![]() |
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
Bir sandalli daha gelmis buraya,
Hemsehrimle kimse girmez araya, Sandalli vermezmis önem paraya, Hosgeldin hemsom getirdin sefa. |
[QUOTE=sandalli;360561]Cocuk tas atiyor zirhli tanklara,
Nasil kiyar insan kücük canlara, Akittigin bunca kizil kanlarda, Israil köpegi bogulun birgün.[/QUOTE] [B][I][COLOR="Navy"]Haydi Türkiyem koşalım yardıma, Birlik beraberlik günüdür durmasana. Canlar yanıyor kanlar akıyor baksana, ALLAH'ım yardım et nolur onlara. [/COLOR][/I][/B] |
[QUOTE=HaZaN;360569][B][I][COLOR="Navy"]Haydi Türkiyem koşalım yardıma,
Birlik beraberlik günüdür durmasana. Canlar yanıyor kanlar akıyor baksana, ALLAH'ım yardım et nolur onlara. [/COLOR][/I][/B][/QUOTE] Neden yahudiden sorulmaz hesap, Yayilmis orta yerde dolanir fesat, Ne zaman sona erer aceb bu haset, Müslüman uyanda gör neler oldu. |
Mevlam koru bizi yagmurdan kardan
Gittim istemeden ayrildim yardan, Basim kurtulmadi düstügüm dardan, Yinede Allah cok sükürler olsun. |
[QUOTE=sandalli;360573]Neden yahudiden sorulmaz hesap,
Yayilmis orta yerde dolanir fesat, Ne zaman sona erer aceb bu haset, Müslüman uyanda gör neler oldu.[/QUOTE] [B][I][COLOR="Indigo"]Gaflet uykusuna dalmış sormazlar hesap, Per perişan olmuş gazze nedir bu acep. Acımıyor mu bu yürekler nedir bu ızdırap, Uyan da bak etrafına ver bir cevap.[/COLOR][/I][/B] |
[QUOTE=HaZaN;360589][B][I][COLOR="Indigo"]Gaflet uykusuna dalmış sormazlar hesap,
Per perişan olmuş gazze nedir bu acep. Acımıyor mu bu yürekler nedir bu ızdırap, Uyan da bak etrafına ver bir cevap.[/COLOR][/I][/B][/QUOTE] Müslümanim ister dünya malini, Kimse bilmez Filistin`in halini, Koparmislar kanadini kolunu, Bu hesap bizlere sorulur birgün. |
[QUOTE=sandalli;360597]Müslümanim ister dünya malini,
Kimse bilmez Filistin`in halini, Koparmislar kanadini kolunu, Bu hesap bizlere sorulur birgün.[/QUOTE] [B][I][COLOR="Navy"]İçim yanar yüreğim kan ağlar, Nedenir ALLAH'ım bu kadar acılar. Gecesi gündüzü olmayan bu insalar, Sandallı gardaşım diner bu kederler.[/COLOR][/I][/B] |
Mutfakta yigildi onca bulasik,
Artik burada da isler karisik, Öyle bir güzele olmusum asik, Ne onsuz oluyor nede onunla. |
Hayatin anlamin varmidir bilen,
Garip cile ceker olmaz hic gülen, Asigin ardina düsüpte gelen, Güzelin kiymeti hic bilinmez mi. |
Sokaklar kayniyor insanlar cahil,
Gel de garip ozan bu halleri bil, Istersen hepsini bir kalemde sil, Yine de hic bitmez cahillik orda. |
Secerim ben cümleleri özenle,
Yazarim hepsini belli düzenle, Evlenilmez meyhanede gezenle, Helal süt emmise vereyim seni. |
Din, ırk yüzünden çıkar bütün savaşlar
Bunu neden hiç bilmez anlamazlar Buna meyil edenleri yasaklasınlar Yaşasın insanlık yaşasın kardeşlik . |
Ozanlar gelsede onla atissam,
Kendimi toplayip biraz yatissam, Türkü deyip asiklara karissam. Yine de yüregim serinlemez ki. |
[QUOTE=arifcoskun;361370]Din, ırk yüzünden çıkar bütün savaşlar
