PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SAYGIYLA ANIYORUZ...

Alibaba58
18.05.2012, 19:32
Bugün, Kardelenlerin Annesi Prof.Dr.Türkan Saylan'ın 3. Ölüm Yıldönümü...
Cehaletin Karanlığını Yenmeye, Anadolu'dan Cüzzamı Silmeye, Yeni Kardelenlerin Hayat Bulmasını Sağlamaya Ömrünü Adayan Atatürk'ün Kızını Sevgiyle Anıyoruz...

hicre58
18.05.2012, 19:46
öldü gitti, ergenekon sanıklarından dı.

Alibaba58
18.05.2012, 20:07
O Atatürk'ün gelecek nesillerde görmek istediği Türk kadınıydı. Onu saygı ve sevgiyle anıyoruz ve aydınlık düşüncesinin sonuna kadar arkasındayız. Değerini bilmeyenler utansın...

mansur58
18.05.2012, 20:41
Bana göre kendisini aydın görüp aydınlıktan korkanlardandı. Böyle olduğunu bilmenin utanılacak bir yönü yoktur.

Adınlıktan korkan aydınlar gurubu sadece bizim ülkemizdedir.

Hem de Sivaslılar sitesi taziye ve anma sitesimi oldu acaba ?

Alibaba58
18.05.2012, 21:07
Türkan Saylan'ın hayatını kitaplarda okuyan veya dizisi vardı izleyen bilir. O insanlığa hizmet etmek için evliliğinden bile vazgeçmiş ve çocuklarını bile ihmal etmiştir. Tek amacı insanlığa hizmetti. Böyle bir insan nasıl sevilmez?

Kibrisli
18.05.2012, 21:11
öldü gitti, ergenekon sanıklarından dı.

Sanıktı sadece sanık...

ÖnceVatan_58
18.05.2012, 22:12
1996'da İstanbul Üniversitesi kendisine “Atatürk İlke ve Devrimleri” ödülünü vermiştir.
İngiltere dermatologlarının derneği olan Dowling Kulübü (1978) ve "Kuzey Amerika Klinik Dermatoloji Derneği" (1996) tarafından onur üyesi seçilmiştir. Bugüne kadar çok sayıda ödüle layık görülmüştür.
“Atatürk İlke ve Devrimleri Ödülü” İstanbul Üniversitesi (1996),
“Ülkemizde Yılın Kadını Ödülü” (1990),
“Melvin Jones Ödülü” (1991),
“Atatürkçü Düşünceye Hizmet Ödülü” İncirli Lions (1996),
“Kuvayi Milliye Ödülü” Haliç Rotary (1997),
“Fahrettin Kerim Gökay Ödülü” Türk Lions Vakfı (1997),
“Türkiye Ziraatçiler Birliği Dayanışma Ödülü” (1998),
“75. Yıl Ödülü” Türk Kadınlar Birliği Şişli Şb. (1998),
“Uğur Mumcu – Muammer Aksoy Ödülü” ADD İstanbul Şubesi (1999),
“Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi Onur” Ödülü” (2000),
İtalya “Foyer des Artistes Kurumu Ödülü” (2001),
Cüzzamlı Hastalara verdiği uzun süreli hizmet ve getirdiği bakış açısı nedeniyle “Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği 2001 Yılı Ödülü”,
“Atatürk Ödülü” Amerika / Atatürk Topluluğu (2001),
“Sanat Kurumu Onur Ödülü” (2002),
“Atatürk / Çağdaşlık Ödülü” Dünya Atatürkçü Kuruluşları (10 Kasım 2003),
“Üstün Hizmet Ödülü” Yıldız Teknik Üniversitesi (2004),
Eğitime yaptığı katkılar nedeniyle “Eğitim Ödülü” TED Koleji,
“Kendinden once hizmet” ilkesine örnek davranışı nedeniyle “100. Yıl Mesleki Başarı Ödülü” Rotary Kulübü,
“İnsan Hakları Ödülü” İzmir Karşıyaka Belediyesi (2004),
“Türkiye’nin En İyi Eğitimcisi” Ödülü - Tempo Dergisi (2004),
Kültür Üniversitesi’nin İstanbul genelindeki üniversitelerin öğrenci ve öğretim üyeleri arasında yaptığı anket sonucunda “Yılın En Yürekli Kadını Ödülü” (2004) ,
“Puduhepa Ödülü” - Adana Kütür Sanat Derneği (2005),
“Meslek Hizmetleri Ödülü” Ankara Emek Rotary Kulübü (Ekim 2005),
“Toplumsal Barış Ödülü” Barış Radyo,
“İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülü”
SODEV Sosyal Demokrasi Vakfı (2005),
“İyi Kalpli Ol Ödülü” Türk Kalp Vakfı (2006),
“Yılın Başarılı İş Kadınları Ödülü” Dünya Gazetesi (2006),
“ÇEK Eğitim Ödülü”, Çağdaş Eğitim Kooperatifi (2006),
Vehbi Koç Ödülü (2009).

