![]() |
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
[B]Sende mi böyle yaparsın
İçine fındık katarsın Gel etme iki gözüm Yerliturkuaz'a yamık yaparsın...[/B] |
Sandallı abime
Bir yiğit yaşarmış Sivas elinde Hakka inanış var ozan dilinde Kötülük olmadı hiç kaleminde Yiğidin hası kim dersen derim Sandallı |
Fitneden uzaktır kalp gözü açık
Hayatı ortada hem açık saçık Sözleri doğrudur olmaz dolaşık Sevgi odağı kim dersen derim Sandallı |
Kanadı kırılan kuşa merhamet
Ondadır duyulan yüksek emanet Dostuna dediği geçerli senet Doğru kim dersen derim Sandallı |
[QUOTE=sivaBURs;368352]Sandallı abime
Bir yiğit yaşarmış Sivas elinde Hakka inanış var ozan dilinde Kötülük olmadı hiç kaleminde Yiğidin hası kim dersen derim Sandallı[/QUOTE] Inan ki beni biraktin dara, Söze layik olmak düsürdü zora, Sandalli dostunun yanina vara, Yet de de yeteyim gardasim sana. |
Gardaşın seninle olmuştur mutlu
Yaşarsın dilerim hergünün kutlu Olursun umarım en güzel bahtlı Adam kim dersen derim Sandallı |
[QUOTE=sandalli;368356]Inan ki beni biraktin dara,
Söze layik olmak düsürdü zora, Sandalli dostunun yanina vara, Yet de de yeteyim gardasim sana.[/QUOTE] Bir insan layık ise sözler yetersiz Tanıdım kalbinden gözler yetersiz Senin yanında inan bizler yetersiz Sırdaş kim dersen derim Sandallı |
Gardasim demisim layiksin buna,
Güven veriyor sözlerin bana, Benden de gelsin aynisi sana, Yigit kim derseniz sivaBurs derim. |
Sehirler icinde Sivas`la Bursa,
Ahcilar icinde Kronick usta, Ikinizde olmayin ne olur hasta, Adam kim derlerse ikiniz derim. |
[B]İki ozan çıkmış meydana
İkiside birbirinden şahane Ama öyle bir ozan geliki şimdi Diğerleri ne yapacağını bilemedi... [/B] |
[quote=sandalli;368362]Sehirler icinde Sivas`la Bursa,
Ahcilar icinde Kronick usta, Ikinizde olmayin ne olur hasta, Adam kim derlerse ikiniz derim.[/quote] [B][COLOR=darkorange]olmayın demekle olmuyor işte hasta düştüm ben bu yaşmda bide aile yemeği verlidi bu gece[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]yoruldum ama geldim yinede size[/COLOR][/B] |
pir ettik kendimize hacivatla karagözü
onlardan öyrendik hazır sözü. bazen merkebe ters bineriz. hoca nasrettinin yolundan gideriz. |
israil çok vicdansızsın
ne istedin bebeklerden korkma filistin hesap sorulacak köpeklerden... |
hayat kısa bır yol
unutma kı dıkenlı ey oğul ıbadet et durmadan affetsın senı yaradan |
[QUOTE=kronick;368371][B][COLOR=darkorange]olmayın demekle olmuyor işte
hasta düştüm ben bu yaşmda bide aile yemeği verlidi bu gece[/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff8c00]yoruldum ama geldim yinede size[/COLOR][/B][/QUOTE] Yine yemek yaptin eyledin bayram, Yemegin yiyenler hep sana hayran, Haydi ozanlarim kasiga davran, Bacimizin yemegin yeyin beraber. |
Hayat ne gariptir acep,
Allaha şükret hep, Nefsine yenik düşme, Allah'tan başka bir şey düşünme. |
Dinle sözlerimi dinle ey gardaş
Kendimi şaşırdım yolum yok benim Kimlere gidip de olayım yoldaş Ganimet içinde pulum yok benim |
Dünya gasaveti yüklenmişim ben
Hiç yoktan hayata eklenmişim ben Gelecek mi diye beklenmişim ben İpek atlas içinde çulum yok benim |
Yeni doğan bebek bir gün ağlarken
Nehirler sellerde bir an çağlarken Beni bul hergün yürek dağlarken Hayata tutunacak kolum yok benim |
Eski bina direk ister
Süylemeye yürek ister Benim karnım toktur ama Acıkırsam kavurma ister... |
[B]Geç olmuş vakit dolmuş
Yatma vaktim gelmişte haberim yokmuş Benden bu kadar sayın ozanlar Kovalasın sizi şanlı yiğideler....[/B] |
Sivaburs kardesim güzel yazarsin
Bu sözleri kendinmi düzersin Söyle bana hangi devrin ozanisin Merakimi bagisla, affet beni |
[QUOTE=karatasli;368394]Sivaburs kardesim güzel yazarsin
Bu sözleri kendinmi düzersin Söyle bana hangi devrin ozanisin Merakimi bagisla, affet beni[/QUOTE] Affetmek Rabbime mahsustur gardaş Ozanlık yolundayım ben yavaş yavaş Sandallı abim de olursa yoldaş Çalar söyleriz işte biz garip garip |
[B][COLOR=darkorange]bugün kimse havasında değil
