PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sevgi Bayrağını Halk Getiriyor

Kibrisli
17.05.2012, 20:59
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Yetmiş küsür yıldır yapılan "Sevgi Bayrağı" geleneğinin iptali ve Sivas'a gelmemesi üzerine, Sivas'taki bazı sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek "Sevgi Bayrağı"nı Sivas'ta yaşatmak için çaba harcamaya başladılar.

2 Haftalık uğraşının üzerine toplam 200 Metrekarelik bir bayrak ve iki dev Atatürk Portresi yaptırıldı. 19 Mayıs Günü resmi törenlerin kısıtlanmasına ve "Sevgi Bayrağı"nın iptaline rağmen ve "Bu ülkenin sonu hayra doğru gidiyor. Bu ülkenin çocuklarına yaşta yağmurda işkence yapan 19 mayıs şekilciliğinden kurtulup 19 mayıs gerçekçiliğine doğru yol alması bunu gösteriyor. Yani bu milletin ayağına vurulan prangalar bir bir çözülüyor vesselam. Sivas gençliğinin de bu yönde hareket etmiş olmasından dolayı yürekten tebrik ediyorum. Sivaslıma da bu yakışır." diyenlere inat halk Bayrağa ve Atatürk'e sevgisini kendisi gösterecek.

Etkinlik ismi olarak "Atatürk'e Sevgi ve Saygı Yürüyüşü" seçilirken Valiliğin İnönü Bulvarına yürüyüş için izin vermemesi dikkat çekti.19 Mayıs saat 15.00' da Ethem Bey parkında başlayacak olan yürüyüş Cumhuriyet Meydanında yapılacak Basın Açıklaması gençliğe hitabe okunacak ve temsili 19 Mayıs meşalesi yakılmasıyla son bulacak.

ÖnceVatan_58
17.05.2012, 22:36
Son zamanlarda bu tür etkinlikleri basitleştirme, sindirmeye yönelik çabalar olsada Atatürk gençliği ve halk buna izin vermez. Gerçekten hoş görüntüler Sivas gençlerini ve katılımcıları kutluyorum.

Arif Coşkun
18.05.2012, 16:30
Çok manidar güzel bir karar almışlar. Tebrikler Sivaslı gençlere. Katılanlara teşekkürler.

amazon10
18.05.2012, 17:10
helal olsun valla.
bazılarına da bunlar cevap olmuştur heralde.

Alibaba58
18.05.2012, 18:16
Helal olsun Sivas gençliğine. Atasına ve bayrağına saygılı olan herkesi gönülden kutluyorum. Kimse Atamızın bize bıraktığı emanetleri unutturamaz.

LaEdri
18.05.2012, 18:46
E ne güzel işte..Gönüllüler gidiyor,kutlamasını zaten yapıyor.Sorun yok!

Cley
19.05.2012, 11:19
Devlet zoruyla öğretmen ve öğrencilerin götürülmesi saçmaydı. Gönüllü kişiler istedikleri gibi ve daha coşkulu kutlayabilirler.

Kibrisli
19.05.2012, 13:59
Sevgili Laedri ve Cley gardaşım, isteyen de istediği gibi kutlayamıyor. Meşaleye izin yok, İnönü Bulvarına izin yok, Atatürk Heykeline Çelenk koyulmasına izin yok. Yasak yasak yasak... Ben artık resmi törenlerin kaldırılması ile kalındığı düşüncesinde değilim. Bayağı bayram kutlamak yasaklanıyor...

mansur58
19.05.2012, 14:27
Sevgili Laedri ve Cley gardaşım, isteyen de istediği gibi kutlayamıyor. Meşaleye izin yok, İnönü Bulvarına izin yok, Atatürk Heykeline Çelenk koyulmasına izin yok. Yasak yasak yasak... Ben artık resmi törenlerin kaldırılması ile kalındığı düşüncesinde değilim. Bayağı bayram kutlamak yasaklanıyor...

