “dindar ve kindar” bir nesil yetiştirmek anlamına geldiğini söyleyen ÜKD, yasanın “mesleki eğitime yönlendirme” adı altında sınıfsal kimliklerin yeniden üretilmesi, açık öğretim adı altında toplumun emekçi kesimlerinin örgün eğitimden dışlanması anlamına geldiğini de vurguladı. ÜKD açıklamasında "4+4+4 yasa teklifi hâlihazırda eğitim sistemi içerisinde yaşanmakta olan tüm bu sıraladığımız başlıkların yasallaşması ve yaygınlaşması anlamına geliyor" denildi.
Tepkiler değerli, ama yeterli değil
ÜKD bugüne kadar yasa tasarısına gösterilen tepkilerin değerli olduğunu, ancak yeterli olmadığını söylediği açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Öğretmen yetiştirme yanında temel görevlerinden biri eğitim bilimleri, mesleki eğitim, eğitim politikaları gibi alanların bilimsel bilgisini üretmek olan ve bu yönde çalışmalar yapan 75 eğitim fakültesinden sadece dördü (Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakülteleri) bu yasa teklifine karşı açıklamada bulunmuştur. Rektörlükler ve üniversite senatoları düzeyinde ise hiçbir üniversite dahi yasa teklifine karşı görüş bildirmemiş, büyük bir çoğunluğu görüş bildirmekten çekinmiştir."
Felaketi önlemek için mücadele edilmeli
Açıklamada felaketi önlemek için öğrencilerin, velilerin, öğretmenleri, eğitim fakülteleri başta olmak üzere tüm üniversite bileşenlerinin birlikte mücadele etmesinin önemi vurgulanarak şunlar söylendi:
"Üniversite Konseyleri Derneği tüm üye ve dostlarını, velileri, öğrencileri, öğretmenleri, eğitim fakültesi dekanlıklarını ve rektörleri ile birlikte tüm üniversite bileşenlerini süreci takip etmeye, kitle örgütleri ve siyasi partiler ile birlikte yasa teklifinin kabul edilmesiyle yaşanacak felaketi önlemek üzere mücadeleye çağırıyor. Tüm akademik kurullar ve senatolar acil olarak konuyu gündemlerine almalı ve görüş bildirmelidirler. Yasa teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda görüşüleceği gün tepkimizi diğer kitle örgütleri ile birlikte göstermeliyiz."
"Gericiliğe, zorbalığa ve çocuk sömürüsüne izin vermeyeceğiz."
-ALINTI-
Bu kadar uzun bir metne ne hacet var ki?
"İHL'lere karşıyız" deseler mesaj alınmış olacaktı..
zaten soytarılık tamda orası tartışılmadan eğitimcilerden , eğitim şuralarından kaçırılarak birden bire ortaya böyle bir kanun çıktı, tam hokkabazlık
pensilvanya işi tasrı cıa ya hizmet eder bir proje, eğitimi tamamen piyaslaştıracak bir işe hazırlık
tamda soytarılık olay bu
arkdaşlara malesef bende katılıyorum artı bir imza
Bana şu madde,şu sebeplerle tehlikelidir,şu tehlikeli sonuçları doğuracak diyeceksiniz ben de sizin eğitimi düşündüğünüze inanacağım.peninsivanyaymış ciayeymiş..Bu masalalra söyleyen de inanmıyor artık..
65serdal58
14.03.2012, 16:48
anaokulunu zorunlu hale getirecekti.onbinlerce öğretmen atandı. nolcak bunlar.norm fazlası olacak...bizimmilletimiz zorunlu olmayan bir sisteme öğrenci yollamaz...kandırmayın kendınızı....eğitimde 1.kademe 2.kademe diye bi kavram var.köylerde çogunlukla 1.kademe bulunur.5.sınıftan sonra merkez yada bölge tasıma okullarına tasınır.yeni gelen sistemle 5.sınıfta taşınacak.bunların planlaması yapıldı mı acaba????derslik problemi var tasımalı okullarda.milli eğitim bakanlığı bunları halletti mi acaba???size söylüyüm haletmedi...8 yıllık eğitim çıktığında bunlar nasıl planlanmadıysa bu soytası sistemde bunları planlamıyor...
65serdal58
14.03.2012, 16:49
mesele imam hatipler değil...
mesele milli eğitim sistemi...
sığ düşünen 28 şubatçılardan bir farkınız olmamış okuduklarım kadarıyla...
65serdal58
14.03.2012, 16:52
4+4+4 ün ikinci dördünde bahsedilen yetenekleri doğrultusunda öğrencileri yönlendirme varmış...bu yetenekleri farkedecek öğretmen mi yetiştirdin ey sistemmmmm,,,bunu benden isteyeceksin,,,hadi hizmet içi eğitimle ver...hazırlık mı yaptın bu hizmet içi eğitime...yapmadın...
65serdal58
14.03.2012, 16:53
hacitten gazal okumak kolay...işiniz gücünüz imam hatip olmuş...
ancak bu kadar sığ düşünülebilir....
soyratılık yazdım...işte bunun için soytarılıktır....
65serdal58
14.03.2012, 16:56
kız çocuklarının okullaşma oranını yükseltecekmiş...
doğru edecek.ikinci dörtten sonra açık ilköğretimokulunakayıt yaptıracak.bakın okuyorlar denecek.hadi ordan hadiiiiiiiii
65serdal58
14.03.2012, 16:58
4+4+4 ü isteyenlerin 28 subatta 8 yıllık kesintisiz eğitimi isteyenlerden zerre farkı yoktur...
aynı yola hizmet etmeye devam edeceksiniz...
65serdal58
14.03.2012, 17:02
okulların aday kayıt sistemine bakabilseniz keske...
30 kişilik 1.sınıfların(84 aylık) enaz 10 kişisi okula gelmiyor.niye biliyomusunuz...psikomotor kaslarının gelişmemesi.yani yazı yazma kabiliyeti oturmamış demek......sen 72 aylık çocuğu yani 6 yaşındaki çocuğu okula getir.sonra de ki illa 1.sınıfta okumaya geçmek zorunda değil......soytarılıktır...... .........
hacitten gazal okumak kolay...işiniz gücünüz imam hatip olmuş...
ancak bu kadar sığ düşünülebilir....
soyratılık yazdım...işte bunun için soytarılıktır....
Zamanında bu ülkenin TSK,iktidarı,savcısı,ÖSYM'si,Y ök'ü,Profları İHL'yi kendine düşman sayıp uğraşmasa idi,bugün hakları çalınan İHL'lere hakları verilmesi için uğraşılmazdı.Yeni eğitim sistemiyle beraber tüm herkesin hakkının verilmesi olması gerekendir..
65serdal58
15.03.2012, 14:13
Zamanında bu ülkenin TSK,iktidarı,savcısı,ÖSYM'si,Y ök'ü,Profları İHL'yi kendine düşman sayıp uğraşmasa idi,bugün hakları çalınan İHL'lere hakları verilmesi için uğraşılmazdı.Yeni eğitim sistemiyle beraber tüm herkesin hakkının verilmesi olması gerekendir..
HERKESİN!!!!!!!!!!!!!!!!!
daha söze gerek var mı ki???
akp yaparsa doğru yapar değil mi???DOĞRU!!!!
adamların uzmanları kendi vekilleri...
28 şubatçılardan bir farkları kalmamıştır.inandırıcıkları kalmamıştır...
65serdal58
15.03.2012, 14:15
yeni bir slogan bulalım 4+4+4 soytarılığına....
imamhatipleri kurtarma sistemi...
yazılanlar imamhatipler adına çünkü...diğer çocuklar için değil...bu kadar sığ düşünüyorsunuz işte......
Azizem_58_58
15.03.2012, 14:21
Düşüncelerinize sonuna kadar katılıyorum 65serdal58
HERKESİN!!!!!!!!!!!!!!!!!
daha söze gerek var mı ki???
akp yaparsa doğru yapar değil mi???DOĞRU!!!!
adamların uzmanları kendi vekilleri...
28 şubatçılardan bir farkları kalmamıştır.inandırıcıkları kalmamıştır...
Bu eğitim sistemi İHL'ye hakettiğini verecektir.
Ancak bu sistem,sırf İHL'yi kurtarmak için yapılıyor demek insafsızlıktır.uygulamada elbet sıkıntılar olacaktır,ancak bu sistemin şuankinden çok daha iyi olduğuna samimiyetle inanıyorum.AKP ya da hükümetle alakası yok..
65serdal58
15.03.2012, 16:52
Bu eğitim sistemi İHL'ye hakettiğini verecektir.
Ancak bu sistem,sırf İHL'yi kurtarmak için yapılıyor demek insafsızlıktır.uygulamada elbet sıkıntılar olacaktır,ancak bu sistemin şuankinden çok daha iyi olduğuna samimiyetle inanıyorum.AKP ya da hükümetle alakası yok..
bu sistem sırf imam hatipleri kurtarmaktır...eee boşuna okadar din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni atanmadı.artık imam hatip okullarında öğretmen ihtiyacı olmayacak....imam hatiplerin düzeni hazır yani...
hükümet okadar çok düşünüyordu ki meslek liselerine onun için teknik öğretmenleri atamadı değil mi.isteyen m.eğitimin web sitesine baksın...ne kadar din kül. ve ahl bil. öğretmeni atanmış nekadar teknik lise öğretmeni atamış...
nerde teknik ve meslek liselerinin önemi nerde...onlarıda düşünüyor ya bu hükümet.onun için çıkacak ya yasa!!!
bana bunları açıklayın bir zahmet...imam hatipleri anladık merak etmeyin!!!
ben imam hatip için yazmıyorum bu yazımı...diğerleri okadarönemsiz kalıyor değil mi????
okul öncesini anlatın bir zahmet...zorunlu olacaktı hani...okadar öğretmen boşuna mı atandı...
5.sınıfta nasıl bir yönlerdirme yapılacak onu anlatın...
köy okullarını anlatın...
taşımalı eğitimi anlatın bana bir zahmet...
yeni atanmış öğretmenleri 4 yıl tutacaktı bakan bey atandıkları yerde....biliyorsunuzdur enfazla sınıf öğretmeni atanıyor....napacak bu kadar öğretmeni...kavramları biliyorsunuzdur....aylıksız izneçıkaracak....örnekleri var...genelgelere bakılsın...acıkta kalırsa öğretmen napacak bu hükümet...
10 yıllık hükümet 3 bakan değiştirdi...30 çeşit sınav getirdi...bu hükümet mi yapacak köklü değişikliği....
hüseyin çelik yaptığını nimet çubukcu değiştirdi...nimet hanımın yaptıklarını ömer dinçer....
bana bunları anlatın....28 şubatta sadece imam hatipler etkilenmedi...bu kadar sığ düşünmenin anlamı var mı???
65serdal58
15.03.2012, 17:00
kız çocukları okuyacakmış anlatın bana bunu....
nerde okuyacak açık ortaokul yada açık lise...okullaşma oranı arttı denecek.hadi ordan!!!
bilimsel konuşun bana.72 aylık çocuk kalemi zor tutuyor.niye psikomotor kaslar....60 aylığı anlatın bana...makaleler sunun bana...
tablet devri geliyor doğru.kaleme ne gerek.....özür dilerim gerçekten düşünemedim....
köy okulunda elektrik yok...sıksık gider...nereye takacak tabletini öğrenci...nerde anlatacak öğretmen konusunu akıllı tahtasıda çalışmayacak...köy okulunu unutun.merkez okullardan bahsedelim biraz.jeneratoru mu var bütün okulların...yokkkkkkkk.hadi jeneratoru var yakıtı kim alacak m. eğitim mi?cevaplıyım.öğretmenler!!!!! !evet öğretmenler alacak...okullarda yardımcı personel yok...kim karşılar bunları öğretmenler...birini tutar parasını verir...eğitimde köklü değişiklik olacakmış...
65serdal58
15.03.2012, 17:01
imam hatiplerle konuşmayın bana....
bu sistem sırf imam hatipleri kurtarmaktır...eee boşuna okadar din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni atanmadı.artık imam hatip okullarında öğretmen ihtiyacı olmayacak....imam hatiplerin düzeni hazır yani...
hükümet okadar çok düşünüyordu ki meslek liselerine onun için teknik öğretmenleri atamadı değil mi.isteyen m.eğitimin web sitesine baksın...ne kadar din kül. ve ahl bil. öğretmeni atanmış nekadar teknik lise öğretmeni atamış...
nerde teknik ve meslek liselerinin önemi nerde...onlarıda düşünüyor ya bu hükümet.onun için çıkacak ya yasa!!!
bana bunları açıklayın bir zahmet...imam hatipleri anladık merak etmeyin!!!
ben imam hatip için yazmıyorum bu yazımı...diğerleri okadarönemsiz kalıyor değil mi????
okul öncesini anlatın bir zahmet...zorunlu olacaktı hani...okadar öğretmen boşuna mı atandı...
5.sınıfta nasıl bir yönlerdirme yapılacak onu anlatın...
köy okullarını anlatın...
taşımalı eğitimi anlatın bana bir zahmet...
yeni atanmış öğretmenleri 4 yıl tutacaktı bakan bey atandıkları yerde....biliyorsunuzdur enfazla sınıf öğretmeni atanıyor....napacak bu kadar öğretmeni...kavramları biliyorsunuzdur....aylıksız izneçıkaracak....örnekleri var...genelgelere bakılsın...acıkta kalırsa öğretmen napacak bu hükümet...
10 yıllık hükümet 3 bakan değiştirdi...30 çeşit sınav getirdi...bu hükümet mi yapacak köklü değişikliği....
hüseyin çelik yaptığını nimet çubukcu değiştirdi...nimet hanımın yaptıklarını ömer dinçer....
bana bunları anlatın....28 şubatta sadece imam hatipler etkilenmedi...bu kadar sığ düşünmenin anlamı var mı???
Öncelikle şunu söyliyeyim ki 8 yıllık kesintisiz eğitimin tek hedefi İHL'yi bitirmekti.Meslek lisesleri de kurunun yanında yaş da yanar denerek feda edildi..Hoş,ortada kuru da yaş da yok,kurumuş beyinler var..
