Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Başbakan Rest Çekti!!! (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=27177)

ErdalGüler 02.02.2009 10:12

Cevap: Başbakan Rest Çekti!!!

[quote=arifcoskun;371334]Arkadaşım tamam sen alkışla sana birşey dediğimiz yok.
Başbakanın verdiği tepki kimine göre haklı kimine göre haksız insanlar burada fikirlerini yazıyor değilmi?
Bu tepkiyi orada açık oturumu yöneten kişiye ve İsrail cumhurbaşkanına kendine karşı yüksek sesle konuştuğu ve zamanı kısa verdikleri için değilmi?
Tamam tepkisinde haklı olabilir birşey dediğimiz zaten yok, fakat daha değişik bir tepki verse dahamı iyi olurdu, oda ayrı bir konu ve tartışılan da o zaten.
Bu olayı sanki bir savaş kazanmış gibi abartılmasına yok fetih yok bilmem ne gibi yapılmasına verilen eleştiriler var.
Siz bir ülkeyle her alanda işbirliği yapacaksınız, telefonda dostane görüşmeler yapacaksınız, ticari ve müttefik alanda hiç bir problemimiz yok diyeceksiniz sonra da bak ben açık oturumda nasıl bağırdım diyeceksiniz.
Demezlermi "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu"
Orada o haraketi yaptı başbakan, gelir gelmez acil bir toplantı yapıp Katil İsrail'le tüm ilişkilerimizi donduruyoruz, hatta büyükelçilğimizi de çekiyoruz Onlar müslüman kardeşlerimizi katlediyor deseydi, işte o zaman ben anlardım fetih etmeyide zaferide. Ve ellerim kızarana kadarda başbakanı alkışlardım işte, anlatmaya çalıştığımda bu işte. Sapla saman buraad karışmış durumda bu kısımı ayırmak gerek sanıyorum.

.[/quote]

[B]Arif bey, şurada bir mevzu varki, bu tavrı ülke olarak yıllardır hasretle bekliyorduk. Bunu kim yaparsa yapsın aynı eda ile ülkemizde karşılanırdı. Cesaret gösterip Sayın Tayyip Erdoğan yaptı ve halkta onun arkasında olduğunu gösterdi. Siz bu sözlerinizle Türkiye'nin savaş yapması gerektiğini söylüyorsunuz. Yani ben onu anlarım. Burada başbakan ben fetih yaptım demedi, bunu halk söylüyor. Önceki yazılarımda da dedim ya belkide bazı insanları bu kadar derinden yaralayan bazılarının bunu yapamayışı, yapan kişiyide kabullenemeyişi vede doğal olarak bunun bile bir karalama kampanyasına dönüştürülmesi. Gerçekten üzülüyorum. Muhalefet olmak lazım ama bununda bir ölçüsü olmalı dün bu haksız deyip bugün bu haklı denilmememli işte bu siyasettir. Bunu yapanlar asıl iç siyaseti kullananlardır. Ve kara siyaset anlayışı budur. bunu yapanlar kim acaba, herkes görüyor kör değil... Ayrıca biz savaş istemiyoruz. söyledikleriniz bizim savaşa girmemiz demektir. Ama eminimki gerekirse o dediklerinizde olur bir gün, ama şimdi değil, şimdilik bu büyük bir zaferdir... Kabullenmek lazım sadece yapılan bu şerefli davranışı başka birşey demiyorum... [/B]
[B]Başbakan'ın bir sözü ile yazımı bitiriyorum,[/B]
[B]"Yumuşak başlıyım. Ama uysal koyun değilim."[/B]

Arif Coşkun 02.02.2009 10:27

[COLOR=magenta]Son osmanlı tayyip,tebrik ediyorum başbakanımızı,peygamberimizi ağzına terbiyesizce alanları genel sekreter yapan,manevi değerlerden uzak partiler ve onların at gözlüklü yandaşları başbakanın bu haklı tavrını anlayamazlar,anlasalar bile hakkın yanında olmak onlar için haksızlık olur.[/COLOR]