Sayın Kıbrıslı sizin istediğiniz manada bayramlar bir bir yasaklanacak. Ama halkın istediği gibi özgün bir şekilde çağdaş dünyaya uygun kutlanacak. Sizin bayram anlayışınız eski komünist demir perde ülkelerinde yapılıyordu birde geri kalmış üçüncü dünya ülkelerinde. Üçüncü dünya ülkelrinde bile bu tarzdan kutlamlar kalktı. Ama ne yazıkki sadece Türkiye de kalmıştı artık onun da yavaş yavaş ruhuna fatiha okunmaya başlandı. Ne diyelim toprağı bol olsun.

Yani sular eski yatağına geri dönüyor. Olması gerekende budur. Zorlama hiç bir kültürel devrim tarihte tutmamıştır tutamayacaktır da. Tarih bunların dramatik sonlarıyla doludur.

NECMEDDİN ÖZBEK
19.05.2012, 14:27
sevgili cley sevgi bayrağı yürüyüşünün en ön saflarında herkesten daha coşkulu yürüyordun gördüm seni yürekten kutluyorum.

Kibrisli
19.05.2012, 14:33
Sayın Kıbrıslı sizin istediğiniz manada bayramlar bir bir yasaklanacak. Ama halkın istediği gibi özgün bir şekilde çağdaş dünyaya uygun kutlanacak. Sizin bayram anlayışınız eski komünist demir perde ülkelerinde yapılıyordu birde geri kalmış üçüncü dünya ülkelerinde. Üçüncü dünya ülkelrinde bile bu tarzdan kutlamlar kalktı. Ama ne yazıkki sadece Türkiye de kalmıştı artık onun da yavaş yavaş ruhuna fatiha okunmaya başlandı. Ne diyelim toprağı bol olsun.

Yani sular eski yatağına geri dönüyor. Olması gerekende budur. Zorlama hiç bir kültürel devrim tarihte tutmamıştır tutamayacaktır da. Tarih bunların dramatik sonlarıyla doludur.

Benim bahsettiğim bu değil, benim bahsettiğim resmi tören değil, bazı dernekler ve partiler Atatürk heykeline çiçek ve çelenk koymak istiyorlar, resmi bir tören değil ve Vilayet izin vermiyor... Bundan bahsediyorum, nasıl halk istediği gibi kutlamış oluyor. Sivil Toplum Kuruluşları halk topluluklarının temel direği değil mi? Ve halk Atatürk heykeline çelenk koymak istiyor, çiçek koymak istiyor resmi kurumlar izin vermiyor... ??? Buyurun demokratik bir açıklamasını yapın...

mansur58
19.05.2012, 14:43
Benim bahsettiğim bu değil, benim bahsettiğim resmi tören değil, bazı dernekler ve partiler Atatürk heykeline çiçek ve çelenk koymak istiyorlar, resmi bir tören değil ve Vilayet izin vermiyor... Bundan bahsediyorum, nasıl halk istediği gibi kutlamış oluyor. Sivil Toplum Kuruluşları halk topluluklarının temel direği değil mi? Ve halk Atatürk heykeline çelenk koymak istiyor, çiçek koymak istiyor resmi kurumlar izin vermiyor... ??? Buyurun demokratik bir açıklamasını yapın...

Atatürk sevmenin yolu onun heykeli önüne çelenk koymakla mı oluyor Sayın Kıbrıslı.

Bizim inancımızda çiçek ölülere bir fayda vermez.

Bu uygulama da çağ dışı bir uygulamadır. Saddamlı yılların Irakını Hafız Esatlı yılların Suriyesinin desbot anlayışını hatırlatıyor.

Ölülerimiz için yapılacak şey bellidir. Ruhuna fatiha ve dualar okunur gönderilir.