Bunu neden hiç bilmez anlamazlar Buna meyil edenleri yasaklasınlar Yaşasın insanlık yaşasın kardeşlik .[/QUOTE] Yavas gel üstad isterim yavas, Firinin üstünde yaparlar lavas, Bosuna yapilir elbette savas, Savaslari bitirseler olmaz mi. |
[quote=sandalli;361383]Yavas gel üstad isterim yavas,
Firinin üstünde yaparlar lavas, Bosuna yapilir elbette savas, Savaslari bitirseler olmaz mi.[/quote] İnsanca kardeşce yaşamak varken, Bu kin bu nefret bu öfke niye ? Bölmüşler insanları ikiye üçe Alevi, laz, çerkez sunni diye... . |
Düsman mi olurmus insan insana,
Cicek diktim büyüyecek nisana, Insan kardes olsun baris yasana, Savaslar bitsinde ölmesin cocuk. |
[QUOTE=arifcoskun;361392]İnsanca kardeşce yaşamak varken,
Bu kin bu nefret bu öfke niye ? Bölmüşler insanları ikiye üçe Alevi, laz, çerkez sunni diye... .[/QUOTE] Bizler yasariz kardes kardese, Firsat mi verilir katil kallese, Imkan verirseniz kara kelese, Gelip ayagindan isirir birgün. |
[quote=sandalli;361394]Düsman mi olurmus insan insana,
Cicek diktim büyüyecek nisana, Insan kardes olsun baris yasana, Savaslar bitsinde ölmesin cocuk.[/quote] Çocuklar çiçektir suçsuz doğarlar Hep güzel olsun isterler yarınlar Hep büyükler işi bozuyorlar Savaşa hayır, barışa EVET . |
[QUOTE=arifcoskun;361407]Çocuklar çiçektir suçsuz doğarlar
Hep güzel olsun isterler yarınlar Hep büyükler işi bozuyorlar Savaşa hayır, barışa EVET .[/QUOTE] Bagir Ozan bagir sesin duyulsun, Koc yigitler cikip yola koyulsun, Soysuzun huysuzun topu kovulsun, Baris olsun ozanlarin yurdunda. |
[quote=sandalli;361422]Bagir Ozan bagir sesin duyulsun,
Koc yigitler cikip yola koyulsun, Soysuzun huysuzun topu kovulsun, Baris olsun ozanlarin yurdunda.[/quote] Ozanların sesi her zaman güzeldir En güzel söz onların nağmeleridir Haksızlar haklı önünde baş eğmelidir Yaşasın haklılık yaşasın insanlık... . |
[QUOTE=arifcoskun;361444]Ozanların sesi her zaman güzeldir
En güzel söz onların nağmeleridir Haksızlar haklı önünde baş eğmelidir Yaşasın haklılık yaşasın insanlık... .[/QUOTE] Senin anlattigin sözü severim, Acilar icindeyim dizim döverim, Derdi tasalari bende cekerim, Senin gibi bulunur mu heryerde. |
Canim döner cekti
ses soluk kesildi Tekerin havasi gitti Gel hadi sisirmeye gidelim:) |
3.353 cü msj mi yazdim
dahada cogaltacagim ben simdi gidiyorum hepinize selamimi yolluyorum |
[quote=sandalli;361455]Senin anlattigin sözü severim,
Acilar icindeyim dizim döverim, Derdi tasalari bende cekerim, Senin gibi bulunur mu heryerde.[/quote] Sözden söze, sonra geçilir öze Güvenilir yiğidin verdiği her söze İyilik her zaman olur lehimize Kötülere vize yok kalbimizde . |
Internet koligi olduk
basindan kalkamaz olduk ben nasil kurtulacam bundan Biri beni kurtarsin sundan :D ( veysel ) |
[quote=veysel;361610]Internet koligi olduk
basindan kalkamaz olduk ben nasil kurtulacam bundan Biri beni kurtarsin sundan :D ( veysel )[/quote] Kolik sadece sen değilsin veyselim Biz bu iş ne yapalım ne edelim Yoksa ADSL' yimi keselim En iyisi bir hekime gidelim :D . |
Aslinda interneti fazla sevmezdim,
Böyle uzun süre asla girmezdim, Buraya gelmesem sizi görmezdim, Sivaslilar.net`te tanidim sizi. |
