![]() |
Cevap: 12 Eylülde Anayasa değişikliğine ne diyeceksiniz?
[QUOTE=Cley;576802][B]Evet çıkınca sizde diyeceksinizki keşke Evet deseydik :) (Ebru abla ) [/B][/QUOTE]
evet cıkacagını biliyorum daha öncede defalarca söyledim ama inadına hayır diyorum diyecegimde (CLEY kardeşim) keşke demem hayatta;;) |
[QUOTE=Ebrulum;576815]evet cıkacagını biliyorum daha öncede defalarca söyledim ama inadına hayır diyorum diyecegimde (CLEY kardeşim)
keşke demem hayatta;;)[/QUOTE] Bence yanlış düşünüyorsun :) taraflı yağ damlayan kalemler sizi korkutmasın, bu referandumda HAYIR çıkacak, bu halk sivil dikta anayasasını red edecektir, Bu halkı 8 yılda sefilliğe itmekten,işsizliğe itmekten, açlığa mahkum etmekten teröre teslim etmekten ülkeyi bölünme noktasına getirmekten başka ne verdi? Herkes şöyle düşünsün, kendinden başlasın 8 sene önceki durumu ile şuanki durumu arasında ne tür bir fark görebiliyor, eğer çok mutluysa evet, değilse hayır diyecektir. Bir oy deyip geçme ebrulum kardeşim sen vur HAYIR'A ülkene bir hayır işlemiş ol:) |
[QUOTE=ÖnceVatan_58;576821]Bence yanlış düşünüyorsun :) taraflı yağ damlayan kalemler sizi korkutmasın, bu referandumda HAYIR çıkacak, bu halk sivil dikta anayasasını red edecektir,
Bu halkı 8 yılda sefilliğe itmekten,işsizliğe itmekten, açlığa mahkum etmekten teröre teslim etmekten ülkeyi bölünme noktasına getirmekten başka ne verdi? Herkes şöyle düşünsün, kendinden başlasın 8 sene önceki durumu ile şuanki durumu arasında ne tür bir fark görebiliyor, eğer çok mutluysa evet, değilse hayır diyecektir. Bir oy deyip geçme ebrulum kardeşim sen vur HAYIR'A ülkene bir hayır işlemiş ol:)[/QUOTE] söylediklerimden evet diyecegimmi çıktı önce vatan ?? aslaaaaaa ben bunların maşası olmam elbetteki hayırrrrrrrrr ben paket dagıtmıyorum cley gibi ama bildiklerimi anlatıp ikna ediyorum insanları sen hiç merak etme inşallah snein dediğin olur olması için ülkem için at koşturmamaları bu ülkenin sahipleri oldugunun farkına varmaları için hayırrrrrrrrrrrrrrr diyecegim |
8 yil önce her gün ici bosaltilan, yigenlerine hortumlatilan bankalar geliyor aklima, basbakanimizin Rusya´ya gidip Rusya devlet baskaniyla görüsemeden geri döndügü aklima geliyor. Istanbul´dan Ankara´ya gelmek icin 12 saat tren yolculugu yapmam gerektigi aklima geliyor.........................
|
[QUOTE=35gürün58;576735]Ülkenin zararına çalışıyor dediğin CHP ve Kurucusu Mustafa Kemal olmasaydı şu an belki isminiz ''Aleksi Pedri'' olurdu. Gerçi o zamanda düşünsel olarak izinde olduğunuz dedeleriniz Yunanistan ile birlikte Atatürkün Ölüm fermanını tüm yurda yaydılar ama başaramadılar Kuvvayi Milliyeciler (Milliyetçiler) Vatanımızı kurtardı.
Devlet demir yolları,Uçak sanayi, sümerbank,Kömür letmeleri,Etibank,İşbankası, nice yatırımlarla savaştan çıkmış bir ulusu ayağa kaldırdı. Milleti padişahların ümmeti olmaktan çıkardı Vatandaş yaptı, 1947 di itibariylede 176 ton altın hazinede vardı. Çok değil 11 yıl sonra Erdoğan ın övdüğü parti iktidara geldi ve 1958 yılı itibariyle İMF teslim olduk. şimdi bunların ne anlama geldiğini sorsam anlayacağınızı sanmıyorum. Çünkü slogancılık ve Biat kültürü gözlerinize, akıllarınıza maalesef perde indirmiş, ne yapalım bu millet gerekirse bir Kurtuluş savaşı daha verir. Yaşasın Türk Ulusu, Yaşasın Halkımız ,Yaşasın Bağımsızlık. Sevgilerimle,[/QUOTE] Bu ülkenin en büyük travmalarından birisidr CHP. Kurtuluş dönemi CHP tamam.Ama sonraki dönemlerde CHP olmasa idi bu ülke dünyanın süper güçlerinden biri olmaya adaydı.Siz çıkmış iki tane fabrikanın,üç tane bankanın hesabını yapıyorsunuz!Biz müthiş potansiyelimizi eritmişiz CHP'nin elinde,CHP'nin menfaatleri peşinde..Bulunduğumuz topraklarda bir Japonya,Almanya olsa bu dünyayı parmağı ucunda döndürdü.90 yıl olmuş Cumhuriyet kurulalı.Biz hala borç ödüyoruz.Kimin sayesinde acaba? |
[QUOTE=35gürün58;576735]Ülkenin zararına çalışıyor dediğin CHP ve Kurucusu Mustafa Kemal olmasaydı şu an belki isminiz ''Aleksi Pedri'' olurdu. Gerçi o zamanda düşünsel olarak izinde olduğunuz dedeleriniz Yunanistan ile birlikte Atatürkün Ölüm fermanını tüm yurda yaydılar ama başaramadılar Kuvvayi Milliyeciler (Milliyetçiler) Vatanımızı kurtardı.
Devlet demir yolları,Uçak sanayi, sümerbank,Kömür letmeleri,Etibank,İşbankası, nice yatırımlarla savaştan çıkmış bir ulusu ayağa kaldırdı. Milleti padişahların ümmeti olmaktan çıkardı Vatandaş yaptı, 1947 di itibariylede 176 ton altın hazinede vardı. Çok değil 11 yıl sonra Erdoğan ın övdüğü parti iktidara geldi ve 1958 yılı itibariyle İMF teslim olduk. şimdi bunların ne anlama geldiğini sorsam anlayacağınızı sanmıyorum. Çünkü slogancılık ve Biat kültürü gözlerinize, akıllarınıza maalesef perde indirmiş, ne yapalım bu millet gerekirse bir Kurtuluş savaşı daha verir. Yaşasın Türk Ulusu, Yaşasın Halkımız ,Yaşasın Bağımsızlık. Sevgilerimle,[/QUOTE] Atatürk'e ve onun yaptığı hiçbirşeye hiçkimsenin söyleyecek sözü olamaz. Ama ya sonrası? Sivaslı bir işadamının (Nuri Demirağ) kurduğu ve ömrü kısa olan uçak fabrikasının neden kapandığına dair kısa bir yazı aktarıyorum size okuyun ve yorumlayın. MEHMET KUM ANLATIYOR Gök Okulu’nun ilk mezunlarından birisi ve aynı zamanda Nuri Bey’in damadı olan Mehmet Kum anlatıyor: “Fabrikanın kapatılmasındaki görünür sebep, uçakları kifayetsiz görmeleriydi. Ben uçak mühendisiyim. Bu işin okulunu, kitabını okudum. Benim gibi bir çok arkadaşım vardı. Ve biz bu uçaklarla binlerce saat uçuş yaptık. Sadece benim 600 saat uçuşum var. Ve hiç birimizin burnu dahi kanamadı. Biz bu tecrübelerle, üretilen uçakların kifayetsiz olmadığını biliyoruz. Ben bir uçak mühendisi olarak, bu uçakların o zamanın en iyi uçaklarından olduğunu meslek hayatımı ortaya koyarak söyleyebilirim. O zamanki dünya standartlarına uygun uçaklardı. “ Mehmet Kum’un da söylediği gibi uçakları kifayetsiz gördükleri için siparişi iptal etmeleri görünürdeki sebepti. Ancak durumun bir de görünmeyen kısmı vardı. [B]O dönemin devlet adamları ve bunlara karşı iyi görünmeye çalışan birtakım çevreler ile dış güçlerin baskısı[/B] Nuri Demirağ’a en büyük darbeleri vuranlardı. Zaten Nuri Bey’in tüm atılımları karşısında bu çevreler her zaman engel olmaya çalışmışlardı. Bu engellemelere; uçak fabrikasının kapatılması, Nuri Demirağ’ın Boğaz için Ahırkapı - Salacak arasında kurulmasını planladığı asma köprüye, Boğaz’ın görüntüsünü bozar mazeretiyle karşı çıkılması. köy planlarının işleme konulmaması, İstanbul’da yaptırmayı planladığı büyük bir hastanenin engellenmesi ve daha bir çok durum örnek gösterilebilir. Uçakların siparişini iptal eden Türk Hava Kurumu, bunların yerine Fransız Henrio uçaklarını alır. Ancak bu uçaklar satın alındığı zaman serisinden kalkmış, hurdaya ayrılmışlardı. Zaten Türk Hava Kurumu da uçakları kısa bir süre kullandıktan sonra, kullanılmayacak halde bir kenara bırakmıştı. |
[QUOTE=ÖnceVatan_58;576774][IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=23538&token=59371[/IMG][/QUOTE]
[B][I]Kimse sormamış ben sorayım ! Peki hayır deyince emeklinin yüzü gülecekmi ?[/I][/B] [B][I]Yıllardır aynı siyaset hayır dedirtmek için şu olmayacak bu olmayacak diyorsunuzda hayır deyince yine olmayacağını söylemekten çekiniyorsunuz :D[/I][/B] |
[QUOTE=Cley;576779][url=http://resimzade.com/Show.html?i=23540&token=47435][img]http://resimzade.com/Show.html?i=23540&token=47435[/img][/url][/QUOTE]
Haritanın böyle çıkacağını sanmıyorum.. Kullanılan oylarda benim tahminim şöyle bir sonuç çıkacak: [B]+ %80 Evet[/B] çıkacak başlıca iller: Hakkari, Van, Bitlis, Siirt, Bitlis, Batman, Mardin, Ağrı, Şanlıurfa [B]+ %60 Evet[/B] çıkacak başlıca iller: Sivas, Kayseri, Konya, Erzurum, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Malatya. [B]+ %60 Hayır[/B] çıkacak başlıca iller: Eskişehir, İzmir, Antalya, Çanakkale, Edirne, Tunceli , Kıyı Ege, Trakya .. 13 Eylül sabahı bakarız.. Bence Türkiye geneli % 58 Evet çıkar.. Ben hayır vereceğim. Evet çıkarsa bakarız artık.. [B]-[/B] Sizin dediğiniz gibi ülkemiz daha da demokratik bir hale mi gelecek? Darbeciler cezalandırılacak mı? Yargı bağımsız olup hukukun üstünlüğü esas olacak mı? [B]-[/B] Bizim endişelerimiz yersiz mi çıkacak? Yoksa haklı biz mi çıkacağız.. Son 10 gün kaldı. Ülkemiz için hayırlısı olsun.. |