Salim58
19.05.2012, 15:12
CHP ÇELENGİNE İZİN YOK

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde 19 Mayıs Bayramı Gönüloğlu Mahallesi Gürsel Sokak'ta kutlandı. Kutlamalar kapsamında 1500 metre kızlar koşu ve 3 bin metre erkekler koşusu düzenlendi. 1500 metre koşan kız öğrencilerinden bazıları baygınlık geçirdi. Kutlamada görev alan ambulansın 3 bin metre koşusunu takip etmesi nedeniyle baygınlık geçiren öğrencileri öğretmenleri kendi araçlarıyla hastaneye götürdü. İlçede kutlamalar kapsamında anıta sadece Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Başkanlığı çelengi konuldu. Bu sırada CHP İlçe Teşkilatı yöneticileri de çelenk getirdi. Polislerin yaptığı uyarı nedeni ile CHP çelenginin anıta konulmasına izin verilmedi. Çelengi geri götüren CHP İlçe Başkanı Hüseyin Çorlu, bu yıl 19 Mayıs ile ilgili düzenlemeleri protesto için çelenk bırakmak istediklerini ama bunun da engellendiğini söyledi.

DİVRİĞİ'DE ALTERNATİF KUTLAMA

Divriği İlçesi'nde de CHP ve İşçi Partisi tarafından alternatif kutlama yapıldı. Divriği Belediye Başkanı CHP'li Hakan Gök, CHP İlçe Başkanı Hüsamettin Kırkayak ve İşçi Partisi İlçe Başkanı Sayit Şahbaz öncülüğünde bir grup Divriği Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyup saygı duruşunda bulunmak ve İstiklal Marşı okumak üzere yürüyüşe geçti.

Anıt önüne kadar gelen Başkan Gök ve beraberindeki grup burada polis tarafından durduruldu. Emniyet Müdürü Ahmet Şaşmaz tarafından kendilerine genelge hatırlatılıp izin verilmeyeceği bildirilince Belediye Başkanı Gök ve 2 parti başkanı çelenk yerine Türk bayrağı ile Atatürk Anıtı'na gidip saygı duruşunda bulunmak istedi. Bu izin alındıktan sonra topluca İstiklal Marşı okundu.

Arif Coşkun
19.05.2012, 17:49
Evet demokrasi gerçektende burada "işine gelince bineceksin işine gelmeyince iniceksin" le çok güzel örtüşmüş. Ben bu özel ve anlamı büyük günde Atatürk Anıtına çelenk koymak yada çiçek koyup saygı duruşunda bulunmak istiyorum bunu hangi mantık hangi kafa ne maksatla hangi düşünceyle yasaklayabilirki? Demokrasi demeokrasi çığırtkanlı yapacaksınız sonrada böyle bir yasak getireceksiniz, ben bunda art niyet ben bunda samimiyetsizlik var derim.

Cley
19.05.2012, 19:58
Sivastaki yürüyüsün bir kısmına ben de katıldım. Katılım beklediğimden azdı. Genelde yaşlı kisilerdi. Genç katılımcı fazla yok gibiydi.
Gönüllüler istedikleri gibi ve daha coşkulu kutlarlar demiştim ama emniyet buna engel oldu. Mevlana caddesinden meydana gelindiğinde polislerle pazarlık başladı. Sonra oradan ayrıldım ben. Pazarlığı kim kazandı bilmiyorum.
Bir de şu dikkatimi çekti. Hükümet meydanını hicbir bayramda bu kadar bomboş bayraksız görmemistim. Direkler arasına asılan bayraklar cok güzel bir görüntü oluyordu. Bu sene bundan da mahrum bırakılmış insanlar.

ÖnceVatan_58
19.05.2012, 21:36
İster öğrenci olsun ister öğretmen 19 Mayısa katılmak bir ayrıcalık bir onur bir gurur olarak görülmeli. 19 Mayıs'ın özünü bilmeyen, anımsamayan, benimsemeyen böyle aksini düşünebilir. Burada maksat öğretmen, öğrenciyi düşünmek değil ben başka niyetler görüyorum. Öğretmenini düşünen onların sorunlarını düşünür ek iş yapmasına fırsat vermez, öğrencisini düşünen parasız eşit eğitim olsun diyen öğrenicisini hapse tıkmaz.

Devlet zoru olamaz, devlet bugün gençleride zorunlu askere alıyor, bırakalımmı isteyen askerliğini yapsın istemeyen yapmasın böyle bir seçenek olurmu?

Atatürk öğrencilere, öğretmenlere Cumhuriyeti kurmuş miras bırakmış onlarda senede bir bir gün bir zahmet bir günlerini 19 Mayıs törenleri için ayırsınlar bir yerleri eskilmez..!

