Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Arşiv (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=365)
-   -   12 Eylülde Anayasa değişikliğine ne diyeceksiniz? (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=35975)

Cley 25.08.2010 14:48

Cevap: 12 Eylülde Anayasa değişikliğine ne diyeceksiniz?

[B]Bu yapılan Sivil Anayasa için bir adımdır.Daha sonra yine değişiklikler olacaktır. Anayasa değişikliği sadece darbecilerin yargılanması için yapılmıyor. Birçok kesimi ilgilendiren maddeleri var. Gemicik cemaat kelle sayın vs. gibi terimlere takılmayınız. Genele bakınız...

[/B]

Kasım Öktem 25.08.2010 14:51

[QUOTE=bilgin_58;569951]

Örneğin bu değişen maddelerden memur yasasıda bunların içinde oylanacak, bilen varmı?
Memurlardan neler alınıp, nelerin verildiğini bileniniz varmı?
Çoğmuzdan duyar gibiyim koskocaman bir YOOOOOOO neler varmış?

[/QUOTE]

YOOOOO neler verildiğini biliyoruz.
Memurlara toplu sözleşme hakkı veriyorlar. Grev hakkı vermiyorlar.
Yoplu sözleşmede uzlaşma kurulunun dediği olacak değil mi?
Uzlaşma kurulunu kim seçecek? Memurun dediği mi olacak kurulun dediği mi???

Peki siz Yargıdaki değişikliklerden sonra yargının tamamen tarafsız olacağını, kimsenin arka bahçesi olacağını mı düşünüyorsunuz?
Evet yargı kimsenin arka bahçesi olmayacak.

Akp'nin arsası olacak dilediği binayı yapacak, istemediği binayı yıkacak.

Cley 25.08.2010 14:53

[B]Yargı şimdi bağımsız mı ? Yapma Allah aşkına Kasım. Emekli yargı mensupları solugu hangi partide alıyor. CHP neden her fırsatta Anayasa MAhkemesine koşuyor. Asıl zorlarına giden bu " Yargı" isimli çiftliklerini kaybedecekler. [/B]

Arif Coşkun 25.08.2010 14:59

[QUOTE=Cley;574678][B]Paket % 70 ile de geçse. kalan %30 un avukatlığına soyunanlar olacaktır. Yüzde 47 ile gelen bir partinin başarısını sindiremeyip % 53 ün avukatlığını yapanlar gibi.[/B][/QUOTE]

Cley Avukatlık tek taraf olmazki, demokrasi demokrasi diye bağrıyolar, diğer tarafında avukatlığıda yapılacak elbet :)

Kasım Öktem 25.08.2010 15:01

[QUOTE=Cley;574670][B]Halen Hayır oylarının fazla çıkacağını zanneden mi var ?? İlginç[/B][/QUOTE]

%80 Evet çıkması beklenen Sivas'ta bu ankette %58 Evet çıkmış.
İnternet ortamında hazırlanan anketlerde Hayırlar önde.
İster istemez hayır oyu fazla çıkacak umudu doğuyor insanda.
Ama şurası da var. Evet kullanacak kesimin çoğu belki de bu teknolojilerle tanışmamış kişiler..

Benim tahminim referandum bgün olsa %55 - 60 civarı evet çıkar.
Siyasiler son kozlarını oynasın o zaman daha da netleşir diye düşünüyorum.

[B]Bence[/B] ABD Erdoğan'ı sildi yeni adamı Kılıçdaroğlu.
Referanduma 4-5 gün kala Deniz Baykal'ın kaset skandalı gibi kamuoyunu etkileyebilecek seviyede Akp'de de bir skandal ortaya çıkarsa şaşmayın derim..

cilem_58 25.08.2010 15:05

ben gidiyim turkiyeyede evet diyim bir kisi kisi one gecsin imkanim olsa giderdim

Cley 25.08.2010 15:06

[B]Evet kullanacak kesimi küçük görmeye devam edin siz :) [/B]

Milliyet hürriyet anket yapar Hayır fazla çıkar
Yeni Şafak Zaman anket yapar Evet fazla çıkar. Medyaya bakmayın siz 13 Eylülde herşey netleşir...

Kasım Öktem 25.08.2010 15:13

[QUOTE=Cley;574683][B]Yargı şimdi bağımsız mı ? Yapma Allah aşkına Kasım. Emekli yargı mensupları solugu hangi partide alıyor. CHP neden her fırsatta Anayasa MAhkemesine koşuyor. Asıl zorlarına giden bu " Yargı" isimli çiftliklerini kaybedecekler. [/B][/QUOTE]

Yoo bağımsız değil.
Ben zaten bağımsız da demedim.
Chp'nin kendi adamları var (AYM, HSYK vs..) Akp'nin kendi adamları var (Ergenekon davasını, balyoz davasını vs. yürütenler).

Bir Mhp'nin adamı yok..

Bu değişikliklerden sonra da AYM Chp'den Akp'ye geçecek..
Bu değişiklikler yargıyı bağımsızlaştıracak diyenlere sadece gülüyorum..
Yargı ne zaman tarafsız olmuş ki ??

[QUOTE=Cley;574689][B]Evet kullanacak kesimi küçük görmeye devam edin siz :) [/B]

Milliyet hürriyet anket yapar Hayır fazla çıkar
Yeni Şafak Zaman anket yapar Evet fazla çıkar. Medyaya bakmayın siz 13 Eylülde herşey netleşir...[/QUOTE]

Milletin kararıdır abi ben saygı duyarım.
Kimseyi küçümsemem ben.
Bizim evde bile %80 Evet :D
4 evet, 1 hayır o HAYIRcı da benim :D

[QUOTE=cilem_58;574688]ben gidiyim turkiyeyede evet diyim bir kisi kisi one gecsin imkanim olsa giderdim[/QUOTE]

Ölüler bile mezardan kalkıp evet demeli diyen MFG Pensilvanya'dan gelip evet kullanacak mı? merakla bekliyorum :)

Cley 25.08.2010 15:18

[B]Yargı hiçbir zaman bağımsız olmaz bu ülkede. İktidar kimse Yargı da onun elindedir.
Akparti 8 yıldır hükümetti niye bugünü bekledi sorusuna da 8 yıldır sadece hükümetti şimdi iktidar olmaya başladı.[/B]

abircan abi geldi ben gidiyorum :)

abircan 25.08.2010 15:25

lider vekili seçecek 600 küsür suç dosyası olan sanki bunlar değil, aynı lider cumhurbaşkanını seçecek aynı lider anayasa mahkemesi üyelerinin neredeyse hepsini seçecek, aynı lider hakimler savcılar kurulunun yeterinden fazla üyesini seçecek ve bunun adı demokrasi olacak, kuvvetler ayrılığı olacak hemiiiiiiiiiiiiiiii
yerseniz biz yemeyceğiz, eğitimi yetersiz halkımız sadece dini duygu ve söyleme dayalı siyaset edebiyatına göre hareket edip haşa sanki peygambere tapar gibi tayyipe tapacak yok böyle bir ülke , 1950 den beri geri sayan bir zihniyet git gidede batağa saplanıyor, hem büyüyüp hemde 15 milyon kişi daha fakirleşen bir türkiyeye geldik bu nasıl ilerleme ise
bir sınavda 1550 birinci mi olur yahu bu ne aptallık bunu soramayan bir bakan, bir başbakan hala görev başında, tarikat memleketin gtne parmak atıp dolaşıyor dur diyecek ferasetli bir devlet adamı yok çünkü bunların niyeti herşeyi tuzla buz etmek , sonrada burada konuşturuyorlar yok özgürlükte yok zenginlikte zart zurtttt hadi oradan beeeee kim inanır kadir inanırrr

Arif Coşkun 25.08.2010 15:44

[QUOTE=Cley;574694][B]Yargı hiçbir zaman bağımsız olmaz bu ülkede. İktidar kimse Yargı da onun elindedir.[/B]
[B]Akparti 8 yıldır hükümetti niye bugünü bekledi sorusuna da 8 yıldır sadece hükümetti şimdi iktidar olmaya başladı.[/B]

abircan abi geldi ben gidiyorum :)[/QUOTE]

Kurumun kendi bünyesinden oluşturduğu bağımsız 11 üyenin oy kullanarak karar vermesimi siyasi ve bağımsız değil?
Yoksa başbakanın listeyi oluşturup şunu bunu seçin diye ellerine listeyi tutuşturması bağımsız oluyor cley :)

Yol göründüde belki ondandır :)

