![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
Ey irfan öğrenen ilim okuyan,
Elindeyse kudret ölümden uyan, Yaşarken çektiğim acıyı duyan, Kabrime dikilen taşım ağladı. |
Gayri anlamını kaybetti hece,
Karardı gündüzler sanırsın gece, Yüreğinden benim sevdam düşünce, Hayalim karardı, düşüm ağladı. |
Can ağladığında canan bakarmış,
Gitmeler her daim yürek yakarmış, Mevsimler halimden pay mı çıkarmış, Yazım hüzünlendi kışım ağladı. |
Sevgiliyle açtım yine arayı,
Tedavi edemem onmaz yarayı, Şefim ödemedi bu ay parayı, İstemeden yaptım işim ağladı. |
Yanıldı yüreğim aşk suyu içti,
Bir vefasız çıktı ikiye biçti, Otuz dokuzu hep hüzünle geçti, Görün ki kırkıncı yaşım ağladı. |
Mesken tuttum ben de gurbet elleri,
Kokmaz burnumuza yaban gülleri, Hasretle anılır Sivas illeri, Sılada yaşayan eşim ağladı. |
[QUOTE=sivaBURs;515407]Can ağladığında canan bakarmış,
Gitmeler her daim yürek yakarmış, Mevsimler halimden pay mı çıkarmış, Yazım hüzünlendi kışım ağladı.[/QUOTE] siva burs ozana hal hatir sordum es geçti görmedi bu ihtiyarı her iki dostumu birlikte gördüm pas geçti görmedi bu ihtiyarı HEPİNİZE SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM SİZİ ZEVKLE İZLİYORUM KALEMİNİZE YÜREĞİNİZE SAĞLIK |
Sıkıntı binmişse kul ensesine,
Huzur mutlulukmuş onun nesine, Artık parçalandı bendeki sine, Derde siper olan döşüm ağladı. |
Kırk yaşını geçtik geliyor elli,
Yiğidin sözleri özünden belli, Diyari babanın sazı üç telli, Üçüm, dördüm değil beşim ağladı. |
[QUOTE=OSMAN ECE;515415]siva burs ozana hal hatir sordum
es geçti görmedi bu ihtiyarı her iki dostumu birlikte gördüm pas geçti görmedi bu ihtiyarı HEPİNİZE SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM SİZİ ZEVKLE İZLİYORUM KALEMİNİZE YÜREĞİNİZE SAĞLIK[/QUOTE] Diyari bilirim affeder özün, sivaBURs görmezsin kör olsun gözün, Öyle dokundu ki üstadım sözün, Dilim parçalandı dişim ağladı. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 13:27. |
|