![]() |
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
Denizler yükseldi gitmiyor kayik,
Herkesler uyudu tek ben uyanik, Sandalli senin de yüregin yanik, Sular söndüremez yanan yüregi. |
ne genç olabildim nede ihtiyar
hani nerde arkadşlar dostlar yoruldu artık koşmaktan bu ayaklar yarına ne umudum nede hayalim var |
Bir türkü söylesem yarin adina,
Yakisir mi sari saclim sanina, Bir atim olsada sürsem yanina, Gül ile donatam yarim yolunu. |
[QUOTE=ebubekir çakmak;356306]ne genç olabildim nede ihtiyar
hani nerde arkadşlar dostlar yoruldu artık koşmaktan bu ayaklar yarına ne umudum nede hayalim var[/QUOTE] Söyle ozan söyle kurban diline, Güzel yakisiyor sazin eline, Dikkat et kirilmasin sazin teline, Calip söyleyelim cossun gönüller. |
Hastaya nakletti doktorlar doku,
Sinem de sapildir felegin oku, Vardan anlamazlar bilmezler yoku, Vergi vergi diye yoldular bizi |
Yeni bir yil ile basladi umut,
Sandalli bunlarin hepsini unut, Gidip yad ellerde gülünü kurut, Vatanda yasamak haram dediler. |
Bugünlük burada koyalim nokta,
Söylenecek sözüm daha cokta, Veda etmek gerek sevgili dosta, Gecen bereketli olsun diyelim. |
Sivaburs da gelmez oldu yanima,
Canlari katmistik senle canima, Gayri gelmezisen senin sanina, Türküler yazarim unutma sakin. |
[quote=sandalli;356326]Sivaburs da gelmez oldu yanima,
Canlari katmistik senle canima, Gayri gelmezisen senin sanina, Türküler yazarim unutma sakin.[/quote] SivaBurs'un yolu Mersin'e düştü Sanırım dostlarını unuttu üzdü Bursa'da yolları pek düzlük tü Acep yokuşamı düştü yolları ? |
harikasınız yhaaa şaşırıp laşıorum dörtlükleri okuyunca agzınıza ellerinize saglık
|
Ozanlar caliyor hep ayri telden,
Dost baginda biten o nazik gülden, Asigin söyledigi o güzel dilden, Zarar gelmez size etmeyin merak. |
[QUOTE=asiLkiz;356378]harikasınız yhaaa şaşırıp laşıorum dörtlükleri okuyunca agzınıza ellerinize saglık[/QUOTE]
Sende dene bacim burasi acik, Ozanlar icinde bulunmaz kacik, Sivaslim da türküye siire asik, Söylensin türkümüz calsin sazimiz. |
Sarkilar söyleyip siir dizerim,
Yillardir gurbet elde gezerim, Ben onu severim sanma üzerim, Sözü özü birdir garip ozanin. |
Kahrolsun israil kahrolsun misir,
Islam aleminin yaptigi kisir, Sandalli kinini sonsuza tasir, Gün gelir sorulur hesabi kanin. |
Dörtyüzelli yigit yere yikildi,
Nice analarin boynu büküldü, Asirlik cinarlar kökten söküldü, Kahrolsun israil, kahrolsun misir. |
Bomba atti cocuklarin üstüne,
Lanet olsun Israil in dostuna, Anlam yoktur yahudinin kastina, Kahrolsun Israil, kahrolsun misir. |
Tüm islam alemi uzaktan bakar,
Filistinli ölmüs yürekler yakar, Mevlam elbet birgün tokati cakar, Kahrolsun Israil, kahrolsun misir. |
Sandalli söyledi cigerim yanar,
Anlamadim bu yahudi ne yapar, Arab`i acem`i uzaktan bakar, Kahrolsun Israil, kahrolsun misir. |
[quote=sandalli;356395]Sandalli söyledi cigerim yanar,
Anlamadim bu yahudi ne yapar, Arab`i acem`i uzaktan bakar, Kahrolsun Israil, kahrolsun misir.[/quote] Ozanlar hassastır pek dayanamaz Haksızın sözü cevapsız kalmaz Arap denen halk kıl kıpırtatmaz Araplan zaten dost olunmaz . |
Benim paramla bana verirler kömür,
Issizlik yoksulluk zamla tükendi ömür, Vatandas koyun mu gel sende sömür, Hesabi soracak yine sensin milletim. |
[quote=sandalli;356410]Benim paramla bana verirler kömür,
Issizlik yoksulluk zamla tükendi ömür, Vatandas koyun mu gel sende sömür, Hesabi soracak yine sensin milletim.[/quote] İşsizlik açlık kader diye yuttururlar Kendilerine gelince kısmet sayarlar Haklı konuşunca hep sustururlar Uyanacak bu halk elbet birgün uykudan . |
Sandallim söylersin sözün özünü
Nereden çıktı şimdi bu kömür közü Yaradan vermiş bize görelim iki gözü Görmek başka bakmak başka sandallım . |
