PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Seçim 14 Haziran'da

Sivaslilar.Net
02.06.2012, 08:08
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Cumhuriyet Üniversitesi'nde Rektörlük seçimi heyecanı yaşanıyor. 14 Haziran'da gerçekleştirilecek rektörlük seçiminde 6 aday yarışacak. YÖK tarafından sayıları 3'e indirilecek adaylar arasından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 1 ismi rektör olarak atayacak.

Cumhuriyet Üniversitesi'nde rektörlük seçimlerinin tarihi netleşti. 14 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimler öncesinde, rektör adayları çalışmalarını hızlandırdı.
Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü için mevcut rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş yeniden aday olurken, Prof. Dr. Alim Yıldız, Prof. Dr. Mehmet Çimen, Prof. Dr. Ömer Cevit, Prof. Dr. Fahrettin Göze, Prof. Dr. Işık Yılmaz ve Prof. Dr. Faruk Kocacık da adaylıklarını açıklayan isimler arasında yerini aldı.
6 ADAYIN İSMİ YÖK'E BİLDİRİLECEK
Rektörlük seçimi için Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) 6 adayın ismi gidecek. Bu sayıyı tamamlamak için şuan ki tabloya göre mevcut adaylardan birinin bir başka rektör adayı adına adaylıktan ekilmesi bekleniyor.
Rektörlük seçimi için gerçekleştirilecek birinci toplantıda öğretim üyelerinin en az yarısının hazır bulunması gerekecek. Çoğunluk sağlanamadığı takdirde toplantı 48 saat ertelenecek ve çoğunluk aranmaksızın seçime geçilecek. Bu toplantıda en çok oy alan altı kişi aday olarak seçilmiş olacak.
6 Aday'ın ismi daha sonra YÖK'e sunulacak. YÖK, yapacağı değerlendirmenin ardından aday sayısını 3'e indirerek üniversiteyi nasıl yöneteceklerine dair bilgi almak için adayları Ankara'ya çağıracak.
YÖK'ün belirlediği 3 isim daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunacak. Gül, 3 aday arasından istediğini Rektör olarak atayacak.

Sivas'ın Sesi

Arif Coşkun
03.06.2012, 10:04
İşi ehline vermek gerekir. Umarım işinin görevinin bilincinde olan biri seçilir daha güzel oluşumlara imza atar.

KAOS
08.06.2012, 11:01
Boş seçim.
Oy verecek biri olarak aslında kendimi enayi gibi hissediyorum. Bu nedenle geçen seçimde boş oy vermiştim, bu sene de büyük ihtimalle boş oy vereceğim (ya da belki Nihat Doğan felan yazarım protesto etmek için)

Ben ne oy verirsem vereyim yıllardır ilk sıra adayı atanmıyor,
Yasaya bak: "Biz adaylar arasından 6 aday belirleyecekmişiz, YÖK istediği üç kişiyi seçip cumhurbaşkanına gönderecekmiş, cumhurbaşkanıda istediği birini atayacakmış" Sanki onlarca aday çıkıyor da. Onlar istediği birini seçsinler diye biz burada birbirimizle didişeceğiz, rezalet.

İş o kadar çığırından çıktı ki, adaylardan biri şehirdeki billboard lara ilan vermiş. Sanki belediye başkanı seçimi, oyu şehir halkı verecek. Yıllardır zaten b*ku çıkmıştı bu işin...

amazon10
08.06.2012, 11:41
ben Prof. Dr. Işık Yılmaz 'ın kazanmasını istiyorum.

Cley
08.06.2012, 13:19
Bence de yapılacak olan formaliteden öteye gidemez. Şu an bile bellidir kimin rektör olacağı.

Kibrisli
09.06.2012, 00:13
Faruk Kocacık 1 çıktı Sezer atamadı, 2 Çıktı Gül atamadı bence en çok hak eden isim, Tıpçı olmamasına rağmen bu kadar oy alması ne kadar sevildiğini gösteriyor, her iki C.başkanı tarafından da atanmaması birisinin adamı olmadığını gösteriyor...

Kibrisli
01.07.2012, 22:34
Faruk Kocacık yine 1. çıktı bakalım ne olacak? :) Bu kez hakkını alabilecek mi?

KAOS
02.07.2012, 13:26
YÖK listeyi değiştirerek
İlyas Dökmetaş
Faruk Kocacık
Ömer Cevit
sırası ile Cumhurbaşkanına gönderdi..

Kibrisli
02.07.2012, 13:39
YÖK listeyi değiştirerek
İlyas Dökmetaş
Faruk Kocacık
Ömer Cevit
sırası ile Cumhurbaşkanına gönderdi..

Anlaşıldı Tamam :mad:

onur_0581991
02.07.2012, 15:20
Öğrenciye zulmeden bir adamı hala neden birinci sıraya alırlarki anlamam illaki birilerine yalakalıkmı yapmak gerekirmiş rektör olmak için?

KAOS
02.07.2012, 16:54
Öğrenciye zulmeden bir adamı hala neden birinci sıraya alırlarki anlamam illaki birilerine yalakalıkmı yapmak gerekirmiş rektör olmak için?

Valla bize sorma.

Geçen seçimde neden birinci sıradaki atanmadı da ikinci sıradaki atandı tartışmasında
Bize aynen şu şekilde salya akıtanlara sor:
"Sezer yaparken iyiydi de Gül yapınca mı kötü? Etme bulma dünyası!!!"
Al işte aynı zihniyet..

