![]() |
Cevap: BiR DeMeT SiiR
[B][I][COLOR="MediumTurquoise"]ÖNÜMDE MARMARA KOCAMAN DENİZ
BU SAHILDE GÜNLERDİR BEKLERİZ NE ÇİLEM BİTER NE YAR GELİR AYRILAMAM GEL BEKLETME SENSİZ BAKARAK ENGİNLERE DALARIM HAYALİNE BUGÜNDE AKŞAM OLDU GELMEDİN YİNE KUŞLAR MARTILAR DÖNDÜ EVİNE BEN HASRET KALDIMYİNE SEVGİLİME KADERİM KUCAKLAŞMAKSA BU DENİZLE RUHUNU BIRAK GELSİN BEDENİNİ GİZLE BEDENİM İSYANKAR SANA RUHUMU GÖZLE GELDE GELEYİM BİR KÜÇÜCÜK SÖZLE. ÇAĞIRIYOR BENİ DENİZ KOLLARINA ATILACAM YAKAMOZDAKİ YOLLARINA RUHUM SERBEST KALACAK ÇIPINA ÇIRPINA İŞTE O ZAMAN KAVUŞACAKTIR AŞKINA. BU CAN BEDELMİŞ İKİ KANAT ALDIM ERDİM MURADIMA İŞTE KANATLANDİM BİTTİ ÇİLEM BİTTİ AYRILIK DERDİM AŞKIM BAK ARTIK GÖZLERİME BEN GELDİM [/COLOR][/I][/B] |
Özlem 02
Gelsen Yeniden doğacağım Dokunsan Serpilip gelişeceğim Baksan Mutluluktan uçacağım Yar Beni bir öpsen Yemin olsun ölümsüzleşeceğim |
Doğum Günü Hediyesi
...Kim derdi ki gün gelip te ellerin elleri ellerinde terleyecek ve kim derdi ki yaşananlar acımasızca tarihin zalim diliminde silinecek? Gözler ilk kez sensiz ağlıyor İlk kez sözler sustuğunda Dudaklar dudaklarda Yalnız kalıyor Oysa doğum günümdü Mayısın son günü Beni sevdiğini söylediğinde Durdu zaman yürüdüğü yolda Şahitlik yaptı sevgiye,yüzüme güldüğünde Şimdi çok uzaklardasın Tarih yine aynı Yine birşeyler karalıyorum beyaz sayfalara Tek ilham gözlerin yok odamda Bu sana sayısız bir şiirim Bilinmeyenler içinde değil asla İlk te son da aynı olacak Hepsinde sen olacak Ve ilk kez kendi doğum günümde Bir başkasına hediye veriyorum Belki bana verdiğin eşsiz hediyenin ışığını Sana yansıtıyorum... Doğum günü kutlu olsun sevginin Kim yaşıyorsa sonuna kadar Unutulmayanların,için için ka |
Sev Sevebildiğin Kadar
Geldim işte! Bak yanıbaşındayım Tenindeki teri Yüzündeki kederi Silmeye geldim. Geldim işte! Bak başucundayım Al senindir ellerim Tut! Tutabildiğin kadar Al senindir gözlerim Bak! Bakabildiğin kadar Tüm benliğimle sana geldim! Sev! Sevebildiğin kadar! |
Acı
Yaşamak uğruna ölmek bu olsa gerek Sevmek uğruna acı çekmek bu olsa gerek Hayat uğruna savaşmak bu olsa gerek Peki ya senin uğruna Üzülmek niye? |
Kadınsan
Kadınsan kadın gibi olacak, Adam gibi adamı seveceksin... Yürüyünce güller açacak önünde, Ağlayınca inciler dökülecek. Güneş seninle doğup seninle batacak. Vermeyi de almayı da Bileceksin doyuncak... Sert olacaksın yerinde, Yerinde yumuşacık... Söz dinleyip susmayı da Bileceksin usulcacık... İşveyi, nazı, cilveyi de Gülüp eğlenip raksetmeyi de. Oyun bileceksin kadınsan... Süründürüp yalvartmayı, Tutsak edip bağlamayı, Kaçmayı, kovalamayı, Av olup avlamayı, Gözlerinden niyetini, İstemez görünüp istemeyi Bileceksin kadınsan... Akıllı olacaksın kadınsan. Leb demeden leblebiyi, Nerden gelinip nereye gidildiğini. Rüzgarın nerden estiğini bilecek Çevirip yelkenleri Çekmeyeceksin boşa kürekleri... Anlatınca dinlemeyi, Konuşunca dinletmeyi, Sorulunca söylemeyi Bileceksin kadınsan... Doğurgan olacaksın kadınsan. Çatır çatır sancılı olsa da analık, Adam edip adamı, Birlikte büyüteceksin Onu da kendini de... Gıkın çıkmayacak nankörlüğe Bağrına taş basıp Elin öpüldüğünde Öğüneceksin kadınsan... Sefil etmeyeceksin kocanı, evladını, Aşını, ekmeğini kotaracak Gözünü budaktan sakınmayacak Sözünü kimseden esirgemeyeceksin... Yoku yaratmayı, Tozu kiri paklamayı, Lafı sözü aklamayı, Kusurları saklamayı, Karanlığı dağıtmayı Bileceksin kadınsan... Kırılgan olmayacaksın kadınsan. Ağlatanı ağlatacak, Kapılarını kapatacaksın... Diz çöküp yalvaranı da Affedip okşayacaksın... Basan olursa damarına, Çattın mı hele kaşlarını, Ateşle oynayacak Bir koyup bin almayı Bileceksin kadınsan... Sabırlı olacaksın kadınsan. Ateşin suyun keyfini beklemeyi, İlmek ilmek üretmeyi, Bazen önde olup bazen çekilmeyi Düğümleri çözmeyi bileceksin... Derin tasasız uykuları özleyecek, Açlığa yokluğa katlanacak, Alnının terini biriktirecek, Kan tükürüp kızılcık şerbeti içtim Diyeceksin kadınsan. Ağlamayı öğreneceksin, Çareler tükendiğinde. Yırtınıp dizlerini döverek, Başını taşlara vurarak Burnunu çekip için için de... Elin kolun bağlandığında Tuz bassalar yarana