PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : OKULLARDA KIYAFET SERBEST

amazon10
29.11.2012, 10:53
Yönetmelikte belirlenen sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbest olacak.
İmam Hatip'te okuyan veya seçmeli Kuran'ı Kerim dersi alan kız çocukları başlarını örtebilecek
Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak. Ancak, velilerin en az yüzde altmışının muvafakatiyle, MEB'e bağlı özel kurumlara ait okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde 4'üncü maddede yer alan sınırlamalara uyulmak kaydıyla, okul yönetimlerince okul kıyafeti belirlenebilecek
MEB öğrencilerin kılık kıyafetlerinin serbest olmasına ilişkin yönetmelik yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda, belirli koşullarda öğrencilerin kılık kıyafetlerinin serbest olmasına ilişkin yönetmelik yayımlandı. Yönetmeliğe göre, öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak.

Yine öğrencilerin tek tip eşofman veya spor kıyafeti giymeye zorlanamayacağı da vurgulandı.

19 Mayıs, 29 Ekim gibi günlerde veya buna benzer kutlamalarda ders içi ve ders dışı faaliyetlerde kullanılmak üzere veliye mali yük getirecek özel kıyafet aldırılamayacağı da kaydedildi.

İŞTE KILIK VE KIYAFET SINIRLAMALARI

Yönetmeliğe göre artık okullarda kılık kıyafet serbest ama belirli koşulları var.

* Yönetmeliğe göre öğrenciler, öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takılar takamayacak.

* İnsan sağlığını olumsuz etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler, yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemeyecek.

* Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyilmeyecek.

* Siyasi sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamayacak ve giysileri giyemeyecek.

* Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olacak. Öğrenciler makyaj yapmayacak, bıyık ve sakal bırakamayacak.

amazon10
29.11.2012, 11:27
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Haydi çocuklar!..;
madem kıyafet serbest,
ne giyeceğini kendin seç !

58MUAMMER58
29.11.2012, 12:46
1980 yıllarda lisede serbestti herkes istediği ceketi gömleği pantolonu gravatı giyerdi kot yasaktı ülkeye pankçılar girmiş moda başlatmıştı pantalonların ceplerine yıldız takılıyordu kızlar bere takıyordu üstünede yıldız takıyorlardı filan kenan paşa hepsini yasakladı neymiş komutan cheyi anımsatıyormuş bende bilmeden hava olsun diye takınca karokola çekilip sopa yedikten sonra aklımız başımıza geldi :mad:bence doğru kararda işin içinden nasıl çıkacaklar merak ediyorum kimi dar etek giyecek kimi bol kimi lacivert giyecek kimi turuncu yada beyaz hayırlısı olsun ayrıca kızların başı açık olacak deniliyor baldırını bacağını açana serbestlik var başını örtene serbestlik yok buda ayrı ayrımcılık konusu

amazon10
29.11.2012, 14:23
bence forma eşitliktir, böyle kalmalıydı.

LaEdri
29.11.2012, 15:39
İyi yönleri de var,kötü yönleri de..

amazon10
29.11.2012, 16:45
İyi yönleri de var,kötü yönleri de..

siz öğretmensiniz bildiğim kadarı ile. iyi yönü nedir sizce. kötü yönü nedir?

LaEdri
29.11.2012, 17:55
Öğrencilerin kendilerini daha rahat kıyafetler içinde bulmaları olumlu.İstedikleri renkte,istedikleri kıyafetleri giymeleri güzel..Çocuk bazen kirli üniformayla gelmek zorunda kalıyor.Serbest olsa kirlenen tişörtünü çıkarır yenisi giyer gelir.

Diğer yandan zengin fakir öğrenci ayrımı var.Biri hergün değişik kıyafetler,markalı kıyafetler giyerken diğeri giyemeyecek.Bu durum onları travmazitze edebilir.

Arif Coşkun
29.11.2012, 18:52
Tek kelimeyle saçmalamışlar. Okul denince farklılık olmalı. Hangi öğrencinin hangi okula gittiği üniformasıyla belli oluyor. Dolmuşta bile öğrenci indirimi için "üniformalı öğrenci" şartı getiriyor. Şimdi gezmeye gider gibi herkes değişik kıyafetlerle olacak şey mi?
Oldu olacak askerede el atsınlar ne gerek var herkes sivil giysilerlerde askerlik yapabilir. Bunların başka işi gücü yok böyle kafa karıştımaktan başka yaptıkları hiç birşey yok.
Şimdi biri giyecek 100-150 liralık gömlek yada kazak, biri giyicek 10-15 liralık gömlek, kazak. Nasıl ezilmesinki Allah akıl fikir versin ne diyelim. Bir şey yapacaksanız eğitim kalitesini artırın öğretmenleri daha iyi bir konuma getirin, ne ekerseniz onu biçersiniz.

Alibaba58
29.11.2012, 21:38
OKULLARDA KILIK KIYAFET SERBEST OLUYOR YANİ KISACASI

Bu uygulama okullarda yoksulluk manzaralarını ortaya çıkaracaktır.
Çocuklar arasında marka rekabeti başlayacak,
Bugün ne giyeceğim kaygısı ön plana çıkacaktır.
Eşitsizlik göze batacak, fakir çocuklar ezilecektir.

Eşitlikten yana olan herkes bu uygulamaya karşı çıkmalıdır!!!!!!!!!!!!!!!!

LaEdri
29.11.2012, 21:52
Zengin fakir ayrımı zaten üniformada da belli oluyor..Ayakkabıda,kabanında zaten belli oluyor..Biraz daha belli olacak...Özellikle ortaokulda çocuklarda arkadaşları gibi giyinememe sıkıntılarını yaşayacaklar..

H_Turan
29.11.2012, 22:25
yeni kılık kıyafet yasası Bence Yanlış karar Çünkü standart lazım okul giysilerinde yoksa her öğrencinin maddi durumu farklı bu da öğrenciler arasında ders dışında haksız rekabete üzücü olaylara neden olur Zaten disiplinide bozar.

sandalli
30.11.2012, 08:48
Türkiye´deki degisimi hayranlikla takip ediyorum. Okullarda üniforma sadece geri kalmis ülkelerde vardir. Okul kiyafetleri sadece okulda giyiliyor, okul sonrasi cocuklar normal kiyafetlerini giyiyor. Okulda giyilecek kiyafetler icin veliler eksta bir masrafa sokuluyorlar.
Kimisi markali, kimisi markasiz elbiseler giyecek bunu bilmeyen zaten yok. Bizim zamanimizda herkes ayni kiyafeti giyerdi ama biz kimin zengin, kimin yoksul oldugunu gayet iyi bilirdik. Ayakkabisindan, kantindeki harcamalarindan, hatta duruslarindan bile bellidir o cocuklar.
Ben cok yakinda basörtüsü, sac, sakal, biyik kisitlamasinin da kalkacagina inaniyorum.
Her yil okul kiyafeti almaya zorlanan velilere de gözünüz aydin demek istiyorum.
11 yasindaki ortaokul ögrencisinin kravat takmaya zorlanmasini kafam hic almamisti, nihayet dogruya dogru gidiyoruz.

Pusula_58
30.11.2012, 21:18
Okul bir eğitim bir disiplin ve hayata hazırlma kurumudur. Buda belli bir kural ve standartlık, giyim tarzı gerektirir. Kimin öğrenci kimin öğrenci olmadığı nasıl anlaşılacak. Anlındamı yazacak?
Veliler ünüforma almaktan kurtulmuşmuş bir yıl boyunca giyeceği üniformayı alamayan veliler hergün değişik giysi giymesi gereken giysileri nasıl alacak bu nasıl mantık anlayamadım? Uyuşturucu satanlar okul önlerinde daha rahat haraket edecektir, okula girp çıkmaları daha kolay olacaktır tek faydası budur.
Hiçte iyiye giden şey yok herşeyi birbirine karıştırdılar ülkemizde bazı şeyler iyiye gitmezken bu tür gereksiz şeylerle halkı oyalamak birşeyler yapıyormuş gibi görünmekten başka bir şey değil!
Üniforma nerelerine batmış nesi rahatsız etmişki böyle saçma sapan bir uygulama yapılıyor deli saçmasından başka birşey değildir. Bu karar hangi ilgili kurumların görüşleri alınarak alınmışır? Kesinlikle iptal edilmesi gereken bir karar! Umarım bu yanlıştan bir an evvel vazgeçilir.

sivaslıgenç
30.11.2012, 22:07
Zengin fakır ayrımı zaten olacak okullarda marka tutkusu olacak alan olacak alamayan olacak hadı bunların hepsini gecın , özellikle gelişmemeiş yerlerde bılhassa İstanbulda okul onlerınde satılacak uyusturucu vs. gibi şeyler bu serbestlik ile daha kolay satılma ımkanı bulacak cunku kım öğrencı kım değil bellı olmayacak.

sandalli
30.11.2012, 22:41
Okul bir eğitim bir disiplin ve hayata hazırlma kurumudur. Buda belli bir kural ve standartlık, giyim tarzı gerektirir. Kimin öğrenci kimin öğrenci olmadığı nasıl anlaşılacak. Anlındamı yazacak?
Veliler ünüforma almaktan kurtulmuşmuş bir yıl boyunca giyeceği üniformayı alamayan veliler hergün değişik giysi giymesi gereken giysileri nasıl alacak bu nasıl mantık anlayamadım? Uyuşturucu satanlar okul önlerinde daha rahat haraket edecektir, okula girp çıkmaları daha kolay olacaktır tek faydası budur.
Hiçte iyiye giden şey yok herşeyi birbirine karıştırdılar ülkemizde bazı şeyler iyiye gitmezken bu tür gereksiz şeylerle halkı oyalamak birşeyler yapıyormuş gibi görünmekten başka bir şey değil!
Üniforma nerelerine batmış nesi rahatsız etmişki böyle saçma sapan bir uygulama yapılıyor deli saçmasından başka birşey değildir. Bu karar hangi ilgili kurumların görüşleri alınarak alınmışır? Kesinlikle iptal edilmesi gereken bir karar! Umarım bu yanlıştan bir an evvel vazgeçilir.