LaEdri 25.08.2010 16:09

CHP'nin tek kalesi kaldı.Onu da kaybetmeye az kaldı..:)
Ondan sonra CHP ne yapar bilinmez..

sandalli 25.08.2010 17:20

[QUOTE=abircan;574630]eee 8 yıldır akp neyin ikiyüzlülüğünü yapıyor ab ye girişin, islamiyetin kökünü kazımaya yemin etmiş papazın anıtı önünda ab belgesini iki si birden ne diye imzaladılar
iki yüzlü takiyyeci deyince kızmayın[/QUOTE]

31 Temmuz 1959’da Türkiye o zamanki adı AET olan AB´ye üye olmak için resmen başvurdu, yani bu 50 yıllık bir süreç ve bu sürecin sadece 8 yılında AK Parti var. Daha önce de belirttim bu bizzat Atatürk´ün arzusu, hedefi hatta idealidir. Muasır medeniyetler derken Hindistan´ı kasdetmedi umarım.
Atatürkçü düşüncede medeni batıya yakınlaşmanın hiçbir sakıncası yok. Ama görüyorum ki kendinizle çelişiyorsunuz. AB´ye girebilmek için yapılan adımları sizin gibi düşünen bir parti yapsaydı nasıl övünürdünüz. Ben bügüne kadar gelen hiçbir hükümetin AB´ye üye olmak istemiyoruz dediğini duymadim. Ve en önemlisi Türkiye Osmanlı´dan sonra uluslararası arenada hiçbir zaman bu kadar saygın olamamıştır. Yakın tarihimizde yabancı ülkelere ziyarete gidip o ülkenin başbakanıyla görüşemeden geri gelen başbakanları, cumhurbaşbakanlarını hepimiz biliyoruz.
Cumhurbaşkanımızı belediye başkan yardımcıları karşılardı, unumayın. Ben yurtdısında yaşayan biri olarak gurur duyuyorum.

65serdal58 25.08.2010 17:33

........................................HAYIR

Cley 25.08.2010 17:39

[B]Arif abi bundan sonra yargı bağımsız olacak demiyorumki. Eğer Akparti hükümette olmasaydı Haşim KILIÇ yıllardır hakettiği AYM başkanlığına seçilememiş olacaktı. Bundan sonra hem başkan hem üyeler bizim safta olacak :)[/B]

Arif Coşkun 25.08.2010 17:44

[QUOTE=Cley;574745][B]Arif abi bundan sonra yargı bağımsız olacak demiyorumki. Eğer Akparti hükümette olmasaydı Haşim KILIÇ yıllardır hakettiği AYM başkanlığına seçilememiş olacaktı. Bundan sonra hem başkan hem üyeler bizim safta olacak :)[/B][/QUOTE]

Kale diyosun zaten içten fethedilmiş tamamıda 13 Eylülde düşer yanii :) hemii bak bunu bilmemiz iyi oldu işte. :D

Ertugrul 25.08.2010 17:48

[B][I]Yetmez ama Evet diyorum, 2 ihtimal var ya Evetçi kanat haklı daha demokratik bir anayasamız olacak bu gusel bir şey Evet demeli, yada işler çok karışacak, ülke çok kötü duruma düşecek ee bunun sonunda da AKP hükümetten aşşa inecek, yeni bir hükümet olacak, bu anayasa ile söylendiğine göre hükümet kanadı çok güçleniyormuş, yeni gelen hükümette bu güçle bütün AKP'lileri bir ömür içeri tıkar. Demokratik, kısa, iyi türkçe ile yeni bir anayasaya ihtiyaç var. Evette olsa, Hayırda olsa işler kökten değişmeyecektir. [/I][/B]

Arif Coşkun 25.08.2010 19:01

Bende, diğer parti ve sivil toplum örgütlerini dışlayarak, dayatmacı bir zihniyetle çoğunluk bende diye ben ne dersem o olur mantığıyla işi oldu bittiye getirip bu tek bir partinin yaptığı 26 maddelik anayasa paketini ayrı ayrı tercihli yapmak yerine tek bir lokmada halka yutturmaya kalkmasını doğru ve adaletli bulmuyorum.

Evet çıksa ne olacak sanki ne ekonomiye nede bir işssizliğe çare olacak bir madde düzenlememi var sanki, sırf birşeylerle meşgul olmak oyalanmak çok paramız varmış gibi boşu boşuna 155 trilyonu harcamak, bu paralar 13 Eylülden itibaren su, yol, elelktirik olarak vatandaşa zam şeklinde dönecektir.
O yüzdendir ki Hayır diyorum.

doğan bulut58 25.08.2010 20:19

[IMG]http://www.birikimhaber.com/image/haber/2010/05/12/Resim_1273677632.gif[/IMG]

sivaburs 25.08.2010 23:15

Bir liderin çıkıp, “Biz, esaret altında yaşamaya alışık olmayan bir milletiz. Biz, başkalarının bizi yönetmesine, içişlerimize karışmasına ve içimizden karıştırmasına rıza gösteremeyecek bir milletiz. Ve biz, bu değerler uğruna gerekirse vatanın her karışını al kanla doldurabilecek bir milletiz. Şimdi tüm güçlere karşı tek yürekle meydan okumaya, ya tam bağımsız yaşamaya, ya da ölmeye var mısınız?” demesinin hayalini kuruyorum. (Evetçiler de hayırcılar da kardeşimdir, benim davam daha başka)

Sen
Kan kırmızısı aşığı,
Uğrunda ölenlerin kuş tüyü beşiği ülkem.
Üzerinde kan olmadan,
Baştan başa tüm toprağın bu kan ile dolmadan,
Güneş doğmaz sana bilmez misin?

Sen
Suların hiçbir zaman durulmadığı,
Şer güçler vur demeden insanın vurulmadığı ülkem.
Kırmızı elbisen yok üzerinde.
Bu yüzden iklimin soğuk,
Haykırışın kaybolmuş, iniltilerin boğuk.

Sen
Altında yatanların,
Üstündeki satanlardan daha şerefli olduğu ülkem.
Bu zor yükü taşımak tüketmiyor mu seni?
Sandığından çıkarsam, giyer misin giy desem,
Evvelce çıkardığın kırmızı elbiseni.

Sen
Her türlü senaryoyu bozan,
Tarih senaryosunu kırmızı renkle yazan ülkem.
Dünya sinemasında rekorlar kırmalıyız.
Kahramanlık filminde bilmem kaçıncı bölüm.
İçte sorunumuz yok dışa haykırmalıyız,
Esaret haram bize; Ya İstiklal Ya Ölüm.

sivaburs

65serdal58 25.08.2010 23:58

.................................HAYIR

Alperenlik58 26.08.2010 04:14

Agabeylerimin intikâmi alinmasi icin "Eksik ama EVET". Eksik olan hâla Muhsin Baskanimin sehadet yolculugunda AKP'nin umursamazligi. Eger Cunta Anayasasi yikilacaksa bu Muhsin Baskanin suikast cözümü ile baslamalidir. Eger Ülkemizde demokrasi saglanmali ise tüm önemli Devlet Adamlarin suikastlari cözülmelidir, Katilleri bulunmalidir. Daha sonra Milletimizin iradesiyle her türlü destegi vermeye kararliyiz. Biz Ülkücüler AKP Iktidar'a geldiginden beri muhalif olmaktan biktik, artik Vatanperver ve Milliyetci davranilip, Sehitlerin hesaplari sorulmali.

KAOS 26.08.2010 11:14

[QUOTE=Dilsad Hatun;574551][B][FONT=Book Antiqua]Darbe istemeyen Evet der kardesim , hala neyin muhabbeti yapiliyor anlamiyorum .Tamam Basbakan Ülkücü kardeslerim diyor isine geliyor , MHP camiasi buna karsi cikabilir tabi ama unutmayalim ki , darbenin yok olmasini istiyorsak Evet dicez . 12 Eylul'le kalmadi bu Vatan 28 Subatlari'da gördük . 12'de Evet dediysek Akp'ye evet demiyoruz , Terore davet cikarmiyoruz . Dün 'de Sevmiyordum Tayyibi Bûgünde sevmicem . Ama göz göre göre'de Rutbeli Hainlere Yargitaydaki Vatan hainlerinede yol vermiyelim.

Koyun sürüsü geçirmicek artik bu Millet . Kuskusu olan açar okur maddeleri kimse kimseyi yargilayamaz , görünen köy kilavuz'da istemez.
[/FONT][/B][/QUOTE]

Hanım efendi çok rica etsem bu referanduma evet demekle darbelere engel olmak arasındaki bağlantıyı bize bir açıklasanız..