1.Dİn Kültürü öğretmeni atamaları: Din Kültürü dersi ilk kademe 4'ten lise sona kadar tüm aşamalarda var..Yani ciddi bir ders saati var..Köyde,beldede,ilçede,ilde ,lisede,ilköğretimde..Her yerde var Din dersi.Bu açıdan da ihtiyacın fazla olması normaldir..Kaldı ki AKP'den önce çok az atama yapıldı.Bir okula 1 tane yetiyor da 3 tane atamıyorlar..ihtiyaç bu kadar,açık bu kadar..
2-5.sınıfta yönlendirmenin ayrıntıları çok belli değil.Belli olmayan bir maddeden dolayı koca bir sisteme karşı çıkmak da doğru değildir.
3-Ülkemizde bu kadar çok köyün olması ne yazık ki pek çok sorunu da beraberinde getiriyor.Taşımalı eğitim ve köy okulları mevcut ssitemde de sıkıntılı.Zaten şuanda da sıkıntıda olan bir şey için koskoca bir sisteme karşı çıkmak doğru değildir.şuan taşımalı sistem diye bir şeyyok da,yeni sistemle beraber mi orataya çıkacak,hayır!
4-Meslek liseleri:Meslek liseleri ülkede az olan lise türlerinden..Ve epsinde fazlasıyla öğretmen var zaten..Hem ders saati az,hem de öğretmen kadroları hep dolu.meslek lisesi saysı az,bundan sonra çoğaltılırsa öğretmen açığı da ortaya çıkacak ve atamalar yapılacaktır.Ve mesleki eğitimi özendiren yeni sistemde deteknik eğitim fakültelerinin atamaları da yapılacaktır,onlara ihtiyaç fazlalaşacktır.
5-Okul öncesi:Bizim milletimiz,"Çocuğum benim başımdan gitsin de..." analyışına sahip birmillet.bunu siz de çok iyi yaşıyorsunuz.dolayısıyla okul öncesiöğretmenliği,anaokulları şuanki durumundan kan kaybetmeyecektir.şuan oran yüzde 98 ise yine en az o seviyede kalacaktır.
6-Norm fazlası sınıfçılar:Şu an belirsiz olan ve milletin binbir türlü paranoya ürettiği bir konu.Ankara ve batısında binlerce sınıf öğretmeni norm fazlası hocam.Sadece Ankara'da 3000 civarı öğretmen fazlalık.Bu sistemle bu sayı artacak..E diyorsunuz ki niye sınıfçı atıyorlar hala.illerdeki norm fazlası öğretmenelri Sivas'ın köyüne yollayabilecek misin hocam?hayır..o halde o köye yeni atama yapılmak zorunda..Şuan belirsiz ama ben olsam emekliliği gelmiş öğretmenleri emekliye ayırırım..Tabi maaşları makul düzeye getirilip.
Şunu da samimiyetimle söylüyorum.AKP'nin eğitim politikasını zerre kadar sevmem..Bu kadar istikrarsız,bu kadar tutarsız,çalışanını bu kadar küçülten başka kurum yok..Orası kabulum..ben bu sistemi şu parti bu parti yapıyor diye destekliyor ya daeleştirmiyorum.gerçekten sistem olarak kafama yattığı,olumlu bulduğumiçin destekliyorum..
Arif Coşkun
15.03.2012, 17:30
Valla ben bu olanların kafa karıştırmaktan başka bir şey olmadığı inancındayım. Artıydı , eksiydi yok bilmem neydi? Yapılacaksa zorunlu eğitim kesintisiz 12 yıl yapılsın. Sadece 8.Sınıfta tercih hakkı ile İmam Hatip tercih eden oraya yönlendirmeli.
Sistem öyle bir hal almışki kalite farkı getirilerek yok anadolu lisesi yok süper lise yok dersaneler para kazansın diye projeler, paran varsa oku ağzınla kuşta tutsan paran yoksa okuma. Hani eğitim eşitliği hani eğitim fırsatı. Devletin görevi herkese eşit eğitim hakkı sunmaktır.
sivaslınet
15.03.2012, 20:08
Sivas ve Tokat'ta 4+4+4 protestosu
SİVAS ve Tokat'ta Eğitim-Sen üyeleri, zorunlu eğitimin 4+4+4 şeklinde kademelendirilmesine tepki gösterdi.
Eğitimciler, AK Parti hükümetinin eğitim sisitemini kendi ideolojik ve siyasal amaçlarına uygun hale getirmek istediğini iddia etti.
Sivas'ta Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bir grup Eğitim-Sen üyesi, temel eğitimin 4+4+4 şeklinde kademelendirlmesini protesto etti. Yeni eğitim sisteminin öğrencilere ve eğitimcilere zarar vereceğini belirten grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı İbrahim Erdoğan düzenlemenin geri çekilmesini istediklerini belirtti. Erdoğan, şöyle konuştu:
"Başbakan'ın 'Dindar nesil yetiştirmek istiyoruz' şeklindeki söylemlerinden hemen sonra gündeme gelen zorunlu eğitimin kendi içerisinde kademelendirilerek 12 yıla çıkarılması girişimleri bütün itirazlarımıza rağmen sürmektedir. AK Parti hükümeti zorunlu eğitimin süresini arttırma bahanesi ile temel eğitimi 4+4+4 şeklinde kademelendirilerek eğitim sistemini kendi siyasal ve ideolojik amaçlarına uygun bir şekilde biçimlendirmek istemektedir. Yıllardır sorunlarla boğuşan eğitim sisteminin ve çocuklarımızın başbakanın dindar nesil sevdasına kurban edilmesine izin vermeyeceğiz."
Gruba Halkevleri ve Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri de destek verdi. Grup açıklamanın ardından kent meydanında konuyla ilgili broşür dağıttı.
Sivas ve Tokat'ta 4+4+4 protestosu
SİVAS ve Tokat'ta Eğitim-Sen üyeleri, zorunlu eğitimin 4+4+4 şeklinde kademelendirilmesine tepki gösterdi.
Eğitimciler, AK Parti hükümetinin eğitim sisitemini kendi ideolojik ve siyasal amaçlarına uygun hale getirmek istediğini iddia etti.
Sivas'ta Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bir grup Eğitim-Sen üyesi, temel eğitimin 4+4+4 şeklinde kademelendirlmesini protesto etti. Yeni eğitim sisteminin öğrencilere ve eğitimcilere zarar vereceğini belirten grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı İbrahim Erdoğan düzenlemenin geri çekilmesini istediklerini belirtti. Erdoğan, şöyle konuştu:
"Başbakan'ın 'Dindar nesil yetiştirmek istiyoruz' şeklindeki söylemlerinden hemen sonra gündeme gelen zorunlu eğitimin kendi içerisinde kademelendirilerek 12 yıla çıkarılması girişimleri bütün itirazlarımıza rağmen sürmektedir. AK Parti hükümeti zorunlu eğitimin süresini arttırma bahanesi ile temel eğitimi 4+4+4 şeklinde kademelendirilerek eğitim sistemini kendi siyasal ve ideolojik amaçlarına uygun bir şekilde biçimlendirmek istemektedir. Yıllardır sorunlarla boğuşan eğitim sisteminin ve çocuklarımızın başbakanın dindar nesil sevdasına kurban edilmesine izin vermeyeceğiz."
Gruba Halkevleri ve Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri de destek verdi. Grup açıklamanın ardından kent meydanında konuyla ilgili broşür dağıttı.
Sendikalar eğitimi ve öğretmenlerin hakkını düşünmek ve savunmaktan ziyade herbiri birersiyasi partinin arka bahçesi..Bu yüzden sendikaların bu konudaki görüşü siyasi olmaktan öteye gitmez..
Siyahnur
30.03.2012, 16:39
Kur'an-ı Kerim ve Siyer, seçmeli ders oldu
TBMM'de görüşmeleri devam eden 4+4+4 eğitim tekilfi görüşmelerinde verilen Seçmeli Kur'an dersi önergesi kabul edildi.
Dünya Bülteni / Haber Merkezi
TBMM'de görüşmeleri devam eden 4+4+4 eğitim tekilfi görüşmelerinde verilen Seçmeli Kur'an dersi önergesi kabul edildi.
Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in hayatı, ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulacak, imam-hatip ortaokulları yeniden açılacak.
TBMM Genel Kurulu'nda zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin 9. maddesinin görüşmelerinde, AK Parti Grup Başkanvekillerinin imzasıyla önerge verildi.
Kabul edilen önergeyle, ilköğretim kurumları tanımlanırken, ''imam-hatip ortaokulları'' da bu tanımda yer aldı.
Önergeye göre, ilköğretim kurumları; 4 yıllık zorunlu ilkokullar, 4 yıllık zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkan veren ortaokullar ile imam-hatip ortaokullarından oluşacak.
Ortaokullar ile imam-hatip ortaokullarında; lise eğitimini destekleyecek şekilde öğrencilerin yetenek, gelişim ve tercihlerine göre seçimlik dersler oluşturulacak. Ortaokul ve liselerde, Kur'an-ı Kerim ve ''Hz. Peygamberimizin hayatı'', isteğe bağlı seçmeli ders olarak okutulacak. Bu okullarda okutulacak diğer seçmeli dersler ile imam-hatip ortaokulları ve diğer ortaokullar için oluşturulacak program seçenekleri, Bakanlıkça belirlenecek.
Önergenin gerekçesinde, ''Okutulacak seçmeli derslerle ilgili kamuoyundaki yanlış bilgilendirmelere açıklık getirmek amacıyla önerilmiştir'' ifadesine yer verildi.
Önerge, AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi
:)
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan:
"İsteyen girecek bu derse. İstemeyen girmeyecek. Kimse mecbur değil. Niye bundan rahatsız oluyorlar. KESK'in mensubunu tekme tokat o derse mi sokacaklar, hayır. Çocuğunu tekme tokat derse mi sokacaklar, hayır. O zaman hiç rahatsız olmaya gerek yok. Ama dert başka. Hemen ayrımcı damgasını vuruyorlar. Hemen iyot gibi ortaya çıkıyorlar "
sivaslınet
30.03.2012, 19:59
Konu isteyen girecek isteyen girmeyecek değil. Konu takiyye yapılıyor.
Madem ileri demokrasi peşindesin(hükümete söylüyorum), bırak ileri demokrasiyi normal demokrasilerde bile, bir veya bir kaç kişinin istediği dahi aynen çoğunluğunki kadar önemlidir ve yerine getirilir.
Türkiye Laik demokratik ve üniter bir devlet. Demokrasilerde tüm azınlıkların değerleri(inanç, kültür, kimlik) hiç eksiksiz aynı şekilde korunmalıdır. (Bak insan hakları hukuku)
Ya demokrasiyi seçeceksin ya da bir gurubun diğerlerine hakimiyetini(oligarşi). Sözüm ona bu hükümet demokrasiyi, hatta daha ilerisini seçmişti. Ama takiyye yapıyor.
Peki bu demokrasi , İnsan hak ve hukuku , İnanca saygı 10 yıl önce nerdeydi. Ve 10 yıl önce sizler nerdeydiniz. O zamanki zulümlerin, adaletsizliklerin önünde mi arkasında mı ?
Korkmayın bu kadar. Dinini , peygamberini daha iyi öğrenecek çocuklar (İsteyen)
sivaslınet
30.03.2012, 20:23
Yazılanları, konuşulanları anlamak lazım.
Biz, demokrasinin veya ileri demokrasinin tanımını yapıyoruz. Tarih konuşacaksak başka başlıkta konuşulabilir.
Siz çocuklarınızı göndermezsiniz olur biter. Zorla değilki , isteyene bu dersler.
sivaslınet
30.03.2012, 20:40
Siz çocuklarınızı göndermezsiniz olur biter. Zorla değilki , isteyene bu dersler.
Sizin bu cevabınız bana mı yoksa, birilerine ezberinizi mi tekrarlayıp duruyorsunuz? Eğer bana ise, hangi cümlem için. Okumadan mı yazıyorsunuz?
Ben bir deve bulup hendekten anlatıyım en iyisi.
sivaslınet
30.03.2012, 20:57
Ben bir deve bulup hendekten anlatıyım en iyisi.
Ha şöyle, deve, meve, hendek, mendek ezeberlerini tekrarla dur sabaha kadar.
Demagoji yapma da hangi cümlemi cevapladın onu söyle.
Neyse sabahleyin bakabilrsem bakarım.
İyi geceler.
ben bu kanunu destekliyordum zaten.
Seçmeli Kuran derslerine de karşı değilim kesinlikle.
Korktuğum sadece birkaç nokta var...
1- Bu dersi alan öğrenciler ile almayanlar arasında bir fark oluşturulacak mı?
2- Devlet kadrolarına ne kadar imam, din kültürü öğretmeni vb. varsa atadılar. Alakalı veya alakasız yerlere hemde. Okul müdürlükleri, veya herhangi bir kamu kuruluşunun müdürlüklerine. Peki bu din dersini kimler verecek? Kuran okumasını bilen herhangi kişiler mi?
3- Bu yeni kanun ile ve 2. maddedeki gerekçe ile aşırı miktarda ihtiyaç bulunan devlet memurları nasıl atanacak? Kimisi 92 puanla KPSS ile kuruluşa yerleşemezken imam hatip mezunu, kuran almış diye kurumlar 12 puanla atamalara devam edecekler mi?
Tekrar ediyorum. Ben kesinlikle insanların Kuran derslerini almalarına karşı değilim. İstiyorlarsa aldırsınlar hatta. Ama sistemin işleyişinden kaygılıyım...
sivaslınet
31.03.2012, 08:19
Kaygulanılan sistemin adı oligarşi. Yani, bir kültürün, diğer kültürleri yok sayarak bir gurubun hakimiyeti, dayatması. Diktadır, demokrasinin tam karşıtıdır. Dayatma, baskı, dayak, şiddet ve hatta kıyımla olur.
İşte Ankaradaki başlangıcı. Alllah sonunu hayır getirsin.
_DuMaN_58
31.03.2012, 08:28
Yeni eğitim sistemi hayırlı olsun. Şurası kesin, daha önce ki eğitim sistemlerinden daha iyi. İnşallah daha iyi olur. Fakat Din eğitiminin üzerinde daha fazla durulması gerektiğini düşünüyorum.
aozdemir
31.03.2012, 10:42
Artık bu ülkede demokrasi olduğuna inanan var mı? Şuraya bakın yarım saatte kanun çıkıyor. Bu referandumla olacak birşey, halkın düşüncesine bu kadar önem veriliyor.
kesintisiz 8 yıl çıkarılırken referanduma sunulmuşmuydu.