LaEdri
19.05.2012, 22:06
İster öğrenci olsun ister öğretmen 19 Mayısa katılmak bir ayrıcalık bir onur bir gurur olarak görülmeli. 19 Mayıs'ın özünü bilmeyen, anımsamayan, benimsemeyen böyle aksini düşünebilir. Burada maksat öğretmen, öğrenciyi düşünmek değil ben başka niyetler görüyorum. Öğretmenini düşünen onların sorunlarını düşünür ek iş yapmasına fırsat vermez, öğrencisini düşünen parasız eşit eğitim olsun diyen öğrenicisini hapse tıkmaz.

Devlet zoru olamaz, devlet bugün gençleride zorunlu askere alıyor, bırakalımmı isteyen askerliğini yapsın istemeyen yapmasın böyle bir seçenek olurmu?

Atatürk öğrencilere, öğretmenlere Cumhuriyeti kurmuş miras bırakmış onlarda senede bir bir gün bir zahmet bir günlerini 19 Mayıs törenleri için ayırsınlar bir yerleri eskilmez..!

"Törenelere öğrenci götürülecek" dendiğinde en Cumhuriyetçi en Atatürkçü arkadaşların ne kadar gönüllü(!) olduğunu çok iyi biliyorum,biliyoruz.
Ben Atatürkçü değilim.Ama bu törenlere 2 yılda 2 defa öğrenci götürdüm.Ben törenelrde iken en koyu Atatürkçü arkadaşalrın hiçbiri yoktu.Demem o ki,insanalrın ne kadar Atatürkçü,Cumhuriyetçi,vatanse ver olduğunu törenlere katılıp katılmasıyla ölçemezsiniz.Şekilciliği bırakın artık.Biz bu şekilçilikten bıktık,çok çektik.

Kibrisli
19.05.2012, 22:57
Atatürk sevmenin yolu onun heykeli önüne çelenk koymakla mı oluyor Sayın Kıbrıslı.

Bizim inancımızda çiçek ölülere bir fayda vermez.

Bu uygulama da çağ dışı bir uygulamadır. Saddamlı yılların Irakını Hafız Esatlı yılların Suriyesinin desbot anlayışını hatırlatıyor.

Ölülerimiz için yapılacak şey bellidir. Ruhuna fatiha ve dualar okunur gönderilir.

İşte burada ayrışıyoruz. Demokrasi burada devreye girer. Çiçek koymak isteyenler belki hristiyan belki ateist ne biliyorsun? Sana ne yani ayrıca bana ne de? Daha doğrusu kime ne? Mülki amirlikler bunun kararını verme hakkını nereden buluyor? Sana göre çağ dışıdır başkasına göre değildir... Kimisi çiçek koyarak sevgisini belli eder kimisi Fatiha okur kimisi de benim gibi hem Fatiha okur hem çiçek koyar buna devlet ne karışır kardeşim? Ona mı kalmış sevgimi nasıl göstereceğimin kararını vermek. Ben Çelenk koymak isteyeceğim valilik de bana izin vermeyecek ne gerek var gerginliğe böyle bir şey için, halkla polisi karşı karşıya getiriyorlar...Yazık değil mi?

Kibrisli
19.05.2012, 23:08
Sivastaki yürüyüsün bir kısmına ben de katıldım. Katılım beklediğimden azdı. Genelde yaşlı kisilerdi. Genç katılımcı fazla yok gibiydi.
Gönüllüler istedikleri gibi ve daha coşkulu kutlarlar demiştim ama emniyet buna engel oldu. Mevlana caddesinden meydana gelindiğinde polislerle pazarlık başladı. Sonra oradan ayrıldım ben. Pazarlığı kim kazandı bilmiyorum.
Bir de şu dikkatimi çekti. Hükümet meydanını hicbir bayramda bu kadar bomboş bayraksız görmemistim. Direkler arasına asılan bayraklar cok güzel bir görüntü oluyordu. Bu sene bundan da mahrum bırakılmış insanlar.