Demin mesajınız üzerine bir kez daha maddelere baktım, son 2 yıldır ülkemde olanlara baktım, az buçuk mürekkep yalamışlığımda var ama ben bir ilişki kuramadım..

Eğer şu anki Anayasa maddeleri darbeye zemin hazırlıyorsa bu kadar üst düzey hem de güyya elinde bombalar olan, entrikalar çeviren askerle çoktan darbe yapardı
Hepsini tek tek mahkemeye götürdüler, görevlerinden attırdılar. Bundan iyi darbe nedeni ve ortamı olur mu?

Lütfen uydurmayın, lütfen size öğretilenler le değil siz düşünerek gerçekleri bulun..

[QUOTE=LaEdri;574519]Sorun ne biliyor musunuz?
Daha önce A tarafının yaptığı işleri,yöntemleri,usülleri hiç konuşmuyorsunuz,aynı işleri AKP yapınca kanun dışı oluyor.Yargı CHP'in elindeyse sorun yok,AKP'li bir hakim savcı gelirse irtica hortladı.

ben çok sevdiğim İmam-hatip'imden puan adaletsizliği yüzünden ayrıldım,ve ben bunu yapan binlerden sadece biriyim.Ben bunu bilirim![/QUOTE]

Ben CHP nin elindeyse sorun yok dedim mi?
O kadar mesajım arasında nerede CHP taraftarı olduğumu gördün?
Ben her zaman her daim adaletin, haklılığın, dürüstlüğün, vatanseverliğin özetle ATATÜRKÇÜLÜĞÜN savunucusuyum, ülkemin bölünmez bütünlüğünü savunucusuyum,
Ülkemde cep dolduranların, halkını salak yerine koyanların, yalancıların, kanunu düzeni gücü ve ADALETİ kendi çıkarı için kullananların düşmanıyım....

Sen İmam Hatibe neden gittin?
İmam hatip nedir?
Bir meslek lisesidir?
Bana meslek liselerinin ne olduğunu ne amaç güttüğünü açıklayacak mısın ben mi yazayım?

[QUOTE=Cley;574683][B]Yargı şimdi bağımsız mı ? Yapma Allah aşkına Kasım. Emekli yargı mensupları solugu hangi partide alıyor. CHP neden her fırsatta Anayasa MAhkemesine koşuyor. Asıl zorlarına giden bu " Yargı" isimli çiftliklerini kaybedecekler. [/B][/QUOTE]

Çünkü getirilen madder planlanmadn ve anayasaya aykırı yapılıyor.
Bu ihtimali hiç düşündün mü?
Ama emimin düşünmemişsindir.
Neden kafanızın arkasındakini itiraf etmiyorsunuz..
Bu yargı bağımsız felan olmayacak, bizim olacak, istediğimiz maddeyi istediğimiz gibi geçireceğiz, istediğimi yapacağız, at oynatacağız demiyorsunuz?
Deyinde bilelim

[QUOTE=LaEdri;574705]CHP'nin tek kalesi kaldı.Onu da kaybetmeye az kaldı..:)
Ondan sonra CHP ne yapar bilinmez..[/QUOTE]

Sen ne yaparsın?
Tüm kaleler AKP nin eline geçerse sen ve senin gibiler ne yapar?
Bizleri kapı dışarı eder misiniz?

[QUOTE=sandalli;574453]Türk milleti bu anayasadan önce 1 mart 1926´da hiçbir harfi değiştirilmeden faşist Mussolini İtalya´sında uygulanan ceza kanununun bize aynen kabul ettirilmesini sorgulasın. Sadece batılılar gibi olabilmek için yapılanları hatırlasın.

Ne zamandan beri batı düşmanı oldunuz. Sizin batı düşmalıgınız Atatürk ilkerine ters degil mi? Muasır medeniyetler seviyesine ulasma hedefi Ak Partinin mi?[/QUOTE]

Bunu sorgulamadığımızı kim söylüyor?
Hadi o zamanki elinde bulunan okumuş kadrolarla bir anayasa nasıl yapılırdı bana bir anlatsana..
Bu günün fikriye geçmişe atıf yapılamaz bilimsel gerçeğini bilebilecek durumda mısın?
Bakılırsa öyle değilsin..

Muasır medeniyete ulaşmak la kastıne olduğunu gel beraber irdeleyelimmi?
Bu ülke topraklarının ona buna satılması mıdır?
Bu ülke elindeki değerlerin (telekom gibi) birilerine pazarlanmasımıdır?
Bu dışarının çıkarlar (AB) için ülkenin hiçte gerçeklerine uymayan ekonomik politikaları (tütün, şeker pancar, et, pamuk) uygulamak mıdır?
Bu kameralar önünde "one minute" diye bağırıp sonra kapı arkasında alışverişe devam etmek midir?

Benim ve bizim batı düşmanlığımız emperyalist güçlere, işgalcilere olan düşmanlıktır, Ülkemin bölünmez bütünlüğüdür, ülkemin dışarıdan değil içeriden yönetilmesidir.

AKP sayesinde nasıl muasır medeniyet seviyesine ulaşıyoruz ortada....
Sakın ola Atam la başka birini eş tutmayasın Şehit dedelerinin ruhları seni boğar bilesin.

ŞAHBEY 26.08.2010 12:16

KONUYA dönecek olursak oyum EVET EVET...söylenecek laf çok ama bu mübarek günde canım istemiyor bekleyip göreceğiz .isteyen istediğini yapsın sonuç belli sağduyu hakim olacak diye düşünüyorum ÜLKEMDE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR...

abircan 26.08.2010 12:29

Erdoğan'ı şaşırtan 'evet'

Erdoğan'ı şaşırtan 'evet'

Başbakan bu 'evet' karşısında şaşırıp kaldı

Başbakan Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'nun türbanı çözeceğine inanıyor musunuz?" diye sordu, aldığı cevap karşısında şaşırıp kaldı ve soruyu tekrar sordu

Başbakan Erdoğan, partisinin Tokat mitiginde, kendini dinleyen kalabalığa "Kılıçdaroğlu'nun türban sorunun çözebileceğine inanıyor musunuz?" diye sordu. Kalabalık hep bir ağızdan "Evet" deyince, Başbakan şaşırıp kaldı ve kısa süreli bir sessizlik oldu.

Başbakan daha sonra "İnanmıyorsunuz değil mi" sorusunu yöneltince herkes hep bir ağızdan evet dedi

LEADRİ , ŞAHBEY, VS VS VS ARAKDAŞLARIM İŞTE SİZİN ARADIĞINIZ VATANDAŞ YUKARIDAKİ VATANDAŞ , SÜRÜ PSİKOLOJİSYLE HAREKET EDEN ASLA DÜŞÜNMEYEN YOKSA SİZDEMİ DÜN MEYDANDAYDINIZ

ŞAHBEY 26.08.2010 12:36

ÖYLE SÜRÜYE ÖYLE ÇOBANA CAN KUBAN ORADA OLMAK İSTERDİM...gel sende katıl bize sürüden ayrılanı kurt kapar kurt...

Ebuhalid_52 26.08.2010 14:27

[B][B]sürü aklıyla git sen Şahbey atladıklarında bir kör kuyuya sende gidersin yolunuz bir nede olsa ;) [/B][/B]

[B][B]8 yıldır yattı dağda çatışana yangelip yattı muamelesi yaptı çaldı çalışana muhalefet oldu darbecileri yargılıcam dedi 2007 de MHP nin sundugu "Darbecilerin yargılanmasının önündeki zaman aşımı engeli kaldırılsın "teklifini hükümet olarak reddetti..şimdi hesap günü geldi ne yapcagını şaşırdı bu milletin gözümü kör hergün burda eleştirdiniz bu adamı ne oldugunu kimin adamı oldugunu israilin kuklası oldugunu pkk ile görüşme yaptıgını halktan parayla yanar dönerlikle oy topladıgını biliyosunuz şimdi bu adamın doğru birşeyler yapcagına inanıyosunuz güzel vallahi güzel kenan evren yargılansınmıs ........... adam her törende adamın elini sıkar muhabbet ederdi şimdi bu gözboyama yol acıyorsunuz bu ülkenin ne hallere düşeceğini hala idrak edemedinizmi bu recebin son secimi artık meclise girmiceğini sölemişti bırakcaktı ve şimdi dokunulmazlıgı kalktıgı için yargılanacak önhazırlık yapıyor kendine sizler destek cıkıyorsunuz sayın evetçiler sizlere koskoca HAYIRLI GÜNLER.[/B][/B]