_DuMaN_58
31.03.2012, 17:43
4+4+4'ün tam metni:
İLKÖĞRETİM VE EĞİTİM KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR KANUN
Kanun No. 6287
Kabul Tarihi: 30/3/2012
MADDE 1- 5/1/1961 tarihli ve 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun 3 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 3- Mecburi ilköğretim çağı 6-13 yaş grubundaki çocukları kapsar. Bu çağ çocuğun 5 yaşını bitirdiği yılın eylül ayı sonunda başlar, 13 yaşını bitirip 14 yaşına girdiği yılın öğretim yılı sonunda biter.”
MADDE 2- 222 sayılı Kanunun 7 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 7- İlköğretim; 1 inci maddede belirtilen amacı gerçekleştirmek için kurulmuş dört yıl süreli ve zorunlu ilkokul ile dört yıl süreli ve zorunlu ortaokuldan oluşan bir Milli Eğitim ve Öğretim Kurumudur.”
MADDE 3- 222 sayılı Kanunun 9 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“İlköğretim kurumlarının ilkokul ve ortaokul olarak bağımsız okullar hâlinde kurulması esastır. Ancak imkân ve şartlara göre ortaokullar, ilkokullarla veya liselerle birlikte de kurulabilir.”
MADDE 4- 222 sayılı Kanunun 14 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “büyüklüğüne” ibaresi “İlkokullar ve ortaokullar birlikte veya ayrı oluşlarına, büyüklüğüne” şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 5- 222 sayılı Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
“EK MADDE 4- Bu Kanunun 76 ncı maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine göre elde edilen gelirler, il özel idarelerince, ortaöğretim kurumlarının arsa temini, binalarının yapım, bakım ve onarımı ile diğer ihtiyaçlarının karşılanması için de kullanılır.”
MADDE 6- 222 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 11- Bu maddenin yayımı tarihinde ilköğretim kurumlarının 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarında eğitim görenler eğitimlerini bu kurumlarda tamamlar.
Bu maddenin uygulanmasıyla ilgili usul ve esaslar Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenir; Bakanlık bu maddenin uygulanmasıyla ilgili düzenlemeleri il, ilçe ve okul bazında yapmaya yetkilidir.”
MADDE 7- 14/6/1973 tarihli ve 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun 22 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 22- Mecburi ilköğretim çağı 6-13 yaş grubundaki çocukları kapsar. Bu çağ çocuğun 5 yaşını bitirdiği yılın eylül ayı sonunda başlar, 13 yaşını bitirip 14 yaşına girdiği yılın öğretim yılı sonunda biter.”
MADDE 8- 1739 sayılı Kanunun 24 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 24- İlköğretim kurumlarının ilkokul ve ortaokul olarak bağımsız okullar hâlinde kurulması esastır. Ancak imkân ve şartlara göre ortaokullar, ilkokullarla veya liselerle birlikte de kurulabilir.”
MADDE 9- 1739 sayılı Kanunun 25 inci maddesinin mülga birinci fıkrası aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmiştir.
“İlköğretim kurumları; dört yıl süreli ve zorunlu ilkokullar ile dört yıl süreli, zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkân veren ortaokullar ile imam-hatip ortaokullarından oluşur. Ortaokullar ile imam-hatip ortaokullarında lise eğitimini destekleyecek şekilde öğrencilerin yetenek, gelişim ve tercihlerine göre seçimlik dersler oluşturulur. Ortaokul ve liselerde, Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamberimizin hayatı, isteğe bağlı seçmeli ders olarak okutulur. Bu okullarda okutulacak diğer seçmeli dersler ile imam-hatip ortaokulları ve diğer ortaokullar için oluşturulacak program seçenekleri Bakanlıkça belirlenir.”
MADDE 10- 1739 sayılı Kanunun 26 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 26- Ortaöğretim, ilköğretime dayalı, dört yıllık zorunlu, örgün veya yaygın öğrenim veren genel, mesleki ve teknik öğretim kurumlarının tümünü kapsar. Bu okulları bitirenlere ortaöğretim diploması verilir.”
MADDE 11- 1739 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 3- Zorunlu ortaöğretim 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanır. Bakanlar Kurulu uygulamayı bir eğitim-öğretim yılı ertelemeye yetkilidir.”
MADDE 12- 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun 18 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “yüzde onundan fazla” ibaresi madde metninden çıkarılmıştır.
MADDE 13- 16/8/1997 tarihli ve 4306 sayılı Kanunun geçici 1 inci maddesinin (A) fıkrasının (2) numaralı bendinin (c) alt bendinde yer alan “sekiz yıllık kesintisiz ilköğretim” ibaresi “ilköğretim ve ortaöğretim” şeklinde değiştirilmiş ve maddede yer alan “sekiz yıllık kesintisiz” ibareleri madde metninden çıkarılmıştır.
MADDE 14- 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 45 inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Yükseköğretime giriş ve yerleştirme:
MADDE 45- Yükseköğretime giriş ve yerleştirme aşağıdaki şekilde yapılır:
a. Yükseköğretim kurumlarına giriş ve yerleştirme işlemleri imkân ve fırsat eşitliğini sağlayacak tedbirleri almak kaydıyla, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen usul ve esaslara göre yapılır.
b. Yükseköğretim kurumlarına esasları Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen merkezî sınavlarla girilir. Yerleştirme puanlarının hesaplanmasında adayların ortaöğretim başarıları dikkate alınır. Ortaöğretim bitirme başarı notları en küçüğü ikiyüzelli, en büyüğü beşyüz olmak üzere ortaöğretim başarı puanına dönüştürülür. Ortaöğretim başarı puanının yüzde onikisi yerleştirme puanı hesaplanırken merkezî sınavdan alınan puana eklenir.
c. Ortaöğretim kurumlarını birincilik ile bitiren adaylar için mevcut kontenjanların yanı sıra Yükseköğretim Kurulu kararı ile ayrı kontenjanlar belirlenebilir.
d. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrenciler, istedikleri takdirde bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya bunlara en yakın olan mesleki ve teknik önlisans yükseköğretim programlarına sınavsız olarak yerleştirilebilir. Bu öğrencilerin yerleştirilmesine ilişkin usul ve esaslar Milli Eğitim Bakanlığının görüşü üzerine Yükseköğretim Kurulu tarafından çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.
e. Önlisans mezunları için, ilişkili lisans programlarında belirlenmiş kontenjanın yüzde onunu geçmeyecek şekilde Yükseköğretim Kurulu kararı ile her yıl dikey geçiş kontenjanı ayrılabilir.
f. Yabancı uyruklu öğrenciler ile ortaöğretimin tamamını yurt dışında tamamlayan öğrencilerin yükseköğretim kurumlarına kabul usul ve esasları Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenir. Uluslararası andlaşmalar gereği Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında burslu olarak öğrenim görecek yabancı uyruklu öğrencilerin yerleştirme işlemleri Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılır.
g. Yükseköğretim Kurulunca belirlenecek usul ve esaslara göre, belli sanat ve spor dallarında üstün kabiliyetli olduğu tespit edilen öğrenciler ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca tespit edilen uluslararası bilimsel yarışmalarda ödül kazanan öğrenciler, ilgili dallarda eğitim yapmak kaydıyla yükseköğretim kurumlarına yerleştirilebilir.”
MADDE 15- 2547 sayılı Kanunun 56 ncı maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin ikinci paragrafı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Gelir veya kurumlar vergisi mükellefleri tarafından üniversitelere, yüksek teknoloji enstitüleri ile gelirlerinin en az dörtte üçünü münhasıran devlet üniversitelerinin faaliyetlerinin devam ettirilmesi ve desteklenmesini amaç edinmek üzere kurulan ve fiilen bu çerçevede faaliyette bulunan vakıflardan Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınanlara makbuz karşılığında yapılan bağışlar, Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunları hükümlerine göre yıllık beyanname ile bildirilecek gelirden ve kurum kazancından indirilebilir. Bu hükmün uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye Maliye Bakanlığı yetkilidir.”
MADDE 16- 2547 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 61- Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle bir mesleğe yönelik program uygulayan ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmekte olan öğrenciler bakımından, bu kurumların mezunlarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen aynı meslek dalında yer alan yükseköğretim programlarına yerleşmelerinde merkezî sınavlardan almış olduğu puanlara ilave edilecek ortaöğretim başarı puanı hesaplanmasında, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önceki mevzuat hükümleri uygulanır.”
MADDE 17- 2547 sayılı Kanunun ek 21 inci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.
MADDE 18- 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununun ek 9 uncu maddesinin başlığı ile birinci fıkrasında yer alan “Zonguldak Karaelmas Üniversitesi” ibareleri “Bülent Ecevit Üniversitesi” şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 19- 2809 sayılı Kanunun ek 61 inci maddesinin başlığı ile birinci fıkrasında yer alan “Rize Üniversitesi” ibareleri “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi” şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 20- 2809 sayılı Kanunun ek 129 uncu maddesinin başlığı ile birinci fıkrasında yer alan “Konya Üniversitesi” ibareleri “Necmettin Erbakan Üniversitesi” şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 21- 2809 sayılı Kanunun ek 130 uncu maddesinin başlığı ile birinci fıkrasında yer alan “Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi” ibareleri “Abdullah Gül Üniversitesi” şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 22- 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun eki (II) sayılı cetvelin “Yükseköğretim Kurulu, Üniversiteler ve Yüksek Teknoloji Enstitüleri” bölümünün 53, 61, 102 ve 103 üncü sıraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“53) Bülent Ecevit Üniversitesi”
“61) Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi”
“102) Necmettin Erbakan Üniversitesi
103) Abdullah Gül Üniversitesi”
MADDE 23- 21/12/2011 tarihli ve 6260 sayılı 2012 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu, 2/9/1983 tarihli ve 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, 13/12/1983 tarihli ve 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede; Zonguldak Karaelmas, Rize, Konya ve Kayseri Abdullah Gül Üniversitelerine yapılmış olan atıflar Bülent Ecevit, Recep Tayyip Erdoğan, Necmettin Erbakan ve Abdullah Gül Üniversitelerine yapılmış sayılır.
MADDE 24- 4/1/2002 tarihli ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 13- Yurt içi üretimin ve katma değerin artırılması, teknoloji kazanımının sağlanması, daha önce yurt içinde üretimi bulunmayan ürünlerin üretilebilmesi, yeni teknoloji ve ürünlere yönelik araştırma-geliştirme faaliyetlerinin sürdürülmesi ve bilgi toplumuna geçiş hedefleriyle, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okulöncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademelerindeki okulların dersliklerine bilişim teknolojisi donanımı, yazılımı, ağ altyapısı ve internet erişim imkânının sağlanması, dersler için çevrim içi ve çevrim dışı ortamlarda e-içerik temin edilmesi ve e-içerik altyapısının oluşturulması, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan öğretmenlere ve örgün eğitim gören öğrencilere e-kitap, tablet bilgisayar ve benzeri ihtiyaçların sağlanması amaçlarıyla Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında, Millî Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 2015 yılı sonuna kadar yapılacak mal ve hizmet alımları ile yapım işleri, ceza ve ihalelerden yasaklama hükümleri hariç, bu Kanun hükümlerine tabi değildir. Bu madde uyarınca yapılacak alımlara ilişkin usul ve esaslar Maliye Bakanlığı ve Kamu İhale Kurumunun görüşü alınarak Millî Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından müştereken hazırlanacak yönetmelikle, rekabete açık olacak şekilde düzenlenir.”
MADDE 25- 5018 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 20- Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullara internet erişim hizmetleri ve ağ altyapısının sağlanması için Millî Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca 2015 yılı sonuna kadar yapılacak mal ve hizmet alımları ile yapım işlerinde üst yöneticinin onayıyla 15 yıla kadar gelecek yıllara yaygın yüklenmelere girişilebilir.”
MADDE 26- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 27- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.
65serdal58
01.04.2012, 13:59
Medyadan edindiğimiz bilgiler çerçevesinde, bu eğitim sistemi ne getirecek, neleri götürecek?
— İlkokula başlama yaşı 5 olacak. Önceki başlama yaşı 6-7 idi. Çocuk 5-16 yaş arasında zorunlu 12 yıl eğitim görecek.
— Okul öncesi eğitim 4 yaşında başlayacak.
— İlkokul çocukları, Diyanet’in yaz kurslarına katılabilecek. Önceki uygulamada ilkokul çocukları bu kurslara katılamıyordu.
— Seçmeli din dersleri olacak. Mutlaka bir din bilgisi alınacak. İsteğe bağlı bir durum söz konusu değildir.
— Kürtçe seçmeli ders olacak.
— Taşımalı eğitim sona erecek. Her köye okul açılacak.
— Dershaneler işlevlerini kaybedecek. Özel okullara dönüşebilecek.
— İmam Hatiplerin ortaokulları yeniden açılacak.
— Meslek okulları açılacak.
— İlk 4’ü bitiren 8 yaşındaki çocuklar devam etmek istedikleri liseye göre ortaokul seçme zorunda kalacak.
— Ortaokulda 3 seçenek var: Düz, mesleki ve teknik, imam hatip
— Liseye geçişte seviye sınavı yok. Yeteneklere göre yönlendirme olacak.
— Öğrencinin istemesi durumunda ortaokuldan sonra açık öğretim lisesine devam edebilecek.
— Lise değiştirme serbest olacak.
— İlkokula başlama sayısında bu yıl için 2 kat fazlalık olacak. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 6 yaş grubu çocuklardan örneğin 1 milyon kayıt yaptıracaktı. Yeni yasa gereği 5 yaşındaki çocuklarda okula başlayacağı için 1 milyon çocuğun daha gelişi olacaktır. Bu durumda okullarda dershanelerin yeterliliğini ve öğretmen ihtiyacını doğuracaktır.
— Üniversiteye giriş sınavlarında uygulanan katsayı farkı kaldırılacak.
