![]() |
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
[B][COLOR="red"]Anadolunun yıldızı
Bayrağı beyaz kırmızı Tribünler seni bekliyor Sivas futbolun yıldızı [/COLOR][/B] |
Bir bakista beni asik eyleyen,
Kurbani oldugum kara gözlerin. Askin atesiyle umman boylayan, Hayrani oldugum kara gözlerin. Karalar yagdi yine kapandi yollar, Sallana sallana incelmis beller, Seher vakti esen o serin yeller, Hasretidir hepsi kara gözlerin. Karadir gözlerin kara kömürden, Etrafim cevrilmis kalin demirden, Her bakista gider bir yil ömürden, Beni öldürecek kara gözlerin, Asik Sandalli`yim asigim sana, Bir cift kara gözü cok görme bana, Böyle yalniz sensiz küskünüm cana, Beni hasretlere atar kara gözlerin. |
Yillari ben bosuna nasil gecirdim,
Farkina varmadan tükendi ömür, Bu garip basima dertler getirdim, Farkina varmadan tükendi ömür. Bagimda bahcemde bülbüller öttü, Daha ben bebekken bir yilim gitti, Cocukluk dönemi ne cabuk bitti, Farkina varmadan tükendi ömür. Genclik gecip gitti bir rüzgar gibi, Insan bilemez ki gelecek sonu, Sandimki ömrümün görünmez dibi, Farkina varmadan tükendi ömür. Zaman bir varliktir gecirme bosa, Genclikte gidiyor herseyler hosa, Isterdim hayati gönlünce yasa, Farkina varmadan tükendi ömür. Genclik gecip gitti elde nem kaldi, Yasanan asklarim hep yalan oldu, Kirk yasindan sonra kafaya vurdu, Farkina varmadan tükendi ömür. Asik sandalli da gezdi bir zaman, Yasadigim güzel günlere aman, Hayat bak eyledi benide duman, Farkina varmadan tükendi ömür. |
Ne istersin benden ey kalem kaşlım
Seni bu kadar üzecek ben ne yaptım Olan bitenleri artık ben içime attım Bırak ben gideyim,şiirim hatıra kalsın . |
[B][COLOR=darkorange]sandallı abimin profiline baktım
kangallım mani yazmış ona şaşırdım kızına iyi bak demiş alındım gelin kıza dünür mü olacak hemen nişan takalım [/COLOR][/B] |
[QUOTE=kronick;367632][B][COLOR=darkorange]sandallı abimin profiline baktım
kangallım mani yazmış ona şaşırdım kızına iyi bak demiş alındım gelin kıza dünür mü olacak hemen nişan takalım [/COLOR][/B][/QUOTE] Cevirmeyin kisa nolur benim yazimi, Kormayin verdim size canim kizimi, Artirmayin icimde ki onca sizimi, Yigit olan sözünden döner mi bacim. |
[B][COLOR="DarkGreen"]Arkan saglam karnin tok
Etrafinda sevenin cok Bir de yar verecek Yaradan Böyle kismet kimsede yok[/COLOR][/B] |
[B]Sitesiz ozan olmaz
Ozansiz Sivas olmaz Yerliturkuaz`a gelince Ondan iyi Fenerli olmaz...[/B] |
Onsuz huzurmu bulacaksin
Yine kimsesiz kalacaksin Bir sans daha tanirsan ona Yeniden asik olacaksin |
[QUOTE=yerliturkuaz;367773][B]Sitesiz ozan olmaz
Ozansiz Sivas olmaz Yerliturkuaz`a gelince Ondan iyi Fenerli olmaz...[/B][/QUOTE] Hosgeldin ozanim getirdin sefa, Umarim cekmezsin ömrünce cefa, Birgün yasarsan büyük bir sevda, Insaallah bulursun sende dengini. |
[QUOTE=veysel;367765][B][COLOR="DarkGreen"]Arkan saglam karnin tok
Etrafinda sevenin cok Bir de yar verecek Yaradan Böyle kismet kimsede yok[/COLOR][/B][/QUOTE] Veyselim yazarsin inceden ince, Bütün kizlar hayran sen gibi gence, Calis derslerine hem gündüz gece Daha gencsin ne güzeller seversin. |
hayirli aksamlar ozanlarim
kisa bir yogunluktan sonra yeniden merhaba sizlere |
Kirildi kalemim yazmiyor yazi,
Bosuna calmisim o dertli sazi, Kurban edem sana koyunla kuzu, Yeter ki sen bana gel yarim yarim. |
[B][COLOR="Blue"]merak etme dostum yazar kalemin
ilaç olur inan bize kelamın birgün döner gelir sevgilin inan sen kralısın ozanlar aleminin[/COLOR][/B] |
[B][COLOR="Blue"]selam dostlarım hayırlı akşamlar ola
en güzel mutluluklar bizimle ola sazınız şen diliniz tatlı ola yorulunca buyrun bize verin bir mola [/COLOR][/B] |
Hosgeldiniz a dostlar
sizi görünce yüregim cosar mutluluk ile nese ile kosar nasilsiniz bu aksam diye sorar |
[B][I]Arif abim çalmış dertl dertli.