Sessiz çığlıklar atmayı da Bağırmayı, isyanı da Öğreneceksin kadınsan... Yılmayacaksın kadınsan. Zalimse kocan, Nankörse bir de evladın Ardından gideceksin yazgının... Yıkılsa da evin ocağın Kesseler akmayacak kanın. Taş taş üstüne koyup yeniden Sarıp yaralarını Başlayacaksın en baştan... Dayanacaksın kadınsan. Ateşlerde yanmaya Rüzgarlarda savrulmaya, Köpek olup yalvarmaya, Dolmaya boşalmaya... Sözün ağırına, Sevginin arsızına... Kurtlar kemirse de içini, Kudursan da ihtirastan Dayanacaksın ihanete, yalana... Alışacaksın kadınsan. Bahara kışa, Gündüze geceye, Çevrime döngüye, Erimeye çürümeye... Gidip te dönmeyene, Kadir kıymet bilmeyene Alışacaksın... Ateşin sıcak, Suyun soğuk, Taşın sert, Bıçağın keskin olduğuna Alışacaksın... Aşkın yalan, Sevginin gerçek, Sevmenin alışmak olduğuna... Kollarında olanınsa yanında olmadığına Alışacaksın kadınsan... Kadınsan kadın gibi olacak, Adam gibi adamı seveceksin |
Bana Kendini Anlat
Aklımdan çıkmıyorsun Sensiz bomboş bu hayat Susma öyle ne olur Bana kendini anlat Hasretim gülyüzüne Susamışım sevgine Başkasından bana ne Bana kendini anlat Boşver esen rüzgara Boşver yağan yağmura Hadi gel kollarıma Bana kendini anlat Geceleri üşür müsün Hemen örtünür müsün Beni düşünür müsün Bana kendini anlat Ah benim nar çiçeğim Canım ipek böceğim Meraktan öleceğim Bana kendini anlat Aşkımızdan kime ne Sevdamızdan kime ne Başkasından bana ne Bana kendini anlat Ahmet Selçuk İlkan |
[B]1 yaşınızdayken sizi elleriyle besledi ve yıkadı;
Bütün gece ağlayıp onu uyutmayarak teşekkür ettiniz. 2 yaşınızdayken size yürümeyi oğretti; Size seslendiğinde odadan kaçarak teşekkür ettiniz. 3 yaşınızdayken size özenle yemekler hazırladı; Tabağınızı masanın altına dökerek teşekkür ettiniz. 4 yaşınızdayken elinize rengârenk kalemler tutuşturdu; Evin bütün duvarlarına resim yaparak teşekkür ettiniz. 5 yaşınızdayken sizi cici kıyafetlerle süsledi; Gördüğünüz ilk çamur birikintisine atlayarak teşekkür ettiniz. 6 yaşınızdayken okula kadar sizinle yürüdü; Sokaklarda "gitmiycem" diye ağlayarak teşekkür ettiniz. 7 yaşınızdayken size bir top hediye etti; Komşunun camını kırarak teşekkür ettiniz. 9 yaşınızdayken size piano öğretmeni buldu; Notaları bir gün bile çalışmayarak teşekkür ettiniz. 10 yaşınızdayken doğumgünü partilerinden, dans derslerine kadar her yere sizi arabayla götürdü; Arabadan firlayıp giderken arkanıza bile bakmayarak teşekkür ettiniz. 11 yaşınızdayken sizi arkadaşınızla sinemaya götürdü; "Sen bizimle oturma" diyerek teşekkür ettiniz. 12 yaşınızdayken zararlı TV programlarını seyretmenizi istemedi; O evde değilken hepsini izleyerek teşekkür ettiniz. 15 yaşınızdayken sizi yurtdışında yaz kampına gönderdi; Tek satır mektup yazmayarak teşekkür ettiniz. 17 yaşınızdayken erkek arkadaşınızla partiye gitmenize izin verdi; Bir telefon bile etmeden sabaha karşı eve dönerek teşekkür ettiniz. 19 yaşınızdayken okul masraflarınızı karşıladı, sizi arabayla kampüse götürdü ve eşyalarınızı taşıdı; Arkadaşlarınız alay etmesin diye kampüs kapısında vedalaşarak teşekkür ettiniz. 21 yaşınızdayken iş hayatı ve kariyerinizle ilgili size fikir vermek istedi; "Ben senin gibi olmayacağım"diyerek teşekkür ettiniz. 22 yaşınızdayken kep giyme töreninizde size gururla sarıldı; Avrupa seyahati için para isteyerek teşekkür ettiniz. 24 yaşınızdayken uzun süredir çıktığınız çocukla tanışmak istedi; "Zamanını ben bilirim" diye tersleyerek teşekkür ettiniz. 25 yaşınızdayken düğün masraflarınızı karşıladı, sizin için hem mutlu oldu hem çok duygulandı; Siz dünyanın bir ucuna taşınarak teşekkür ettiniz. 30 yaşınızdayken bebek bakımı hakkında size akıl vermek istedi; "Artık bu ilkel yöntemleri bırak" diyerek teşekkür ettiniz. 40 yaşınızdayken sizi arayıp bir akrabanızın doğumgününü hatırlattı; "Anne işim başimdan aşkın" diyerek teşekkür ettiniz. 50 yaşınızdayken o, çok hastalandı, hafta sonunda onu görmeye gittiginizde mutlu oldu; Ona yaşlıların çocuk gibi nazlı olduğunu söyleyerek teşekkür ettiniz Derken bir gün... O, öldü... O güne kadar onun için yapmadığınız ne varsa, o anda kalbinize bir yıldırım gibi düştü... EĞER HÂLÂ SİZİNLEYSE, [/B] [B]ŞİMDİ ONU HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK SEVİN...[/B] |
