![]() |
|
Cevap: Sitemizin Ozanları
[COLOR="Black"][FONT="Arial"]Selamın alındı Sandallı gardaş
Güzel duyguların sayfada paylaş Şu yalan dünyaya koymasam bit taş Dünya boş geliyor şu gurbet elde.[/FONT][/COLOR] |
Yemlikle, madımak bulunmaz burda,
Bedenim gurbette, yüreğim orda, Ne dağını sevdim, gezmedim kırda, Doğruya götürmez yol gurbet elde. |
[COLOR="Black"][FONT="Arial"]Yemlikle madımağın zamanı geldi
Uzaktır oralar yollanmaz dendi Şu gurbetin kahrı hep beni buldu Bulunmam artık ben gurbet elde.[/FONT][/COLOR] |
Şimdi yaprak yaprak dolmuştur söğüt,
Özlem dolu gönlüm almıyor öğüt, Kötüden kötüdür gurbette yiğit, Neye yarar para pul gurbet elde. |
[COLOR="Black"][FONT="Arial"]Özlemler bitermi vatana yurda
Çare bulunmazki gurbette derde Akşam olur yine kapanır perde Saçıma ak düştü bu gurbet elde.[/FONT][/COLOR] |
Çıkmam lazım hocam bügünlük yeter,
Sılanın özlemi içimde tüter, Gurbet eller artık beterden beter, Acılar çekiyor kul gurbet elde. |
[QUOTE=sandalli;536222]Köylü efendidir demişte Ata,
Yapılan her işe koydular kota, Muhtaç kaldı köylüm eşeğe, ata, Mahpus kaderini kırmadınız mı? [B]Eceli[/B] hoş geldin sefa getirdin, Bir cümle yazdın ki beni bitirdin, Birşey mi oldu, kimi yitirdin? Halama çay, kahve vermediniz mi?[/QUOTE] Hoş buldum, sefalar buldum, Bu sözleri duydumda kendime geldim, Kayıp ilanıyla aradım durdum, Çay kahve kalsın dostları buldum :) |
[QUOTE=eceli58;536441]Hoş buldum, sefalar buldum,
Bu sözleri duydumda kendime geldim, Kayıp ilanıyla aradım durdum, Çay kahve kalsın dostları buldum :)[/QUOTE] Halacığım senin varlığın yeter, Umarım bağında bülbüller öter, Gelişin ruhuma neşeler katar, Ben gerçek dostluğu sende bulmuşum. |
[QUOTE=sandalli;536438]Çıkmam lazım hocam bügünlük yeter,
Sılanın özlemi içimde tüter, Gurbet eller artık beterden beter, Acılar çekiyor kul gurbet elde.[/QUOTE] [COLOR="Black"][FONT="Arial"]Güle güle sana ey dertli ozan Gurbette artık gülemez Hasan Gün gelir vatana ayakta basan Çileler bitecek gör gurbet elde.[/FONT][/COLOR] |
Yakmış yürekleri gurbetin ahı
Gönülleri okşar ozan semahı Kazanırız sevabı hemi günahı Ömrümüzü yedik gurbet elde |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 10:12. |
|