[QUOTE=sandalli;576825]8 yil önce her gün ici bosaltilan, yigenlerine hortumlatilan bankalar geliyor aklima, basbakanimizin Rusya´ya gidip Rusya devlet baskaniyla görüsemeden geri döndügü aklima geliyor. Istanbul´dan Ankara´ya gelmek icin 12 saat tren yolculugu yapmam gerektigi aklima geliyor.........................[/QUOTE]
AKP' NİN YOLSUZLUKLARI LİSTESİ aşağıdaki sıralanan yolsuzluklar iddia değil belgeleriyle isbat edilebilen buz denizin görünen kısmı. bunlara birde belediyelerdeki yolsuzkluk iddialrını ekleyin akp'nin gerçek yüzü o zaman daha net ortaya çıkacaktır... AKP'nin 22 ayrı yolsuzluğu şu başlıklar altında sıralandı: 1-Ayda 9 milyar lira maaşla geçinemeyen bir Başbakan. 7 yılda dolar milyarderi oları Recep Tayyip Erdoğan, ayda 9 milyar liralık Başbakanlık maaşıyla geçinemediğini söylüyor! Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehlr Belediye Başkanlığı'na aday olduğu gün açıklanan serveti: "Kasımpaşa'da bit daire, Maltepe'de bir kooperatif hissesi. Bolluca'da (Gaziosmanpaşa) 346 metrekare arsa, Burak Gıda ve Ticaret Limited Şirketi'nde yüzde 10 hisse," (20 Şubal 1994 tarihli SABAH Gazetesi). 7 yıl sonra Rahmi Koç. "Tayyip Bey 1 milyar dolar para biriktirmiş." açıklamasını yaptı.(3 Ağustos 2001-CNN Türk) Başbakan'ın 26 yaşındaki oğlu Ahmet Burak Erdoğan, 2,325,000 dolara bir kuru yük gemisi aldı. Başbakan'ın diğer oğlu Bilal Erdoğan. ABD'de 261.000 dolara daire sahibi oldu. Ayrıca iki kardeş, Çamlıca Kısıklı'da "tapu kayıtlarına göre" 1 trilyon liralık villanın sahibi olular. Başbakan aynı yerde içi 450 metrekare olan villanın bir benzerini kendisi için satın aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ben ticaret yapmasam, oradan para kazanmasam, bu maaşla (Başbakanlık maaşı) geçinemem," diyor. Peki, halk nasıl geçinsin? 2- Naylon fatura düzenlemekten sanık bir Maliye Bakanı. Sanık Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan, hiç çalışmadan, yorulmadan, oturduğu yerde bir kalemde 366 milyar lira kazanıyor. Peki nasıl? 17 Nisan 2003 larihinde önce mısır ithalatındaki gümrük vergisi %20'ye indiriliyor. Ağustos 2003 tarihinde Kemal Unakıtan'ın oğlu 4000 ton mısır ithal ediyor, İthalat işlemi bittikten sonra, 8 Ağustos 2003 tarihinde mısır ithalinde gümrük vergisi yeniden %45'e çıkarılıyor. Kimin hakkı yeniyor? Tabii ki halkın! Abdullah Unakıtan. pastörize yumurta ithalatı işine de giriyor. Önce şirketi AB Gıda San. ve Tic. A.Ş.'ye 2,5 milyon YTL'lik teşvik belgesi veriliyor. İşe başlamadan önce pastörize yumurtada KDV oranları %18'den %8'e iniyor. Yani Maliye Bakanı, aileye çalışıyor! 3- Bir arsa satışından bir trilyon lira kâr eden ama vergi vermeyen Maliye Bakanı. Kemal Unakitan, kendi aldığı mülkü kendine sattı. 19 ayda 1,244,400,000.000 TL kazandı! İzmir'in Foça ilçesinde bir taşınmaz, Kemal Unakıtan'a ait BEM Dış Ticaret A.Ş. tarafından 12 Ekim 2000 tarihinde 15.600.000.000 TL'ye satın alındı, Aynı taşınmaz. 10 Mayıs 2002 tarihinde, yani 19 ay sonra 1.260.000.000.000 TL'ye bir özel finans kurumuna satıldı. Satan şirketin ortağı Kemal Unakitan, alan şirketin genel müdürü de Kemal Unakitan! Bu olağanüstü kârdan kurumlar vergi ödenmedi, şirket tasfiye edildi. 4- 13 günde 219 yol ihalesi. AKP hükümeti 18 Kasım 2002'de kuruldu. Hükümetin henüz ilk 13 gününde, 31 Aralık 2002 tarihine kadar, tam 219 adet yol ihalesi yapıldı. Toplamı 52 trilyon lira olan ihale bedelleri, Sayıştay vizesinden kaçırılmak için 750 milyar lirayı aşmayacak şekilde ayarlandı. Böylece, yolsuzluk saptamasın diye Sayıştay devre dışı bırakıldı. Yolsuzluk yapmadığını söyleyen bir hükümet, Sayıştay denetiminden niçin kaçar? 5- Hortumcular VIP salonunu kullanmaya devam ediyor. Adalet Bakanı Cemil Çiçek, "Havaalanının VIP salonunda bankasına e konulan birisini gördüm. Adamın ayakkabısının fiyatına bir ay evrak memuru çalıştırıyorum, Nasıl olur, VlP'te ne işi var diye baktım," diyebiliyor. Aradan 4,5 yıl geçti, bu konuda hiç birşey yapılmadı. Aynı adamlar, bugün de VIP kapısından geçiyorlar. 6- Hortumcu helikopteriyle hortumcu köşküne giden bir Başbakan. Halis Toprak, özel helikopterini göndererek AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Bozüyük'teki köşküne getirtti. Görüşmeye bazı hortumcu banka patronları da katıldı. Hortumcunun helikopteriyle gezen bir Başbakan, hortumculara VIP kapısını kapatır mı? 7 İhalesiz 2 milyon dolarlık iş alan AKP'li. TCDD İzmir Limanı, 15 yıllığına Reha Denizcilik adlı şirkete (toplam 2 milyar 100 milyon dolarlık iş) ihalesiz olarak bir sözleşmeyle verildi. Reha Denizcilik, sözleşme tarihinden sadece bir halta önce kuruldu, Bu ballı işi ihalesiz alan şirketin büyük hisseli ortaklarından biri, AKP'nin Bakırköy İlçe Başkanlığı'nı yapmış olan Rahmi Genç. "Yolsuzluklarla mücadele edeceğim, " diye halka söz verip, vatandaşın oyunu alan AKP, böylece yandaşlarını devletin olanaklarıyla besliyor. 8- Hortumcudan pahalıya al, yandaşına ucuza sat. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu. Ceylan Grubu'ndan, banka borcuna karşılık 52 milyon dolara Antalya'daki Deluxe Resort Otel'i aldı, Karşılığında da Ceylan Grubu'nun 52 milyon dolarlık borcu silindi. Devletin 52 milyon dolara aldığı otel, bir süre sonra 25 milyon dolara AKP yandaşı bir şirkete satıldı. Devletin bu ticaretten zararı tam 27 milyon dolar. Bunun adı, hortumcunun cebine devlet kesesinden para koymaktır; halktan çalmaktır... 9- Devletin 51 milyon dolarlık fabrikası, AKP yandaşına 1.1 milyon dolara satıldı. Gerçek değeri 51 milyon dolar olan Balıkesir SEKA Kağıt Fabrikası 1,1 milyon dolara AKP yandaşı Albayraklar A.Ş.'ye satıldı. Selüloz-İş Sendikası, mahkemeden fabrikanın satışını iptal ettirdi, Ancak bu arada şirkette 12,7 trilyonluk bir varlık kaybı tespit edildi (yaklaşık 10 milyon dolar). Halkın vergisiyle kurulan birçok şirket, AKP yandaşlarına bu şekilde peşkeş çekildi. Bunun adına AKP'nin özelleştirme - hortumlama politikası deniyor. 10- Ver ihaleyi kap milletvekilini. İkinci Beyaz Enerji Operasyonu'nda AKP'nin yolsuzluk batağına ne denli girdiği telefon kayıtlarıyla da ortaya çıktı. Milletvekili Cemal Kaya, işadamı İbrahim Selçuk'u arayarak eşi üzerine kayıtlı Aram Şirketi'ne, EÜAŞ'dan ihale alma girişiminde bulundu. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, "Bu amaçla Kargamış, Özlüce ve Urfa ihaleleriyle ilgili ayrıntılı görüşmeler yaptıkları, bu görüşmelerde sanık Selçuk'un, Milletvekili Cemal Kaya'ya yapması gereken kırımları dahi söylediği, Cemal Kaya'nın teklif edilen bazı ihaleleri küçük bularak, kendisine daha büyük ihaleler vermesini istediği" ifadelerine yer veriliyor. İddianamede ayrıca, işadamı İbrahim Selçuk'un, Teftiş Kurulu Başkanı Cevdet Malkoç'a baskı yapması için, AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahinle görüştüğü ve Malkoç'a Şahin aracılığıyla baskı yapıldığı" açıklaması da yer alıyor. CHP'den AKP'ye geçen, yolsuzlukları ortaya çıkınca milletvekilliğinden istifa edip ayrılan ve yargılandığı dosyadan mahkum olan Cemal Kaya, 2007 seçimlerinde AKP'den Ağrı milletvekili adayıdır. 11- İçişleri Bakanı'nın işbitirici oğlu. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Bakan olduktan sonra Türkiye Jokey Kulübü hakkında inceleme - soruşturma açtırıyor. Ancak, Türkiye Jokey Kulübü, Bakan'ın avukat oğlu Murat Aksu'yu, aylık 7,5 milyar liraya danışman olarak tutuyor. Yani hem hakim, hem de savcı aynı aileden... 12- İhaleye fesat karıştıran Milli Eğitim Bakanı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir kamu kurumu, bir bakan hakkında yolsuzluk iddiasıyla ilgili olarak soruşturma açılmasını istedi. Milli Eğitim Bakanlığı, 7 Haziran 2004 tarihinde,135 ilköğretim okulu inşaatı için 62 ihale açtı. Ancak ihalede yapılan yolsuzluklar nedeniyle, Kamu İhale Kurumu. Başbakanlığa resmen başvurarak Mili Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında soruşturma açılmasını istedi. Peki, soruşturma açıldı mı? Hayır... Yolsuzluk yapan AKP'li olduğu için özenle korundu. Böylece, Recep Tayyip Erdoğan, yolsuzluk yapan bir bakanı daha kanatlarının altına almış oldu. 13- Özelleştirme yağmasına örnek. Gemlik Gübre Sanayii A.