OSMAN ECE 26.08.2010 14:39

[QUOTE=Ebuhalid_52;575041][B][B]sürü aklıyla git sen Şahbey atladıklarında bir kör kuyuya sende gidersin yolunuz bir nede olsa ;)

8 yıldır yattı dağda çatışana yangelip yattı muamelesi yaptı çaldı çalışana muhalefet oldu darbecileri yargılıcam dedi 2007 de MHP nin sundugu "Darbecilerin yargılanmasının önündeki zaman aşımı engeli kaldırılsın "teklifini hükümet olarak reddetti..şimdi hesap günü geldi ne yapcagını şaşırdı bu milletin gözümü kör hergün burda eleştirdiniz bu adamı ne oldugunu kimin adamı oldugunu israilin kuklası oldugunu pkk ile görüşme yaptıgını halktan parayla yanar dönerlikle oy topladıgını biliyosunuz şimdi bu adamın doğru birşeyler yapcagına inanıyosunuz güzel vallahi güzel kenan evren yargılansınmıs ulan adam her törende adamın elini sıkar muhabbet ederdi şimdi bu gözboyama yol acıyorsunuz bu ülkenin ne hallere düşeceğini hala idrak edemedinizmi bu recebin son secimi artık meclise girmiceğini sölemişti bırakcaktı ve şimdi dokunulmazlıgı kalktıgı için yargılanacak önhazırlık yapıyor kendine sizler destek cıkıyorsunuz sayın evetçiler sizlere koskoca HAYIRLI GÜNLER.
[/B][/B][/QUOTE]

EBUHALİT KARDEŞİM BU YAZI SİZİN YAZDIĞINIZA İNANASIM GELMİYOR
GERÇEKTEN SİZMİ YAZDINIZ YOKSA BİR ARKADAŞINIZ ŞAKAMI YAPTI
NEDİYELİM SİZ HAYIRCILARADA KOSKOCA HAYIRLI OLSUN

duygu58 26.08.2010 15:48

;)[COLOR="Red"][B][I][/I][/B][/COLOR]tabiki evet

LaEdri 26.08.2010 15:59

[QUOTE=Ebuhalid_52;575041][B][B]sürü aklıyla git sen Şahbey atladıklarında bir kör kuyuya sende gidersin yolunuz bir nede olsa ;)

8 yıldır yattı dağda çatışana yangelip yattı muamelesi yaptı çaldı çalışana muhalefet oldu darbecileri yargılıcam dedi 2007 de MHP nin sundugu "Darbecilerin yargılanmasının önündeki zaman aşımı engeli kaldırılsın "teklifini hükümet olarak reddetti..şimdi hesap günü geldi ne yapcagını şaşırdı bu milletin gözümü kör hergün burda eleştirdiniz bu adamı ne oldugunu kimin adamı oldugunu israilin kuklası oldugunu pkk ile görüşme yaptıgını halktan parayla yanar dönerlikle oy topladıgını biliyosunuz şimdi bu adamın doğru birşeyler yapcagına inanıyosunuz güzel vallahi güzel kenan evren yargılansınmıs ulan adam her törende adamın elini sıkar muhabbet ederdi şimdi bu gözboyama yol acıyorsunuz bu ülkenin ne hallere düşeceğini hala idrak edemedinizmi bu recebin son secimi artık meclise girmiceğini sölemişti bırakcaktı ve şimdi dokunulmazlıgı kalktıgı için yargılanacak önhazırlık yapıyor kendine sizler destek cıkıyorsunuz sayın evetçiler sizlere koskoca HAYIRLI GÜNLER.
[/B][/B][/QUOTE]

AKP'nin birilerinin kuklası olduğu sadece sizlerin paranoyası.Seneye seçimlerde en az yüzde 40 alacak zaten.Rahat olun!

[QUOTE=abircan;575008]Erdoğan'ı şaşırtan 'evet'

Başbakan bu 'evet' karşısında şaşırıp kaldı

Başbakan Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'nun türbanı çözeceğine inanıyor musunuz?" diye sordu, aldığı cevap karşısında şaşırıp kaldı ve soruyu tekrar sordu

Başbakan Erdoğan, partisinin Tokat mitiginde, kendini dinleyen kalabalığa "Kılıçdaroğlu'nun türban sorunun çözebileceğine inanıyor musunuz?" diye sordu. Kalabalık hep bir ağızdan "Evet" deyince, Başbakan şaşırıp kaldı ve kısa süreli bir sessizlik oldu.

Başbakan daha sonra "İnanmıyorsunuz değil mi" sorusunu yöneltince herkes hep bir ağızdan evet dedi

LEADRİ , ŞAHBEY, VS VS VS ARAKDAŞLARIM İŞTE SİZİN ARADIĞINIZ VATANDAŞ YUKARIDAKİ VATANDAŞ , SÜRÜ PSİKOLOJİSYLE HAREKET EDEN ASLA DÜŞÜNMEYEN YOKSA SİZDEMİ DÜN MEYDANDAYDINIZ[/QUOTE]

Abi sen Kılıçdaroğlu'nun "Biz Tayyip Bey gibi söz verip arkasında duranlardan olmayacağız" gafını duymadın mı?
Ağıztan arasıra gaf çıkabilir.Sıcak,Ramazan.Olur böyle şeyler..:)

[QUOTE=KAOS;574986]Hanım efendi çok rica etsem bu referanduma evet demekle darbelere engel olmak arasındaki bağlantıyı bize bir açıklasanız..

Demin mesajınız üzerine bir kez daha maddelere baktım, son 2 yıldır ülkemde olanlara baktım, az buçuk mürekkep yalamışlığımda var ama ben bir ilişki kuramadım..

Eğer şu anki Anayasa maddeleri darbeye zemin hazırlıyorsa bu kadar üst düzey hem de güyya elinde bombalar olan, entrikalar çeviren askerle çoktan darbe yapardı
Hepsini tek tek mahkemeye götürdüler, görevlerinden attırdılar. Bundan iyi darbe nedeni ve ortamı olur mu?

Lütfen uydurmayın, lütfen size öğretilenler le değil siz düşünerek gerçekleri bulun..

Ben CHP nin elindeyse sorun yok dedim mi?
O kadar mesajım arasında nerede CHP taraftarı olduğumu gördün?
Ben her zaman her daim adaletin, haklılığın, dürüstlüğün, vatanseverliğin özetle ATATÜRKÇÜLÜĞÜN savunucusuyum, ülkemin bölünmez bütünlüğünü savunucusuyum,
Ülkemde cep dolduranların, halkını salak yerine koyanların, yalancıların, kanunu düzeni gücü ve ADALETİ kendi çıkarı için kullananların düşmanıyım....

Sen İmam Hatibe neden gittin?
İmam hatip nedir?
Bir meslek lisesidir?
Bana meslek liselerinin ne olduğunu ne amaç güttüğünü açıklayacak mısın ben mi yazayım?

Bu yargı bağımsız felan olmayacak, bizim olacak, istediğimiz maddeyi istediğimiz gibi geçireceğiz, istediğimi yapacağız, at oynatacağız demiyorsunuz?
Deyinde bilelim

Sen ne yaparsın?
Tüm kaleler AKP nin eline geçerse sen ve senin gibiler ne yapar?
Bizleri kapı dışarı eder misiniz?

Bunu sorgulamadığımızı kim söylüyor?
Hadi o zamanki elinde bulunan okumuş kadrolarla bir anayasa nasıl yapılırdı bana bir anlatsana..
Bu günün fikriye geçmişe atıf yapılamaz bilimsel gerçeğini bilebilecek durumda mısın?
Bakılırsa öyle değilsin..

Muasır medeniyete ulaşmak la kastıne olduğunu gel beraber irdeleyelimmi?
Bu ülke topraklarının ona buna satılması mıdır?
Bu ülke elindeki değerlerin (telekom gibi) birilerine pazarlanmasımıdır?
Bu dışarının çıkarlar (AB) için ülkenin hiçte gerçeklerine uymayan ekonomik politikaları (tütün, şeker pancar, et, pamuk) uygulamak mıdır?
Bu kameralar önünde "one minute" diye bağırıp sonra kapı arkasında alışverişe devam etmek midir?

Benim ve bizim batı düşmanlığımız emperyalist güçlere, işgalcilere olan düşmanlıktır, Ülkemin bölünmez bütünlüğüdür, ülkemin dışarıdan değil içeriden yönetilmesidir.