[COLOR=black]Bakın yeşim hanımefendi bu sizin ilk mesajınız. At gözlüğü ifadesini kim kullanmış iyi görün yalan söylemek yakışıyormu size?[/COLOR]

[COLOR=#ff00ff]Gözlük modeliniz hakkında ki görüşlerimi pekiştirdiğiniz için teşekkür ederim. Dikkat ederseniz AT GÖZLÜĞÜ ifadesini ilk siz kullandınız ve bende cevap hakkımı kullanarak size aynı dilden cevap verdim.Burda olmadık kişiler diyorsunuz bunu anlayamadım,ne yapacağız ana muhelefet liderinin sitemize yazmasını mı bekliyeceğiz.Dikkat ederseniz halk kelimesi yerine özellikle HAK kelimesini kullanmıştım,sizin jargonunuzda bu kelimeye yer yoksa onu bilemem...Hakkı hakkın sahibine teslim etmek bir erdemdir.Sessiz kalan muhalefetin sesinin ne kadar cırtlak çıktığını çok iyi biliyoruz,ne olduysa şimdi sessiz filim oynuyor.[/COLOR]

[COLOR=black]Burada da demogoji yapıp aklınızca haklı olduğunuzu ispatlamaya çalışımayınız.[/COLOR]
Görüşleirnizi, yorumlarınızı insanları rendice edecek şekilde yapmayın demek, hakaret, kırıcı ifade kullanmayın demek neden sizi bu kadar rahatsız etti anlayamadım? Bana model yakıştırmana gerek yok, önce sen kendi at gözlüklerinle doğru bakmasını öğren başkasına da gözlük felan tafsiye etmezsin kimsenin senin aklına ihtiyacı yok sanırım.
Senin jargonunda "hak" ifadesi maşaallah öyle güzel yerleşmişki gözlerim yaşardı. Saldır, kır, ağır ifade kullan, olmayan kişileride katarak arkasından konuş. Bumu senin jargonundaki hak sözcüğü, işine geldiği gibi konuşmak?
Konuyu saptırp kişilerin özel işlerinide burnunuzu sokmazsanız daha iyi edersiniz. Burası demokratik bir site. Herkes görüşünü açıklar. Ama; hakaretsiz, kişilere saldırmadan sevgi ve saygı ortamında, lütfen bunun dışına çıkmayalım.
.

srilanka 02.02.2009 10:32

arkadaşlar konu davostan nerelere geldi.siyasete dönüştü ordan fikirler benimsenmediği için bazılarımız taraf muamelesi gördü kim kimi sever sevmez bu kimseyi ilgilendirmz burda tartışılan orda verilen tepkinin doğruluğu yanlışlığı ve doğuracağı sonuçlardır.lütfen birbirimizin düşüncelerine saygı duyalım çünkü bikaç gün sonra başk bi konu gündeme gelecektir ve olan aramızdaki dostluğa olacaktır.bir konuyu tartışmak istiyorsak biribirimizn düşüncelerinede (((((SAYGI)))))göstermek zorundayız...

tekrar etme ihityacı duydum...

Arif Coşkun 02.02.2009 10:40

[quote=demirkan;371520]Arkadaşım biz burda işinize gelen şeyleri mi yazacaz.Hem sana ne kardeşim burda ne yazıyorsak.Sen nasıl mod olmuşsun buraya hayret.İnsan bu kadar taraflı olur...[/quote]

İşimize değil,
Saygılı yazmayı, seviyeli yazmayı, kişilere saldırmadan yorumlarda bulunmanızı istiyoruz. Sana ne demekte senin ayrı bir saygısızlığının ifadesi. Bir site yöneticisine "sana ne biz buraya ne yazıyosak" demende sanıyorum konuya ne kadar uzak kaldığını gösteriyor.

Daha yeni gelmişin anlaşılıyor 6 adet mesajın var, kalkmış bana ne diyorsun?
Ben yaklaşık her iki siteyle birlikte 5 yıldır buradayım.
Seni bilmiyorum provakatör amaçlı birimi yolladı, yazı uslübuna dikkat edersen kişilere bu tarzda bir saldırıyla yaklaşmamanı tafsiye ederim.
Burada herkesin bir tarafı elbetteki vardır, senin olduğun gibi.