Özlemişim Sivası' mı olmuşum deli. Prisan olmuş HaZaN ın hali, İnsan sevdiklerini untmamalı. [/I][/B] |
Yarin bekar evinde yasar
Yemegi yanar sütü tasar Bu saskin sevimli sakar Acsan Kolunu sana kosar |
Hosgeldin gardas Yigidoturan,
Avcidir kekligi gözünden vuran, Allah kabul etsin okursun Kuran, Bagislasin Mevlam seni yavruna. |
[B][COLOR="Blue"]Yarin bekar evinde yasar
Yemegi yana sütü tasar Bu saskin sevimli sakar Acsan Kolunu sana kosar[/COLOR][/B] [B][COLOR="Red"]bekar evinde pişerse yemek heba olur boşa gider emek yalnız başına yaşanmaz gardaş seni hemen evlendirmek gerek [/COLOR][/B] |
[B][COLOR="Blue"]Hosgeldin gardas Yigidoturan,
Avcidir kekligi gözünden vuran, Allah kabul etsin okursun Kuran, Bagislasin Mevlam seni yavruna.[/COLOR][/B] [COLOR="Red"][B]hoşbulduk gardaşım yiğit sandallım gurbet elde kime yanam halim bilirim memleket gözünde tüter inşallah kavuşursun sağ salim[/B][/COLOR] |
[COLOR="Red"][B]hoşbulduk gardaşım yiğit sandallım
gurbet elde kime yanam halim bilirim memleket gözünde tüter inşallah kavuşursun sağ salim[/B][/COLOR][/QUOTE] Severim yigidi bir de güzeli, Nam saldik gurbete ezel ezeli, Yigidolar gurbet elde gezeli, Yedi düel yigidi gördü sizinle. |
[B][COLOR="Blue"]Isleri tıkır yolunda
Altın saat var kolunda Her gün gecer görmez misin Deri cantatasir elinde.[/COLOR][/B] |
[quote=tatli-dilli;367826]Hosgeldiniz a dostlar
sizi görünce yüregim cosar mutluluk ile nese ile kosar nasilsiniz bu aksam diye sorar[/quote] Hoşbulduk tatlı dilli ozan nasılsın Coşsun gönüller bendini aşsın Mutlu olsun herkes selamın alsın Aramıza katılmış yeni ozanlara merhaba . |
[quote=HaZaN;367827][B][I]Arif abim çalmış dertl dertli.[/I][/B]
[I][B]Özlemişim Sivası' mı olmuşum deli.[/B][/I] [I][B]Prisan olmuş HaZaN ın hali,[/B][/I] [I][B]İnsan sevdiklerini untmamalı.[/B][/I] [/quote] BizBizede çalınır güzel türküler Sivas'ım içimde olur ezgiler Hazan bacımda gemiş bizi dinler Unutulmasın bütün sevenler . |
Zengin zügürdün vasfin eyleyim
Zügürt nere varsa han da bulamaz Zengine baklava börek cekilir Zügürt arpa dari nan da bulamaz Zenginin yoluna cikarlar karsi Aralikta kalir zügürdün basi Zenginler giyerler kutnu kumasi Zügürt bacagina don da bulamaz Zenginin yoluna olurlar türap Zügürt nere varsa her isi harap Zenginler giyerler kundura corap Zügürt ayagina gön de bulamaz Zenginin faytonu daglardan asar Zügürt düz ovada yolundan sasar Zenginin helvasi bal ile piser Zügürt herlesine un da bulamaz Zenginin iki üc kat olur dami Gece sule vermez zügürdün mumu Kizilirmak gibi zenginin demi Zügürt damarinda kan da bulamaz Zengin nere varsa irahat olur Zügürdün her isi kabahat olur Zenginin kefeni dokuz kat olur Zügürt kefenine yen de bulamaz RUHSAT bu güftari yazar bitirir Zügürdün vasfini yazar bitirir Zengin zemheride terler oturur Zügürt agustosta gün de bulamaz. |