Bir eğitimci olarak 3×4’lü eğitim sisteminden anladıklarım bunlar. Anlamadığım ise şudur: Neden birkaç yılda bir, eğitim sisteminde değişikliğe gidilir? Sınav sistemleri değiştirilir? Dünya’da bizim kadar eğitim sistemini değiştiren Ülke var mı?
Soruyorum!
Gençlik mankurtlaştırılıyor mu, yoksa çağdaş bilim çerçevesinde eğitiliyor mu?
Atatürk diyor ki:
“Eğitimdir ki; bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder”
YILMAZ KARAHAN
Alibaba58
01.04.2012, 18:46
Bu sistem sadece insanlar arasında ayrımı körükleyen bir sistem olacak. Ben çocuğumun okulda Kuran dersi almasını istemeyeceğim nedenini söylemek istiyorum. Kurana karşı olduğumdan değil. İnançsız bir insanda değilim kesinlikle. Bir öğretmen vermeyecek bu dersi. Çocuklara neler aşılayacaklar bilmiyoruz. Nasıl bir yöntemle, kim öğretecek? Hurafelerle çocukların beyinleri yıkanacak. Atatürk'ün bize sunduğu imkanları teker teker kaldırıyorlar, giderek geriye gidiyoruz. Millet gidiyor aya, biz kaldık yaya. Allah sonumuzu hayır etsin.
Alibaba58
01.04.2012, 18:55
Örnek verelim ülkenin yarısı bu eğitim sistemine evet diyor, kalan yarısı hayır. Peki hayır diyen insanların düşüncesine saygılı olmak gerekmez mi? Sanki ülkenin başında bir padişah var ve halk o ne derse onu yapmak zorunda. Bu gidişatın sonu hiç iyi değil.
_DuMaN_58
01.04.2012, 19:14
Örnek verelim ülkenin yarısı bu eğitim sistemine evet diyor, kalan yarısı hayır.
TBMM Genel Kurulu'nda, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanunun açık oylamasında, AK Parti'den 295 milletvekili kabul oyu verirken, 88'i CHP'den 3'ü BDP'den olmak üzere toplam 91 milletvekili de red oyu verdi.
Bu arada, Kur'an-ı Kerim ile Hz Muhammed'in hayatının ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulması ile imam-hatip ortaokulları yeniden açılmasını olanak sağlayan maddede dün yapılan açık oylamada, AK Parti ve MHP'nin yanı sıra 5 BDP'li milletvekili de kabul oyu vermişti. "Alıntı"
Verilen oylara bakılırsa, ülkenin yarıdan fazlası bu sisteme "evet" demiş.
Merdiven altı kurslara karşıyız,devlet eliyle yapılırsa ona da karşıyız..
Alibaba58
01.04.2012, 21:38
TBMM Genel Kurulu'nda, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanunun açık oylamasında, AK Parti'den 295 milletvekili kabul oyu verirken, 88'i CHP'den 3'ü BDP'den olmak üzere toplam 91 milletvekili de red oyu verdi.
Bu arada, Kur'an-ı Kerim ile Hz Muhammed'in hayatının ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulması ile imam-hatip ortaokulları yeniden açılmasını olanak sağlayan maddede dün yapılan açık oylamada, AK Parti ve MHP'nin yanı sıra 5 BDP'li milletvekili de kabul oyu vermişti. "Alıntı"
Verilen oylara bakılırsa, ülkenin yarıdan fazlası bu sisteme "evet" demiş.
Akp'nin yalaka vekillerini sayma bana. Onların zaten kabul etmeme gibi bir şansları yok. Tayyip'in gözüne girmek için, yapmayacakları şey yok. Bu arada ben vekillerden bahsetmedim, arkadaş referandum dediği için ona cevaben halkın düşüncesini kastettim.
Bu soruya cevap gelmemiş. Referandum isteyen arkadaşlardan.
Referanduma gitse yüzde 70'le evet çıkar..En az hem de..
Alibaba58
01.04.2012, 21:58
Sizi rahatsız eden konunun ne olduğunu ben çok iyi biliyorum. 28 Şubat sürecinden sonra gelen bir eğitim sistemi olması değil mi? Peki şimdiye kadar halkın iradesinin bu kadar hiçe sayıldığı başka bir dönem hatırlıyor musunuz? Halkın söz söylemeye, birşeylere karşı gelmeye ya da sesini çıkarmaya hakkı yok. Öğretmenlere gösterilen muameleyi izledik televizyonlarda. Yarım saatte çıkan kanunlarıda gördük.
Referanduma gelince biz şimdi yeni bir sistem hakkında konuşuyoruz 15 yıl önceki konuyu niye ortaya atıyorsunuz ki? Sizin gibi düşünenlerin tek yaptığı şey geçmişi kaşımak o kadar. Çünkü hiçbirşeyi ileriye dönük düşünemiyorsunuz.
65serdal58
01.04.2012, 22:29
4+4+4 kepazeliği hayırlı olsun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bu yasayı çıkarırken asıl öğretmenlerden görüş almanız gerekirdi....
yazıklar olsun...tek kelime YAZIKLAR OLSUN!!!!!!
19 yıl önceki olaylar gündemde tutulurken sesiniz çıkmıyordu. Cünkü o olayları gündemde tutmak işinize geliyor. ----- Halkın iradesi ile iktidara gelen kisilere 11 ay tahammül ettiler. O zaman da böyle karsı cıktınız mı? Halkın iradesine saygı duydunuz mu?
65serdal58
01.04.2012, 22:47
19 yıl önceki olaylar gündemde tutulurken sesiniz çıkmıyordu. Cünkü o olayları gündemde tutmak işinize geliyor. ----- Halkın iradesi ile iktidara gelen kisilere 11 ay tahammül ettiler. O zaman da böyle karsı cıktınız mı? Halkın iradesine saygı duydunuz mu?
ALLAH ONLARINDA BELASINI VERSİN BUNLARINDA!!!!!!!!
65serdal58
01.04.2012, 22:48
KEPAZELİĞİNİZ SİZİN GİBİLERE HAYIRLI OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!
HALKIN İRADESİ YÜZDE 20 ZAMDIR.....
HAYIRLI OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!
SABAH AKSAM ZAMDIR...
HAYIRLI OLSUN!!!!!!!!!!!
Alibaba58
02.04.2012, 06:30
Sizin 19 yıl önceki olay dediğiniz bir insanlık suçudur. Kabul etsenizde etmesenizde bu böyle. Kimsenin bu olayı gündemde tuttuğu falan da yok. Sadece konunun açılması işinize gelmiyor. Doğrular sizi rahatsız ediyor. Kapatılsın, unutulsun istiyorsunuz. Şuna emin olun yüzlerce yıl geçsede unutulmayacak, unutturmayacaklar. Haksızlığa karşı durmak, adaletsiz bir ülkede yaşadığımızı söylemek suçsa ben bu suçu işliyorum. Çünkü bu ülkede adalet yok, eşitlik yok. Sadece çıkar, menfaat peşinde koşan insanların oluşturduğu bir çoğunluğun parmağında oynuyor bu ülke.
2 yılda bir değişime uğrayan bir eğitim sistemimimz var nasılsa deneme yanılma yöntemi uygulanıyor yorumlarınız kifayetsiz denilecek tek şey '' hayırlı olsun '' ...
Kaç artı kaç oldugu pek önemli değil önemli olan eğitim ve eğitimcilerin kalitesi.
sivaslınet
02.04.2012, 08:03
Kaç artı kaç oldugu pek önemli değil önemli olan eğitim ve eğitimcilerin kalitesi.
"Kaliteli eğitimciler"in KİNDAR ve DİNDAR olması mı gerekiyor? Öğretmenleri kovup MELE'leri doldurmalı Milli Eğitime.. :)
ha bir de dindar demişken ; Buradan 4+4+4'ü Kur'an dersi var diye eleştiren batı özentilerine sesleniyorum: Batıda çoğu ülkede Hz. İsa'nın hayatı ve İncil ile ilgili dersler mevcut. Söyleyeyim dedim.
sivaslınet
02.04.2012, 08:18
Söyledin ama yanlış söyledin.
1- Söylediklerine kaynak göstermelisin.
2- Batı, eğitimde sadece pozitif bilgi verir. Soyut değerlerin öğretisi yoktur.
3- Batı eğitimindeki Tarih derslerinde tüm ideologların ideolojilerinden ve hayatlarından bahsedilmesi bir din dayatması değildir. Bizdeki din-kültür dersinin tam karşıtı.
4- Bir de KİNDAR'dan bahsedilse iyi olacak.. :)
doğrular ne kadar doğru yanlışlar ne kadar yanlış bunun bir ölçüsü var mıdır ? bence bunlar da görecelidir o yüzden yasa kabul edilmiş mi? edilmiş yapacak birşey yok iyi düşünün iyi şeyler olsun :)
sivaslınet
02.04.2012, 08:35
doğrular ne kadar doğru yanlışlar ne kadar yanlış bunun bir ölçüsü var mıdır ?
Bu yukardaki değindiğiniz diğer başlığın konusuydu. LaEdri ile tartışıyorduk.
Madem değindiniz cevaplayayım.
"DOĞRU" herkesin kendi düşüncesine(ispatlanmamış soyut fikir) göre görecelidir evet. Ama, doğa gerçekleriyle örtüştürdüğünüz doğrular(fikirler) göreceli değil evrensel doğrudur. Yani gerçek doğru.
bence bunlar da görecelidir o yüzden yasa kabul edilmiş mi? edilmiş yapacak birşey yok iyi düşünün iyi şeyler olsun :)
Söylediğm gibi doğa gerçekleri ile örtüşmeyen fikirler veya yasalar yanlıştır. Misal; Ortaçağ'daki köle yasası göreceli doğru idi. Yani evrensel doğru değildi. Yapılacak şey, kaldırılması gerekliliğiydi, kaldırıldı.
Alibaba58
02.04.2012, 08:48
Bu eğitim sistemi tutmayacak ve tekrar değiştirilecek. Çünkü hem öğretmenler hem de öğrenciler arasında ayrımcılığı körükleyecek. (Halkı işin içine katmıyorum) Derse giren, girmeyen ayrımı yapılacak. Üzüldüğüm nokta bu ülkede birşeyler yerine oturmuyor, tam anlamıyla bir düzen kurulamıyor.
Arif Coşkun
02.04.2012, 09:53
Bence, "benim dediğim olsun" mantığıyla kavgayla, gürültüyle değilde, geniş kapsamlı herkesin mutabık kalacağı bir sistem oluşturulmalıydı. Hem geçmişe karşı çıkıp haksızlığı ortadan kaldırıyorum derken başka bir haksızlığa neden olmamak adına bu yapılmalıydı. Adı üzerinde "Milli Eğitim" milli olgulardan uzak bir eğitim sistemi hiç bir yarar sağlamaz.
Eğitim sistemiyle oynamak yerine, herkese eğitim eşitliği nasıl sağlanır onun üzerinde durulmalıydı, ne yazıkki ülkemizde artık paralı eğitim başlamış paran yoksa okuma şansında yok demektir. Şuda geliyor akla millet bu 4+4+4 gibi şeylerle oyalanırken zam yağmurunuda başlatalım benzindi, elektirikti, doğalgazdı böylece arada kaynasın gitsin. Ve kaynadıda kimse zamları görmezken hala bu konu gündemden düşmüyor, taktik güzel, bu arada otomatik zam sistemide vatana millete hayırlı olsun o da birlikte geçmiş görünüyor.
"Kaliteli eğitimciler"in KİNDAR ve DİNDAR olması mı gerekiyor? Öğretmenleri kovup MELE'leri doldurmalı Milli Eğitime.. :)
Aramızda iyi eğitimci olmanın kriterini kemalizm olarak gören velilerimiz var.Yani bir öğretmen kemalist değilse,geriye kalan özellikleri önemli değildir diyenelr var.Bu konudaki görüşünüzü alabilir miyim?
sivaslınet
02.04.2012, 18:18
Aramızda iyi eğitimci olmanın kriterini kemalizm olarak gören velilerimiz var.Yani bir öğretmen kemalist değilse,geriye kalan özellikleri önemli değildir diyenelr var.Bu konudaki görüşünüzü alabilir miyim?
Mustafa Kemal'i Antiemperyalist ve Yenilikçi birsi olduğu için severim.
Bir öğretmenin nasıl olması gerektiği konusuna gelirsek. Demokrasiye tam inanmamış birisinin öğretmenlik yapmasından taraf değilim. Tabi laikliği de demokrasinin vazgeçilmez bir ögesi olarak görüyorum.
Alibaba58
02.04.2012, 18:28
Eğitim sistemiyle oynamak yerine, herkese eğitim eşitliği nasıl sağlanır onun üzerinde durulmalıydı, ne yazıkki ülkemizde artık paralı eğitim başlamış paran yoksa okuma şansında yok demektir. Şuda geliyor akla millet bu 4+4+4 gibi şeylerle oyalanırken zam yağmurunuda başlatalım benzindi, elektirikti, doğalgazdı böylece arada kaynasın gitsin. Ve kaynadıda kimse zamları görmezken hala bu konu gündemden düşmüyor, taktik güzel, bu arada otomatik zam sistemide vatana millete hayırlı olsun o da birlikte geçmiş görünüyor.
Bir ara Ergenekonla uyutmuşlardı milleti. Türk Milleti alışık uyumaya. Bu eğitim sistemi yine dini kullandıklarının ispatıdır. Dindar insanların duygularını sömürerek yine gözlerine girmeye çalışıyorlar.
Mustafa Kemal'i Antiemperyalist ve Yenilikçi birsi olduğu için severim.
Bir öğretmenin nasıl olması gerektiği konusuna gelirsek. Demokrasiye tam inanmamış birisinin öğretmenlik yapmasından taraf değilim. Tabi laikliği de demokrasinin vazgeçilmez bir ögesi olarak görüyorum.
Soruma net cevap verin lütfen!
Atatürk'ü sevmeyen ya da nötr olan birisi iyi eğitimci olabilir mi,Atatürk sevgisi iyi öğretmenlik için kıstas mıdır?
sivaslınet
02.04.2012, 18:54
Soruma net cevap verin lütfen!
Atatürk'ü sevmeyen ya da nötr olan birisi iyi eğitimci olabilir mi,Atatürk sevgisi iyi öğretmenlik için kıstas mıdır?
