![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
Gezdim gurbet eli hep köşe bucak,
Yar bana darılmış açmıyor kucak, Akıl firar etmiş, sevdalar kaçak, Sevdam başka yerde ben başka yerde. |
[B]Gönül zarar eder dünya karıyla
Yoğrul ozanların ahuzarıyla Yanıp tutuşursan dostun narıyla Savrul yad ellere kül şimarmasın.... [/B]U.I. |
[B]Hayal dünyasında mevsim hep bahar
Aklını başına topla vakit dar Kurak toplarda bülbül olmak var Gönül ver dikene gül şimarmasın...[/B]U.I. |
[B]Yol bilmezse sazındaki perdeler
Türkü isyan eder yüzüne güler Yüreğinden süzülsünki nağmeler Mızrap şimarmasın tel şimarmasın...[/B]U.I. |
bu gün bir araya topladım beyleri
sivasımın kilt vurulmuş viran köyleri gönül hanım kızım demle çayları kankan başka yerde sen başka yerde |
Mevla´da sevmiyor şımaran kulu,
Sapıtma düzeni, şaşırma yolu, Helalden başkaya uzatma kolu, Zapteyle aklını el şımarmasın. |
kardeşin kardeşe gelirse taşı
kırıldı diyarinin yaşlamış başı akıttın gözümden kan ile yaşı sakin gel agzında dil şimarmasın |
[QUOTE=OSMAN ECE;505160]bu gün bir araya topladım beyleri
sivasımın kilt vurulmuş viran köyleri gönül hanım kızım demle çayları kankan başka yerde sen başka yerde[/QUOTE] Buyurun gelin siz demlendi çaylar, Kış geldi ya abi uzadı aylar, Can çıkarmış ama çıkmazmış huylar, İzler başka yerde öz başka yerde. |
burada herkese geçer nazım var
kırkaltı yaşında ogul kızım var darılmadım size biraz tezim var yangın başka yerde köz başka yerde |
[QUOTE=gönlüm58;505178]Buyurun gelin siz demlendi çaylar,
Kış geldi ya abi uzadı aylar, Can çıkarmış ama çıkmazmış huylar, İzler başka yerde öz başka yerde.[/QUOTE] Kafiye ve redifler yerli yerinde kullanilmis, heceye hakimiyetin iyi, dil cok akici, insani yormuyor, duygular cok güzel islenmis, 6+5´in ustasi oldugun belli, tebrikler sonsuz. Saygilar saire |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 06:53. |
|