Pusula_58, edepsizlik etmeden bir konuyu tartisamaz misin? Herkes kendi fikrini söylüyor ben de kendi fikrimi söyledim, kabul eder veya etmezsin ama terbiyesizce ifadeler kullanarak kendi seviyeni düsürürsün. Bir daha ki yorumlarinda efendi olmayi dene.

Pusula_58
01.12.2012, 00:57
Üzerinize alınmaya gerek yok beyefendi cevap yazayım derken edebsizliği siz yapıyor olmayasınız, cevabımda bir şey yoktur sadece sokak dilince yazdım hepsi bu. Başka zamanlarda burda yazılan cevaplanan yorumların en masumcası bu.

bozkurt06
01.12.2012, 10:30
kim bilir altından ne işler yürütecekler hep yaptıkları iş bu zaten delikanlı gibi çıkıp iş yapamıyorlar, hep alttan hep alttan.

aktassa
02.12.2012, 10:17
Anlayamadığım birkaç şey var.
Hep eşitlik, hep zengin fakir edebiyatı yapılıyor. Zenginlik fakirlik sadece önlükle, üniforma ile mi oluyor anlayamadım. İlkokul üniformalarının renkleri aynı iki çocuk alalım. Bunlar şimdi eşit mi? Birisi şehrin en lüks dersanesine giderken, diğeri okulda satılan kitabı bile alamıyor. Ama üniforma renkleri aynı. Eşitlik çözüldü mü? Bu mudur yani sizlerin eşitlik anlayışı? Sadece kıyafete bakarak mı eşitlik gidecek diyebiliyorsunuz. Okulda kıyafet harici şeyler bozmadı da sadece öğrencinin istediği şeyi giymek istemesi mi eşitliği bozacak. Pes.
Bunun sınırları da çizilmiş. Diz üstü, vb. vb. Başı açık da denmiş. eee. Baş kapalı denmiyor. ( En büyük korku bu zaten ) şu marka veya bu marka da denmiyor.
Bu tarz kurumlarda da eşit kıyafetten bahsedelim. Gidin sokağa pazara. Nüfus müdürlüğündeki herkes sadece lacivert pantolon, mavi gömlek, lacivert kravat takabilecek deyin. Kadınlar saçlarını şöyle topuz yapacak, buradan bağlayacak deyin. Nedir bu ya? Her şey başkalarının istemesine göre mi olacak? Asker, polis de sivil giyinsin e gelince onlar giyinmesin kardeşim. Onların uyması gereken katı disiplin olacak. Zaten o nedenle asker ve polis diyoruz. Öğrenciye de üniforma buna da üniforma. Okulda asker mi polis mi yetiştiriyorsunuz. Siz disiplini zorlayarak öğretemezsiniz ki.
Evet. uygulamaların ilk zamanlarında kimi ortaokul seviyesi öğrencilerde bazı sıkıntılar yaşanabilir. ( ki zaten başka konularda ekonomik sıkıntılar yaşanmaktadır )
Ama bu işin kültürünü daha 6-7 yaşındaki çocuğa aşılarsanız, kıyafet nedeni ile alay etmek, aşağılamak aklına bile gelmez çocuğun.
Ne yani. 6 yaşındaki çocuk " git sen bizimle oynama senin ayakkabın adidas değil" mi diyecek. Hayır. Kıyafetine bakmadan oyuna devam edecekler. 2. sınıf 3. sınıf derken, bu nesil elbise markasına göre insanlara etiket takmayacak bizler gibi.
Hele ki uyuşturucu ile kıyafet bağlantısını hiç mi hiç anlayamadım. Ne yani. Üniformalı sistem varken okullara yaklaşamayan şahıslar, şimdi sivil kıyafetle okula yaklaşıp uyuşturucu mu satacak? Peki bu komplo teorisini ortaya atanlar hiç düşünemiyorlar mı ki, uyuşturucu satmayı kafasına koyanlar yine belirli yaşlardaki satıcılarına o okul üniformasını giydirip satıcıyı sadece okul önünde değil, sınıfa kadar sokabilme kabiliyetlerin her zamankinden daha fazla olduğunu?

_DuMaN_58
02.12.2012, 12:09
Tek tip kıyafete devam edilmesinin daha uygun olduğunu düşünüyorum. Umarım eski düzene geri döneriz.

Alibaba58
02.12.2012, 14:24
Size bir örnek vermek istiyorum. Benim kızım hafta sonu okulda verilen kursa gidiyor. Hafta içi normal okul formasıyla okula gidiyor. Hafta sonu serbest giyiniyorlar. Kızım her hafta farklı bir kıyafet giydirmeme rağmen, arkadaşlarının kıyafetlerinden etkileniyor. Örneğin o etek giymişti anne bende giymek istiyorum gibi. Düşünün bir cumartesi günü serbest olmasına rağmen bunu yaşıyorum. Hergün serbest olsa ne yaparım. Okul forması en uygun kıyafettir.

58MUAMMER58
02.12.2012, 17:40
:mad:bu kafayla yakında askerlerde sivil elbiseyle askerlik yapacak demesinler :Dasker asker elbisesiyle öğrenci öğrenci kıyafetiyle belli olur üniversitelerde sivil kıyafetler serbest neticede hepsi 18 yaş üstü ne giyip ne giymeyeceğini bilebilen kişiler ilöğretim orta öğretimdekiler henüz o kapasitede değil diğer arkadaşların dediği uyuşturucu satıcıları yabancı öğrencilikle alakası olmayan kişiler nasıl ayrım olacak zengin çocukları ile fakir çocuklarının giyim kuşam merakı kalitesi marka tutkusu aradaki ezikliğin öğrencilerin ruh halini etkilemesi kaçınılmaz olacaktır bunun nedemek olduğunu ancak bilen bilir onedenle çok hayırlı olacağına inanmıyorum durup durup böyle icad çıkartılmasınada anlam veremiyorum :mad:

Pusula_58
03.12.2012, 01:53
Hep eşitlik, hep zengin fakir edebiyatı yapılıyor. Zenginlik fakirlik sadece önlükle, üniforma ile mi oluyor anlayamadım. İlkokul üniformalarının renkleri aynı iki çocuk alalım. Bunlar şimdi eşit mi? Birisi şehrin en lüks dersanesine giderken, diğeri okulda satılan kitabı bile alamıyor. Ama üniforma renkleri aynı. Eşitlik çözüldü mü? Bu mudur yani sizlerin eşitlik anlayışı? Sadece kıyafete bakarak mı eşitlik gidecek diyebiliyorsunuz. Okulda kıyafet harici şeyler bozmadı da sadece öğrencinin istediği şeyi giymek istemesi mi eşitliği bozacak. Pes.
Bunun sınırları da çizilmiş. Diz üstü, vb. vb. Başı açık da denmiş. eee. Baş kapalı denmiyor. ( En büyük korku bu zaten ) şu marka veya bu marka da denmiyor.
Bu tarz kurumlarda da eşit kıyafetten bahsedelim. Gidin sokağa pazara. Nüfus müdürlüğündeki herkes sadece lacivert pantolon, mavi gömlek, lacivert kravat takabilecek deyin. Kadınlar saçlarını şöyle topuz yapacak, buradan bağlayacak deyin. Nedir bu ya? Her şey başkalarının istemesine göre mi olacak? Asker, polis de sivil giyinsin e gelince onlar giyinmesin kardeşim. Onların uyması gereken katı disiplin olacak. Zaten o nedenle asker ve polis diyoruz. Öğrenciye de üniforma buna da üniforma. Okulda asker mi polis mi yetiştiriyorsunuz. Siz disiplini zorlayarak öğretemezsiniz ki.
Evet. uygulamaların ilk zamanlarında kimi ortaokul seviyesi öğrencilerde bazı sıkıntılar yaşanabilir. ( ki zaten başka konularda ekonomik sıkıntılar yaşanmaktadır )
Ama bu işin kültürünü daha 6-7 yaşındaki çocuğa aşılarsanız, kıyafet nedeni ile alay etmek, aşağılamak aklına bile gelmez çocuğun.
Ne yani. 6 yaşındaki çocuk " git sen bizimle oynama senin ayakkabın adidas değil" mi diyecek. Hayır. Kıyafetine bakmadan oyuna devam edecekler. 2. sınıf 3. sınıf derken, bu nesil elbise markasına göre insanlara etiket takmayacak bizler gibi.
Hele ki uyuşturucu ile kıyafet bağlantısını hiç mi hiç anlayamadım. Ne yani. Üniformalı sistem varken okullara yaklaşamayan şahıslar, şimdi sivil kıyafetle okula yaklaşıp uyuşturucu mu satacak? Peki bu komplo teorisini ortaya atanlar hiç düşünemiyorlar mı ki, uyuşturucu satmayı kafasına koyanlar yine belirli yaşlardaki satıcılarına o okul üniformasını giydirip satıcıyı sadece okul önünde değil, sınıfa kadar sokabilme kabiliyetlerin her zamankinden daha fazla olduğunu?

Arkadaşım Allah aşkına ne dediğini sen kendin anladınmıki bizde anlayalım.
İşyerlerinde bile fabrikalarda da aynı tip aynı renk önlük giydirilirer neden? Hangi yere ait yada oranın işçisi olduğunu belirlesin diye.
Bugün eczacısı doktoru hakimi savcısı avukatı neden giyer o kiyafetleri o zaman hiç kimse giymesin kim kime dum duma karmakarış olsun herşey. Ne olur biraz mantığınızla yazın şu yorumları.
Ya kıyafetin kime ne zararı var? Yani giyinseler öğrencinin öğrenci olduğu olmayanın da olmadığı anlaşılsa kime ne zararı var?

sivaslınet
03.12.2012, 09:42

Aktassa kardeşimiz bu satırlarında haklı aslında. Ama benim de söyleyeceklerimden sonra beni haklı görürse mesele yok.