.

Arif Coşkun 02.02.2009 10:50

Bende çok rica ediyorum, arkadaşlardan,
Görüş belirtmek herkesin hakkı, Hakaret, aşağılayıcı karalayıcı usluplardan lütfen kaçınalım. Burada bir konuyu medeni bir şekilde ele alamayacakmıyız? Nedir bu hazımsızlık nedir bu saldırganlık tutum. Konu konuluktan uzaklaşıyor bu sefer kişisel meselelere kadar varıyor.

Bir konu açılmış, katırılız, karılmayız..Neden katılıyorsun veya neden katılmıyorsunu diye görüş belirten kişiye saldırma gereği duyuyoruz?

Lütfen çok rica ediyorum bunu yapmayalım.

.

harbikiz58 02.02.2009 10:57

[QUOTE=demirkan;371520]Arkadaşım biz burda işinize gelen şeyleri mi yazacaz.Hem sana ne kardeşim burda ne yazıyorsak.Sen nasıl mod olmuşsun buraya hayret.İnsan bu kadar taraflı olur...[/QUOTE]

senin yaptigin bu konusma bu bu tarzini cok yanlis buluyorum
arif abi senden yasca büyük "sanane" ne demek ya !!!
biraz daha saygili olmanizi tavsiye ediyorum sizlere

srilanka 02.02.2009 11:03

bende bunu anlatmaya çalışıyorum.arif abi bizden yaşça büyük ve daha tecrübeli her
nekadar görüşlerimz farklı olsada saygım var kendisine lütfen konuları kişiselleştirmeyelim.saygı ve sevgi ile bu forumun devamını sağlayabiliriz...

sivaslıgenç 02.02.2009 11:08

Gerçektende konu nerelere gelmiş herkes aynı görüşte olmayabilir.Birbirimize saygı gösterelim.Konuyu çarpıtmadan.SAygı ,sevgi içerisinde sürmeli bu konu.

harbikiz58 02.02.2009 11:12

[B]aynen katiliyorum sana srilanka
tartismalara gerek yok hepimiz burda kocaman bir aileyiz
herkes fikrini beyan edebilir ama olayi kisisellestirmeyelim lütfen
büyüklerimize saygi olalim
selametle [/B]

Kibrisli 02.02.2009 12:27

Peki ben konuya döneyim mi:)
Bir arkadaş bozuk saat bile her gün 2 kez doğru gösterirmiş dedi. Haklı buluyorum... Doğru saati gösterdi başbakan ilkkez... Ama Türkiye için olan dış gelişmelerde neden böyle davranmadı???
Mesela Kuzey Irak'tan teröristler gelip gençlerimizi şehti ettiğinde Barzani'nin elini sıkacağına Ecevit'in Suriye'ye tavrı gibi bir tavır sergilese Barzani'ye telefon açsa bitirin bu PKK'yı dese... Ya da ABD askerleri başımıza çuval geçirdiğinde kapatsa İncirliği, çağırsa ABD elçisini "Güle güle sana" şarkısını söyleseydi... Annan Planı zamanı KKTC'yi savunsaydı, gitmiyoruz biz buradan dese, buradaki Türk cemaatinin güvenliğini sağlayan bir anlaşma olmadanda gitmeyeceğiz deseydi... AB'ye deseydi ki desteklemeyeceksiniz bu PKK'yı, sizin desteğiniz kalkana kadar ilişkilerimizi askıya alıyoruz...(Esinlendim) Yoksa bizim yıllardır söylediğimiz bir tutum bu, daha yeni yerine getiriyor... İlk gece ve sonraki bir kaç gün bende dedimki helal olsun, hala da diyorum ama bunları düşündükçe ben artık yavaş yavaş bunun iç siyasete yönelik oy avcılığı için yapıldığını düşünmeye başladım ne yazık ki... Bundan sonrasına bakacağım umarım bu antiemperyalist tavrına devam eder...

Saygılar...

WEZ Format +2. ?uan Saat: 16:06.