![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
[B]sandallı ozanım övüyor bizi
uzakta olsada görüyor bizi güzel dörtlüklerle seviyor bizi selam olsun sana güzel kardeşim[/B]. |
Selamına selam verdim uzaktan,
Korursun dostunu her bir tuzaktaan, Gına geldi türbanda ki yasaktan, İnsanlara özgür yaşam isterim. |
[B]selamın alındı büyük ozanım
bazen doğru yolda bile azarım dostlarıma kötü bakanlara kızarım insanlara saygı sevgi isterim.[/B] |
Karlar yağımış yine Hamburg yoluna,
Takılmalı güzel yiğit koluna, İsterim ki dostun sağın soluna, Karafiller, çiçek, güller isterim |
Ben de geldim işte selam sizlere,
Doyum olmaz ozanda ki sözlere, Sobada tutuşup yanan közlere, Öylece oturup bakmam isterim. |
İnsanlar gittikçe oluyor kaba,
Boşuna gidiyor verilen çaba, Yanarsa Sivas´ta sıcacık soba, Hemen ben vatana kaçmak isterim. |
DOSTLUGU BARIŞI SUNMAYA GELDİM
Dostluğu barışı sunmaya geldim
Bizim inancımız insan sevgisi. bende tohumunu saçmaya geldim. Edep erkanımız hünkar görgüsü. Dostluğu barışı sunmaya geldim. Bizim yolarımız birlik yoludur Cafer mesebimiz ali nurudur. Erenler katında gizli sırrımız. Kinlik tohumunu silmeye geldim. Bizim rehberimiz ilim irfandır. Doğruyu söyleyen ulu ozandır. Aşkımız sevdamız yunus canandır. Ozan olup sazın çalmaya geldim. Bizim varlığımız insan olmaktır. canlıya saygıyı alıp sunmaktır. Malımız mülkümüz kara topraktır. Kanberim kulunuz olmaya geldim. Kanber Gürbüzdal |
sitemize hoş safa geldiniz erenler
burda dosluk kurar bütün yarenler yunusun yoluna gönül verenler diyarim haliniz sormaya geldim |
cennet bahcesini Hak kendi bezer
Sad olur müminler icinde gezer Kiramen katibin sevabin yazar Aksam namazini kildigin zaman NOT:AKSAM NAMAZI VAKTI DE O YÜZDEN |
Sararmış benizler solmuş gül yüzler
Unutulmuş anılar yırtık resimler Giden gelmez varmı görenler Bedenide, ruhuda almış gidiyor |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 10:29. |
|