Bu kadar ödül almış bir kişi için herzaman sevgi ve saygı duyarım.
Beğenmeyenlerin acaba hangi ödülleri var? :)
Türkan Saylan bu ülkenin cevheridir. Değerini bilmeyen nankörler utansın diyelim tabiki utanacak yüzleri varsa. Birkez daha sevgi ve saygıyla anıyorum.

titizyiğido
18.05.2012, 23:39
TÜRKAN SAYLAN:Çağdaş yaşamı destekleme vakfının kurucusu.....................
ANNESİ:Lili Mina Raiman.........
DEDESİ:Raber Ragma...........
TÜRKAN SAYLANDAN SEÇMELER..................
''ÇOCUKLARIMIZ NAMAZ KILMAK YERİNE BALE YAPSIN''..........
''TÜRKLER BAŞKALARININ YAPTIKLARINI YAKIP YIKAN BİR MİLLETTTİR''........
''BU ÜLKEDE HRİSTİYANLIĞI NASIL YAYABİLİRİZ??KÜRDİSTANIN TEMELLERİNİ NASIL ATABİLİRİZ''.................. ....
''ATATÜRK İSMİNİ KULLANIRSAK BUNU DAHA RAHAT YAPABİLİRİZ!!HEM PARA TOPLAR HEM DESTEK ALIRIZ,KAMPANYALAR DÜZENLER,TÜRKLRDEN TOPLADIĞIMIZ PARALARLA KÜRTLERİ DAHA BİLİNÇLİ HALE GETİRİRİZ,CAHİL İNSANLARLA KÜRDİSTANI KURAMAYIZ''............
''HRİSTİYANLIĞI BU ŞEKİLDE YAYMAMIZDA DAHA MÜMKÜN''.........

Evet o misyonerlik faaliyetlerinin türkiye ayağıydı........
Bende kendisini bu şekilde anıyorum...............

Kibrisli
19.05.2012, 09:07
Türkan Saylan yasadigi dönemde hakkında ortaya atılan bu iddialarin cogu icin ceşitli gazete ve internet sitesine dava acmis.tazminat kazanmis ve bu tazminatlarla 300ün üzerinde cocugu okutmustur.ÇYDD bu davaları emsal göstererek bu yalan haberleri yapanlar ve yayinlayanlar hakkinda dava acmakta kazanilan paraylada cocuk okutmakta. Hacı olmus,yüzlerce insani hacca göndermis,milyona yakin cocuk okutmus ve ölmüş birisi hakkinda hala bu yalanlari söylüyorsunuz ya,ben nikah sekeri yerine CYDDye yardim yaptigim icin onur duydum simdi iyice.Seni tanidigim icin cok mutluyum Türkan,Allah rahmet eylesin demek yerine hala arkandan yalanlari ile ölüne bile tükürenlere inat,Allah Rahmet Eylesin

NECMEDDİN ÖZBEK
19.05.2012, 09:30
1996'da İstanbul Üniversitesi kendisine “Atatürk İlke ve Devrimleri” ödülünü vermiştir.
İngiltere dermatologlarının derneği olan Dowling Kulübü (1978) ve "Kuzey Amerika Klinik Dermatoloji Derneği" (1996) tarafından onur üyesi seçilmiştir. Bugüne kadar çok sayıda ödüle layık görülmüştür.
“Atatürk İlke ve Devrimleri Ödülü” İstanbul Üniversitesi (1996),
“Ülkemizde Yılın Kadını Ödülü” (1990),
“Melvin Jones Ödülü” (1991),
“Atatürkçü Düşünceye Hizmet Ödülü” İncirli Lions (1996),
“Kuvayi Milliye Ödülü” Haliç Rotary (1997),
“Fahrettin Kerim Gökay Ödülü” Türk Lions Vakfı (1997),
“Türkiye Ziraatçiler Birliği Dayanışma Ödülü” (1998),
“75. Yıl Ödülü” Türk Kadınlar Birliği Şişli Şb. (1998),
“Uğur Mumcu – Muammer Aksoy Ödülü” ADD İstanbul Şubesi (1999),
“Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi Onur” Ödülü” (2000),
İtalya “Foyer des Artistes Kurumu Ödülü” (2001),
Cüzzamlı Hastalara verdiği uzun süreli hizmet ve getirdiği bakış açısı nedeniyle “Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği 2001 Yılı Ödülü”,
“Atatürk Ödülü” Amerika / Atatürk Topluluğu (2001),
“Sanat Kurumu Onur Ödülü” (2002),
“Atatürk / Çağdaşlık Ödülü” Dünya Atatürkçü Kuruluşları (10 Kasım 2003),
“Üstün Hizmet Ödülü” Yıldız Teknik Üniversitesi (2004),
Eğitime yaptığı katkılar nedeniyle “Eğitim Ödülü” TED Koleji,
“Kendinden once hizmet” ilkesine örnek davranışı nedeniyle “100. Yıl Mesleki Başarı Ödülü” Rotary Kulübü,
“İnsan Hakları Ödülü” İzmir Karşıyaka Belediyesi (2004),
“Türkiye’nin En İyi Eğitimcisi” Ödülü - Tempo Dergisi (2004),
Kültür Üniversitesi’nin İstanbul genelindeki üniversitelerin öğrenci ve öğretim üyeleri arasında yaptığı anket sonucunda “Yılın En Yürekli Kadını Ödülü” (2004) ,
“Puduhepa Ödülü” - Adana Kütür Sanat Derneği (2005),
“Meslek Hizmetleri Ödülü” Ankara Emek Rotary Kulübü (Ekim 2005),
“Toplumsal Barış Ödülü” Barış Radyo,
“İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülü”
SODEV Sosyal Demokrasi Vakfı (2005),
“İyi Kalpli Ol Ödülü” Türk Kalp Vakfı (2006),
“Yılın Başarılı İş Kadınları Ödülü” Dünya Gazetesi (2006),
“ÇEK Eğitim Ödülü”, Çağdaş Eğitim Kooperatifi (2006),
Vehbi Koç Ödülü (2009).