AKP sayesinde nasıl muasır medeniyet seviyesine ulaşıyoruz ortada....
Sakın ola Atam la başka birini eş tutmayasın Şehit dedelerinin ruhları seni boğar bilesin.[/QUOTE]

-Hocam CHP sempatini bilemem ama Ak PArti'ye karşı kinin olduğunu görmek zor değil.411 vekilin iradesini hiçe sayan CHP ve yargının sonu gelmiştir.Yıllardır CHP'nin elindeydi bundan sonra da AKP elinde olsun biraz.Ben bağımsız yargı istiyorum dedimse yanlış demişimdir.Özür dilerim.Yargı o taraftan bu tarafa gececek.Yıllardır CHP elinde tutmuş yargıyı,bugüne gelince adaletli yargı olsun.Ben istemiyorum adaletli yargı.Yetmiş yıl da halkın tarafında bir yargı olsun ondan sonra bağımsız olabilir sorun yok!

-Ben İmam-Hatip'e neden gittim?Dedim ki hem çok iyi bir dini eğitim hem de iyi bir müspet ilim alayım memleketime faydalı bir öğretmen,doktor,hakim olayım dedim.Ama izin vermediler.Sebep İmam-hatip'in meslek lisesi görülmesi değil.Tek sebep İmam-Hatip'lilerin dinden haberdar olması.Tek sebep İslam.Bu kadar basit.Anadolu Öğretmenlilerin puanı niye kırılmıyor?Sırf dinden haberdar olanalrı,naamz kılanalrı,Kuran okuyanları yükseltmemek için melketette meslek lisesini bitirdiler.

ŞAHBEY 26.08.2010 16:02

ebu halid gardaşım sende gel buyur ..safını belli et biz gönlümüzdeki yatan aslanı yazdık senin gibi inanan biri destek vermiyorsa acaba hangi saftasın merak ettim menzilmi aczimendimi hizbullahmı v.s mı

KAOS 26.08.2010 17:12

[QUOTE=LaEdri;575068]
-Hocam CHP sempatini bilemem ama Ak PArti'ye karşı kinin olduğunu görmek zor değil.411 vekilin iradesini hiçe sayan CHP ve yargının sonu gelmiştir.Yıllardır CHP'nin elindeydi bundan sonra da AKP elinde olsun biraz.Ben bağımsız yargı istiyorum dedimse yanlış demişimdir.Özür dilerim.Yargı o taraftan bu tarafa gececek.Yıllardır CHP elinde tutmuş yargıyı,bugüne gelince adaletli yargı olsun.Ben istemiyorum adaletli yargı.Yetmiş yıl da halkın tarafında bir yargı olsun ondan sonra bağımsız olabilir sorun yok!
[/QUOTE]

AKP ye kinimin sonsuz olduğunu ben söylüyorum sana gerek yok.
411 milletvekillerinin secereseni dökelim mi?
Mesela Sivas'dakilerden, başlayalım ne dersin?

Eğer böyle düşünüyorsan, yani benim olsun, bağımsız istemiyorum, ben istediğim gibi yapacağım demokrasi ne ola ki diyorsan neden konuşuyoruz ki?
Alalım silahlarımızı çıkalım meydana olsun bitsin.

Böyle benim dediğimi onaylayacak yargı istiyorum savıyla başlarsan birilerininde aynı şeyi düşünmesine onay vermiş olursun. Yargı kimsenin değildir, evrenseldir, hatalar tek tek söylersin tartışırız.

Böyle bir tarafa yatmış yargı saplantın nereden çıkıyor anlamıyorum, ülkede istediğiniz gibi at koşturmanıza izin verilmiyor diye neden onun bunun yargısı oluyormuş ki?

-Ben İmam-Hatip'e neden gittim?Dedim ki hem çok iyi bir dini eğitim hem de iyi bir müspet ilim alayım memleketime faydalı bir öğretmen,doktor,hakim olayım dedim.Ama izin vermediler.Sebep İmam-hatip'in meslek lisesi görülmesi değil.Tek sebep İmam-Hatip'lilerin dinden haberdar olması.Tek sebep İslam.Bu kadar basit.Anadolu Öğretmenlilerin puanı niye kırılmıyor?Sırf dinden haberdar olanalrı,naamz kılanalrı,Kuran okuyanları yükseltmemek için melketette meslek lisesini bitirdiler.[/QUOTE]

İmam hatip lisesinde çok arkadaşım vardı çok, hiçbirinin derdi de iyi bir bilim eğitimi almak değildi. Din eğitimi almak istiyorsan envaisi İlahiyat fakületelerinde var.

Hem İmam Hatip okullarına gidenlerin neyi nasıl düşündüğüne iyi bir örneği üsteki paragrafta sen veriyorsun, işte siz böyle düşündüğünüz için, böyle kafanız çalıştığı için size karşı durulması gerekiyor,

Sen yarın kendi yargınla beni, insafsızca hapishanelerde çürütürsün, şu an yapıldığı gibi. İmam hatiplinin şu an kaç tanesi yalan yanlış ithamlarla hapisteler, hanginizin malına manusuna göz kondu? Hangi darbe imam hatiplilere karşı yapıldı?

Sen yarın birilerini insafsızca yakar sonra da komplo var, düzen kuruldu, gaza getirildi oyun oynandı dersin avukatlarınla açıkça yakanları savunursun, suçsuz dersin.Hanginiz yakıldınız?

Sence kimler din elden gidiyor diye ortaya düşer cevap verir misin, ben mi sen mi?

[QUOTE=LaEdri;575068].[/QUOTE]
Dilşat hanım teşekkürünüz gözümden kaçmadı.
Ben sizden bir şeyler duymak isterdim, görüyorum ki hala birilerinin ipine sarılıyorsunuz?

Cley 26.08.2010 17:22

[QUOTE=Cley;574745][B]Arif abi bundan sonra [COLOR="Red"]yargı bağımsız olacak demiyorumki.[/COLOR] Eğer Akparti hükümette olmasaydı Haşim KILIÇ yıllardır hakettiği AYM başkanlığına seçilememiş olacaktı. [COLOR="Red"]Bundan sonra hem başkan hem üyeler bizim safta olacak[/COLOR] :)[/B][/QUOTE]

[QUOTE=KAOS;574986]

[COLOR="Red"]Bu yargı bağımsız felan olmayacak, bizim olacak, istediğimiz maddeyi istediğimiz gibi geçireceğiz, istediğimi yapacağız, at oynatacağız demiyorsunuz?[/COLOR]
Deyinde bilelim

[/QUOTE]

Sayın KAOS alıntı yaptığınız yazım ve sizin yazınız. Mürekkep yaladığınızı söylemişsiniz. Keşke o mürekkebi yaladıktan sonra tükürmeseydiniz de düzgün okusaydınız yazımı.Ya da okuması daha düzgün birine okutsaydınız

LaEdri 26.08.2010 17:46

Ben İmam-Hatiplilerin düşüncesini söylemiyorum.
[B]Ayrıca ben böyle düşündüğüm için engellenmedim,engellendiğim için böyle düşünüyorum.[/B]Envaisi ilahiyatta varmış.Zaten başka bir sözünüz yok ki.Ben dini bilgileri de iyi olan bir doktor olmak istiyorum.Nasıl olacak?İlahiyattan mezun olup doktorluğa mı başlayayım?Kaldı ki İlahiyat Fakültelerine bile sokmadılar türbanlıları.CHP'den ve onun zihniyetinden bu ülke çok çekti.O komplo dediğiniz şeyleri,yaktılar dediğiniz şeyleri kimlerin tezgahladığı gayet açık!Ne diyordu Türkan Saylan; "Bu ülkede [B]bizim[/B] istemediğimiz hiçbir şey olmaz"..Peki siz kimsiniz Türkan Hanım?İşte artık bunlar bitti.Artık söz üstünlerin değil,kralların değil halkındır.
411 vekilin seceresine bakmadan önce seceresi bile olmayıp da bu ülkede at koşturanları konuşmalı!CHP zihniyeti sen türbanlısın diye ,İmam-Hatiplisin diye insanalrı etiketler,yükseltmez ama bizler sen açık bir bayansın,sen bilmem şu lisedensin deyip de engellemez.

Din elden gitmez,dinin sahibi Allah'tır.Kıyamete kadar da bu dünyayı aydınlatacaktır.Bazı insanların İslam'ı yanlış anlayıp,galyena gelip,provokasyona gelip hatalar yapması dini bütün insanalrın insafsız,acımasız olduğunu göstermez!

