![]() |
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
[COLOR="Blue"]Rabbini seversen bak şu dünyaya
Doyunca muradın alan olur mu Bir kapıdan girip öbür kapıya Varınca geçmeyip kalan olur mu[/COLOR] |
[COLOR="Blue"]Mutluluk özünde tadılan duygu
Bulamazsan o an başlar bir kaygı Kiminde isyan var kiminde saygı Hiç kaderde olan yalan olur mu[/COLOR] |
[COLOR="Blue"]İlmi irfanıyla bir yolu seçip
Diyelim makamlar mevkiler geçip Şu kader denilen yazgıyı açıp Rabbim bildirmezse bilen olur mu[/COLOR] |
Selam olsun size yigido site,
Yer yoktur burada pireye bite, Asik Siyahi der uzaktan öte, Baykuslar gelemez buraya artik. |
[COLOR="Blue"]Vasıl olacağın yere buradan
Bir mesajın varsa yolla sıradan Hiç izin vermeden Yüce Yaradan Nasip olmayanı bulan olur mu[/COLOR] |
[COLOR="Blue"]Değerli kılandır iffet ve haya
Bir damla misali hasret deryaya sivaBURs derki artık dünyaya Gidip de geriye gelen olur mu[/COLOR] |
Sivasliyim ama kaldim gurbette,
Kusur olmaz bizde asla hürmette, Birgün dönecegim sana elbette, Ac kucagin bekle Sivas`im beni. |
benden bugünlük bukadar
yoldas oluyor bize yine uzaklar kurulur yollarimiza bin bir türlü tuzaklar umarim mutluluk yakinda bizleri de kucaklar... |
Siyahiyim benim icimde siyah,
Her olur olmaza cekem ben ah, Sivas`tan ayriyim vah derim vah, Ac kucagin bekle Sivas`im beni. |
[B][COLOR=darkorange]beni hiç sormassınız kırıldım size
bu kadar yazmışsınız adım geçmemiş bile[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]nerde bu kronick diyen olmamış hele küstüm yaş pasta vermem sizlere [/COLOR][/B] |
Herkes öyle durmus bekler sirada,
Selam verin dostlar sizde arada, Ne denizde güldüm nede karada, Ac kucagin bekle Sivasim beni. |
[QUOTE=Siyahi;366297]Sivasliyim ama kaldim gurbette,
Kusur olmaz bizde asla hürmette, Birgün dönecegim sana elbette, Ac kucagin bekle Sivas`im beni.[/QUOTE] Gurbette Sivas'ın adın anarsın Özledin bilirim nara yanarsın Mevla yaraların çabuk onarsın Memleket gibi yar olur mu dostlar |
[QUOTE=kronick;366300][B][COLOR=darkorange]beni hiç sormassınız kırıldım size
bu kadar yazmışsınız adım geçmemiş bile[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]nerde bu kronick diyen olmamış hele küstüm yaş pasta vermem sizlere [/COLOR][/B][/QUOTE] saniyorsunki anlatmak seni kolay dogru kelimeleri bulmak ayri bir olay yazamasama sana güzel bir dörtlük eder sonra ozanlar benimle alay sana da güzel iki dörtük gelecek insallah, kelimelerimi bir toparlayayimda biraz sabir.... |
bu kadar yazmışsınız adım geçmemiş bile[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]nerde bu kronick diyen olmamış hele küstüm yaş pasta vermem sizlere [/COLOR][/B][/QUOTE] Dur hele bir tanisak gardas, Söyle iki lafta atisak gardas, Belki de olursun garibe yoldas, Pastalari yeyip sisesin he mi. |
bu kadar yazmışsınız adım geçmemiş bile[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]nerde bu kronick diyen olmamış hele küstüm yaş pasta vermem sizlere [/COLOR][/B][/QUOTE] Ben de yeni geldim Kronick kardeş Sorup soruştur bir püskürtme ateş Ben dertli ozanım olmadım kalleş Henüz gelen olmadı ozanlarımdan |
Duydum ki bugün yaylaya gittin
Söyle ki hele bir orada nettin Kimleri arkadan karlara ittin Kar bulabildin mi bugün yaylada |
[quote=Siyahi;366306]Dur hele bir tanisak gardas,
Söyle iki lafta atisak gardas, Belki de olursun garibe yoldas, Pastalari yeyip sisesin he mi.[/quote] [B][COLOR="DarkOrange"]aramıza hoşgeldin siyahi ozan yemeklerin sultanı bu karşında duran eğer ki sende acıkırsan benim bu sitede gözleri doyuran [/COLOR][/B] |
Sivas yildizeli vatanim benim,