[B]SEN BENİM
sen benim denizim, ormanım akarsuyum sen benim doğamsın sen benim kelebeğim ceylanım, martım sen benim yaşamımsın sen benim yıldızım, güneşim, gökyüzüm sen benim umudumsun sen benim kırmızım, yeşilim, mavim sen benim hayat rengimsin sen benim aşım, ekmeğim, suyum sen benim hayat nedenimsin sen benim kanım, yüreğim akciğerim sen benim bedenimsin senki benim düşüncem, hissettiğim, gördüğüm sen benim beynimsin senki benim hayatımda yaşam kadar gerçek senki benim hayatımda düş kadar hayalsin ama senki benim sevdam ve yaşama sevincimsin[/B] |
--->: BiR DeMeT SiiR
Günaydın
Günaydın, günaydın,günaydın yine günaydın Günaydın, günaydın dedikçe gün olsun aydın Tebessüm eden yüzler her an yüze güldükçe Bahtımın ortasına tahtı hep sen kuraydın Günaydın ın bol olsun, merhaba de bahara Bahar mutluluk versin, şans getirsin bahtına Yol ve yordam bilenler aşığa yoldaş olur Sen de bana yoldaş ol, aşığım ol dünyada Herşey gönlünce olsun, bütün ömrün boyunca Zevk vermez ki insana, hayat zevke doyunca Vazgeçmez mi aşıklar, lüzumsuz bir çok şeyden Gönül gerçek dostunu arayıpta bulunca Ne kadar güzel şeymiş, güne gün le başlamak Kalbinde neler varsa dostlar ile paylaşmak Gökteki kuşlar bile aşk şarkısı söylüyor Ne kadar doğru sözmüş baharda aşık olmak Karşı mor tepelerden güneş ufka doğarken Keskin ışık huzmesi, karanlığı boğarken İçim dışım sevinçle dolup-dolup taşacak İşte gerçek mutluluk, çocuk gibi koşarken Bulutlara günaydın, günaydın ağaçlara Günaydın taşlı tarla, günaydın arılara Selam olsun gönülden, günaydın diyenlere Kundaktaki bebeğe, yetmişlik ihtiyara… |
Cevap: --->: BiR DeMeT SiiR
[QUOTE=özdemir;331330]Günaydın
Günaydın, günaydın,günaydın yine günaydın Günaydın, günaydın dedikçe gün olsun aydın Tebessüm eden yüzler her an yüze güldükçe Bahtımın ortasına tahtı hep sen kuraydın Günaydın ın bol olsun, merhaba de bahara Bahar mutluluk versin, şans getirsin bahtına Yol ve yordam bilenler aşığa yoldaş olur Sen de bana yoldaş ol, aşığım ol dünyada Herşey gönlünce olsun, bütün ömrün boyunca Zevk vermez ki insana, hayat zevke doyunca Vazgeçmez mi aşıklar, lüzumsuz bir çok şeyden Gönül gerçek dostunu arayıpta bulunca Ne kadar güzel şeymiş, güne gün le başlamak Kalbinde neler varsa dostlar ile paylaşmak Gökteki kuşlar bile aşk şarkısı söylüyor Ne kadar doğru sözmüş baharda aşık olmak Karşı mor tepelerden güneş ufka doğarken Keskin ışık huzmesi, karanlığı boğarken İçim dışım sevinçle dolup-dolup taşacak İşte gerçek mutluluk, çocuk gibi koşarken Bulutlara günaydın, günaydın ağaçlara Günaydın taşlı tarla, günaydın arılara Selam olsun gönülden, günaydın diyenlere Kundaktaki bebeğe, yetmişlik ihtiyara…[/QUOTE] Arkadaş bizim sülalemiz imam olarak bilinirdi sen işi berbat ettin Şairliğe soyundun.Bak Demirci dedemin kemikleri sızlar biliyormusun.Ama yinede şiirin güzel fahrettin devam kardeşim kim tutar seni. |
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
Bitmeyen Yalnızlık
yine herzamankinden farksız birgün, dışarıda güneş we hareket içerde bir genç we yorgunluk bir de YALNIZLIK. we televizyonda reklamlar yukarı katta tıkırtılar aşağı katta sessizlik uzaklarda ölüm,yakınlarda yine ölüm bir yerlerde unutulanlar,bir yerlerde ise unutanlar bilinmeyenlerde bir genç kız we bir genç kız daha... uçurumun kenarında düşmek için hazırlananlar uçurumun sonunda ölüm çığlığı! arkada sonsuz gözyaşları, uzun bir sessizlik, anılarıyla başbaşa bir genç kız Ve BİTMEYEN YALNIZLIK!!!!!......... |
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
Dostum
KİMSE SENİN HALİNİ SORMAZ DOSTUM SEVDALANIP ZİYAN OLSAN BİLE CANDAN SEVECEK BİRİ BULUNMAZ DOSTUM SEN ONUN UÃRUNA YANSAN BİLE SEVME SEVİLSEN BİLE DOSTUM SEVERSEN YANARSIN YILLARCA KİMSEYE SEVİYORUM DEME DOSTUM BİRKERE DERSEN AÃLARSIN YILLARCA MUTLULUÃU ARARSIN YALNIZ GECELERDE TEK SIRDAŞIN ELİNDEKİ SİGARAN OLUR DOSTUM ACINLA AÃLAR GÖZYAŞINLA BOÃULURSUN SENELERCE TEK SEVENİN YİNE KENDİN OLURSUN DOSTUM YİNE KENDİN DOSTUM YİNE KENDİN |
hala seni seviyorum...