Bu kadar ödül almış bir kişi için herzaman sevgi ve saygı duyarım.
Beğenmeyenlerin acaba hangi ödülleri var? :)
Türkan Saylan bu ülkenin cevheridir. Değerini bilmeyen nankörler utansın diyelim tabiki utanacak yüzleri varsa. Birkez daha sevgi ve saygıyla anıyorum.

bütün mal varlığını türk halkına hizmet edilmesi için bağışlayan bu değerli bilim kadınına bir ödülde bu halk vermeli bence ruhu şad olsun sayın türkan saylanın

Cley
19.05.2012, 11:06
Allah'ın rahmeti çoktur. Allah rahmet eylesin.

Arif Coşkun
19.05.2012, 12:02
İnsanlık için yapılan iyilikler niteliği niceliği her ne olursa olsun Allah razı olsun. Kendini insanlık için, iyilik için adayan bir şahıstı.
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun..!

hicre58
19.05.2012, 14:07
"Cennet o kadar kolay değil, cehennem de lüzumsuz değil."

Kibrisli
19.05.2012, 14:14
"Cennet o kadar kolay değil, cehennem de lüzumsuz değil."

Çok doğru... Herkes için de geçerli.

mansur58
19.05.2012, 14:17
Türkan Saylan yasadigi dönemde hakkında ortaya atılan bu iddialarin cogu icin ceşitli gazete ve internet sitesine dava acmis.tazminat kazanmis ve bu tazminatlarla 300ün üzerinde cocugu okutmustur.ÇYDD bu davaları emsal göstererek bu yalan haberleri yapanlar ve yayinlayanlar hakkinda dava acmakta kazanilan paraylada cocuk okutmakta. Hacı olmus,yüzlerce insani hacca göndermis,milyona yakin cocuk okutmus ve ölmüş birisi hakkinda hala bu yalanlari söylüyorsunuz ya,ben nikah sekeri yerine CYDDye yardim yaptigim icin onur duydum simdi iyice.Seni tanidigim icin cok mutluyum Türkan,Allah rahmet eylesin demek yerine hala arkandan yalanlari ile ölüne bile tükürenlere inat,Allah Rahmet Eylesin

Syın Kıbrıslı ÇYDD kendi başına sorunlu bir kuruluştur. Derin ilişkierde Ergenokoncular, balyozcular vel hasıl darbeciler ÇYDD aracılığı ile ne mitingler düzenledi ne yürüyüşler yaptılar hepsi de hafızalarda çok taze. Onun için toprağı bol olsun ama Türkan saylanı rahmetle anamıyoruz.

Kibrisli
19.05.2012, 14:28
Syın Kıbrıslı ÇYDD kendi başına sorunlu bir kuruluştur. Derin ilişkierde Ergenokoncular, balyozcular vel hasıl darbeciler ÇYDD aracılığı ile ne mitingler düzenledi ne yürüyüşler yaptılar hepsi de hafızalarda çok taze. Onun için toprağı bol olsun ama Türkan saylanı rahmetle anamıyoruz.