Konu uzayabilir diye öz halinde cevap vermiştim. Madem tatmin olmadın cevap vereyim:
İdeolojisine göre Atatürkün bazı ilkelereine tarafsız kalan hatta eleştirenler olabilir. Mesela ben "devletçilik ve milliyetçilik" ilkelerine tarafsızım. Benim için olsada olur olmasa da.. Diğer ilkeleri ise(inkılap, halkçılık, laiklik, cumhuriyetçilik) dünya görüşümün olmazsa olmazlarındandır.
Atatürk'e olan alerjinin nereden geldiğini bilmiyorum ama, bir öğretmenin en azından olmazsa olmaz bu dört ilkeyi rehber edinmesi gerekir. Rehber edineceğin bu ilkelere Atatürk ilkeleri demesen de olur. Ama insanlığın vazgeçilmezleridir.
farklı bir başlıkta arkadaş sadece bir siyasi partinin artılarını değil eksilerinide belirtmiş yani körü körüne bir bağlanma yapmamış eleştirebiliyorda ama sen bunu nereye çekmişsin doğrunun yanlışın ölçü birimimisin demişsin burada o verdiğin cevabın alasını sen yazmışsın ''öğretmen en azından olmazsa olmaz 4 ilkeyi rehber edinmesi gerekir '' pardon ama sen kimsin
sivaslınet
02.04.2012, 21:06
farklı bir başlıkta arkadaş sadece bir siyasi partinin artılarını değil eksilerinide belirtmiş yani körü körüne bir bağlanma yapmamış eleştirebiliyorda ama sen bunu nereye çekmişsin doğrunun yanlışın ölçü birimimisin demişsin burada o verdiğin cevabın alasını sen yazmışsın ''öğretmen en azından olmazsa olmaz 4 ilkeyi rehber edinmesi gerekir '' pardon ama sen kimsin
Yazıyı samimi okuyup, o arkadaşla benim fikir farkımı görebilip, anlayabilseydin "pardon ama sen kimsin" diye sormazdın. Peki madem sordun cevabını vereyim.
O arkadaş kendi aklına uygun gördüğüne "doğru" diyor. Ben ise evrensel kabul görmüşlere "doğru" diyorum. Yani kendimi doğrunun ölçüsü görmüyorum.. Anlatabildim mi?
"Savunuyorsam aklıma yattığı içindir, Karşı çıkıyorsam da aklıma yatmadığı içindir," -LaErdi-
ozaman bu 8 yıllık kesintisiz eğitim mi evrensel kabul görmüş veyada chp mi evrensel kabul görmüş doğru bulup destekliyorsun
Konu uzayabilir diye öz halinde cevap vermiştim. Madem tatmin olmadın cevap vereyim:
İdeolojisine göre Atatürkün bazı ilkelereine tarafsız kalan hatta eleştirenler olabilir. Mesela ben "devletçilik ve milliyetçilik" ilkelerine tarafsızım. Benim için olsada olur olmasa da.. Diğer ilkeleri ise(inkılap, halkçılık, laiklik, cumhuriyetçilik) dünya görüşümün olmazsa olmazlarındandır.
Atatürk'e olan alerjinin nereden geldiğini bilmiyorum ama, bir öğretmenin en azından olmazsa olmaz bu dört ilkeyi rehber edinmesi gerekir. Rehber edineceğin bu ilkelere Atatürk ilkeleri demesen de olur. Ama insanlığın vazgeçilmezleridir.
Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz.
Acaba bu iki ilkenin sizce tartışılabilir olmasının nedeni nedir?
Kişisel olarak soruyorum.
Benim de aklımda bazı şeyler var da..
NECMEDDİN ÖZBEK
02.04.2012, 23:09
yahu arkadaşlar tüm yorumları okudumda biri kafama takıldı sanırım yorum kötümü herkes kuranı ve peygamberi daha iyi tanıyacak diye başlıyordu.şimdi bende soruyorum siz bu güne kadar kuranı ve peygamberi iyi tanımıyormuydunuz ?ben her ikisinide daha ilk okula başlamadan rahmetli babam tarafından çok iyi tanımıştım.siz biraz geç kalmışınız gibi geldi.
sandalli
03.04.2012, 00:08
3- Batı eğitimindeki Tarih derslerinde tüm ideologların ideolojilerinden ve hayatlarından bahsedilmesi bir din dayatması değildir. Bizdeki din-kültür dersinin tam karşıtı.
Konuya bulasmak istemiyordum ama kaynak isteginizi yanitlamak ve batidaki egitimden bihaber oldugunuzu belirtmek icin bu haftalik ders planini sizlerle paylasmak istedim. Ders plani Almanya´dan bir 3. sinifa aittir ve "Religion" din bilgisi dersidir.
Saygilar.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
sivaslınet
03.04.2012, 08:29
Kaynak seçerken objektif olunmalı. Kendi görüşüne uygun olarak bir resim, grafik yada yazı cımbızlanmamalı.
Bakın Avrupa ülkelerinde nasıl demokratik din eğitimi varmış..
İşte Kaynak;
Almanya'da din dersinde benimsenmesi gereken modelin ister mezhebi isterse dinler arası, mezhepler arası ilişkin tartışmalara karşın, tarafların modelne olursa olsun verilecek din dersinde aradıkları ortak özellikler debulunmaktadır. Bunlar dersin öğretim programının, örencilerekazandırılacak becerilerin ve örenme-öğretme sürecinde nasıl verilmesigerektiği ile ilgili temel ilkelerdir. Genel hatlarıyla bunlardır.
1. Din dersi çocuklara kendilerine özgü dini inanç gelenekleriniverebilmelidir. Bu ders verilirken de, öğrencilerin yaşam tecrübeleri ilebağlantı kurulmalı ve örenciler dini inancı, yaşamlarını şekillendirmede
bir "yardım" olarak algılamalıdır.
2. Din dersi, çocuklara başka dinleri ve kültürleri hoşgörü ve dostluk duyguları içinde anlama becerisini kazandırmalıdır. Bu nedenle, Katolik, Protestan, Müslüman ve Musevi anlayışlar için din dersi öğretim programları(Ahlak dersi de dahil olmak üzere) beraberce mutabakat halinde hazırlanmalıdır.Diğer taraftan dersler işlenirken de işbirliği yapılmalıdır. Örneğin "Yaratılış" konusu işlenirken; Musevilikte, Hıristiyanlıkta ve İslam’da birbirine çok benzeyen temel tanıtımlar olabilir. Yine aynı şekilde derste başka dinler işleneceği zaman,örneğin Müslüman çocuklar Hıristiyan din dersine
davet edilebilir; İslam konusu işlenirken de bunun tersi yapılabilir.
3. Din eğitimi "Din" konusunun geçtiği örneğin Tarih, Coğrafya, sosyal Bilgiler, Müzik ve Sanat Eğitimi gibi derslerle irtibatlı olmalıdır. Almanya'da din dersinin zorunlu olup olmaması, modelinin nasıl olacağı
vb. konulardaki tartışmaların ve Federal Yüksek Mahkeme'nin kararı ise, din eğitiminin onu okumak isteyen herkes için elde edilebilir anayasal bir hak olduğudur. İnanç grupları okulun da desteği ile din eğitiminden sorumludurlar. Ancak Almanya’nın içinde bulunduğu toplumsal yapı dikkate alınarak her bir inanç grubunun din dersinde diğerleri ile işbirliği içinde olması, eğitim-öğretim biliminin bütün gereklerini her aşamada yerine getirmeleri önemlidir. Okulda verilecek din dersi modelinin nasıl olması gerektiğine ilişkin yukarıdaki tartışmalar, dersin dini niteliğini ortadan kaldırmayan görüşler ve yaklaşımlardır. Ancak Almanya'da okulda din dersi modelinin nasıl olması gerektiği konusunda çok daha farklı bir yaklaşım da bulunmaktadır. Bu yaklaşım göre, din dersi, okulun eleştirel özelliğini de dikkate alarak telkin edici şekilde dini birer öğreti olarak değil, sosyal bir bilim olarak öğretilmelidir. Yani din ile ilgili bilgiler örencilere diğer derslerdeki bilgiler gibi verilmeli, öğrenciler kendilerine sunulan bilgileri eleştirel süreçten geçirebilmelidir. Derste olayların dini açıdan yorumlanmasından çok, onların gerçeğin bütününü görebilmeleri hedeflenmelidir.
Almanya'da yapılan din dersi modeline ilişkin yapılan tartışmalar genel hatlarıyla yukarıda açıklandığı gibidir. Ancak hemen hemen hiç kimse din dersinin okulda yer almaması gerektiğini savunmamaktadır. Din dersinin okulda yar alması gerektiği Alman toplumunun ve resmi makamlarının ortak anlayışıdır. Diğer bir husus da uygulamada eyaletler birbirleriyle işbirliği
yapmaktadırlar. Bu durum geniş ulus yapısı içerisinde bir birlikteliğin yolunu da açmaktadır. Eyaletlerin Eğitim ve Kültür Bakanlarının sürekli olarak düzenledikleri konferanslar işbirliği konusundaki dikkate değer bir örnektir. Aynı zamanda eyalet bakanları her on yılda bir Almanya'daki din eğitiminin
durumu hakkında bir rapor hazırlayıp yayınlarlar.
Din Dersi Öğretmenlerinin Eğitimi:
Almanya'da okulda din dersi mezhebe dayalı olarak verildiği için, din dersi öğretmenlerinde aranan ilk şart, öğretmenin inancının öğrenciyle ayni olmasıdır. Yukarıda da belirtildiği üzere Federal Anayasa’nın 7/3. maddesi gereğince öğretmen eğer din dersini vermek istemiyorsa, buna zorlanamaz.
sandalli
03.04.2012, 08:49
Bence siz tutarsiz davraniyorsunuz, önce Avrupa´da din egitimi olmadigini söylüyorsunuz ardindan var da farkli diyorsunuz. Cocuklarimin gittigi okuldan derslerle ilgili baglantiyi sizinle paylasma geregi duydum. Bence buna da belge degil dersiniz ama olsun. 8. siradaki ders " Din dersidir". Ögretmenler ve ögrencilerin ayni inanci paylasmasindan ziyade ögretmenlerin o dinin egitimini almis olmalari gerekir. Yoksa din vicdan isidir, kimin ne oldugunu ancak Allah bilir.
Ayrica Almanya´da inancli (hiristiyan) her birey "kilise vergisi" vermek zorundadir ve bu para gercekten hatiri sayilir bir paradir. :)
sivaslınet
03.04.2012, 08:57
Tutarsızlık kavramının ne olduğu bilinmeyince kullanılır elbet. Bak ben ne söylemişim. Son yazıma uygun mu?
"Batı eğitimindeki Tarih derslerinde tüm ideologların ideolojilerinden ve hayatlarından bahsedilmesi bir din dayatması değildir. Bizdeki din-kültür dersinin tam karşıtı."
Alıntıladığım yazıda da zaten SOSYAL BİLİM dersleri gibi verilir, bizdeki din derslerine karşılık gelir yazıyor. Okudun mu?
En önemlisi de, tüm değerlere(din, mezhep ahlak) eşit eğitimin yapılması. Yazıyı iyi okuyun.
sandalli
03.04.2012, 09:03
Burada bahsettiginiz 2. maddede "din egitimini" kastettiginizi düsünmüstüm, yanildim mi? En basta demistim ya bulasmayayim diye ama bulastim. :)
sivaslınet
03.04.2012, 09:12
Burada bahsettiginiz 2. maddede "din egitimini" kastettiginizi düsünmüstüm, yanildim mi? En basta demistim ya bulasmayayim diye ama bulastim. :)
Bulaşman iyi olmuş. Neden tedirginsin. :)
Ülke sorunlarına kayıtsız kalmamayı dinimiz bile istemiyor.
Alıntıladığım yazıda "Sosyal bilim halinde din eğitimi" demek. Dinler tarihi demektir. Daha iyi okuyun.
sandalli
03.04.2012, 14:08
Almanya´daki din egitimi "Sosyal Bilim" olarak ögretilen bir din egitimi degildir. Din tarihi ile, vecibeleri ile, yasaklari ve ibadet sekilleri ile ögretilir. Din dersindeki amac cocuga dinin gecmisini ögretmek degildir bilakis cocugun dindar biri olarak yetismesini saglamaktir. Türkiye´deki en belirgin fark cocugun din dersi ögrenip ögrenmemesine ebeveynler karar verir. Almanya ve Türkiye devletini din yönünden karsilastirdigim zaman Almanya Türkiye´den daha dindar bir ülkedir. Bugün iktidarda olan CDU (Hiristiyan Demokrat Birligi) bunun en acik göstergesidir.
Almanya´da hiristiyanim diyen her vatandas kilise vergisi ödemek zorundadir. Aylik 2 bin euro kazanan bir alman yaklasik 50 euro kilise vergisi öder. Bizde devlet müslümanim diyenden ayda 100 Lira camii vergisi alsa memlekette müslümanim diyene zor rastlarsin ve " laik düzenin savunuculari" düzen elden gidiyor diye sokaklara dökülür.
Bizim devletimiz inanin Alman devletinden daha dinsiz. :)
Siyahnur
03.04.2012, 15:13
Almanya´daki din egitimi "Sosyal Bilim" olarak ögretilen bir din egitimi degildir. Din tarihi ile, vecibeleri ile, yasaklari ve ibadet sekilleri ile ögretilir. Din dersindeki amac cocuga dinin gecmisini ögretmek degildir bilakis cocugun dindar biri olarak yetismesini saglamaktir. Türkiye´deki en belirgin fark cocugun din dersi ögrenip ögrenmemesine ebeveynler karar verir. Almanya ve Türkiye devletini din yönünden karsilastirdigim zaman Almanya Türkiye´den daha dindar bir ülkedir. Bugün iktidarda olan CDU (Hiristiyan Demokrat Birligi) bunun en acik göstergesidir.
Almanya´da hiristiyanim diyen her vatandas kilise vergisi ödemek zorundadir. Aylik 2 bin euro kazanan bir alman yaklasik 50 euro kilise vergisi öder. Bizde devlet müslümanim diyenden ayda 100 Lira camii vergisi alsa memlekette müslümanim diyene zor rastlarsin ve " laik düzenin savunuculari" düzen elden gidiyor diye sokaklara dökülür.