-------------------------------------------------------------------------------- Bugünlerde yine seni düşünüyorum... Yalnız,ıssız ve çaresiz gecelerde, Seni düşünüyorum sessiz çığlıkların arasında... Kalbim senin için çarparken, İçimden "seni seviyorum" diye haykırmak geliyor!.. Ama olmuyor, Ben yine de seni seviyorum haykıramasamda çığlık çığlığa, Bir kağıt parçasına,duvara haykırıyorum aşkımı, Seni sevdiğimi yazıyorum sadece !!! Seni düşünüyorum hep gecelerde, Belki hayalin yalnızlığıma katık olur diye... Seni düşünüyorum hep gecelerde, Belki hayalinle gelirsin diye... Seni düşünüyorum hep gecelerde, Belki seni hayalinde unuturum diye... Ama ne mümkün böyle bir şey. Gözümden uzaksında,gönlümden olmuyorsun işte, Çıkmıyorsun aklımdan... Hani istemiyordumda çıkmanı. Bir ümitle bekliyorum, Hani göçüp gitmeden bu dünyadan, Bir kez olsun sevgiyle bakar diye gözlerin bana. Ben hala yalnızım buralarda, Hala yoğun duygularım,hala karanlıklardayım, Doğmasını bekliyorum güneşin, Ben hala uykusuz gecelere inat seni düşünüyorum!.. Ve ben hala seni seviyorum...... |
senden kilometrelerce uzaktayım belki...
elini uzattığında tutamayabilirim çoğu zaman... yürüyemeyebiliriz birlikte, gözlerim değmeyebilir gözlerine, bekle! bırakacak hasret bizi. sen sadece şunu bil; KALBİM HEP KALBİNLE... |
SA GENÇLER ŞİRLERİNİZ ÇOK GÜZEL
|
SEVGİ DAĞI
Bekle beni sevgilim Geleceğim bir gün Sana kavuşacağım an Güneş sevincinden çıldıracak Daha da aydınlanacak dünyamız Bekle beni sevgilim Koşacağım sana birgün Senin olacağım an Gökyüzü daha da mavileşecek Daha da özgürleşeceğiz Bekle beni sevgilim Yaşam yokuşunu beraber çıkacağız Ama hiç yorulmadan ,sıkılmadan Hayallerimizin heykelini dikelim Sevgi Dağı'nın zirvesine |
ablaa şiirler sana mı ait eğer sana aitse şarkılarımda kullan mak isterim ablaa özel msj atarsan svnrım
|
yani sivaslayd senden bahsettim
|
Güller solsa
Dünya yıkılsa Kırılsamda darılsamda Dostluk herzaman Benim kalbimdedir Her zaman Dostluk bir gülüşe Bir söze Bakmaz Dostluk yürekten gelir |
ANLAYABİLİRMİSİN SEN..
uzun soğuk kış gecelerinde.. kendisinden başka dinleyeni olmayıpta duvarlarla konuşanın halini.. ANLAYABİLİRMİSİN SEN kırık dökük tencerede,kuru ekmekten başka yiyeceği olmayan , etrafına toplanıpta paylaşamayan o çocukların halini ANLAYABİLİRMİSİN SEN el bebek gül bebek bayramlarında şen şakrak oynayan çocukların yanında bir köşede boynunu bükmüş gözü yaşlı o masumun halini.. ANLAYABİLİRMİSİN SEN yazın plajlarda,kışın barlarda elinde içki kadehi eşitlik lakırdısı yapanların yanısıra kucağında bebesiyle, soğuktan hıçkıran o çaresiz ananın halini ANLAYABİLİRMİSİN SEN cebinde beş kuruş parası olmayan evinde açlıktan çocukları ağlayan yeni başlayan bir günü ölümden sayan o yoksul babanın halini.. ANLAYABİLİRMİSİN SEN |
[B][I][COLOR="Magenta"]Dost
Dost dediğin dost ..................................olur. Hayata tatlı nefes ................................. solur. Dostlarıyla hep bir ..................................olur. Bir başkadır dostun ................................. tadı. Yer isen, dost ..................................tokadı. O zaman, dostluk ..................................yandı Dost dediğin, dert, tasa ..................................alandır. Her zaman, yanında ...................................olandır. Ne yalan, ne de ...................................dolandır. Dostluk, damarda atan ...................................kandır. Dost söylerse, acı ...................................söyler. Dost demezse, düşman .................................. söyler. Doğruyu, gerçek dost ...................................söyler. Ne söylerse, güzel ...................................söyler. Bu zamanda, dost ...................................altın. Hakiki dost bulmak, ..................................yalan. Dostluğu, on paraya ................................. satmayan. Dost bulmak, çok zor ..................................hakikaten Dost aradım, hakiki dost .................................bulamadım. Hakiki dosta,dostluğa ................................. rastlamadım. Kırdılar yüreğimi, yaraladılar ..................................kanayamadım. Gerçek dost tadına, ................................. varamadım. Dost dediğin, doğru dürüst ................................. olur. İnsan dostlukta insa hayat ................................ bulur. Dar zamanda, o dost seni ................................. bulur. Dostun, felaketlerden heran ................................. korur. Dost dediğin, garip naçar .................................olur. Nereye gitsen, hep arar .................................bulur. Yıkılıp gidersen birgün ............................... eğer. Yıkılmaman için, her an set ................................olur. Kerim Baydak [/COLOR][/I][/B] |
