![]() |
|
Cevap: Sitemizin Ozanları
Bir ayak tutturduk gidiyoz yine,
Çekilmiyor artık gurbette çile, Alın kovaları su dökün güle, Senin hasretin bitmiyor anam. |
[QUOTE=ayten58;522032]vatanı bohçaladım gönlüme
anamla babam durur kalbimde aşıklar vurur sazın teline kardeş bir uzun hava attırın hele sitemim gurbete bitermi anam[/QUOTE] anam cemalini bir daha görsem varımı yoğumu yoluna sersem bu tatlı canımı ben sana versem acap dileklerim tutarmı anam |
Yine hüzünlendim bir akşam üstü,
Havadaki kuşlar hep bana küstü, Uğrarım yanına hemen yol üstü, Beni kollarına alsana anam. |
Yemez yedirir çocuğuna bakar
Tarlada ekin biçip bostanı sular Evladın yetiştirip gurbete salar Senin hakkın ödenirmi hiç anam |
Anamın gözleri hep bende kaldı,
Bu garip Salim'de gurbette öldü, Ne kardeş ne bacı kıymetim bildi, Uzat güzel ellerini öpeyim anam. |
Büyüttü besledi onca evladı
Kimi gelini oldu kimi damadı Verilen emekler sılada kaldı Yalan dünya deyip ağlarsın anam |
[QUOTE=OSMAN ECE;522046]anam cemalini bir daha görsem
varımı yoğumu yoluna sersem bu tatlı canımı ben sana versem acap dileklerim tutarmı anam[/QUOTE] Kendimi koluna bırakışlarım, Sarsan son bulurdu karakışlarım, İçten dualarım yakarışlarım, Ömrüne ömürler katar mı anam. |
Şimdi sen orada ben buradayım,
Sen sevgi denizi ben karadayım, Sana gelen yolda bak sıradayım, Gün olur hasretlik biter mi anam? |
Gül yüzünden nice sevgi derildi,
Senin güzelliğin güle verildi, Ayağın altına cennet serildi, Yaptığın şeylere yeter mi anam? |
Ben kalmak istedim "oğlum iş" dedin,
Ben olgunum dedim "daha piş dedin, Ayağım gitmedi "haydi koş" dedin, Sözlerin hiç bana batar mı anam? |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 10:02. |
|