![]() |
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
Hakli gelir diyorsun sonunda galip
Nicin yeterli gelmiyor o halde acilara tabip Yazar durur merhemlere birkac satir katip Cok sükürki mevlam kaderimize sahip |
Canakkaleyi unutma kacbin verdik sehit
Zannetmeki bu topraklari kolay elde ettik Sen sahip cikmazsan batmasi haktir Sahip cikarsan bu vatan batmayacaktir |
baharlar gelsin diye gönüllere
kelebekler ucurdum lalelere sümbüllere gönül verdim ben en güzel güllere icinde sevgi barindiran tüm dostlara bakmasin bu aralar kimse kusuruma cikarim ailemin huzuruna davet etmis abim bizi evine doyum olmaz bilirim sohbetime : )) simdilik herkese hayirli günler |
[B]sandalli abime özel...[/B]
ozanligi olur pek bir cilali odur aslinda harbi sivasli yüregi gercek bir sevdali dostlarina karsi cok da vefali cok sever onu kardesi tatli dilli kalbimiz beslenir sevgi dolu pille gurbette cekilir en beter cile olmasin aramizda asla hile |
Bilmem nasil cevap yazayim sana,
Inan ki mutluklar getirdin bana, Her zaman yerin var hosgeldin cana, Tesekkür ederim mutlu ol sende. |
[B][COLOR="Blue"]sivasdır ozanların vatanı
unuturmu gerçek insan atanı çalışmayıp yan gelip yatanı asla afetmezler vatan satanı [/COLOR][/B] |
Sivas`ta yetisir ozanin hasi,
Türkülerle gider kulagin pasi, Unutturur sana kederi yasi, Sivasin ozani türkü söylerse. |
[quote=sandalli;366040]........[B]Anneme Mektup[/B].......
Öyle karardi ki bu yalan dünya, Artik kara gözler görmüyor anne, Hayallerim bitmis kalmamis hülya, Hayat gayri bana gülmüyor anne. Ne arayanim var ne de soranim, Sanki dagbasina cükmüs dumanim, Kimseye diyemem hali yamanim, Kimseler halimi sormuyor anne. Gurbet ellerinin düstüm bagrina, Verebilsem herseyleri hayrina, Muhtac oldum topalina sagirina, Eller benim sesim duymuyor anne. Vatandan uzagim senden de ayri, Yasam zevk vermiyor garibe gayri, Insanlar unutmus yapmiyor hayri, Yoksulu kimseler sevmiyor anne. Sandalli anlatti hersey cok acik, Insan sahte olmus kalmadi asik, Memlekette hersey bastan karisik, Fitneler heryer de geziyor anne.[/quote] Çok güzel olmuş kalemine ve yüreğine sağlık. Kutlarım seni büyük Ozan Hasan kardeşim. Annelerimizin kıymetini iyi bilmeliyiz. Saygıda sevgide asla kusur etmemeliyiz. . |
Radyomuz acildi costur sazlari,
Sizin icin kestik ördek kazlari, Haydi gelin oynatalim kizlari, BizBizeFm de cosuyor sazlar. |
[B]Kızlar çeksin halayı
Ozanlar vursunlar sazın teline Geldim bende ozanlar içine Çeke dursunlar halayın en güzelini....[/B] |
alismismi benim turkuaz'im buraya
girmismi o da ozanlarda siraya kimsecikler girmesin araya deger vermeyelim lütfen paraya |
[B]Gözüm yollarda kaldıydı
Tatlı dillim nerelerde kaldı diye Aramıza kimseyi sokmam ben Tatlı dilli ile atışmak güzel oldu hele...[/B] |
........[B]Babama Mektup[/B].....
Kara kader kapatti bak yolumu, Kapandi yollarim gelemem baba, Dertler sarmis sagim ile solumu, Acep ne haldayim bilemem baba. Halden bilmez oldu evlatla hanim, Ellerinden gelse emerler kanim, Emanet edemem kimseye canim, Güven diye birsey kalmadi baba. Dagda ki ayilar hep sehire indi, Güzellikler gitti cirkinler geldi, Dünyanin tüm yükü sirtima bindi, Kalkmak istesemde kalkamam baba. Dagda ki tavsana sarimsak dövdük, Iyilik yok olmus, kötüyü sevdik, Gelen misafirleri kapidan kovduk, Evlatlarin misafir almiyor baba, Ayaklar bas olmus baslarda ayak, Önüme gelenden yiyorum dayak, Herkeste bir telas kimleri soyak, Soyuncular basa gectiler baba. Sokaklarda gezer kabadayilar, Laf söyletmez bize döver ayilar, Milyonlari buldu kayip sayilar, Kimselerden hesap soramam baba. Sandalli der iste böyle halimiz, Yaz baharda acilmiyor gülümüz, Susturdular konusamaz dilimiz, Sesini cikarmak yasaktir baba. |
Ask seni yokluyor sık sık
Cama vuruyor tık tık Bir yeni kısmetin var Bu sefer deme cık cık :D |
Sivas manisayi yendi
gruptan cikti Ceyrek finaldeki rakibimizi yenecez Eli bos gönderecez |
[B]Arif abime özel...[/B]
Arif'tir abimin adı Çok başkadır sohbetinin tadı Onun yüreğinde olmaz hic katılık Dostlarını cıkarmaz iki gün sonra satılık Onunda burcudur balık Yemekte sever sarımsaklı cacık En büyük hobilerindendir radyosu Tamamlanıyor yavaş yavaş kadrosu |