[B][I][COLOR="Magenta"][CENTER]Bulunur
Çeker gibi bakma hançeri kından, Seninde canını yakan bulunur. Senin de bir zalim gelir hakkından, Sana da bir kurşun sıkan bulunur. Aşkımın ahıyla tutulur yakan, Alıcıkuş kadar sürmez fiyakan. Senin de gözünü yaşlı bırakan, Senin de boynunu büken bulunur. Merhamet olmazsa kalp kiracında, Tahtın da kurtarmaz seni tacın da... Bir kara sevdanın darağacında, Senin de ipini çeken bulunur..! Cemal Safi [/CENTER][/COLOR][/I][/B] |
Sen
Hastalığımın adı sensin Ben senin hastan Ve sana hasta Sen benim hastalığım Ve tek ilacım Belkide ölüm meleğimsin |
Merhaba
Merhaba güne, _________güneşe, ____________gökyüzüne; Merhaba gökyüzündeki kuşa, __________________ renk renk açan çiçeğe, ___________________________rengini çiçekten alan kelebeğe! Merhaba tere, _________emeğe ____________ bilince; Ve merhaba, paylaşımların güneş gibi gökyüzünde parladığı _________________________yarınlara söz verenlere ________________________________________merhaba! |
Bir Limanda Dur Gönül
Gün çalarlar günler her gün ömürden, Bir limanda demir at da dur gönül… Rengin almış senin bahtın kömürden, Yazan kimdir kara yazın sor gönül… Bir güzel bul ol sevdanın çırağı, Pişsin gönlün kâr etmesin kırağı, Kanat olsun yakın etsin ırağı, Seç hedefi on ikiden vur gönül… Gönül köşkün dönsün bayram yerine, Hiç çıkmasın yar otursun derine, Haykır aşkın sen gerine gerine, Fani Dünya gelsin sana dar gönül… Şansın dönsün yüzün gülsün can gelsin, Dertler gitsin gece bitsin tan gelsin, Onuruna benliğine şan gelsin, Üç günlük bir ömür elde var gönül… Cantekin der; bekler sevda limanı, Buram buram tütsün aşkın dumanı, Gitti ömrün dondur artık zamanı, Ömre ömür kat kat katar yâr gönül |
[B][I][COLOR="Magenta"]
Gün Olur Gün olur, alır başımı giderim, Denizden yeni çıkmış ağların kokusunda Şu ada senin, bu ada benim, Yelkovan kuşlarının peşi sıra. Dünyalar vardır, düşünemezsiniz; Çiçekler gürültüyle açar; Gürültüyle çıkar duman topraktan. Hele martılar, hele martılar, Her bir tüyünde ayrı bir telaş! Gün olur, başıma kadar mavi; Gün olur, başıma kadar güneş; Gün olur, deli gibi... Orhan Veli Kanık [/COLOR][/I][/B] |
[B][I][COLOR="Magenta"]
Gözlerim Gözlerinde Hep böyle çocuksu mu bakar senin gözlerin? Hep böyle içinde bir uzak ışık mı yanar? Bakışlarında beni dinlendiren bir şey var, Kıyısındaymış gibi en sakin denizlerin... Bir yelkenliyim şimdi ben senin limanında, Fırtınalardan geldim sende dinleniyorum, Bu huzur, bu sessizlik hiç bitmesin diyorum, En eşsiz dakikalar sürsün senin yanında... Hiç yumma gözlerini ışığın eksilmesin, Gündüzüm, aydınlığım, ipekböceğim benim, Güz bahçemde açılmış o son çiçeğim benim... Yorgun kalbim seninle elem nedir bilmesin, Ayırma gözlerimden çocuksu gözlerini, O sakin, o yalansız, o kuytu gözlerini... Ümit Yaşar Oğuzcan [/COLOR][/I][/B] |
[B][I][COLOR="Magenta"]Yalnızlık
Neden gulmesin gul gibi yuzler; Nicin aglasin o guzel gozler; Niye sevgiye sevimsiz sozler, Soylenir diye sasar aglarim. Su gordugumuz reng-a-reng cicek, Sevdali bulbul, ari, kelebek, Yek digerini birakip gidecek: Vefasizliga bakar aglarim. Solmasin dersin sunbulum, gulum; Yarin elinden alacak olum; Butun dunyayi inletse unum; Caresizlikten cosar aglarim. Nes'e gizlenir, coker bir melal; Her vucud, her sey mahkum-i zeval; Son nefese kadar tukenmez cidal. Tukenmez derdim sayar aglarim. Yılmaz Erdoğan [/COLOR][/I][/B] |
[B][I][COLOR="Magenta"]
Sus Söyleme Sus söyleme Bir şey söyleme artık Sus söyleme Her şey gereksiz artık Bana düşen dönüp de gitmek Sonunda elimde kalan Bir avuç hüzün ve keder Yeter yeter söyleme artık Kelimeler kanatır yarayı Gözlerin anlatıyor Mutlu aşk yoktur Oysa ben sana neler adamıştım İçli şarkılar, kırık ezgiler Yüreğimden süzülüp gelen Bırakıp gittin beni Bir gün yollarda Yeter yeter söyleme artık Kelimeler kanatır yarayı Gözlerin anlatıyor Mutlu aşk yoktur Sus söyleme her şey ortada artık Zülfü Livaneli [/COLOR][/I][/B] |
[B]Kalp Kırma Sakın !