Tebrik ediyorum kardeşim birlikte olmayı umud ederdim ama olamadı... Sivas'ta çeşitli parti gençlik kolları Samsun - Ankara ve İstanbul'da olduğu için genç kesim yoktu yürüyüşte ama bizimkiler gibi anne babalar onların yerine geldi. Cumhuriyet Meydanına izin verilmiş olmasına rağmen Meydana alınmamış kortej sonra bir yanlış anlama olduğu (!) anlaşılmış ama burada geçen yarım saatte bir bölüm yaşlı kimseler gruptan ayrılmak zorunda kalmış. Asıl olay Güneş Eczanesi önünde bir tek trafik polisi yüzünden yaşanmış. Kortej geçerken trafiği durduması gereken bir memur araçlara geç izni verince küçük bir kaza atlatılmış ve şoförlerle yürüyenler karşı karşıya gelmiş.Ancak genel olarak düzenleyiciler memnunlar, daha güzellerini ve büyüklerini yapacaklarını tahmin ediyorlar çok organize olamadılar kanımca bin kişinin üzerinde insan toplanırdı eğer daha iyi bir iletişim olsaydı ancak bu kadar kısa zamanda o bayrakların bile yapılması yeterlidir...

Tekrar tebrik eder alnından öperim sevgili kardeşim...

Kibrisli
19.05.2012, 23:11
"Törenelere öğrenci götürülecek" dendiğinde en Cumhuriyetçi en Atatürkçü arkadaşların ne kadar gönüllü(!) olduğunu çok iyi biliyorum,biliyoruz.
Ben Atatürkçü değilim.Ama bu törenlere 2 yılda 2 defa öğrenci götürdüm.Ben törenelrde iken en koyu Atatürkçü arkadaşalrın hiçbiri yoktu.Demem o ki,insanalrın ne kadar Atatürkçü,Cumhuriyetçi,vatanse ver olduğunu törenlere katılıp katılmasıyla ölçemezsiniz.Şekilciliği bırakın artık.Biz bu şekilçilikten bıktık,çok çektik.

Resmi törenlerin ne olursa olsun iptal edilmesi bence yanlıştır. Yap resmi törenleri yine, gönüllü öğrenciler gönüllü hocalarla katılsın, bakalım nasıl olacak. Ama resmi törenler yapılacak. Resmi törenler şekilcilik değil halkın milli duygularını diri tutan etkinliklerdir...

mansur58
19.05.2012, 23:45
İşte burada ayrışıyoruz. Demokrasi burada devreye girer. Çiçek koymak isteyenler belki hristiyan belki ateist ne biliyorsun? Sana ne yani ayrıca bana ne de? Daha doğrusu kime ne? Mülki amirlikler bunun kararını verme hakkını nereden buluyor? Sana göre çağ dışıdır başkasına göre değildir... Kimisi çiçek koyarak sevgisini belli eder kimisi Fatiha okur kimisi de benim gibi hem Fatiha okur hem çiçek koyar buna devlet ne karışır kardeşim? Ona mı kalmış sevgimi nasıl göstereceğimin kararını vermek. Ben Çelenk koymak isteyeceğim valilik de bana izin vermeyecek ne gerek var gerginliğe böyle bir şey için, halkla polisi karşı karşıya getiriyorlar...Yazık değil mi?

Sayın kıbrıslı siz yıllardır bu millete zoraki törenleri ce çelenkleri dayatırken hiç demokrasiyi hatırladınız mı acaba ?

Milleti serbest bırakın bakalım sizden başka bu törenlere katılan olacakmı.
Bu hükumet böyle istiyor ve böyle yapıyor. Yanlış yapıyorsa seçimler yaklaştı ve bunun siyasi hesabını seçimlerde verir. Ama nedense hükumetin oyları hiç düşmedi bilakis yukarı doğru tırmanmaya devam ediyor.

LaEdri
19.05.2012, 23:56
Resmi törenlerin ne olursa olsun iptal edilmesi bence yanlıştır. Yap resmi törenleri yine, gönüllü öğrenciler gönüllü hocalarla katılsın, bakalım nasıl olacak. Ama resmi törenler yapılacak. Resmi törenler şekilcilik değil halkın milli duygularını diri tutan etkinliklerdir...