Birde Türkiye´de okulun ilk ve son günlerin de Almanya da oldugu gibi"Gottesdienst" yani "Allah karsi görev" icin kilise yerine bütün okul ögretmen, ögrenci Camii´ye gitseler ve senenin duasini camide yapsalar...
-Yer yerinden oynar.
-Atatürk ilke ve inkilaplari cignenir
-Türkiye ortacag geri gidiverir di herhalde. :)
Alibaba58
03.04.2012, 15:16
Bazılarına rahat batıyor gerçekten. Dünyanın imrenerek baktığı ülkemiz dalga konusu olmaya başlamıştır bile. Herkesin dinini özgürce yaşadığı, çağdaş bir ülke olmak varken düşülen duruma bakın. Yakında recm, dört nikah diye tuttururlarsa şaşırmam sıra onlara geliyor.
sivaslınet
03.04.2012, 16:53
Almanya´daki din egitimi "Sosyal Bilim" olarak ögretilen bir din egitimi degildir. Din tarihi ile, vecibeleri ile, yasaklari ve ibadet sekilleri ile ögretilir.
Alıntıladığım bir üniversiteye ait yazıları okumamışsın. Din dersi sosyal bilimler formatında, dinler tarihi formatında ve tüm mezhepler hatta tüm dinler tarihi olarak öğretilir diyor. Ama sen o yazıyı yalanlıyorsun. Yapacak bir şey yok.
Yalanlamana gerek te yok zaten. Demokatik laik bir devlette din dersi bu şekilde öğretilmelidir. Senin düşündüğün eğitim şekli teokratik din devletlerinde olur.
sandalli
03.04.2012, 17:34
Alıntıladığım bir üniversiteye ait yazıları okumamışsın. Din dersi sosyal bilimler formatında, dinler tarihi formatında ve tüm mezhepler hatta tüm dinler tarihi olarak öğretilir diyor. Ama sen o yazıyı yalanlıyorsun. Yapacak bir şey yok.
Yalanlamana gerek te yok zaten. Demokatik laik bir devlette din dersi bu şekilde öğretilmelidir. Senin düşündüğün eğitim şekli teokratik din devletlerinde olur.
Cocuklarimin gittigi okulda Evangelik mezhebine göre dersler veriliyor. Siz hala dinler tarihinden bahsediyorsunuz. Bizdeki din bilgisi dersinde de dinler tarihinden bahsedilir bu gayet normaldir ama asil ögretilen kendi dininin emir ve yasaklaridir. Sayin Siyahnur´un da buyurdugu gibi ilkokul ve hatta okul öncesi egitimde cocuklar kiliseye götürülür ve bunu devletin katikisiyla yaparlar. Yani ulasimi ve orada cocuklara verilecek hediye ve kitaplarin bedelini devlet öder. Simdi siz düsünebiliyor musunuz ki bizim ana okuluna giden cocuklarimiz camiye gitsin? Benim gözlerimin önüne Star Haber´de Ugur Dündar´in nidasi geliyor; " Devletin otobüsleriyle anaokulu ögrencilerini camiye götürdüler". :) Bence Avrupa´daki din egitimini örnek alalim derseniz zararli cikarsiniz yani sizin gibi düsünenler.
_DuMaN_58
03.04.2012, 19:35
Benim gözlerimin önüne Star Haber´de Ugur Dündar´in nidasi geliyor; " Devletin otobüsleriyle anaokulu ögrencilerini camiye götürdüler". :) Bence Avrupa´daki din egitimini örnek alalim derseniz zararli cikarsiniz yani sizin gibi düsünenler.
Star Haber'in "haber"ini izleyelim..
XJdXUDIebus
sivaslınet
03.04.2012, 19:45
Son söyleyeceğim şudur: Bir üniversiteye ait Avrupada ve Almanyada din derslerinin nasıl bir şekilde verildiğinin linkini verdim. Demokratik birisi olarak linkteki verilen bilgilere katılıyorum. Kişisel görüşler ve kanaatlar demokratik eğitim için geçerli değildir.
Ayrıca, demokratik laik bir devlette çeşitli din ve mezheplerin değerleri eşit şekilde, din kültürleri olarak öğretilmelidir. Tekrarlıyorum. Bir dine ve mezhebe ait olan din eğitimi teokratik dikta düzenlerde olur. Başka da bir söyleyeceğim yok.
Sağlıklı okunduğunda benim yazılarımda ve verdiğim linkte bütün açıklamalar mevcuttur.
Sandalli,sizin uşaklar gördükleri dersler konusunda size yalan söylüyor galiba..Baksana işin aslı öyle değilmiş..:P
Hasan abi sen Almanyada yaşamıyorsun, çocukların da orda okumuyor. Laf anlatamazsın.
Hasan abi sen Almanyada yaşamıyorsun, çocukların da orda okumuyor. Laf anlatamazsın.
sana zahmet bir devede hasan abiye bul :)
Pusula_58
04.04.2012, 19:40
sana zahmet bir devede hasan abiye bul :)
Aslında bu tabir tam size göre, fakat birgün sizde anlayacaksınız bunu ben ümitliyim yinede:)
_DuMaN_58
01.05.2012, 09:31
Başarılı öğrenci erken mezun olacak, beden ve müzikten sınıfta kalma kaldırılacak, teknik ve meslek lisesi mezunlarına “ustalık belgesi” verilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı liselerdeki işleyişi düzenleyen Ortaöğretim Kurumları Yönetmelik taslağını hazırladı. Taslağa göre; liselerde ders saatleri 45 dakikadan 40'a iniyor. Ders yılı 180 iş gününden az olmayacak. Bir ders yılında toplam iş gününün dörtte üçünden daha az okula devam eden öğrenciler, notları ne olursa olsun başarısız sayılacak. Bu sayede 20 gün olan devamsızlık süresi 45'e çıkacak. Okula zamanında gelmeyen öğrenci de derse alınacak.
VELİYE E-POSTA: Özürsüz olarak devamsızlık yapan öğrencilerin durumları, aynı gün içinde velisine kısa mesaj veya e-posta yoluyla bildirilecek. Devamsızlığı alışkanlık haline getiren öğrencinin durumu, devamsızlığın her onuncu günü bitiminde velisine yazılı olarak iletilecek.
ERKEN MEZUNİYET: Taslağa göre isteyen ve belirlenen şartları yerine getiren öğrencilere de bir yıl erken mezuniyet imkânı getiriliyor. Buna göre 10. sınıf sonunda bütün derslerden başarılı olup yılsonu başarı puanı en az 90 ve üzeri olan 11. sınıf öğrencileri erken mezuniyet hakkından yararlanabilecek.
MÜZİKTEN KALMA YOK: Taslağa göre güzel sanatlar ve spor liseleri hariç beden eğitimi, müzik ve görsel sanatlar derslerinde puanla değerlendirme yapılmayacak. Böylelikle bu tür yetenek derslerinde kalma veya geçme durumu söz konusu olmayacak.
HER OKULDA HEMŞİRE: Okullarda sağlık hizmetlerini yürütmek üzere hemşire görevlendirilebilecek. Hemşire, revirin düzenlenmesinde, okulda temizlik ortamın sağlanmasına katkıda bulunacak.
İMAM HATİP'E MESCİD: Yeni sistemle birlikte varlıklarının önemi bir defa daha ortaya çıkan İmam Hatip Liselerinde, meslek dersleri uygulamalarının yapılması için uygun alanlar veya uygulama mescitleri oluşturulacak.
NAKİL KOLAYLAŞIYOR: Genel liselere nakil ve geçişlerde resmî ve özel Anadolu lisesi, Anadolu öğretmen lisesi, fen lisesi, sosyal bilimler lisesi, polis koleji ve askeri liselerden aynı sınıf seviyesinde zamana bağlı olmaksızın geçiş yapılabilecek.
İŞ YERİ AÇMA BELGESİ: Teknik lise veya meslekî ve teknik ortaöğretim okullarından mezun olanlardan isteyenlere, ustalık belgesinin yetki ve sorumluluklarını taşıyan, mesleklerinde bağımsız İş Yeri Açma Belgesi verilecek.
GECE STAJ İMKÂNI: İşletmelerdeki meslekî eğitimin gündüz yapılması esas olacak. Ancak bu eğitim, sektörün türü ile iklim koşulları ve yılın belli zamanlarında çalışan işletmeler dikkate alınarak, il istihdam ve meslekî eğitim kurulunun kararı ile saat 24.00 ü geçmemek üzere gece de yapılabilecek.
Sınıf başarısız ise bir sınav hakkı daha geliyor
Yazılı sınav sonunda, öğrencilerin çoğunluğunun başarısız olması hâlinde öğretmen, başarısız öğrenciler için bir sınav daha yapacak. Öğrencinin bir dersten başarılı sayılabilmesi için; birinci dönem ile ikinci dönem puanlarının aritmetik ortalamasının en az 45, bir dönem puanının en az 35, diğer dönem puanının ise en az 45, birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekecek. Başarısız ders sayısı en fazla 4 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçecekler. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar edecek.
(Türkiye)
sivaslınet
01.05.2012, 10:01
Atatürk ilke ve inkılapları çıkarıldı
Fen, sosyal, anadolu, meslek, güzel sanatlar, imam hatip liseleri yönetmeliğinin birleştirildiği yeni yönetmelikte diğer yönetmeliklerde yer alan “Atatürk inkılâp ve ilkelerine ve Anayasa’da ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış hâline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirilmesini” ifadesi taslak yönetmelikte çıkarıldı. Yönetmelikteki “Atatürk Köşesi” düzenlemesinde de revizyona gidilerek, “Atatürk Köşesi ve Türk büyükleri” başlığında düzenlendi. Bu bölüme, okullara Atatürk resimlerinin dışında “Türk büyükleri ve tarihi şahsiyetlerin resimleri ile özlü sözlerine ait dekoratif ve estetik tablolar okulun uygun yerlerine konulabilir” ifadesi eklendi. Yönetmeliğe dersliklerin idareci odası yapılamayacağı hükmü de eklendi.
İsabet olmuş. Çocuklar Fatih'ten Yavuz'dan Kanuni'den Yunus Emre'den bi haber yetiştiriliyor. Sonra saçma sapan dizi ve filmlerle yanlış tanıyor atasını. Anaokulundan başlıyor Atatürk lise bitiyor halen Atatürk. Diğer Türk büyüklerinin de yer alacak olması güzel bir uygulama olur.
sivaslınet
01.05.2012, 10:43
Mesele cumhuriyet. Cumhuriyete geçiş bir devrimdir. Dikta rejimden geçilmiştir. Devrimler rejim paralelinde kültür devrimleriyle da yaşatılmalıdır. Yoksa başarılı olamazlar. Günümüzde bile cumhuriyet karşıtları cumhuriyeti yıkıp tekrar hilafete dönmek için olağan güçle çalışıyorlar.
Cumhuriyeti ve onu kuran Atatürk'ü yaşatıp sürekli kılmak, devriminin kültürel olarak ta sürdürülmesidir. Kaçınılmazdır.
Atatürk ilke ve inkılapları çıkarıldı
Fen, sosyal, anadolu, meslek, güzel sanatlar, imam hatip liseleri yönetmeliğinin birleştirildiği yeni yönetmelikte diğer yönetmeliklerde yer alan “Atatürk inkılâp ve ilkelerine ve Anayasa’da ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış hâline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirilmesini” ifadesi taslak yönetmelikte çıkarıldı. Yönetmelikteki “Atatürk Köşesi” düzenlemesinde de revizyona gidilerek, “Atatürk Köşesi ve Türk büyükleri” başlığında düzenlendi. Bu bölüme, okullara Atatürk resimlerinin dışında “Türk büyükleri ve tarihi şahsiyetlerin resimleri ile özlü sözlerine ait dekoratif ve estetik tablolar okulun uygun yerlerine konulabilir” ifadesi eklendi. Yönetmeliğe dersliklerin idareci odası yapılamayacağı hükmü de eklendi.
İsabet olmuş..
Çocuklar ilk yıldan son yıla kadar Kemalizm tornasında..
Atatürk'ten başka büyüğümüz kalmamış sanki..Tarihimizde bir sürü dev insan var.Onalrın da hakettiği değeri bulması gerekir.
Ayrıca Resim,müzik ve beden gibi derslerde not verilmeyecek olması da çok doğru..
sivaslınet
01.05.2012, 14:19
İsabet olmuş..
Atatürk'ten başka büyüğümüz kalmamış sanki..Tarihimizde bir sürü dev insan var.Onalrın da hakettiği değeri bulması gerekir.
Ayrıca Resim,müzik ve beden gibi derslerde not verilmeyecek olması da çok doğru..
İddia ediyorum ki Atatürk o dev insanlardan daha dev. Çünkü o, halkı dikta yönetimden kurtararak cumhuriyeti, demokrasiyi, kimliklere eşit uzaklıkta olması gereken laisizmi, bilimi, uygarlığı, modernizmi hediye etti. En önemlisi de emperyalist yedi düvele nasıl karşı çıkılacağını öğretti.
Bunların hepsinin üstesinden gelen bir lider henüz yeryüzünde görülmemiştir.
Ama ne yazık ki, emperyalizmin yandaşlarını eğitmeye vakti yetmedi. Onu da bizlere bıraktı. Eğitmeye çalışıyoruz.
İddia ediyorum ki Atatürk o dev insanlardan daha dev. Çünkü o, halkı dikta yönetimden kurtararak cumhuriyeti, demokrasiyi, kimliklere eşit uzaklıkta olması gereken laisizmi, bilimi, uygarlığı, modernizmi hediye etti. En önemlisi de emperyalist yedi düvele nasıl karşı çıkılacağını öğretti.
Ama ne yazık ki, emperyalizmin yandaşlarını eğitmeye vakti yetmedi. Onu da bizlere bıraktı. Eğitmeye çalışıyoruz.
Rahmetli Erbakan böyle durumlarda şöyle derdi
" Hadi ordan Hadi ordan "
MEB size sorsun..