Bugüne kadar en haksız olduğu konularda bile yargı hep kendine lehine işlemiş kişiler,kuruluşlar yargının bağımsız olmasını ister mi? İstemez tabi.Hele hele AKp lehine geçmesini hiç mi hiç istemez.:)

Ebuhalid_52 27.08.2010 06:43

[QUOTE=ŞAHBEY;575083]ebu halid gardaşım sende gel buyur ..safını belli et biz gönlümüzdeki yatan aslanı yazdık senin gibi inanan biri destek vermiyorsa acaba hangi saftasın merak ettim menzilmi aczimendimi hizbullahmı v.s mı[/QUOTE]

niye benim tayyibe güvenmememde haksız bi noktamı var ?

yüreğimiz menzilide kapsar hizbullahıda ...

[QUOTE=OSMAN ECE;575043]EBUHALİT KARDEŞİM BU YAZI SİZİN YAZDIĞINIZA İNANASIM GELMİYOR
GERÇEKTEN SİZMİ YAZDINIZ YOKSA BİR ARKADAŞINIZ ŞAKAMI YAPTI
NEDİYELİM SİZ HAYIRCILARADA KOSKOCA HAYIRLI OLSUN[/QUOTE]

Osman abi anlamıyorum ne dememi bekliyosun adam koyun olmaya gönülden razı koyunmu olalım diyim.. ya eyvallah muhafazakarlıkları tutuyo milletin ama yanlıs yerde yanlıs zamanda yanlıs kişilere karsı .. Allah'ın izniyle görücez evet cıksada hayır cıksada nelerin değişeceğini görücez. bende senden farklı bir bakış açısı beklerdim Osman abim neyse siyaset bu farklı düşünceler oluyo

LaEdri

bizlerin paranoyası mı :) kardeşim sen bu adamın bop projesine eş baskanlık yaptıgını bilmiyomusun yahudi cesaret ödüllü tek basbakan oldugunu bilmiyomusun **** adam neyse ya kime ne anlatıyoruz selametle.

ÖnceVatan_58 27.08.2010 09:23

Oylarımızın rengini ve gerekçelerini artık belirliyoruz.
Ben[B] "hayır" [/B]diyeceğim.
Sayısız gerekçem var!
Birisi [B]Halis Toprak'ın[/B] yaptığı açıklamalardır.
Halis Toprak, cinsel iştahı ve egosu çok yüksek, torunu yaşında bir kızla
evlenmek hatasına düşmüş, rezalet diyebileceğimiz durumlar doğmasına
yol açmış birisi... Yaptıklarını onaylayamayız fakat Halis Toprak, [B]"TMSF;[/B]
[B]Boğaz'daki Aslanlı Köşk adlı yalımı Başbakan'ın oğluna okusun diye[/B]
[B]burs veren Remzi Gür adlı iş adamına değerinin çok altında 14 milyon[/B]
[B]dolara sattı.?"[/B] diye ısrarla iddia ediyor.
Doğru olabilir.
Bunun için [B]"hayır"[/B] oylarının çok çıkması, arkasından gelen seçimlerde de
AKP'nin iktidarı yitirip, yerine gelecek olacak partinin [B]"dokunulmazlıkları kaldırarak"[/B]
Başbakan'ı Yüce Divan'a götürüp hesap sorması gerekir.Sırf bu gerçek ortaya çıksın diye herkesin oyu[B]"hayır"[/B] olmalı

Anlarlar, anlarlar bir gün anlarlar, bağımsız anket sonuçları AKP de şok etkisi yapıyor. Hayırlar daha çok çıkınca Başbakan basıyor fırçayı "Bizim Üsküdar'da çocuklar yapsa böyle" sonuç çıkar" dedi. Aynı yerde bir evet bir hayır önde çıkıyor diye eleştirdi.

Yargı bağımsızlığı için, HAYIR
Korkuya, diktaya, diktatörlüğe HAYIR
Diz boyu yolsuzluklara HAYIR
Yüce divandan kaçma planına HAYIR
Yeni yasa dokunulmazlıkları kaldıracakmı? HAYIR
Yeni yasa demokrasi getirecekmi? HAYIR
Türkiye'yi kamplara bölenlere HAYIR
Bölücüleri şımartmaya HAYIR
Adalatsiliğe,baskıya zulme HAYIR
Köleliğe HAYIR
İşte mühür işte HAYIR
Hem suçlu hem güçlü hem yüzsüz oyum HAYIR
Birliğini feda etme, demokrasiye veda etme
İhaneti fark et, ülkeni ateşe atma vur mühürü HAYIR'A
Teröre işsizliğe,yoksulluğa HAYIR
Türkiye için kurulan tuzağa HAYIR
Türkiye'nin birliğini bozanlara HAYIR
Yeni yasa anaların göz yaşını dindirecekmi? HAYIR
Yeni yasa işsizlere iş bulacakmı? HAYIR

ÇİLELİYİM DERDİM ÇOK, AKP'ye VERECEK OYUM YOK!

Hayırlarımız hayırlara vesile olacak İnşallah HAYIR'LI OLSUN

abircan 27.08.2010 09:58

ebu halid aklı selimin dilinden konuştukça arkadaşlarım hayretler içinde kalıyor, az çok beyni çalışan , okuyan , etrafına bakan insan akp nin liderinin koca bir ülkeyi nereye sürüklediğini görüyor, bunların daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi gibi bir kaygıları yok, bunlar 1 milyar dolara gizli pazarlıkla ırakta öldürülen 1.5 milyon müslüman kardeşimin kanının hesabını veremezler,
en iyi müslüman milletinin çıkarlarının yanında olandır, ama sen türklüğe bile düşmansın bu nasıl iş anlamadım

abircan 27.08.2010 13:21

Artık hiçbir şey eskisi gibi değil

Artık hiçbir şey eskisi gibi değil
Banu AVAR

Haliç'te Yaşayan Simonlar adlı kitaptaki açıklamalar, gidişata DUR emridir.

Hanefi Avcı ve kitabı bir işaret fişeğidir!

Eskişehir emniyet müdürünün açıklamaları, Türk milleti, yedi düvelce dayatılan bir referandum’un önünde diz çöktürülmüşken, gündeme düşmüştür.

‘Haliç’de Yaşayan Simonlar. Dün Devlet Bugün Cemaat’ adlı kitaptaki açıklamalar, gidişata ‘DUR’ emridir. Yazarı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin halen görevde olan bir emniyet müdürüdür.

Kitap, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tüm kurumlarına gizli bir örgütün sızdığını belgelemektedir. Bir suç duyurusudur!

BU KİTAPTAKİ AÇIKLAMALAR, BU HÜKÜMETİN İSTİFASINI GEREKTİRİR.

Hanefi Avcı’nın kitabında yaptığı açıklamalar eski istihbaratçı Mahir Kaynak’ın söylemiyle Türkiye Cumhuriyeti devletinin ‘KARŞI HAMLESİ’dir.

Emekli MİT görevlisi Kaynak, ‘……. kitabın yayınlanmasını bir karşı hamlenin ilk adımı sayıyorum. Bundan sonra kitapta ileri sürülen iddiaları destekleyecek birçok yeni verilerle karşılaşacağımızı ve buna başka güç odaklarının da destek vereceğini düşünüyorum. ‘ diyor. (Star gazetesi 22.8.2010)

Kitapta, 3 yıldır aralıksız sürdürülen bir hukuk skandalının en yetkin ağızdan deşifresi yapılmıştır. Bir emniyet müdürü,

‘Olay bir örgütün, cemaatin devlet içerisindeki elemanları vasıtasıyla yürüttüğü örgütsel bir faaliyettir, karşımızdaki kişiler polis, hâkim ve savcı değil, örgütün / cemaatin elemanlarıdır. Devletin hukukunu değil, cemaatin talimatlarını yerine getirmektedirler. İstanbul, Ankara, Erzurum ve İzmir’deki bazı özel yetkili savcılar ile bu iller dışındaki bazı polis birimleri arasında illegal bir ilişkinin varlığı açıkça gözükmektedir.’ demektedir.

Özel yetkili mahkemelerin tüm hâkim ve savcılarının derhal emsali hâkim ve savcılarla değiştirilmesi gerektiğini, aksi takdirde cemaate muhalif olan hiç kimsenin özgürlüğü ve hayatının güvencede olmadığını söylemektedir!

Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı:

‘Son zamanlarda gündemi meşgul eden tüm iddiaları yayan Fethullah Gülen cemaatidir, onlardan bilgi alan da, onlar adına konuşan da cemaatin adamlarıdır. Tarafsız basın mensubu, devletin polisi, savcısı numarasını artık kimse yutmasın, bu işler Emniyet ya da hukuk adına yapılmıyor, cemaatin planı ve programı doğrultusunda cemaatin talimatı ile gerçekleştiriliyor.’ demektedir.

Türkiye’de adaletin uzun zamandır çürümekte olduğunu, ama bu süreçte yok edildiğini belgelemekte, ve eklemektedir:

‘Böyle giderse iş adaletten çıkacak ve insanlar silaha sarılacak.’

Banu AVAR

Artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. Bütün bu açıklananlar uzun bir süredir belli bir kesim tarafından net olarak bilinmekle birlikte, Hanefi Avcı’nın, bir emniyet müdürünün, uzun ve itibarlı bir kariyer sahibi bir güvenlik görevlisinin bu açıklamaları, Türkiye’nin her köşesinde yankılanmalı, ayrıntılarıyla bilinmelidir.

Yaygın medya 3 maymunu oynasa da bu kitabı, bu açıklamaları her Türk vatandaşının bilmesi sağlanmalıdır.

Türkiye tarihinin en tehlikeli dönemecindedir. Yedi Düvel’in önümüze sürdüğü bu referandumla ‘altın vuruş’ planlanmıştır.

Bu referandum oyunu, ABD damgalı bir cemaat ve bir terör örgütünün ASIL AMAÇLARINA ulaşmak için kullandığı bir arayoldur.

Asıl amaç, ‘Amerikan tipi islam’ ile halkın koyunlaştırılarak, başına her gelene kafa sallaması, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin küresel çetenin bir eyaleti olması, kukla Kürdistan’ın petrol ve maden havzasına kurdurulmasıdır.

Bu referandum değil, Hasan Demir’in deyişiyle FEDE/RANDUM’dur.

Türk devletleri asırlardır, binlerce oyunu BERTARAF ederek bugüne geldi.

Hanefi Avcı ve açıklamaları bir işaret fişeğidir! Bu açıklamalar ve belgeler, onun gibi her şeyi bilen ama susanlara konuşma gücü verecektir!

Ve 20 gün sonra, Türkiye’nin bekasına kastedenlere ‘HAYIR!’ denecektir.

ABD’ye ve içerdeki uzantılarına, Cemaate, PKK’ya, TESEV’e ve batının tüm sırtlanlarına İNAT!

Banu Avar

LaEdri 27.08.2010 13:22

[QUOTE=ÖnceVatan_58;575391]Oylarımızın rengini ve gerekçelerini artık belirliyoruz.
Ben[B] "hayır" [/B]diyeceğim.
Sayısız gerekçem var!
Birisi [B]Halis Toprak'ın[/B] yaptığı açıklamalardır.
Halis Toprak, cinsel iştahı ve egosu çok yüksek, torunu yaşında bir kızla
evlenmek hatasına düşmüş, rezalet diyebileceğimiz durumlar doğmasına
yol açmış birisi... Yaptıklarını onaylayamayız fakat Halis Toprak, [B]"TMSF;[/B]
[B]Boğaz'daki Aslanlı Köşk adlı yalımı Başbakan'ın oğluna okusun diye[/B]
[B]burs veren Remzi Gür adlı iş adamına değerinin çok altında 14 milyon[/B]
[B]dolara sattı.?"[/B] diye ısrarla iddia ediyor.
Doğru olabilir.
Bunun için [B]"hayır"[/B] oylarının çok çıkması, arkasından gelen seçimlerde de
AKP'nin iktidarı yitirip, yerine gelecek olacak partinin [B]"dokunulmazlıkları kaldırarak"[/B]
Başbakan'ı Yüce Divan'a götürüp hesap sorması gerekir.Sırf bu gerçek ortaya çıksın diye herkesin oyu[B]"hayır"[/B] olmalı

Anlarlar, anlarlar bir gün anlarlar, bağımsız anket sonuçları AKP de şok etkisi yapıyor. Hayırlar daha çok çıkınca Başbakan basıyor fırçayı "Bizim Üsküdar'da çocuklar yapsa böyle" sonuç çıkar" dedi. Aynı yerde bir evet bir hayır önde çıkıyor diye eleştirdi.

Yargı bağımsızlığı için, HAYIR
Korkuya, diktaya, diktatörlüğe HAYIR
Diz boyu yolsuzluklara HAYIR
Yüce divandan kaçma planına HAYIR
Yeni yasa dokunulmazlıkları kaldıracakmı? HAYIR
Yeni yasa demokrasi getirecekmi? HAYIR
Türkiye'yi kamplara bölenlere HAYIR
Bölücüleri şımartmaya HAYIR
Adalatsiliğe,baskıya zulme HAYIR
Köleliğe HAYIR
İşte mühür işte HAYIR
Hem suçlu hem güçlü hem yüzsüz oyum HAYIR
Birliğini feda etme, demokrasiye veda etme
İhaneti fark et, ülkeni ateşe atma vur mühürü HAYIR'A
Teröre işsizliğe,yoksulluğa HAYIR
Türkiye için kurulan tuzağa HAYIR
Türkiye'nin birliğini bozanlara HAYIR
Yeni yasa anaların göz yaşını dindirecekmi? HAYIR
Yeni yasa işsizlere iş bulacakmı? HAYIR

ÇİLELİYİM DERDİM ÇOK, AKP'ye VERECEK OYUM YOK!

Hayırlarımız hayırlara vesile olacak İnşallah HAYIR'LI OLSUN[/QUOTE]

-Yeni yasayla Danone'deki bakteri sayısı azalacak mı? Hayır
-Yeni yasayla ısırdığımız elmayı yemekten vazgeçince ısırdığımız kısım yine eskisi gibi kalacak mı? Hayır
-Yeni yasayla 500tl değerinde gömlek giyecek miyiz? Hayır
-Yeni yasayla SGK genel müdür olaak mıyız? Hayır..
-Yeni yasayla bu forumda herkes yönetici olacak mı ?Hayır...

Cidden biz boşa Evet diyoruz!

35gürün58 27.08.2010 16:45

25 Ağustos 2010

Sabahattin ÖNKİBAR

[Sabahattin ÖNKİBAR]

İKİNCİ BAYRAĞA ve ÖZERKLİK TALEBİNE ŞEREFSİZLİK DİYEMEDİ!

Tayyip Bey MHP’yi ima edip kadrolarına ******** diyor! Niçin mi?
MHP, AKP’nin İmralı Sultanı(!)
Abdullah Öcalan’la gizlice anlaştığını ahaliye duyurduğu için!
Hayır haberin kaynağı aslında MHP değil!
MHP sadece perde gerisinde yaşananları halka aktarıyor!
Tayyip Bey de zaten ona çıldırıyor ve Habur misali yeni bir imaj vurgununu yememek için hemen ağzını bozarak bunun önüne geçebileceğini zannediyor.
İyi de ona buna ******** demekle bu işi nasıl örteceksin?
Abdullah Öcalan’la görüşmek için MİT’i İmralı’ya sen göndermedin mi? Direkt sana bağlı olan ve Müsteşarını kendin atadığın bir kurum referandum öncesi gibi hassas bir dönemde sana sormadan ya da senin emrin olmadan İmralı’ya gider mi?
Kandil’deki PKK önderi Murat Karayılan’la, PKK’nın şehir kanadı KCK’nın ajanslara yaptıkları “Önderimiz Öcalan devlet (AKP iktidarı) ile anlaştı” açıklamaları ortada!
Efendim onlar yalan söylemiş olamaz mı?
Olamaz çünkü aynı şeyi Cumhurbaşkanlığı makamında oturan Abdullah Gül de söylüyor, yani o da MİT’in Öcalan’la görüştüğünü teyit ediyor!
Dahası, bu görüşmenin hemen sonrasında PKK’nın sadece referandum tarihine kadar eylemsizlik kararını açıkladığı da vakıa!
Hadi Murat Karayılan yalan söylüyor, Cumhurbaşkanı Gül’ün sözlerini ve PKK’nın ilan ettiği eylemsizliği nasıl izah edeceğiz?
Tablo net, daha önce yazdığım gibi AKP, BDP oyları olmaksızın ‘evet’i çıkaramayacağını gördüğü an İmralı’ya müracaat etti ve ona vaatlerde bulunarak BDP’yi boykottan vazgeçirmeye uğraşıyor.
Kuşkusuz bu işi alenen yapamaz, zira böyle bir şey AKP’deki PKK muhalifi oyları partiden koparır! MHP’ye ********lik ithamı da bu gizliliği afişe ettiği içindir!
Tam bu noktada soracağımız soru şudur:
MHP gibi çok geniş kitlesi olan yasal ve meşru bir parti ile kadrolarını, bin aydan daha hayırlı olan bu mübarek Ramazan ayında küfür anlamına gelen ********likle itham eden Başbakanımız, aynı şeyi Kürt bayrağını Diyarbakır Belediyesi’ne çekeceğim diyenlere ve özerklik talebinde bulunanlara niye söylemiyor?
MHP nihayet Cumhurbaşkanının bile kabul ettiği bir görüşmeyi
(MİT-Öcalan) gündeme getirdi ki bunu yapmak aslında onun Anayasal görevi!
Anayasal görevini yapan ve milyonlarca seçmeni olan bir parti ********, ama Kürt bayrağını Diyarbakır Belediyesi’ne çekeceğim deyip özerklik talep edenler şerefli öyle mi?
Cevap ver Tayyip Bey! MHP’ye bu mübarek ayda bile bel altı atışlar yaparken yıllar yılı densizlikler yapan ve hatta sana şahsen ağır hakaretlerde bulunan şu Osman Baydemir denen adama ve onun güruhuna bir kez olsun benzer bir sözü niçin etmezsin?
MHP, oy uğruna yaptığın son çılgınlığı millete duyurdu diye değil mi?
NOT: Mehmet Ali Birand mesaj gönderdi, oğlunun Kürtçe TV kurma gibi bir teşebbüsü yokmuş. Çeşitli yerlerde çıkan çok sayıdaki haber doğru değilmiş.

