![]() |
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
Sandalliyi mahpusa attilar,
Acisina yeni aci kattilar, Evin yakip atinida sattilar, Yasami zehir oldu garibin. |
Ne zeynepler gelir gecer sandalli,
Senin askin alemlere nam saldi, Sanmayin hikaye burada kaldi, Yenileri yasandi gelir yakinda. |
Köyde kayardik agac kayagi,
Bir nuran varidi topal ayagi, Onun yüzünden yedim dayagi, Kirdilar kafami akitti kanim. |
[quote=sandalli;356172]Gece yarisinda yola koyulduk,
Nasil olsa köyümüzden kovulduk, Aganin itleri gelir bulunduk, Nere gideriz zeynebim söyle.[/quote] [B][COLOR=darkorange]kovulsanızda bir kapınız var burda bir kronick bacınız var allah kolaylık verir darda olana[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]size bir ev ayarlasam olmaz mı ?[/COLOR][/B] |
Yetmedimi bu kadar cok yazmak
Sen bunlari zaten ezbere biliyorsun ne yapak Bizede ögretsen nasil yaptigini Seve Seve Ögreniriz bunlari :D ( veysel ) |
Nuran gider babasina anlatir,
Baba gelir kafamizi kanatir, Sandalli bunlari nasil atlatir, Cektiklerim yeter artik Nuran. |
Biktim nurandan da kaniyor yaram,
Harcadim hepsini kalmadi param, Nuran`la da artik bozuldu aram, Yeni bir sevdaya acmali yelken. |
[B]Yarin turnuvamiz var haydi hayirlisi
Insallah kazanacagiz su turnuvayi Allah gol atmayi nasip etsin 1.olmayida bize layik kilsin[/B] |
[QUOTE=kronick;356206][B][COLOR=darkorange]kovulsanızda bir kapınız var
burda bir kronick bacınız var allah kolaylık verir darda olana[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]size bir ev ayarlasam olmaz mı ?[/COLOR][/B][/QUOTE] Bilirim yaninda vardir kapimiz, Yardim et bize Kronick bacimiz, Olmussun sen basimizda tacimiz, Sen olmasan nere gideriz bacim. |
Bana dua et sandalli abi
yarin camide deneme olarak hutbeye cikacagim Insallah bunu basaririm Senin duana ihtiyacim var abi |
[B][COLOR=darkorange]nuran da neymiş be anam
oymuş demek yüreğini yakan[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]çaresizlere kapımı açam[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]istersen sana bir de lokanta açam [/COLOR][/B] |
Koyunu kuzusu avluda meler,
Yigit olan yigit cirkini neyler, Mevla ne eylerse güzeli eyler, Güzelin elinden zehir icerim, |
[QUOTE=veysel;356229]Bana dua et sandalli abi
yarin camide deneme olarak hutbeye cikacagim Insallah bunu basaririm Senin duana ihtiyacim var abi[/QUOTE] Dualarim hep senle Veyselim, Icimde tasirim senin hevesin, Her vurdugun gol olsun isterim, Kupalarla bizi mutlu et kardesim. |
[B]Atam sakın gelem deme
Görme sakın bu halimizi Utanırız sıkılırız yüzüne bakamayız Sakın sakın gelme![/B] |
Yasitlari disarida atlarken ip,
Veyselim de olmus bak hatip, Kalemi elinde yaziyor katip, Veysel sözlerine kurban olayim. |
[QUOTE=sandalli;356237]Dualarim hep senle Veyselim,
Icimde tasirim senin hevesin, Her vurdugun gol olsun isterim, Kupalarla bizi mutlu et kardesim.[/QUOTE] Allah senden razi olsun Cebin parayla dolsun Kalbin iman yuvasi olsun Sampiyonlukta Sivasimizin olsun |
Sari gelin saclarini tarama,
Sevda merhem olmaz yarama, Gurbet elde sevdigini arama, Birak o seni bulsun olmaz mi. |
Serhat radyoda duydu ipegi,
Unuttu o anda hakki melegi, Ona harcamisti bütün emegi, Aldi kizi gitti dönmez geriye. |
Ipekte sevmisti yigit Serhati,
Hazir etti bir gecede kir ati, Feda etti yoluna onyedi kati, Malda mülkte gözü kalmadi kizin. |
[quote=sandalli;356255]Serhat radyoda duydu ipegi,
Unuttu o anda hakki melegi, Ona harcamisti bütün emegi, Aldi kizi gitti dönmez geriye.[/quote] Serhat fazla hayallare daldı Albümü gösterip ipeğe uzattı Bir anda tozu dumana kattı Sır olup kayıplara karıştı :) |