uykunuzmu geldi vakit geç değil artık tatile girdik bana sorun değil bugün sabahlayalım desem olmaz mı ?[/COLOR][/B] |
Sen gercek ozansinda biz mi tanimadik
Kitabin ciktida habermi almadik Eger öyleyse cokta ayip ettik Merakimi bagisla, affet beni |
Koyuna çaldım kınayı
Kınalı koyun dediler Eşeğe vurdum sopayı Kırıldı boyun dediler Toprağa saldım çapayı Çoraktır bitmez dediler Keserle yardım çırayı Sobası tütmez dediler Çarşıdan aldım kumaşı Dikişi tutmaz dediler Bankadan çektim maaşı Bereket katmaz dediler Sözleri hiç bitmedi Dediler hep dediler Yaptıkları yetmedi Başımın etini yediler |
[QUOTE=karatasli;368397]Sen gercek ozansinda biz mi tanimadik
Kitabin ciktida habermi almadik Eger öyleyse cokta ayip ettik Merakimi bagisla, affet beni[/QUOTE] Bu sözlerinde sezerim kinaye Dökülürse sözler yazar klavye Akıl mı öğretirsin sen bu deliye Merakın ilerlemesin sınırını koy |
[B][COLOR=darkorange]sivaburs olmuş felaket tellalı
sözleri hep sitemle dolu bulamamış vefalı dostlarını aslında mutluluk en çok onun hakkı [/COLOR][/B] |
[QUOTE=kronick;368402][B][COLOR=darkorange]sivaburs olmuş felaket tellalı
sözleri hep sitemle dolu bulamamış vefalı dostlarını aslında mutluluk en çok onun hakkı [/COLOR][/B][/QUOTE] Teşekkür ederim Kronick bacım Almayı unuttum efkar ilacım Aslında bir sıcak cana muhtacım Senin hayatın da hep mutlu geçsin |
[QUOTE=sivaBURs;368401]Bu sözlerinde sezerim kinaye
Dökülürse sözler yazar klavye Akıl mı öğretirsin sen bu deliye Merakın ilerlemesin sınırını koy[/QUOTE] Yanlis anladin kinaye yok sözümde Kimseyi arkadan vurmak yok özümde Ne ozanlik ne sairlik yok gözümde Merakimi bagisla, affet beni |
[B][COLOR=darkorange]ne umarsın bacından [/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff8c00]bacın ölmüş acıdan aşk çıktı hayatımızdan tadı kaçtı oldu saman [/COLOR][/B] |
Sevda bahcesinide yetisen güller,
Söylen bana nazli yari gördün mü, Mevlaya dua icin acilan eller, Söylen bana nazli yari gördün mü. Basi pare pare dumanli daglar, Ici mor sümbüllü laleli baglar, Ahirete göcenler hemide saglar, Söylen bana nazli yari gördün mü. Yillar oldu gül yüzünü görmedim, Tarayip zülfünü birgün örmedim, Eller yarin sarmis bende sormadim, Söylen bana nazli yari gördün mü. Insanlarin icin yemek yapanlar, Hakki koyup maddiyata tapanlar, Düz yolu birakip terse sapanlar, Söylen bana nazli yari görün mü. Sandalli söylüyor yitirdim yarim, Yarin gidisiyle olmusum yarim, Kime sorsam ben görmemis sarim, Söylen bana nazli yari gördün mü. |
[QUOTE=karatasli;368404]Yanlis anladin kinaye yok sözümde
Kimseyi arkadan vurmak yok özümde Ne ozanlik ne sairlik yok gözümde Merakimi bagisla, affet beni[/QUOTE] Kimseyi şairlikten engellemedim Sen olamazsın hayır demedim Zaten bu dediklerim değil tekelim Yanlış anladıysam özür dilerim |
Ben seni tanimam ögrenmek arzum
Böyle tanimaya calismak benim tarzim Eger kirdiysam seni, olsun özrüm Merakimi bagisla, affet beni |
Gördün mü ozanı oku ne diyor
Yarini yitirmiş sarı arıyor Önüne gelene onu soruyor İşte ozan işte şiir gardaşım |
[B][COLOR=darkorange]sandallı abi yine döktürdü
sarıdan bahsetti ciğeri söküldü bu sarı seni mes mes meletti sarıyı görsemde söylemem gayri [/COLOR][/B] |
Yitirdim yarimi döner ararim
Önüme gelenden sarim sorarim, Yari bulamazsam ölmek kararim, Ozanlarim nazli yari gördün mü. |
[QUOTE=karatasli;368408]Ben seni tanimam ögrenmek arzum
Böyle tanimaya calismak benim tarzim Eger kirdiysam seni, olsun özrüm Merakimi bagisla, affet beni[/QUOTE] Ben seni tanırım ey karataşlı Sen değil miydin gözleri yaşlı Hem bir efendi hem ağır başlı Seninle önceden tanışmıştık biz |
Ozanlar kiracak yeni bir rekor,
Kronick pastaya yapiyor dekor, Icimden cikan atesten bir kor, Yanar iceriden cikmaz dumani. |
Bir maruzatım var ulu erenler
Bilirim sevilmez erken gidenler Desem ki sizlere iyi geceler Gitmek istesem müsade var mı |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 02:04. |