Ş., 83,1 milyon dolara özelleştirildi. Oysa bu fabrikanın sadece arsası, içindeki 154 lojmanla birlikte 120 milyon dolar ediyor. Limanıyla birlikte fabrikayı salın alan İşadamı Ali Rıza Yıldırım'ın basına yaptığı açıklama: "IGSAŞ gübre, 90 milyon dolara satıldı, içinde 60 milyon dolar para vardı, Eti Gümüş, 33 milyon dolara satıldı. 20 milyon dolar nakiti vardı, Gemlik Gübre bugün satılsa, iki katına satılır." İşte, ülkemiz bu şekilde yoksullaştırılıyor... 14- Yağmaya devam, 4.5 ayda 4 misli kâr. 3 milyon 751 bin dolara özelleştirilen Sümerbank'ın arsasının sadece bir bölümü 13 milyon 750 bin dolara satıldı! Sümerbank'ın 50 yıl önce kurduğu Pamuklu Mensucat A,Ş,, 13 Temmuz 2005'te, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nca 3 milyon 751 bin dolara, 47 ortaklı Ortak Girişim Grubuna (OGG) satıldı. OGG'nun başında AKP'li Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar bulunuyor Şirketi alan grubun ilk icraatı, Sümerbank'ın 90 dönümlük arsasının 55 dönümlük bölümünü, alışveriş merkezi yapılmak üzere KİPATESCO şirketine 13 milyon 750 bin dolara satmak oldu. Böylece şirket, sadece arsanın bir bölümünü satarak yatırdığı paranın 4 katını 4,5 ay sonra kazanmış oldu. Kaldı ki, daha fabrikanın 35 dönümlük arsası duruyor. Böylece özelleştirme bir yağmaya dönüştü; bir yatıranlar daha bir yıl geçmeden 4,5 ay sonra sadece arsanın bir bölümünü satarak 4 misli kâr elde ettiler, Tabii fabrikanın satılan bir trilyonluk hurdaları bu kârın içinde değil... OGG Yönetim Kurulu ve AKP Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, ÖİB ile yaptıkları gayriresmi anlaşmanın fabrikayı ekonomiye kazandırma amacı taşımadığını da açıkça belirtti. Amaç, özelleştirmek değil, halkın hakkım yağmalamak... 15- Ulaştırma Bakanı'nın oğlu nasıl gemi sahibi oldu? Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım, Almanya'daki Santour GmbH firmasından aldığı 200.000 Euro ile İtalya'da bir gemi satın aldı. Binali Yıldırım, milletvekili olmadan önce bu firmanın Genel Müdürüydü, Peki, Binali Yıldırım'ın oğluna 200.000 Euro para veren şirkete nasıl bir kıyak yapıldı? Türkiye Denizcilik İşletmesi'ne ait bir gemi ihalesiz olarak, Santour GmbH firmasına kiralandı! Kimin eli kimin cebinde? 16- AKP'nin ulusal yolsuzluk markası: OFER AKP hükümeti, yasalara aykırı olarak İsrailli işadamına 6 ayda 755 milyon dolar kazandırdı! TÜPRAŞ'ın yüzde 14,76'lık hissesi, kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklarla, yasadışı olarak İsrailli işadamı OFER'e 446 milyon dolara satıldı. Ancak 6 ay sonra TÜPRAŞ'ın %51'lik hissesi ihaleyle satıldığında gerçek fiyatın, bu rakamın çok üstünde olduğu anlaşıldı, 6 ay arayla yapılan, biri ihaleli, diğeri ihalesiz iki işlem karşılaştırıldığında, AKP hükümetinin OFER'lere 755 milyon dolar kazandırdığı ortaya çıktı. Danıştay, ihalesiz satışın yasalara aykırılığını karara bağladı. Fakat yargı kararı yerine getirilmedi. Önce OFER'i tanımadığını söyleyen Tayyip Erdoğan, daha sonra bir kez görüştüğünü açıkladı, Ancak OFER'le birden fazla görüştüğü ortaya çıktı. Kemal Unakıtan, Kuşadası, Galataport ve Tüpraş ihaleleriyle ilgili olarak kapalı kapılar ardında OFER ailesiyle pek çok kez görüşmeler yaptı. OFER'in özel uçağıyla Hong Kong'a gitti, Limanların özelleştirilmesiyle ilgili olarak, Mehmet Kutman adlı bir işadamından ihale tekliflerini gizli yazılarla aldı. Hükümet, Türk halkından yana değil OFER'den yana tavır alıyor. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve onun Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, OFER'i koruyor. 17- AKP'nin yerel yolsuzluk markası: ALİ DİBO. AKP'lilerin kurdukları "ALİ DİBO" düzeni, AKP'nin yolsuzluklarının yerel markası oldu. AKP Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin'in de adının karıştığı Hatay'daki yolsuzluklar zinciri, halk tarafından "ALİ DİBO" düzeni olarak adlandırılıyor. Yolsuzluğu ortaya çıkaransa bir başka AKP milletvekili. AKP Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin'in kendi el yazısıyla ihalelerin AKP'lilerce nasıl paylaşıldığı belgeleriyle ortaya kondu. Bir süre sonra AKP'nin yerel yönetimlerde nasıl bir ihale yağması yaptıkları, belgeleriyle birlikte Türkiye'nin her tarafından medyanın gündemine düştü. Kısa sürede görüldü ki, "ALİ DİBO" düzeni sadece Hatay'da değil, Türkiye'nin pek çok ilinde kurulmuş. Çorum, İstanbul, Samsun, Sinop, Ankara, Kırklareli, Gümüşhane, Bolu. Afyonkarahisar, Adana ve Amasya. "ALİ DİBO" düzeninin kurulduğu başlıca iller... "ALİ DİBO" düzeninin medyada sık sık yer alması üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, " Bir AKP'li 10,20,50 milyarlık kamu ihalesine girse, o adam yandı, Elinize, dilinize dursun ya, insaf, Yani AKP'li bu memleketin evladı değil mi?" dedi. Oysa aynı Başbakan daha önce, "İş başka, siyaset başka; müteahhitlik yapmak isteyen başka yere gitsin," demişti. Bizzat Başbakan, "ALİ DİBO" düzenini meşrulaştınyor ve "ALİ DİBO"nun, AKP'nin yolsuzluklarının yerel markası olarak Türk siyasal tarihinde yerini almasını sağlıyor. 19- Bir Başbakan dokunulmazlıkların kaldırılmasını neden istemez? Dokunulmazlıklar kalkarsa, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, pek çok bakan yargılanacak! 2002 seçimleri öncesinde, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Uğur Dündar'ın sunduğu "seçim arenası" programında dokunulmazlıkları kaldıracaklarına dair halka söz verdiler. Recep Tayyip Erdoğan, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda daha da ileriye giderek, "Neden kürsüdeki konuşmaya dokunulmazlık olsun? Gönül ister ki, o da kalksın. El ele verip onu da kaldıralım," dedi. Aradan 4,5 yıl geçti ama milletvekili dokunulmazlığı kalkmadı. 20- AKP neden yolsuzlukların üzerine gidemiyor? AKP, yolsuzlukların üzerine gidemez çünkü kendisi yolsuzluk batağına batmış durumda. Bazı bakan, il ve ilçe başkanlarının kapalı kapılar ardında nasıl ihale pazarladıkları, belgeleri ve mahkeme kararlarıyla kesinleşmiş durumda. Yurt dışında alın teri dökerek para biriktiren vatandaşlarımızın 5 milyar doları hortumlandi; AKP kılını bile kıpırdatmadı, Bir hortumcuyla aynı safta yer alan bakanlar, gazetelerin manşetine bile çıktı. 21- AB Türkiye'deki yolsuzluklar konusunda ne diyor? Avrupa Birliği'nin Türkiye ile ilgili olarak yayınladığı 2006 yılı ilerleme raporunda, yolsuzluklar konusunda şu gerçeğin allını çizilmektedir: "...yolsuzluk yaygın ve yolsuzlukla mücadele eden makamlar ve politikalar zayıf olmaya devam etmektedir." AKP iktidarının yolsuzluklarını Avrupa Komisyonu da kabul etmekte ve raporuna almakta sakınca görmemektedir. 22- AKP'nin yolsuzluklarını, AKP'li milletvekilleri nasıl itiraf ediyor? Bir AKP milletvekili diyor ki, albayrak çarpılacağız diyor diyor. memur.net Sayın Sandallı bunlar gerçekler ne geçmişte olan nede hayal ürünü, eskiden hortumlama gizli yapılırmış şimdi aleni olmuş değişen pek bir şey yok. Yoksul kesim hızla daha çok yoksullaşırken ülkenin kaymağını yiyenlerde kaymak üstüne kaymak yiyor. Bir kilo nohutla, iki kilo patatesle halka koklatılıp oylar toplanıyor. Bu halkı çalışmadan yemeye hazıra avantaja tembelliğe sadakaya, alıştırmak iyi bir şey değildir. Onuruyla şerefiyle namusuyla çalışıp alın teriyle hak edip yiyen bir toplumdur özlediğimiz toplum. A-Partisi B-Partisi önemli değil kim yapıyorsa yakasına yapışıp hesap sormak vatandaşın görevidir, bunu kırarak dökerek değil işte demokratik yolla, işte fırsat hesap sorma zamanı, her Hayır onlara bunların hesabını sormak gerekir. |
KARDEŞİM hesap sorulacak birileri varsa chp zihniyetine sor ...ben çankayada oturuyorum çankaya belediyesi taş üstüne taş koymuyor şu anda keçi öreni bırak altındağ mamak bile çankayadan ilerde daha temiz daha düzenli adam yüzüne karşı bu hükümet ne yaparsa yapsın isterse ağzıyla kuş tutsun asla desteklemem diye biliyorsa bunu nasıl açıklarsın böyle bir hainlik olurmu bu hainler malesef çankaya semtini işgal etmiş güzel olun herşeyi desteklemek lazım neyi hesabından bahsediyorsun
|
tabiki Muhsin BAŞKANIM vede özgürlükler adına büyükçe bir 'EVET' diyeceğiz.