Önlük üniforması giydirerek insanların kafalarını kuma sokmalarına gerek yok. Asıl düzetilmesi gereken EŞİTLİK. Eşitlik çelişkisini kamufule etmek içindir bu ünifıforma işlemi.

İnsanlar, ekonomik açıdan eşit veya aradaki uçurum kapandığında, her konuda özgürlüğü savunduğumuz gibi, giyim konusunda da özgür giyimi savunmamız gereklidir.

Bizleri, ŞİMDİLİK ve UZUN SÜRE üniformalarla çelişkiler kapansın diye uyutuyorlar. Bence kalksın üniforma ve çelişkiler gün yüzüne çıksın. Çelişkileri gün yüzüne çıkarıp onlarla mücadele etmek, uyumaktan iyidir.

Bir ezber daha bozulmalı..

aktassa
04.12.2012, 22:09
Aktassa kardeşimiz bu satırlarında haklı aslında. Ama benim de söyleyeceklerimden sonra beni haklı görürse mesele yok.

Önlük üniforması giydirerek insanların kafalarını kuma sokmalarına gerek yok. Asıl düzetilmesi gereken EŞİTLİK. Eşitlik çelişkisini kamufule etmek içindir bu ünifıforma işlemi.

İnsanlar, ekonomik açıdan eşit veya aradaki uçurum kapandığında, her konuda özgürlüğü savunduğumuz gibi, giyim konusunda da özgür giyimi savunmamız gereklidir.

Bizleri, ŞİMDİLİK ve UZUN SÜRE üniformalarla çelişkiler kapansın diye uyutuyorlar. Bence kalksın üniforma ve çelişkiler gün yüzüne çıksın. Çelişkileri gün yüzüne çıkarıp onlarla mücadele etmek, uyumaktan iyidir.

Bir ezber daha bozulmalı..

Allaha şükür yazdıklarım anlaşılıyor. Vallahi şükür.
Bende bunu anlatmaya çalışıyorum.
Üniforma işin reklam kısmı.
Sen herkesi devlet olanakları ile okutsana. Kimisi dershaneye gider, sıra arkadaşı gitmez, ama ikiside önlüklü olduğu için eşittir bu mu yani?

Giymesin kardeşim. Doktor da beyaz önlük giymesin. Hastanede doktorun koltuğuna hademe mi oturuyor? O masadakinin üzerinde beyaz önlük olmayınca doktor olduğunu anlayamıyor musunuz?

Mahkeme salonunda kararı açıklayan memurun üzerinde cübbesi olmayınca o hakimdir diyemeyecek kapasite de misiniz?

Olmaz ise onlar da olmasın ama çocuklarda da hiç olmasın. Darbeci düzen olmasın deriz asker yetiştiririz. Siz eşitliği çocuklara sadece üniforma ile verildiğini nasıl savunursunuz? doğudakine batıdakine, herkese aynı hakları sağlayın. Kaldırın dersanelerinizi öğretmenlerinizi en kaliteli hale getirin.
Getirin tam gün yasası gibi birşey. Kendini gelitirmeyenlere maaş zammı yok deyin. Öğrencisi başarılı her öğretmene pirim verin. Herkese adil eğitim verin. Amaa olmaz. Bir deli kuyuya serbest kıyafet taşı atmalı ki, bütün akıllılıar onu çıkarmak için uğraşsın bu arada da malatyaya patriotlar sessiz sedasız yerleşsin. Suriyede birşeyler yapılsın ama bizim kendini üstün olarak görenlerimiz önlük üzerinden eşitliğe devam etsin.
Lütfen gözünüzü açın biraz...

Pusula_58
05.12.2012, 03:04
Ana haberleri izlemiyosunuz sanırım, veliler şimddien ne yapacaklarını şaşırmış çocuklar giysi beğenmiyor anne onu giymem şunu giymem herkes güzel şey giyiyor diye. Görünen köy klavuz istermi? Bunun böyle olacağı pskologlar tarafından konu gündeme geldğinde söylemişlerdi.
Birde şunu anlayalım formalı (önlüklü) eğitimmi öğrencilerin başarısını engelliyordu? Başarı için setmi oluşturuyordu? Bundaki amacı anlamamak çokmu zor. Bu iktidarın amacı Cumhuriyet'le ilgili ne varsa yavaş yavaş sinsice uzaklaştırmak.
Başka işin gücün yokmu suni gündemler yaratarak halk bunlarla oyalansın işsizlik, yoksulluk, hırsızlıklar dikkat çekmesin!
Birşey yapacaksan atama bekleyen ve intihara kadar giden (şimdiye kadar 35 öğretemen adayı etmiştir) bunlara bir çare bul! Okulları daha temiz daha iyi eğitim verir duruma getir, eğitim eşitliği getir! Ne istersin formadan önlükten?
Artık önlük giyilmezse tüm eğitim sorunlarımız ortadan kalkar sanatta bilimde ilimde çağ atlarız süperr öğrenciler yetişir. Allahım sen akıl fikir ver yarabbim:)

aktassa
05.12.2012, 09:36
Doğru söylüyorsun. İktidar suni bir gündem yarattı serbest kıyafet diye, ama herkes eşitlik gitti, hak gitti hukuk gitti diye yaygara kopardılar işin aslını göremeden. En başta da ana muhalefet. İktidar istediğini yaptırdı. Bir serbest kıyafet yasası, hemen anti iktidar devreye girdi ve o kadar önemli olay dururken atladı " ya arkadaşındakini de isterse bu çocuk ne olacak" hesabı yaptı. Kimin işine yaradı iktidarı.
Bundan 1 hafta önce de Kanuni atın üzerinde 30 sene- 22 sene - 8 sene kavgası yaptılar. Baktılar ana muhalefet fazla karışmadı konuya hemen başka konu geldi.

Hiyerarşik yapı ile eğitim veren bir kurumdan lisansımı aldım. Üstlerimizin iştiması sırasında aklımıza kazınan en önemli söz;
"Seviyeyi ast belirler!"

sivaslınet
05.12.2012, 23:09
Gündemi kamufule etmek için nasıl ki üniforma ortaya atılıyorsa, sömürü düzeni de eşitsizliği kamufule etmek için üniforma formülünü bulmuş.

Her konuda özgürce davranış demokrasilerin özelliklerindendir. Kılık va kıyafette de öyle. Tek tip giyinme dikta rejimlere aittir.

Ancak tüm özgürlükler ekonomik özgürlüğe içkindir. Ekonomik özgürlüğü olmayanın hiç bir konuda özgürlüğü olmayacağı gibi, giyim konusunda da özgürlüğü olmaz. Her öğrencinin en iyi bir şekilde giyinmesi fena mı olur? Giyinemiyorsa kamufule çaresi aramak yerine mücadele yolu seçilmelidir.

Ekonomik uçurumları ortaya çıkaracak her türlü girişimi destekliyorum. Okul üniforması zengin fakir çelişkisini kamufule etmek içindir. Tıpkı hakim kesim milyarları götürürken, üreten kesime, asgari ücretle ağzına bir parmak bal çalarak susturmak gibi.

Uyumayalım. Sömürü düzeni kafamızı kuma sokmaya alıştırmış bizleri. Kafayı kuma sokmak ta mücadeleden kamufule olmaktır

LaEdri
07.12.2012, 15:41
Eşofmanla okula geliyorlar.Gece yattığı eşofmanla okula geliyorlar..Böyle ciddiyetsizlik olmaz..

bozkurt06
07.12.2012, 15:46
Eşofmanla okula geliyorlar.Gece yattığı eşofmanla okula geliyorlar..Böyle ciddiyetsizlik olmaz..

BASLADI MI Kİ KIYAFET SERBESTLİĞİ ?

LaEdri
07.12.2012, 15:50
Bakan kendisi açıkladı..1 Aralık tarihli açıklamasında bugünden itibaren isteyen serbest kıyafetle gidebilir dedi..

bozkurt06
07.12.2012, 16:12
HADİ GEÇMİŞ OLSUN SİZLERE VE VELİLERE.

Pusula_58
07.12.2012, 16:23
Bu daha iyi günler, yarın doğuda mont kırmızı gömlek yeşil pantolon sarı giyen çocuklar okullara doluşunca ne diyecek bizim sivri akıllıllar. Bir deli kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkararamış olucak bu iş.

aktassa
07.12.2012, 16:27
Bu daha iyi günler, yarın doğuda mont kırmızı gömlek yeşil pantolon sarı giyen çocuklar okullara doluşunca ne diyecek bizim sivri akıllıllar. Bir deli kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkararamış olucak bu iş.

Ne olacak sarı kırmızı yeşili bir arada giydiyse?
Yasak mı?
Ona yasak yok.
Lütfen bazı hayali şeyleri sorun etmeyi bırakalım.
Herkes çok sert davrandığından adamlar bunun üzerine gidiyor zaten.

bozkurt06
07.12.2012, 16:35
serbest bırakalım o zaman aktassa diksinler bayraklarını.

Pusula_58
07.12.2012, 17:54
Ne olacak sarı kırmızı yeşili bir arada giydiyse?
Yasak mı?
Ona yasak yok.
Lütfen bazı hayali şeyleri sorun etmeyi bırakalım.
Herkes çok sert davrandığından adamlar bunun üzerine gidiyor zaten.

O hayali bu hayali iyi valla, 10 sene evvel bu insanlar kürdüm demeye çekiniyolardı bak öyle diye diye şımarttınız adamlar özerklik eyaletten bahsedip açık açık terörist başının heykelini dikmeye kalkıyolar sen hala nelerden bahsedyon kardeş. O zaman bırakalım üzerine gitmeyelim bildiklerini yapsınlar yasak değil diye camlarına balkonlarına o renklerden assınlar renklerimi yasaklıycaz dimi ama kuzu kuzu bizde izleyelim.