Islam Muhammedi elbette dinim, Fazla olmasada eh iste beynim, Annem babam Samet koymus adimi. |
[quote=sivaBURs;366309]Duydum ki bugün yaylaya gittin
Söyle ki hele bir orada nettin Kimleri arkadan karlara ittin Kar bulabildin mi bugün yaylada[/quote] [B][COLOR="DarkOrange"]karlar bi hayli erimiş bulmak güç oldu yinede kartopu oynamak nasip oldu mangal keyfi ise doyumsuzdu bu keyif karda çay içmekle son buldu [/COLOR][/B] |
[QUOTE=kronick;366310][B][COLOR="DarkOrange"]aramıza hoşgeldin siyahi ozan
yemeklerin sultanı bu karşında duran eğer ki sende acıkırsan benim bu sitede gözleri doyuran [/COLOR][/B][/QUOTE] Hem yemek sultani hemi de ozan, Kaynar kesinlikle kurdugun kazan, Senmisin yoksa buraya siiri yazan, Ozanin elinden var mi gelmiyen. |
[quote=Siyahi;366311]Sivas yildizeli vatanim benim,
Islam Muhammedi elbette dinim, Fazla olmasada eh iste beynim, Annem babam Samet koymus adimi.[/quote] [B][COLOR=darkorange]memnun oldum samet tanıştığıma senin gibi ozanla atıştığıma yeni tanışmanın münasebeti ile vereyim sana bir dilim yaş pasta [/COLOR][/B] |
[QUOTE=kronick;366312][B][COLOR="DarkOrange"]karlar bi hayli erimiş bulmak güç oldu
yinede kartopu oynamak nasip oldu mangal keyfi ise doyumsuzdu bu keyif karda çay içmekle son buldu [/COLOR][/B][/QUOTE] Ozanlar methiye yazarlar sana Hep neşe getirsin pazarlar sana Değmesin istemem nazarlar sana Ömrün mutlu geçsin olmasın keder |
[B][COLOR=darkorange]allaha şükür marifetliyim
zorluklarla baş etmesini bilirim nitekim mükemmel bir değilim allahın yaratığı kulun biriyim [/COLOR][/B] |
ozanlarda kiriliyor yeni bir rekor
kronick yapiyor pasta üzerine dekor önümüze cikiyor hep iki yol dogru olan sag yanlis olan sol |
[QUOTE=kronick;366315][B][COLOR=darkorange]memnun oldum samet tanıştığıma
senin gibi ozanla atıştığıma yeni tanışmanın münasebeti ile vereyim sana bir dilim yaş pasta [/COLOR][/B][/QUOTE] Görmüsüm pastayi eyledim nazar, Bu pastayi görenler aklini bozar, Pasta ikram eder bu büyük yazar, Allah`im korusun sizi kem gözden. |
birden baglarimi cözdüm
gözlerim kapali sanki kördüm aksam aksam kendimi üzdüm aynada kendimi epeyce süzdüm hadi hayirli geceler... |
[B][COLOR=darkorange]tüm ozanlar anlaşmış bu akşam
övgü üstüne övgü geliyor biraz şımarsam bu gaz bana yeter bi hayli zaman mutlu etsin sizleride yüce mevlam [/COLOR][/B] |
[quote=tatli-dilli;366323]birden baglarimi cözdüm
gözlerim kapali sanki kördüm aksam aksam kendimi üzdüm aynada kendimi epeyce süzdüm hadi hayirli geceler...[/quote] [B][COLOR=darkorange]aynaya bakma çatlatırsın[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]güzelliğinle herkesi kıskandırrısın[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]daha yeni başladık ne diye kaçarsın[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]gitme kal desem kalmazmısın ?[/COLOR][/B] |
[QUOTE=sivaBURs;366309]Duydum ki bugün yaylaya gittin
Söyle ki hele bir orada nettin Kimleri arkadan karlara ittin Kar bulabildin mi bugün yaylada[/QUOTE] Kara kazanlarim gitti kalaya, Kar icin gitmeyiz bizler yaylaya, Haydi gelin tutun sizde halaya, Cekin halaylari cossun Sivasim. |
[QUOTE=kronick;366327][B][COLOR=darkorange]aynaya bakma çatlatırsın[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff8c00]güzelliğinle herkesi kıskandırrısın[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]daha yeni başladık ne diye kaçarsın[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]gitme kal desem kalmazmısın ?[/COLOR][/B][/QUOTE] bunu telafi etsek baska bir aksam bugünlük izin versende ciksam giderken pastandan bir dilim alsam isvicreden mersine dualar salsam |