gardaşlık sen birkaç satıra sığdırmışsın akp'yi ama benim kanaatimce CHP'yi yazmaya kalkarsan bu sayfalar yetmez ama öyle sol varki vatandaş sivaslı olmadığı halde bizim SUŞEHRİNE lise yapımına önayak dldu hemde 20küsür yıl önce,bunları geçin sivas için kim ne yapmış ona bakalım. tayyip söz vermiş sivasa stad için ama şimdide yapmamak için kıvırtıyor:sorsak ki şuraya buraya diyecek ama dün 01-9-2010 trabzon için 40,000(kırkbin) kişilik stad sözü verdi.bunların hepsi aynı bakalım zaman ne gösterecek. |
[QUOTE=ŞAHBEY;576928]KARDEŞİM hesap sorulacak birileri varsa chp zihniyetine sor ...ben çankayada oturuyorum çankaya belediyesi taş üstüne taş koymuyor şu anda keçi öreni bırak altındağ mamak bile çankayadan ilerde daha temiz daha düzenli adam yüzüne karşı bu hükümet ne yaparsa yapsın isterse ağzıyla kuş tutsun asla desteklemem diye biliyorsa bunu nasıl açıklarsın böyle bir hainlik olurmu bu hainler malesef çankaya semtini işgal etmiş güzel olun herşeyi desteklemek lazım neyi hesabından bahsediyorsun[/QUOTE]
Sizin bu yaptığınız Çankaya sakinlerine bence saygısızlıktır, ve yağdanlık medyasının saptırması ve Gökçek propogandasından başka birşey değildir, O sizin bakış açınız, dediğniz gibi öyle birşey olsa Çankaya sakinleri aptalmı da her dönem aynı partinin gösterdiği başkanı seçecek :) |
[QUOTE=LaEdri;576837]Bu ülkenin en büyük travmalarından birisidr CHP.
Kurtuluş dönemi CHP tamam.Ama sonraki dönemlerde CHP olmasa idi bu ülke dünyanın süper güçlerinden biri olmaya adaydı.Siz çıkmış iki tane fabrikanın,üç tane bankanın hesabını yapıyorsunuz!Biz müthiş potansiyelimizi eritmişiz CHP'nin elinde,CHP'nin menfaatleri peşinde..Bulunduğumuz topraklarda bir Japonya,Almanya olsa bu dünyayı parmağı ucunda döndürdü.90 yıl olmuş Cumhuriyet kurulalı.Biz hala borç ödüyoruz.Kimin sayesinde acaba?[/QUOTE] kimin sayesinde sorusunun cevabını demokrat parti ve kapıları amerikaya sonuna kadar açan menderes ve arkadaşları olduğunu niye kabullenmiyorsunuz |
[QUOTE=barikat58;576693][I][B]Hsyk'nın şimdi ne kadar adil davrandığını avukatların bu referandumda Evet diyecek olmalarına bakarak görmek zor değil ! Eğer Hsyk'nın şeklinin değişmesi zararlı olaydı başta bir çok avukat ve savcı bu referanduma Evet demezdi.[/B][/I]
[I][B]Sırf yargının şimdi solun kalesi oldugunu söylememiz için sazan demişsin ama kusura bakma bu gerçeği sazan değil angut olsa söyler :)[/B][/I][/QUOTE] Ben bir çok avukatın ve savcının evet diyeceğini senden duyuyorum, oysa benim de tanıdığım bir çok avukat ve savcı bu düzenlemelerin evrensel hukuk ve demokrasi kurallarına aykırı olduğu gerekçesi ile hayır diyor.. Kusura bakma ama sazanlığı sen yapmışsın. Ben hemen atlamayın hükümetin HSYK ya üye seçmesi ile mi çözülür bu durum diyorum, sen ne diyorsun? Yarın başka parti gelir, başka parti atama yapar, bu sence iyi bir durum mu? Bu mudur yargı bağımsızlığı? Yargı kimsenin kalesi değil, işinize gelen düzenlemeleri yapmadı diye başka siyasi görüşten olduğunu söyleyerek birazda bizden olsun dediğinizde bağımsızlık kalmaz. [QUOTE=barikat58;576693][I][B]Sol vatan hainimidir bilmem ama vatan haini demedim fakat millet yararına ben solun başı olan chp'den bir hareket göremedim ! Millet için hangi önemli kararı almış merak ederim.60 da 80 de darbe yapıldı ve darbe sonrası seçimlerde halka adeta chp seçtirilmek zorunda bırakıldı.Onun dışında bakıyoruz millet neden chp yi istemiyor çünkü sazan değil ! Başta hsyk olmak üzere yargı bağımsız olacak.Hsyk nın genişlemesi milletin vekillerinin orda söz sahibi olması bile milletin bu konuda söz sahibi olmasına yetiyor.[/B][/I][/QUOTE] Öncelikle tarih oku ve darbeler sonrasında kim iktidar olmuş iyi öğren. Mülletvekillerinin nasıl önümüze konduklarını ve nasıl insanlar olduklarını sen benden daha iyi bilmelisin. Güreşçi mi seçecek HSYK üyesini. [QUOTE=barikat58;576693][I][B]Evet şimdi mhp yi sola kaymış görüyoruz oysa mhp millet için birşeyler yapardı şimdi siyasi çıkarları düşünen bahçeli ve tayfası yavru chp görünümünde...[/B][/I] Bu na eminim MHP lilerin iyi bir cevabı vardır. Ayrıca BBP ile MHP nin oy oranlarını biliuyoruz hele MUhsin Bey öldükten sonra ne hala geleceği açık. Ayrıca kimin kimin yavrusu olduğu da ortada AKP'nin en küçük yavrusu BBP :) fakat bu yavru yok olmak üzere... [B][I]Naylon değil ırkçılık olur ! Türkçülük ırkçılıktır.Bir kavmin yada ırkın başka bir ırktan üstünlüğü yoktur üstünlük takvadadır.Irkçılık lanetlenmiştir dolayısıyla Türkçülük diye birşeylerin peşinden gitmek lanetlenmişliktir![/I][/B][/QUOTE] İnsanın kendi köklerine sahip çıkmasını bu kadar aşağılaman hiç hoş değil. Bende sana ümmetçiliğini aşağılayan bir sürü laf yazabilirim.. İslamiyet öncesi Türk insanın geçmişi İslamiyet sonrasından daha uzundur ve bize has özelliklerinin asıl dayandığı dönemdir. İslamiyet adı altında Türk insanın ciğerine işletilen Arap kültürünü istemeyenleri saygı ile selamlıyorum. |
"Artık Hanefi Avcı'dan Öncesi ve Sonrası Vardır" / BANU AVAR
Hanefi Avcı ve kitabı bir işaret fişeğidir! Eskişehir emniyet müdürünün açıklamaları, Türk milleti, yedi düvelce dayatılan bir referandum’un önünde diz çöktürülmüşken, gündeme düşmüştür. ‘Haliç’de Yaşayan Simonlar. Dün Devlet Bugün Cemaat’ adlı kitaptaki açıklamalar, gidişata ‘DUR’ emridir. Yazarı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin halen görevde olan bir emniyet müdürüdür. Kitap, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tüm kurumlarına gizli bir örgütün sızdığını belgelemektedir. Bir suç duyurusudur! BU KİTAPTAKİ AÇIKLAMALAR, BU HÜKÜMETİN İSTİFASINI GEREKTİRİR.. Hanefi Avcı’nın kitabında yaptığı açıklamalar eski istihbaratçı Mahir Kaynak’ın söylemiyle Türkiye Cumhuriyeti devletinin ‘KARŞI HAMLESİ’dir. Emekli MİT görevlisi Kaynak, ‘…kitabın yayınlanmasını bir karşı hamlenin ilk adımı sayıyorum. Bundan sonra kitapta ileri sürülen iddiaları destekleyecek birçok yeni verilerle karşılaşacağımızı ve buna başka güç odaklarının da destek vereceğini düşünüyorum. ‘ diyor. (Star gazetesi 22.8.2010) Kitapta, 3 yıldır aralıksız sürdürülen bir hukuk skandalının en yetkin ağızdan deşifresi yapılmıştır. Bir emniyet müdürü, ‘Olay bir örgütün, cemaatin devlet içerisindeki elemanları vasıtasıyla yürüttüğü örgütsel bir faaliyettir, karşımızdaki kişiler polis, hâkim ve savcı değil, örgütün / cemaatin elemanlarıdır. Devletin hukukunu değil, cemaatin talimatlarını yerine getirmektedirler. İstanbul, Ankara, Erzurum ve İzmir’deki bazı özel yetkili savcılar ile bu iller dışındaki bazı polis birimleri arasında illegal bir ilişkinin varlığı açıkça gözükmektedir.’ demektedir. Özel yetkili mahkemelerin tüm hâkim ve savcılarının derhal emsali hâkim ve savcılarla değiştirilmesi gerektiğini, aksi takdirde cemaate muhalif olan hiç kimsenin özgürlüğü ve hayatının güvencede olmadığını söylemektedir! Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı: ‘Son zamanlarda gündemi meşgul eden tüm iddiaları yayan Fethullah Gülen cemaatidir, onlardan bilgi alan da, onlar adına konuşan da cemaatin adamlarıdır. Tarafsız basın mensubu, devletin polisi, savcısı numarasını artık kimse yutmasın, bu işler Emniyet ya da hukuk adına yapılmıyor, cemaatin planı ve programı doğrultusunda cemaatin talimatı ile gerçekleştiriliyor.’ demektedir. Türkiye’de adaletin uzun zamandır çürümekte olduğunu, ama bu süreçte yok edildiğini belgelemekte, ve eklemektedir: ‘Böyle giderse iş adaletten çıkacak ve insanlar silaha sarılacak.’ Artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. Bütün bu açıklananlar uzun bir süredir belli bir kesim tarafından net olarak bilinmekle birlikte, Hanefi Avcı’nın, bir emniyet müdürünün, uzun ve itibarlı bir kariyer sahibi bir güvenlik görevlisinin bu açıklamaları, Türkiye’nin her köşesinde yankılanmalı, ayrıntılarıyla bilinmelidir. Yaygın medya 3 maymunu oynasa da bu kitabı, bu açıklamaları her Türk vatandaşının bilmesi sağlanmalıdır. Türkiye tarihinin en tehlikeli dönemecindedir. Yedi Düvel’in önümüze sürdüğü bu referandumla ‘altın vuruş’ planlanmıştır. Bu referandum oyunu, ABD damgalı bir cemaat ve bir terör örgütünün ASIL AMAÇLARINA ulaşmak için kullandığı bir arayoldur. Asıl amaç, ‘Amerikan tipi islam’ ile halkın koyunlaştırılarak, başına her gelene kafa sallaması, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin küresel çetenin bir eyaleti olması, kukla Kürdistan’ın petrol ve maden havzasına kurdurulmasıdır. Bu referandum değil, Hasan Demir’in deyişiyle FEDE/RANDUM’dur. Türk devletleri asırlardır, binlerce oyunu BERTARAF ederek bugüne geldi. Hanefi Avcı ve açıklamaları bir işaret fişeğidir! Bu açıklamalar ve belgeler, onun gibi her şeyi bilen ama susanlara konuşma gücü verecektir! Ve 20 gün sonra, Türkiye’nin bekasına kastedenlere ‘HAYIR!’ denecektir. ABD’ye ve içerdeki uzantılarına, Cemaate, PKK’ya, TESEV’e ve batının tüm sırtlanlarına İNAT! [QUOTE=barikat58;576860][B][I]Kimse sormamış ben sorayım ! Peki hayır deyince emeklinin yüzü gülecekmi ?[/I][/B] [B][I]Yıllardır aynı siyaset hayır dedirtmek için şu olmayacak bu olmayacak diyorsunuzda hayır deyince yine olmayacağını söylemekten çekiniyorsunuz :D[/I][/B][/QUOTE] Emeklilerle çalışanların yüzünün gülüp gülmeyeceğin yasanın aşağıda belirtilen maddelerin incelersen anlarsın sevgili kardeşim...Toprağım.... ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN İÇERİĞİNİ TAM OLARAK BİLİYOR MUYUZ....? YADA MİLLETİMİZİN VE DEVLETİMİZİN LEHİNE Mİ/ALEYHİNE Mİ....? Lehimize gözüken bir kaç maddeyle neleri kaybedeceğimizi biliyor muyuz...? Mecliste yasa tasarısı eğer yasalaşırsa pek çok hakkımızı kaybedeceğiz (Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) 5510 sayılı bekleyen şu anda. Sağlık ve sosyal güvenlik haklarımızda oluşacak kayıplardan bazıları şöyle: - Zaten kadınlar için 58, erkekler için 60 olan emeklilik yaşı hem kadınlar, hem de erkekler için 65'e çıkarılacak. (Madde 28) - Emekliliğe hak kazanabilmek için yakın zamanda 5.000 'den 7,000 güne çıkarılan prim ödeme zorunluluğu 9,000 gün prime çıkacak. (Madde 27) - Emekli maaşları% 23 ila% 33 arasında düşürülecek.(Madde 29) -Yıpranma hakkı gasp edilecek -Aylık geliri 1390,6 YTL'den fazla olan bütün vatandaşlar her ay 73 ila 475 YTLGenel Sağlık Sigortası primi ödemek zorunda kalacak. (Madde 88) - Sadece ayakta tedavi olununca değil; hastalık, kaza, ameliyat gibi nedenlerle hastaneye yatmak gerekince de 'Katılım payı' adı altında bıraktı ÖDENECEK. (Madde 68) - 'Katılım payı' Gerektiğinde beş Katına kadar arttırılacak. (Madde 68) -Bütün Sağlık Hizmetleri Paralı olacak. - Sağlık hizmeti alabilmek için bu Ülkenin VATANDAŞI olmak, üstelik vergi ödemek, dahası Genel Sağlık Sigortası primi yatırmak, hatta bir de 'katılım payı' ödemek yetmeyecek. Şimdi bir de'ilave ücret'adı altında para ödemek gerekecek. (Geçici Madde 5) - Bütün dünyada anne sütünün önemi yeniden anlaşılır ve emzirme teşvik edilirken Türkiye'de "sigortalının çocuğuna bir ay anne sütü yeter 'mantığı geçerli olacak. Daha önce doğum yapan sigortalılara 6 ay süreyle verilmesi öngörülen altı emzirme yardımı bir aya düşürülecek. - Hastalanan sigortalılara verilen iş görememezlik ödeneği % 16 azalacak. (Madde 18, 19, 80) - Emekli Bağ-Kur'lularının maaşından10 yıl süreyle % 10 oranında Genel < STRONG>Sağlık Sigortası primi kesilecek. (Madde 88) - Primini ödeyemeyen vatandaşlar sağlık hizmeti alamayacak, Hastane kapılarından geri dönecek. (Madde 88, 89, 90) - Primini ödeyemeyen çiftçilerin pamuğuna buğdayına, üzümüne tütününe el konulacak.. (Madde 87) Av.Seval Şevik |
abir can kardeşim sizde sivaslısınız sivas belediyesi 1965 lerden beri hep
C.H.P.nin elindeydi taki karamolla oğlu belediye başkanı seçilene kadar yaşının kaç olduğunu bilmiyorum bunu babanlara bir sor şuan sivas paris oldu CHP 40 yıl ne yapmış sivas için söylermisin BELEDİYECİLİKTE CHP NİN tutulacak hiç bir yanı yok neresinden tutsan eline is bulaşır ne övülecek bir tarafı var nede tutulacak |
[QUOTE=barikat58;576860][B][I]Kimse sormamış ben sorayım ! Peki hayır deyince emeklinin yüzü gülecekmi ?[/I][/B]
[B][I]Yıllardır aynı siyaset hayır dedirtmek için şu olmayacak bu olmayacak diyorsunuzda hayır deyince yine olmayacağını söylemekten çekiniyorsunuz :D[/I][/B][/QUOTE] Baştan sona kandırmaca üzerine bir siyasi strateji izleniyor. Asıl temel amaç tek adam yönetimidir. Bugün tüm kurumlara, medyaya bakın. Son iki yıldır medyada Cumhuriyet Gazetesi hariç tüm genel yayın yönetmenleri değiştirildi. Gazetelerin birinci sayfasında başbakanın izni dışında bir haber verilemiyorsa hangi demokrasiden söz ediyorsun? Çıkan anketlere bakıyorsunuz hepsi bir merkezden yönetiliyor. Bu nasıl bir iştir ki anketlerde 10 gün içinde yüzde 10’luk oynamalar oluyor? Türkiye’nin kendi içinde yaşadığı gerçekler ortadayken demokrasi şovu yaparak, demokrasiyi rafa kaldırmak isteyenlerin referandumda ‘evet’ çıkacağını söyleyenlerin hiçbir samimiyeti yoktur. Tek adamın diktatoryasına Türk halkının geçit vermeyeceğini düşünüyorum. O nedenle ‘evet’ ihtimalini düşünmüyorum, ‘hayır’ çıkacağına inanıyorum. |
[QUOTE=ÖnceVatan_58;576937]Sizin bu yaptığınız Çankaya sakinlerine bence saygısızlıktır, ve yağdanlık medyasının saptırması ve Gökçek propogandasından başka birşey değildir, O sizin bakış açınız, dediğniz gibi öyle birşey olsa Çankaya sakinleri aptalmı da her dönem aynı partinin gösterdiği başkanı seçecek :)[/QUOTE]
Çankayada oturan birisi olarak saygısızlık olarak algılamıyorum bunu herkes bilir zaten,Çankaya sakinleri aptalmı her dönem aynı partinin gösterdiği başkanı seçecek sorusunuda yorumsuz bırakıyorum.Normal şartlarda Çankaya daha ileride olması gerekirken malesef bir keçiörenden çok ama çok geride,bunu görmek için kendini zorlamaya gerek yok çok basit görebiliyosun zaten... |
benim yaptığım neden saygısızlık ben sizin gibi onlara aptallarmı diye sormuyorum şimdi söyleyim evet aptallar çünkü herne olursa olsun hizmet istemiyorlar her defasında gidip chpli ye oy veriyor hizmet istemiyorlar şu anda çankaya çok ilkel bir ilçe konumunda ben hoşderede oturuyorum vadiden başka oturacak bir parkı bile yok onuda büyük şehir yaptı siz beğenmesenizde AKP belediyeleri insanına değer verip çalışıyor KARDEŞİM BEN BANA HİZMET GETİRENİ DESTEKLERİM bu kardar ÜLKEMİ ileri taşıyacak her projeye destek olurum VESSELAM
|
[QUOTE=OSMAN ECE;576945]abir can kardeşim sizde sivaslısınız sivas belediyesi 1965 lerden beri hep
C.H.P.nin elindeydi taki karamolla oğlu belediye başkanı seçilene kadar yaşının kaç olduğunu bilmiyorum bunu babanlara bir sor şuan sivas paris oldu CHP 40 yıl ne yapmış sivas için söylermisin BELEDİYECİLİKTE CHP NİN tutulacak hiç bir yanı yok neresinden tutsan eline is bulaşır ne övülecek bir tarafı var nede tutulacak[/QUOTE] OOO orda dur.. Sivasın küçülmesi Temel Karamollaoğlu döneminde başlar. Bana Temel demeyin, adamlarına rant sağlamak için baba evimi yarısından yola götüren (her ne hikmetse yol genişlemesi gelip gelip bizim evde son bulmuştu) adamdan bahsetmeyin. Bide onun elinden diplomamı almıştım. O güne lanet ediyorum. Rahmetli babamın baba ocağı önünde evi yıkılırken ki göz yaşlarının acısı inşallah bir tarafından çıkar, rezil adam... Bu arada ben Sivas'da yaşıyorum ama Paris göremiyorum, yokluk, işsizlik, düzensizlik, karmaşa, elimizden giden bir sürü şey, borç içinde yüzen belediye.. Sen bu formu okumuyor musun? Her gün geçmiyor ki Sivas'ın kaybettiği, küçüldüğü bilgisini okumayalım, en çok göç veren şehir Demek ki Paris'den anlamıyorlar... Ya da sen Sivas'da yaşamıyorsun.. |
[QUOTE=engineer58;576947]Çankayada oturan birisi olarak saygısızlık olarak algılamıyorum bunu herkes bilir zaten,Çankaya sakinleri aptalmı her dönem aynı partinin gösterdiği başkanı seçecek sorusunuda yorumsuz bırakıyorum.Normal şartlarda Çankaya daha ileride olması gerekirken malesef bir keçiörenden çok ama çok geride,bunu görmek için kendini zorlamaya gerek yok çok basit görebiliyosun zaten...[/QUOTE]
başkanınızın her döneminde ödemelerde muslukları kendi parti belediyelerine akıtıp, bin dereden su getittirip işi yokuşa sürüp diğerlerine damla damla verirse bu normaldir. Bunu da göz önünde bulundurup objektif bir gözle bakmanızı salık veririm. |
arkadaşlar hangi parti olursa olsun eğerki hizmet getirecekse destekleyelim ama getirmemişse bununda hesabını sormalıyız. yoksa çooooook geri kalırız şu partizanlığı bırakıp akıllıca davranma zamanı gelmiştir .konunun başlığına dönersek şimdi oyum EVET sonrasınıda seçimlerde düşünürüm
|
[QUOTE=ÖnceVatan_58;576953]başkanınızın her döneminde ödemelerde muslukları kendi parti belediyelerine akıtıp, bin dereden su getittirip işi yokuşa sürüp diğerlerine damla damla verirse bu normaldir.
