PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yıldız Dağı Kayak Merkezi Projesi'nin ihalesi yapıldı.


YILDIZDAĞ
08.06.2012, 16:47
Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi Çevre Düzeni Planı, Nazım ve Uygulama İmar Planı Hizmet Alım İşinin ihalesi Yapıldı
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] g
Sivas Turizmini canlandıracak önemli konuların başında gelen Yıldız Dağı Kayak Merkezi Projesi'nin ihalesi yapıldı.

Yıldız Dağı'nın Sivas kış turizmine katkı sağlayacak bir merkez haline dönüştürülmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi Çevre Düzeni Planı, Nazım ve Uygulama İmar Planı Hizmet Alım İşinin ihalesini 23.05.2012 tarihinde yaptı.

Dev projenin imar planı ihalesine iki firma katılırken, ekonomik açıdan en uygun teklifi sunan Barlas İmar Planlama Müşavirlik Limitet Şirketi ihaleyi kazanan firma oldu.

İşin bitirilmesi için yükleniciye yer teslim tarihinden itibaren 90 takvim günü süre verilirken, sözleşme süreci tamamlanarak yükleniciye yer teslimi yapıldı.



KONTROLLÜĞÜNÜ İL ÖZEL İDARE YAPACAK.

Kontrollük hizmetleri Sivas İl Özel İdaresi tarafından yürütülecek bu önemli çalışma için ilgili firma yeşil alan gibi temel alanlar haricinde elektrik, su, kanalizasyon ve haberleşme gibi önemli ihtiyaçların nasıl ve ne şekilde yapılacağını planlayacak. İmar planının hazırlanmasının ardından proje Kültür ve Turizm Bakanlığına sunulacak olup, turizm planlama çalışmalarına başlanacak.


2 bin 552 metre yükselliğinde olan Yıldız Dağı için yapılacak çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölge, her yaştan, her gruptan ve her disiplinden kayak sporu yapmak isteyen sporcuların ve turistlerin ihtiyacına cevap verebilecektir. Aynı anda Yıldız Dağı 3 bin kişinin kayak yapabileceği ve alanda ulusal-uluslararası düzeyde her çeşit kayak etkinlikleri ve müsabakaların yapılabileceği bir konuma gelecektir.

Kaynak:[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Haber:[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

vicente58
08.06.2012, 19:52
Çok güzel bir haber. inşallah en kısa sürede çalışmalar başlar da Sivas kış turizmi konusunda önemli bir mekana kavuşmuş, ismini bu anlamda heryere duyurabilmiş olur. Bu çalışmalarda biraz geniş düşünse yöneticiler iyi olur. Daha işin başındayken kapasite olarak, tesislerin kurulacağı yerler ile ilgili olarak doğru kararlar almalılar. Teleferik,telesiyej gibi tesislerin nerelere kurulacağı da önemli tabi.