Bazen acıdır sözler, zehirdir Düşünmeden konuşmak ne fecidir Bin düşün bir söyle ne olur Sözler bazen ok gibi delicidir... Taş sanma karşındakini O da senin gibi bir kuldur Kalp kırmak öyle bir şey ki Yıkmak kolay, yapmak zordur... Pişman olursun fayda vermez İş işten geçer zaman geri gelmez Sakın kırma kimsenin kalbini Yıkılan kalpler kolay düzelmez... Etme sakın kimseye hakaret Varsa bir durum sabret,idare et Olmuyorsa eğer dur patlama hemen Aç ellerini Allah`a, yalvarıp dua et... [/B] |
[B]Eylül geldi ve hiç gitmedi...[/B]
[B]O gün, bu gündür aylardan hep eylül [/B] [B]ve mevsim hep sonbahar...[/B] [B]Ben hâlâ yağmur sonrası o toprak yolda yürüyorum... [/B] [B]Ayağımın altında sarı çınar yaprakları[/B] [B]ve yolun sonunda hayalin duruyor...[/B] [B]Kaç yıl oldu unuttum.[/B] [B]Ben sana varamıyorum... [/B] |
[IMG]http://img145.imageshack.us/img145/686/sitem10041th0.jpg[/IMG]
|
[B][I][COLOR="Magenta"]tik tak
Ne kadar aradıysam suyunda bulamadım tak'ları zaman denilen kuyunun yüzümde bu yüzden yalnızca tik'lerini taşırım çocukluğumun Yarısını tuttum çocuk doktoru olmamı isteyen anneme hasta yatağında verdiğim sözün doktor olamadım ama çocuk kaldım İki çocuk rahatlıkla oturduğumuz kapının eşiğine kendi başıma zor sığıyorum bugün büyüdükçe insan yalnız mı kalıyor ne ? Sunay Akın [/COLOR][/I][/B] |
SEVMEK
SEVMEK inanmaktır. Sevmek yaşamaktır. Sevdiğini kendisi gibi , kendisinden de çok duyumsamaktır. Sevmek sevdiği olmaktır. Sevmekte ikilikler kalkar, bir olmalara gidilir. İki ten, iki kalp, iki gönül yoktur sevgide. Tek bir kalp olunur, tek bir yürek olunur. Sevmek paylaşmaktır. Sevdiğiyle sevdiğini paylaşmaktır. Sevdiğiyle kalbini bölüşmektir. Ki tek kalp olunsun…. Sevgide son yoktur. Sevgiler hiçbir zaman son bulmazlar. Biten sevgiler yoktur, bitmiş gibi görünen sevgiler vardır. Vazgeçiş de yoktur sevgide. Yaşandıkça yaşatılır sevilen. Ama kimi zaman sevgili için kimi zamansa sevginin bir gereği olarak saklanır bu aşklar. Vazgeçiş yoktur , vazgeçmiş gibi görünmek vardır o yüzden.. Sevmekte istemek yoktur. Sevgilinin olduğu yerde son bulur istekler. Bir şey varsa istediğin bu senin için değil, sevgili için istediğindir. Ondan o’nun adını istersin. O’nu daha sonsuz sevebilmek için istersin, sevme özgürlüğünü istersin, kabul edilmesini istersin.. İstersin ama bir gün gelir bu isteklerde son bulur. Kendinden istersin artık. Sevgiliyi daha çok sevmek istersin kendinden. Sonsuz kılmak istersin onu. Sonsuzluğa götürmek, onunla sonsuzluğa varmak istersin. Bu yolda sevgili olur mu, olmaz mı bunu sevgilinin isteği belirler… Sevmek sevgiliden sevgili olmadan sevmektir. Sevmek , sevmek istemektir.. Sevmek, beklemektir. Beklentilerin son bulduğu bir duraktır o. Öyle ki tüm gerçekler, tüm dünya silinir gider. Ne o’ndan anlaşılmayı beklersin, ne onun Leyla,Mecnun olmasını. Beklediğin bir şey yoktur sevmeyi becermek dışında… Sevmek, gücenmemektir. Sevmek sevgililerin hiçbir sözüne üzülmemeyi öğrenmek demektir. Sevgilinin ölüm hançerine bile hayır dememektir sevmek.. Onun vuruşuna, onun tokadına alınmamaktır. Sevgiliden gelen her hareketi ve her sözü kabullenmektir. İhanetlere, hainliklere bile üzülmemektir. Sevgiliden gelen öl emrini bile ölürüm diyebilmektir.. Kendi elleriyle kalbini bir bıçak ucuna koymaktır sevmek. SEVMEK ÖLMEKTİR… Sevmek , ölmesini bilmektir. Sevgili için yaşamaktır. Onun eli, kolu, gözü , kalbi olmaktır. Ama artık onun bir şeyi olunmadığı bir zaman ölmesini bilmektir!! Sevmek, vermektir. Sevmek sevdiği için almasını bilmektir. Almamaya yemin ederek vermektir. Ama almalarda kurturacaksa sevgiliyi almasını bilmektir sevmek!!! Sevmek, tükenmektir. Sevmekten ölürken tekrar varolmaktır o sevgiden. Sevmek sevgilinin gel deyişine hayır demektir.. sevgilinin aşkıyla boğuşurken, yüzerken o aşk denizinde sevgilinin uzanan eline hayır demektir. Sevgilinin bakan gözüne bakmamaktır sevmek. Ağlayan gözlere şefkat ve tebessümle yanıt verebilmektir. Sevmek, sevgilisi olmaktır. Sevgilinin