![]() |
Cevap: GÜZEL SÖZLER
[COLOR=black]Niçin hep birlikte barış ve uyum içinde yaşamayalım? Hepimiz aynı yıldızlara bakıyoruz, aynı gezegenin üzerindeki yol arkadaşlarıyız ve aynı gökyüzünün altında yaşıyoruz. [/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Aunius Aurelius Simachus [/COLOR] |
nokta kadar menfaat için virgül kadar eğilmem.....
|
İki şeye hakkım olduğuna karar verdim: Özgürlük ve ölüm. Birine sahip olamazsam ötekini isterim çünkü hiç kimse beni canlı tutsak edemez.
[B]Harriet Tubman [/B] |
Demokrasinin kusurları, yine demokrasiyle kapatılır.
[COLOR=black][I]ALFRED E.SMİTH[/I] [/COLOR] |
[COLOR=black] Bilmezler yalnız yaşamayanlar nasıl korku verir sessizlik insana; insan nasıl konuşur kendisiyle; nasıl koşar aynalara. Bir cana hasret, bilmezler..[/COLOR]
|
Şahin küçük et yer, deve büyük ot yer : İnsanlar fiziki görünüşlerine göre değil, yaradılış özelliklerine göre davranırlar. Görünüşü küçük olan kişi, her zaman güçsüz olarak görülmemelidir.
|
Sen sanmıstım yuregımın son ugrak yerı,Benı butun gunahlarımla kabul etmenı bekledım...Ama sen sırt cevırıp gıttın,Bende lanet ettım kendıme,Gunahıma gunah ekledın.............
|
Akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine,
Deli ol dünya senin kahrını çeksin....... |
Zaman gectıkce sende görüp öğreneceksın ıyı zannettıgın kımsenın olmadıgını bu hayatta....ozaman bı ahh cekeceksın ama ben coktan bu sehırden gıtmıs olacagım....Bana gunahların dedıgın gunahlarımıda yanıma alıp.....
|
Büyük dinimiz çalışmayanın insanlıkla hiç ilgisi olmadığını bildiriyor. Bazı kimseler çağdaş olmayı kâfir olmak sayıyorlar. Asıl küfür onların bu zannıdır. Bu yanlış tefsiri yapanların maksadı İslâmların kâfirlere esir olmasını istemek değil de nedir? Her sarıklıyı hoca sanmayın, hoca olmak sarıkla değil, dimağladır.
M.Kemal ATATÜRK |
[B][I][CENTER][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Navy"]Ne zaman kendini bir karanlığa kıstırılmış gibi hissedersen,EY FETTAH sabahımı yakın kıl de.
Ne zaman gönlün bir sebeple daralırsa EY VASI göğsümü genişlet de. Ne zaman hatırladığın kötü olaylar kalbini kırarsa EY LATİF unuttur de. Ne zaman unuttuklarından üzüntü duyarsan EY HABİR hatırlat de. Ozaman Rahman ve Rahim olan ALLAH her zaman yanımızdadır.[/COLOR][/FONT][/CENTER][/I][/B] |
[IMG]http://img464.imageshack.us/img464/2862/wwwantolojicom508305141je0.jpg[/IMG]
|
Doğru olsam, ok gibi uzağa atarlar beni.
Eğri olsam, yay gibi elde tutarlar beni. HZ. MEVLANA |
[IMG]http://img224.imageshack.us/img224/8559/54qz1.jpg[/IMG]
|
Sözlerini tam hatırlayamadım,
mustafa yıldızdoganında bu sözlere benzer bir parçası vardı sanırım. |
[QUOTE=ismail 58;483825]Sözlerini tam hatırlayamadım,
mustafa yıldızdoganında bu sözlere benzer bir parçası vardı sanırım.[/QUOTE] mevlana nın sözleri |
Sözleri biliyorum H.Z MEVLANAYA ait de
ben mustafa yıldızdoganın o parçasını anımsayamadım. |
AŞK HERŞEYE DEĞERRRR
|
bencede deger askı bulana tabııı .:)
|
yapay aşk olmadığı müdedce her şeyde önde gelir aşk
|
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.
M. Kemal ATATÜRK |
[B][I]Ey altın sırmalarla süslü elbiseler giymeye, kemer takmaya alışmış kişi. Sonunda sana da dikişsiz elbiseyi giydirecekler. [/I][/B]
[B][I]Mevlana[/I][/B] |
Toprağa ekilen tohumlar içinde en çabuk mahsul veren,
fedailerin döktükleri kandır. |
CUMHURİYET
Cumhuriyet, düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller . ister. Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz. Cumhuriyet düşüncede, bilgide, sağlıkta güçlü ve yüksek karakterli koruyucular ister. Cumhuriyet, demokratik idarenin tam ve mükemmel bir ifadesidir. Bu rejim, halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, onlardan esirlik, soysuzluk, dalkavukluk hislerini uzaklaştıran bir yoldur. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Cumhuriyet, fikir serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Cumhuriyet fazilettir. M. Kemal ATATÜRK |
Göz yaşları merhamete delildir, Yürek yanmadıkça göz yaşarmaz.
MEVLANA |
[FONT=Arial]Bir yanı dinlemeden karar veren, doğru karar verse bile adaletsizlik etmiş sayılır.[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial] [I]Seneca[/I][/FONT] |
[B][I][CENTER][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Navy"]şerefle bitirilmesi gereken en ağır görev hayattır.
bir anlık zevk için namusunu lekelemeye, bir zamanlık mevki için ayak öpmeye, günlük menfaatlerin için faziletlerini karartmaya değmez...[/[/COLOR][/FONT]CENTER][/I][/B] |
Gün gelir aklına düşersem eğer;beni değil;sevgimi hatırla!Ağlayışımı değil;gidisini hatırla!Sensiz oluşumu değil;bana elveda deyipte, ÖLDÜRDÜGÜN GÜNÜ HATIRLA...
|
güzelliğin beşpara etmez bu bendeki aşk olmasa
|
hayel kuramıyosan kimsenin hayali olamazsın
|
hayel kurmaz isen hayallerini gercekleştiremessin çünki hayalinde ne olduğunu bilemezsin
|
varlığımda kıymetimi bilmeyeni yokluğumla terbiye ederim!
|
Soyut bir yüz aynada aksederken yüzüme kimsin demeye dilim varamadı ...
|
ne araba ne para nede manita aşığınız pascal noma!
|
Bi KADININ BİDE OTOBÜSÜN PEŞİNDEN KOŞMICAKSIN .. DURAKDA BEKLE İKİSİNİNDE YENİSİ GELİR
|
yağmurların ortasında yüreğim,sırıl sıklam tüm sevinç ve hayallerım,ıslanıyorum azar azar ıslanıyorum yapayalnız kımsesızım............
|
Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır
|
ben kabuslarla büyüdüm hayel etmek ne haddime
|
HER GERCEK ASIK BIR BEBEKTIR MELEKLERIN GOZUNDE VE HER GERCEK ASIK ICIN BIR MELEK VARDIR GOKYUZUNDE............BOSUNA BAKMA GÖREMEZSIN ZATEN GÖRMUS OLSAN GITMEZDIN............
|
Kötü günümde katkısı olmayanın iyi günümde hissesi yoktur.
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 00:21. |