Benim için farketmez..
Gönüllüler kutlasın,uğraşsın,kareografi yapsın.
Beni için Cumhuriyet ve vatan sevgisi kriteri bu törenler ve bu törenlere katılım değildir.Katılan için kesin vatansever demem,katılmayan için hain demem.

ÖnceVatan_58
20.05.2012, 00:22

Şunu bir anlayabilseniz keşke, Yapılan tören ne töreni? Ne için yapılıyor bu tören? Neyi amaçlıyor?
Bir ulusun yeniden doğuşu be kardeşim. Bir ulusun yeniden varoluşunun başlangıçı bunu yıldönümlerle kutlanması neden bu kadar zorunuza gidiyor anlamakta zorluk çekiyorum. Elbetteki zorla güzellik olmaz, elbetteki içten yürekten gelerek yapılan şeyler daha güzeldir, her kurumun belli kuralları vardır bugün develtin okullarında okuyorsak, devletin nimetlerinden faydalanıyorsak vatan için gösteride yapılır can bile feda edilir.
Ne şekli ne cemali be kardeşim bırakın bu işleri, Bir dünya lideri tüm Dünyanın büyüklüğünü kabul ettiği bin yılda bir böyle bir lider doğar dediği bu ülkenin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü unutturmak fikirleriyle hesaplaşmaktan başka birşey değildir bu. Ne yaparsa yapsınlar ellerinden geleni arkalarına koymasınlar bu büyük insanı Mustafa Kemal'i unutturamazlar..!

mansur58
20.05.2012, 02:06
90 yıldır bir kural oturmamış hala tartışılıyorsa; darbelerle, zoraki ikılaplarla bir kültür yok edilip bir kültür var edilemiyor demektir. Bir asırdır bu milleti tarihinden, geleneğinden, dininden, imanından koparmaya çalışıp deli gömleği giydirenler ve hala bunda israr edenler şapkalarını önlerine koyup bir kez daha bir kez daha düşünmeleri lazım.

Bandırma vapuruyla padişahtan gizlice kaçıp Samsuna çıkma yalanı da deşifre oldu. Tarihi kaynaklardan anladık ki Mustafa Kemal'i bizzat en güvendiği adam olarak Padişah seçip görevlendirerek Anadoluya yollamış. Sonrası malum.

Padişah vahdettin Fransa'da yokluk içerisinde öldüğünde; ölüm haberi Atatürk'e ulaştığında odasına kapanıp ağladığını yine tarihi kaynaklar söylüyor.

Düzmece bir inkilap tarihiyle bu milleti yıllardır kandırmaya uğraştılar ama inanmış gibi görünülse de kimse inanmadı.

Tarihe yalan söylettirenler utansın.

Kibrisli
20.05.2012, 07:20
Sayın kıbrıslı siz yıllardır bu millete zoraki törenleri ce çelenkleri dayatırken hiç demokrasiyi hatırladınız mı acaba ?

Milleti serbest bırakın bakalım sizden başka bu törenlere katılan olacakmı.
Bu hükumet böyle istiyor ve böyle yapıyor. Yanlış yapıyorsa seçimler yaklaştı ve bunun siyasi hesabını seçimlerde verir. Ama nedense hükumetin oyları hiç düşmedi bilakis yukarı doğru tırmanmaya devam ediyor.
Konu sapmasın diye altta yazdiginiz Bandırma vapuru,padisah konusuna ya da din iman konusuna girmeyecegim. Kime zorla celenk koydurulmus gecmiste,resmi kurumlar dısında halka,partilere,Stk lara celenk koyma saygı durusuna katılma zorunlulugu mu varmıs?Bu ülkenin vekilleri gitmedi o törenlere nasıl bir zorlama var anlamadım burada.ama benim burada söyledigim sivil irade celenk koyacagım diyor ve izin verilmiyor.istiklal marsinin okutulmadigini,dün istiklal marsi okuyan dsplilerin darp edildigini biliyor musunuz?Bu yazdiklarimin hangisinde demokrasi var. Haaa bunun yaninda velevki gecmiste Stk ve partilere celenk koyma zorunlulugu vardı diyelim siz basbakanin kindar gencligi misiniz ki kissasa kissas yapıyorsunuz? Hemde halka zorla celenk cicek koydurulmamasina ragmen.