Diyoruz işte:
"demokrasi herkese lazım, hukuk herkese lazım, iki gün sonra devran döner, keser döner, sap döner" diye ama ne yapalım, yurt dışından gazel okuyanlara anlatamıyoruz..

Kibrisli
06.07.2012, 21:50
Abdullah Gül beni sasırttı ve Kocacık'ı atadı.hayırlı ugurlu olsun.universite yeniden atilima gececektir:)

LaEdri
06.07.2012, 23:36
Üniversite için hayırlı olsun..Faruk Kocacık'ı çok tanımıyorum ama mevcut rektörün gitmesi güzel..

Kibrisli
07.07.2012, 10:32
Yugoslavya’nın (şimdiki Makedonya) Ohrid kasabasında doğdum. Köken olarak Konya Karaman’dan Balkanlara göç eden bir aileden geliyorum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Ankara’da tamamladım. 1969 yılında girdiğim Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi, Sosyal Çalışma Bölümü’nü 1974 yılında Yüksek Lisans derecesi ile bitirdim. Altı ay Ankara’da Sosyal Sigortalar Kurumu’nda görev yaptıktan sonra, Mart 1975’te 18 aylık askerlik görevime başladım. Askerlik görevimin bitiminde (27 Ekim 1976 tarihinde) yeni kurulmuş olup, faaliyete geçmemiş olan ve idari birimleri Ankara’da bulunan Cumhuriyet Üniversitesi’nde, Fen-Edebiyat Fakültesi Asistanı olarak göreve başladım. Aynı zamanda kurucu üniversite olduğu için Hacettepe Üniversitesi’nde Mezuniyet Sonrası Eğitim Fakültesi’nde doktora öğrencisi olarak doktora çalışmalarına başladım. Çanakkale’nin Biga ilçesinde yerli ve göçmen köyleri ile ilgili uygulamalı çalışmalarımı ve bu köylerle ilgili İstanbul Başbakanlık Arşivi’nde belgesel çalışmalarımı tamamlayarak bu fakülteden 12 Şubat 1979 tarihinde doktora derecesi (Sosyoloji) elde ettim. 1980 yılı başlarında da İngiliz Hükümeti’nin bursunu kazanarak “The British Council” aracılığı ile Londra’da “The Public Record Office” de araştırmalarda bulundum. Yurt dışından döndükten sonra Hacettepe Üniversitesi’nde, Cumhuriyet Üniversitesi’nin bir elemanı olarak bir süre görev yaptım.

Cumhuriyet Üniversitesi’nin faaliyete başlaması ile birlikte 1982 yılında Sivas’ta Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nde göreve başladım. 1982 yılı sonlarında Cumhuriyet Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Genel Sosyoloji ve Metodoloji Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçentliğe atandım. 1982-1985 yılları arasında üç yıl süreyle C.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevini yerine getirdim.

11.11.1987 tarihinde Genel Sosyoloji ve Metodoloji alanında Doçentlik unvanı elde ettim. Bunu takiben C.Ü. Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Başkanlığı ile aynı Fakültenin Dekan Yardımcılığı görevlerine atandım ve bu görevleri 4,5 yıl sürdürdüm.

07.01.1993 tarihinde Genel Sosyoloji ve Metodoloji Anabilim Dalı’nda Profesör unvanı elde ettim. 05.05.1993 tarihinde C.Ü. Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı’na atandım. Aynı göreve ikinci kez 06.05.1996’da tekrar atandım. C.Ü. Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanlığı’nı 7 yıl sürdürdüm. Sosyoloji Derneği’nin kurucu üyesiyim. Evli ve bir çocuk babasıyım. Bildiğim yabancı dil İngilizcedir.

LaEdri
07.07.2012, 11:41
Seçim sonuçlarının galip gelmesi güzel işte..:)

yiğidoyuzbiz
08.07.2012, 01:28
cumhuriyet üniversitesinde okumadığım için kimin nasıl olduğu hakkında pek bilgim yok
Ancak bir husus var :bu üniversite bir çok üniversiteden önce açılmış buna şu an okumakta olduğum uludağ üniversitesi dahil
Kıyaslama yaptığım zaman sivasta binalar fazla dökümanlar iyi olduğuna dair duyumlar alıyorum
Ama bu dokümanları aletleri kullanabilecek öğretim üyesi ve çalışma yönünden çok fakir türkiyedeki üniversiteler arasında yapılan bir çalışmada sivasta öğretim üyesi başına düşen akademik çalışma sayısı 1in altında
Bu rakam sonradan açılan üniversitelerin de altında
Eski rektör de bina inşaatına önem veriyordu sanırım ve sonunda değişti
Faruk Kocacık beye şimdiden başarılar diliyorum
Cumhuriyet üniversitesini hak ettiği yerde görmek en büyük dileğimiz
Bir dönem Siyasi olaylarla anılan üniversitemizin başarılarıyla anılmasını görmek en büyük dileğimiz

vicente58
09.07.2012, 10:17
ilyas dökmetaş'la binaydı, altyapıydı işleri tamamlandı.Bu hoca da akademik olarak,yayın olarak, öğretim üyesi sayısını arttırırsa üniverste bir yerlere gelir inşallah.