Siz kime dev derseniz o öğretilsin,onun köşesi olsun okularda..
sivaslınet
01.05.2012, 19:23
Rahmetli Erbakan böyle durumlarda şöyle derdi
" Hadi ordan Hadi ordan "
Bilgin varsa yaz.. "Hadi oradan" bilgi değildir.
MEB size sorsun..
Siz kime dev derseniz o öğretilsin,onun köşesi olsun okularda..
MEB bize sormasın. Halka sorsun. İleri demokrasisciler. Bu nasıl demokrasicilik. Sadece bir zihniyetin değerleri değil, tüm kimliklerin değerleri öğretilmelidir. Ya da beceremiyorlarsa hiç biri öğretilmesin. Sadece pozitif bilim öğretilsin.
Okullarda bilimin, demokrasinin, insan değerinin, köşesi olsun. O devrimleri yapanların köşesi olsun.
MEB bize sormasın. Halka sorsun. İleri demokrasisciler. Bu nasıl demokrasicilik. Sadece bir zihniyetin değerleri değil, tüm kimliklerin değerleri öğretilmelidir. Ya da beceremiyorlarsa hiç biri öğretilmesin. Sadece pozitif bilim öğretilsin.
Okullarda bilimin, demokrasinin, insan değerinin, köşesi olsun. O devrimleri yapanların köşesi olsun.
Halka istersen bin defa sor..Sorsunlar..
Sonuç değişmeyecektir.
sivaslınet
01.05.2012, 19:51
Halka istersen bin defa sor..Sorsunlar..
Sonuç değişmeyecektir.
Nedir sonuç muallim bey? Benim yukardaki öğretilmesini önerdiklerim hakkında yaz teker teker. Es geçme de zihniyetini görelim..
mansur58
01.05.2012, 20:36
Başarılı öğrenci erken mezun olacak, beden ve müzikten sınıfta kalma kaldırılacak, teknik ve meslek lisesi mezunlarına “ustalık belgesi” verilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı liselerdeki işleyişi düzenleyen Ortaöğretim Kurumları Yönetmelik taslağını hazırladı. Taslağa göre; liselerde ders saatleri 45 dakikadan 40'a iniyor. Ders yılı 180 iş gününden az olmayacak. Bir ders yılında toplam iş gününün dörtte üçünden daha az okula devam eden öğrenciler, notları ne olursa olsun başarısız sayılacak. Bu sayede 20 gün olan devamsızlık süresi 45'e çıkacak. Okula zamanında gelmeyen öğrenci de derse alınacak.
VELİYE E-POSTA: Özürsüz olarak devamsızlık yapan öğrencilerin durumları, aynı gün içinde velisine kısa mesaj veya e-posta yoluyla bildirilecek. Devamsızlığı alışkanlık haline getiren öğrencinin durumu, devamsızlığın her onuncu günü bitiminde velisine yazılı olarak iletilecek.
ERKEN MEZUNİYET: Taslağa göre isteyen ve belirlenen şartları yerine getiren öğrencilere de bir yıl erken mezuniyet imkânı getiriliyor. Buna göre 10. sınıf sonunda bütün derslerden başarılı olup yılsonu başarı puanı en az 90 ve üzeri olan 11. sınıf öğrencileri erken mezuniyet hakkından yararlanabilecek.
MÜZİKTEN KALMA YOK: Taslağa göre güzel sanatlar ve spor liseleri hariç beden eğitimi, müzik ve görsel sanatlar derslerinde puanla değerlendirme yapılmayacak. Böylelikle bu tür yetenek derslerinde kalma veya geçme durumu söz konusu olmayacak.
HER OKULDA HEMŞİRE: Okullarda sağlık hizmetlerini yürütmek üzere hemşire görevlendirilebilecek. Hemşire, revirin düzenlenmesinde, okulda temizlik ortamın sağlanmasına katkıda bulunacak.
İMAM HATİP'E MESCİD: Yeni sistemle birlikte varlıklarının önemi bir defa daha ortaya çıkan İmam Hatip Liselerinde, meslek dersleri uygulamalarının yapılması için uygun alanlar veya uygulama mescitleri oluşturulacak.
NAKİL KOLAYLAŞIYOR: Genel liselere nakil ve geçişlerde resmî ve özel Anadolu lisesi, Anadolu öğretmen lisesi, fen lisesi, sosyal bilimler lisesi, polis koleji ve askeri liselerden aynı sınıf seviyesinde zamana bağlı olmaksızın geçiş yapılabilecek.
İŞ YERİ AÇMA BELGESİ: Teknik lise veya meslekî ve teknik ortaöğretim okullarından mezun olanlardan isteyenlere, ustalık belgesinin yetki ve sorumluluklarını taşıyan, mesleklerinde bağımsız İş Yeri Açma Belgesi verilecek.
GECE STAJ İMKÂNI: İşletmelerdeki meslekî eğitimin gündüz yapılması esas olacak. Ancak bu eğitim, sektörün türü ile iklim koşulları ve yılın belli zamanlarında çalışan işletmeler dikkate alınarak, il istihdam ve meslekî eğitim kurulunun kararı ile saat 24.00 ü geçmemek üzere gece de yapılabilecek.
Sınıf başarısız ise bir sınav hakkı daha geliyor
Yazılı sınav sonunda, öğrencilerin çoğunluğunun başarısız olması hâlinde öğretmen, başarısız öğrenciler için bir sınav daha yapacak. Öğrencinin bir dersten başarılı sayılabilmesi için; birinci dönem ile ikinci dönem puanlarının aritmetik ortalamasının en az 45, bir dönem puanının en az 35, diğer dönem puanının ise en az 45, birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekecek. Başarısız ders sayısı en fazla 4 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçecekler. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar edecek.
(Türkiye)
Bin yıl sürecek diyen 28 şubat zihniyetini 15 yıl sonra bitirip tarihin çüplüğüne atan karşı bir devrim olmuş vesselam.
mansur58
01.05.2012, 20:50
Bunlar iddia bile olamaz olsa olsa kimliksiz birisnin hezeyanlarıdır.
sivaslınet
01.05.2012, 21:05
Bunlar iddia bile olamaz olsa olsa kimliksiz birisnin hezeyanlarıdır.
Sadece bu mesajımı bildirmek için son defa seninle istemeyerek muhatap oluyorum:
Forumdaki bir kaç arkadaşım gibi ben de seninle tartışmak ve seni muhatap almak istemiyorum. Taaki söz vererek, üslubunu değiştirip, polemikle, demagojiyle, iftirayla, kişileri değil sadece bilgi konuşana kadar. Ne yazarsan yaz istediğin kadar provoke et cevap vermeyeceğim.
mansur58
01.05.2012, 21:20
Sadece bu mesajımı bildirmek için son defa seninle istemeyerek muhatap oluyorum:
Forumdaki bir kaç arkadaşım gibi ben de seninle tartışmak ve seni muhatap almak istemiyorum. Taaki söz vererek, üslubunu değiştirip, polemikle, demagojiyle, iftirayla, kişileri değil sadece bilgi konuşana kadar. Ne yazarsan yaz istediğin kadar provoke et cevap vermeyeceğim.
Bu; Gerçekler karşısında söylecek lafı kalmayanların
tükenmişliğinin itiraf manifestosudur. Düştüğünüz durumu anlayıp pes etmekte bir gelişmedir
Nedir sonuç muallim bey? Benim yukardaki öğretilmesini önerdiklerim hakkında yaz teker teker. Es geçme de zihniyetini görelim..
Tüm kimliklerin değerlerinden kasıt nedir?
Benim bilgim sizin anlayacağınız türden değil. Bildiklerim bana kalsın.
sivaslınet
01.05.2012, 22:25
Tüm kimliklerin değerlerinden kasıt nedir?
Bu ülke vatandaşı olupta, değişik etnisite(ırk), kültür ve inançları olanları kastettim.
Ben her inanca saygı duyarım..Bir ırk bu ülkede kendi benliğini yitirmeden yaşamak istiyorsa buna sonuna kadar hakkı vardır.Onlar kendi değerlerini kendi çocuklarına öğretilmesini istiyorsa öğretilmelidir..Bu yüzdendir ki andımıza da karşıyım.Bir türk olmama rağmen karşıyım..
sivaslınet
01.05.2012, 22:39
Benim bilgim sizin anlayacağınız türden değil. Bildiklerim bana kalsın.
İşte onu diyorum ya.. "Hadi oradan" bir bilgi değildir.
Bilgin varsa paylaş, ben anlamasam bile bir bilene danışırım. Bir kavratan bulurum elbet.
Hem bu forumda benden başkaları da var. Bilginden yararlanırlar.
Bu forumda sizden başkalarının da olduğunun farkına varabildiyseniz tebrik ederim.
sivaslınet
02.05.2012, 14:52
Ben her inanca saygı duyarım..Bir ırk bu ülkede kendi benliğini yitirmeden yaşamak istiyorsa buna sonuna kadar hakkı vardır.Onlar kendi değerlerini kendi çocuklarına öğretilmesini istiyorsa öğretilmelidir..Bu yüzdendir ki andımıza da karşıyım.Bir türk olmama rağmen karşıyım..
Bu söylediklerinizin tümüne katılıyorum.
Fakat çok önemli bir de sorun var. Onu birlikte tartışarak halledelim istersen. Çağımız emperyallistlerin sömürü çağıdır. Günümüzde bunun bir çok örneklerini görüyorsunuz. Bunu inkar edemezsiniz. Emperyalizmin bölücü oyunları günde 50-100 kişinin katliamına yol açıyor.
Gelişmekte olan ülkeler için, azınlıklara bütün özgürlüklerin tanınmasından daha önce, onların birlikte yaşadıkları yurtlarını işbirliğiyle emperyalizme karşı korumaları çok daha önemli değil mi? Zaten demokratik üniter(çok uluslu) bir devlette, azınlıkların haklarının verilmesi olmazsa olmazdır.
Kafanıza takılan sadece andımız ise o düzeltilebilir. Irkçı kafatasçı bir zihniyet taşırsak, çoğunluğun aldığı demokratik kurallar dahi bizi rahatsız eder. Öyle değil mi?
_DuMaN_58
09.05.2012, 10:05
Okul öncesi eğitim için 30 Eylül 2012 tarihi itibarıyla 37-66 ay arasındaki çocukların anaokulunda veya uygulama sınıflarında, 48-66 ay arasındaki çocukların ise ana sınıflarında eğitim almaları sağlanacak.
Kayıt işlemleri e-okul sisteminden yapılacakmış. Ayrıca her okulda bir hemşire görevlendirilecek.
İsabet olmuş..
vardıda atatürkmü inönümü ortadan kaldırdı, osmanlı tarihin sayfalarına kendi eliyle iflasını yazdırdı, başlı başına harem davası bile bugün tartışsan tartışamazsın beyfendi, neredeyse aralarında saf türk bir padişah kalmamış, en sonunda akıl babaları ingilize sığınmayı seçecek kadar bu ulusa güvenmeyen bir yapı oluşmuş padişahların yapısı bu, dikkatiniz çekerim cumhuriyeti kuranlar osmanlıyla savaşmadı emperyalizme savaşıp dize getirdi, eğitimde tarih bilgisinde hakkını bulacak yer alacak yokmu osmanlı padişahları devlet büyükleri elbetteki var ama devir artık cumhuriyet devri, devrimi yapansa ATATÜRK tabiki hakettiği değeri bulacak, bunu nesillerin beynine kazımak yanlış bişey değil olması gereken bu bu ATATÜRK değil kazına onun bu millete bu dine kazandırdıkları onurdur, unutma sakın ki islamiyeti tekrar günışığına çıkarıp onu tekrar insana insanlığa hizmet edebilir hale getiren odur, ama ne yazıkki kıymeti hala anlaşılmıyor, softayı çağdıuşılığı, bilim dışılığı dışlayan bir din ve eğitimi onun eseridir.
sonuna kadar destekelrim merak etme kimse ayaklanmaz istene o özlene o doğrusu o, bazan kızınca derim ya bana küfreden imama ben vergi veriyorum diye ve haram ederim, yazık değilmi imama niye benim kul hakkımla yaşasın gitsin adam, herkes kendi imamımın camisinin masrafını karşılasın, şafi başka türlüdür, hanifi başka türlüdür ibadetinde geleneğinde ritüelinde hem kimse kimseye devlet baskısı uygulamamış olur, isteyen 5 vakit kılar isteyen 3 vakit kılar devlet artık inançtan elini çeksin yeter onu millete olması gereken yere bırakmalıdır
Cocuklarimin gittigi okulda Evangelik mezhebine göre dersler veriliyor. Siz hala dinler tarihinden bahsediyorsunuz. Bizdeki din bilgisi dersinde de dinler tarihinden bahsedilir bu gayet normaldir ama asil ögretilen kendi dininin emir ve yasaklaridir. Sayin Siyahnur´un da buyurdugu gibi ilkokul ve hatta okul öncesi egitimde cocuklar kiliseye götürülür ve bunu devletin katikisiyla yaparlar. Yani ulasimi ve orada cocuklara verilecek hediye ve kitaplarin bedelini devlet öder. Simdi siz düsünebiliyor musunuz ki bizim ana okuluna giden cocuklarimiz camiye gitsin? Benim gözlerimin önüne Star Haber´de Ugur Dündar´in nidasi geliyor; " Devletin otobüsleriyle anaokulu ögrencilerini camiye götürdüler". :) Bence Avrupa´daki din egitimini örnek alalim derseniz zararli cikarsiniz yani sizin gibi düsünenler.
zorla tutanmı var ne işin var gavurun memleketinde , gel burada yaşa 75 milyon nasıl yaşıyorsa sende öyle yaşarsın, ileri demokraside refah içinde geleceğe güvenle bakarak yaşarsın
vardıda atatürkmü inönümü ortadan kaldırdı, osmanlı tarihin sayfalarına kendi eliyle iflasını yazdırdı, başlı başına harem davası bile bugün tartışsan tartışamazsın beyfendi, neredeyse aralarında saf türk bir padişah kalmamış, en sonunda akıl babaları ingilize sığınmayı seçecek kadar bu ulusa güvenmeyen bir yapı oluşmuş padişahların yapısı bu, dikkatiniz çekerim cumhuriyeti kuranlar osmanlıyla savaşmadı emperyalizme savaşıp dize getirdi, eğitimde tarih bilgisinde hakkını bulacak yer alacak yokmu osmanlı padişahları devlet büyükleri elbetteki var ama devir artık cumhuriyet devri, devrimi yapansa ATATÜRK tabiki hakettiği değeri bulacak, bunu nesillerin beynine kazımak yanlış bişey değil olması gereken bu bu ATATÜRK değil kazına onun bu millete bu dine kazandırdıkları onurdur, unutma sakın ki islamiyeti tekrar günışığına çıkarıp onu tekrar insana insanlığa hizmet edebilir hale getiren odur, ama ne yazıkki kıymeti hala anlaşılmıyor, softayı çağdıuşılığı, bilim dışılığı dışlayan bir din ve eğitimi onun eseridir.