Bunu da göz önünde bulundurup objektif bir gözle bakmanızı salık veririm.[/QUOTE] Başkanınız demişsin Melih Gökçeğe 1 oy dahi vermedim vermemde bilip bilmeden sallamayınız,objektif gözle diyosunuz çankaya belediyesini herkes bilir siz neye dayanarak savunuyosunuz şaşırdım açıkçası,objektiflik bu olsa gerek! Mesleğim gereği çankaya belediyesinin icraatlarını! yakınen takip ediyorum, konut projesi rüşveti 600 tl büyük projeler 1500 tl gibi rüşvet levhası oluşturan ilk ve tek belediyedir mesela:) Ayrıca çalışanlarının etnik kimliklerinin nasılsa hep aynı yerden gelmesi,gelen paraları nerelere harcadıkları hepsi bilinir zaten , neyse gerçi konu aslında bu değil onun için fazla uzatmak istemiyorum,Kal sağlıcakla |
[QUOTE=KAOS;576951]OOO orda dur..
Sivasın küçülmesi Temel Karamollaoğlu döneminde başlar. Bana Temel demeyin, adamlarına rant sağlamak için baba evimi yarısından yola götüren (her ne hikmetse yol genişlemesi gelip gelip bizim evde son bulmuştu) adamdan bahsetmeyin. Bide onun elinden diplomamı almıştım. O güne lanet ediyorum. Rahmetli babamın baba ocağı önünde evi yıkılırken ki göz yaşlarının acısı inşallah bir tarafından çıkar, rezil adam... Bu arada ben Sivas'da yaşıyorum ama Paris göremiyorum, yokluk, işsizlik, düzensizlik, karmaşa, elimizden giden bir sürü şey, borç içinde yüzen belediye.. Sen bu formu okumuyor musun? Her gün geçmiyor ki Sivas'ın kaybettiği, küçüldüğü bilgisini okumayalım, en çok göç veren şehir Demek ki Paris'den anlamıyorlar... Ya da sen Sivas'da yaşamıyorsun..[/QUOTE] ben 25 senedir dışardayım ama her yıl gelir bir kaç gün kalırım olanı biteni görmek için sivasta yaşamama gerek yok her şey ortada gönül isterki daha güzel olsun her genç kendi memleketinde iş aş bulur size göç vermesi hakkında katılıyorum evet en çok göç veren sivas bunun belediyeyle alakası yok ben sadece belediye dedim hükümet ve şu ikdidar bu ikdidar demedim sevgi ve saygılar herkese |
Sevgili gürün kardeşim hanifi avcıyı öven banu yazılarını koyacağına şu anda KOM un başında hemeriniz var 5 senedir orada bir zahmet bakın sesiz sedasız reklam yapmadan neler yapmış kıyaslayın avcı efendi enerji operesyonu yapmış sanıklar mahkemede serbes kalmış okuyun araştırın insanlara çamur atmak kolay lafa bakılmaz aynası iştir kişinin .avcı beyin mutlaka bir püsürüğü varki gündem değiştiriyor
|
[QUOTE=engineer58;576955]Başkanınız demişsin Melih Gökçeğe 1 oy dahi vermedim vermemde bilip bilmeden sallamayınız,objektif gözle diyosunuz çankaya belediyesini herkes bilir siz neye dayanarak savunuyosunuz şaşırdım açıkçası,objektiflik bu olsa gerek! Mesleğim gereği çankaya belediyesinin icraatlarını! yakınen takip ediyorum, konut projesi rüşveti 600 tl büyük projeler 1500 tl gibi rüşvet levhası oluşturan ilk ve tek belediyedir mesela:) Ayrıca çalışanlarının etnik kimliklerinin nasılsa hep aynı yerden gelmesi,gelen paraları nerelere harcadıkları hepsi bilinir zaten , neyse gerçi konu aslında bu değil onun için fazla uzatmak istemiyorum,Kal sağlıcakla[/QUOTE]
Bu direk size yönelik değil üzerinize alınmanıza gerek yok gökçeğe oy veremdim diyorsunuz ama oy verenden daha çok savunmaya geçmişiniz:) Belediye denince akla gelen ilk şey mutlaka yolsuzluk vardır yiyolardır inancı hakim olan ülkemizde bu tür söylemlerde normaldir. Şayet dediiğiniz boyutta varsa yolsuzluklar, herşey ortada bir dahaki seçimlerde yaklaşıyor vatandaş görevini yapar o konuda siz rahat olun. Haklısınız konu nerden nereye geldi kendimizi bir anda başkentte bulduk.:) Selametle |
[QUOTE=ÖnceVatan_58;576774][IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=23538&token=59371[/IMG][/QUOTE]
Evlaadım ben niyetliyim neden çay uzatıyorsun :D [QUOTE=engineer58;576947]Çankayada oturan birisi olarak saygısızlık olarak algılamıyorum bunu herkes bilir zaten,Çankaya sakinleri aptalmı her dönem aynı partinin gösterdiği başkanı seçecek sorusunuda yorumsuz bırakıyorum.Normal şartlarda Çankaya daha ileride olması gerekirken malesef bir keçiörenden çok ama çok geride,bunu görmek için kendini zorlamaya gerek yok çok basit görebiliyosun zaten...[/QUOTE] Ben de Çankaya'da oturuyorum da belediye normal çalışıyor. Sivas belediyesi nasıl çalışıyorsa onlar da öyle çalışıyor. Yeni park bahçe falan yapmıyor. Önceden yapmışlar sağlam yapmışlar duruyor. Seyranbağları tarfı öyle diğer yerleri bilemem.. Önceki başkan hakkında yolsuzluk iddiaları vardı. Parti aynı oluyor ama adaylar değişiyor. Bülent Tanık çalışkan birisine benziyor ama diğer bölgelerde nasıl çalılşıyor bilmiyorum. Ankara demişken Gökçek'e girelim mi yoksa dusun mu :D |
[QUOTE=OSMAN ECE;565964]BİN SEFER EVET EVET EVET ? 1967 SİVAS KAPALI CEZA EVİNDE TINAKLARIM SÖKÜLDU
SUÇ ? YOK YOK YOK BİR SİLAHLI ÇATIŞMANIN ARASINDA KALDIM SUÇLULAR KAÇTI BENİ YAKALADILAR YEMİNLERT EDERİM SİZE BÜTÜN SUÇUM BUDUR 1971 SAKARYA CEZA EVİ FALAKIYA YATIRDILAR PENSE GELDİ TIRNAK ARIYOR SÖKECEK BULAMADI ÇÜNKÜ SÖKÜLEN TINAKLARIM HENÜZ ÇIKMAMIŞTI 90 KİLOLUK GARDIYAN SNİRLENDİ AYAKLARIMIN ALTIN BAŞLADI VURMAYA VE YORULDU KENDİNE BİR KAHVE SÖYLEDİ GÖĞÜSÜMÜN ÜSTÜNE OTURDU KAHVESİNİ İÇTİ KALKIP YİNE BAŞLADI KISACA HİÇ SUÇSUZ 9 KÜRÜR SENE İŞGENCE GÖRDÜM HAYATIM SÖNDÜ KİMSEDEN DAVACI OLAMADIM BİN SEFER EVET DİYORUM GEÇTE OLSA BİR BAŞBAKANIN AKLINA DÜŞÜP YILLAR ÖNCE YAPILAN İŞGENCELERİN HATIRLANMASI BİLE YETER[/QUOTE] arkadasim her turlu pasayi içeri attilar da 12 eylulculere mi guçleri yetmiyor bence milleti kekliyorlar hesap vereceklerse onca dokunulmazliklari birakip ilk kendileri hesap versinler ben de ulkucuyum ama bin tane oyum olsa bir tanesini bu haydutlara vermem |
[QUOTE=Kasım Öktem;576966]Evlaadım ben niyetliyim neden çay uzatıyorsun :D
Ben de Çankaya'da oturuyorum da belediye normal çalışıyor. Sivas belediyesi nasıl çalışıyorsa onlar da öyle çalışıyor. Yeni park bahçe falan yapmıyor. Önceden yapmışlar sağlam yapmışlar duruyor. Seyranbağları tarfı öyle diğer yerleri bilemem.. Önceki başkan hakkında yolsuzluk iddiaları vardı. Parti aynı oluyor ama adaylar değişiyor. Bülent Tanık çalışkan birisine benziyor ama diğer bölgelerde nasıl çalılşıyor bilmiyorum. Ankara demişken Gökçek'e girelim mi yoksa dusun mu :D[/QUOTE] Çok komiksiniz ya valla,ne alaka Gökçek ilk yazımdada yazdım Gökçeği zerre kadar sevmem sadece Çankaya belediyesinin içini bildiğim için anlatıyorum sadece Çankaya belediyesinide Sivas belediyesiyle karşılaştırmak daha bi garip zaten,Neyse ak kara ne olursa olsun savunmaya devam edin,ben söylüyorum Gökçekte yolsuzluk yapıyosa gözümde aynı diğeride sabit fikirli olmamak lazım... |
Neden HAYIR ?
Neden HAYIR ?