LaEdri
20.05.2012, 12:00
Şunu bir anlayabilseniz keşke, Yapılan tören ne töreni? Ne için yapılıyor bu tören? Neyi amaçlıyor?
Bir ulusun yeniden doğuşu be kardeşim. Bir ulusun yeniden varoluşunun başlangıçı bunu yıldönümlerle kutlanması neden bu kadar zorunuza gidiyor anlamakta zorluk çekiyorum. Elbetteki zorla güzellik olmaz, elbetteki içten yürekten gelerek yapılan şeyler daha güzeldir, her kurumun belli kuralları vardır bugün develtin okullarında okuyorsak, devletin nimetlerinden faydalanıyorsak vatan için gösteride yapılır can bile feda edilir.
Ne şekli ne cemali be kardeşim bırakın bu işleri, Bir dünya lideri tüm Dünyanın büyüklüğünü kabul ettiği bin yılda bir böyle bir lider doğar dediği bu ülkenin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü unutturmak fikirleriyle hesaplaşmaktan başka birşey değildir bu. Ne yaparsa yapsınlar ellerinden geleni arkalarına koymasınlar bu büyük insanı Mustafa Kemal'i unutturamazlar..!

Yazdıklarımı okuyorsun değil mi?:)
Benim için statalrda tuhaf kıyafetler içinde kareografiler yapmak,yürüyüş yapmak bayramı kutlamak değildir.Erkek ve kızlarımızı o kıyafetler içinde Avrupai danslar yaptırınca mı ruhları şad oluyor ataların? Hadise'nin İngilizce şarkıları eşliğinde mi ruhlarına fatiha okuyoruz?Ben bayramı bu şekilde kutlarsam ataalrıma sövmüş gibi hissediyorum.Böyle hissetmeyenler buyursun kutlasın.

Kibrisli
20.05.2012, 13:37
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Yürüyüşün videolu haberi...

mansur58
20.05.2012, 13:53
Konu sapmasın diye altta yazdiginiz Bandırma vapuru,padisah konusuna ya da din iman konusuna girmeyecegim. Kime zorla celenk koydurulmus gecmiste,resmi kurumlar dısında halka,partilere,Stk lara celenk koyma saygı durusuna katılma zorunlulugu mu varmıs?Bu ülkenin vekilleri gitmedi o törenlere nasıl bir zorlama var anlamadım burada.ama benim burada söyledigim sivil irade celenk koyacagım diyor ve izin verilmiyor.istiklal marsinin okutulmadigini,dün istiklal marsi okuyan dsplilerin darp edildigini biliyor musunuz?Bu yazdiklarimin hangisinde demokrasi var. Haaa bunun yaninda velevki gecmiste Stk ve partilere celenk koyma zorunlulugu vardı diyelim siz basbakanin kindar gencligi misiniz ki kissasa kissas yapıyorsunuz? Hemde halka zorla celenk cicek koydurulmamasina ragmen.

Siz demokratik hak demiştinizde ben de ona binaen yazmıştım. Bu demokrasi nasıl demokrasiyse yıllardır çoğonluğun yanından bile geçmedi. Şimdi demokrasi halka ulaşmaya başladı. Ve olması gerekenler de yavaş yavaş oluyor.

Sılam_58
20.05.2012, 16:40
Baskıcı, zorlayıcı, yasaklayıcı demokrasi olmaz. Yıllardan beri demokrasi aşığı olup ve onu ele geçirincede tanımamazlık yaparak bir bakıma kendileriyle çelişkiye düşüp gerçek yüzlerini ortaya çıkarmış oluyorlar. Tamam demokrasi herşey serbest demek değildir ancak, Bu ülkenin kurucusu Cumhuriyetin mimarı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü vatandaş böyle anlamı büyük bir günde sevgi, saygı göstermeyipte ne zaman gösterecek? Hangi mantık hangi demokrasi bunu yasaklar?