![]() |
Cevap: ULAŞ-Yapalı
ana baba hasreti yürekte yaman
aşıp gidilmez dağlarda duman hele evlat hasreti gönlümde güman sığamam kabuğuma dar gelir bana |
gönül sevdalara bakıyor kırgın
iyi gün dostları hep bana dargın yaşlı diyarinin dizleri yogun geç gelen baharlar er gelir bana |
yapali daglari sira sira sirali
yitirdik akli sivastan ayrilali mert insanlar hep yurekten yarali gurbette yasamak zor gelir bana |
anlarım halini aynı derttenim
kim halimi kime ne desem sıladan ayrıyım ne gelir elden üzülme abiciğim mevlaa kerimdir |
yurt genelinde koca reis anıldı
ölmedi yüreğimizde yaşıyor reis sana öldü diyenler bilki yanıldı gençlik sel oldu taşıyor reis seni yazmaya yetmez kalemle kağıt silinmez beynimden verdiğin öğüt gelmedi cihana senin gibi yiğit gençlik çizdiğin yoldan koşuyor reis balta vurdular kökten dalıma katlandın zındanda bir çok zuluma bile bile gönderdiler ölüme sevdalın binleri aşıyor reis sivastan çıkmıştı yiğidin merdi türk devletlerini kurmaktı derdi çağlayan ceritte canını verdi maraş dağlarında üşüdü reis |
evliyalar durağı aşıklar yurdu
atalarımız sende bir düzen kurdu bu garip yüreğimi meraklar sardı sulara garg olmuş köyüm yapalı acı pınar düzünde çıkıp yaylasam aşık erdemcanla çalıp söylesem ocağımı yakıp bir düzen eylesem olmuyor tadına doyum yapalı |
iyi aksamlar osman abi nasilsin ulas yapaliya selamlar...
|
hoş geldin bilal bey iyyim canım sağ ol
|
iyi akşamlar merhaba osman abi nasılsınız hemşerim ulaşıma yapalıma selamlar abicim biliyosun bende size yakın y. karasalıyım seyit ağalardan selattinin yeğenide diyebilirsiniz.
|
[QUOTE=aysima58;549519]iyi akşamlar merhaba osman abi nasılsınız hemşerim ulaşıma yapalıma selamlar abicim biliyosun bende size yakın y. karasalıyım seyit ağalardan selattinin yeğenide diyebilirsiniz.[/QUOTE]
sağ ol hemşerim bildim sizi daha öncede tanışmıştık ama yasaklı olmuşunuz yeni nickinizden tanıyamadım köyümün sitesine ilgi gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim |
gunaydin osman abi nasilsin iyidirsin insaalah abi..
|
[QUOTE=bilal kose;550161]gunaydin osman abi nasilsin iyidirsin insaalah abi..[/QUOTE]
günaydın bilal bey sağ ol iyyim canım sende iyisin inşallah |
[B]Deliktaştan Yapalıya sonsuz selam olsun....[/B]
|
[QUOTE=Salim58;550186][B]Deliktaştan Yapalıya sonsuz selam olsun....[/B][/QUOTE]
ve aleyküm selam salim bey kardeşim iyisin inşallah sizi gördüğüme sevindm |
[QUOTE=OSMAN ECE;550187]ve aleyküm selam salim bey kardeşim iyisin inşallah sizi gördüğüme sevindm[/QUOTE]
[B]Elh.iyiyiz Abi yalan dünya bugün var yarın yok. Sende iyisindir inşallah.yengeme saygılar selamlar Abi....[/B] |
[QUOTE=OSMAN ECE;550185]günaydın bilal bey sağ ol iyyim canım sende iyisin inşallah[/QUOTE]
sagol osman abi allaha cok sukur idare edip gidiyoruz su hayat yolunda duse kalka |
[QUOTE=bilal kose;550197]sagol osman abi allaha cok sukur idare edip gidiyoruz su hayat yolunda duse kalka[/QUOTE]
hep ömür geçirdik hayat yolunda kimisi sağında kimi,si de solunda fakirin gözü olmadı zengin çulunda en kötü günümüze şükür eyledik |
[QUOTE=OSMAN ECE;550200]hep ömür geçirdik hayat yolunda
kimisi sağında kimi,si de solunda fakirin gözü olmadı zengin çulunda en kötü günümüze şükür eyledik[/QUOTE] agizina yuregine eline saglik abi |
şehitlerimiz geldi boğulduk yasa
seninde yüreğine saglık b. köse dostluğumuz ebediy olmasın tasa bu sitede beraber fikir eyledik |
degerli abim degerli insan degerli yurek degerli ozan degerli hemseri ULAS YAPALI OSMAN ECE ABININ DOGUM GUNUNU KUTLAR TUM YAPALIYA KUCAK DOLUSU SEVGILER SAYGILAR.