Pek çok benzeri dolaşımda. Galiba bu, en kapsamlı olanlardan. Anlayan, aldıran, algılayan, ayıplayan ne kadar ? Okuyalım ve herkese iletelim !!! Benim için değil ÜLKEMİZ için... (yeter artık ülke elden gitti, gidiyor) Niçin mi? - Dokunulmazlık kaldırılacacak denip kaldırılmadığı için - Çiftçiye Ananı'da al git dendiği için - İşçiye, memura 3 çocuk yapın deyip kendi oğlunu amerika da okuttuğu için - Dışişleri konutunda Bebek katili aşığı zana ile görüştüğü için - Demokrasi deyip Faşizmi getireceği için - Oy almak için rüşvet dağıttığı için - Şehitlerimize kelle dediği için - Bebek katiline Sayın denildiği için - Oğlunu Askere göndermeyip çürük raporu aldığı için - Ya Müslüman olacaksın yada laik dediği için - Kemalizme karşı olduğu için - Şehit ailelerin feryatlarına yaygara dendiği için - 400 milyar dolar dış borç için - Peşkeş çekilerek özelleştirilen kurumlar için - Irak'ta onca sivil Müslümanın ölümü üzerinden hesaplar yapıldığı için - Atatürk İnkilapları nı anayasadan çıkarılacağı için - Amerikan emperyalizmine boyun eğdiği için - Müslüman inançlarıyla oynadıkları için - Türk askerinin kafasına çuval geçirildiği için - İslami holdinglerle bir olup insanları kandırdıkları için - Bursla okuyan lider çocuğuna gemicik alındığı, vatandaşın çocuğuna 65 yaş emeklilik getrildiği için - Gecesi 20000$ Otellerde kaldıkları için - Yök başkanına %30, emekli vatandaşa %2 zam için İŞTE AKP NİN CANINI SIKAN 7.000.000 KİŞİYE GİDEN MAİL Bir süreden beri internette mail gruplarında dolaşan bir mail var. İçeriğine baktığınızda bir takım bilgilerin toplandığı ve bunların "ilkler" diye sunulmasından ibaret. AKP Genel Merkezi' nin canını oldukça sıkan bu maili bugüne kadar tam 7 milyon internet kullanıcısı okumuş. Yahoo ve Gmail mail gruplarında şu sıra en popüler içeriklerden birisini bu mail oluşturuyor. *İşte AK Parti' nin canını çok sıkan o mail: Türkiye' deki icraatlarının unutulmaması ve bakar körlerin gak guk etmemesi için Tayyip Erdoğan liderliğindeki AKP' nin Türk siyaset tarihindeki bazı ilklerini hatırlatmakta yarar görüyorum. *1- İlk defa bir Başbakan " Tezkere geçmezse memura maaş ödeyemeyiz " dedi *2- İlk defa ekonomi büyürken işsizlik arttı. *3- İlk defa cari açık verilirken döviz kuru arttı. *4- İlk defa bir Başbakan zam isteyen memura " İMF' yi ikna edin " dedi. *5- İlk kez ithalat 100 milyar doları aştı. *6- İlk kez cari açığın üstünde borçlanma yapıldı *7- İlk kez Yunan kilise bankası Türkiye' de banka satın aldı. *8- İlk defa domuz, kesimlik hayvanlar arasına alındı *9- İlk defa düşük faizli dış borç, yüksek faizli iç borç ile ödendi. *10- İlk defa bir Başbakan ve Dışişleri Bakanı, islâmiyeti yok etmeye yemin eden bir Papa' nın heykeli önünde fotoğraf çektirdi. *11- İlk def a bir Başbakan " Toprak satılıyorsa alıp götürmüyorlar ya " dedi. *12- İlk defa bir cami kiliseye çevrildi. *13- İlk defa kilise ve havralar imar planında yer aldı. *14- İlk defa bir Başbakan Yahudi düşünce kuruluşundan " Üstün Cesaret Ödülü " aldı. *15- İlk defa Türk askerinin başına ABD güçlerince çuval geçirildi. *16- İlk defa bir Başbakan " bir dönem dini kullandık " dedi. *17- İlk defa petrol kanunu ile yabancılara 50 yıllık imtiyaz verildi. *18- İlk defa yabancı rantiyecilere vergi muafiyeti tanındı. *19- İlk defa iletişim sektörünün tamamı yabancıların eline geçti. *20- İlk defa tezkere ret edilmesine rağmen Dış İşleri Bakanlığı genelgesi ile silahlar Türkiye üzerinden geçti. *21- İlk defa bir Başbakan İslâm dünyasının sınırlarını değiştirecek BOP' un eş başkanı oldu. *22- İlk defa bir Başbakan Müslüman topraklarını işgal eden ABD askerlerinin evlerine sağ salim dönmeleri için dua ettiğini açıkladı. *23- İlk kez İsrailli bir işad amına çok gizli bir şekilde 800 milyon dolar kaynak aktarıldı. *24- İlk defa bir Başbakan yapılan ihalede önce uçak istedi ama sonra Mercedes' e razı oldu. *25- İlk defa fındık üreticileri en büyük mitingi yaptı. *26- İlk defa bir Başbakan Türkiye' yi pazarladığını açıkça itiraf etti. *27- İlk defa tarımsal üretimde dış ticaret açığı ortaya çıktı. *28- İlk defa bir Başbakan çiftçilere " Gözünü toprak doyursun " dedi. *29- İlk defa kap kaç diye bir sektör ortaya çıktı. *30- İlk defa zina suç olmaktan çıktı. *31- İlk defa bir Başbakan en fazla yurt dışı gezisi yaptı. *32- İlk defa bir Başbakan " Borç yiğidin kamçısıdır " diyerek borçlanmayı bir başarı olarak gösterdi. *33- İlk defa enflasyon % 10 artarken pancar fiyatları 99 kuruştan 88 kuruşa indi. *34- İlk defa çiftçi ve emekliden vergi alınması sözü verildi. *35- İlk defa bir Başbakan Danışmanı Amerikalılara Başbakan için " Bu adamı kullanın, onu rogara süpürmeyin " dedi. *36- İlk d efa GSMH artarken KDV tahsilâtı yerinde saydı. *37- İlk defa bir Başbakan TMSF katkısıyla bu kadar çok TV ve gazete yönlendirdi. *38- İlk defa Türkiye Cumhuriyeti' nin Cumhurbaşkanı misafir olarak gelen bir kralın ayağına gitti. Hem de 10 Kasım günü... *39- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ÇİFTÇİYE " ANANIDA AL GİT " DEDİ... *40- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ŞEHİD ZİYARETTİNDE " ASKERLİK YAN GELİP YATMA YERİ DEĞİLDİR " DEDİ *41- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN 300 METRELİK GEMİYE GEMİCİK DEDİ. *42- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ..... GAZETELERİNİ OKUMAYIN TELEVİZYONLARINI AÇMAYIN DEDİ. *43- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNEN İNSANLARI DİNSİZLİKLE SUÇLADI. *44- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN İÇİN CUMHURİYET MİTİNGLERİ YAPILDI. *45- İLK DEFA BİR HALK KENDİ LÂİKLİĞİNDEN VE ÖZGÜRLÜĞÜNDEN KORKTU... *46- İLK DEFA ATAMI ANLIYORUM. Bu hızla Tayyip Erdoğan bu dönemde ülkemizde ki her şeyi özelleştirmiş olacak... İş bu ya özelleştirmeye ve satmaya kafayı takmış olan başbakanımız en sonund a kendisini özelleştirir mi? *- Türk Telekom, Arap' ın. *- Telsim İngiliz' in. *- Kuşadası Limanı İsrailli' nin. *- İzmir Limanı Hong Konglu' nun... *- Araç muayene işi Alman' ın. *- Başak Sigorta Fransız' ın. *- Adabank Kuveytli' nin. *- İETT Garajı Dubaili' nin. *- Avea Lübnanlı' nın. *- Petkim? Ermeni' nin. ( Kazak'a sattık, dediler. Kazağı bir çıkardık Ermeni...) *- Rakı, Amerikalı' nın. *- Finansbank Yunanlı' nın... *- Oyakbank Hollandalı' nın. *- Denizbank Belçikalı' nın. *- Türkiye Finans Kuveytli' nin. *- TEB Fransız'ın. *- Cbank İsrailli' nin. *- MNG Bank Lübnanlı' nın. *- Alternatif Bank Yunanlı' nın. *- Dışbank Hollandalı' nın. *- Şekerbank Kazak' ın. *- Yapı Kredi' nin yarısı İtalyan' ın. *- Turkcell' in yarısı Finli' nin Rus' un. *- Beymen' in yarısı Amerikalı' nın. *- Enerjisa' nın yarısı Avusturyalı' nın. *- Garanti' nin yarısı Amerikalı' nın. *- Eczacıbaşı İlaç, Çek' in. *- İz ocam, Fransız' ın. *- TGRT ( Fox ) Amerikalı' nın. *- Demirdöküm Alman' ın. *- Döktaş Fransız' ın. *- Süper FM Kanadalı' nın. Hepsi TÜRK' tü bir zamanlar... sadece 5.5 yıl önce. (yani AKP hükümetinden önce) AYDIN İNSAN ARAŞTIRIR, YARGILAR VE SONUCA VARIR. CAHİL, YOBAZ; DUYAR, GÖRÜR VE HÜKME VARIR. ********************************************************* 100 kişi, listesindeki 10 kişiye davet gönderse 1.000 kişi yapar 1.000 kişi, listesindeki 10 kişiye gönderse davet 10.000 kişi yapar 10.000 kişi, listesindeki 10 kişiye davet yollasa 100.000 kişi yapar |
[QUOTE=ŞAHBEY;576957]Sevgili gürün kardeşim hanifi avcıyı öven banu yazılarını koyacağına şu anda KOM un başında hemeriniz var 5 senedir orada bir zahmet bakın sesiz sedasız reklam yapmadan neler yapmış kıyaslayın avcı efendi enerji operesyonu yapmış sanıklar mahkemede serbes kalmış okuyun araştırın insanlara çamur atmak kolay lafa bakılmaz aynası iştir kişinin .avcı beyin mutlaka bir püsürüğü varki gündem değiştiriyor[/QUOTE]
Sevgili Şahbey, ''Avcı beyin mutlaka bir püsürüğü VARKİ gündem değiştiriyor'' Bu ifadenizle varsayım üzerine varki diyorsunuz eğer olaylara böyle bakıyorsanız bu neden evet fikrinde olduğunuz hakkında zaten bana fikir veriyor. Oysa ben şu an o kitabı okuyorum 200. sayfaya kadar geldim inceliyorum. Ve avcının kaleme aldığı her konunun delili olduğunu ifade ettiğini biliyorum, üstelik önlem alınması ,gereğini yapılması için bir yıl önceden İçişleri bakanlığına,adalet bakanlığına belgeleri ile başvurduğunu ve bugüne kadar bir işlem yapılmadığını maalesef görüyoruz. Hele Çalışma hayatı başarılarla dolu bir insanın üstelik emekli iken değil çalışırken ülkesi için hayatını dahi tehlikeye atarak bu ifşaatta bulunması kafanızda soru işareti, sevdiğinize inandığım ülkeniz için bir soru işareti yaratmıyormu.? Toprağım.......Banu avar ın kim olduğunuda iyi araştırırsanız sevinirim. Sevgi ve Saygılarımla |
Gürün kardeşim banu avarın kim olduğunu nerelerde yazdığını hangi kitapları yazmış şimdi ne yapar bir tıkla hepsini okudum ne oldu şimdi bir yazar...gelelim o malum kişiye eğerki hayatını yazmış olsaydı güzel taktir toplardı ama ekmeğini yediği teşkilata çamur atması yanlış birilerini suçlayıp sonrada görevden ayrılması sizce ne demek oturmuş nedim şenerle yazmışlar yada akıl hocalarıyla karar vermişler kendini garantiye almıştır merak etmeyin yaş yere yatacak adam gibi görünmüyor zaman neler gösterir bakalım bekleyip göreceğiz SLM
ha bu arada okumayı seven biri olduğunuzu anlıyorum ŞAMİL TAYYAR ıda okumanızı tavsiye ederim |
[IMG]http://img359.yukle.tc/images/84600201.jpg[/IMG]
:rolleyes: [B][FONT="Book Antiqua"]Komik .....[/FONT][/B] |
[QUOTE=Dilsad Hatun;577001][IMG]http://img359.yukle.tc/images/84600201.jpg[/IMG]
:rolleyes: [B][FONT="Book Antiqua"]Komik .....[/FONT][/B][/QUOTE] HABERLERİ İZLERKEN OKUDUM ŞOK OLDUM BÖYLE BİR KALP KİRLİLİĞİ OLAMAZ RESMEN REZALET O YAZILARI ORAYA ASANA YAZIKLAR OLSUN |
[B]Kılıçtaroğluda ne yaptığını bilmiyor.Bir mitigde başörtüsünü kaldıracağız diyor fakat geçmişte gördükkü dosyaları hazırlayıp mahkemeye koştular.