LaEdri
07.12.2012, 18:57
İnsanlar Kürdüm demeye çekiniyorlardı..Irkını,Allah'ı n verdiği şeyi söylemeye çekiniyordu ve o insan silahlanıp dağa çıkmayacaktı.
Neyse rengi benim içinmühim değil ama böyle pijamayla falan çok kötü..

aktassa
07.12.2012, 19:10
O hayali bu hayali iyi valla, 10 sene evvel bu insanlar kürdüm demeye çekiniyolardı bak öyle diye diye şımarttınız adamlar özerklik eyaletten bahsedip açık açık terörist başının heykelini dikmeye kalkıyolar sen hala nelerden bahsedyon kardeş. O zaman bırakalım üzerine gitmeyelim bildiklerini yapsınlar yasak değil diye camlarına balkonlarına o renklerden assınlar renklerimi yasaklıycaz dimi ama kuzu kuzu bizde izleyelim.

Bugüne kadar astırtmadın ne oldu? Sadece 10 seneye neden indirgiyorsun olayı?
Senin askerin, Kürt çocuğunun önünde babasını silahın dipçiği ile döverse, adamın dışkısını köy meydanında yedirirse sen o büyüyen çocuğun sana sadık kalmasını bekleyebilir misin? Haa. Terörle hakikaten de mücadele edeceğim deyip de onların her dediğine de eyvallah demeyeceksin. Ama onlara " Biz baskıya uğradık" da demeyeceksin.
Birisinin Kürdüm demeye çekinmesi senin gurur tablon mu? Kusura bakma da bunu başka birisi bana söylese açıkça ona " sende aşağılık kompleksi var arkadaş derim açıkça. Senin ona uygulayacağın her FAŞİST baskı, onun kendince davasını haklı kılmaya yetiyor. Kürtçeyi yasakladın adam gitti " Dilimi konuşamıyorum " diyor. Özerklikten ne kadar bahsederse bahsetsinler. Onlar da özerk olamayacaklarını çok iyi biliyorlar. Nasıl bizde bir partiye %50'yi aşkın bir oy çıkıyorsa ve bunu dini kullanarak yapıyorlarsa, o başlarındaki adamlar da etnik sorunları kullanarak yandaş çekiyorlar kendilerine.
Bir aralar Kürtçe konuşturtmuyorlar diye ağlıyorlardı. Dİlimizi öğrenemiyoruz diyorlardı. Kürtçe kanal serbestisi getirildi. Hatta TRT buna bir kanal bile atadı. Ne oldu o iş? Bitti. Adını dahi edemiyorlar. Kürtçe kurslar olsun dediler. O da açıldı. Ne oldu? Kapandı hepsi. Birdaha talep geldi mi? Gelmedi. Eeee. Neyin derdindesin? Bu adamlar 30 sene önce de özerklik peşindeydi, şimdi de peşindeler, 20 sene sonra da peşinde olacaklar. Bak K.Irak'a. Devlet devlet diye ağlayan kürtlerin orada devletleri oldu. Hemde 2 tane. Ne haldeler şimdi? Birbirlerini yiyorlar. Adamların ülke yönetimi ile alakaları yok ki. Eğer birşeyden korkuyorsan, kendinden emin değilsin demektir. Korkmamayı öğrenelim...

bozkurt06
08.12.2012, 08:51
biz farkındayız ama onlar hala değil emperyalist devletlerin boyunduruğundan çıkmaları lazım, cumhuriyet kurulmadan başladılar ağlamaya hala devam ediyorlar ve kimse onlara ayrımcılık yapmıyor kendi kendilerini ayrı hissettirmeye çalışıyorlar.
çocuk diyo benim babam otobüste kürtçe konuşmuş herkes dönmüş bakmış siz bize ayrımcılık yapıyorsunuz. farkında değil ki o otobüste biri ingilizcede konuşsa arapçada konuşsa aynı şekilde bakarlar, hatta kendiside bakar.
kendileri ediyor ve kendileri ettiklerini bulacaklar.

aktassa
08.12.2012, 08:58
Bende onu diyorum. Umursama.
Bırak konuşsun.
Birisi bangır bangır İngilizce konuşup şarkılar söyleyince ses çıkarılmıyor da Kürtçeden mi korkuyorsunuz? Umursama. Zaten kendi hallerine bıraksak birbirlerini yiyecekler tümden.

Alibaba58
08.12.2012, 09:12
Kimse yataktan kalktığı pijamayla okula gelmez. Okullarda haftanın belli günleri eşofman günleri var. Bizde o günlerde eşofman giydiriyoruz. Ona lafımız yok ama serbest kıyafete tamamen karşıyım. 14 Aralık'ta çocuklarımız ve biz siyahlara bürünüp eylem yapacağız. Ayrıca biz okulumuzun velileri olarak kesinlikle kararlıyız tek tip kıyafet. İstedikleri kadar değiştirsinler biz bildiğimizi okuruz.

Pusula_58
08.12.2012, 10:34
Kimse yataktan kalktığı pijamayla okula gelmez. Okullarda haftanın belli günleri eşofman günleri var. Bizde o günlerde eşofman giydiriyoruz. Ona lafımız yok ama serbest kıyafete tamamen karşıyım. 14 Aralık'ta çocuklarımız ve biz siyahlara bürünüp eylem yapacağız. Ayrıca biz okulumuzun velileri olarak kesinlikle kararlıyız tek tip kıyafet. İstedikleri kadar değiştirsinler biz bildiğimizi okuruz.

Ülkemde böyle kişilerin oluşu gurur verirci insanın içini rahatlatıyor tebrik ediyorum sizi. Yüreğimizle yaynınızdayız bu oynanan oyunları inşallah açığa çıkaracak bu toplum, bütün mesele Cumhuriyet değerleriyle oynamaktan ibaret.
Peki veliler çocukalrını yinede üniforma ve önlükle yollayınca gerimi çevirecek okul yönetimi? Velilere düşen görev yinede üniforma ve önlükle göndermek okullara.

LaEdri
08.12.2012, 11:24

Özür dilerim.Ben sınıfımdaki öğrencimin hangikıyafetle okula geliğini göremeyiorum.Gözlerim bozuk da..

aktassa
08.12.2012, 11:25
Geri gönderileceğini de sanmam.
Siz formaları giydirip gönderin.
Bence o da serbest olmalı. Adı üzerinde. Serbest kıyafet. Sen önlüğünü tekrar giydir gönder okula. Sonuçta pijama kadar da laçka değil. O zaman da tabi çocuğun " Anne/baba! Arkadaşlarım istediğini giyinirken neden ben hala önlükleyim vb." sorularına da hazırlıklı olmak lazım. Gerisi teferruat tabi. Hakkınız. 300-500 kişilik okulda 20-30 önlüklü de olsun. Renk gelir hem. :D

Alibaba58
08.12.2012, 19:13
Özür dilerim.Ben sınıfımdaki öğrencimin hangikıyafetle okula geliğini göremeyiorum.Gözlerim bozuk da..

Öyle bir durum varsa suç çocukta değil annesindedir. İnsan yataktan kalktığı pijamayla çocuğunu okula gönderir mi? Pes doğrusu. :confused: Ben çocuklarım için 9 yıldır mesleğimi bıraktım onlar daha temiz giysin, ilgisiz kalmasın, dersleri kötüye gitmesin diye. Hala da çalışamıyorum. Herkes aynı değil demek ki. :rolleyes:

Alibaba58
08.12.2012, 19:55
Geri gönderileceğini de sanmam.
Siz formaları giydirip gönderin.
Bence o da serbest olmalı. Adı üzerinde. Serbest kıyafet. Sen önlüğünü tekrar giydir gönder okula. Sonuçta pijama kadar da laçka değil. O zaman da tabi çocuğun " Anne/baba! Arkadaşlarım istediğini giyinirken neden ben hala önlükleyim vb." sorularına da hazırlıklı olmak lazım. Gerisi teferruat tabi. Hakkınız. 300-500 kişilik okulda 20-30 önlüklü de olsun. Renk gelir hem. :D

Bizim okulumuzda en az 300-400 olur. Bundan emin olabilirsiniz. ;)

aktassa
08.12.2012, 21:02
Bizim okulumuzda en az 300-400 olur. Bundan emin olabilirsiniz. ;)
Banane ki bundan. Okul Mevcudunuz 301 veya 401 değildir en azından.
İsterse hepsi önlüklü gitsin. Sonuçta serbestlik geldi.
Ama önlükle gitmek istemeyen de kurallar dahilinde serbest şekilde okuluna gidebildikten sonra sorun yok benim için.
Herkese hayırlı olsun..

sivaslınet
09.12.2012, 08:21
Bu forumda sevdiğim demokratik duruşlu arkadaşlar var. Alibaba, pusula, bozkurt06 vs. Bu arkadaşlarım demokratik duruşlarını biraz daha irdeseler, özgür kıyafetin tam da kendi duruşlarına uygun olduğunu görecekler. Bu kıyafet ne cumhuriyetin ne de demokratik düzenin kıyafeti yanılıyorlar.

Tek tip düşünce faşizm olduğu kadar, tek tip kıyafet te öyledir. Keza yine tek tip inancı ve etnikliği savunmak ta öyledir. Bunu nasıl düşünemiyoruz?

Demokratik duruşun ilk ilkesi özgür düşünce, özgür yaşam, özgür giyinme değil mi? Demokratik düşüncenin ilk ilkesi otoritenin her tür "tek tip"ine karşı olmak değil mi? Ne alakası var cumhuriyetle, demokrasiyle. Siz karşı olacağınıza siz destekliyorsunuz "tek tip"i..

Birisi size kalksa dese ki; "bundan böyle şu tip giyineceksin". Karşı çıkmazmısınız? Mesela, birilerinin inanç adına "türban takacaksınız" dayatmasına neden karşı çıkıyorsunuz? Bu da bir otorite dayatması değil mi?

Fakir zengin görünümünü kamufule etmeye neden bu kadar meraklısınız? Bu görev zaten emperyalizmin, ağanın, beylerin görevi. Sizler neden üstleniyorsunuz? Bırakın sınıf farklılığı bütün çıplaklığıyla serilsin gözler önüne. Bunca yıldır sınıf farkı sömürenlerce hep kamufule edilmeye çalışılmadı mı? İnsanlar artk sınıf farklılığını kamufule ederek kafalarını sokmasınlar kuma..