Bu peşin hükümü nereden bulduğunuzu anlamıyorum işte... Her seferinde aynı yere geliyoruz, Demokrasi demokrasi diyorsunuz, demokrasinin en büyük koruyucusu hukuku boşa sayıyorsunuz, Demokrasinin ilk ve en önemli kuralı olan Suçu ispatlanana kadar suçsuzdur sözünü yok sayıyorsunuz. Sanık diyorum sanık, siz de aynısını söylüyorsunuz. Merak ediyorum acaba iddianameyi okudunuz mu? Ya da sahte delillerden haberiniz var mı? Okuyup bu peşin hüküme varıyorsanız dahi kabul edilemez çünkü hakim değilsiniz. Ben bir peşin hükümde bulunmuyorum ki bahsettiğiniz mitinglerin bazılarının düzenleme kurulunda olmama rağmen, en yakın dostlarım sanık olmalarına rağmen suçsuzlar demiyorum sizler ki bize darbeci demokrasi karşıtı demenize rağmen peşin hükümde bulunuyorsunuz... Sizinkisi tam da Erdoğan'ın dediği Tramvay çeşidi demokrasi işinize geldiğinde binip işinize geldiğinde iniyor yaftalıyorsunuz...

Siyahnur
19.05.2012, 14:31
Sevmiyordum, görüslerine zerrece katilmam.Ama Türkan Saylan'i batil olan davasinda yasina ve agir hastaligina ragmen samimi ve o kadar gayret göstermesini takdir ediyordum.

Dün twitter da bir taraf yerin dibine gecirirken , malum taraf yüceltiyor du.Garip...

mansur58
19.05.2012, 14:35
Bu peşin hükümü nereden bulduğunuzu anlamıyorum işte... Her seferinde aynı yere geliyoruz, Demokrasi demokrasi diyorsunuz, demokrasinin en büyük koruyucusu hukuku boşa sayıyorsunuz, Demokrasinin ilk ve en önemli kuralı olan Suçu ispatlanana kadar suçsuzdur sözünü yok sayıyorsunuz. Sanık diyorum sanık, siz de aynısını söylüyorsunuz. Merak ediyorum acaba iddianameyi okudunuz mu? Ya da sahte delillerden haberiniz var mı? Okuyup bu peşin hüküme varıyorsanız dahi kabul edilemez çünkü hakim değilsiniz. Ben bir peşin hükümde bulunmuyorum ki bahsettiğiniz mitinglerin bazılarının düzenleme kurulunda olmama rağmen, en yakın dostlarım sanık olmalarına rağmen suçsuzlar demiyorum sizler ki bize darbeci demokrasi karşıtı demenize rağmen peşin hükümde bulunuyorsunuz... Sizinkisi tam da Erdoğan'ın dediği Tramvay çeşidi demokrasi işinize geldiğinde binip işinize geldiğinde iniyor yaftalıyorsunuz...

Türkan saylanı suçlu ilan etmedi sanık dedim. Suçsuz da olabilir ama darbecilerin yanında gözükmesi kabul edilemez.

Ayrıca darbeden yargılanan darbecilerin idianamelerini okudum. Size uyduruk gelen tarafını anlıyamadım.

ÖnceVatan_58
19.05.2012, 21:46

Geleneklerinde var sanıyorum, biri bir yalan haber iftira atar, diğeri alır gerçek habermiş gibi yayınlar sonra kendi yalanına kendide inanır. Ve yargısız infaz başlar, hakimde savcıda kendileridir. Hükmünü verir,yargılar suçlu ilan eder ve artık o toplum nezdinde suçludur. Bunun kısaca adı "Yargısız infaz"dır Sayın Kıbrıslı artık iyi tanıyor biliyoruz.

NECMEDDİN ÖZBEK
20.05.2012, 11:28
Allah'ın rahmeti çoktur. Allah rahmet eylesin.

İnsan olmanın bir gereğide ebediyete intikal edenlerin ardından sevgili cley gibi rahmet okumak yalan,desise ve iftiraya baş vurmamamaktır.çünkü seytan bile o kişi hakkındaki tüm kötü emellerinden vaz geçmiştir.

mansur58
20.05.2012, 14:12
Kur'an geçmişteki iyi insanlardan da bahseder kötü insanlardan da. Onlar da ölüler Necmettin abi.

NECMEDDİN ÖZBEK
20.05.2012, 14:54
doğru söylüyorsun sevgili mansur58 kur'an iyilerdende kötülerdende bahseder ama bunların yargılanmasını cezalandırılmasını yada ödüllendirilmesini kullara bırakmaz. benisadr kabilesinden büyük bir alim olan bersisanın nasıl cennete bir adım kalmışken cehennemin dibini boyladığı gibi çölde ALLAH diye tepeden yuvarlanarak ibadet ettiğini sanan bir garibin cennetle mücdelendiğinide kur'an değil ama müştehitler ve ülema bizlere nakleder.çünkü ameller niyetlere göredir kimin nasıl bir niyet taşıdığını ALLAH'tan başka kimsede bilmez.