|
[QUOTE=bilal kose;550613]degerli abim degerli insan degerli yurek degerli ozan degerli hemseri ULAS YAPALI OSMAN ECE ABININ DOGUM GUNUNU KUTLAR TUM YAPALIYA KUCAK DOLUSU SEVGILER SAYGILAR.[/QUOTE]
bilal bey kardeşim çok teşekkür ederim beni gerçekten çok duygulandırdınız yürek dolusu sevgilerimi sunuyorum hepinize |
sen bu sevgiyi saygiyi fazlasiyla hak ediyorsun abi
|
batıdan batıdan esiyor serap
haneler yıkılmış olmuşlar harap istersen tarlanda olaydım turap ekip biçeydin tenim yapalı |
yaşasamda uzaklarda senden
canım çıkmadıkca bu tenden hep bir kardeşdik ayrı bedenden sensiz boş herbir yanım yapalı gurbetel yürekte yaralar açtı aşık diyari baba kaynadı coştu senden ayrı çok yıllarım geçti tanımadınmı işte benim yapalı sular akar argın argın gönül gurbet ile dargın öyle bakma yorgun yorgun ciğerimi deldin oğul |
selam osman abi eline yuregine saglik abi guzel dizeleri dokturmussun yine abi
|
[QUOTE=bilal kose;557201]selam osman abi eline yuregine saglik abi guzel dizeleri dokturmussun yine abi[/QUOTE]
teşekkür ederim bilal bey ozanlar sitesi sanki kapandı herkes gitti oradan işte can sıkıntısı bende bizim köyün sitesine yazıyorum yalanmış fani dünya yalan gül kokunuz bende kalan hasretiniz ömrüm etti talan aklım baştan aldın oğul kalmadı gözümün feri hep ağladım zarı zarı akşam yuvasına döner arı peteğimde baldın oğul |
Iste geldik gidiyoruz dunyadan
Hep ayri kaldik vatandanyurttan Cileler sardi dort kolldan Olmeden koyume gotur ogul |
gurbet giydirdi türlü donlar
orda yandı nice genç canlar ağrır sızlar her bir yanlar sen derdini buldun oğul diyarimde bitmez çile uydum eski töreye yola seni yaktım bile bile günahsız bir kuldun oğul |
abicim geçmiş doğum gününüzü tebriik eder sağlıklı ve mutlu bir uzun ömür dilerim yengemle birlikte abicim çok özür dilerim siteye fazla gelemediğimden doğum gününüzü görmedim bağışlayın lutfen ellerinizdenöpüyorum hemşehrim abim saygılar sunuyorum size.
|
gurbet ellerinde düşmüşüm derde
haniya benim köylülerim nerde köyümün ateşi yanıyor bu serde senin dağlarında kaldı anım yapalı |
yapalının yolu taşlı taşlıdır
osman abinin evi yapalıda baştadır yapalı sular altında kalmış halkı yastadır osman abimin gözleri yaşlı yaşlıdır üzülme be osman abim dünya yalandır |
[QUOTE=aysima58;557937]yapalının yolu taşlı taşlıdır
osman abinin evi yapalıda baştadır yapalı sular altında kalmış halkı yastadır osman abimin gözleri yaşlı yaşlıdır üzülme be osman abim dünya yalandır[/QUOTE] doğrudur yollarımız taşlıdır taşlı köyümün güzelleri hep kara kaşlı diyarim hasretim gözlerim yaşlı yaban ellerde kaldım ne çare |
DUY YAPALI DUY
köyümün tarıhı çeşmeleri kurumuş neler oldu sana böyle vay yapalı vay seni yapan hünerli eller çürümüş aç kulaklarnıda duy yapalı duy ıssız kalmış yayla otağımız terk eyledik seni bizim hatamız kimler geldi geçti hani atamız geçmişi sayabilirsen say yapalı say devre yazmış kaderinin yazarı sulara gömülmüş ataların mezarı sordum gençlere aldım azarı eski hatir gönül kalmamış oy yapalı oy kışın bolca yağardı karın eserdi rüzgarın serin serin varmı diyarime 2 metre yerin beni gurbette koyabilirsen koy yapalı koy |
[QUOTE=OSMAN ECE;561233]DUY YAPALI DUY
köyümün tarıhı çeşmeleri kurumuş neler oldu sana böyle vay yapalı vay seni yapan hünerli eller çürümüş aç kulaklarnıda duy yapalı duy ıssız kalmış yayla otağımız terk eyledik seni bizim hatamız kimler geldi geçti hani atamız geçmişi sayabilirsen say yapalı say devre yazmış kaderinin yazarı sulara gömülmüş ataların mezarı sordum gençlere aldım azarı eski hatir gönül kalmamış oy yapalı oy kışın bolca yağardı karın eserdi rüzgarın serin serin varmı diyarime 2 metre yerin beni gurbette koyabilirsen koy yapalı koy[/QUOTE] Selam Osman Abi eline yuregine saglik Hepimiz bir yerler savrulduk ama yureklerimiz hep oralarda kaldi. |
ters yele savurdu beni harmanım
çok aradım yoktur derde dermanım talana uğradı gönül kervanım hayatım gurbette döndü haraba |
Kirildik atildik zalim gurbet ellere
Yar hasret kalmis guzel sozlere Kurbanim sivasimin her kosesine Kimseler kalmadi yurdum dondu haraba |
köyümde gördüm bir delik taşlı
can salim gardaş akıllı başlı gurbette diyarinin gözleri yaşlı hasretim köyüme hasretim hasret |
Nemli nemelere doktum derdimi
Gurbette birturlu bulamadim kendimi Degismem haliya kilimi sediri Hasretim ben koyume hasretim |
EDEPSİZ
BU ŞİİR TAMAMEN SAVGİLİ EŞİME AİTTİR müslümanım diye geçinir hayır hasanattan uzak kaçınır mini giyer açıldıkça açılır başımdaki örtüyü kınar edepsiz tanrı misafirine kapısın açmaz kör kütük sarhoş günahten kaçmaz evlenir gavur müslüman seçmez kendi has dininden döner edepsiz niğmetten saymaz seyhan merici allah diyenlere derler gerici fakirin kazancına olur yarıcı şeytanın atına biner edepsiz bu şiiri yazan sevgili eşim daima dik durdu yanında başım benim her şeyim ekmeğim aşım diyari babanın ilham kaynağı |
Elinize Yureginize Herikinizinde Saglik. Allah Hic Eksik Etmesin Yureginizdeki Sevgi Ve Mutlulugu Allah Nice Mutlu Yillar Yasamayi Birlikte Yasamayi Nasip Etsin.
|
WEZ Format +2. ?uan Saat: 10:42. |