PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yıldız Dağında Yine Kızak Kayılacak


YILDIZDAĞ
21.09.2012, 16:44
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] f8.jpg
Yıllardır, konuşulup konuşulup unutulan Yıldız Dağı’nın kış turizmine kazandırılması, yine bir başka bahara kaldı. Gönderilen para, azıcık kamulaştırmaya bile yetmezken, büyük bir adımın ne zaman atılacağı merak ediliyor. Erciyes Dağı’na, büyük yatırımlar yapılıp, Kış Olimpiyatları için hazır hale getirilirken, Sivas ise Yıldız Dağı’nı ancak ve ancak kızak kaymaya hazırlıyor.

Sahipsizliği zaman zaman insanları bunaltan ve neredeyse kader haline gelen kalıtsal gelişememe sorunu hala varlığını devam ettiriyor. Yıldız Dağı’nın, kış turizmine kazandırılması, yirmi yılı aşkın bir zamandır konuşulmasına rağmen bir adım atılmazken, diğer illerde böyle bir dağın olmadığı olsa, Sivas’tan iyi değerlendirip, kış turizmine kazandırılabileceği ifade ediliyor.
Sivas’ın efsane Valisi Hasan Canpolat, zamanında direkt olarak ele alınan ve bu yönde önemli adımla atılmasına rağmen, Hasan Canpolat’ın şehirden ayrılması ile akamete uğradığı vurgulanıyor.
Sivas Yıldız Dağı gibi bir hazineyi değerlendiremezken, ticaret ve açıkgözlülükle öne çıkan Kayseri, Erciyes Dağı için kolları sıvamakla kalmayıp önemli adımlar attığı biliniyor.
Kış Olimpiyatları için dünya ölçeğinde tanıtım atağına kalkan Kayseri, Erciyes için büyük paralar harcarken, Sivas’ın ise eski düzen yavaşlıkla yol alması şaşkınlık oluşturuyor.
Sivas’ın, kışları için çığ tehlikesi olmayan dağların başında gelen Yıldız Dağı, mükemmel bir spor alanı için değerlendirilmesi icap ederken, bunun yapılmaması anlaşılamıyor.
Sivas’ın seçilmişlerinin burası ile ilgili ivedi bir hamle içinde olmayıp, adeta unutmakla günlerin geçirildiği vurgulanırken, Yıldız Dağı’nın ne zaman kış turizmi için kullanılacağı merak ediliyor.
Sivas’ın önceliklerinin ne olması gerektiği bir türlü belirlenemezken, bu önceliklerin sıraya konularak bir ar-ge düşüncesi etrafında ufuk bilincinin yaşam bulması gereği dile getiriliyor.
Sivas’ın hükümette ve muhalefette temsilcilerinin, Sivas’ın önceliklerinin gün yüzüne çıkması hususunda bir adımlar silsilesi içinde olmadıkları ifade edilmekle birlikte, gelecek vizyonu belirlemede de sıkıntıların var olduğu yorumları yapılıyor.
Bütün bu handikaplara rağmen Yıldız Dağı’nın bir oldubittiye bırakılmasına mahal verilmemesi gerektiğini dile getiren Sivaslılar, biran önce bu yönde adımlar atılarak Kış sporlarına hazır hale getirilmenin uğraşının verilmesi gerektiğini belirtiyorlar.


[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

_DuMaN_58
21.09.2012, 18:26
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Kayseri Kış Turizmi için yatırım yapılıyor, bizi(SİVASı) önemseyen mi var..