Başka bir mitigde genel aftan bahsediyor buda olmayacak birşey.Şehit ailelerinin içini yakıyor farkında değil. Sonra dönüp Ankaraya geliyor Önder Sav Abisi yanlış yaptın diyor,Kılıçtaroğluda çarpıttınız beni yanlış anladınız diyor.Peki hangisi doğru tabiki hepside yalan....[/B] |
[QUOTE=engineer58;576982]Çok komiksiniz ya valla,ne alaka Gökçek ilk yazımdada yazdım Gökçeği zerre kadar sevmem sadece Çankaya belediyesinin içini bildiğim için anlatıyorum sadece Çankaya belediyesinide Sivas belediyesiyle karşılaştırmak daha bi garip zaten,Neyse ak kara ne olursa olsun savunmaya devam edin,ben söylüyorum Gökçekte yolsuzluk yapıyosa gözümde aynı diğeride sabit fikirli olmamak lazım...[/QUOTE]
Niye? Çankaya Ankara'da değil mi? Gökçek de Ankara Bşb Başkanı. Size oyunuzu Gökçek'e verdiniz demedim. Ankara'da yaşıyorsanız Çankaya Belediyesi'nin yanında Ankara Bş. Belediyesi'nden de bahsetmeniz gerektiğini düşündüm. Çankaya Belediyesini neden hala CHP kazanıyor? sorusuna cevap arayanlar Ankara Bş Belediyesini neden hala AKP kazanıyor? sorusunda sorunun cevabını bulabilirler .. Neyse Gökçek'e fazla girmeyelim çıkamayız :) Bize ne faydası oldu: Ankaragücü'nün başına oğlunu getirerek Belediye'nin kulübü Ankaraspor'un Süperlig'den düşmesine sebep oldu. Sivassporumuz'un ligde kalmasını sağladı :D Sadece Sivas belediyesini örnek vererek yanlış yaptım. Anlatmak isteğim diğer belediyeler gibi Çankaya belediyesinin de normal çalıştığıdır. Yeni belediye başkanı yerilecek kadar kötü, övülecek kadar da iyi çalışmıyor bence.. [QUOTE=Dilsad Hatun;577001][IMG]http://img359.yukle.tc/images/84600201.jpg[/IMG] :rolleyes: [B][FONT="Book Antiqua"]Komik .....[/FONT][/B][/QUOTE] Tepki gelince hemen kaldırdılar bu afişleri.. Kılıçdaroğlu'nun yapacağını tahmin ettiğim 2 türlü savunma var: - Parti teşkilatımız bu afişler Genel Merkezimizn bilgisi dışında hazırlamıştır. - Bu afişler bize ait değildir. Chpyi karalamak isteyenler partimizin adını kullanarak asmışlardır.. Partimize ait böyle bir girişim olmamıştır. İkinci biraz uçuk oldu da muhtemelen birinciyi söyler :) Haksız mıyız? Öyle değil mi zaten? diyeceklerini sanmıyorum... |
Bu Anayasa değişikliğine evet veya hayır diyebilmek için yasanın içeriğini hukuki açıdan çok iyi incelemek gerek. Bu yasa ne getiriyor ne götürüyor ona çok iyi bakmak gerek. Tabii hukukcu gözüyle biz hukukcu değiliz . Bu arada hukukcularında kafaları çok karışık. Biri evet diyor diğeri hayır diyor bu zıt anlamlı bir sözcük .kimin ne dediği belli değil. Çünkü size göre iyi olan bana iyi olmayabilir. Şunu belirtmek isterim bu yasanın içinde evet diyebileceğim de olabilir hayır diyebileceğim de olabilir. Onun için vatandaşında kafası karışık neye evet neye hayır diyebileceğini bilmiyor. Bizim toplumumuz da bir gelenek var birinin evet dediğine diğeri hayır der itiraz eder. Şimdiye kadar Anayasa bir kaç defa değiştirildi buda değiştirilecek çünkü temel öyle başladı .
Ben evet oylarının fazla çıkacağını tahmın ediyorum az bir farkla olabilir. Çünkü iktidarın elinde bir çok imkanlar var bunları kullanıyor. Siyasi iktidar bütün kapıları halkın hizmetine açtı.Bundan nemalananlar çoğaldı halk cebine girene bakar menfaatına gelene bakar. Herkes Ekonomist veya siyaset bilimcisi değil. Bu konunun özüne de vakıf değil oyunu kullanırken vicdanı ile başbaşa kalıp evet veya hayır kısmında olan birine mührü basacak. Kadere kısmet bu mühür ya aleyhinde olacak yada lehinde olacak . Bu hükümetin çok başarılı işleri olmuştur bunları göz ardı etmemek gerek haklının hakkını vermek gerek.Bu iktidar tarafından yapılanlar elle tutulur gözle görülür ortadadır bunlar unutulmaz. Yanlız siyasiler vatandaştan oy isterken talihsiz konuşmaları halkı incitiçi söylemleri rahatsızlık yaratıyor. Şu an seçenlerle seçilenler karşı karşıya geldi. dört siyasi parti kıran kırana yurt sathında mücadele veriyor.Gelecek genel seçim de böyle olacak şunu biliyoruz ki konunun içeriğini bilen yok . Rastgele diyerek bir bölüme mührü basacağız. Daha çok demokrasi derken daha çok özgürlük derken hür irade öne çıkacak derken siyasilerin çeşitli yerlerde talihsiz konuşmaları halk tarafından tasvip edilmiyor. Halkın sesini dinleyen siyasiler yapıcı bir uslüple kırıcı olmadan cevap verebilirler. Çünkü milletin sesini dinleyeceksen milletten oy isteyeceksen halkın sesine kulak verilecektir. Bunun sanatcısı,sanatsızı ,köylüsü,kentlısı olmamalıdır. Halk görüş bildiriyor beğeniriz, beğenmeyiz o ayrı bir konu.Yinede Bu anayasanın gececeği kanaatindeyim Ak parti kuvvetli . Kılıçtaroğlu CHP nin oylarını yükseltecek gibi görünmektedir. Zamanın ne getirecegi ne götüreceği hiç bilinmez bizler siyasetci değiliz. Fakat 71 yaşın verdiği bilgiye dayanarak söylüyorum gelen gideni aratır derler . Belki bir gün gelirki bu iktidar aranır olur. Yeni değişecek Anayasanın memleket ve millete hayırlı ve uğurlu olması dileğimle sevgilerimle Ağaoğulları 2/09/ 2010. |
Araştırmalar anketler şu anda aynı dengede gibi gösteriyo, kesin şu kazanır diyemiyolar, sanırım bu 12 Eylül gününe kadar devam edecek artık, yani sonuç süpriz olacağa benziyor. Her ikiside çıkabilir. Ne çıkarsa çıksın vatana millete Hayırlı olsun.
|
[QUOTE=OSMAN ECE;577003]HABERLERİ İZLERKEN OKUDUM ŞOK OLDUM BÖYLE BİR KALP KİRLİLİĞİ OLAMAZ
RESMEN REZALET O YAZILARI ORAYA ASANA YAZIKLAR OLSUN[/QUOTE] [B][FONT="Book Antiqua"]Dahasi'da var Osman abi :) Kadinlar istedikleri gibi calisamicaklarmis , ev'den cikamicaklarmis vesaire ... Zaten Ezan sesin'den rahatsiz olanlar , göz zevkimi bozuyor diye basörtülü kadinlari toplanti salonlarindan cikaranlar'dan ne bekliyoruz ki ? Evet mi :) Allah islah etsin. [/FONT][/B] |
[QUOTE=OSMAN ECE;577003]HABERLERİ İZLERKEN OKUDUM ŞOK OLDUM BÖYLE BİR KALP KİRLİLİĞİ OLAMAZ
RESMEN REZALET O YAZILARI ORAYA ASANA YAZIKLAR OLSUN[/QUOTE] Bu, CHP içerisinde siyaset yaptığını sanan, ama bu haliyle halkından ebediyen uzaklaşan , rakiplerinin ekmeğine yağ süren bir kısım siyasetçi ürünü bir durum. İstanbul'da CHP il örgütünün başına Berhan Şimşek'in getirilmesi korkunç bir hata, tam ona uygun bir siyaset. Gürsel Tekin asla böyle bir şeye izin vermezdi. Yazık, yazık, yazık... |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 03:34. |