![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
bırak kalsın yar kaf dağı ardında
başkası bakmasın da sen de bakma yarin sevdasını yürekte sakla yare helalinden bakamadım ki |
Sensizlik gurbette gider ağrıma,
Kulak ver ne olur canan çağrıma, Senin aşkın ile yanan bağrıma, Aşkından merhemi süremedim ki. |
[QUOTE=goramaz;519049]SAYGIDEĞER OSMAN ECE ABİ DÖRTLÜĞÜNÜZ AKLIMA ŞU ŞİİRİ GETİRDİ YİTİK OZAN İSİMLİ BİR OZANA AİT BAŞLIĞINI BİLMİYORUM AMA ÇOK HOŞUMA GİDİYOR. İZNİNİZLE PAYLAŞMAK İSTERİM
sayıyorsan beni kendine yakın hem ben gelem hem sen gel gelişelim benim köyüm senin kentine yakın hem ben gelem hem sen gel gelişelim ağustos içti de yerin suyunu kurutta pınarın serin suyunu ırak kuyuların serin suyunu hem ben alam hem sen al alışalım güneşin hıncı var bulutun nazı bileğin gücü yok yüreğin hazı tarlada tırpanı halayda sazı hem ben alam hem sen al alışalım ben tutmuşum beni kul eden yolu sen tutmuşsun seni kul eden yolu bizi bize doğru iten yolu hem ben bulam hem sen bul buluşalım (yitik ozan)[/QUOTE] BU YAKIN ARKADAŞIMA YAZDIĞIM ŞİİR YIL 1975 içip meyhanede sızar kalırsın günahtan haberin varmı arkadaş günde beş vakitte girsaen camiye namazını kılsan zomu arkadaş benlik perdesin kalbinden kaldır ölmeden gayret et nefsini öldür allahın zikreden sevgili kuldur bir selevat getirsen armı arkadaş memrutun elinden perişan halin mürşidi kamile uğrasın yolun fayda etmez dostum servetin malın yalan dünya sana yarmi arkadaş aşık diyarime darılma sakın mecliste arif ol edebin takın ölüm uzak deyil gayeten yakın yoksa iki gözün körmü arkadaş |
[QUOTE=goramaz;519056]bırak kalsın yar kaf dağı ardında
başkası bakmasın da sen de bakma yarin sevdasını yürekte sakla yare helalinden bakamadım ki[/QUOTE] Kaf Dağı ardına gizlice akıp, Etkili bakışla içini yakıp, Sonra da cananı orda bırakıp, Göğsümü şöyle bir geremedim ki. :) |
Dağlımış zülüfler yüzden aşağı,
Zannersin sarı buğday başağı, Dolamış üstüne gümüş kuşağı, Incecik belini saramadım ki. |
yarimin sözleri şeker mi bal mı
avu olsa da içimi yakar mı gönül kapısını bana açar mı kader zincirini kıramadım ki |
ayrıldı diyarim güzel yurdundan
kader gezdirdi beni ardından gam yükünü vurdu inmez sırtımdan ben buna bir mana veremedimki |
O yardan ayrılıp intikam alsam,
Güle güle desem ben yalnız kalsam, Kendimi sefaya huzura salsam, Terketme tadına varamadım ki. |
gurbetin yolları dikendir taştır
gözyaşım her öğün tasımda aştır vuslat zamanı takvimimde baştır hasreti defterden düremedim ki |
Bak yine efkarda hazan zamanı,
İçimde tütüyor aşkın dumanı, Ahlara, vahlara kattım amanı, Yoluna mutluluk seremedim ki. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 02:47. |
|