yüzündeki gülücük olmaktır. Onu yaşama döndürecek bir damla su olmaktır. Sevmek sevgilinin limanı olmaktır. Sevmek sevdiğinin canı olmaktır. Onun ölümü isteyebileceği canı olmaktır… Sevmek yangın olmaktır. Yanmaktır , kor olmaktır. Dağ olmaktır, evren olmaktır. Her şey olmaktır, hiç olmaktır. Alev olup girmektir gönüllere.. SEVMEK YÜRÜMEKTİR GÖNÜLLERDE. SEVMEK güvenmektir. Sevmek onaylamaktır. Sevmek sevgiliye bir nefes gibi , bir ses gibi yakın olmaktır. Sevmek çok ötelerde olsa bile yaşamak ve yakın olmaktır sevgiliye. Yalınlılıktır,doğallıktır, özdenliktir sevmek. Yalansızlık, içtenlilik, ölümsüzlülüktür sevmek. İlk insanın , Havva’nın Adem’in saflığını ve temizliğini, çocuk masumluğunu taşımaktır sevmek. Gözyaşı olmaktır, yağan yağmur olmaktır. Bir sonbahar mevsiminin sarı yaprağı gibi yalnız olmaktır sevmek .. Sevgilisizken sevgiliyi sevmektir.. Sevmek üşümektir.. Sevgilinin yokluğuna üşümektir. Sevgiliyle her şeyi göze almaktır sevmek. Ki sevgilinin olduğu cehenneme yürümektir. Sevgilinin olmadığı cennete de gitmemektir sevmek… SEVMEK, SEVGİLİYİ CENNET ETMEKTİR. Sevmek bir olmaktır. Sevmek yaşamaktır. Ve sevmek inanmaktır. Sevmek bir başkasının hayatını yaşamaktır. Sevmek sevmesini hak etmektir. Sevmek , sevgilinin baktığı yerde, sustuğu yerde olmaktır. Sevmek sevgilisiz geçen gecelerin sabahına varmaktır. Sevmek saz benizli sabahlarda yaşamaktır sevgiliyi…. Sevmek sevmesini bilmektir. Sevmek ÖLMESİNİ BİLMEKTİR. SEVMEK SEVMEK OLMAKTIR… AŞK OLMAKTIR… AŞK BİR KERE SEVMEKTİR. SEVMEK AŞKIN KENDİSİ OLMAKTIR. SEVGİLİYİ BIRAKIP ALLAHA VARMAKTIR… |
Nazım'a Bir Göz Çelengi
Neden öldün Nâzım? Senin türkülerinden yoksun ne yapacağız şimdi? Senin bizi karşılarkenki gülümseyişin gibi bir pınar bulabilecek miyiz bir daha? Senin gururundan, sert sevecenliğinden yoksun ne yapacağız? Bakışın gibi bir bakışı nereden bulmalı, ateşle suyun birleştiği Gerçeğe çağıran, acıyla ve gözüpek bir sevinçle dolu? Kardeşim benim, nice yeni duygular, düşünceler kazandırdın bana Denizden esen acı rüzgâr katsaydı önüne onları Bulutlar gibi, yaprak gibi uçarlar Düşerlerdi orada, uzakta. Yaşarken kendine seçtiğin Ve ölüm sonrasında seni kucaklayan toprağa. Sana Şili'nin kış krizantemlerinden bir demet sunuyorum Ve soğuk ay ışığını güney denizleri üzerinde parıldayan Halkların kavgasını ve kavgamı benim Ve boğuk uğultusunu acılı davulların, kendi yurdundan... Kardeşim benim, adanmış asker, dünyada nasıl da yalnızım sensiz. Senin çiçek açmış bir kiraz ağacına benzeyen yüzünden yoksun dostluğumuzdan, bana ekmek olan, rahmet gibi susuzluğumu gideren ve kanıma güç katan Zindanlardan kopup geldiğinde karşılaşmıştık seninle Kuyu gibi kapkara zindanlardan Canavarlıkların, zorbalıkların, acıların kuyuları Ellerinde izi vardı eziyetlerin Hınç oklarını aradım gözlerinde Oysa sen parıldayan bir yürekle geldin Yaralar ve ışıklar içinde. Şimdi ben ne yapayım? Nasıl tanımlanır Senin her yerden derlediğin çiçekler olmaksızın bu dünya Nasıl dövüşülür senden örnek almaksızın, Senin halksal bilgeliğinden ve yüce şair onurundan yoksun? Teşekkürler, böyle olduğun için! Teşekkürler o ateş için Türkülerinle tutuşturduğun, sonsuzca. (Türkçesi: Ataol Behramoğlu) . Pablo Neruda |
[B] ANNEM
[/B][INDENT] [CENTER][I][B]Yanındayken bile hasret duyduğumsun Sarılıp öpmeye korktuğumsun Konuşurken titrediğim, ağlarken boğulduğumsun Sen benim canımsın ama ben senin neyinim söyle Gün gün adım adım uzaklaşıyorum senden Yeter artık benide gör diye haykıramıyorum Cümlelerim, kelimelerim boğazıma düğümleniyor Ölüyorum annem, ölüyorum Sanki bi tarafım hep eksik Sanki bi tarafım hep boşluk Doldurmuyorsun, dolduramıyorsun o boşluğu Beni yarım bırakıyorsun Bitiyorum anne , bitiyorum Öyle çok isterdim ki sana olan sevgimi Her gün her an dile getirmeyi ama olmuyor işte ama yapamıyorum işte Bazen diyorsun ya; bişey unuttum diye Hani bulamıyorsun; Ben biliyorum anne , ben biliyorum neyi unuttuğunu Beni unuttun anne beni unuttun Belki hiç aklına gelmiyorum Belki hiç kalbine giremiyorum Bilemiyorum anne; Ama ben seni seviyorum Sen beni ne kadar üzsende, Sen beni ne kadar kırsanda, Ben seni seviyorum anne..... İstersen bana her gün hakaret et İstersen beni hergün döv, öldür Şunu bilki ben seni hep sevdim Sana olan sevgimin büyüklüğünü bilemezsin Sana olan sevgimi gösteremiyorum Ben seni bütün kalbimle sevdim Ben seni bütün hücrelerimle sevdim Bilemezsin sana sarılıp annem demeyi öyle özledim ki Olsun rüyamda sarılırım sana Olsun rüyamda öper koklarım seni Olsun annem ben seni hep severim.... HEP SEVERİM...........