[B]Veysel'im gelmiş hoş gelmiş
Satırlarıyla ozanlara hayat vermiş Tatlı dillim ne bakarsın öyle Sende yazda şöyle Ozanları dile getir hele...[/B] |
[B]Yerliturkaz’cima özel…[/B]
En sevdigi renktir turkaz O güzel yüzüne vurmasin olurmu hic ayaz Birgün yeniden asik olursan eger Disari cik bagir avaz avaz Kalbi cok güzeldir onunda Mutlu olursun umarim en sonunda Takarsin birgün sevdicegini koluna Alirsin bebegini insallah kucagina |
Saç siyah gözler badem
Böyle yar görmemis alem Masal gibi bir ask bu Sen Asli´sin o Kerem |
[B][QUOTE=tatli-dilli;366244][B]Yerliturkaz’cima özel…[/B]
En sevdigi renktir turkaz O güzel yüzüne vurmasin olurmu hic ayaz Birgün yeniden asik olursan eger Disari cik bagir avaz avaz Kalbi cok güzeldir onunda Mutlu olursun umarim en sonunda Takarsin birgün sevdicegini koluna Alirsin bebegini insallah kucagina[/QUOTE] Alkış tutun ey ozanlar Tatlı dilli döktürdü en candan Dileriz mutluluğun en güzelini Bizden önce tatarsın doya doya...[/B] |
Bir bilinmez Samanyolu
Icinde giz ve sır dolu Dün gece senin icin Yildizlar çizmis ask yolu |
[QUOTE=yerliturkuaz;366247][B]
Alkış tutun ey ozanlar Tatlı dilli döktürdü en candan Dileriz mutluluğun en güzelini Bizden önce tatarsın doya doya...[/B][/QUOTE] basima bagladim yemenli oya kurban olam ben bu huya yemegime katiyorum saglikli soya batirip cikardim onlari önce sirkeli suya |
fistan giydim basmali
beni sevmeyeni asmali kaslarimin sekli kavizli baklavamin ici cevizli : )) |
[B][QUOTE=tatli-dilli;366250]basima bagladim yemenli oya
kurban olam ben bu huya yemegime katiyorum saglikli soya batirip cikardim onlari önce sirkeli suya[/QUOTE] Gel gidelim bizim köye Duymayan kaldıysa bize söle Aman huyun en güzeli Tatlı dillinin en güzelinde....[/B] |
kar yagdi bindik kayaga
düstük kalktik yeniden ayaga cok karsiyiz biz dayaga inanmayiz öyle her agaya |
Ozanlar bir araya toplanmis
ozanlar yazmaya baslamis Herkes kendine göre yaziyor Ozanlarimiz dahada cogaliyor |
[B]Dize dize dedin
Başımın etini yedin Bilseydim böyle olacağını Gelirmiydim hiç o köye....[/B] |
[B]Sana dogum günü partisi yapmis
ama hediye almamis Pastayida kendisi yimis partiye kimseyide cagirmamis..[/B] |
bu ara uzak tutuyorum gözlerimi
esirgemem ben hic kimseden sözlerimi merak ediyorum ozanlarimin yüzlerini takip ederim ayak izlerini... |
Herkes calar ayri telden,
Istemem verdigin gülden, Zarar gelmez tatli dilden, Dostluk sarkilari söylensin. |
onun adidir berat
yüzdügü barajdir firat boynuna takiyor hep kravat bulur birgün insallah uygun avrat eger begenmesen bosver kaldir at : )) kelimelermi yanlis anlasilmasin, tamamen espiri dolu bu dizeler... |
sivasin icinde var hamam
git gide genisliyor meydan yakinda olacak sehirimiz tas tamam ama buna gerekiyor biraz daha zaman bilirim üstesinden gelecektir yakinda aydin bakan |
Baglar kurdum bir gülünü dermedim,
Arabalar aldim birgün sürmedim, Nazli yar yüzünü coktan görmedim, Hasret kaldim sana gel gülüm gülüm. |
Bahar açılınca gideriz bizler
Sanki bir bayrak bizim yaylalar Buluruz orada eskiden izler Açar yaprak yaprak bizim yaylalar |
Göğümüz tertemiz turnalar uçar
Çoğu göçmen kuşlar yayladan geçer Envayi çeşitte çiçekler açar Kokar burçak burçak bizim yaylalar |
Ben de ayrı kaldım yandım hallere
Bazen kızıyorum esen yellere Söyleyebilsem vursam tellere Kaldı uzak uzak bizim yaylalar |
Yediği ekmektir içtiği sudur
SivaBURs dertlidir halleri budur Onun da piri Çobanoğlu'dur İnler aşık aşık bizim yaylalar |
hosgeldin derim sana
dörtlüklerinle renk kattin buraya hayirli geceler olsun seninle bagislasin rabbim seni ailene |
[QUOTE=tatli-dilli;366284]hosgeldin derim sana
dörtlüklerinle renk kattin buraya hayirli geceler olsun seninle bagislasin rabbim seni ailene[/QUOTE] Tatlı Diilerini özledim desem Seni yüreğime gizledim desem Kardeşim diyerek gözünü sevsem Soğuk mu kalırdın sen yine bana |
soguk kalmak bir tarafa
kirildi gönlüm bir sayfada ayaz girdi mi araya zaman getirir insallah yine bir araya |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 08:14. |