Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Arşiv (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=365)
-   -   12 Eylülde Anayasa değişikliğine ne diyeceksiniz? (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=35975)

Kasım Öktem 09.08.2010 13:25

Cevap: 12 Eylülde Anayasa değişikliğine ne diyeceksiniz?

[B]Sayın EVETçiler[/B] sizlere bir sorum olacak lütfen [B]CEVAP[/B] verebilirmisiniz ?

Sorumdan önce birkaç diyeceğim var.

82 anayasası ilk defa Akp zamanında değişmiyor.
15 kez değiştirildi. Bazı değişiklikler de AYMden döndü.
82 anayasasının maddelerinin neredeyse yarısı değişti.
Darbecilerin hazırladığı anayasa ilk hali gibi değil. Ama yine de darbecielrinizini taşımaktadır.

Bazı arkadaşlarımız da Yeni Anayasaya 12 Eylül'de evet diyeceğiz diyor :D
Sadece gülüyorum. Ortada Yeni Anayasa mı var kardeşim ??
Mevcut Anayasada birtakım değişikliklere gidiliyor.

15 kez değişti demiştim biraz örnek vereyim:

[B]27 Aralık 2002 -- Md 76 ve Md 78 değiştirildi.[/B]
Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili olma engeli kaldırıldı. Siirt'te seöime gidildi.
Bu değişikliklerden sonra Recep Tayyip Erdoğan milletvekili oldu daha sonra başbakan olarak 59. hükümet kuruldu.
Bu sayede de Sivas'a gelip 58. Hükümet, Sivas Hükümeti olacak dedikeri 58. hükümet son buldu.

[B]31 Mayıs 2007 -- Md 77, Md 79, Md 96, Md101, Md 102[/B]
Bildiğiniz üzere Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesi sırasında birtakım sorunlar yaşanmıştı.
Bu değişiklikler ile Cumhurbaşkanı'ın halk tarafından seçilmesine ilişkin değişiklikler yapılmıştı.

[B]Sorum şöyle:[B]
Verdiğim öreneklerde de olduğu gibi Akp zamanında da değişiklikler yaşanmıştır.
Sorum şöyle olacak madem Akp mevcut ANayasadan bu kadar rahatsızdı 8 yıldır neden değiştirmedi ??
Pardon böyle sormam yanlış olur. Çünkü Anayasa Akp zamanında 8 kez değişmişti.

O zaman şöyle sorayım. Akp 8 yıldır iktidarda, 12 Eylül 2010'da referandumda oylayacağımız değişiklikleri neden daha önce yapmadı? Önceden rahatsız değilmiydi?
Neden bu değişiklikleri darbenin 30. yılında yaparak, darbeciler işlemiş olduğu bazı suçlarda TCK Madde 66'da düzenlenen dava zamanaşımı sayesinde yargılanamamasını sağlıyor?
Önünde hiçbir hukuki engel olmamasına rağmen kendielrine yapılan 28 Şubat ve 27 Nisan'ın sorumluları yargıanmıyor ??,

Evet, cevaplarınızı bekliyorum sayın evetçiler

Ebuhalid_52 09.08.2010 13:26

[QUOTE=sivaslıgenç;569658]Neden Beyefendi meydanlarda urgan atmayı çok iyi biliyor yada önünde kı kagıdı okuyarak mıllete hakaeret etmeyi çok iyi becerıyor.Apo Türkiyeye ilk getirildiğinde neden asmadıda şimdi çıkmıs ona buna ip uzatıyor ??[/QUOTE]

senin yolundan gittiğin tayyip oylamalarda asılsın deseydi suan bunun lafını etmezdin burda :)... ben partici değilim mhplide değilim söylediklerim benim kendi düşüncem fikrim.

ŞAHBEY 09.08.2010 13:26

iyi gardaşım herkes kendi yoluna EYVALLAH siz tükenmeye mahkumsunuz önce baştakinin gitmesi lazım özledim eski günleri özledim.iki kelime ezberlemişsiniz sakız gibi bir arpa yola aldığınız yok.HERŞEYİN BİR VAKTİ VARDIR bekle ve gör

abircan 09.08.2010 13:28

sahte traş demokrat bunlar güya darbecileri yargılacaklar e elini tutanmı var başlana 28 şubat sanığı büyükanıtpaşadan altına 1.2 milyon euroya zırhlı audi alacağına , sahtekar demokratlar

Ebuhalid_52 09.08.2010 13:30

[B]sen aynı lafları söylüyosun bana cevabın yok bu dediklerimden sonra.. dediğin gibi görücez senin benim için değil ülke için hayırlısı olsun.[/B]

[B]senin aldıgın yol dürüstlüğün edebin ahlakın değil yanardönerliğin yolu bu yüzden tükenmeye mahkum olcak olan sensn sıkıntı yapma.[/B]

sivaslıgenç 09.08.2010 13:32

[QUOTE=Ebuhalid_52;569661]senin yolundan gittiğin tayyip oylamalarda asılsın deseydi suan bunun lafını etmezdin burda :)... ben partici değilim mhplide değilim söylediklerim benim kendi düşüncem fikrim.[/QUOTE]

O zmn meclistemıydı acaba ?