[/B][/I] [/CENTER] [/INDENT] |
GİTTİN
Gittin... Ben, arkandan sadece baktım. Oysa; söyleyecek o kadar çok şeyim vardı ki... "Gidersen iyiye dair ne varsa içimde yitireceğim hepsini. Gidersen sönecek içimdeki ateş ve bir daha hiç kimse yakamayacak. Gidersen karanlığa mahkum edeceksin günlerimi O karanlıkta yolumu kaybedeceğim" diyecektim sana. Konuşamadım... Gittin... Gidişini görmemek için gözlerimi kapattım Öylesine acıdıki içim, tutup koparsalardı kolumu bacağımı bu kadar acı duymazdım. Acım yaş olup akmalıydı gözlerimden. Ağlayamadım... Gittin... Seni delicesine bir tutkuyla seviyordum oysa Tutkum seninle olmaktı, tutkum teninde erimek, tutkum hayatı seninle sadece paylaşmaktı. Anlatamadım... Gittin... Gidişini önlemek için tutmak vardı ellerinden Ellerim değil miydi her dokunuşumda seni ürperten? Ürperdin yine biliyorum. Bir kez dokunsam, bir kez tutsam ellerini Gitmek için biriktirdiğin bütün cesaretin kaybolurdu. Tutamadım. Gittin... Bir yıkım gibiydi gidişin Sen adım adım uzaklaşırken benden Çöküp kaldı bedenim olduğu yere Nice terk edişlere dayanan yürek bu kez yenilmişti Bu kadar zayıf değildim ben kalkmalıydım. Kalkamadım... Gittin... Oysa geldiğin gün gideceğini biliyordum Hazırdım gidişine, Kaçak zamanları yaşıyorduk Zaman bitecek ve sen gidecektin Bense, gidişinin ertesi günü Hayatıma kaldığım yerden yeniden başlayacaktım. Başlayamadım... Gittin... Bir şey söyledin mi giderken? "Kal" dememi istedin mi? Son bir kez "seni seviyorum" dedin mi? "Bekle beni döneceğim" diye umut verdin mi? Beynim öylesine uğulduyorduki. Duyamadım... Gittin... Nereye gittiğin önemli değildi Binlerce kilometre uzakta da olsan, iki metre ötemde de farketmiyordu. Artık yoktun ve asıl bu düşünce beni felç ediyordu. Kurtulmalıydım senden, bu yokluk duygusundan kurtulmalıydım. Kurtulamadım... Gittin... Unutulanların arasına katılmalıydım Anıları bir sandığa koyup hayatı bir yerinden yakalamalıydım. Bu aşk noktalanmalıydı, bu sevdadan vazgeçmeliydim. Yapamadım... Gittin... Bir okyanusun ortasında tek küreği kaybolmuş sandalda Dev dalgalarla boğuşan bir denizciyim şimdi. Bil ki; sevmekten vazgeçmedim seni, Bil ki; seninle birlikte sevdanı da taşıyacağım yüreğimde, Bil ki; seni Unutamadım... |
Ben Sana Aşık Oldum
OKYANUSLARI AKVARYUMA SIĞDIRDIM KUZEY RÜZGARLARINI GÖNLÜME SEN BENİ BÖYLE BIRAKIP GİTSEN BİLE NAFİLE BİRGÜN SENDE DÖNECEKSEN BAK BİRGÜN SENDE SEVECEKSİN AKŞAMLARIN SİYAHINI YEDİĞİM EKMEĞİ,İÇTİĞİM SİGARAYI BİR YUDUM ŞARABI ANARKEN SENİ HAYATSIZ DİYARLARDA ÖYLE BEKLERKEN BOŞA GEÇİP GİDEN GÜNLERİ AKŞAMLARIN KAVGASINDA ARARKEN UMUDUMDA UMUTSUZLUĞUMDA BOŞ DİYARLARDA BEKLERKEN SENİ HAYATSIZ AKŞAMLARDA ANARKEN VE BEN SANA DİYORUMKİ BEN SANA AŞIK OLDUM BİRTANEM.... |
-->: --->: BiR DeMeT SiiR
[QUOTE=dark_yamtar58;331938]Ben Sana Aşık Oldum
OKYANUSLARI AKVARYUMA SIĞDIRDIM KUZEY RÜZGARLARINI GÖNLÜME SEN BENİ BÖYLE BIRAKIP GİTSEN BİLE NAFİLE BİRGÜN SENDE DÖNECEKSEN BAK BİRGÜN SENDE SEVECEKSİN AKŞAMLARIN SİYAHINI YEDİĞİM EKMEĞİ,İÇTİĞİM SİGARAYI BİR YUDUM ŞARABI ANARKEN SENİ HAYATSIZ DİYARLARDA ÖYLE BEKLERKEN BOŞA GEÇİP GİDEN GÜNLERİ AKŞAMLARIN KAVGASINDA ARARKEN UMUDUMDA UMUTSUZLUĞUMDA BOŞ DİYARLARDA BEKLERKEN SENİ HAYATSIZ AKŞAMLARDA ANARKEN VE BEN SANA DİYORUMKİ BEN SANA AŞIK OLDUM BİRTANEM....[/QUOTE] [B]Bu güzel şiiri bizlerle paylaştığınız için teşekkürler[/B] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 12:56. |