Aslında aldanılan bir şey var. Otoritenin gündem değiştirmek için yaptığı bu değişim, bilmeden özgür duruşun benimsediği bir olgu.

Yoksulum ama, hür giyinirim, hür düşünürüm, hür yaşarım,
Hangi çılgın(otorite) bana zincir vuracakmış şaşarım.

aktassa
09.12.2012, 08:48
Maksat üzüm yemek değil. Bağcıyı dövmek.
İktidar tek tip dese bu sefer de "Aaaa. Demokratik ülkede bize zorla tek tip dayatılıyor" diye yaygara kopacak.
Bir eşitlik muhasebesidir gidiyor.
Herkesin eşit olmasından yana arkadaşlar, çocuğu dersaneye giden varsa göndermeyin o zaman. Sonuçta yeterli geliri olmayan ailelerin çocukları da gidemiyor.
Herkesin arabası yok. Satın araçlarınızı. Herkes toplu taşıma araçları ile işlerini halletsin.
Özel hastanelerde muayene olmayın. Herkes olamıyor.
Eşitlikse eşitlik işte. Başlayalım buradan.
300-500 öğrencinin protesto amaçlı olarak önlükle okula gitmesi tepki değil ki. Serbest kılık kıyafete göre o da serbest. Zaten yapılması yasak olmayan şeyle mi bu tepki? Dediklerim konusunda yaparsanız, sizin sırf muhalefet olsun diye tepki göstermediğinize inanacağım. Yoksa eşitlik falan sizin için de önemsiz demektir.

Alibaba58
09.12.2012, 10:33
Bu forumda sevdiğim demokratik duruşlu arkadaşlar var. Alibaba, pusula, bozkurt06 vs. Bu arkadaşlarım demokratik duruşlarını biraz daha irdeseler, özgür kıyafetin tam da kendi duruşlarına uygun olduğunu görecekler. Bu kıyafet ne cumhuriyetin ne de demokratik düzenin kıyafeti yanılıyorlar.

Tek tip düşünce faşizm olduğu kadar, tek tip kıyafet te öyledir. Keza yine tek tip inancı ve etnikliği savunmak ta öyledir. Bunu nasıl düşünemiyoruz?

Demokratik duruşun ilk ilkesi özgür düşünce, özgür yaşam, özgür giyinme değil mi? Demokratik düşüncenin ilk ilkesi otoritenin her tür "tek tip"ine karşı olmak değil mi? Ne alakası var cumhuriyetle, demokrasiyle. Siz karşı olacağınıza siz destekliyorsunuz "tek tip"i..

Birisi size kalksa dese ki; "bundan böyle şu tip giyineceksin". Karşı çıkmazmısınız? Mesela, birilerinin inanç adına "türban takacaksınız" dayatmasına neden karşı çıkıyorsunuz? Bu da bir otorite dayatması değil mi?

Fakir zengin görünümünü kamufule etmeye neden bu kadar meraklısınız? Bu görev zaten emperyalizmin, ağanın, beylerin görevi. Sizler neden üstleniyorsunuz? Bırakın sınıf farklılığı bütün çıplaklığıyla serilsin gözler önüne. Bunca yıldır sınıf farkı sömürenlerce hep kamufule edilmeye çalışılmadı mı? İnsanlar artk sınıf farklılığını kamufule ederek kafalarını sokmasınlar kuma..

Aslında aldanılan bir şey var. Otoritenin gündem değiştirmek için yaptığı bu değişim, bilmeden özgür duruşun benimsediği bir olgu.

Sayın Sivaslınet ben demokratik duruşumdan asla vazgeçmem. 2 tane ilköğretim öğrencisi çocuğum var ve bu konuda çok hassasım. Okul ortamını çok iyi biliyorum diğer arkadaşların dediği gibi o zaman askerlerde serbest giysin, diğer meslek gruplarıda serbest giysin. Yıllardır süregelen bir alışkanlık var. Buna alışmak kolay mı? Her okulun farklı bir forması var ve biz onları görerek çocuğun hangi okulun öğrencisi olduğunu anlıyoruz. Bu iktidara karşı olmakla ilgili birşey değil. Kim böyle bir kural getirirse yine karşı çıkarım. Okulun kapısında duran güvenlik bile hangisi okulun öğrencisi anlayamaz. Benim için önemli olan çocukların güvenliğidir ve yalnız kendi çocuklarım için değil bütün çocuklar için üzülüyorum.

Sayın Sivaslınet siz beni anlayamamışsınız, buna çok üzüldüm.

Alibaba58
09.12.2012, 10:41
Maksat üzüm yemek değil. Bağcıyı dövmek.
İktidar tek tip dese bu sefer de "Aaaa. Demokratik ülkede bize zorla tek tip dayatılıyor" diye yaygara kopacak.
Bir eşitlik muhasebesidir gidiyor.
Herkesin eşit olmasından yana arkadaşlar, çocuğu dersaneye giden varsa göndermeyin o zaman. Sonuçta yeterli geliri olmayan ailelerin çocukları da gidemiyor.
Herkesin arabası yok. Satın araçlarınızı. Herkes toplu taşıma araçları ile işlerini halletsin.
Özel hastanelerde muayene olmayın. Herkes olamıyor.
Eşitlikse eşitlik işte. Başlayalım buradan.
300-500 öğrencinin protesto amaçlı olarak önlükle okula gitmesi tepki değil ki. Serbest kılık kıyafete göre o da serbest. Zaten yapılması yasak olmayan şeyle mi bu tepki? Dediklerim konusunda yaparsanız, sizin sırf muhalefet olsun diye tepki göstermediğinize inanacağım. Yoksa eşitlik falan sizin için de önemsiz demektir.

İktidar zaten ne yaptığını bilmiyor ki!!!! Eğer mantıklı birşey olsa ayakta alkışlarım. Durup durup saçma sapan kanunlar çıkarıp milletin kafasını karıştırıyorlar. Amaç gündem değiştirip, millete oyalanacak, gerçekleri unutturacak ortam yaratmak.

sivaslınet
09.12.2012, 16:29
Sayın Sivaslınet siz beni anlayamamışsınız, buna çok üzüldüm.

Üzülme alibaba senle ben tıpa tıp aynı fikirde olacak değiliz ya.. Bence çoğu fikirlerimiz tutuyor. Dünyada ne kadar insan varsa o kadar değişik düşünce vardır. Yanlış veya doğru. Doğru düşüncenin görece ölçüsü vardır. Ölçülerle örtüşüyorsa o fikir doğrudur. Üniforma konusu demokratik kurallarla, hür düşünceyle örtüşmüyor mesela.

Az da olsa insanlar bazı konularda tutuculuklarını atamıyorlar. Benim de bazı tutuculuklarım var. Bunları zamanla atacağımı düşünüyorum.

Şimdi mesela ben askerlik konusunda da değişik düşünüyorum. Bırak tek tipi, ben askerliğin olmamasını istiyorum. Otoritenin icat edip te bizlere dayattığı her şeye karşıyım.

Alışkanlıklardan vaz geçemeyiz diyorsun mesela. Böyle şeyleri aklından bile geçirme. Alışkanlıklar tutuculuk olgusudur. Aydın insanlar sürekli yenilikçidir. Nerde yenilik, nerde özgürlük, nerde hür düşünce varsa ondan yanadır.

Demokratik düşüncelerde senle farklı düşüneceğimizi sanmıyorum. Ama bu konuda ise, zamanla düşünüp tek tip düşüncenden vaz geçeceğini sanıyorum.

Tek tip giysi özünde dayatmadır. Kimse kimsenin ne giyeceğine, nasıl yaşayacağına karışamaz. Karışılıyorsa eğer, bu insanların hür yaşamlarını sömürü niyetidir.

Çocuklara da şimdiden hür yaşamayı, hür giyinmeyi öğretmeliyiz. Tabi elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince.

aktassa
09.12.2012, 17:28
Sivaslınet'e katılıyorum.
Aslında alibaba ile de aynı düşünüyoruz. bak siz de farkındasınız hükümet oyunu olduğunun. Buna ek olarak özgürleşmek, hür olmak da varken neden kendi tarafımıza çevirmeyelim. Askerlik ile ilgili de yazdım zaten. Onlar sürekli aynı yerdeler ve ayrı bir disipline uymak zorundalar. Polis, asker üniformalı olsun. Ama çocuklarımız asker mi? Asker mi yetiştireceğiz? Tek tip insan modeli ile mi demokratikleşmeden bahsedeceğiz? Herkes kendi istediğini seçemeyecek mi bu ülkede? Siz 17-18 yaşına kadar dayatın çocuğa belli fikir, kıyafet, kural her he ise, 19-20 sinde üniversite çağına geldiğinde , başka ortamlara girdiğinde afallasın. Kendine güveni olmayan, daha önce hep aynı şekilde yaşamış, kendi fikirlerini geliştirmekte zorluk çeken bireyler olsunlar. İtiraz edilmesine gerek yok. Giyeceği okul kıyafetini bile başkasının belirleyeceği bir çevre içerisinde büyüyen bir nesilden ne beklersiniz ki? İlk yıllarda belli bir yaşa gelmiş çocuklardaki marka üstünleşmesi konusuna katılabilirim ama siz bunu alışkanlık haline getirip, 6-7 yaşından itibaren bunun gayet doğal olduğunu gösterebilirseniz, ileriki yıllarda bu çocuk üzerindekilerden dolayı başkasını yadırgayamaz. 6 yaşından beridir alışacaktır zaten. ki olay da dediğim gibi saadece kıyafet de değildir eşitlik anlamında. Servisi, yardımcı kitapları, dersaneleri vb. vb. Keşke iş sadece önlükle bitseydi de bende hak verebilseydim..

Alibaba58
10.12.2012, 15:19
MEMLEKETE KILIK KIYAFET SERBESTLİĞİ GELMİŞ

Evet!!!!!!!!!......