Sen benim değer verdiğim padişahlara,Osmanlı'ya çamur attın..
Ben de senin değer verdiğin kişiye aynısını yapmamı ister misin?
mansur58
09.05.2012, 16:37
Mustafa Kemal Paşa, İsmet Paşa, Mareşal Fevzi Çakmak Paşa, Kazım Karabekir Paşa... kimin paşalarıydı acaba ? Osmanlı hiç adam yetiştirememişti de bu paşalar dışardan ithal mi edilmişti ?
Bu ne biçim traji komik anlayış böyle ? Ols olsa bu anlayış tarihimizi inkilap tarihinden ibaret zanneden şaşkınların anlayışı olabilir.
Ben de senin değer verdiğin kişiye aynısını yapmamı ister misin?
Zaten yapmıyor musun?
Bu halde yaşamanıza, bu kadar pervasızca konuşabilme ortamınıza fırsat verenlere çamur atmanın da ötesinde davranıp yemek yediğin tasa pislemiyor musun?
Bak Güney doğunda ki coğrafyaya ne haldeler, senin o son dönemindeki padişahlar da işte güneydoğundaki arap dalkavuklar gibilerdi...
Şimdi güneydoğunda ki halklara akıl veriyorsunuz, onlar için ahkam kesiyor demokrasi istiyorsunuz onlar için, filistin için özgürlük diyorsunuz..
Senin özgürlüğün ve demokrasini sana kim verdi acaba sevgili son padişahların mı?
Zaten yapmıyor muyum?
Bir tane alıntı yap göster...
Mustafa Kemal Paşa, İsmet Paşa, Mareşal Fevzi Çakmak Paşa, Kazım Karabekir Paşa... kimin paşalarıydı acaba ? Osmanlı hiç adam yetiştirememişti de bu paşalar dışardan ithal mi edilmişti ?
Bu ne biçim traji komik anlayış böyle ? Ols olsa bu anlayış tarihimizi inkilap tarihinden ibaret zanneden şaşkınların anlayışı olabilir.
Sizler inkilap tarihinin her bir değerine olmadık hakaretler olmadık benzetmeler, olmadık eleştirileri fütursuzca ve haince yapmıyor musunuz?
Bu coğrafyada ki tarihimizde en çok eleştirilecek ve en çok yanlışın yapıldığı Osman'lının son dönemi ile ilgili her türlü eleştiriyi yapmak kadar doğal bişey olamaz...
Zaten yapmıyor muyum?
Bir tane alıntı yap göster...
Ne tarayacağım senin arşivini, kaç yıldır yazdıklarını okuyorum..
Şu yazdığın yeterlidir senin fikirsel içeriğini ve benim tespitimi açıkça göstermeye,
Ben de senin değer verdiğin kişiye aynısını yapmamı ister misin?.
Anlayana..
Düşünmek ayrıdır,onu eyleme geçirmek ayrıdır..Bizim de kişiler hakkında düşüncelerimiz var elbet..Ama ben sevenleri hatrına,onların sevgilerine saygı göstererek susuyorum..Ama karşımdakinde aynı saygıyı göremiyorum..Ağızda ne varsa kus gitsin..Başka nane yok!
hangi okullar ilkokul,hangileri ortaokul,hangileri ikili eğitim verecek belirlendi sanırım.hummalı bir çalışma var tüm İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde
Sivas'ta hangi okulların ilkokul,hangilerinni ortaokul olduğu belirlendi.Liste için linki tıklayın..
tam olarak 4+4+4'ü bilmesemde bu uygulama bana uygun geldi, çocukların küçük yaşta meslek öğrenmeleri güzel birşey olarak değerlendiriyorum, derslerde artık Kur'an derslerininde verilicek olması çok güzel bir uygulama diye düşünüyorum inşallah hayırlı olur ülkemiz için.
nene-hatun
12.09.2012, 16:10
Türkiyem uyurken, 15 dakikada ülkenin egemenlik haklarını ipotek altına alan ne kanunlar çıktı.. Kimsenin ruhu duymadı. Bu sistemin ne için getirildiği belli. Ama her konunun halka sorulmasıyla olumlu sonuçlar elde edilmeyeceği de belli. Özellikle anayasa referandumundan sonra. Hele hele de Sivas'tan bu oylama da %76 oy çıktığını düşünürsek. . Bir çok bölgede yapılan eylemlerle ,bir çok yer okullarını imam hatip olmaktan kurtardı. Sonuç olarak mücadele eden kazanıyor Bir çok imam hatip okulunun boş kaldığı bilinen bir şey. İstemeyen, imam hatibe çocuğunu yollamaz .Asıl tehlike bu değil. İş imam hatiple bitmiyor anlayacağınız.
nene-hatun
12.09.2012, 16:31
tam olarak 4+4+4'ü bilmesemde bu uygulama bana uygun geldi, çocukların küçük yaşta meslek öğrenmeleri güzel birşey olarak değerlendiriyorum, derslerde artık Kur'an derslerininde verilicek olması çok güzel bir uygulama diye düşünüyorum inşallah hayırlı olur ülkemiz için.
Liseye geçmiş çocukların bile sağlıklı bir seçim yapabilmeleri mümkün değilken ,küçücük çocukların bu seçimi sağlıklı bir biçimde yapabileceğini nasıl düşünüyorsunuz?
6 yaşından küçük çocukların belli şeyleri algılama ve muhakeme yetenekleri henüz tam olarak gelişmemiştir.40 dakikalık derslerde nasıl konsantrasyon sağlamayı düşünüyorlar,büyük çocukların bile konsantrasyon süresi 20-25 dakika iken.
Kuran derslerine gelince; bu ülkenin %99 u müslüman değil . Alevisi var, dinsizi var , hıristiyanı , yezidisi varoğlu var. Herkes kuran bilmek ve öğrenmek zorunda mı? Yani pek hayırlı olacağa benzemiyor.Hayırlı olsa bu eğitim sistemini ısrarla savunan ve öneren, AKP li milletvekili Ali Boğa önce kendi torununu imam hatibe yollardı Fransız mektebine değil.
Yani imam hatip ve din tabanlı eğitim, sömürülmek istenen parya sınıfı içindir.
nene-hatun
13.09.2012, 15:50
Seçme Değil Seçtirme Ortaokullarda ‘başarılı’ gözükmek isteyen okul müdürleri, kayıt sırasında öğrencileri Kuran-ı Kerim dersini seçmeye zorluyor. Bazı okullardaki idareciler ise “Kuran-ı Kerim dersi dışındaki seçmeli derslerin öğretmeni yok” diyerek yönlendirme yapıyor
Ortaokula kayıt yapmaya giden velilerin müdür ve müdür yardımcıları tarafından Kuranı Kerim derslerini seçmeye zorlandığı ortaya çıktı. Aydınlık’ın ulaştığı bilgiye göre Kuranı Kerim derslerinin en çok tercih edildiği okullarda okul müdürleri başarılı sayılacak.
Yeni sistemle birlikte 10 yaşa inen ortaokul kayıtlarında müdür ve müdür yardımcıları velilere “Zaten düz okula gidiyor. Bir de Kuran öğrensin. Ne zararı var” diyerek öğrencileri bu dersi seçmeye zorluyor. Okul müdürlerinin sözleri çoğu veli tarafından ‘emir’ olarak algılanıyor.
‘Kayıt parası tedirginliği’
Aydınlık’a konuşan Denizli’de görevli bir öğretmen “Müdür ve müdür yardımcıları çocukların Kuran’ı Kerim dersini seçmesi için iman gücüyle çalışıyor. Kayıt parası istenecek tedirginliğiyle gelen veli ‘peki öyleyse’ deyip dersi seçiyor” diye konuştu.
Aydınlık.com
nene-hatun
26.09.2012, 10:55
AKP'nin yeni eğitim sisteminde büyük skandal! Zorla imam hatip lisesine kayıt
İstanbul Sultangazi ilçesinde, puanı yetmediği için Anadolu ya da meslek liselerine yerleşemeyen 100’e yakın öğrenci, bilgileri dışında imam hatip liselerine yerleştirildi. Çoğu Alevi veliler, çocuklarının istekleri dışında ‘zorla’ imam hatip liselerine kaydedildiğini belirterek, “Dilekçe verdik, hakkımızı arayacağız” dediler.
YENİ eğitim sistemi protestolarının dünkü, adresi İstanbul Sultangazi ilçesi oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan 100’e yakın veli hem 4+4+4’ü hem çocuklarının istekleri dışında imam hatip lisesine kaydedilmesini protesto etti. Ellerinde ‘Gerici eğitim istemiyoruz’ dövizleri taşıyan veliler, çeşitli sloganlar attı. Oğlu Aytaç Batmaz’ın, istekleri dışında imam hatip lisesine kaydedildiğini belirten Sevda Batmaz şunları söyledi:
İmam hatipte ne işimiz var
“Oğlum puanı düşük olduğu için anadolu ya da meslek lisesine yerleşemedi. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı açıkta kalan öğrenciler için tercih formu dağıttı. Biz Gazi Ticaret Meslek Lisesi ile Sultangazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni tercih ettik. Ama Sultangazi Erkek İmam Hatip Lisesi’ne yerleştirildiğini öğrendik. Okullar açılmadan önce de 8 meslek lisesinden red cevabı aldık. Oğlum imam hatip lisesinde okumak istemiyor. Biz Zaten Aleviyiz. Bunları gözardı ederek, herkesi imam hatip lisesinde okumaya zorunlu tutuyorlar. Hakkımızı arayacağız.”
36 yaşındaki Seher Ay da, 14 yaşındaki oğlu Onur’un zorla imam hatip lisesine yerleştirildiğini, ancak burada okumak istemediğini söyledi. Ay şöyle konuştu: “Oğlum puanı çok düşük olduğu için hiçbir okula yerleşemedi. Bize verilen formda meslek lisesini tercih ettiğimiz halde zoraki olarak imam hatip lisesine yerleştirildik. Aldığımız cevap ‘Hiçbirinde yer yok’ oldu. Oğlum imam hatip lisesine gitmek istemiyor, her gün ağlıyor. Ayrıca biz Aleviyiz. Bunu nasıl yok sayabiliyorlar. Böyle yerleştirmeler yapılırken bize hangi mezhepten olduğumuzun sorulması gerekmiyor mu?”
Songül Gülveren adlı veli ise 14 yaşındaki kızı Duygu Gülveren’in, kendi istekleri dışında Sultangazi İmam Hatip Lisesi’ne kaydedildiğini ifade ederek şunları söyledi: “Kızım Sultangazi İmam Hatip Lisesi’ne yerleştirildi. Tercih formunda 3 meslek lisesini seçmiştik halbuki. Aleviyiz, imam hatip lisesinde bizim ne işimiz var. İtiraz dilekçesi vererek hakkımızı arayacağız.”
35 yaşındaki Saadet Budak ise, “Çocuğumun puanı düşüktü açıkta kaldık. Meslek lisesini istiyoruz ama zorla imam hatip’e yazdırıldık. Ayrıca okul evimize çok uzakta. Alevi değilim ama imam hatip lisesinde okumasını istemiyorum. Çocuğum da istemiyor. Çocuklarımızın gelecekleriyle oynuyorlar.”
İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise şunları söyledi: “Kayıt komisyonu hiçbir yere yerleşemeyen çocukları yönlendirme yaparken birkaçını İmam Hatip’lere de yönlendirmiş. Onlardan şimdi dilekçe alınıyor. Bu okulları istemeyenler başka okullara yönlendirilecek. İstasnai durumlar olmuş. Velilerin taleplerine göre başka yere göndereceğiz. ”
İlçede 3 bine yakın öğrenci açıkta kaldı
SULTANGAZİ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasına asılı 70’e yakın listede, Anadolu ya da meslek liselerine yerleşemeyip, açıkta kalan öğrencilerin isimlerinin yer aldığı görüldü. Listelerden anlaşıldığı kadarıyla ilçede 3 bine yakın öğrenci puanı düşük olduğu için açıkta kaldı. Bu listedeki öğrencilerin çoğunun kendi istekleri dışında imam hatip lisesine kaydedildiği öğrenildi. (Hürriyet)
Alibaba58
26.09.2012, 16:21
Türkiyem uyurken, 15 dakikada ülkenin egemenlik haklarını ipotek altına alan ne kanunlar çıktı.. Kimsenin ruhu duymadı. Bu sistemin ne için getirildiği belli. Ama her konunun halka sorulmasıyla olumlu sonuçlar elde edilmeyeceği de belli. Özellikle anayasa referandumundan sonra. Hele hele de Sivas'tan bu oylama da %76 oy çıktığını düşünürsek. . Bir çok bölgede yapılan eylemlerle ,bir çok yer okullarını imam hatip olmaktan kurtardı. Sonuç olarak mücadele eden kazanıyor Bir çok imam hatip okulunun boş kaldığı bilinen bir şey. İstemeyen, imam hatibe çocuğunu yollamaz .Asıl tehlike bu değil. İş imam hatiple bitmiyor anlayacağınız.
Çok haklısınız referandum olsa yine onlara evet çıkar. Umarım yeni seçimlerde mezardaki ölüler oy kullanmaz yine. :mad:
İzmir'de bir öğretmenimiz öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürüldü.
Zorunlu eğitimin kötülüğü.Okumak istemeyen adamı zorla okulda tutmak kadar saçma bir şey olamaz.Öğrenciyi el üstü eden,öğretmeninin yerin dibine sokan bir sistem..Yarım adım sonra bu olayalr çok daha artacak maalesef..
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.