Mektup yazdim yaz idi
kalemim beyaz idi daha cok yazacaktim mürekkebim az idi :D ( babamdan kopya cektim ) |
Ipek kiz ki güzellerin melegi,
Serhat icin örmüs idi yelegi, Donatti her yeri ask kelebegi, Mutlulugu bulduk sanmisti onlar. |
Felek ask atesin üstüne atti,
Ipegin elinden Serhat`i tuttu, Cikti da bir kayaya asagi atti, Bu askin sonuda yine aciyla bitti. |
Tas topraga sarilir
cocuklar anasina ben kime sarilayim kalmisim insafina |
Serhat'ta pek şirin göründü ipek'e
Sanırım gittiler onlar gezmeye Gelecekler elbet birgün yine bizlere Bunun hesabını ben sormazmıyım ? . |
[quote=sandalli;356267]Felek ask atesin üstüne atti,
Ipegin elinden Serhat`i tuttu, Cikti da bir kayaya asagi atti, Bu askin sonuda yine aciyla bitti.[/quote] [B][COLOR=darkorange]bu hikaye de çok çabuk bitti[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]ne yazıkki sonu hhüsran ile bitti[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]ben derimki mutlu son gerek[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]serhatla birlikte yaşlansın ipek [/COLOR][/B] |
serhatin aski yakti ipegi
ipegin aski yakti yüregi serhat oldu deli divane atesi yakti yikti oldu virane |
Bu askta burada böylece bitti,
Ipekle Serhati cennete gitti, Cennette ki asklari onlara yetti, Dualarim size olsun asik dostlarim. |
Pazarlar kurulur meyveler tartar,
Benim derdim bana yeterde artar, Serhat derdin derdime yenisin katar, Dertle yasamaktan biktim dostlarim. |
Bu askin elinden gurbete ciktim,
Bu genc yasimda hayattan biktim, Askim ele gitti ben uzaktan baktim, Uzaktan bakmaktan biktim dostlarim. |
[B][COLOR=darkorange]suçlayıp durma artık feleği
bugüne kadar vurmuş sana tekmeyi[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]her gecenin bir sabahı vardır elbet[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]düşün gelecek güzel günleri [/COLOR][/B] |
Söz vermisti oda benle gelmeye,
Askin atesinde böyle yanmaya, Yasayip ömrünü aska kanmaya, Yalan sözlerinden biktim dostlarim. |
[B][COLOR=darkorange]kronick der ki uykum geldi
artık veda etme vakti de geldi[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]allah nasip ederse yarın buluşuruz beni özleyin hem de bekleyin emi ?[/COLOR][/B] |
Sandalli inandi yalan sözüne,
Kanmistim ben güzel gözüne, Birgün olur dönerisen özüne, Adresim sitede iste versinler. |
[quote=kronick;356286][B][COLOR=darkorange]kronick der ki uykum geldi [/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]artık veda etme vakti de geldi[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]allah nasip ederse yarın buluşuruz[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]beni özleyin hem de bekleyin emi ?[/COLOR][/B][/quote] Ozanların paydos saati geldi Yeni yıldan tam iki gün geçti Sizlerle herşey çok güzledi Hem özler hem bekleriz seni . |
Sivasin icinde vardir evimiz,
Sivasa cok yakindir köyümüz, Sandalli yasiyor bizim soyumuz, Soyumuza burdan selam ederim. |
Mahpusun etrafi demirden telden,
Sivasa girilmez bülbülden gülden, Yare selam gitmez düsmanla elden, Dost selami selle gitse ulasir yare. |
Felegin sucunu atmayin bana,
Nasilda vuruldum ey zalim sana, Selamim söylersin görürsen ona, Eger arz-u halim sorarsa benim. |
Tatladan topladim kara dikeni,
Bilirmisin sen bunlari ekeni, Cekip sandalima yeni yelkeni, Acilir ummana dalar giderim. |
Ben yazarim ben okurum derdimi,
Bulamadim bu dünya da dengimi, Yenemezsin gülüm benim fendimi, Benimle basa cikmak kolay degildir. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 14:57. |