58MUAMMER58
21.09.2012, 21:32
kış turizmi için yıldız dağına yatırım yapılmadığından bahsediliyor doğrudur böyle bir önemli yatırımı sivaslılar yapacak değil neticede ülkeyi yöneten bi zihniyet var sivasda onun yalakalığını yapan ne idüğü bellisiz bi millet var o zihniyetin bir bakanı var eski devsolcu koyu kominist içi chpli dışı akpli azılı sivas düşmanı bu zihniyet ve bu sivas düşmanı turizm bakanı kar olmayan erzuruma saman destelerinin üzerine taşıma tırlarla kar yığıp kış olimpiyatları yaptırdı maaliyeti 350 400 milyon € aynı zihniyet trabzona gençlik olimpiyatı yaptırmak için dünyanın yatırımını yaptı 500 milyon € den bahsediliyor aynı ayrımcılığı stadyum konusunda ve diğer konulardada görebiliriz sorun sivasda değil sivaslılarda hiç değil dağın zaten hiç suçu yok mesele iktidardaki zihniyetin sivasa verdiği önem [önemsizlik]bu işlere ön ayak olacak olan destek verecek olan kültür ve turizm bakanının asli siyasi görüşünün buna müsade etmemesi asıl görevi turizm ve kültür olması gereken bu şahıs başbakanın sivas belediyesine gönderdiği 10 trilyonu isteyen işi gücü bırakıp sivasa utanç müzesi yaptırma derdinde olan bu ülkede eşkiyalara mezar yeri veren ancaaak türk ve islam dünyası için çok önemli bir şahsiyete merhum muhsin beye 2 metre toprağı vermemek için imza atmayan kişiden yıldız dağına 1 çivi çakılmasını kimse beklemesin sorumlu kişilerde kesinlikle ne belediye başkanıdır nede milletvekilleridir vekillerimiz emir kulu başbakanın 1 işareti ile vekil olurlar 1 işareti ile a.k.p içinde çaycı bile olamazlar sivasın ciğerleri sökülürken sesini çıkaramayanlar 33 bin kişilik staDI 25 bine düşürülürken sesini çıkartamayanlar tüm sivası satsan 55 milyon etmez diyen bu zihniyet ve yandaşları yalakaları gavur parası ile 5 cent etmez bu bakan ve iktidarın sivasa karşı tutumu değişmediği müddetçe biz daha çooook başka şehirlere özenir kıskanır vede boş hayellere kapılırız inşallah yanılırımda sivas güzel bir tesise kavuşur bende ozaman emeği geçenlere teşekkür eder özür dilerim

kuzu_58
22.09.2012, 09:04
sayın ismet yılmazın facesine bir bakın söylemeye utanıyorum yalakadan geçilmiyor
daha dün temayül yoklamasında yüzüne bakmayan insanlar bunu sivasa kim gönderdi diyen insanlar afedersin kıç yalıyor
bir kişide çıkıp sayın bakanım sivasın şu sorunları var diyebilme cesaretini gösteremiyor
gösterenlerede özelden mesaj atıp sen kimsinki bunları bakana yazıyorsn diyorlar
ben bir sivas aşığı biri olarak şunu gözlemledim iktidar partili arkadaşların tek hedefi belediyeyi almak başka bir sivasla ilgili sorunları yok
açında rize,trabzon kanallarını izleyin tv,ye gelen vekillerini bakanlarını rezil ediyorlar şehre bakmıyorsunuz diye
bizde zara balıyla yalıyoruz bakalım ne olacak

kuzu_58
22.09.2012, 09:08
konuyu açan arkadaş birde ödenek konusuna değinmiş erciyes kayak tesislerine 50 trilyon hibe eden devlet yıldızdağına ne kadar hibe etti bileniniz varmı
hani nerde allayıp pullayıp areneya sürdüğünüz vekilleriniz bakanlarınız hepside bir malik ejder özdemir etmezler

YILDIZDAĞ
22.09.2012, 11:32
Yıldız Dağı için bakanlıktan 10 milyon TL'lik ödenek gönderildi ayrıca master planı için kullanılacak 2 milyon TL'lik ek ödenek gönderildiği duyuruldu bu güne kadar.
Yıldız Dağının master plan ihalesinin yapılmasının ardından ihaleyi kazanan İspanyol şirket Semsa çalışmalara başladığı duyuruldu ancak sonra anlaşıldı ki ihaleyi alan firma ortada yok ve bir şeyde yapılmadı bu süre zarfında.Ben geçen ay Yıldız'daydım gözle görüldüğü kadarıyla elektrik direkleri dağın yamaçlarında doğru yapılmış.Yıldız dağı halen yerinde duruyor ölmezde görürsek yapılır elbet bir gün ne diyelim... yerel seçim yaklaşıyor o günlerde iki tane dozer gönderirler olur biter...

Yıldız Dağı’nda yer teslimi yapıldı:[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

FİRMA KAÇTI, YENİ ŞARTNAME :[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]