Hırsızlar "İş Adamı"
Vatan hainleri "Politikacı"
Dolandırıcılar "Yardımsever"
Gericiler "Demokrasi yanlısı"
Doğa katilleri "Müteahhit"
Teröristler "Özgürlük Savaşçısı"

kılığında gezebiliyor artık...

LaEdri
10.12.2012, 20:31
Çocukların yürüyüşü bile değişti valla.Çok komikler..:)

sivaslınet
12.12.2012, 07:01
MEMLEKETE KILIK KIYAFET SERBESTLİĞİ GELMİŞ

Evet!!!!!!!!!......

Hırsızlar "İş Adamı"
Vatan hainleri "Politikacı"
Dolandırıcılar "Yardımsever"
Gericiler "Demokrasi yanlısı"
Doğa katilleri "Müteahhit"
Teröristler "Özgürlük Savaşçısı"

kılığında gezebiliyor artık...

Özgür düşünceyi savunanların, özgür giyinmeye dayatma düşünmesi çok ilginç.

Pratik(giyinme) teoriden(düşünce) gelir. Ne düşünüyorsan o sundur.

Ezber yıkmak için bir soru: Öğrenci de olsa, özgür giyinmeyi düşünmek gericilik midir?

Ezber yıkmak için bir de yorum: Özgür düşünmeyi savunanlar, türban, forma vs. her hangi bir giyim şekli savunuyorlarsa, işte bu gericiliktir.

NECMEDDİN ÖZBEK
12.12.2012, 09:46
özgür düşünceyi savunmak adına kıyafet serbestliğini savunanlara hiç bir anlam veremediğimi açıkça belirteyim hele bu savunan arkadaş düşüncesine demokrat tavrına ve siyasal duruşuna sonsuz saygı duyduğum sivaslınet 'se ayrıca üzüldüğümü belirtmek isterim sevgili dostum bir şeyden bahsederken özgürce düşünebilen ve düşüncesini yargılaya bilecek bir bireyden değil 6,7 yaşlarındaki küçücük çocuklardan söz ediyoruz.elbette belli bir yaşa gelmiş kendisini sorgulaya bilme yetisini kazanmış insanların giyimine kimse müdahele ederek belirleyici ve dayatmacı olmamalı zaten bu güne dekte böyleydi daha dün yırtığın ayıp sayıldığı bu ülkede şimdi herkes kot larını tşörtlerini yırtarak geziyor kimseninde yadırgadığını sanmıyorum ama yukarıdada belirttiğim gibi 6,7 yaşında küçücük beyin ve bedenlerden sözediyoruz sanki yoksulluk kaderleri imiş gibi üzerlerine giyecek bulamayan bu çocukların her türlü markayı her gün değişip giyinerek gelen arkadaşlarının yanında düşecekleri durumu ruhlarında açılacak yarayı ve ezikliği kim bana nasıl izah edecek şimdi özgürlükten ve eşitlikten söz eden arkadaşların olaya birde bu yönden bakmalarını dilerdim belkide bu çocuklar bu ezikliğin ve ruhsal bozukluğun bir sonucu olarak hiçte hak etmedikleri bir sona doğru "kuru bir yaprak gibi rüzgarın önünde"savrulup duracaklar bu akibetede bu kanunu çıkaranlar değil ulus olarak vicdan sahibi bizler kahrolacağız .saygılarımla.

sevgili kardeşim alibaba58 her fırsatta arayıp sorarak şahsıma gösterdiğiniz nazik ve içten tutumunuz nedeni ile çok teşekkür ediyorum sizleri öz kardeşlerim kadar sevdiğimi bilmenizi diliyorum hepinizi hiç bir ayırım gözetmeksizin çok çok seviyorum .sevgili dostlarım abircan,öncevatan,sılam58,siva burs sandallı ,kardelençiçeği,ve diğer değer verdiğim arkadaşlar sitede yer aldıkları gün bende aranızda olacağım hiç merak etme ALLAH'a emanet ol .hoşça kal ALİBABA58

sivaslınet
12.12.2012, 11:57
özgür düşünceyi savunmak adına kıyafet serbestliğini savunanlara hiç bir anlam veremediğimi açıkça belirteyim hele bu savunan arkadaş düşüncesine demokrat tavrına ve siyasal duruşuna sonsuz saygı duyduğum sivaslınet'se ayrıca üzüldüğümü belirtmek isterim.

Üzülmene gerek yok dostum. Bence sevinmelisin. Alibaba kardeşime yazdım, sana da yazayım. İkimizin tıpatıp aynı kalıpta düşünmemiz imkansız. Doğanın yapısına aykırı. Seninle de ne Alibaba ne de diğer saydığın arkadaşlar da tıpatıp her konuda aynı düşünemez. Buna beni inandıramazsın. Bilime aykırı. Dünyada yaşayan kadar ayrı fikir vardır. Ama ortak düşünceleri fazla olan insanlar da vardır.

sevgili dostum bir şeyden bahsederken özgürce düşünebilen ve düşüncesini yargılaya bilecek bir bireyden değil 6,7 yaşlarındaki küçücük çocuklardan söz ediyoruz.elbette belli bir yaşa gelmiş kendisini sorgulaya bilme yetisini kazanmış insanların giyimine kimse müdahele ederek belirleyici ve dayatmacı olmamalı.

İyi ya işte sevgili kardeşim. O yaşta daha düşünemeyen insan için, ister ezber say, ister bilgi say ona, daha küçükken özgür olmanın ilk adımını attırıp, ağacı yaş iken eğmeli(eğitilmeli). Eğer bu bilimselliğe de karşı çıkıyorsanız konuyu irdelemeye hiç gerek duymuyorum. Kaldı ki eğitim uzmanları, bilimsel olarak çocuğun her zaman baskıcı yöntemle değil, özgür iradeyi kullanma yönünde eğitilmesini onaylar.

zaten bu güne dekte böyleydi daha dün yırtığın ayıp sayıldığı bu ülkede şimdi herkes kot larını tşörtlerini yırtarak geziyor kimseninde yadırgadığını sanmıyorum ama yukarıdada belirttiğim gibi 6,7 yaşında küçücük beyin ve bedenlerden sözediyoruz sanki yoksulluk kaderleri imiş gibi üzerlerine giyecek bulamayan bu çocukların her türlü markayı her gün değişip giyinerek gelen arkadaşlarının yanında düşecekleri durumu ruhlarında açılacak yarayı ve ezikliği kim bana nasıl izah edecek.

Bunlar konuşuldu dostum. Eğer sınıf farkı arıyorsan, okula son model jiple gidenle, ayakkabısı açılmış nem alan vaziyetteki çocuğukları veya ebeveyinlerin kafalarını kuma sokmalarını istememelisin. Kafalarını çıkartıp sınıf mücadelelerini yapmalarını istemelisin. Bu farklı durum kamufule edilmek isteniyorsa, bu sömürü zihniyetine hizmettir.

şimdi özgürlükten ve eşitlikten söz eden arkadaşların olaya birde bu yönden bakmalarını dilerdim belkide bu çocuklar bu ezikliğin ve ruhsal bozukluğun bir sonucu olarak hiçte hak etmedikleri bir sona doğru "kuru bir yaprak gibi rüzgarın önünde" savrulup duracaklar bu akibetede bu kanunu çıkaranlar değil ulus olarak vicdan sahibi bizler kahrolacağız .saygılarımla.

Biraz gerçekçi olalım dostum. Okul forması diğer giyeceklerden sadece tek başına değişik olanı. Pantolon, ayakkabı ve mont extra ve herkesin YİNE giyinmesi gereken zorunlu giysi. Zaten giymeyen yok. Forma fiyatına da zaten bir iç tişört alınabilir. Bu da ortak giysi. Bunları abartmayalım. Asıl diğer jip farklılığına bakalım. Asıl bunları bir forma ile kamufule etmeye çalışanlara karşı çıkalım.

Eğer siz formayı savunanlar, bunu eşitlikten yana olmak adına yapıyorsanız, asıl herkesin çocuğunun bir jiple veya eşit olanaklarla okula gitmesini savunmalısınız. İşte eşitlik taraftarlığı bu. Ezberlerimizi bozalım.

Şunun hiç bir zaman unutulmaması gerekir. Küçük yada büyük olsun, özgür düşünme demokrasiden, kalıpsal düşünce de dikta düşünceden yanadır. Keza düşüncenin pratiği olan giyinmek te.

Not: İktidarla veya otoriteyle hiç bir konuda ortak düşünmüyorum. Düşüncelerim özgürcedir.

sivaslınet
12.12.2012, 12:27
Orhan Veli'nin şiirine bir uyarlama;

Forma kamufle mi?
Cep delik, cepken delik
Kol delik, mintan delik
Ayaktaki ayakkabı delik,
Kevgir misin be kardeşlik?

aozdemir
12.12.2012, 12:36
biz hep tek tip giyinmeliyiz
hep aynı kalıplarda düşünmeliyiz
herkes bizim gibi düşünmeli farklı düşüncelere yer vermemeliyiz
demokrasinin boynuna ip bağlayıp onu hep bazı elit kesimin elinde tutturmalıyız
nasıl olsa asker bir milletiz !!!!!!

insanlar sokakta çarşıda pazarda farklı giyinince fakir zengin anlaşılmıyor sadece okulda anlaşılıyor değil mi?

bıraksın bazıları şu din düşmanlığını. biz nasıl onların inançlarına kıyafetlerine karışmıyorsak onlarda bizimkine karışmasın.

sivaslınet
12.12.2012, 12:37
Çocukların yürüyüşü bile değişti valla. Çok komikler..:)

"Yürüyüşler değişti" derken güvenle mi yürüyorlar, yoksa aptallaştılar mı? Ben, kendilerine güven gelmiş olacağını sanıyorum.

sivaslınet
12.12.2012, 12:41
bıraksın bazıları şu din düşmanlığını. biz nasıl onların inançlarına kıyafetlerine karışmıyorsak onlarda bizimkine karışmasın.

Burada kıyafet serbestisi dini olarak tartışılmıyor.

Bu konunun din düşmanlığı ile ne alakası var? Kaldı ki dinde de "sizin dininiz size benimkisi de bana" demiyor mu? Dinde de tek tip din düşüncesi yok.