[QUOTE=arifcoskun;356413]İşsizlik açlık kader diye yuttururlar
Kendilerine gelince kısmet sayarlar Haklı konuşunca hep sustururlar Uyanacak bu halk elbet birgün uykudan .[/QUOTE] Yasli biri yemedi bu sene karpuz, Konusana derler bunlar huysuz, Olmuslar bunlarin hepsi hayasiz, Benim paramla bana kömür verirler. |
Cicek mi büyür dagin basinda,
Hile yoktur kirpiginde kasinda, Seni sevmisidim yirmi yasimda, Umarim sevgilim döner geriye. |
Kara kara kazanlar
Kara yazı yazanlar Dilerim hiç ovmasın Seni benden ayıranlar :) . |
[QUOTE=arifcoskun;356424]Kara kara kazanlar
Kara yazı yazanlar Dilerim hiç ovmasın Seni benden ayıranlar :) .[/QUOTE] Kara kazan kurulur, Seller akar durulur Yigit olan vurulur, Güzelin gözlerine. |
Kara kazan kayniyor
Davul zurna caliyor, Kiz ortada oynuyor, Bakiyor herkes ona. |
kara kazanim kara,
Icimde derin yara, Düsmüsüm ahu zara, Agla gözlerim agla. |
Atese koydular kara kazani,
Deli yapti bunlar siir yazani, Bas taci ettiler düzen bozani, Kömürle kandirdi milletimizi. |
[quote=sandalli;356459]Atese koydular kara kazani,
Deli yapti bunlar siir yazani, Bas taci ettiler düzen bozani, Kömürle kandirdi milletimizi.[/quote] Un, yağ, ocak vardı mutfakta Amaç helva yapmaktı ocakta Hani helva sanırım obir tarafta Yadinmi helvadan sen sandallim :) . |
Karadan karadir bu benim bahtim,
Daha kurulmadan yikilmis tahtim, Eger döner ise bu kötü sansim, Yarin gerdanina kolye takarim. |
[QUOTE=arifcoskun;356482]Un, yağ, ocak vardı mutfakta
Amaç helva yapmaktı ocakta Hani helva sanırım obir tarafta Yadinmi helvadan sen sandallim :) .[/QUOTE] Un mu yag mi kaldi hepsin yediler, Sekerleri de dostlarina verdiler, Ortami da bir güzelce gerdiler, Bize helva yoktur yondi dediler. |
[quote=sandalli;356488]Un mu yag mi kaldi hepsin yediler,
Sekerleri de dostlarina verdiler, Ortami da bir güzelce gerdiler, Bize helva yoktur yondi dediler.[/quote] Unu yel aldı yağıda güneş Herşey olmuş artık beleş Bul avanta sende yerleş Tabiki yandaşlık vizen varsa :D . |
Bavullar hazir dönüs mü var vatana,
Güven mi olur maddiyata tapana, Vatandasi böyle yoksuk yatana, Lanet olsun desem acep olmaz mi. |
[quote=sandalli;356504]Bavullar hazir dönüs mü var vatana,
Güven mi olur maddiyata tapana, Vatandasi böyle yoksuk yatana, Lanet olsun desem acep olmaz mi.[/quote] Biz avrupaya değil onlar bize gelecek Bakalım buna eller ne diyecek Vatandaş bol paradan hep gezecek Paraları küpemi koyup saklasak ? :D |
[QUOTE=arifcoskun;356509]Biz avrupaya değil onlar bize gelecek
Bakalım buna eller ne diyecek Vatandaş bol paradan hep gezecek Paraları küpemi koyup saklasak ? :D[/QUOTE] Zengin mi yaptilar bizim devleti, Basimizda durur hortum illeti, Gelin kandirmayin garip milleti, Para nerde biz neredeyiz Ozanim.:) |
[quote=sandalli;356516]Zengin mi yaptilar bizim devleti,
Basimizda durur hortum illeti, Gelin kandirmayin garip milleti, Para nerde biz neredeyiz Ozanim.:)[/quote] Olurmu bizde para bol kredi açtık herkese Çok yardım ettik tüm düşük devletlere Geçen IMF' kredi için başvurdu bizlere Parayı sevmiyorum ama sinirlerimi yatıştırıyor işte :D . |
[QUOTE=arifcoskun;356519]Olurmu bizde para bol kredi açtık herkese
Çok yardım ettik tüm düşük devletlere Geçen IMF' kredi için başvurdu bizlere Parayı sevmiyorum ama sinirlerimi yatıştırıyor işte :D .[/QUOTE] Gurbette benim haberim yoktur, Benim devletimin parasi coktur, Insanim mutlu hem karni toktur, Ne güzel yasanir benim ülkemde.:) |
Yarin olsun bende geri döneyim,
Vatan zengin olmus sefa süreyim, Devletimin baba yüzün göreyim, Tesekkürler size sayin bakanlar.:) |
Felek vurmus bana yaram derinde,
Yapilmis seylerin hepsi yerinde, Dönersem vatana günün birinde, Seva`ya da cok tesekkür ederim. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 12:58. |