Biz aslında sivaslilar.netin koliği olduk
Gün oldu buraya hep doluştuk Sanki büyük bir akraba gibi olduk Bazende ara verdik bir soluk :D . |
[B]bugün yine hüzünle doldum
ilham geldi yine sair oldum kendimi birden ozanlarda buldum :) sizlere selam sundum[/B] |
Aci cekmek mi benim kaderim,
Basimdan asiyor onca kederim, Bu cahil basimla neren giderim, Birakta yaninda kalayim gülüm. |
Dost elinden haber geldi tel ile,
Beni yaraladi dostum tatli dil ile, Karsilardim O`nu hergün gül ile, Koymadin yaninda kalsaydim gülüm. |
Yazamam mektubu kalemim kirik,
Ceketim yoktur papuclar yirtik, Yüregim kaniyor bacaklar kirik, Atma beni nolur gurbete gülüm. |
Oturmus koltuga kazak dokuyor,
Arif abim bana gazel okuyor, Bahcede güllerin güzel kokuyor, Birakta güllerin kokluyam gülüm. |
Sandalli dertlerin anlatma bosa,
Yaslandi yüzlerin gitmiyor hosa, Sen istersen asigin yanina kosa, Yeter ki bir kere gel desen gülüm. |
Yaz gelince bagin bahcen gezdigim,
Söyle leylam söyle yalan mi oldu. Güz gelince yapraklarin döktügün, Söyle leylam söyle yalan mi oldu. Cok zaman enginine inip baktigim, Ak gerdana mor sümbüller taktigim, Ask ugruna sirin canim yaktigim, Söyle leylam söyle yalan mi oldu. Dag basindan lale sümbül dererdim, Seni candan daha fazla severdim, Sen olmasan ben dizimi döverdim, Söyle leylam söyle yalan mi oldu. Zemheri ayinda sen güller istedin, Findik, fistik, badem ile besledim, Kücük seyler icin beni tersledin, Söyle leylam söyle yalan mi oldu. Yasanan gercekler olur mu masal, Istersen ask icin ummanlara dal, Söylemisitin bana hep yanimda kal, Söyle leylam söyle yalan mi oldu. Sandalli der benim yaram derinde, Cikip seran eyleridi yazin serinde Biraktin mi sen artik beni gerinde, Söyle leylam söyle yalan mi oldu. |
Beklerim yollarini kapi önünde,
Gülümü kuruttum nicin gelmedin, Sevdayi yasattim kendi gönlümde, Gönlümü yok ettim nicin gelmedin. Askim gelir diye hayaller kurdum, Acimadin bana cigerden vurdun, Söyle neden sen gurbette durdun, Yüregim korlandi neden gelmedin. Yillar oldu ben yolunu gözledim, Seni herseylerden fazla özledim, Atesler alip ta ciger közledim, Yandi cigerlerim neden gelmedin. Söyleyi söyleyi kalmadi sözüm, Yoluna bakmaktan kör oldu gözüm, Tükendi umudum kararmis özüm, Yapildi mezarim neden gelmedin. |
hey gidinin efesi
nerde çılgın türklerin o gür sesi bu kırgınlıklar da neyin nesi kıralım kurtulalım içende olduğumuz kafesi |
Basipta gaza cikayim yola,
Altinlar dizeyim o narin kola, Belkide Sivas`ta veririm mola, Vatani söyle bir seyre dalayim. |
[quote=SivasLady;361756][B]bugün yine hüzünle doldum[/B]
[B]ilham geldi yine sair oldum[/B] [B]kendimi birden ozanlarda buldum :)[/B] [B]sizlere selam sundum[/B][/quote] Hüzünler senden uzak dursun Günün aydın yarının umut olsun Bu topic'i açan sen Sivaslady Sen neden hep uzak durursun :) . |
Sitemizin ozanları rekoru kırdı
En çok yazılan topic oldu Ozanların rekoruna rakip çıktı seva herkese cevap yapıştırdı :) . |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 03:22. |