Dinler demokratiktir. Demokratik olmalı. Demokratik olmayan din de değerli olamaz.

Her konuya dini alet etmeyi bırakalım.

aozdemir
12.12.2012, 14:34
Burada kıyafet serbestisi dini olarak tartışılmıyor.

Bu konunun din düşmanlığı ile ne alakası var? Kaldı ki dinde de "sizin dininiz size benimkisi de bana" demiyor mu? Dinde de tek tip din düşüncesi yok.

Dinler demokratiktir. Demokratik olmalı. Demokratik olmayan din de değerli olamaz.

Her konuya dini alet etmeyi bırakalım.

yazımdan neden sadece bu kısmı aldınız anlamadım. başka yönlerini de söyledim. ayrıca bu uygulamaya karşı çıkan birçok insan bunun başörtüsü serbestisini getireceğinden endişe duyduğunu söylüyor. bu nedenle söyledim. sizin dininiz size derken oradaki siz kelimesi kafirler için kullanılır, farklı düşünen müslümanlar için değil. inancımıza uygun yaşamak istediğimizde nedense hemen dini alet etmiş oluyoruz. bu nasıl bir anlayıştır.

sivaslınet
12.12.2012, 15:55
yazımdan neden sadece bu kısmı aldınız anlamadım.

Anlatayım o halde. Bu ülkede sadece tek din tek mezhep, tek köken yok. Her kes bu ülkenin vatandaşı. Her kesin bir diğeri kadar hakkı ve yetkisi var. Zira herkes, herkes gibi vergisini ödeyip vatandaşlık görevlerini yerine getiriyor.

Ayrıca ülke dinle değil demokrasiyle yönetiliyor. Demokraside her inanca her kökene eşit mesafede hak tanınıyor.

Bunları kabul ediyorsan eğer kıyafet serbestisi her anlayış için olmalı. Şimdiden okul müdürleri türban dayatmasına başlamışlar. Türban konusuna alıntı yaptım görebilirsin. Arkadaşların, benim ve domkratların endişeleri bu tür baskılar için. Şimdi ben de bu yüzden serbestiyi savunduğuma neredeyse pişman olacağım. Gerçi ünüformaya da türban baskısı yapılabilir.

Alibaba58
12.12.2012, 16:24
biz hep tek tip giyinmeliyiz
hep aynı kalıplarda düşünmeliyiz
herkes bizim gibi düşünmeli farklı düşüncelere yer vermemeliyiz
demokrasinin boynuna ip bağlayıp onu hep bazı elit kesimin elinde tutturmalıyız
nasıl olsa asker bir milletiz !!!!!!

insanlar sokakta çarşıda pazarda farklı giyinince fakir zengin anlaşılmıyor sadece okulda anlaşılıyor değil mi?

Durup durup bütün konuları dine getiriyorsunuz. Pes doğrusu. :confused: Şimdi kim din düşmanlığı yaptı ya sinir oluyorum bu muhabbetlere. :mad: Siz hükümet ne diyorsa kabulleniyorsunuz diye bizde aynı olmak zorunda değiliz. Ayrıca hükümet değil kim böyle bir yasa çıkarırsa çıkarsın yine karşı çıkarım bunu daha önceki yorumlarımdada yazmıştım.

Pusula_58
12.12.2012, 18:47

Arkadaşım siz gerçekten bu hükümetin okullarda kılık kıyafet serbestliğini demokratik inancı gereği yaptığınamı inanıyorsunuz? "Demekrasi bir araçtır yeri geldiğinde bineceksin yeri geldiğinde ineceksin" diyen bir düşüncenin bunu yapacağına ihtimal bile vermeniz çok şaşırttı beni.Buna inanmak istemiyorum. Yineliyorum bunların amacı farklı düşüncesi farklı. Biz dikta otoriteyi savunmuyoruz ancak heryerde olduğu gibi bir yaşam kuralı bir eğitim kuralı vardır. Özgürlük sınırsız olamaz, yarın biri ben çıplak gircem sınıfa derse, biride şalvar siyah çarşafla gireceğim dese ne diyceceğiz? Özgürlük var buyurunmu diyeceğiz, olurmu öyle şey? Arkadaşım bizim karşı çıktığımız şey durduk yere, gereksiz yere birşeyler çıkarıp kafaları karıştırmaktan öteye gitmeyen şeyler içindir. Gerçek demokratsa bu hükümet özgürülüğü savunuyorsa, sırf kendisine karşı geliyo hakkında iyi şeyler yazmıyor diye çeşitli bahanelerle uyduruk ihbarcıların suçlamalarıyla suçsuz yere cezaevlerinde yatan gazetecilere, askerlere özgürlük getirsin? Suçunun dahi ne olduğu belli olmayan 3-4 yıldır içeri tıkılmış bilerek davaları uzatılan yüzlerce mahkum var.
Ben bu hükümetin ciddiyetine inanmıyorum ki yaptıklarınada inanayım. Kendileri yapıyor kendileri inkar ediyor. Bunların hedefi her zamanki dediğim gibi sinsi planlarla Cumhuriyet ve Atatürk ilke devrimlerini birer birer kaldırmak. Başka birşey değildir.

LaEdri
12.12.2012, 20:11
"Yürüyüşler değişti" derken güvenle mi yürüyorlar, yoksa aptallaştılar mı? Ben, kendilerine güven gelmiş olacağını sanıyorum.

Evet güven geldiğini söyleyebilirm.

sivaslınet
13.12.2012, 06:31
Arkadaşım siz gerçekten bu hükümetin okullarda kılık kıyafet serbestliğini demokratik inancı gereği yaptığınamı inanıyorsunuz?

Hayır.. Ama devamında ki yazdıklarımı okumamışsın. Hep okumadan, anlamadan, ezberlerinizle takıntılarınızla yazıyorsunuz. Diğer demokrat arkadaşlar da öyle yapıyor.

Bak mesela bozkurt06 LaEdriye teşekkür etti. Bunu Okumadan, anlamadan, yaptı. LaEdriye ait her bir düşüncelerinden, hakkındaki tüme varım kanaatı yok. Yanlış teşekkür anlaşısın diye ben açıklattırdım. "Hür kıyafet çocuklara güven getirdi" yazdı. "Komik oluyorlar"ı da yanlış yazdı. Aksi düşüncedeki arkadaşımız bu görüşe teşekkür etti.

Neyse birgün bu takıntılardan vaz geçip ilkeli düşünmeyi ve gerçek demokrasiyi kavrayacaksınız (Dikkat: ileri demokrasi demiyorum)

"Demekrasi bir araçtır yeri geldiğinde bineceksin yeri geldiğinde ineceksin" diyen bir düşüncenin bunu yapacağına ihtimal bile vermeniz çok şaşırttı beni. Buna inanmak istemiyorum. Yineliyorum bunların amacı farklı düşüncesi farklı.

İnanma tabi. Ben gerçek demokrasinin ölçüsünü RTE den almıyorum ki. Ben demokrasiyi özümlemişim. Kavramışım. Ezberlerle görüş bildirmiyorum.

Biz dikta otoriteyi savunmuyoruz ancak heryerde olduğu gibi bir yaşam kuralı bir eğitim kuralı vardır. Özgürlük sınırsız olamaz, yarın biri ben çıplak gircem sınıfa derse, biride şalvar siyah çarşafla gireceğim dese ne diyceceğiz?

Yanlış düşünceni düzelt lutfen. Ben özgürlük sınırsız olmalı demedim. Özgürlük insan yararına olmalı diyorum. Ve o konudaki özgürlük kurallarını, özgür düşünmesi sağlanan uzmanlar yapmalı. Yani bilim adamları. Hukuk kurallarını hukuk uzmanları, tıp kurallarını tıp uzmanları, eğitim kurallarını da eğtim uzmanları yapabilmeli. Ama bu kurallar siyasetçi ve otorite baskısından etkilenmemeli.

Özgürlük var buyurunmu diyeceğiz, olurmu öyle şey? Arkadaşım bizim karşı çıktığımız şey durduk yere, gereksiz yere birşeyler çıkarıp kafaları karıştırmaktan öteye gitmeyen şeyler içindir. Gerçek demokratsa bu hükümet özgürülüğü savunuyorsa, sırf kendisine karşı geliyo hakkında iyi şeyler yazmıyor diye çeşitli bahanelerle uyduruk ihbarcıların suçlamalarıyla suçsuz yere cezaevlerinde yatan gazetecilere, askerlere özgürlük getirsin? Suçunun dahi ne olduğu belli olmayan 3-4 yıldır içeri tıkılmış bilerek davaları uzatılan yüzlerce mahkum var.

Bu konularda da farklı düşünmüyorum ki. Konu farklı. Konu özgür giyim.

Benim iddiam; eğer özgürlük sağlanacaksa giyime de sağlanmalıdır. İnsanların giyimine otorite hele de siyaset, inançları, töreleri de bahane ederek karışamaz.

Bilimsel eğitimi sağlamlaştıran üniforma değildir. Bilimsel eğitimi sağlamlaştıran öz güvendir. O da, ekonomiyle ve özgürlükle sağlanır. İktisadi özgürlüğü olmayanın hiç bir konuda özgürüğü olmaz. Önce ekonomik eşitlikler veya olanaklar sağlanmalı.

Sizler kafayı üniformaya takmışsınız. Üniforma eşittir cumhuriyet yada demokrasi değildir. Ama özgür giyinmek eşittir demokrasidir.

Ben bu hükümetin ciddiyetine inanmıyorum ki yaptıklarınada inanayım. Kendileri yapıyor kendileri inkar ediyor. Bunların hedefi her zamanki dediğim gibi sinsi planlarla Cumhuriyet ve Atatürk ilke devrimlerini birer birer kaldırmak. Başka birşey değildir.

Dediğim gibi, ben bunlarla senle hemfikirim. Sen asıl konu iddiamı, yani şunu söyle bana; Ekonomik özgürlüğün, düşünce özgürlüğünün, kıyafet özgürlüğünün, çocuk olsun, büyük olsun, eğitimine olumlu mu katkısı olur, olumsuz mu?