GÖLGE...
KPSS’de yandaş rezaleti!
Kısa adı KPSS yani Kamu Personeli Seçme Sınavı. Bu işi malum ÖSYM yapıyor ve denetimi onlarda. Ama ne hikmetse bir kaç gün önce sonuçları açıklanan son KPSS sınavında soruların çalındığı gün gibi aşikar, zira evli üç çiftin bütün soruları tam bilmesi gibi masallarda bile olmayacak şeyler tespit edildi. Savcılığın araştırmaya başladığı konu ile ilgili olarak eğitim camiası ayağa kalkarken Milli Eğitim Bakanı maalesef sınavın gölgelendiğini kabul etmekle beraber 30 bin öğretmen atamasını durdurmayacağını açıkladı. Düşünebiliyor musunuz, soruların çalındığı yani sınavın kirlendiği ortada ama hükümet umursamıyor. Bunun izahı iktidara yakın çevrelerin yaşanan rezaletin içinde olması ve soruları kendi yandaşlarına dağıtmasıdır. Görüyorsunuz artık merkezi yerleştirme bile faydasız zira yandaşlara servis var... Ey muhalefet, ey okur, referandum öncesinde bu rezaleti iyi duyurun ve hakları yenen yüz binler bunun hesabını sandıkta sorsun!

------------------------------------------------------------------------------
27.08.2010 Cuma 12:10
İran, Türkiye'yi canevinden vurdu

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hamid Baghaei, yüz yıl önce Osmanlı döneminde Ermenilere karşı "soykırım" yapıldığını söyledi. Böylece ilk kez İranlı bir cumhurbaşkanı yardımcı, 1915 olayları için "soykırım" ifadesini kullanmış oldu.

News.am ajansının haberine göre, İkinci Dünya Savaşı sırasında İran’ın müttefik kuvvetler tarafından işgalinin 70'inci yıldönümü nedeniyle Tahran’da düzenlenen bir konferansta konuşan Baghaei, o dönem İran’da yaşananları 1915 olaylarıyla karşılaştırdı.

Baghaei “Bundan yüz yıl önce Osmanlı Devleti döneminde Ermenilere karşı soykırım uygulandı. Bugün Osmanlı Devleti yok. Ama Ermeniler yine de Türkiye’den özür ve tazminat bekliyor” dedi.

Hamid Baghaei, 2009 Türkiye-İran Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında Onbin Yıllık İran Medeniyeti ve İkibin Yıllık Ortak Miras konulu serginin açılışı için geçen Aralık ayında Türkiye’ye gelmiş ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’la birlikte serginin açılışını yapmıştı.

İLK KEZ BİR CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI "SOYKIRIM" DEDİ

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Baghaei'nın sözleri Ermenistan'da memnuniyetle karşılandı.

Muhalefetteki Ermeni Devrimci Federasyonu (ARF) partisinin siyasi ilişkiler direktörü Giro Manoyan, İran parlamentosunun 1915 olaylarını "soykırım" olarak kabul etmemiş olmasına rağmen, daha önce de İranlı yetkililerin sözde soykırımı tanıdığını söyledi.

Ancak Manoyan ilk kez bu kadar üst düzey bir İranlı yetkilinin soykırımı kabul ettiğine dikkat çekti.

yigit sahin

hukumete niye yukleniyorsunuz.Hukumette zaten iran gibi dusunuyor simdi soyleyemiyor ama su referandumdan evet ciksin soykirimida kabul edecek

-------------------------------------------------------------------------------
aşağıdaki uygulamalar başladığı zaman evet diyen vatandaşlarımızın (emeklilerimizin ve emekli maaşıyla geçinen ailelerimizin)suratlarının ve ruh hallerinin ne hale geleceğini merak ediyorum.
Dedilerya bu hapı bir bütün olarak yutturacağız diye vicdanen ben yutmayacağım. ve HAYIR diyeceğim.
---------------------------------------------------------------------------
ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN İÇERİĞİNİ TAM OLARAK BİLİYOR MUYUZ....? YADA MİLLETİMİZİN VE DEVLETİMİZİN LEHİNE Mİ/ALEYHİNE Mİ....?

Lehimize gözüken bir kaç maddeyle neleri kaybedeceğimizi biliyor muyuz...?

Mecliste yasa tasarısı eğer yasalaşırsa pek çok hakkımızı kaybedeceğiz (Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) 5510 sayılı bekleyen şu anda.

Sağlık ve sosyal güvenlik haklarımızda oluşacak kayıplardan bazıları şöyle:

- Zaten kadınlar için 58, erkekler için 60 olan emeklilik yaşı hem kadınlar, hem de erkekler için 65'e çıkarılacak. (Madde 28)

- Emekliliğe hak kazanabilmek için yakın zamanda 5.000 'den 7,000 güne çıkarılan prim ödeme zorunluluğu 9,000 gün prime çıkacak. (Madde 27)

- Emekli maaşları% 23 ila% 33 arasında düşürülecek.(Madde 29)

-Yıpranma hakkı gasp edilecek

-Aylık geliri 1390,6 YTL'den fazla olan bütün vatandaşlar her ay 73 ila 475 YTLGenel Sağlık Sigortası primi ödemek zorunda kalacak. (Madde 88)

- Sadece ayakta tedavi olununca değil; hastalık, kaza, ameliyat gibi nedenlerle hastaneye yatmak gerekince de 'Katılım payı' adı altında bıraktı ÖDENECEK. (Madde 68)

- 'Katılım payı' Gerektiğinde beş Katına kadar arttırılacak. (Madde 68)

-Bütün Sağlık Hizmetleri Paralı olacak.

- Sağlık hizmeti alabilmek için bu Ülkenin VATANDAŞI olmak, üstelik vergi ödemek, dahası Genel Sağlık Sigortası primi yatırmak, hatta bir de 'katılım payı' ödemek yetmeyecek. Şimdi bir de'ilave ücret'adı altında para ödemek gerekecek. (Geçici Madde 5)

- Bütün dünyada anne sütünün önemi yeniden anlaşılır ve emzirme teşvik edilirken Türkiye'de "sigortalının çocuğuna bir ay anne sütü yeter 'mantığı geçerli olacak. Daha önce doğum yapan sigortalılara 6 ay süreyle verilmesi öngörülen altı emzirme yardımı bir aya düşürülecek.

- Hastalanan sigortalılara verilen iş görememezlik ödeneği % 16 azalacak. (Madde 18, 19, 80)

- Emekli Bağ-Kur'lularının maaşından10 yıl süreyle % 10 oranında Genel < STRONG>Sağlık Sigortası primi kesilecek. (Madde 88)

- Primini ödeyemeyen vatandaşlar sağlık hizmeti alamayacak, Hastane kapılarından geri dönecek. (Madde 88, 89, 90)

- Primini ödeyemeyen çiftçilerin pamuğuna buğdayına, üzümüne tütününe el konulacak.. (Madde 87)
Av.Seval Şevik

WEZ Format +2. ?uan Saat: 21:05.