Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Serbest Kürsü (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=175)
-   -   Dindar gençlik yetiştirmek..... (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=38754)

NECMEDDİN ÖZBEK 19.02.2012 00:46

Cevap: Dindar gençlik yetiştirmek.....

ikide bir diline imam hatibi dolamışsın sevgili kardeşim imam hatipleri açan inönü kapatan menderes

LaEdri 19.02.2012 00:46

[QUOTE=NECMEDDİN ÖZBEK;610623]ilahi LaEdri ATATÜRK'e hakereti uyanmak olarak görüyorsan ben sana başka ne diyebilirmki[/QUOTE]

Yanlış çıakrımda bulundun abi.Ne yazdım,uygunsuz resim çekinenenler yazdım.Ancak Milliyet sadece türbanlı kızların çekindiği resimleri haber yaparak,bir yerleri kaşıdı.Onu dedim!:)

[QUOTE=NECMEDDİN ÖZBEK;610625]ikide bir diline imam hatibi dolamışsın sevgili kardeşim imam hatipleri açan inönü kapatan menderes[/QUOTE]

İmam-hatip bu ülkede yapılan zülme en güzel örneklerdendir çünkü.:)

NECMEDDİN ÖZBEK 19.02.2012 00:48

bende ayrım yapmadan yazdım kim hakaret ediyorsa ben bunu bir uyanma değil gaflet olarak nitelendiririm

hele onun için binlerce öğrenci okumamış imamhatiplerde

LaEdri 19.02.2012 00:50

[QUOTE=NECMEDDİN ÖZBEK;610628]bende ayrım yapmadan yazdım kim hakaret ediyorsa ben bunu bir uyanma değil gaflet olarak nitelendiririm[/QUOTE]

Ben de iştebunu ayrım yaparak söyleyenelri yazıyorum.
Mesela şöyle bir başlık olsa tamamdı:"Gençlik Atatürk'e neden saygısız?"
Ama haber şu şekilde:İmam-hatip lisesinde türbanlı öğrencilerin bu resmi büyük tepki topluyor"..

NECMEDDİN ÖZBEK 19.02.2012 00:54

işin tadı gittikçe kaçıyor istersen bu konuyu sonlandıralım sevgili kardeşim çünkü tartışma adabını hakaretle eş değer görenler var

Alibaba58 19.02.2012 13:04

Bir cümle yeter sözden anlayana, destan yazsan farketmez laftan anlamayana.

Hz. Mevlana

sivaslınet 19.02.2012 19:25

Hükümetlerin görevi her inanca her etnik kimliğe eşit uzaklıkta olmalıdır. Teokratik düzenler haricinde tüm dünyada bu böyledir.

LaEdri 19.02.2012 21:54

[QUOTE=sivaslınet;610661]Hükümetlerin görevi her inanca her etnik kimliğe eşit uzaklıkta olmalıdır. Teokratik düzenler haricinde tüm dünyada bu böyledir.[/QUOTE]

Hükümet kimseye namaz kılın,hacca gidin,zekatınızı verin,orucunuzu tutun diye baskı yapmıyor.Baskı neydi,zorla laik etmek,zorla başını açtırmak vb..

Alibaba58 19.02.2012 21:57

Allah rızası için biri şu konuyu kapatsın artık. Birileri konuştukça batıyor.

sivaslınet 19.02.2012 22:25

[QUOTE=LaEdri;610737]Hükümet kimseye namaz kılın,hacca gidin,zekatınızı verin,orucunuzu tutun diye baskı yapmıyor.Baskı neydi,zorla laik etmek,zorla başını açtırmak vb..[/QUOTE]
Hiç bir baskıya taraf değilim. Ancak samimi bir demokrat isek şu hukuku benimsemeliyiz.

"Madde 2- Herkes, ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal veya başka bir görüş, ulusal veya sosyal köken, mülkiyet, doğuş veya herhangi başka bir ayrım gözetmeksizin bu Bildirge ile ilan olunan bütün haklardan ve bütün özgürlüklerden yararlanabilir. Ayrıca, ister bağımsız olsun, ister vesayet altında veya özerk olmayan ya da başka bir egemenlik kısıtlamasına bağlı ülke yurttaşı olsun, bir kimse hakkında, [B]uyruğunda bulunduğu devlet veya ülkenin siyasal, hukuksal veya uluslararası statüsü bakımından [U]hiçbir ayrım gözetilmeyecektir[/U].[/B]"

Her hangi bir yetkilinin kalkıpta her hangi bir inancı veya etnik kimliği programına alıp, öncelik tanıması bu evrensel hukukla bağdaşmaz.

WEZ Format +2. ?uan Saat: 08:30.