Bu soruma cevap bekliyorum. Bana karşı olan diğer demokrat arkadaşlar da cevaplasın.

Demokrasiyi ve demokrat olmayı bir daha irdelemelisiniz.

sivaslınet
13.12.2012, 09:32
Arkadaşım bizim karşı çıktığımız şey durduk yere, gereksiz yere birşeyler çıkarıp kafaları karıştırmaktan öteye gitmeyen şeyler içindir.

Kıyafet serbetisi demokratikse, bunu AKP, MHP, BDP yapmış yada CHP yapmış farketmiyor.

AKP yapınca dindar ve kindar bir düzen için kandırmaca, MHP ve BDP yapınca etnik istismarlı bir düzen için kandırmaca, CHP de yapınca bir miktar demokratik ama sömürücü kapitalist bir düzen için kandırmaca olmuyor mu? Bunun aksini kim savunabilir? Çıksın söylesin.. Hangi siyaset gerçek, özlenilen gerçek demokrasiyi temsil ediyor.

Ama, bu siyasetlerden birisi de diyelim ki Sivas yollarını birinci sınıf kalitede asfaltladı. "Yok bunların tümü de kandırıkçıdır" diyerek asfaltları kazıyıp bozamayız. Bu halk için yapılan bir hizmettir.

Veya asgari ücrete 300 TL gibi bir miktar zam yaptılar. Siz kandırıkçısınız, amacınız farklı diye bunu onlara iade edemeyiz. Bu da halk yararına bir hizmettir.

Keza kıyafet özgürlüğü de aynıdır. Demokratiktir. Bunu onlara geri iade edemeyiz.

Ha, ama ne var ki; onların siyasetinin ne denli kandırmaca olduğunu bilerek, onlara karşı hep uyanık oluruz. Haksızlıklara, insan yararına olmayan yaptırımlarına karşı tüm protestolarımızı yaparız. Yeter ki gerçek demokrasinin ve insan haklarının ne olduğunu, nasıl olması gerektiğini bilelim.

Söz konusu eğer gerçek demokratik cumhuriyeti savunmaksa, bunu ben canım pahasına yaparım. Fazla söze ne hacet?

sivaslınet
14.12.2012, 13:03
Demek ki demokrat insanların içinde tutucu, bağnaz insanlar da varmış. İnsan yararına olan tüm özgürlüklerin demokratik olduğunu, ama sadece giyim özgürlüğünün demokratik olamayacağını, otoritenin belirlemesi gerektiğini savunuyorlar. Özgürlüğe karşı tavır koyuyorlar.

İşin en ilginci, özgürlük savunucularını da AKP veya gericilikle özdeşleştiriyorlar. Kendileri özgürlükleri savunacakları yerde.. Bu mu aydın olmak? Bu mu özgürlükçü olmak?

Her şey tersine dönüyor galiba.. :)

Alibaba58
14.12.2012, 13:23
Demek ki demokrat insanların içinde tutucu, bağnaz insanlar da varmış. İnsan yararına olan tüm özgürlüklerin demokratik olduğunu, ama sadece giyim özgürlüğünün demokratik olamayacağını, otoritenin belirlemesi gerektiğini savunuyorlar. Özgürlüğe karşı tavır koyuyorlar.

İşin en ilginci, özgürlük savunucularını da AKP veya gericilikle özdeşleştiriyorlar. Kendileri özgürlükleri savunacakları yerde.. Bu mu aydın olmak? Bu mu özgürlükçü olmak?

Her şey tersine dönüyor galiba.. :)

Sayın Sivaslınet aydın görüşlü arkadaşların yorumlarını okudunuz. Çoğunun hatta siz hariç neredeyse hepsinin buna karşı olması ve sadece sizin bu konuda olumlu bakmanızda şaşırtıcı değil mi? :D

sivaslınet
14.12.2012, 18:42
Sayın Sivaslınet aydın görüşlü arkadaşların yorumlarını okudunuz. Çoğunun hatta siz hariç neredeyse hepsinin buna karşı olması ve sadece sizin bu konuda olumlu bakmanızda şaşırtıcı değil mi? :D

1- Evet, çok şaşırtıcı gerçekten.. Aydın görüşlü arkadaşlar ÖZGÜRLÜK karşıtı. :)

2- Orta çağda da ÇOĞUNLUK dünya öküzün boynuzunda diyordu. :)

sivaslınet
14.12.2012, 19:06
sadece siz :D

Alibaba kardeş,

Neden ben farklıyım, diğerleri gibi değilim söyleyeyim. Otoritenin her dayatmasına karşıyım da onun için.

Benim kabulleneceğim değerler, kesinlikle konunun uzmanı bilim adamlarının önerileri olmalı.

Başkasını rahatsız etmeden, her konuda özgürlük, evrenseldir/bilimseldir.

Pusula_58
14.12.2012, 20:05
Kıyafet serbetisi demokratikse, bunu AKP, MHP, BDP yapmış yada CHP yapmış farketmiyor.

AKP yapınca dindar ve kindar bir düzen için kandırmaca, MHP ve BDP yapınca etnik istismarlı bir düzen için kandırmaca, CHP de yapınca bir miktar demokratik ama sömürücü kapitalist bir düzen için kandırmaca olmuyor mu? Bunun aksini kim savunabilir? Çıksın söylesin.. Hangi siyaset gerçek, özlenilen gerçek demokrasiyi temsil ediyor.

Ama, bu siyasetlerden birisi de diyelim ki Sivas yollarını birinci sınıf kalitede asfaltladı. "Yok bunların tümü de kandırıkçıdır" diyerek asfaltları kazıyıp bozamayız. Bu halk için yapılan bir hizmettir.

Veya asgari ücrete 300 TL gibi bir miktar zam yaptılar. Siz kandırıkçısınız, amacınız farklı diye bunu onlara iade edemeyiz. Bu da halk yararına bir hizmettir.

Keza kıyafet özgürlüğü de aynıdır. Demokratiktir. Bunu onlara geri iade edemeyiz.

Ha, ama ne var ki; onların siyasetinin ne denli kandırmaca olduğunu bilerek, onlara karşı hep uyanık oluruz. Haksızlıklara, insan yararına olmayan yaptırımlarına karşı tüm protestolarımızı yaparız. Yeter ki gerçek demokrasinin ve insan haklarının ne olduğunu, nasıl olması gerektiğini bilelim.

Söz konusu eğer gerçek demokratik cumhuriyeti savunmaksa, bunu ben canım pahasına yaparım. Fazla söze ne hacet?

Değerli dost,
Konuyu bu kadar dallandırıp budaklandırmaya ne gerek var? Çok yazmak, yada çok konuşmak çok bilmek anlamına gelmemeli. Kısaca işin özeti şu olarak görülmeli. Bu hükümet herşeyi kendi yörüngesine göre ayarlamak, yine yineliyorum Cumhuriyet ve Atatürk değerlerine sinsi planlarla önem ve değerini kaybettirmek. Onlara göre herşeyi kendileri biliyor onların dışındakilerin hiç bir önemi yok.
Yapılan bu çalışmanında bunların bir parçası olduğu açıkca ortada. Yani gündem saptırmak halk bununla meşgul olurken saman altından su yürütmek.
Bu ülkenin terör olayı, işsizlik olayı, açlık, yoksulluk olayı, eğitim sorunu, öğretmen sorunu halledildide iş giyim kuşamamı geldi?
Yani size göre 2012 yılına kadar dikta Cumhuriyet yönetimi baskıyla kaba kuvvetle zoraki önlük,üniforma giydiriyodu, ve geldi çağdaş laik demokrat AKP hükümeti hürriyeti getirdi pehh pehh pehh.
Bu siyasi oyunlara inanan aydın demokratım diye geçinen aydınları gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum. İki kere ikinin dört ettiği kadar niyetler amaçlar belli arkadaşım. İstiklal marşında ayağa kalkmayan, milli gömleği ütüleyip dolaba kaldırıp ben gömlek değiştim diyenlerden,aslında o gömleğin içinde yine aynı düşünce aynı beyin olduğunu unutmasak çok daha güzel olacaktır.

Kalın sağlıcakla.

sivaslınet
14.12.2012, 20:31
Değerli dost,
Konuyu bu kadar dallandırıp budaklandırmaya ne gerek var? Çok yazmak, yada çok konuşmak çok bilmek anlamına gelmemeli.

Pusula_58 kardeş,

Konuyu dallandırıp budaklandırmak şuradan geliyor; Yanlışa karşı eleştiriden hiç çekinmem inatçıyımdır da.. :)

Hele de yanlışı yapan demeokrat insanlar olunca onlarla, uzlaşması daha kolaydır diye düşünüyorum. Ama görüyorum ki onlar da baya tutucu davranıyorlar. Doğrular tartışarak oluşur, susarak değil.

4+4+4'ü kıyasıya eleştirdim. Ve amaçları da ortaya çıktı. Bu yasadan yararlanarak çoğu okulları imam hatip yaptılar. Amaçlarını söylediler zaten "dindar ve kindar" bir toplum yetiştirmek. İşte görüyoruz ortadoğudaki dindar ve kindarları. İstisnasız insan katliamı yapılıyor. Ve bizim katkılarımız da devam ediyor. Onların dindarlığı emperyalizm. Din bu değil. Dinin ne olduğunu bilmiyorlar. Din iyi ahlaktır. Öyle olmalıdır.

Ama kıyafet özgürlüğüne nasıl karşı çıkayım? Bu demokrasidir, özgürlüktür. Otoritenin dayatmasının sonudur. Kim yaparsa yapsın. Benim için önemli olan özgürlük.

Eğer kıyafet özgürlüğü türban dayatmasına dönüşürse, endişeniz varsa, bunda zaten hem fikiriz. Ama bana bunu bahane ederek üniformayı savunamazsınız.

Otoritenin fikir(inanç, ideoloji vs.) dayatmasına da kıyafet(üniforma) dayatmasına da karşıyım.