[B][QUOTE=sandalli;367784]Hosgeldin ozanim getirdin sefa,
Umarim cekmezsin ömrünce cefa, Birgün yasarsan büyük bir sevda, Insaallah bulursun sende dengini.[/QUOTE] İnşallah bulurum dengimi Sevda yüceltir benim benliğimi Gel gör ki neylesin bu cilveliği Aman eyleme bu densizliği...[/B] |
[B][COLOR=darkorange]selamlar eder aranıza girerim[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff8c00]klavyemle yarenlik ederim[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]bugün iyiceyim halime şükrederim[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]sizlerde olmasanız ben ne ederim?[/COLOR][/B] |
[B][COLOR=darkorange]hasta düştüm soran olmadı
selam verdim alan olmadı meydan kara kedileremi kaldı benim burda dostlarım vardı [/COLOR][/B] |
Asure yapmis dün dagitmis ele,
Mevlam saglik versin dagitan ele, Eger birgün yolum düserse o ele, Bende isterim asure bil bunu bunu. |
[B]Sitemiz ozansız kalmaz
Kronick yakınmadan durmaz Bak ben geldim dedim Sana hoşgeldin getirdim...[/B] |
[QUOTE=kronick;367896][B][COLOR=darkorange]hasta düştüm soran olmadı
selam verdim alan olmadı meydan kara kedileremi kaldı benim burda dostlarım vardı [/COLOR][/B][/QUOTE] Duydum gecmis olusuna geldim, Bir katim ki kapilarin sürmeli, Kardesim ben seni dünürüm bildim, Bir baktim ki kapilarin sürmeli. |
[B][I]
Ozanlar hem çalar hem söylerler. Kimse bilmez neden ah çekerler. Uykusu gelmiş durmadan esnerler. HaZaN diler hayırlı geceler. [/I][/B] |
herkesler düsmüsler kendi derdine,
Rastlamadim su dünyanin merdine, Yakinda gidersem eger mardine, Hepinize pestil lokum alir gelirim. |
[COLOR="red"]Sivaburs[/COLOR] gelirdi aksam gecince,
Ozanlar türküleri hep secince, [COLOR="Red"]SivaBurs[/COLOR] siteden sessiz göcünce, Ne tadimiz kaldi ne de tuzumuz. |
Sevda türküleri söylerdi bize,
Siirler dizerdi hep dize dize, Ey ulu erenler sorarim size, Nerede kaldi [COLOR="Red"]SivaBurs[/COLOR] gardasim. |
Hic biriniz merak edip sordu mu,
Yoldan gecenler acep gördü mü, Ozan olan burda devran sürdü mü, [COLOR="Red"]SivaBurs[/COLOR] kardesim gelmez nedendir. |
[quote=HaZaN;367939]
[I][B]Ozanlar hem çalar hem söylerler.[/B][/I] [I][B]Kimse bilmez neden ah çekerler.[/B][/I] [I][B]Uykusu gelmiş durmadan esnerler.[/B][/I] [I][B]HaZaN diler hayırlı geceler.[/B][/I] [/quote] Ozanlığın tabiatı çalıp söylemek Doğru olan her yolu göstermek Eşine dostuna selam söylemek Güzel şeydir dostları beklemek . |
[COLOR="red"]SivaBurs[/COLOR] yoktur tutuk dillerim,
Bilmem neden ama kalkmaz ellerim, Sitede kurumus sümbül, güllerim, Tez gelesin gardas yoklugun kötü. |
Ozanlar dilinizi arimi soktu,
Kalbime saplanan bir oktu, Onun üstüne hickimse yoktu, [COLOR="Red"]SivaBurs [/COLOR]gitmis, gelmez geriye. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 04:43. |