Ebuhalid_52 09.08.2010 13:36

[B]yapı itibariyle zihniyet itibariyle ordalardı şakrabanlarıda aynı kafada olan diğer partilerde[/B]

sivaslıgenç 09.08.2010 13:39

[QUOTE=Ebuhalid_52;569669][B]yapı itibariyle zihniyet itibariyle ordalardı şakrabanlarıda aynı kafada olan diğer partilerde[/B][/QUOTE]

Ne alaka şimdi o zaman kı Hükümeti söylermısın bana ve Apoyu asmaktan vazgeçen Hükümeti Açıklarmısınız.

Ebuhalid_52 09.08.2010 13:41

İdamın kaldırılması için "kabul" oyu kullanan AKP milletvekilleri (AKP genel Başkanı Tayyip Erdoğan oylamayı bizzat seyretmiş ve bu yönde oy kullanılması için takipçi olmuştur!)
Dengir Mir Fırat
Sait Açba
Mahmut Göksu
Mehmet Özyol
Akif Gülle
Ismail Özgün
Mahfuz Güler
Zeki Ergezen
Ismail Alptekin
Faruk Çelik
Mehmet Altan
Ertuğrul Yalçınbayır
Osman Aslan
Nurettin Aktaş
Tevhit Karakaya
Ali Er
Abdülkadir Aksu
Mustafa Baş
Ali Coşkun
Hüseyin Kansu
Mehmet Ali Şahin
Nevzat Yalçıntaş
Abdullah Gül-
Salih Kapusuz
Mehmet Vecdi Gönül
Osman Pepe
Remzi Çetin
Özkan Öksüz
Avni Doğan
Ali Sezal
Sabahattin Yıldız
Eyüp Fatsa
Musa Uzunkaya
Ahmet Nurettin Aydın
Abdüllatif Şener
M.Ergün Dağcıoğlu
Yahya Akman
Zülfikar Izol
Maliki Ejder Arvas
Hüseyin Çelik
Ilyas Arslan
Mehmet Çiçek
Ramazan Toprak
Kemal Albayrak
Abdullah Veli Seyda
Şükrü Ünal

konumuz bu değil herneyse selametle

[QUOTE=sivaslıgenç;569670]Ne alaka şimdi o zaman kı Hükümeti söylermısın bana ve Apoyu asmaktan vazgeçen Hükümeti Açıklarmısınız.[/QUOTE]

kardeşim bana ayak yapma koalisyon hükümeti vardı neyin sorusunu soruyosun ?

sanki mhp tek basına iktidara gelmişte asmamıs gibi tepki veriorsunuz. idamı kaldıranları bu kadar savunman düşündürücü .

ÖnceVatan_58 09.08.2010 13:42

[B]Şunu iyi bilmeliyiz:[/B]

EVET DEMEK hiç bir zaman 12 Eylüle yada askeri darbeye karşı olmak demek değil.
[B]Nedeni şu:[/B]
Zaten şuan ki mevcut anayasada AB uyum yasası gereği değştire değiştire 12 Eylül anayasasından eser kalmamış.
[B]Evet çıkarsa;[/B] Yargı siyasallaşacak, hükümetin benimsediği işaret ettiği kişiler anayasa mahkemesinin çoğunu siyasi bir parti seçecek işte bu çok yanlış, hangi siyasi iktidar gelirse gelsin farketmez.

HAYIR DEMEK; Akp nin dayatmacı zihniyetine tek adam dönemine, de hayır demek. Bu resmen sivil darbe yada dikta demek olur. Ben halkın hayırlısıyla buna hayır diyeceğine inancım tam.

Hiç merak etmen 13 Eylülde çiçekler açmayacak, güller bezenmeycek, işsizlik biştmeyecek, zamlar son bulmayacak, hırsızlıklar, fesatlıklar, yolsuzluklar, açlık bitmeyecek, hayatın zorlukları dahada ağırlaşarak devam edecek, hani bu çıkarılmak istenilen yasanın, işçi emekli memur esnaf çiftçiyle ilgili maddeleri nerde ? Amannn işte halkın ağzına verildi bir ciklet evet patlat hayır patlat uğraş dur.
Bu refarandumun ne kadara mal olduğunu sanırım bilmeyenimiz yoktur bilmeyenler için söyleyim tam 155 milyon(155 Trilyon) TL vayy vayy ne zengin bir ülkeyiz dimi, olmadık şeyler için şahsi menfatlar için bu parayı böyle harcayabiliyoruz bu parayla neler yapılmazdı? Neyse biz sakızımızı patlatmaya devam edelim. Bakalım hangimizinki daha çok ses çıkarıyor!

WEZ Format +2. ?uan Saat: 09:33.