![]() |
|
Cevap: Sitemizin Ozanları
[QUOTE=kronik;535034][B][COLOR=darkorange]aşkı gül destesiymiş hasan abinin[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkorange]hani sarı gülden başka gül dermez idin[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]ömrümce onu unutmam derdin[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorange]yüreğinin kilidi açılmış gördün mü hele [/COLOR][/B][/QUOTE] [COLOR="Red"][B] ömrünce unutulmayan aşk yokmuş unutulmaz denen aşklar hep unutulmuş sadece içinde derin bir yara kalıverirmiş yaprak gibi kurutulmuş [/B][/COLOR] |
Unuturum diyen unuttum sanar,
Sen istemesen de yüreğin kanar, Hele aşkın gitsin, tüm ruhun donar, Bilmeyenler bende görsünler hele. [B][I][COLOR="DarkRed"][CENTER]Boşuna Boşuna, çabalar, boşa emeğim, Yaşamda ki zoru kıramadım ki, Kabul olunmadı hiç bir dileğim, Cananı canıma saramadım ki. Ne emek verdiysem hep boşa gitti, Rüyalar karardı, hayaller bitti, Ümitsiz günlerim canıma yetti, Beklentime bir gün eremedim ki. Gayri hüzün dolu döşümün içi, Gurbete taşıdım çocukken göçü, Yirmiye varmadan ağarttım saçı, Hayatta mutluluk göremedim ki. Bu benim hayatım yangındır tüter, Yürekte ki derdim binlere yeter, Eller bire alır, ikiye satar, Zarardan öteye varamadım ki. Yarden sefa yoktur, gülemez yüzüm, Har düşmüş dilime ateşten sözüm, Yaralar içerde, kanıyor özüm, Kalpte ki yarayı saramadım ki. Bak yine efkarda hazan zamanı, İçimde tütüyor aşkın dumanı, Ahlara, vahlara kattım amanı, Yoluna mutluluk seremedim ki. Şimdi acılarım en yakın dostum, Kederi sineme gül diye astım, Hiç kimseye değil kendime kastım, Yar kalbine bir kez giremedim ki. Siyahi sözlerin kendince haklı, Bir ah deyişinde bin anlam saklı, Dağıttım düzeni, yitirdim aklı, Kafayı derdime yoramadım ki. Hasan Ilter [/CENTER][/COLOR][/I][/B] |
çanakkale dağları siyah bir duman
nineler cephane taşır halleri yaman yiğitler vermiyor düşmana aman tarihe destanlar yazdı mehmedim allah allah sesleri semaha çıkar aslanlar kükremiş sel gibi akar analar ardından ağıtlar yakar duşmanın başını ezdi mehmedim |
[B][FONT="Arial"]O günleri görmek nasip olmadı
Giden mehmetçikler geri dönmedi Yurdun her yerinden asker yollandı Düşmanı perişan etti mehmedim.[/FONT][/B] |
yurdun her yanını duşmanlar sardı
mustafa kemal paşa kumudun verdi ingilizin yaptığı bütün pilanı kırdı duşmanı kurşuna dizdi mehmedim |
[COLOR="Red"][B]Turkler olurde vermez vatanini topragini yerini
Boyle siper gormemis dusman askerleri ''Canakkale gecilmez'' bilemediler ki ALLAH ALLAH diyip dusmana gogus gerdi MEHMEDIM..[/B][/COLOR] |
kimi yiğirmi kimi onbeş yaşta
yırtık ceket şapga yok başta ayakları kanamış yürürken taşta tırnakla mevziler kazdı mehmedim |
Vatani icin feda etti canini
Sonuna kadar savasti ginede yilmadi Korkmadi tarihe yazdi destanini Seni unutmayacagiz mehmedim |
[QUOTE=OSMAN ECE;535185]kimi yiğirmi kimi onbeş yaşta
yırtık ceket şapga yok başta ayakları kanamış yürürken taşta tırnakla mevziler kazdı mehmedim[/QUOTE] Güçlü donanmayı denize kattı, Daha genç yaşında ölümü tattı, Orada vuruldu orada yattı, Bu toprağa düşen izdi Mehmedim. |
[COLOR="Red"][B]Turku, Kurdu, Cerkezi, Lazi
birlik olup tek yurek savasti el acip dua etti gozu yasli analari Al bayragimizi inmedi tsk MEHMEDIM[/B][/COLOR] |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 06:27. |
|