[quote=tatli-dilli;366332]bunu telafi etsek baska bir aksam
bugünlük izin versende ciksam giderken pastandan bir dilim alsam isvicreden mersine dualar salsam[/quote] [B][COLOR=darkorange]bir dilim pastanın lafımı olur sen gelince görürsün ziyafet nasıl olur hayatında unutulmaz bir gün olur bu akşam erken uyu yoksa işin son bulur [/COLOR][/B] |
[QUOTE=kronick;366324][B][COLOR=darkorange]tüm ozanlar anlaşmış bu akşam
övgü üstüne övgü geliyor biraz şımarsam bu gaz bana yeter bi hayli zaman mutlu etsin sizleride yüce mevlam [/COLOR][/B][/QUOTE] Nasıl silerim ben gönül pasını Pastandan vermedin tutsam yasını Yap pastayı ozana al duasını Hak edene dua edilir elbet |
[B][COLOR=darkorange]dua etmez isen beddua et
döner dolaşır seni bulur elbet her işinde karşına çıkar ilelebet dua et sen en iyisi beddua bir illet [/COLOR][/B] |
[B][COLOR=darkorange]madem sustunuz bana gitmek düşer
bugünlük sözlerim burada biter bilesiniz size çok fazla veririm değer kronick gider yazmak için sabahı bekler [/COLOR][/B] |
Güzel yapmissin bizelere pasta,
Pastayi yiyenler olmasin hasta, Ister Edirne de isterse Kars ta, Bulunmaz senin gibi pastaci asla. |
[B]Kronick abliskoma özel...[/B]
Elinin degdigi hersey bereketli bu gidisle fethedecek memleketi yemekleri inanilmaz lezzetli sinirlari asti engellenemez marifeti kardesi cok sever onu ablasi mutlaka bilir bunu bellidir bu sevginin sonu mutlaka birlesecektir birgün onlarin yolu gün gelecek evlenecek ogullari kucagina verilecek teker teker torunlari ögretecek gelinlerine yemekleri bosa gitmeyecektir bilir sarfettigi emekleri hem cok da güzeldir kendisi pek bir özeldir bende onun sevgisi hic tükenmez insallah enerjisi kiymetlidir herseyden cok onun icin ailesi seni cok seviyorum ablacigim... |
[B]Rallim abiskom'a özel...[/B]
Güzeldir yasadigi sivas ili pek de tatlidir onun dili uzmanliktir onun alani ilim yollarina serecegim nasipse kirmizi kilim yakindir yasadigi yer merkeze ara sira ugrar o da cerkeze evi bakar aksu'ya huyu benzer tertemiz akan suya babaliktir yaptigi bana bulusunca öpecegim elini mutlaka doya doya hayran bu tatli dilli kizin sana rabbim ayirmistir insallah cennetinden sana da güzel bir oda seni de cok seviyorum abicim... |
Bilirim yaparsin cok güzel yemek,
Yemek yapilirken de verilir emek, Tatli-dilli olmus sitede melek, Söyler güzel sözler herkese ayri. |
[QUOTE=sandalli;366366]Bilirim yaparsin cok güzel yemek,
Yemek yapilirken de verilir emek, Tatli-dilli olmus sitede melek, Söyler güzel sözler herkese ayri.[/QUOTE] severim herkesi ayri ayri lakin sizleri yeri bende cok ayri secilmistir en güzel sözlerim özenle sizlere nazar degmesin insallah bizlere... ara sira calinir ozanlarin zili tükenmesin asiklarin asla dili bugünlük bitsin benim icin dostlarimla isim yarin kopacak uykusuzluktan isyerinde filim : )) |
Selam olsun sana ey sultan sehir,
Senden ayrilanlar onmuyor Sivas, Sensiz gecen yillar icimde zehir, Senden ayrilanlar gülmüyor sivas. Trenin var dörtbir yana gidiyor, Yigidon var senin icin ölüyor, Kizlarin var türkü deyip gülüyor, Seni bütün halkin seviyor Sivas. Sokaginda gencler kosup oynuyor, Lokantan var yemekleri kayniyor, Seni bir görenler sana yaniyor, Kara kisin özleniyor ey Sivas. Yaz gelende cicek acar baglarin, Kis gelende beyaz olur daglarin, Sivasspor havalandir aglarin, Deplasmana gelen korkuyor Sivas. Asik Sandalliyim ayrilmam senden, Bütün bu duygular îcte ki benden, Zalim rüzgar es istedigin yönden, Senden baskasini sevemem Sivas. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 08:15. |